ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.12.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Raliu automobilistic prin culoarul Rucar-Bran

Ilustrație video-muzicală
Dj Valy -Formula one 2007

TIPĂREȘTE

Anul trecut, sosirea primaverii ne-a prins pe drum. Nu stiu de unde veneam, dar stiu sigur ca ne indreptam spre Moeciu pe DN 73, si ca eram dupa un drum foarte lung, cred ca veneam… de la Campulung. Logic, nu? Dana era la volan iar eu eram responsabil cu imaginile foto. La un moment dat vad o tablita pe care scrie “Rucar” si imi aduc aminte, ca prin ceata, ca la ora de geografie profa ne-a pomenit ceva despre un coridor numit “Rucar-Bran”. “Sa stii ca asta o fi coridorul”, mi-am zis eu intr-un moment de exaltare si revelatie geografica si turistica... Ne era foame, trebuia sa ajungem la complexul Cheile Gradistei de la Moeciu, unde stiam ca se mananca si se bea bine, apoi aveam in plan sa ajungem si "La Chisatoare”, o rezervatie ecologica de unde se deschid mai multe trasee montane. Intrasem intr-adevar intr-un defileu muntos larg, munte la dreapta, munte la stanga, dar care nu era deloc rectiliniu, precum liniile curbe ale lui Gauss si Bolyai, ci era un coridor montan format numai si numai din serpentine. Parca cineva, intentionat, a adunat toate curbele din tara si le-a lipit una de cealalta si le-a insirat apoi intre Rucar si Bran.

Incepe raliul! Dana, ia, ca de obicei, toate curbele mai strans decat se iau la raliul Monte Carlo, ca nu cumva s-o depaseasca vreun Ferrari sau vreun Lamborghini, ratacit prin culoarul de granit mai sus amintit... Scartaitul prelung al cauciucurilor, acopera chiar si savoarea unui festival de manele de pe singurul post ce se prinde pe nu stiu care canal "radio FM". Crestele muntilor Piatra Craiului pe stanga si masivitatea Bucegilor, pe dreapta, ne strange ca intr-un cleste si ecraneaza semnalul radio. Stomacul meu e ca intr-un “montagne rousse”, e cand lipit de portiera din dreapta, cand lipit de cea din stanga. Dana n-are insa nimic, se simte excelent, pentru ca, e lucru bine stiut, celui de la volan nu i se face rau niciodata. Scot mana dreapta pe fereastra ca sa fotografiez muntii inzapeziti iar cu cealalta mana, scormonesc prin fundul buzunarului dupa o tableta de Emetiral. Greata nu ma lasa insa decat atunci cand la radio se termina manelele si incepe buletinul de stiri. Dana ma incurajeaza zicandu-mi suav: ”Vezi ca punga de vomat e in portbagaj! ”. E bine totusi ca proiectantul curbelor le-a asezat inainte de restaurantul de la Cheile Gradistei si nu dupa el, caci zau, era pacat de banii ce-i dadeam pe mancare si pe bautura. In fine, eu imi fac datoria, surprind din mers o tabara de sculptura in lemn, o hora sateasca duminicala din ghips, un popas in care se odihnea o masa de metal si doua scaune goale si mai ales crestele inzapezite ale muntilor Piatra Craiului si Bucegi. Ajungem in fine la restaurantul “Cheile Gradistei” unde, rupti de foame comandam “orice, dar sa vina repede! ”…O tanara chelnerita stagiara care cred c-a fost angajata alaltaieri si sta pana poimaine, ne aduce intr-adevar ceva, repede, dar nici pana azi nu stim ce-a fost, c-a scapat totul pe jos de-a trebuit sa vina colegii ei cu un mop si cu un faras, pentru ca viata restaurantului sa reintre in normal. Complexul m-a impresionat in mod placut, e elegant, are multe locuri de parcare, are chiar si un heliodrom pentru VIP-uri. E mereu aglomerat caci se manaca bine si relativ ieftin aici la "Cheile Gradistei". In restaurant se-nvarte si-o moara cu apa al carei susur permanent te face la un moment dat sa-ti dorestui sa vizitezi si urmatorul obiectiv turistic al vaii Moeciului, numit “La Chisatoare”.

Aici, soseaua Moeciului se cam termina pentru a face loc unei rezervatii naturale si ecologice, care este precedata de o mica cascada, care iarna incremeneste intr-o superba sculptura de gheata, ce l-ar face gelos si pe “mesterul gheturilor”, patronul “Ice Hotel”-ului de la Balea Lac.

Daca culoarul “Rucar-Bran” e alcatuit din "curba langa curba", la Moeciu, ca si la Bran de altfel, nu vezi decat “vila langa vila”. Cred ca aceste doua localitati au cele mai multe pensiuni agroturistice pe kilometru patrat din tara. Ele sunt populate cu oameni harnici si buni gospodari care au stiut sa profite de pozitia privilegiata ce le-o ofera numeroasele trasee montane, cateva chei, mici partii de schi, castelul Bran si Rasnov, plus ingredientele numite “liniste”, “aer curat” si “alimente proaspete”.

