ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.12.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamț
ÎNSCRIS: 23.06.10
STATUS: PARTENER
DURATA: 1 zile
familie cu copii
3 AD. + 3 COPII -- v: 3,7,10
PREȚ O zi interesanta ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
[fb]
TIMP CITIRE: 3 MIN

România pur şi simplu printre noi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ca în nici un alt an, în 2011 am trăit pentru prima dată senzația unei moment special de ziua națională. De ce? Nu știu, dar se pare că a fost ceva în aer și nu numai în familia mea. Pînă și aici pe site se vede că ceva a plutit în aer cu mult timp înainte, altfel nu se explică geneza acestui locus numit “România te iubesc”. Multă lume a scris pe acest subiect rw-uri, astfel că văzînd fețele radioase ale copiilor mei astăzi dimineață care cînd am făcut ochi mi-au urat “La Mulți Ani de Ziua Națională A României”, m-am gîndit să fac și eu același lucru.

De unde să încep așadar, evident de la copii mei, adică de la frumusețea vieții de zi cu zi despre care vorbea @dorgo în rw-ul lui... Deci am rămas tablou cînd băiatul a venit la mine și cu un aer solemn a spus “La Mulți Ani tati! ”. După o clipă de derută s-a auzit vocea fie-mii mijlocii dintr-unul dintre dormitoare: “Să știi că EU i-am amintit! ”, după care țopăind a apărut și mezina zicînd “La Muți ani hi, hi, hi, hi... ” Mă rog, după cum spuneam, de dimineață era evident că nu era o zi obișnuită…

Mai tîrziu, fie-mea mijlocie a venit cu un desen făcut de ea “Pentru România”. Chiar mi s-a părut interesant așa că l-am scanat. Se pare că nu a fost convinsă de părerile mele și a mai desenat ceva (chiar dacă acesta nu mi-a plăcut așa de mult l-am scanat din solidaritate …).

Dat fiind că de 1 Decembrie mami promisese puștimii că îi duce să se joace pe saltele (toată familia mea – mai puțin eu … face arte marțiale: Aikido, TaiChi, Kendo), zis și făcut, astăzi au făcut Ude-osae, Irimi-naghe, …etc. și s-au tăiat cu săbiile în mod festiv... Mă rog, eu am fost la muncă fiindcă de, acolo unde lucrez eu e foc continuu, dar seara cînd am venit acasă puștimea a trecut la “Să-ți spunem ce am făcut noi astăzi! ” Deci, recapitulăm:

-După trînteala pe saltele au fost în parc, unde un grup de tineri cîntau “Deșteaptă-te Române”. Un alt grup protesta față de situația actuală a învățămîntului împărțind fluturași și cocarde tricolore. Cu tricolorul pe piept băiatul meu a strigat “La Mulți Ani Române! ” și i s-a răspuns “La Mulți Ani Române! ”…

-Ciudat nu, ne-am obișnuit atîția ani ca acest lucru să fie făcut la inițiativa oficialităților încît acum ni se pare ceva ieșit din comun…

-Ajunsă acasă puștimea s-a pus rapid pe confecționat steaguri și, fiindcă mezina mama și Tataia nu aveau cocarde s-au produs cele de rigoare, după care s-a deschis calculatorul și s-a intonat cu toată familia prezentă de gardă la drapele, “Deșteaptă-te Romîne”.

-Evident, orice sărbătoare continuă dincolo de momentele solemne, așa că au urmat “How the Grinch Stole Christmas! ” și apoi “Home Alone” iar la final D-l Goe si Alte Povestiri - Teatru Radiofonic

-Într-un final a apărut și Tata de la muncă și, drept care văzînd făptuirile celor lăsați acasă s-a gîndit să vi le povestească și vouă...

P.S. @webmaster, dacă se poate http://www.youtube.com/watch?v=CBW3J3swy_s


[fb]
---
Trimis de Qvadratvus in 01.12.11 23:09:13
Validat / Publicat: 02.12.11 06:35:17
VIZUALIZĂRI: 2831
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Ce a făcut mijlocia pentru România ! Nu a fost mulțumită de desen (eu da...), așa că a mai făcut unul...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24307 PMA (din 37 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

TEOANCA [02.12.11 07:05:20] »

Primul vot pentru copiii tai minunati si pentru tine.

Amprentele tricolore mi-au placut cel mai mult!!

Sa-ti fie bine.

TORA INGRID [02.12.11 09:20:58] »

Anul acesta a fost altfel si in aer se simte un fel de "desteptare" adevarata, neindusa mediatic (daca stau bine sa ma gandesc la calitatea programelor de ziua nationala, intre jenant-patetic-mediocru-scolaresc -etc ar mai fi multe de spus).

