ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.12.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 11.05.15
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 1 zile
[rog selectati]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

La Mulți Ani România!

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

Ziua Națională a României, la Ploiești

TIPĂREȘTE

Se apropia această zi de sărbătoare națională și mi-am propus să particip și eu la ceremonie, ca adevărat român ce sunt.

De-a-lungul timpului și din punct de vedere calendarstic, România a serbat la date diferite ziua națională. În timpul vieții mele eu am prins 3 zile naționale ale României

- 10 mai, când se și defila. Țin minte și acum primul vers din imnul național de atunci (10 Mai e sărbătoare, ...). Eram copil de câțiva ani, au trecut mulți ani de atunci, nu mai pot ține minte toate versurile.

- 23 August care nu necesită alte explicații

- 1 Decembrie 1918 pe care eu o consider cea mai bună alegere

La 1 Decembrie 1918 politicianul ardelean Vasile Goldiș a citit actul de unire a Transilvaniei cu România. A fost posibilă această unire plătită cu prețul vieții multor ostași români dar și de destrămarea marilor imperii țariste și Austro-Ungar.

Faptele de vitejie ale românilor căzuți în luptă pentru întregirea teritoriului trebuie să fie prezente în mintea și sufletele noastre iar tinerii au nevoie de asemenea modele (repere) de unitate.

La Ploiești, locul ales pentru această zi memorabilă, a fost acela unde se află statuia domnitorului Mihai Viteazul, cel care pentru prima dată a reușit „unirea politică” a celor 3 principate române.

Această statuie este amplasată într-un mic parc dintre str. Gh. Doja și Bulevardul Republicii.

Înfruntând vremea neprielnică, cu plafon de nori coborât și o ploaie cernită, mulți ploieșteni, cu mic și mare, au participat la acest moment festiv. Unii purtau stegulețe cu drapelul României și la unele persoane am observat și ecusoane la piept.

Ceremonia a început cu intonarea imnului național al Romîniei și am apreciat gestul multor bărbați care și-au descoperit capul în timpul intonării imnului. Un sobor de preoți au ținut o slujbă religioasă pentru cei care și-au dat viața pentru întregirea Romîniei. Primarul mun. Ploiești a ținut un mic discurs. Din partea organelor centrale a participat d-na Grațiela Gavrilescu - vice primministru.

A urmat defilarea trupelor de jandarmi, efective ale poliției, reprerzentanți ai ISU și SRI

În ciuda vremii nefavorabile, au zburat la joasă înălțime avioane de acrobație aeriană, care au lăsat în urma lor trei urme de fum, în cele 3 culori ale drapelului românesc. Mai sus și foarte aproape de plafonul de nori au zburat și avioane militare de vânătoare.

La această sărbătoare, tradițională a fost și fasolea cu ciolan de porc. Noi, colegii de serviciu ne-am rezervat o masă de cca. 20 persoane la restaurantul Caraiman din apropiere, unde s-a servit o țuică fiartă să ne mai încălzim un pic, fasole cu ciolan de porc și cârnați. Desigur, nu a lipsit vinul alb ori roșu și cafeaua.

Câteva cuvinte despre cu s-a născut statuia domnitorului Mihai Viteazul. A fost făcută de un sculptor ploieștean, prieten cu un coleg al meu de serviciu. Pentru a avea forma si dimensiunile actuale, în prealabil sculptorul a executat-o în miniatură (cca. 30x20x10 cm.) care trebuia fotografiată si acestea au fost înaintate Ministerului Culturii pentru avizare.

Eu am făcut fotografiile, cu un aparat foto cu reglare manuală, marca Optima. Nu eram eu cel mai mare fotograf din oraș dar prin natura sarcinilor de serviciu, „unde se întâmpla ceva rău, hop și eu” unde fotografia judiciară era de nelipsit.

Închei cu urarea trăiască România, trăiască românii din țară și de pretutindeni.


---
Trimis de Mihai18 in 02.12.17 09:25:23
Validat / Publicat: 02.12.17 11:38:10
VIZUALIZĂRI: 632INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mihai18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41 PMA (din 41 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX [02.12.17 11:37:29] »

Mutat în rubrica "La Mulți Ani România!, PRIN şi PENTRU ROMÂNIA" (nou-creată pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

liviu49 [02.12.17 13:45:59] »

@Mihai18: Stimate coleg. Anul acesta am implinit 50 de ani de la plecarea mea din orasul unde m-am nascut, am crescut si m-am scolit. Este vorba de orasul unde se aud cainii latrand, Giurgiu.

