#E#D
96803 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Ion Creangă (''Bojdeuca'')

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.09.2019
DE
Avatar Yolanda
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Pitesti
înscris/ă în 03.08.12
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
870 lei
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

«Dulce târg al Iesilor» (2) — Bojdeuca lui Ion Creanga


Urmare de aici

Municipiul Iasi (i se mai spunea Iasii, Iassi…) este capitala judetului Iasi, un centru cultural, cu importante universitati academice, cu o bogata istorie în spate. Pe scurt câteva momente din istoria orasului: orasul a fost incendiat de trei ori, de tatari în 1513, de otomani în 1538 si de rusi în 1686. Plus o epidemie, plus o incursiune a turcilor contra revolutionarilor greci ai Eteriei ce rataceau pe aici. Orasul a fost si capitala a Moldovei în 1564 pe vremea domnitorului Alexandru Lapusneanu pâna în 1859 când a devenit si capitala, alaturi de Bucuresti, a Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. Dupa 1862 uniunea celor doua principate a fost desarvîsita sub numele de România! cu capitala la Bucuresti.

Un moment important a fost si în timpul primului razboi mondial când pentru doi ani orasul a fost capitala României neocupate, cu familia regala refugiata aici. Orasul s-a dezvoltat si s-a extins, fiind întins pe 7 coline: Cetatuia, Copou, Galata, Bucium-Paun, Sorogari, Repedea si Breaza.

Dupa micul dejun bun si proaspat la hotel Astoria, ziua a doua este programata vizitarii orasului Iasi si am început cu Bojdeuca lui Ion Creanga.

Bojdeuca lui Creanga

Muzeul Ion Creanga fondat în 1918 se gaseste în strada Simion Barnutiu, nr 4, din soseaua Sararie unde am lasat masina, am luat-o pe jos si am coborât pe strada Simion Barnutiu, terenul e în panta, soseaua coteste la dreapta si dupa aprox 60-70 de m, pe stânga un panou te anunta ca ai ajuns la muzeul cautat. Pe partea dreapta a soselei pe peretele betonat din dreptul soselei sunt realizate stilizat personajele din povestile lui Creanga de catre elevii unui liceu iesean cu ajutorul unor sponsori. Frumoasa initiativa, admiram si fotografiem personajele din povestile: Fata babei si fata mosului, Punguta cu doi bani, Capra cu trei iezi, Pacala, Povestea lu Harap-Alb, Soacra cu trei nurori si altele.

Gardul care împrejmuieste muzeul e din uluci cu stâlpi din pietre si ciment. O alee coboara pâna la casuta, pe partea dreapta e amenajat un amfiteatru unde suntem poftiti sa ne asezam pentru ca muzeograful sa ne povesteasca câte ceva despre viata lui Ion Creanga si apoi sa vizitam casuta.

Am avut parte de o prezentare în dulcele grai moldovenesc, si asa am aflat ca Creanga nu a mai ajuns preot ci doar diacon la manastirea Golia, tatal murise pe o mosie si mama nu a mai razbit cu o liota de copii, în 1872 a fost ‘anchetat’ si dat afara din diahonie si din învatamânt (era un minister comun culte-învatamânt pe vremea aceea). Cu ce pacatuise: a fost o data la teatru si a fost vazut si pârât imediat, îsi mai taia pletele si purta si palarie nu doar potcapiu si a tras dupa ciori pe lânga turnul Goliei adica pe lânga cele sfinte… si asa a tulburat niste smintiti ce erau internati la manastire. Motive cusute cu ata alba, voiau sa scape de el, era un personaj incomod pentru ei. Si asa la 35 de ani a trebuit sa plece din camaruta de la Golia, nevasta Ileana l-a parasit imediat pentru chipesul egumen Iisaia si nu a mai interesat-o nici macar copilul lor de 12 ani Constantin. Cu copilul de mâna, Creanga umbla pe uliti pline de glod « în care îti pierdeai ciubotele » pâna la bojdeuca « hrentuita » adica prapadita pe care o închiriase. Creanga s-a ocupat de copil, l-a dat la o scoala militara si Constantin a ajuns capitan în armata româna, a avut 4 copii, doua fete si doi baieti ce au ajuns mari arhitecti (de ex Horia Creanga).

