ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.06.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamț
ÎNSCRIS: 23.06.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2008
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Muntii Tarcaului Off road

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Un traseu frumos Off Road pe care îl recomand celor cu ceva ambiţie, este cel între Tazlău şi Moineşti peste Cracul Geamăna, via Bolătău-Zemeş, pe drumul care deservește schelele petroliere și exploatările forestiere din zonă. Eu am fost în septembrie 2008 pe acolo.

Exceptînd porţiunea care începe de după Zemeş şi se termină dincolo de Bolătău pînă pe la jumătatea urcării pe Geamăna (care nu are absolut nici un farmec ci numai gropi de dimensiuni selenare), restul e distractiv.

Mai uşor şi mai clar este să urci dinspre Moineşti şi să cobori în Tazlău decît invers. Eu unul am urcat dinspre Tazlău. La piciorul Geamănei dinspre Tazlău drumul era rupt anul trecut în vreo 6-7 locuri, au fost vreo 2 porţiuni atît de înguste încît m-am întrebat dacă am loc să trec fără să rămîn pe acolo. Loganul era încărcat la minim, îl aveam cu mine numai pe puştiul cel mare şi tot a trebuit în vreo 3 locuri să să dau deoparte lespezile din drum ca să pot trece fară să-mi agăţ neapărat şasiul de pietroaie prea mari. Indicatoarele nu sunt deloc clare pe versantul de NNE şi din cînd în cînd mai trebuia să mai întrebi pe cineva dacă mergi în direcţia corectă, fiindcă drumul care pare la început mai accesibil poate să fie unul care duce în cine ştie ce exploatare forestieră cu noroiul pînă la genunchi.

Drumul propriuzis nu este de utilitate publică şi după ieşirea din Tazlău trebuie să parlamentezi puţin cu Nea Caisă care păzeşte bariera de acces, în schimb la coborîrea spre Bolătău nu am vazut nici o limitare de acces.

Semnal la mobil nema aşa că dacă o încurci te remorchează iepurii, dar poţi avea noroc eventual de un tractor forestier dacă ai suficient timp să-l găseşti pînă cade noaptea. Puncte permanente de "civilizaţie" sunt:

+ punctul de distribuţie-pompare secundară de la baza SSE a Cracului Geamăna (este echipă de intervenţie, au staţie radio)

+ sus pe cumpăna apelor a drumului de pe Cracul Geamăna, la sonde (este echipă de sondori, dar trebuie să-i cauţi sau să-i aştepţi uneori, fiindcă se plimbă pe la exploatări)

+ jos puţin dincolo de baza NNV a versantului dinspre Tazlău unde este o staţie de pompare a apei spre sondele din vîrf, numai că acolo şede o singură familie care are grijă de staţie, dar sincer să fiu nu am văzut pe nicăieri vreo antenă.

Este exclus să mergi pe ploaie sau imediat după fiindcă nu ai nici o şansă să poţi urca versanţii NNV, iar la eventuala coborîre spre Tazlău poţi să o încurci croşetînd cu roţile din stînga pe sub marginea malurilor.

În rest Bafta şi... Enjoy! (că merită)

P. S. Nu am idee de la cîţi cai putere în sus e prudent să te aventurezi pe acolo. Presupun că nu ar fi cine ştie ce probleme cu o maşină de putere medie, exceptînd lăţimea care poate i-ar face mai dificilă trecerea de unele porţiuni.


[fb]
---
Trimis de Qvadratvus in 27.06.10 04:21:34
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3277 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2050 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Qvadratvus [27.06.10 04:49:12] »

PS. O alternativă mai plăcută este să nu coborîți după ce ați urcat din Tazlău decît pînă aproape de baza versantului dinspre Moinești/ Bolătău/ Zemeș și să vă întoarceți tot pe unde ați venit. Evitați astfel pesisajul selenar al gropilor pseudoasfaltice care urmează....

