92135 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Arnota [Costești, VL]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.01.2019
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Arnota


Într-un weekend ne-am hotărât să mergem să vizităm mănăstirea Arnota. Ultima vizită la mănăstire o făcusem prin 2003 așa că am dorit să vedem ce s-a modificat prin zonă.

Ca să ajungeți la mănăstirea Arnota venind dinspre Rm. Vâlcea, trebuie să mergeți spre Horezu, pe DN 67 până în dreptul localității Costești. Aici virați la dreapta în dreptul indicatorului care vă îndrumă spre mănăstirea Bistrița, apoi mergeți pe drumul județean DJ 646 până langă mănăstirea Bistrița, de acolo virați iarăși la dreapta pe un drum nepietruit, cu multe serpentine, trecând pe lângă o carieră de piatră, până la poarta mănăstirii Arnota. Acolo găsiți un loc de parcare. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 45.196398 și E – 24.044718. Noi am lăsat mașina pe marginea drumului, cam la 1 km de mănăstire, pentru a face și ceva mișcare. Mănăstirea este situată într-un colţ pitoresc de pe înălţimile munţilor Căpăţânii, aflat chiar la marginea Parcului Naţional Buila-Vânturariţa.

Două legende locale încearcă să descifreze misterul întemeierii mănăstirii Arnota, ambele având ca element central animozitățile ctitorului său, domnitorul Matei Basarab, cu turcii. Una dintre legende spune că, înainte de a ajunge domnitor, Matei Basarab s-a retras, împreună cu câțiva oșteni, în pădurile din zona actualei mănăstiri, pe când era urmărit de turci. Pe acel loc în care s-a ascuns de turci, între 1633 și 1634, în semn de recunoștință față de Dumnezeu, domnitorul Matei Basarab a zidit un locaș monahal. O altă legendă spune că, urmărit de turci, Matei Basarab își pierde urma, în ziua de Mihail și Gavriil, printre trestiile unei mlaștini, ce se afla pe locul actualei mănăstiri. Materi Basarab și-a schimbat hainele cu ale unui arnăut, iar turcii l-au urmărit pe soldat și l-au ucis. Drept recunoștință, domnitorul a poruncit să se asaneze mlaștina pentru a ridica pe acel loc o mănăstire cu hramul Sfinții Mihail și Gavriil.

Înainte de a pătrunde în curtea mănăstirii am văzut că se fac renovări la lăcașul de cult. Intrarea în curtea mănăstirii se face trecând poarta de sub turnul clopotniţă. Turnul clopotniţă a fost construit de către ctitorul mănăstirii, Matei Basarab în anul 1636. În mijlocul curţii se află biserica, iar pe laturi chiliile maicilor.

Biserica mănăstirii a fost ridicată de către domnitorul Matei Basarab, între anii 1633-1636. Mănăstirea este atestată documentar pentru prima oară la data de 11 iulie 1636, cu ocazia cumpărării unei obcine. Între anii 1705-1706, Constantin Brâncoveanu a renovat biserica şi i-a adăugat pridvorul cu turlă. Au fost înlocuite uşile de la intrarea în biserică cu unele din lemn de castan, frumos sculptate. Afectată de trecerea timpului şi de cutremurul din 1838, la jumătatea secolului al XIX-lea, clădirile se aflau în stare critică. Domnitorul Barbu Ştirbei a dărâmat clădirile vechi şi a ridicat altele noi în stil neogotic. Lucrările au început în anul 1852 şi au fost terminate în anul 1856, s-au restaurat chiliile dispuse pe latura sudică alături de mica poarta de intrare şi de clopotnită. În anul 1934 s-au mai zidit unele chilii, care există şi astăzi, într-una fiind amenajat un mic muzeu unde sunt expuse odoarele mănăstirii. Între anii 1954-1958 a fost consolidat întregul asezământ monahal şi s-au introdus instalaţii de apă şi încălzire. În anul 1979 s-a terminat consolidarea bisericii şi s-a înlocuit acoperişul cu tablă. După anul 1999, Mănastirea Arnota a devenit mănăstire de maici. Cam aceasta este istoria manăstirii.

