81752 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Hoinar prin Dobrogea

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.09.2017
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 40-50 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
Combustibilul și răbdarea...
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 3 -- varsta: 9, 13, 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Peregrin prin Dobrogea – Canaraua Fetii


Urmare de aici

12 zile prin Dobrogea de sud și centrală, m-au făcut să respect în mod deosebit această zonă a României, în mare parte puțin știută de turistul grăbit. Acesta aflat în fugă pe panglica șoselelor care se scurg spre Litoral, de cele mai multe ori nu are timp sau nu se gândește că dincolo de orizontul șoselelor, se ascund comori turistice unice.

Am trecut așadar cu bacul pe la Călărași, am înoptat la Mănăstirea Dervent pe care am găsit-o absolut încântătoare în estetica ei și a doua zi am coborât spre sud - din nou spre frontiera României cu Bulgaria. Există aici există un culoar depresionar sec limitat de dealuri molcome, cu pereți de calcar specifici canaralelor (văi adânci, înguste și abrupte care seamănă cu canioanele, săpate în calcare sau loessuri de ape care astăzi nu mai există). Specifice Dobrogei, geomorfologia lor sa este cât se poate de interesantă, iar biodiversitatea lor, mare.

Accesul se face dinspre nord de pe DN3 Ostrov – Constanța, de pe porțiunea dintre Lipnița și Băneasa spre o astfel de canara, numită a Fetii. Pentru denumireexistă diverse legende, una mai realistă susținând că acolo erau ascuse fetele, în timpul invaziilor tătărești sau ale turcilor.

Un indicator destul de greu vizibil situat pe stînga șoselei, indică la dreapta cum mergi dinspre Lipnița și Băneasa, valea care continuă peste graniță pe teritoriul Bulgariei, unde este denumită Suha Reka (Râul Secat). Pe indicator se vede deasupra indicația spre Schitul Gherman, iar dedesubt cea spre Canaraua Fetii. Pe un drum de pământ (fost drum de exploatare) care traversează pădurea, se ajunge mai întâi la o o fostă carieră de calcar (cam la 1,8-2 km de DN3), de care se trece spre sud. Se ajunge relativ rapid într-o zonă cu blocuri de calcar cochilifer, cu pereți verticali care se ridică până la 40 de m înălțime și prezintă grote și nișe, hornuri, arcade, surplombe și pereți cu grohotișuri. Vizibili mai întâi pe stânga într-un larg luminiș (cam pe la 3,3-3,5 km de DN3), pereții de piatră după o nouă porțiune de pădure devin vizibili și semnificativ mai întinși (cam pe la 3,7 km de DN3) pe dreapta, față în față cu un schit cu hramul Sfântului Gherman din Dobrogea (cam pe la 4,2 km de DN3). Oarecum vis-a vis de schit, se găsește o peșteră rupestră cu urme de locuire - creditate a fi ale unui pustnic, motiv pentru care peștera a căpătat funcții cultice.

Accesul la peșteră este ușurat de un indicator, destul de facil și începe de pe drumul care duce la schit, de la poala pădurii, ocolind aria cultivată din lăcașului de cult. După aproximativ 10 minute de mers se ajunge la un intrând în stâncă prin care se coboară ușor și se trece printr-un coridor, pentru a ieși într-o grotă cu deschidere spre vale. Priveliștea este deosebită.

La schit există o mică crescătorie cu 1 pui de căprioară, câțiva păuni și câțiva porumbei. Acolo e liniște și sentimentul este plăcut.

La nivelul pereților și grohotișurilor se pot găsi fosile, cu destulă ușurință. Noi am găsit atât bivalve fosilizate (cel mai frecvent) cât și gasteropode.

Oricum, dedicați-vă cu prisosință o jumătate de zi explorării zonei, fiindcă merită cu siguranță.

P. S.

- Dacă mă uit în DEX, canara înseamnă stâncă (le fel ca în bulgară), astfel că folosirea lui pentru văi stâncoase pare puțin nelalocul ei. Cu toate acestea, se pare că geografii români folosesc termenul cu sensul de vale (a se vedea un material despre relieful structural).

- Se face frecvent confuzie între Canaraua Fetii și o altă canara - numită Canaraua Curvii, aflată mai la vest și mai la sud în perimetrul cătunului Olteni (cătun situat între satele Dumbrăveni și Viroaga pe DJ 391A). În respectiva canara se află "Peștera cu sarcofage de la Olteni", binecunoscută arheologilor. Cauzele confuziei se pare că sunt atât toponimia .... apropiată de gen feminin, cât și tendința folosirii unui nume mai "delicat", precum și folosirea ambelor peșteri (atât cea de la Canaraua Fetii cât și aceea de la Canaraua Curvii) atât pentru cultul creștin în diverse epoci (există supoziția întemeiată că Peștera cu Sarcofage a fost de fapt sediul unei biserici rupestre, iar cea de la Canaraua Fetii a fost locuită de un pustnic), cât și pentru ascunsul persoanelor de sex feminin (cu motive - se pare, divergente, de protecție la Canaraua Fetei și infracționale la cea a Curvii). Legenda cu fetele furate, ascunse acolo și necinstite de bandiți se referă la această peșteră (cu sarcofage), nu la cea de la Canaraua Fetii. Aceeași confuzie am făcut-o și eu, motiv pentru care nu am ajuns acolo (deocamdată...). Am ajuns însă la Calcarele de la Petroșani - situate în apropiere (am să le descriu într-un articol). Este de menționat că și mai spre sud-vest - spre localitatea Negru Vodă, se află Peștera de la Cerchezu, cu dezvoltare de aproximativ 100 m.