Odata, am telefonat la Moeciu pentru o rezervare la o pensiune agroturistica. Patroana mi-a raspuns ca la ea totul e “full”, dar in vecini, mai sunt inca locuri libere…

Cred totusi ca vecinii erau ceva neamuri de-ale ei, caci un astfel de raspuns amabil, il primesti mai rar pe la noi, sau, cine stie? … poate ca acesta este secretul succesului zonei agroturistice numita "Bran-Moeciu".

Dorgo


[fb]
---
Trimis de dorgo in 17.12.10 18:40:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2124 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pornim in raliu,in departare apar muntii Piatra Craiului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6400 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

popescu.borsa*
[17.12.10 20:03:56]
»

Cârcotaşii au surprins curba lui Gauss. Eu intru în linie dreaptă cu primul vot.

dorgoAUTOR REVIEW
[17.12.10 20:20:30]
»

@ popescu. borsa

Mersi pentru apreciere dar am scris acest ultim mic review "de relaxare", ca bonus, el nu trebuie neaparat luat in serios sau punctat.

Am promis ca la 4 luni de review-uri scrise efectiv (si cred eu si "afectiv"), aproape zilnic, adica azi pe 17 decembrie, voi lua o mica pauza pana in ianuarie, pentru a putea pregati sarbatorile de iarna...

Voi ramane pe "ecouri"...

Sarbatori fericite la @all userii si @all webii!

luciaoradea
[17.12.10 21:00:01]
»

Am citit si acest review si aveam emotii daca pot vota sau nu, avand in vedere noul sistem de vot, pe care nu il inteleg pe deplin, sau mai bine zis nu stiu cat si pe cine mai pot vota (

Si mi-ar fi parut rau sa nu votez, pt ca povestea e frumoasa si merita pe deplin votul meu!

@dorgo

Sarbatori fericite si astept cu interes si urmatoarele review-uri!

mariana.olaru
[17.12.10 21:18:22]
»

M-am delectat cu amuzanta ta povestire și am revăzut filmul acelei excursii cu Dana la volan și dansul mașinii pe serpentine, cu tine alături, alb la față și toropit de greață, dar hotărât să nu-ți scape nicio scenă și nicio întâmplare despre care să ne povestești și să ne încânți. Ei, ce peisaj o fi acum la Bran, la Chei, la Moeciu, până la Râșnov... Nicăieri nu-i mai frumoasă zăpada ca la munte! Ai reușit să mă duci cu imaginația până acolo...

webmaster13
[18.12.10 08:17:27]
»

Iata si fondul sonor propus pentru aceste impresii!!!

Sarbatori Fericite @dorgo!

dorgoAUTOR REVIEW
[18.12.10 09:06:32]
»

@web 13, multumesc pentru fondul sonor, mai ales ca noi n-aveam in timpul raliului decat manele...

vladex
[18.12.10 21:24:45]
»

@Dorgo

Sarbatori fericite si multa sanatate. Imi pare rau ca te-ai oprit, scrii foarte bine. Da' promisiunea e promisiune si tu esti om de cuvant.

La multi ani!

Si vot, normal

georgiana
[19.12.10 16:57:17]
»

La Cheile Gradistei n-am mancat niciodata, dar despre culoarul Rucar Bran, pot spune ca am fost de cateva ori si mi-a placut foarte mult peisajul, dar... nu eu am condus!

ninaa
[20.12.10 20:12:19]
»

Cum sosea primavara daca era atata zapada? Niste ghiocei ma asteptam sa vad! Compenseaza cascada care e pretioasa...

dorgoAUTOR REVIEW
[28.12.10 04:43:04]
»

@ Costi

Nu reusesc sa intru pe forum, asa ca-ti raspund aici...

Am terminat sectia reala, am castigat si o olimpiada la matematica, dar cred c-am avut doar noroc, era mai mult un joc de integrame de rezolvat, chestia cu formarea unui triunghi in spatiu in care liniile din varf nu se unesc niciodata si ca liniile paralele nu sunt niciodata drepte ci curbe, pentru ca si o sosea care-ti pare dreapta e de fapt curba, pt ca Pamantul este curb, n-am inteles-o niciodata. De aceea insa au matematicienii Bolyai (tatal si fiul) statuie in TgMures in fata liceului cu acelasi nume, pentru ca ei au ineles niste lucruri pe care mintea normala omeneasca nu le intelege.

Apropos...

Gauss, elev la scoala, este pedepsit de profu' de mate pentru ca a facut galagie in clasa. "Gauss, te duci la colt si nu vii de-acolo pana nu imi faci suma aritmetica a tuturor cifrelor de la 1 la 100! Ai inteles? "

Gauss nici nu se ridica bine din banca si spune-4950!

Profu' ramane uimit, se duce la tabla si dupa 5 minute de calcul, ajunge la acelasi rezultat... "Cum ai calculat, Gauss? "... "Pai, simplu, dom' profesor, 1 plus 99 fac o suta, 2 cu 98 fac o suta, trei cu 97 fac tot o suta... 49 plus 51 fac tot o suta... deci am obtinut 49 de sute, adica 4900 si a ramas 50 la mijloc, deci avem 4950! "

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, georgiana, luciaoradea, mariana.olaru, ninaa, popescu.borsa*, vladex
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Bran:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078549861907959 sec
    ecranul dvs: 1 x 1