Copiii nostri, mai mari sau mai mici, sunt primele semne ale unui sentiment romanesc autentic, care se trezeste.

Minunate amprentele tricolore, au atatea semnificatii, dincolo de... amprenta de sinceritate a fetitei. Si ma bucur ca ai ales sa ne impartasesti toate acestea.

Cred ca deloc intamplator ieri am inceput sa citesc "Golgota romaneasca " , o carte cu marturiile bucovinenilor deportati in Siberia dar mai ales mi-am adus aminte povestirile bunicilor , transfugi si refugiati din Basarabia , invatatori amandoi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Qvadratvus [02.12.11 21:57:04] »

Mda, eu sunt mai nedus la biserică de felul meu, sincer cred că ceea ce se întîmplă este expresia unei îngrijorări generale ca reacție

- la faptul că se dărîmă eșafodajul de valori construit în ultimele 2 decenii și

- la viteza cu care se instalează debandada la nivelul emisferei vestice și a structurilor politice controlate de sistemul de valori occidental.

În momentele de incertitudine tendința este să te reîntorci cu fața spre valorile consacrate.

Familia, națiunea, religia, statul sunt elemente psihologice de sprijin în asemenea vremuri.

Tranziția de la comunism la capitalismul societății liberale a părut pentru 2 decenii o soluție care acum iată că se dovedește calpă. Oamenii sunt debusolați și pe bună dreptate au nevoie de valori la care să se facă referință.

Nu au trecut nici 2 decenii de la aparenta încheiere a Războiului Rece și iată, se vorbește deja de război ca o soluție la problemele economice.

Identitatea națională poate fi o soluție de moment care să coaguleze ideile, întrebarea este pentru cît timp rămîne valabil .... ?! Tendința este aceea a unei identități transnaționale legate de fondul cultural comun asociat religiei, pe de-o parte, pe de altă parte identitatea lingvistică poate fi o punte spre un viitor mai așezat. Viitorul ... greu de prevăzut, între o identitate Christiană cu spor natural eminamente negativ și indicatori economici incerți și o lume altădată de categoria a III-a dar care astăzi are acces relativ facil la tehnologie și un spor natural cu mare presiune pe semnul (+)...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Diaura* [01.11.12 14:57:58] »

@Qvadratvus:

Sentimentele si manifestarile de patriotism, le ai sau nu le ai din suflet; sunt spontane si de cele mai multe ori nu pot fi explicate in cuvinte, prin ceva concret. Si in sinceritatea copiilor se vad cel mai bine.

Imi aduc aminte ca eram in scola generala si la ora de desen am avut ca teme ceva de genul "copiii din lumea intreaga... se iubesc... sau sunt egali... sau... " Desenul meu era cu un mare tort, in jurul caruia erau multe manute de copii, cu steguletul multor tari desenat pe fiecare mana. Manuta copilului roman era imensa fata de celelalte. De ce? Nu ma intreba... asa am simtit eu.

Fetita unor amici, care este in clasa a doua, le cere parintilor de cate ori pleaca in vacanta undeva afara, sa ii deseneze steagul nostru, pe obraz. Nu a invatat-o nimeni; asa crede ea de cuviinta ca e frumos; sa se laude ca e romanca.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
ak-ar de rumÂn † [01.11.12 16:59:44] »

@Qvadratvus:

Permite-mi te rog, să mă alături ție, într-un început de horă românească și să-i invităm pe cei care vor să se ni se alăture, virtual, de aici și de oriunde, să facem o horă mare AFA, de ZIUA NOASTRĂ.

Nu este loc mai drag în lumea asta, i-am cutreierat munții și văile, apele și pădurile, i-am cunoscut oamenii, totdeauna țara m-a primit în brațe, m-a mângâiat, mi-a ostoit nevoile, mi-a dăruit alinare.

Să ne iertăm și să ne bucurăm.

Haideți să facem hora mare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Qvadratvus [02.11.12 21:31:06] »

Mulţumesc tuturor pentru gândurile frumoase! Un gând bun tuturor, în fiecare zi...

Qvadratvus

Alb* [27.11.12 01:09:43] »

nostalgic. imi place

costin1968 [03.12.12 00:13:16] »

Ne-am trezit acum... la Sfarsitul Lumii...

webmasterX [02.12.17 11:48:05] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «La Mulți Ani România!» (nou-creată, între timp, pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

[Rubrica inițială: România - te iubesc]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ak-ar de rumÂn, Alb*, costin1968, Diaura*, Qvadratvus, TEOANCA, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0586228370667 sec
ecranul dvs: 1 x 1