Ne-am îndreptat spre biserică. Aceasta este compusă din pridvor, pronaos, naos, altar si are o forma de cruce. Pridvorul este deschis, construit în stil brâncovenesc, este susţinut de şase coloane masive din piatră. Deasupra pridvorului se află o turlă.

Din pridvor am pătruns în pronaos trecând de o uşă din lemn de castan sculptată. Deasupra usii este inscripţionat în limba slavonă: ”Aceste uși le-a făcut Constantin Brâncoveanu vel logofat, biserica fiind prenoită întru bun gândul Domniei sale”. În pronaos este pictat tabloul votiv al voievodului Matei Basarab și al doamnei Elena, realizat, cel mai probabil, de zugravul Stroe din Târgoviște, cel care a semnat și icoanele vechi de pe catapeteasmă.

Tot în pronaosul bisericii se păstrează două morminte. Într-unul este reînhumat în anul 1648, tatăl ctitorului, Danciu, oștean de seamă în armata lui Mihai Viteazul, căzut în luptele din Transilvania, la 1604, și înmormântat mai întâi la Alba Iulia.

Cel mai de seamă este mormântul voievodului Matei Basarb, este acoperit cu o lespede de marmură albă, realizată în stil baroc de meșterul sibian Elias Nicolai. Piatra funerară, prin decorațiile pe care le poartă, constituie singura mărturie arheologică asupra echipamentului militar din acest secol.

Am trecut în naos unde se afla două racle cu moştele unor sfinţi, aici am admirat catapeteasma şi pictura.

Înainte de a pleca spre casă ne-am urcat pe un deal de lângă mănăstire de unde am admirat priveliştea încântătoare, se vede foarte bine satul Costeşti, pârâul Bistiţa, muntele Buila dar şi cariera de calcar.

Aflată într-un cadru natural excepțional, mănăstirea Arnota este o filă de istorie veche, o oază de liniște și pace sufletească, e o gură de aer tare de munte.

Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de zlatna in 28.01.2019 08:11:19

Validat / Publicat: 28.01.19 09:07:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 356


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  51050 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[28.01.19 11:42:08]
» mesaj pers

   @zlatna: Un adevărat „cuib de vulturi”, ansamblul mănăstiresc este situat pe Muntele Arnota, al cărui vârf atinge 1184 m altitudine. Urcușul pe drumul în serpentine e palpitant și oferă o perspectivă magnifică asupra întregii văi, a Mănăstirii Bistrița și intrarea în Cheile Bistriței vâlcene.

   Nu înțeleg de ce s-au apucat de restaurat fațada fiindcă în vara lui 2017 când am trecut pe acolo arăta foarte bine (vezi impresii - P03). Câteva imagini vechi, de la începutul secolului al XX-lea, puteți vede aici: imagoromaniae.ro/?subcats ... products.search.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihaelavoicu
[28.01.19 14:12:24]
» mesaj pers

   Am avut ceva tentative, dar deși tineri, ne-am oprit la Mănăstirea Bistrița. Apoi, nici nu am mai trecut pe acolo. Recunosc, o mare pierdere! Cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[28.01.19 15:16:24]
» mesaj pers

   Noi am vizitat mrea Arnota în august 2013. Drumul, crimă şi pedeapsă din cauza hârtoapelor şi a prafului de la carieră. Înainte de a scrie un review despre Arnota, am citit că în nov. 2013 s-a asfaltat şi am lăudat iniţiativa. Din ce ai scris tu, rezultă că a fost un fake- news cu F mare. Mi-a plăcut reviewul tău pentru că unele amănunte le uitasem sau nu le ştiusem niciodată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[28.01.19 16:21:01]
» mesaj pers

   @Michi: Drumul este parțial asfaltat, doar că mai există porțiuni pietruite, distruse de camioanele de mare tonaj de la carieră.

