ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 14.10.09
STATUS: PREMIUM
LUNA
SEP-2010
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Bicaz & Cheile Bicazului

Pastravaria Cheita [Tașca] - Take, Ianke si Kadir

Ilustrație video-muzicală

Roxana Ilisie-bun ii vinu si gustos
TIPĂREȘTE

Pe -un picior de plai, Pe-o gura de rai... la vreo 8 km de localitatea Bicaz inspre lacul Rosu exista pe partea stanga o parcare neincapatoare, plina de masini din toate colturile tarii, si de ce nu, a lumii. Si pentru ca v-am pus total in ceata, haideti sa va si explic.

Situata la soseaua principala, se gaseste Pastravaria Cheita. De cum o zaresti dupa curba iti atrage atentia, in primul rand prin constructia deosebita si in al doilea rand prin puzderia de turisti opriti la cascat gura.

Acuma la cascat gura mai merge, dar patronii, ingeniosi si intreprinzatori s-au gandit sa le dea motiv sa caste gura si cu folos, asa ca, de vreo luna incoace au cladit cu harnicie niste terase de mai mare dragul din nuiele si papura si i-au asezat pe musafiri la masa, asa cum se cuvine.

Pornita inital ca o simpla pastravarie, de unde puteai cumpara pentru acasa pastrav acum este si loc de luat masa. Din pacate nu cred ca se poate acest lucru si iarna, toate mesele fiind in aer liber.

Bun, ne asezam si noi la masa, grup mare si flamand de atata colindat prin Cheile Bicazului, dam comanda unui nene cu slabe veleitati de chelner si cand ne gandeam noi ce putem comanda nevazand nici un meniu, ne spune foarte transant: pastrav cu mamaliguta si mujdei sau bors de peste. Si atat. Si dati toti comanda odata, faceti un centralizator la bauturi, ca nu-i vreme. Si pentru ca suntem in plimbareala, si pentru ca am fost si eu candva ospatar in tinerete, ma apuc sa centralizez foamea partenerilor mei de drumetie si i-o servim pe tava lui nenea ospatarul. "Dureaza"! Nu-i bai, ne servim deocamdata cu mirosurile de la masa vecina, si ne ploua in gura...

Si pentru ca nu avem stare, suntem invitati sa dam o tura prin mosie, sa ne mai clatim ochii.

La intrarea in curtea pastravariei, in stanga sunt bazinele cu peste. Frumos colorate in tricolorul tarii, de o parte si de alta strajuiesc semet cateva zeci de custi cu caini, vasnici aparatori ai bunului privat, dusmani declarati pe viata ai cumatrei vidra si mosului martin care salasuiesc la o aruncatura de bat, in padure. Si pentru ca proprietarul o fi citit mult in tinerete, facem cunostinta cu Colt Alb, Ursu, Mox, Take, Ianke si Kadir, si multi altii, frumosi cum nu se poate exprima in cuvinte.

un pelican, venit haihui din departari sade semet pe un ciot de lemn si oricat ai incerca sa ii distragi atentia, nu se misca, feri Doamne, o fi deocheat :))))))))

Intr-o cusca frumos amenajata tot felul de oratanii, mai cu mot, mai pintenate si care mai de care cu penaj frumos nevoie mare iti distrag atentia de la mirosurile care iti chinuie stomacul si ne incanta cu piuitul lor deosebit.

SI vine si mancarea!

Pe platouri frumoase de lemn strajuieste cate un pastrav prajit in malai si cu mamaliguta aburinda, din faina facuta la moara, nu cumparata din comert. Ciorbita, tot de pastrav este un deliciu, fierbinte si numai buna de dat pe gat. Nu pot sa nu il opresc pe nenea ospatarul, mult prea depasit de situatie sa ii fac o poza, nu se supara si ma intreaba ce fac cu poza. Ma intorc cu spatele, nu, sa nu credeti ca din dispret, dar mai bine decat vorbarie multa ii arat tricoul din dotare si ii spun ca nu sunt de la PLD, e alta mancare de peste :)))))))))))))

Ne infruptam cu pofta si ne ramane intiparit in memoria papilelor gustative ca cel mai bun pastrav mancat vreodata. Si sa stiti ca nu exagerez.

Ca si pret, cand vine intristarea, ramanem surprinsi, placut, bineinteles. 15 ron portia de pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei, 7 ron ciorbita, 3 ron o bere, 4 ron cola la jumatate. Si pentru ca nu ne-am saturat de pastrav desi portiile sunt indestulatoare, mai cumparam si pastrav afumat in cetina la 48 ron kg si vreo doi proaspeti pentru gratar la 20 ron kg.

Ne luam cu regret ramas bun de la tot si toate dar puzderia de turisti ce asteapta in curte sa intre la masa ne face sa nu fim egoisti si ii imortalizam pe camera pe prietenii nostri blanosi sa nu ii uitam prea curand si sa avem motiv sa ne intoarcem.

Si pentru ca am fost atat de incantati va recomandam si voua sa ne calcati pe urme, nu este o locatie exclusivista, mesele sunt din lemn masiv, toaleta e in curte ca la tara dar daruirea oamenilor de acolo e imensa si merita, o sa vedeti.

Imediat apar in poza si necuvantatoarele, asa ca pofta buna, oriunde ati fi!


