ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Poiana Brasov

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu o vreme aşa frumoasă nu puteam rămâne doar în Braşov aşa că am urcat şi în Poiana Braşov. Dinstanţa din Braşov pânâ în Poiană este de 12 kilometri. Drumul este spectaculos, cu multe curbe, prin padure, cu locuri amenajte pentru a avea o vederea spectaculoasă a Braşovului. Drumul face legătura între Braşov şi Râşnov. Inainte de a ajunge în Poiana se trece pe lângă un centru de Echitaţie. Aici vă puteţi bucura de o plimbare cu calul prin împrejurimi, vara cu trăsura trasă de cai iar iarna cu sania trasă de cai.

Am ajuns în Poiană şi am parcat maşina în prima parcare pe partea dreapă. Costul parcării este de 1,5 lei /oră şi se plăteşte la un angajat al firmei care administrează parcarea. Se poate plăti şi pentru 24 de ore costul fiind de 12 lei. Coordonatele GPS ale parcării sunt: N – 45.595281 şi E – 25.553076.

Poiana Braşov este una dintre cele mai renumite staţiuni montane din România. Aici vin iarna, o mulţime de turişti, iubitori ai sporturilor de iarna, pentru a schia pe una din numeroasele pârtii existente în zona. Staţiunea se află la poalele muntelui Postăvarul la o altitudine de 1030 metri. Staţiunea a fost înfinţată în anul 1895. Prima cabană a fost construită în anul 1904. In anul 1906 Poiana Braşov a fost recunoscută ca staţiune de iarnă şi trei ani mai târziu se desfasurau primele competiţii de iarna. In anul 1951 aici au avut loc Jocurile Internaţionale de Iarna a studentilor. In Poiana Braşov se găsesc 7 pârtii de ski la care se poate ajunge cu una din cele două telecabine, sau 5 telescaune, exită şi o telecondolă.

Dar Poiana Braşov nu este o staţiune doar pentru iubitorii sporturilor de iarna, aici vin şi vara o mulţime de turişti pentru a se bucura de aerul puternic ozonat, de priveliştile frumoase sau de a face drumeţii pe muţii din zonă. Una dintre aceste plimbări care este accesibilă tuturor este la Pietrele lui Solomon. Din Poiana ajungeţi la Pietre cam într-o oră, cam acelaş timp laţi face şi dacă aţi pleca din Braşov. Pietrele lui Solomon sunt amplasate pe vechiul drum forestier ce făcea leagătura dintre Braşov şi Poiană. Există şi o legend legată de numele acestor stâci care zice aşa: regale maghiar Solomon fugind de urmăriturii săi a sărit cu calul peste valea ce desparte cele două stânci, regale scăpând cu viaţă, iar urmăritorii au căzut în prăpastie. De atunci pietrele poartă numele regelui Maghiar.

Tot din Poiană se pot face drumeţi spre vârful Postăvarul. Aici veţi descoperii Cabana Postăvarul, cea mai veche din România, la peste 1600 de metrii altitudine şi veţi fii cuceriţi de frumuşeţea peisajelor.

De data aceasta nu am urcat pe munte, pentru că nu eram pregătiţi, stiţi cum e, vremea la munte este schimbătoare, aşa că ne-am limitat la plimbarea prin staţiune.

In staţiune se mai vedeau urmele ninsorii de săptămâna trecuta. Pe părtia de săniuş am văzut câţiva copii bucurându-se de zapada, deşi aceasta aproape s-a topit. In imediata apropiere a partiei pentru săniuş se află biserica din staţiune. Este o biserică din lemn construită între 1997-1999, care are hramul Sfîntul Ioan Botezătorul şi aparţine de mănăstirea cu acelaşi nume. Biserica este construit[ în stil maramureşan. Chiliile celor 4 călugari care locuiesc aici sunt la subsolul bisericii. Peste drum de biserică se află lacul Mioriţa, o mândrie a staţiunii. Un sfert din lac a fost acoperit pentru a se construii o parcare. Pe podul care traversează lacul era gheaţă şi cu greu îţi menţineai echilibru. O parte din lac era acoperit cu geaţă. Vara pe lac se afla câteva lebede albe din plastic care acum se pare că au zburat spre ţările calde. Tot vara se fac plimbari cu barca pe lac. Acum era un nene în barcă care âncerca să spargă gheaţa.

