Solicitare CMR / ROMÂNIA - BUCOVINA

Circuit Manastirile Bucovinene

Trimisă în 03.05.11 18:42
autor geapopeaJR [bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 14887

Buna ziua. Incerc de aproape doi ani sa organizez un circuit al manastirilor moldave, dar imi este destul de greu sa aleg locatii si unitati de cazare din zona.

Daca in privinta traseului am reusit sa gasesc destul de multe informatii, nu stiu la ce hoteluri/pensiuni si restaurante sa ma opresc.

Trebuie sa mentionez ca voi calatorii alaturi de sot si de fetele mele (9 si 11 ani), fapt care ma obliga sa gasesc locatii care asigura servicii cat mai "sigure". Am ratat intr-un an vacanta la mare din cauza mancarii si nu as vrea sa repet acea experienta.

In linii mari, traseul pe care mi l-am propus poate fi regasit aici http://www.traseeromania.ro/manastirile-din-nordul-moldovei-bucovina-maramures-si-cimitirul-vesel-de-la-sapanta/.

Ma puteti ajuta, va rog?

Orice detaliu legat de numele si locatia unitatilor de cazare, precum si calitatea serviciilor imi vor fi foarte utile.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.



Răspunsuri

dananeculaPA[Ploiești]ConsAFA31r[03.05.11 19:02]

Buna @geapopea,

In primul rand te felicit pentru frumoasa idee de a-ti organiza pentru vacanta de vara un circuit al manastirilor din Moldova.

Si noi am fost in 2006 intr-un astfel de circuit, desi baietii nostri la vremea aceea erau destul de mici (9 si 7 ani) totusi a fost o vacanta reusita.

Fiind copiii relativ mici, am preferat sa gasim o cazare ,,fixa'' si de acolo am plecat zilnic in pelerinaj. Ne-am cazat la o vila super in Durau, apoi in fiecare zi am facut 100-200 km cu masina vizitand manastirile din imprejurimi: Agapia, Sihla, Sihastria, dar si obiective de interes turistic.

Totusi, alegerea unei astfel de variante oboseste mult soferul Sincer, dupa o zi de hoinareala si condus, sotul meu seara pica de oboseala cand ne intorceam la gazda din Durau.

Personal iti recomand cazari pe traseu, bine stabilite inainte, functie de ce obiective turistice preferarti sa vizitati.

Este adevarat ca e de preferat sa optati pentru cazari de cel putin 2-3 zile intr-o locatie, deoarece si preturile sunt mai bune. De obicei pentru o noapte de cazare nu se prea poate negocia, in schimb daca-i vorba de mai multe, pretul este mai ok.

Pentru a te ajuta cu mai multe amanunte, in primul rand, te rog, sa precizezi in ce locatii ati dori sa popositi si pentru cate zile.

N.B.: dananecula este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

alinush_geoGD[Ploiesti]19r[03.05.11 19:14]

Personal iti recomand in Bucovina sa mergi in comuna Arbore la Pensiunea Galbena, acolo serviciile sunt f bun, atat cazarea cat si mancarea ce este excelenta. Gazdele sunt ff primitoare.

Pensiunea este situata f bn in zona..de acolo putand merge la toate obiectivele din zona, fara a repeta traseul..cel putin noi dupa asta ne-am ghidat.


daria40GD[Buzău]23r[03.05.11 19:27]

buna! in septembrie, anul trecut am fost intr-un circuit la manastiri.

Am stat doua nopti la Sucevita, la pensiunea "Montana", unde a fost foarte bine si in privinta cazarii, cat si in privinta mesei.

Alte doua nopti am stat la vila "Claudia" din Pojorata, despre care am scris un scurt review aici.

Iti urez vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

TempoGD[Pitesti]28r[03.05.11 19:33]

Cunosc destul de bine zona Bucovina (lucrez pe zona) si va recomand urmatoarele:

- Manastirile Humor, Voronet si Moldovita - cazare la pensiunea Inima Bucovinei (Frasin) sau la Perla Bucovinei (Voronet)

- Manastirea Sucevita - cazare la pensiunea Buchenland (de aici se poate vizita si Manastirea Putna - aprox. 35 km)

In zona Manastirii Putna nu am avut cazare niciodata si nu stiu sa va recomand.