TORA INGRID [27.06.10 07:30:14] »

Super -relatare off road, mai rar se intampla sa citesc impresiile curajosilor care ies din tipare si... de pe drum. Sunt putini.

Pe langa presupusul talent de driver, cel la scris te recomanda. Umor si spirit dincolo de informatiile foarte exacte si utile. Fotografiile ar completa generos invitatia gen top gear, pana una alta am inteles ca a fost o iesire de-o zi, de la ora... la ora... , venind dinspre... pe DN... Fiind din zona, probabil iti este accesibil si cunoscut, dar lumineaza-ne si pe noi cei care ajungem intamplator si vrem sa avem parte de aventura.

Daca am inteles bine cele 4 roti apartineau unui Logan, bravo lor, dar mai ales soferului. Mi s-a intamplat intr-un singur an sa ma hotarasc la o aventura de genul "Pe drumuri de munte " dar nu cu Pisicuta, ci cu un Renault 19, care avea deja o varsta. Am urcat spre Pestera din drumul Targoviste-Sinaia, un drum forestier pleaca exact de sub M. Paduchiosu, de ajuns am ajuns cumva dar la intoarcere a pornit o ploaie torentiala si apa de pe versanti curgea pe ceea ce ar fi trebuit sa fie drumul forestier, am incercat senzatii tari la volan.

Votat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster77 [27.06.10 08:53:28] »

mutat la "DESCOPERA MOLDOVA" pentru a nu avea prea multe sectiuni distincte pt fiecare obiectiv aparte.

Alina Morar [27.06.10 09:04:02] »

Cred ca daca ar citi sotul meu acest review, acum ar fi in stare sa se urce in masina si sa mearga.

Este mare amator de off road si de ati vedea pe unde imi baga masina...

Eu am un Suzuki Jimny, care pe langa 4x4, are si reductor. Pe unde vede un teren mai accidentat sau mai abrupt, pe acolo merge.

dannek [27.06.10 09:26:58] »

Pina la urma ne spui ce masina ai avut sigur e Jimmy

Qvadratvus [29.06.10 00:00:04] »

Drumul de care v-am vorbit se desprinde din DJ 156 A Roznov-Borlesti-Tazlău-Balcani-Ardeoani în satul Tazlău, printr-o derivație marcată cu indicator pe care scrie Moinești respectiv Mînăstirea Tazlău. Pînă la Mînăstire este asfaltat. De la mînăstire se continuă spre stînga pînă iese din sat și ulterior se ține înainte pînă se ajunge la un canton cu barieră și pază. De aici începe propriuzis zona închisă circulației publice. Se merge ulterior în ce mai mare parte pe axialul Tazlăului.

Pe partea cealaltă dinspre Moinești se iese din oraș prin Cartierul Lucăcești spre Zemeș. Se ține înainte prin Bolătău și ulterior pe axialul Tazlăului Sărat o bună porțiune.

Între cele 2 axiale există o lungă porțiune de drum tehnic de joncțiune.

Dinspre Bolătău e simplu, cine dorește să meargă ține spre deapta drumul betonat care merge sus spre Schela de pe Ceacul Geamăna. De acolo, de la cumpăna apelor ține drumul descendent.

Dinspre Tazlău e destul de complicat, eu m-am înfundat de vreo 2 ori așa că deși ca frumusețe îl apreciez totuși nu îl recomand decît celor motivați și pregătiți.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Admin [18.07.11 05:44:40] »

Mutat la rubrica "Prin Muntii Tarcaului" (nou-creata pe site)

Qvadratvus [06.08.11 00:45:02] »

Can I?

http://www.youtube.com/watch? v=bK0Crb94Gi8

webmaster15 [06.08.11 07:27:45] »

Done!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, dannek, Qvadratvus, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂPrin Munții Tarcăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056550025939941 sec
    ecranul dvs: 1 x 1