68599 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Brâncoveni şi Vechea Curte Domnească [Brâncoveni]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.05.2016
DE
Avatar Safta Radu
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Rosiorii de Vede
înscris/ă în 16.04.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2016
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
Nu m-am cazat, fiind vorba de o mănăstire.
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe urmele lui Constantin Brâncoveanu - Mănăstirea Brâncoveni


Am trecut pe lângă ea de zeci şi zeci de ori, dar niciodată nu i-am dat importanţă. Mi-am zis în sinea mea că este o mănăstire ca oricare alta, recent construită, una din sutele sau chiar miile de biserici si mănăstiri ridicate după anul 1990. Chiar, citeam deunăzi că după Revoluţie au fost construite de patru ori mai multe lăcaşuri de cult decât spitale şi şcoli. O fi bine, n-o fi bine? Numai Dumnezeu ştie.

Pe drumul de întoarcere către casă, după scurta dar plăcuta incursiune la Baia de Fier, la pensiunea Tobo, am trecut pe lângă mănăstirea Brâncoveni, din judeţul Olt, şi ca de fiecare dată, nu m-am gândit să trec pe aici măcar câteva minute. Ajuns acasă, am dat uitării acest subiect, problemele de zi cu zi au luat locul celor legate de drumeţii, de munte, de relaxare. Până în urmă cu două-trei zile, când soaţa mea discuta la telefon cu o colegă de serviciu, iar aceasta îi spune că în curând va merge la mănăstirea... Brâncoveni! Cu mingea ridicată la fileu, nu mai rezist şi pun mâna pe tastatură, caut mănăstirea Brâncoveni şi... stupoare! Doamne, am trecut pe lângă un lăcaş de cult vechi de sute de ani, practic o filă din istoria noastră atât de zbuciumată.

Cum colega soţiei mergea la mănăstire singură, ne-am hotărât să mergem şi noi, propunându-i să ne însoţească, detaliile privind plecarea fiind stabilite rapid.

Am plecat chiar în dimineaţa acestei zile, pe la 08.45, soarele ne zâmbea timid, ameninţat de câţiva norişori, îndemnându-ne să pornim la drum.

Parcurgem repede cei aproximativ 80 de kilometri, cu trecere prin Caracal, apoi traversăm comuna Văleni, iar la ieşirea din aceasta, din DN 64 virăm la dreapta, conform indicatorului, pe un drum asfaltat, mai mergem cam 600-700 de metri, şi ajungem la mănăstire.

Aici, nici tipenie de om, oare am ajuns noi prea devreme? Nu, nu am ajuns devreme, am ajuns la timp pentru a asista cu smerenie la slujba de sâmbătă, la care, în afară de măicuţe, în biserică se mai aflau doar câteva persoane. Frumos mai cântau măicuţele! Vraja parcă ne cuprinsese pe toţi cei prezenţi, ascultam fascinaţi interpretarea lor. Deşi a durat o oră şi jumătate, parcă ar fi trecut doar 5 minute de la inceperea slujbei, aşa de repede s-a terminat! Hai, gata! Destul am bătut câmpii, hai să spunem câte ceva şi despre istoria acestui aşezământ religios.

Începuturile acestei mănăstiri se pierd în negura vremurilor, cel mai vechi document de atestare păstrat fiind un act de danie din 1583, din timpul domnitorului Mihnea Turcitul, in care se menţionează că acesta dăruieşte mănăstirii două mori de la Olteţ şi jumătate din satul Vlăduleni. În urma vindecării sale cu apa Izvorului Tămăduirii, care poate fi văzut şi astăzi, domnitorul Matei Basarab reface acest lăcaş între anii 1632-1634, construind turnul-clopotniţă, chiliile şi beciurile domneşti, în acestea fiind amenajat lapidariumul mănăstirii, unde în prezent sunt expuse coloane, ancadramente, pisanii şi pietre funerare aduse de la biserici şi mănăstiri demolate din Bucureşti, mai precis mănăstirile Văcăreşti şi Sf. Pantelimon.

În anul 1688, doamna Stanca, mama lui Constantin Brâncoveanu, reînhumează în pronaosul bisericii osemintele soţului său, Papa, tatăl domnitorului, ucis în anul 1655 la Bucureşti, dar şi pe ale bunicului acestuia, Preda, ucis la Târgovişte în anul 1658. Tot aici, după 44 de ani este înmormântată şi mama domnitorului, decedată la numai 66 de ani. În amintirea acesteia, Constantin Brâncoveanu, care s-a născut şi a copilărit pe aceste meleaguri, reface biserica mare în anul 1699, pictarea ei finalizându-se abia în anul 1704.