Va recomand in Vatra Dornei (daca ajungeti in zona) Pensiunea Poiana Izvoarelor (una din cele mai frumoase din tara -in opinia mea)sau in comuna Vama (intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc) pensiunea Lidana.

Pe traseu spre Manastirea Putna, sa treceti si pe la Manastirea Arbore (in orasul Solca).

Toate pensiunile au site-uri daca doriti sa le vizionati.

Va doresc un sejur placut si sper ca v-am fost de ajutor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

marcelaSV[ro]6r[03.05.11 19:42]

La toate de mai jos am fost multumita de cazare si de masa:

PENSIUNEA VARATEC - JUD NEAMT

CASA ELENA - VORONET

FLOARE DE COLT- MANASTIREA HUMORULUI

PENSIUNEA LIDANA - VAMA

HOTEL SOFIA - SUCEVITA

(fiecare dintre ele au site de prezentare)

iar la manastiri poti solicita cazare in cladirea numita ARHONDARIC (tot pe site manastire gasesti detalii si nr de telefon).

La Curtea de Arges am gasit langa manastire aceasta casa de oaspeti numita Arhondaric si am fost foarte multumiti (Casa Pelerinului).

Vacanta frumoasa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

geapopea[autor]JR[bucuresti]1r[03.05.11 19:45]

Va multumesc tuturor. Exact de acest gen de recomandari aveam nevoie.


inadJR[Iasi]1r[03.05.11 20:06]

Iti recomand daca vei incerca sa pastrezi traseul pe care ti l-ai propus, din Piatra Neamt, sa vizitezi Cheile Bicazului, Lacu Rosu, cu un traseu de la Bicaz la Poiana Largului, pe malul lacului Bicaz, pentru a putea vedea zona muntelui Ceahlau. Peisajul este deosebit si drumul accesibil, cel putin asa era acum 1 an.

Cazare: Agapia Pensiunea Maria; Sucevita - hotel Sofia; Vatra Dornei - hotel Alpin sau pensiunea Poiana Izvoarelor, care chiar daca este in afara orasului Vatra Dornei este situata intr-un peisaj deosebit.

Sper sa ai o vacanta deosebita.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

doramunteanuSV[suceava]4r[03.05.11 20:26]

draga geapopea,

eu sunt din Suceava. am vazut solicitarea ta.

daca imi spui cam cate zile stati, traseul - macar cu aproximatie si cam cat sa coste cazarea pe noapte as putea sa-ti recomand cateva pensiuni.

precizez ca nu am nici o agentie, nu detin nici o pensiune, dar iesim in familie in weekend destul de des, asa ca, poate te pot ajuta cumva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dananeculaPA[Ploiești]ConsAFA31r[03.05.11 20:35]

Ma alatur si eu propunerilor primite de colegii nostri de mai sus, la care iti recomand negresit sa nu ratezi (daca tot vei ajunge in zona):

- casa memoriala Ion Creanga din Humulesti click aici

- Cetatea Neamt click aici

- o plimbare prin parcul Copou din Iasi, precum si o vizita la splendida gradina botanica click aici

Daca ajungi sa vizitezi manastirile Sihla si Sihastria care sunt destul de aproape una de cealalta, nu rata in acea zona pestera Sfintei Teodora click aici

Drumul prin padure pana la pestera este deosebit de frumos, iar incarcatura emotionala ce-o simti intrand in acel lacas sfant e greu de descris in cuvinte.

La Cheile Bicazului neaparat sa faceti o plimbare cu vaporasul si sa admirati hotelul plutitor click aici. Cu siguranta veti fi incantati, mai ales fetitele tale. Peisajul este de vis si merita cu adevarat un popas acolo.

N.B.: dananecula este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Simonaaa*GD[Bucuresti]45r[03.05.11 21:01]

Buna. Si eu am mers cu familia de mai multe ori in nordul Moldovei, iar de 3 ori am ales sa ne cazam intr-un singur loc si sa ne plimbam peste zi, urmand ca seara sa ne intoarcem inapoi la locul de cazare.