Roata politica s-a întors, conservatorii au ajuns din nou la cârma tarii, junimistii erau toti conservatori, si Creanga a revenit ca învatator si Mihai Eminescu ca revizor. Creanga a editat manuale scolare, singur sau împreuna cu colegii si a strâns bani, 50 de galbeni austrieci si a cumparat bojdeuca pe numele Tincai Vartic cu care traia. Nu a fost o dragoste între cei doi, Tinca era mult mai tânara, dar erau doi oameni încercati de viata, erau doua nevoi la un loc pentru a le fi un pic mai bine. Creanga era un om masiv, avea diabet, facea crize de epilepsie si s-a stins din viata în noiembrie 1889, dupa plecarea spre stele a bunului sau prieten Mihai Eminescu. V-am relatat o parte din povestea auzita, a fost o adevarata placere sa îl ascultam pe acest domn muzeograf pasionat de istoria literaturii, de marii scriitori si poeti ai literaturii române.

Casuta a fost construita în 1842 pe un teren ce a apartinut bisericii Bunavestire, o casuta cu doua odai scunde separate de un mic hol, tinda si cerdac. Camera din dreapta era a scriitorului, în cea din stânga, bucataria, statea Tinca Vartic. Pâna sa ni se atraga atentia am facut câteva fotografii, nu este voie sa fotografiezi în interior, sunt camere video montate, pe motiv ca sa cumperi brosuri, vederi, diverse obiecte, papusi ce întruchipeaza personajele din povestile lui Creanga de la magazinul muzeului.

Aici a scris povestile si ‘Amintirile din copilarie’ la masa de brad, la lumina unei lampi pe gaz, alaturi e condeiul si calimara, ceasul de argint si tabachera cu monograma « I. Creanga ». În bucatarie e cuptorul ce seamana cu cel din copilaria lui, portretul Tincai Vartic, masuta cu trei picioare, velinte, icoane. În camera lui Creanga e o icoana primita în dar de la bunicul David Creanga de la Pipirig, un portret realizat de prietenul sau pictor Musnetanu chiar înainte ca Ion Creanga sa treaca la cele vesnice, pe o masuta e portretul lui Mihai Eminescu si o lampa frumoasa pe care poetul a lasat-o aici ca amintire.

În 1876 aici a locuit timp de sase luni si marele sau prieten Mihai Eminescu, Tinca le facea sarmale, a fost o perioada buna în viata celor doi, mergeau împreuna la seratele junimistilor unde citeau ceea ce scria fiecare, Creanga avea o vorba « am venit si eu cu taranismele mele », se spuneau glume mai mult sau mai putin deocheate si când lucrurile lunecau mai mult, câte unul zicea tare « Atentie! sa nu se supere duduca de la Vaslui », apoi povesteau la o carafa de vin si una de apa o noapte întreaga pe la Bolta Rece.

«Bojdeuca de casuta», cum o alinta Creanga dupa ce îndragise locul, este renovata, muzeograful ne-a atras atentia ca sa nu ne închipuim ca casuta arata asa bine atunci când locuia scriitorul în ea. În 4 martie 1977 în urma cutremurului casa s-a subrezit, statea într-o râna, acoperisul abia se mai sprijinea pe bârne, a trebuit sa fie scoasa din circuitul de vizitare si în anul 1984 au început lucrarile de restaurare, s-au consolidat peretii si temelia cu mortar si plase de sârma, capriori noi si dranita noua la acoperis, interiorul a fost amenajat cum erau casele taranesti în epoca respectiva si în iunie 1985 casa a reintrat în circuitul de vizitare.

Am iesit si eu în cerdacul din spatele casutei, locul de unde Creanga si Eminescu priveau dealurile Ciric si Sorogari si cerul plin de stele, privelistea s-a schimbat acum, doar au trecut peste 140 de ani, dar te cuprinde o emotie deosebita stiind ca esti în locul în care cei doi prieteni au depanat povesti frumoase.

În curte s-a construit o cladire noua, la intrarea in cladire e casa de bilete si magazinul cu suveniruri. Cladirea adaposteste expozitia documentara « Viata si opera lui Creanga », o biblioteca si o sala pentru evenimente culturale. Anul trecut s-au sarbatorit 100 de ani de la înfiintarea muzeului ‘Ion Creanga’.

Programul de vizitare de marti pâna duminica, luni închis, între orele 10-16.30.

Am revenit în centrul Iasiului pentru a vizita biserica Trei ierarhi si manastirea Golia. Am uitat ca e o sarbatoare mare pe 29 august si erau o multime de pelerini… am revenit dupa amiaza dupa ce am vizitat Palatul Culturii ca sa trec pe la Sf Paraschiva.

. La Golia am vrut sa vedem camera unde a stat Ion Creanga cât timp a fost diacon aici, dar preotul responsabil de turisti conditiona deschiderea camerei de plata unei taxe… la fel este taxa si pentru a urca în turnul Goliei.