În anul 1700 a fost ridicată şi biserica-bolniţă, sau biserica mică, având hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil''. După moartea domnitorului Constantin Brâncoveanu, mănăstirea a fost ocupată în mai multe rânduri de trupe străine, în timpul ocupaţiei austriece, între anii 1721-1727 fiind transformată în cazarmă, şi eliberată numai în urma petiţiilor soţiei domnitorului, Marica Brâncoveanu, înaintate în repetate rânduri împăratului de la Viena. În anul 1837, biserica mare a fost grav avariată de un cutremur, fiind reclădită şi repictată în anul 1842, sub stăreţia lui Teodor din Trapezunt.

Viaţa de obşte din acest sfânt lăcaş, întreruptă la sfârşitul secolului XIX va fi reluată abia în anul 1952, datorită Prea Fericitului Iustinian Marina, tot în această perioadă preotul duhovnic Radu Diaconescu aducând aici icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Biserica mare a mănăstirii, având hramul ,,Adormirea Maicii Domnului'', este construită în stil brâncovenesc, în formă de cruce, cu pridvorul deschis, susţinut de opt coloane din piatră. Uşa bisericii, din lemn de stejar, şi ancadramentul de uşă din marmură au fost sculptate în stil brâncovenesc de către artistul italian Giorgio Levino Pessena. În pridvorul bisericii, în partea stângă, odihnesc osemintele preotului Radu Şapcă din Celei, participant de seamă al Revoluţiei de la 1848, membru al guvernului provizoriu de la Islaz.

Catapeteasma bisericii este cea originală, având o sculptură bogat ornamentată, aurită, pictura acesteia datând din anul 1837, autorii fiind însă necunoscuţi. În stânga catapetesmei se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar în faţa acesteia, pe partea stângă, se poate observa racla cu sfintele moaşte ale mai multor sfinţi ai bisericii ortodoxe, precum şi o icoană a marelui domnitor Constantin Brâncoveanu, aceasta având în partea stângă jos un fragment din osemintele sale.

Aşa cum am mai precizat, în pronaos sunt înmormântaţi părinţii domnitorului, Papa Brâncoveanu şi Stanca, şi Preda, bunicul său. În grădină poate fi văzut şi astăzi Izvorul Tămăduirii, la o distanţă de aproximativ 25 de metri de acesta aflându-se biserica-bolniţă. Deasupra lapidariumului, în fostele case domneşti funcţionează un muzeu, în care sunt expuse diverse obiecte legate de viaţa religioasă, pe care din păcate nu l-am putut vizita, una din măicuţe spunându-ne ca în prezent acesta se află într-un proces de reamenajare.

Un amănunt important, legat de zonă: pe raza comunei Brâncoveni, la distanţă mică de mănăstire, pot fi vizitate ruinele Curţii Domneşti a domnitorilor Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu, din secolele XVII-XVIII, la care eu nu am mai ajuns, fiind în criză de timp.

Ce aş putea să mai spun după vizita la mănăstirea Brâncoveni? A fost o zi minunată, am vizitat o bijuterie a ortodoxismului nostru, iar de-acum încolo voi fi mai atent la detalii atunci când voi vedea sau discuta despre un aşezământ religios.

La plecare, am fost însoţiţi de inevitabila ploaie, cu care eu m-am întâlnit destul de des prin călătoriile mele. Oare @Admin o fi de acord să-mi schimb numele din Safta Radu în ,,Rainman''? :)

Vacanţe frumoase tuturor!

---
Impresii încărcate de Safta Radu in 14.05.2016 19:15:15

Validat / Publicat: 14.05.16 21:42:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2284


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42950 PMA (din 46 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[14.05.16 21:25:45]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstirea Brâncoveni şi Vechea Curte Domnească, SLATINA [OT]" (nou-creată pe sait)

   -

Oare @ Admin o fi de acord să-mi schimb numele din Safta Radu în ,,Rainman''?