Adica la Popasul Turistic Bucovina ****.

Este un complex de vile foarte curate, cu camere foarte spatioase, avand si un petec de iarba (in spatele parcarii ff mari) cu banci si mese din lemn (deci loc de joaca este). De jur imprejur este padure.

Acesta se afla la aprox. 5 km. de Sucevita, pe drumul ce vine dinspre Moldovita. Portiile de mancare sunt ffffoarte mari si e mai buna ca la mama acasa! Ba mai mult, se pune accent pe mancarea sanatoasa; fapt demonstrat si de smantana grasa si galbena cum n-am mai mancat de cand eram copil. Iti recomand cu cea mai mare caldura intrucat este unitatea de cazare de care am fost cei mai multumiti pana acum.

Ps: si personalul este foarte primitor.

Impresii si poze gasesti facand click aici

Iar site-ul lor este acesta click aici

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

haiducGD[Pribegit in Tara Sfanta]6r[03.05.11 21:07]

Ati ales un traseu superb!

Doresc sa va recommand o pensiune foarte primitoare unde am fost de doua ori si sper sa ajung si a treia oara. : -))

Prima data am fost cu prieteni care au zis ca au mancat cea mai gustoasa cina in ultimi 10 ani.

La a doua vizita cu fica si ginerele meu, am servit micul dejun in foisor si fata mia zis: Daca nu asi fi vazut cu ochii mei privelistea asta asi fi crezut ca asa ceva exista numai in filme.

Pensiunea la numai 200 de metri departe de Manastirea Humorului, vedeti pozele din album. click aici

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dorgoAU[Târgu Mureș]361r[04.05.11 05:46]

Ai multe cazari bune in zona... eu am stat cazat la Putna la Pensiunea Dorina, am scris si un review; de-acolo am vizitat o parte din manastiri, apoi m-am cazat la o alta pensiunea langa Targu Neamt, nu-i mai stiu numele... preturile la ambele au variat in jur de 100 de lei...

cand m-am intors am ajuns la Pojorata, unde exista iarasi pensiuni bune si intri pa "autostrada" Suceava - Vatra Dornei - Cluj... extraordinara si calitativa si ca imagini!

In Moldova soselele sunt in general bune, moldovenii sunt ospitalieri si preturile la cazare, rezonabile

Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

QvadratvusPA[Piatra Neamț]81r[04.05.11 12:30]

Cîteva locaţii unde am stat, am şi mîncat şi am fost mulţumit (precizez că am mers cu soţia şi cei 3 copii ai mei, anul trecut aceştia la vremea respectivă avînd 1 ½ , 7 respectiv 9 ani) au fost:

Nu ştiu dacă adresele de net puse încalcă politica siteului. Le-aş pune sub formă de linkuri de genul “aici” dar nu ştiu cum să fac asta pe acest site. Am văzut în general că ele sunt editate de webmaster sub această formă.

Jud. Suceava:

-Municipiul Suceava - Hotel Albert – aflat la intrarea DN2-E85 în Suceava, cum vii dinspre Bucureşti pe partea stîngă. Hotelul e categorisit la 2 stele. Au apartamente de 2 camere foarte Ok ce se potrivesc perfect unei familii cu copii, la preţuri care anul trecut erau 140 RON/ 24 ore, actual am văzut pe siteul lor că ar fi 150 RON. Parcarea este în curtea interioară, există jos un restaurant unde poţi mînca, supermarket în apropiere (mergi tot în acelaşi sens dinspre Bucureşti spre Suceava şi la primul sens giratoriu e un Mall pe dreapta) de unde te poţi aproviziona. Preţurile la restaurant sunt totuşi ceva mai scumpe compensînd cazarea ieftină, iar personalul restaurantului se mişcă în reluare. Hotelul e de fapt pentru driveri dar se potriveşte perfect doleanţelor tale. Site de unde te poţi informa: click aici

