81248 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Slănic Moldova

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.08.2017
DE
Avatar Rofri
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 18.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Trei zile la Slănic Moldova


Urmare de aici

Vara asta am ajuns și noi la Slănic Moldova! De mult timp aveam în vedere această stațiune plină de verdeață, peste care am dat căutând pe internet locuri mai puțin frecventate de turiști, care să ne ofere liniște și peisaje frumoase dar și confort. Bineînțeles că și impresiile rezultate în urma întâlnirii AFA au fost citite din scoarță în scoarță! Ne-am hotărât să rezervăm trei nopți la hotel Nemira, urmând să ne continuăm vacanța la Sovata. Plănuiam să plecăm imediat după Sf. Maria, când, speram noi, se va mai potoli nebunia turistică.

Drumul a fost bun, am venit pe traseul Brașov-Chichiș-Tg. Secuiesc-Oituz-Tg. Ocna. Am ajuns, ne-am cazat cu ceva emoții, că rătăciseră rezervarea... Ne-am instalat și apoi am pornit să explorăm împrejurimile și am fost imediat cuceriți de frumusețea peisajului, de verdele care domina totul, de clădirile interbelice. Mai ales cazinoul este impresionant atât prin mărime cât și prin arhitectură. Păcat că este pustiu și se degradează. Și vilele din aceeași perioadă ne-au plăcut, prin eleganța și felul în care sunt amplasate. Sunt deosebite Vila Teleconstrucția, Vila Rica, hotelul Coroana Moldovei. Nu la fel pot spune despre noile hoteluri sau anexe de hoteluri (piscine), înghesuite printre cele vechi, care se potrivesc ca nuca în perete cu stilul în care a fost gândită arhitectura stațiunii.

Parcul este tot o moștenire interbelică și, din fericire, a rămas în mare parte neatins, e o oază de verdeață, cu alei, brazi și flori, unde e o plăcere să te plimbi în orice moment al zilei. Din loc în loc sunt panouri informative cu traseele montane care pot fi parcurse, cu fauna zonei, cu izvoarele și beneficiile acestora. Treptat, am descoperit cu încântare o stațiune liniștită, curată, cu turiști civilizați.

A doua zi am pornit în drumeție pe traseul celor trei sute de trepte, marcat cu triunghi alb/roșu. Nu am numărat treptele, deși ne gândeam la un moment dat să desemnăm responsabil cu acest lucru pe un membru al grupului nostru de șase, dar, nu știu de ce, nimeni nu a fost dispus să numere! Toată lumea era cu ochii la peisajul spectaculos. (Păcat de nepăsarea unor turiști care aruncă ambalaje și peturi peste tot. Dar, pe măsură ce urcam, gunoaiele se răreau, semn că mulți au făcut cale întoarsă). Treptele s-au terminat, dar urcușul a continuat o bună porțiune, apoi am început să coborâm pe o pantă destul de abruptă. Drumeția a durat aproximativ trei ore, a fost destul de solicitantă, dar a meritat din plin. E bine de știut că, pentru a parcurge în întregime treseul, trebuie încălțăminte adecvată, apă și ceva de ronțăit. Am ajuns la liman (adică în șosea) undeva la doi kilometri de stațiune, în apropierea restaurantului Cascada. Am continuat, așa cum ne indica marcajul, și am ajuns în stațiune pe Aleea Izvoarelor, care, luminată de soarele blând al amiezei târzii, ne-a încântat și ne-a făcut să uităm de oboseală. Ce aveam mai bun de făcut acum decât să ne îndreptăm spre un restaurant și să ne recompensăm generos pentru eforturile depuse!