Plimbarea nostră a continuat pe la tarabele cu obiecte de artizanat şi produse alimentare făcute în gospodăriile localnicilor. Am pierdut ceva timp pe aici, şi nu am cumpărat nimic deşi am fost aproape să achiziţionez o borsetă care în Braşov la un magazine de pe strada Republicii se vindea cu 280 lei iar aici cu 200 lei. Din păcate nu aveam 200 lei la mine iar cu cardul nu am putut să plătesc, poate altădată. Imediat dupa acest târg se află restaurantul Sura Dacilor. Are poarta de intrare în stil maramureşan apoi pe aleile străjuite de brazi înalţi vezi o fântână arteziană din piatră, apoi într-o vitrină sunt expuse obiecte de artizanat, curtea este ornată foarte frumos, mulţi turiţti vin aici pentru a admira grădinile restaurantului, apoi unii se opresc şi pentru a servii ceva în restaurant.

Am pornit mai departe şi am văzut un panou spre Telescaunul Piatra Lupului care ne informa că la 750 de metri se află punctual de plecare. Am pornit spre acesta care se afla undeva ferit de agitaţia staţiunii. Am trecut printr-o pădure de brad, cu drum neasfaltat care prin locurile umbroase era plin cu gheaţă, am ajuns şi la punctul de plecare dar nu era în funcţiune telescaunul. In Poiana Braşov pe lângă acest telescaun se mai află încă patru asemenea instalaţii: Bradu, Ruia, Stadion şi Subteleferic. Dacă tot am adus vorba la instalţile de urcare în staţiune există şi o telecondolă care vă duce pe vârful Postăvarul şi două telecabine, Capra Neagră şi Kanzel.

Ne-am întors în staţinune, am cumpărat un kurtos cald care după plimbare, a mers foarte bine. Langă magazinul de unde am cumpărat kurtoşul se află un panou cu toate părtiile se ski din staţiune care au o lungime totală de 24 de kilometri. În Poiana Brașov se poate schia pe pârtii cu toate gradele de dificultate: de la foarte ușore, pentru inițierea copiilor, până la pârtii cu grad ridicat de dificultate. Există 7 pârtii pentru ski. Cea mai lungă este pârtia Drumul Roşu care are o lungime de 5600 metri şi are un grad de dificultate mediu, Este cea mai lungă pârtie din România. Urmează pârtia Lupului care are o lungime de 2860 metri şi un grad de dificultate ridicat. Pârtia Sulinar este o pârtie pentru schiorii de nivel mediu având o lungime de 2500 de metri. Pârtia Ruia este o pârtie cu grad ridicat de dificultate, destinată schiorilor cu experiență. Are o lungime de 1035 metri. Pârtia Kenzel este cea mai scurtă pârtie din staţiune. Are o lungime de 450 metri şi face practice legătura dintre staţia telecabinei şi celelate pârtii. Pârtia Bradu este cea mai populară pârtie de schi în rândul începătorilor, fiind și singura pârtie dotată cu instalație de nocturnă. Pârtia are o lungime de 465 metri. Ultima pârtie este Pârtia Stadion este cea mai ușoară pârtie din Poiana Brașov, destinată copiilor și celor care se urcă pentru prima oară pe schiuri sau pe placa de snowboard. Este locul ideal pentru a deprinde mișcările de bază și pentru a exersa urcatul cu teleschiul. Are o lungime de doar 325 de metri.

După ce ne-am bucurat de razele soarelui şi aerul curat din staţiune ne-am întors la maşina şi am pornit spre Braşov. Pe drum am oprit într-o parcare de unde am admirat panorama oraşului Braşov. In parcare erau doi copii îmbrăcaţi in Mickey Mouse şi Minnie Mouse cu care trecătorii pot face poze. Costul unei poze este de 10 lei. Am admirat Braşovul apoi am coborât în oraş.

A fost o ieşire plăcută în care ne-am bucurat de razele soarelui de noiembrie şi de peisajele încântătoare.

Vă doresc concedii plăcute.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 24.11.16 22:32:10
Validat / Publicat: 25.11.16 08:36:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.

VIZUALIZĂRI: 3231 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 ce frumos e soarele toamna
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPoiana Brașov, așa cum am văzut-o eu...:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059619903564453 sec
    ecranul dvs: 1 x 1