- Zona interioară – ca bază de plecare în diverse direcţii – Hotel Mărţişorul din Cacica/ Pîrteştii de jos. (Motelul/ Hotelul figurează ca fiind în Cacica, dar de fapt e la intersecţia principală din Pîrteştii de Jos). Au apartamente de 2 camere la preţuri OK , cazare calitativă şi restaurant foarte rezonabil. Anul trecut noi am plătit 100 Ron pe un apartament. Există şi bucătării utilate pentru cine vrea să-şi gătească masă proprie, au şi maşină de spălat în aceste bucătării. Ai aproape gard în gard cu Motelul/ Hotelul respectiv o unitate bancară cu Bancomat (BCR), ai tot lîngă el magazine (săteşti ce-i drept) de unde te poţi aproviziona. Nu au site de Net, din cîte am văzut. Dai search pe Google şi găseşti coordonate GPS şi ce mai vrei tu.

Jud. Maramureş:

-La Vişeul de sus: Motel Gabriela. Calitativ inferior celui din Suceava, deşi are mai multe stele, dar un restaurant super OK şi ca mîncare şi ca servire şi ca preţuri şi ce este foarte important - deschis non-stop. După ce vii de la Iacobeni trecînd prin Prislop, rupt de foame şi super obosit, mai ales în situaţia în care călătoreşti noaptea sau după amiaza cînd îţi garantez că începînd cu ora 19,30-20 nu găseşti nici o unitate de alimentaţie publică deschisă între Iacobeni şi Sighetul Marmaţie, restaurantul ăla este o adevărată binecuvîntare. Cazarea, ţinînd cont de condiţiile zonei este acceptabilă calitativ şi ca preţ şi în prezent. Se mai întrerupe el curentul în zonă uneori însă (am păţit-o şi la o pensiune în Bârsana....) Este aici şi un rewiew pe aici pe această temă (Motel/Hotel Gabriela). Site de unde te poţi informa: click aici

- La Bârsana: Pensiunea Cerbul carpatin (2 stele). Proprietarul are 2 locaţii, una e Cabana Iza şi una e Pensiunea Cerbul. Dacă Cabana Iza e mai cu fiţe şi cu preţuri mai mari, cu locaţie independentă de casa proprietarului, Cerbul e mai rezonabilă şi situtată în curtea stăpînului. La Cerbul au şi un mic apartament de 2 camere cu baie situat la et. 1, foarte rezonabil ca preţ (anul trecut am plătit între100 - 120 RON per 24 h). Marele avantaj la Cerbul este că ai la prima mînă căldura, vaca cu lapte, şi pe soţia proprietarului care te poate ajuta la bucătăreală. De mîncat poţi să mănînci foarte rezonabil la restaurantul Mînăstirii Bârsana, situat la foarte mică distanţă de pensiune, completînd dimineaţa cu lapte sau cîteva preparate din sursă directă prin intermediul proprietarilor pensiunii. Site de unde te poţi informa (vezi că nu zice nimic de Pensiunea Cerbul): click aici

Am mai mîncat cu familia şi am fost mulţumit dar nu am idee despre cazare la:

Jud Suceava

- Pensiunea Luxor din Marginea (DN 17A între Rădăuţi şi Vatra Moldoviţei) Date

suplimentare: click aici

- În Câmpulung Moldovenesc la restaurantul Zimbrul – Hotel Zimbrul. Servire super OK, preţuri rezonabile, complianţă pentru copii. Am scris şi un foarte scurt rewiew aici despre el.

Zona Neamţ:

-Pensiunea Văratec, aflată chiar în Văratec (mă tot duc pe acolo să mănînc cu familia). Au un restaurant OK, deşi cu preţuri o ideee mai mari. Preţurile cazării of my part sunt cam mari, dar locaţia figurează cu 4 stele (nu-ţi dau detalii ca să nu vorbesc aiurea). Nu ţi-o recomand în mod special (datorită preţurilor) dar e o alternativă sigură OK şi fără surprize neplăcute. Site de unde te poţi informa: click aici

-În Piatra Neamţ recomand pentru mîncare (ambele sunt spre ieşirea spre Bicaz):