   Șoseaua este accesibilă cu orice tip de autoturism, cu grijă și atenție la traficul greu (până la carieră). E vorba de doar vreo 5 km și o diferență de nivel de circa 300 m.

   Priveliștile sunt minunate, hortensiile din curtea mănăstirii superbe, biserica mănăstirii interesantă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- adrianbogdan
[28.01.19 21:41:58]
» mesaj pers

   super peisaje

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[30.01.19 08:22:53]
» mesaj pers

   @zlatna: Cu toate că mi-am propus să nu mai citesc despre biserici, când am văzut articolul tău am zis trebuie să văd ce s-a mai schimbat de la vizita noastră.

   Și trebuie să recunosc că Arnota este mănăstirea care mi-a plăcut foarte mult din zona Olteniei.

   Istoria ei, amplasarea intr-un colț de poveste mi-au rămas la suflet.

   Drumul până sus este mai greoi dar asta nu ne-a împiedicat să urcăm, chiar dacă la întoarcere mașina era albă de la praful format de la cariera din apropiere...

   Mulțumesc pentru reîmprospătarea amintirilor.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2018] drumul spre manastirea Arnota -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050277">Şterge vot</a></div><span id="v91050277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2018] drumul spre manastirea Arnota
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2018] apare în peisaj turnul clopotnita -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050278">Şterge vot</a></div><span id="v91050278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2018] apare în peisaj turnul clopotnita
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii Arnota -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050279">Şterge vot</a></div><span id="v91050279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii Arnota
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii Arnota -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050280">Şterge vot</a></div><span id="v91050280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii Arnota
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii Arnota -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050281">Şterge vot</a></div><span id="v91050281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii Arnota
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2018] mănăstirea se află într-un amplu proces de renovare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050282">Şterge vot</a></div><span id="v91050282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2018] mănăstirea se află într-un amplu proces de renovare
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2018] biserica mănăstirii Arnota -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050283">Şterge vot</a></div><span id="v91050283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2018] biserica mănăstirii Arnota
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2018] o parte din chilii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050284">Şterge vot</a></div><span id="v91050284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2018] o parte din chilii
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2018] pictura din pridvorul bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050285">Şterge vot</a></div><span id="v91050285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2018] pictura din pridvorul bisericii
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2018] pictura din biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050286">Şterge vot</a></div><span id="v91050286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2018] pictura din biserică
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2018] pictura din biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050287">Şterge vot</a></div><span id="v91050287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2018] pictura din biserică
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2018] catapeteasma altarului este din lemn -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050288">Şterge vot</a></div><span id="v91050288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2018] catapeteasma altarului este din lemn
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2018] inscripţiiele de p cele două morminte din biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050289">Şterge vot</a></div><span id="v91050289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2018] inscripţiiele de p cele două morminte din biserică
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2018] pictura din biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050290">Şterge vot</a></div><span id="v91050290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2018] pictura din biserică
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2018] mormântul lui Matei Basarab -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050291">Şterge vot</a></div><span id="v91050291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2018] mormântul lui Matei Basarab
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2018] în curtea mănăstirii e curăţenie -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050292">Şterge vot</a></div><span id="v91050292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2018] în curtea mănăstirii e curăţenie
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2018] e frumoasă, nu? -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050293">Şterge vot</a></div><span id="v91050293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2018] e frumoasă, nu?
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2018] faţada laterală a bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050294">Şterge vot</a></div><span id="v91050294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2018] faţada laterală a bisericii
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2018] cariera de calcar de lângă mănăstire -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050295">Şterge vot</a></div><span id="v91050295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2018] cariera de calcar de lângă mănăstire
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050296">Şterge vot</a></div><span id="v91050296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii
foto zlatna [28.01.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 28.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050297">Şterge vot</a></div><span id="v91050297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2018] peisaj din zona mănăstirii
foto zlatna [28.01.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113266944885 sec