Solicitare CMR / ROMÂNIA

Sejur la munte zona Moldovei

Trimisă în 06.08.20 12:51
autor etienne87JR [Constanţa]
» VIZUALIZĂRI: 1466

Salut!

Ne-am propus in aceasta vara sa mergem prin Moldova, zona Bicaz, Lacul Rosu, Durau, Neamt, etc.

Fiind o zona relativ noua pentru noi solicit ajutorul vostru legat de spatii de cazare (hotel, pensiune) cu conditii bune, un itinerariu pe care sa il urmam, locuri de vizitat si activitati ce ne-ar putea ocupa timpul, locuri unde se poate manca ' bine' , specific faptul ca suntem din Constanta.

Suntem dispusi ca pe parcusul concediului sa schimbam mai multe cazari, avand timp sa putem vizita cat mai multe locuri, de a vedea cat mai multe peisaje.


  • PERIOADA: august-septembrie -- NOPŢI CAZARE: 5-7
  • BUGET: 4000 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 4

Răspunsuri

Radix7PA11r[06.08.20 17:17]

@etienne87:  1. Lacu Rosu: hotel Lacu Roșu, camere ok, se mănâncă bine, vizitați Suhardul mic, Lacul Roșu, zona Bicajelului, Cheile. Doar că este aglomerat în august.

​2. Piatra Neamt: hotel Plaza, 4*, se mănâncă bine. De aici sunteți în 40 de minute la Cetatea Neamului, Izvorul Muntelui, Agapia, Varatec.

​3. Durău: hotel Bistrița, dar căutați cazări bune și pe booking, tot ce este peste 9 e de prospectat. Acces rapid la Ceahlău, trasee relativ lejere.

​Vacanțe frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

black_mambaPA41r[06.08.20 17:31]

M-a batut si pe mine gandul sa mergem in zona si am intrebat un coleg, care sta in P. Neamt si cunoaste f. bine zona.

​Dupa ce mi-a trimis cateva site-uri de pensiuni mai rasarite, m-am dezumflat repede: 300-350 lei/noapte pentru o camera tripla, doar cazare (MD se platea extra).

​In plus, drumurile sunt proaste si foarte proaste. Sau cel putin, asa erau acum 2 ani.

​Asa ca am ajuns la... Istanbul.

​Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ux115609JR1r[06.08.20 18:14]

@etienne87:  Pensiunra Maierus- Tarcau, Neamt, Pensiunea Dor de Munte Sadova- Suceava! Curătenie, oameni cu bun simț,   mîncare bună!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Dan&EmaTIT466r[07.08.20 08:39]

Zona Sadova de la Campulung Moldovenesc este de basm si plina de pensiuni.

Ref la cazari traite pe propria piele recomand Casa Vero din Vama (SV) despre care gasiti 2 articole ale mele, unul fiind chiar cel de debut pe AFA.

O alta optiune inedita este cazare pe hotelul plutitor de pe Lacul Bicaz.

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

RofriPA43r[09.08.20 14:58]

Un traseu frumos, care oferă liniște, peisaje încântătoare și odihnă, pe care l-am ales și noi pentru mai multe vacanțe:

Lacu Roșu (cu cazare de o noapte la hotelul cu același nume) - Cheile Bicazului - popas de o noapte la pensiunea Lostrița, pe malul lacului Bicaz, (au o mâncare nemaipomenită, peisaje superbe) - Durău (2-3 nopți, sunt trasee minunate pe Ceahlău, mâncare bună și liniște) - Borsec (2 nopți, liniște, trasee frumoase, amenajate, ape minerale, pădure, poienițe cu flori).