Pensiunea Troian. Site: click aici

ceva mai ieftin (ceva între un restaurant arăbesc şi o cantină, dar mîncarea e de calitate şi preţurile sunt aproape OK) Restaurant Nefertiti. Nu au site.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Cristian_h*PA[Craiova]20r[04.05.11 13:30]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

QvadratvusPA[Piatra Neamț]81r[04.05.11 16:15]

A, apropo, NU recomand pentru mîncare din următoarele motive (nelegate atenţie, de CALITATEA mîncării, ci de condiţiile conexe) următoarele locaţii:

- La Staţiunea Mogoşa din Maramureş - Cabana Mogoşa, motiv: timpi foarte lungi de aşteptare, cauza fiind aglomeraţia din staţiune (e aproape de Baia Mare). În plus preţurile sunt mult prea mari.

- Pe DN 2 la intersecţia drumurilor E85 (Roman - Suceava) Km 352 + 300m. faţă de Bucureşti şi DJ 208G Tupilaţi-Girov-Piatra Neamţ. (27-28 km de Roman mergînd spre Suceava) - Hanul Răzeşilor, motiv: preţuri prohibitive, deşi ambianţa este OK (chelnerii/ chelneriţele însă au feţe totuşi destul de triste şi/sau plictisite)

- Staţiunea Lacu Roşu - mănînci şi apoi te împuşti fiindcă după aia dai faliment - au preţuri de-a dreptul măgăreşti.

- Păstrăvăria "Cheiţa" - la 3 km de ieşirea din Bicaz spre Lacul Roşu - preţuri cel puţin zis foarte ciudate, deşi atenţie - păstrăvul preparat acolo este superOK şi sincer să fie cel mai bine preparat din cîte locuri am bătut eu şi am mîncat păstrăv.

NU recomand IINCLUSIV datorită condiţiilor de calitate a mîncării:

- Pe lacul Izvorul Muntelui, lîngă Barajul de La Bicaz - Restaurantul Hotelului Lebăda (Hotel plutitor, de altfel interesant, nu am idee însă despre calitatea cazării) din Complexul Turistic Naval Port Bicaz.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristi82dGD[Campina]51r[06.05.11 11:22]

Puteti face traseul in cateva zile, in 2 zile sa vizitati manastirile din Suceava, apoi in alte 2 zile pe cele din Neamt. In privinta cazarii va puteti caza foarte usor la manastirile pe care le vizitati, majoritatea asigura locuri de cazare, contra cost dar preturile sunt mici, in special manastirea Agapia si celelalte manastiri din judetl Neamt. Puteti vizita intr-o simgura zi manastirile din Suceava, respectiv Putna, Sihastria Putnei, Sucevita, Voronet, Arbore, Bogdana din Radauti, in alta zi cele din apropierea orasului Suceava, cum ar fi Dragomirna, Sfantul Ioan cel Nou din Suceava, manastirea Rasca, Patrauti. Cele din judetul Neamt sunt cat de cat apropiate una de cealalta-manastirea Secu, Varatec, Agapia, Sihastria, Manastirea Neamtului. Puteti vizita si cetatea Neamtului precum si Casa memoriala Ion Creanga din Targu Neamt. Drumul este foarte buna. Va urez calatorie placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

SanzianaPM[București]40r[06.05.11 12:01]

Daca te ajuta sfatul meu:

Popas turistic Bucovina -Sucevita(extraordinar)

Pensiunea Montana -Sucevita

NU RATA: Casa memoriala Ciprian Porumbescu -Stupca(actualmente Ciprian Porumbescu) si o programare cu fetele la olarit la Marginea, va veti simti minunat

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

romanitzaaSR[Eforie Nord]23r[08.05.11 13:49]

Eu doar ce m-am intors dintr-o mini-vacanta in Bucovina si iti recomand cu caldura Pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorata.

Pensiunea este frumoasa, curata, cu loc de joaca pentru copii, iar d-na Corina - care administreaza locul acesta, este foarte amabila si gateste foarte bine, gustos si sanatos: in proportie de 90%, mancarea este naturala 100%.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • [18] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.33394503593445 sec
    ecranul dvs: 1 x 1