   În cazul în care întrebarea nu era una de "coloratură" :-), poţi solicita schimbarea printr-un email trimis pe adresa webmaster@amfostacolo.roX (şterge X-ul de la final, e o măsură anti-bot)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[14.05.16 21:41:07]
» mesaj pers

   @webmasterX - Mulţumesc pentru sfat, dar a fost doar o glumă, nu doresc să-mi schimb numele, am vrut doar să punctez într-o notă umoristică faptul că mă ,,lipesc'' mereu de ploaie, de câte ori plec pe undeva. Până la urmă, ploaia aduce noroc, nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[15.05.16 06:36:22]
» mesaj pers

   Cum spuneai de minge ridicata la fileu, cred ca ar trebui sa-mi indrept privirea si spre niste lacase de cult de la mine din zona, pe langa care am trecut adesea nepasator. Desi sigur nu sunt coplesite de istorie precum cea despre care ai povestit asa de placut

   Vacante frumoase si sa ne citim sanatosi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[15.05.16 08:12:58]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Am reținut recomandarea ta de a vizita această biserică.

   Îți mai recomand să vizitezi Complexul Brancovenesc de la Potlogi, proaspăt restaurate.

   Colegul @tata123 a scris un articol foarte bun despre aceste locuri.

   Da, recunosc sunt și un pic subiectivă, pentru că sunt locurile mele natale.

   Îți doresc excursii frumoase cu mai puține ploi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 5 voturi)]
- Zoazore
[15.05.16 09:57:47]
» mesaj pers

   @Safta Radu - Bine Rainman! Așa cum m-am obișniut, o scriere cu multă simțire sufletească și cu poze pe măsură.

   Și eu aștept Potlgii văzuți de tine!

   VACANȚE ÎNSORITE!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[16.05.16 09:14:00]
» mesaj pers

   Am citit cu mare placere articolul si nu am putut decat sa ma bucur de cele citite.

   Avand in vedere ultimele luni intense in lecturarea multor articole care mai de care mai interesante, am realizat ca am si inceput sa ma uit mai atent in jurul meu si sa descopar intr-adevar locuri care merita studiate.

   Avem multe locuri frumoase, ca si istorie sau ca si geografie astfel incat sa ne putem mandri cu adevarat, de aceea am votat acet articol cu mare placere, felicitari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Safta Radu
[16.05.16 09:31:14]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran - În sfârșit, pot răspunde la ecouri, am fost de serviciu, țara m-a chemat la datorie. Ce pot să spun? Mă bucur că am trezit în dumneavoastră dorința de a vizita cât mai multe obiective turistice de acest gen. Mulțumesc pentru urări, lecturare și vot. Vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[16.05.16 09:39:01]
» mesaj pers

   @ANILU - Voi vizita și Complexul Brâncovenesc de la Potlogi, dar nu știu când. Nu cred că am să mai scriu ceva despre acesta, @tata123 a făcut-o foarte bine, e un user de valoare. Mulțumesc pentru urare, lecturare și vot. Vacanțe însorite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[16.05.16 09:48:52]
» mesaj pers

   @Zoazore - Mulțumesc, Zoa, drăguță ca-ntotdeauna. Cu plecarea la Potlogi, cam greu în perioada următoare, nu știu ce să zic. Să ai parte numai de zile însorite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[16.05.16 09:54:20]
» mesaj pers

   @mishu - Mulțumesc pentru lecturare și pentru urări. Într-adevăr, lângă noi sunt locuri care chiar merită vizitate, locuri de care, din păcate mulți români nu știu, trebuie doar ca acestea să fie promovate, oamenii să afle de ele. Călătorii frumoase vă doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[16.05.16 10:32:22]
» mesaj pers

   @Safta Radu - Frumos articol și frumos loc de cultură și spiritualitate românească. Localitatea natală a lui Constantin Brâncoveanu a ocupat un loc important în viața domnitorului care a ridicat aici un palat aidoma celor de la Potlogi și Mogoșoaia. Din nefericire urmele sunt vagi... zidul păstrat fiind de la „palatul” înălțat de Matei Basarab... vezi aici amănunte: ziarullumina.ro/a-fost-od ... veni-92478.html.

   Mi-au plăcut mult fotografiile din beciurile domnești (câtă rezistență în timp!) - acestea sunt cu atât mai importante cu cât aici se află acel lapidarium cu fragmente salvate din cele două lăcașuri de cult menționate în articol.