Câteva repere din experiența noastră prin acele locuri:

vezi impresii

vezi impresii

vezi impresii

vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

QvadratvusPA81r[11.08.20 18:04]

@etienne87:  recomand din start la acest buget, cazări prin www.airnbb.com şi alegerea a două, cel mult trei locaţii de unde să mergeţi în evantai pentru a vizita obiectivele necesare. Nu ar fi astfel o problemă dat fiind că de obicei la locaţiile respective, aveţi la dispoziţie bucătării utilate, ceea ce din start scade semnifictaiv preţul mâncării. Vă puteţi astfel limita la o masă la restaurant pe zi şi restul puteţi asigura prin (semi) preparate luate de la marketuri locale, pe care să le fructificaţi în bucătăriile aferente. În plus, pentru timpul de care dipuneţi şi dat fiind că aveţi un copil de 4 ani, accesul la o maşină de spălat este important.

Încă ceva, refritor la asigurarea mesei:

* în zonă preţurile sunt scumpe, de obicei mai scumpe ca în judeţele învecinate, de acceea "dotarea" cu o locaţie deţinătoare de o bucătărie utilată utilizabilă este cost-eficientă.

* câteva experienţe foarte recente (de abia am venit de două zile dintr-un sejur de 12 zile prin România), m-au făcut să înţeleg faptul că în condiţiile stării de alertă şi a regulilor restrictive privitoare la terase/ restaurante, etc... riscul 1) de a mânca astăzi., păpică preparată de fapt alatăieri (şi, de exemplu, recondimentată ca să nu se simtă mirosul de fermentat) este foarte mare 2) de a nu găsi loc la terasă este semnificativ 3) de a fi nevoit să accepţi o calitate mai joasă a servirii este mai mare 4) de a aştepta mai mult este destul de mare.

Din motive de supravieţuire financiară, multe locaţii aleg diverse expediente, în dauna calităţii, iar pe de altă parte timpul mediu petrecut într-un restaurant (eram 5:2 adulţi părinţi, un găligan de 19 ani şi două fete - una de 16 şi alta de 12 ani) a fost de 2 ore. Dacă faci un calculul că pierzi două ore în fiecare zi pentru masa principală + timpul necesar să ajungi acolo, chiar rentează să fentezi treaba asta cât se poate.

Dacă doriţi să vizitaţi zona Neamţului, vă recomand ca locaţii relative ' zonele Piatra-Neamţ, Târgu Neamţ şi Durău, de unde să plecaţi şi unde să reveniţi.

E drept că eu am şi antrenament de câţiva ani şi mi-am format ochiul: ca principiu aleg o locaţie periferică unei localităţi mai mari relativ centrată în zona de referinţă, pentru a asigura timpi rezonabili de parcurs cu maşina către obiective, liniştea aferentă, aerul curat şi un raport cost/calitate satisfăcător, o parcare fără surprize şi un acces în timp rezonabil la marketuri medii de tip Kaufland sau Penny-Market, eventual Lidl, Profi şi în cel mai rău caz la marketuri mici gen La Doi Paşi. De asemnea, în proporţie de 90 % iau locaţii unde ne putem caza numai noi, familia noastră, fără a mai fi deranjaţi de cineva.

BTW, la mainera respectivă, cele 12 zile mi-au ieşit pentru cele 5 persoane de mai sus la 550 RON/zi cheltuieli totale, adică la 110 RON/persoană/zi (combustibilul, cazarea, biletele la obiective, alimentele, ciubucele şi caricele, diversele nevoi gen un medicament sau altul, etc...). La dispoziţie am avut fie două camere, una cu 2 şi alta cu 3 paturi, fie 3 camere a două paturi, bucătărie utilată de fiecare dată, una sau două băi, de la caz la caz + spaţiu privat de parcare +/- în majoritatea timpului o maşină de spălat. De vânturat, ne-am vânturat 2 zile în Bucovina, 3 în zona Târgului Secuiesc şi 7 într-un spaţiu delimitat de Cheile Vârghişului, Rupea, Staţiunea Climaterică Sâmbăta de Sus şi Feldioara.

Revenind la solicitarea dv. concretă, pentru a vă recomanda obiective de vizitat ar fi bine de ştiut cam ce gen de preferinţe aveţi şi dacă doriţi să vă băgaţi sau nu la ascensiuni, timpi de folosit autopasul  mai mari de 1-2 ore, dacă puştiul are un pic de antrenament la mers sau nu,  etc...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

  • [6] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.27338695526123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1