- Dat fiind că este zonă de stâncărie, iar zona este bătută intens de soare în anotimpurile calde, pe stâncărie se pot afla șerpi (inclusiv vipere). Recomandarea mea este să mergeți îmbrăcați cu pantaloni și cu încălțăminte aderentă și rezistentă. Oricât ar fi căldura de mare, nu recomand accesul în sandale și pantaloni scurți. Dacă vreți să explorați ceva mai insistent stâncăria, nu ar strica poate și niște jambiere (nu se știe niciodată…). Oricum, eu nu am dat de șerpi aclo, dar nu ar fi fost exclus.

- Luați-vă apă suficientă. Eu nu am văzut izovoare. Cu siguranță cei de la schit au o sursă de apă, dar nu cred că este cazul să fie deranjați.

- Să nu fiți mirați dacă apar – ca din întâmplare, patrule ale Poliției de Frontieră care vă pot întreba de sănătate. Granița e la 1,75-2,1 km în linie dreaptă față de schit (calculat pe Google Earth).

- Ce m-a nedumerit totuși, este cum au primit cei de la schit aprobare pentru construcția acestuia, într-o rezervație. Același lucru m-am întrebat și la Mănăstirea Casian. Sper să nu urmeze gaterele, apoi asfaltul, apoi boxele cu mulți decibeli și eventual ulterior grătarele cu mici asociate cu inevitabilelee gunoaie. Nu vreau să fiu înțeles greșit, acolo la schit e o oază de liniște și pace și mi-a făcut o deosebită plăcere să stau de vorbă cu unul dintre călugări (care din fericire era adeptul traiului într-o zonă cât mai izolată). Cu toate acestea ....

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 06.09.2017 23:42:44

Validat / Publicat: 07.09.17 09:37:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2717


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[07.09.17 10:19:51]
» mesaj pers

   @Qvadratvus: Un articol foarte interesant. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[07.09.17 10:32:24]
» mesaj pers

   @Qvadratvus: Foarte fain! De Canaraua Fetii am auzit de cealalta, nu. Dobrogea este si pt mine un taram fascinant, incarcat de magie. Nu sunt cuvinte mari, pur si simplu asta simt de fiecare data cand ii trec granitele... Mi-am propus de cel putin 2 ani sa haladuim prin sudul extrem al Dobrogei (sunt acolo si niste sate cu vechi biserici de lemn), dar inca n-am apucat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Qvadratvus
[07.09.17 10:56:58]
» mesaj pers

   Există și Canaralele Hârșovei, de asemenea arie protejată. Ceva similar se află și în zona unde sunt Calcarele de la Petroșani.

   Faza e că după ce am trecut pe la Petroșani (Comuna Deleni, Jud. Constanța), studiind mai bine zona am aflat că am ratat câteva obiective la fel de interesante (Cheile Fântâna Mare și grotele numite Casele de Piatră - Casa Mare și Casa Mică).

    Pe internet am mai văzut confuzia de nume cu Canaraua Fetii și lângă Petroșani, unde între Fântâna Mare și Petroșani există o vale numită Valea Bictir, unde se află o altă canara - cu peștera de rigoare, bineînțeles (folosită adesea ca adăpost pentru animale).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Zoazore
[07.09.17 17:58:45]
» mesaj pers

   @Qvadratvus: Offf, ce de frumuseți puțin spre deloc cunoscute...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Testosu'
[07.09.17 21:12:53]
» mesaj pers

   @Qvadratvus: Fain articol! Felicitari!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.09.17 08:44:36]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[15.09.17 17:00:54]
» mesaj pers

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[18.09.17 11:04:35]
» mesaj pers

   @Qvadratvus: Locuri puțin cunoscute... mai deloc promovate... identificate și căutate doar de cei interesați. Dar, surpriza poate fi mare și pentru cei neinițiați, uimirea poate fi maximă în fața unui peisaj ițit într-o vâlcea, admirația mută în fața operelor naturii. Felicitări pentru articol și mai ales pentru scoaterea la lumină a unor obiective inedite.

   La începutul verii am studiat hărți ale zonei și imagini, tentația fiind mare de a merge pe drumeagul ce se deschide între localitățile Lipnița și Băneasa către pereții de stâncă și schitul „Sf. Cuv. Gherman”. M-a oprit faptul că nu cunoșteam starea drumului. Frumoase fotografii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Qvadratvus
[18.09.17 17:05:33]
» mesaj pers

   Drumul poate fi accesat și de mașini cu garda la sol mai joasă, cel puțin până la schit. După acesta însă, nu aș garanta.