Ziua a treia urma să fie dedicată odihnei, dar, ca să nu ne ieșim din formă, am ales să mergem la punctul de belvedere de pe Platoul Vârful Cerbului, pe un traseu de 40 de minute, marcat cu cerc alb/roșu. Am luat-o pe lângă hotelul Dobru, dar, fermecați de câțiva pisici și un cățel simpatic ce se jucau într-o curte, am mers tot înainte pe un drum forestier, când trebuia de fapt să o cotim la stânga prin pădure. După mai bine de jumătate de oră, cu toate că eram fericiți de cât de lin și odihnitor e drumul, am intrat la bănuieli. Abia atunci cineva a scos tacticos o hartă și ne-am lămurit. Am făcut cale întoarsă, și iar urcuș prin pădure... De sus se vede toată stațiunea, merită drumul, mai ales că e mult mai ușor ca traseul treptelor. După masa de prânz ne-am plimbat din nou pe Aleea Izvoarelor, admirând stâncile și pădurea, gustând apa sărată și sulfuroasă a izvoarelor.

Pentru luna august stațiunea nu mi s-a părut foarte aglomerată, noi am stat de miercuri până sâmbătă. Erau totuși destul de mulți turiști, mai ales seara, când lumea se plimba. Majoritatea erau persoane de vârsta a treia, ceea ce explică poate atmosfera liniștită.

Când au zburat cele trei zile nici acum nu ne dăm seama... Dar am rămas cu amintiri plăcute dintr-un loc unde ne-am promis că vom reveni.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Rofri in 25.08.2017 18:38:16

Validat / Publicat: 25.08.17 19:39:33


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3407


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  11700 PMA (din 13 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster39
[25.08.17 19:45:33]
» mesaj pers

   @Rofri:

Am ajuns, ne-am cazat cu ceva emoții
- Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[25.08.17 20:19:28]
» mesaj pers

   @Rofri: Frumoase locuri ai vazut iar eu nu am putut sa nu-mi aduc aminte de intalnirea AFA de anul acesta. Iar poza 13 mi-a adus aminte de o poza pe care am atasat-o unuia dintre articole, facuta acum vreo 60 de ani in acelasi loc, protagonisti fiind socrii mei.

   Chiar daca acum sunt mult mai multe vile, locul este la fel de placut iar statiunea se vede minunat.

   Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rofri
[25.08.17 20:23:03]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru apreciere și vot! Când am venit acasă am recitit articolul dvs. și am privit pozele acelea vechi cu o nostalgie nouă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[29.08.17 17:11:16]
» mesaj pers

   @Rofri:

   Un loc care mi-a ramas in suflet din mai multe motive, unul fiind prietenii AFA si frumoasele petreceri anuale (acolo a fost a doua la care am participat, a fost superba).

   Vacante cat mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rofri
[29.08.17 20:19:44]
» mesaj pers

   Mulțumesc! E un loc deosebit si pentru noi de acum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Cazinoul -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894511">Şterge vot</a></div><span id="v9894511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Cazinoul
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [AUG-2017] Belvedere de pe Platoul Vârful Cerbului -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894513">Şterge vot</a></div><span id="v9894513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Belvedere de pe Platoul Vârful Cerbului
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894515">Şterge vot</a></div><span id="v9894515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017]
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [AUG-2017] Pe traseul treptelor care... se terminaseră -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894516">Şterge vot</a></div><span id="v9894516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Pe traseul treptelor care... se terminaseră
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Pe traseul treptelor -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894518">Şterge vot</a></div><span id="v9894518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Pe traseul treptelor
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Pe Aleea Izvoarelor -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894519">Şterge vot</a></div><span id="v9894519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Pe Aleea Izvoarelor
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Pe Aleea Izvoarelor -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894521">Şterge vot</a></div><span id="v9894521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Pe Aleea Izvoarelor
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Flori din parcul central -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894522">Şterge vot</a></div><span id="v9894522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Flori din parcul central
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Unul din responsabilii cu rătăcirea pe traseu :) -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894523">Şterge vot</a></div><span id="v9894523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Unul din responsabilii cu rătăcirea pe traseu :)
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Prin parc... -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894525">Şterge vot</a></div><span id="v9894525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Prin parc...
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [AUG-2017] Harta izvoarelor -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894527">Şterge vot</a></div><span id="v9894527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Harta izvoarelor
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Harta traseelor montane -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894529">Şterge vot</a></div><span id="v9894529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Harta traseelor montane
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Belvedere -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 25.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894530">Şterge vot</a></div><span id="v9894530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e894530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Belvedere
foto Rofri [25.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0979979038239 sec