---
Trimis de Sanziana in 23.09.10 07:56:08
VIZUALIZĂRI: 14152INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sanziana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 bors de peste in boluri ceramice -yammy!!!!!!!!!!!!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3350 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

raduu1972 [23.09.10 08:29:08] »

Hmmm super ispititoare povestirea ta si chiar frumos mirositoare, imi place foarte mult pastravul.

Astept si pozele pentru a putea saliva... in liniste

Alina Morar [23.09.10 08:40:27] »

Miam... pastrav... animalute... exact ce-mi place mie.

De tinut minte pe viitor.

chelie_d [23.09.10 08:42:31] »

ce pofta mi s-a facut de un pastrav la gratar cu mujdei, dar lasa ca plec la munte si-mi iau sa fac acolo...

biancuta [23.09.10 09:06:16] »

Hmmm... Pastrav cu mamaliguta si cu mujdei! Foarte tentant, e bine de tinut minte!

krondia [23.09.10 09:12:56] »

O recomandare mai mult decât apetisantă iar preţurile chiar bune. Chiar am remarcat în 2007 când am fost în Moldova că aici totul este mai ieftin, mai ales mâncarea, cel puţin faţă de Braşov şi serviciile foarte bune, oamenii sociabili şi primitori.

cris1982 [23.09.10 14:07:55] »

Si mie imi plac foarte mult preparatele din peşte.

Abia astept sa vad pozele.

Frumos review.

Diaura* [23.09.10 14:32:13] »

Yami... yami... ce pofta mi-ai facut. Pastrav nu am, dar o mamaliguta tot imi fac astazi la tocanita mea din frigider.

Tare mi-ar mai place sa ajung si eu acolo.

webmaster77 [23.09.10 16:07:52] »

sectiune redenumita in "De luat masa in zona Lacul Rosu", astfel va mai gazdui si alte review-uri pe tema respectiva.

recul* [23.09.10 16:11:55] »

un review numai bun de pus la FAVORITE! ceea ce voi si face...

mirelab [23.09.10 16:34:25] »

Cand am citit initial review-ul aveam o banuiala despre ce loc de poveste vorbesti... acum ca au venit si fotografiile, mi-ai confirmat: anul trecut am facut si noi un gratar cu peste cumparat de aici, iar pestele ala in cetina... ufff... mai bine dau pagina si merg la alt review mai putin ispititor

Sanziana [23.09.10 20:03:20] »

va multumesc tuturor, nu stiam ca sunt atat de multi gurmanzi pe site )))))))))))

Sper ca v-au placut si pozele, nu ratati locatia, e superba

webmaster13 [23.09.10 20:13:53] »

Pastrav cu mamaliguta stropit cu un vin bun!!!

Da-mi Doamne putere!

sper sa placa melodia atasata!

bessondm [23.09.10 23:50:56] »

A mai ramas ceva pastrav si pentru restul lumii dupa ce-ati plecat?

Sanziana [24.09.10 07:27:06] »

@bessondm, bineinteles, ca oricat ne-am dat silinta nu i-am putut manca pe toti )))))))

@webmaster, multumesc se incadreaza de minune

dynamic [09.05.14 08:05:10] »

In minivacanta de 1 mai am fost la aceasta pastravarie din Bicaz. Am mancat pentru prima data acolo si am ramas placut impresionati de ce am gasit. Paunii, fazanii, porumbeii, gainusele sunt foarte frumoase. Preturile au mai crescut un pic, dar sunt acceptabile: 7 lei ciorba, 18 lei pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei, 3-4 ron bere, 25 lei/kg pastrav proaspat si 60 lei pastrav afumat (sau 65 lei/kg in cazul in care vreti un harzob foarte frumos lucrat). Mancarea este exceptionala, nu se asteapta foarte mult. Recomand din plin sa nu ezitati sa va opriti acolo cand aveti drum.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Michaell [09.05.14 08:57:34] »

@dynamic: Salut, preturile mi se par intradevar foarte bune. Berea sub un €uro, la fel de acceptabil si portia de pastrav cu mamaliguta.

Peste citeva zile voi fi cu familia in zona Sovata si m-ar interesa o vizita la aceasta locatie. Imi poti spune cumva, din zona Sovata / Praid exista o legatura directa pina acolo, respectiv cit de lung este drumul si in ce stare. MUltumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
dynamic [12.05.14 19:39:00] »

@Michaell: Pot doar sa iti spun ca pe portiunea Gheorgheni - Bicaz (DN 12C) drumul este acceptabil (nota 7/10). Cred insa ca ar trebui sa mergeti (mai ales daca nu ati mai fost) sa vizitati Cheile Bicazului care sunt de o frumusete aparte. Din Sovata/Praid este DN 13B pana in Gheorgheni, apoi DN 12C pana in Bicaz. Distanta totala este de aprox. 120km pe care probabil ii veti face in 2h-2h30.

webmasterX [16.09.15 08:02:53] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Locuri de luat masa în zona Bicaz & Cheile Bicazului, BICAZ & CHEILE BICAZULUI" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, bessondm, biancuta, cris1982, Diaura*, dynamic, Michaell, raduu1972, recul*
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0929319858551 sec
ecranul dvs: 1 x 1