   P.S. „Cunosc” Mănăstirea Brâncoveni de mai mulți ani (din fotografii și texte) dar anul trecut când am fost la Slatina nu am reușit să văd decât Mănăstirea Clocociov (vezi impresii) și Mănăstirea Călui (vezi impresii). Timpul nemilos nu ne-a mai permis abaterea către Brâncoveni (deși aveam notițele despre mănăstire cu mine). M-am bucurat de articol și fotografii. Safta și Anilu - mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2016] Indicatorul şi poarta pe sub care se trece spre mănăstirea Brâncoveni. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738677">Şterge vot</a></div><span id="v9738677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2016] Indicatorul şi poarta pe sub care se trece spre mănăstirea Brâncoveni.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2016] Aleea care duce spre mănăstire. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738678">Şterge vot</a></div><span id="v9738678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2016] Aleea care duce spre mănăstire.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2016] Biserica mare a mănăstirii Brâncoveni. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738679">Şterge vot</a></div><span id="v9738679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2016] Biserica mare a mănăstirii Brâncoveni.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2016] În stânga se poate observa turnul-clopotniţă. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738680">Şterge vot</a></div><span id="v9738680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2016] În stânga se poate observa turnul-clopotniţă.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2016] Intrarea în biserica mare, cu pridvorul larg. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738681">Şterge vot</a></div><span id="v9738681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2016] Intrarea în biserica mare, cu pridvorul larg.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2016] Biserica mare, văzută din lateral. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738682">Şterge vot</a></div><span id="v9738682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2016] Biserica mare, văzută din lateral.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2016] Poarta de acces în biserică, sculptată din lemn masiv de stejar. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738683">Şterge vot</a></div><span id="v9738683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2016] Poarta de acces în biserică, sculptată din lemn masiv de stejar.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2016] În interiorul bisericii mari. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738684">Şterge vot</a></div><span id="v9738684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2016] În interiorul bisericii mari.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2016] Catapeteasma bisericii mari. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738685">Şterge vot</a></div><span id="v9738685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2016] Catapeteasma bisericii mari.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2016] Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738686">Şterge vot</a></div><span id="v9738686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2016] Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2016] Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738687">Şterge vot</a></div><span id="v9738687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2016] Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2016] Racla cu fragmente ale sfintelor moaşte aparţinând mai multor sfinţi din ortodoxismul nostru. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738688">Şterge vot</a></div><span id="v9738688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2016] Racla cu fragmente ale sfintelor moaşte aparţinând mai multor sfinţi din ortodoxismul nostru.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2016] Mormintele mamei şi bunicului domnitorului Constantin Brâncoveanu. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738689">Şterge vot</a></div><span id="v9738689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2016] Mormintele mamei şi bunicului domnitorului Constantin Brâncoveanu.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2016] Izvorul Tămăduirii. În spate se vede biserica mică, sau biserica-bolniţă. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738690">Şterge vot</a></div><span id="v9738690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2016] Izvorul Tămăduirii. În spate se vede biserica mică, sau biserica-bolniţă.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2016] Crucea şi locul unde odihnesc osemintele preotului Radu Şapcă, în pridvor, în partea stângă a porţii din stejar. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738691">Şterge vot</a></div><span id="v9738691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2016] Crucea şi locul unde odihnesc osemintele preotului Radu Şapcă, în pridvor, în partea stângă a porţii din stejar.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2016] Pe una din uşile clădirii din dreapta se face accesul către Izvorul Tămăduirii şi biserica-bolniţă. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738692">Şterge vot</a></div><span id="v9738692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2016] Pe una din uşile clădirii din dreapta se face accesul către Izvorul Tămăduirii şi biserica-bolniţă.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2016] Lapidariumul mănăstirii, de la subsol. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738693">Şterge vot</a></div><span id="v9738693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2016] Lapidariumul mănăstirii, de la subsol.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2016] Lapidariumul, din alt unghi. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738694">Şterge vot</a></div><span id="v9738694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2016] Lapidariumul, din alt unghi.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2016] Exponate aduse de la unele mănăstiri din Bucureşti, demolate. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738695">Şterge vot</a></div><span id="v9738695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2016] Exponate aduse de la unele mănăstiri din Bucureşti, demolate.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2016] Exponate din lapidarium. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738696">Şterge vot</a></div><span id="v9738696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2016] Exponate din lapidarium.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2016] Exponate din lapidarium. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738697">Şterge vot</a></div><span id="v9738697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2016] Exponate din lapidarium.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2016] Exponate din lapidarium. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738698">Şterge vot</a></div><span id="v9738698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2016] Exponate din lapidarium.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2016] Exponate din lapidarium. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 14.05.16] - <span class="allrVotedi" id="av738699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv738699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=738699">Şterge vot</a></div><span id="v9738699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(738699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f738699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e738699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2016] Exponate din lapidarium.
foto Safta Radu [14.05.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.126829147339 sec