«Mergeti cu bine, cu sanatate, în vremurile care vor veni!» urare getica straveche.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Yolanda in 18.09.2019 21:48:09

Validat / Publicat: 19.09.19 07:38:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 338


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mihaelavoicu
[19.09.19 18:25:30]
» mesaj pers

   Frumuos, tari! Șî ghini c-ai ajiuns la Ieșâ!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[20.09.19 09:19:43]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: :):) multumesc de vizita si ecou. Orasul Iasi are multe de aratat, doar turistul sa aiba timp si rabdare. Palatul Culturii e o bijuterie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[02.11.19 17:46:09]
» mesaj pers

   Împreună cu splendida sa continuare, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[01.12.19 12:37:29]
» mesaj pers

   @webmaster: Multumesc de apreciere si clasificare. E o bucurie pentru mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[01.12.19 15:10:16]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeul Ion Creangă (''Bojdeuca''), IAȘI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Iașiul şi împrejurimile]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2019] muzeograful de la bojdeuca -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108131">Şterge vot</a></div><span id="v91108131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2019] muzeograful de la bojdeuca
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2019] interiorul camerei unde a locuit Creanga -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108132">Şterge vot</a></div><span id="v91108132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2019] interiorul camerei unde a locuit Creanga
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2019] portretul lui Ion Creanga pictat de prietenul sau in 1889 -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108133">Şterge vot</a></div><span id="v91108133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2019] portretul lui Ion Creanga pictat de prietenul sau in 1889
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2019] cei trei: Creanga, Veronica Micle si Mihai Eminescu -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108134">Şterge vot</a></div><span id="v91108134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2019] cei trei: Creanga, Veronica Micle si Mihai Eminescu
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2019] tesatura cu chipul lui Ion Creanga -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108135">Şterge vot</a></div><span id="v91108135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2019] tesatura cu chipul lui Ion Creanga
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2019] urmele trecerii poetului pe aici, portretul sau si o lampa frumoasa -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108136">Şterge vot</a></div><span id="v91108136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2019] urmele trecerii poetului pe aici, portretul sau si o lampa frumoasa
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2019] iesirea spre cerdac -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108139">Şterge vot</a></div><span id="v91108139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2019] iesirea spre cerdac
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2019] vedere din cerdac -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108140">Şterge vot</a></div><span id="v91108140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2019] vedere din cerdac
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2019] vedere din cerdac -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108142">Şterge vot</a></div><span id="v91108142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2019] vedere din cerdac
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2019] vedere din lateral -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108143">Şterge vot</a></div><span id="v91108143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2019] vedere din lateral
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2019] amfiteatrul, aici au loc si spectacole pentru copii -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108144">Şterge vot</a></div><span id="v91108144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2019] amfiteatrul, aici au loc si spectacole pentru copii
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2019] aleea spre bojdeuca -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108147">Şterge vot</a></div><span id="v91108147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2019] aleea spre bojdeuca
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2019] Bojdeuca -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108148">Şterge vot</a></div><span id="v91108148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2019] Bojdeuca
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2019] panou cu informatii -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108150">Şterge vot</a></div><span id="v91108150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2019] panou cu informatii
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2019] panou cu informatii -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108151">Şterge vot</a></div><span id="v91108151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2019] panou cu informatii
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2019] statuia lui Ion Creanga -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108152">Şterge vot</a></div><span id="v91108152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2019] statuia lui Ion Creanga
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2019] cladirea noua a muzeului unde se gaseste expozitia " Viata si opera lui Creanga" -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108153">Şterge vot</a></div><span id="v91108153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2019] cladirea noua a muzeului unde se gaseste expozitia " Viata si opera lui Creanga"
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2019] papusi cu personajele din povesti -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108154">Şterge vot</a></div><span id="v91108154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2019] papusi cu personajele din povesti
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2019] Fata babei si fata mosului -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108155">Şterge vot</a></div><span id="v91108155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2019] Fata babei si fata mosului
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2019] Punguta cu doi bani -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108156">Şterge vot</a></div><span id="v91108156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2019] Punguta cu doi bani
foto Yolanda [18.09.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2019] peretele cu povesti -- foto by <b>Yolanda</b> [uploaded 18.09.19] - <span class="allrVotedi" id="av1108157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1108157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1108157">Şterge vot</a></div><span id="v91108157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1108157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1108157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1108157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2019] peretele cu povesti
foto Yolanda [18.09.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115962982178 sec