   Oricum, dacă vrei să te duci dincolo de schit, cred că e util să iei legătura mai întâi cu o patrulă a Poliției de Frontieră. Nu de alta, dar oricum te vor întreba ce faci pe acolo, mai ales că acum zona de la graniță e folosită de grupuri de emigranți care vor să treacă pe șest. Din ce am văzut în materialul lui Ică Giurgiu pe care l-am postat în linkul de mai sus, cele mai faine chestii se află dincolo de schitul Cuv. Gherman.

   P. S. Eu am dedus că cei de la PF au senzori de mișcare și/sau camere video instalate- cel puțin pe drumul dintre carieră și schit. Nu de alta, dar au apărut în foarte scurt timp după ce noi am ajuns lângă schit, iar la carieră erau niște tipi care încărcau piatră de construcție fără să fie deranjați de nimeni, iar mașina lor a apărut dinspre nord și nu dinspre graniță (în concluzie fusese alertată de la centrul corespunzător, de monitorizare). Bine, oficial cei de la PF veniseră să revadă cică pe căpriorul și pe păunii de la schit, dar nu s-au dezlipit de noi până nu au văzut că ne cățărăm spre peștera pustnicului. Oricum, probabil că și cei de la schit pun mâna pe un mijloc de comunicare și raportează, când văd străini în mișcare, prin zonă.

   I-am întrebat pe cei de la PF dacă mergând înainte nu riscăm cumva să trecem granița și au zis că din acest punct de vedere putem să stăm liniștiți, că oricum vom fi opriți de colegi de ai lor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[10] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] După ce treci de carieră și intri mai adânc în pădure, pe stâng apare un larg luminiș cu teren cultivat. Se cheamă că ai intrat deja în partea interesantă a canaralei. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898662">Şterge vot</a></div><span id="v9898662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] După ce treci de carieră și intri mai adânc în pădure, pe stâng apare un larg luminiș cu teren cultivat. Se cheamă că ai intrat deja în partea interesantă a canaralei.
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Tot pe stânga drumului, mai spre sud. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898663">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898663"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898663">Şterge vot</a></div><span id="v9898663" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898663)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898663Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898663MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Tot pe stânga drumului, mai spre sud.
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] De la poala pădurii de dinainte de schit, suie un drum de aproximativ 10 minute care duce la o grotă. Aici se află intrarea în peștera pustnicului. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898666">Şterge vot</a></div><span id="v9898666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] De la poala pădurii de dinainte de schit, suie un drum de aproximativ 10 minute care duce la o grotă. Aici se află intrarea în peștera pustnicului.
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Am mers mai departe... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898667">Şterge vot</a></div><span id="v9898667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Am mers mai departe...
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Și uite unde am ajuns! -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898668">Şterge vot</a></div><span id="v9898668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Și uite unde am ajuns!
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] De la gura peșterii, privim spre schitul dedicat cuviosului Gherman. Totuși, e rezervație naturală ! Cum or fi primit aprobare ? Sper să nu urmeze gaterele și apoi boxele cu decibeli mulți ! -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898669">Şterge vot</a></div><span id="v9898669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] De la gura peșterii, privim spre schitul dedicat cuviosului Gherman. Totuși, e rezervație naturală ! Cum or fi primit aprobare ? Sper să nu urmeze gaterele și apoi boxele cu decibeli mulți !
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] De la peșteră, o mică cărăruie te poate duce pe perete mai departe. Noi ne-am riscat, dar nu pe o distanță prea mare. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898670">Şterge vot</a></div><span id="v9898670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] De la peșteră, o mică cărăruie te poate duce pe perete mai departe. Noi ne-am riscat, dar nu pe o distanță prea mare.
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Tot înainte? Până la urmă am decis să ne întorcem... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898674">Şterge vot</a></div><span id="v9898674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Tot înainte? Până la urmă am decis să ne întorcem...
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Cu obiectivul orientat (cred...) spre granița cu Bulgaria. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898675">Şterge vot</a></div><span id="v9898675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Cu obiectivul orientat (cred...) spre granița cu Bulgaria.
foto Qvadratvus [06.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] De lângă schitul Gherman, cu obiectivul spre peretele de pe dreapta văii, gaura din perete din dreapta, este gura peșterii pustnicului. Accesul spre peșteră se face prin dreapta câmpului cultivat, de pe drumul de acces, la ieșirea acestuia din pădure. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 07.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av898676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv898676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=898676">Şterge vot</a></div><span id="v9898676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(898676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f898676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e898676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] De lângă schitul Gherman, cu obiectivul spre peretele de pe dreapta văii, gaura din perete din dreapta, este gura peșterii pustnicului. Accesul spre peșteră se face prin dreapta câmpului cultivat, de pe drumul de acces, la ieșirea acestuia din pădure.
foto Qvadratvus [07.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[10] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109712123871 sec