Nu stiu cum se defileaza azi, de ziua nationala. Dar stiu ca, elev fiind, am defilat de 1 Mai, 23 August si pana in clasa a cincea si de 7 Noembrie. Fiind nascut mai tarziu, nu am apucat defilari regale.

Initial defilarea se facea pe str. Lahovari, cum ii spuneau toti giurgiuvenii, iar tribuna era in piateta de la intrarea in parcul Alei. Dupa ce s-a stricat farfuria, in 1963, dupa terminarea blocului Romarta, tribuna era in centru, langa turn.

Unde se mai defileaza acum, daca nu cumva s-o fi pierdut obiceiul, nu mai stiu. Sper ca, daca vreun giurgiuvean citeste acest articol sa ne comunice si noua noutatile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
doinafil [02.12.17 15:40:57] »

@Mihai18:

Ce mă bucură pe mine este că acum, în zilele de după '89, oamenii ies la paradele zilei naționale nechemați, neaduși cu de-a sila, cum se întâmpla înainte.

Pentru noi, salariații de atunci, care lucram și sâmbăta, (chiar și duminica, câteodată), era o corvoadă în plus să mergem la defilare! Se pleca spre nordul orașului București, din diferite puncte (de unde lucra fiecare) și se traversa orașul, cu soarele bătându-ne în cap, cu multe opriri obositoare, mai ales pentru noi, femeile. Dacă „te rătăceai” pe drum și nu mai ajungeai să saluți tribuna oficială, erai chemat a doua zi la BOB, criticat și sancționat cu reducere salarială, sau cu ore suplimentare. (ce bine e că „a fost odată... ” și nu mai e!).

Chiar și pe o vreme mohorâtă, cum a fost cea de ieri, mulți oameni ai diferitelor orașe au ieșit la paradă, unii au luat și copiii cu ei, fără să-i oblige nimeni!

Asta mă bucură cel mai mult!

Felicitări că ați ieșit la paradă și că v-ați gândit să scrieți un articol cu această temă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
ANILU [02.12.17 16:32:27] »

@Mihai18: La mulți ani spun și eu tuturor românilor de la Alba Iulia.

Am participat la diverse ceremonii în cetate după care am văzut defilarea. A fost emoționant, pentru mine fiind prima dată la astfel de ceremonii în Alba Iulia.

Mi-a plăcut atmosfera din oraș și mai ales din Cetate. Mulți oameni cu tricolorul în piept sau în mână, uni îmbrăcați în costume populare specifice zonei.

Felicitări pentru acest articol despre defilarea de la Ploiești.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
mprofeanu [03.12.17 17:31:40] »

@Mihai18: Foarte frumos că ai participat la defilarea de 1 Decembrie, de plăcere și nesilit de nimeni! Am revenit la normalitate, să iubim România necondiționat!

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani români!

mishu [10.12.17 07:55:53] »

@Mihai18: Cu intarziere mare ajung si eu la acest articol. Nu am putut sa ma bucur alaturi de ceilalti de aceasta zi speciala la mine fiind prima zi de lucru la noul job, insa seara pentru ca am iesit cu noii colegi la o masa, inchinand un pahar cu vin fiert m-am gandit la locul de unde am plecat si care trebuie sa ne fie vesnic in inima indiferent pe unde ne oarta pasii.

Spun si eu la fel oriunde si oricand: La Multi Ani! frumoasa Romanie.

Felicitari, un vot simbolic insa acordat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
mihaelavoicu [17.12.17 21:57:21] »

La mulți ani! se poate spune oricând, dacă e vorba de România. Aș fi vrut să văd mai multe drapele la geamuri. Oricum, un spectacol frumos în Ploiești a fost dat de ăștia cu transportul în comun, pentru faptul că fiecare autobuz de oraș avea drapelul în față. Felicitări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, doinafil, liviu49, mihaelavoicu, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0727550983429 sec
ecranul dvs: 1 x 1