ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 04.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 9, 11

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Poteci accesibile in masivul Ceahlau

Ilustrație video-muzicală
OCARINA - Hot cakes reggae


TIPĂREȘTE

Pentru iubitorii de drumetii montane pe Ceahlau sunt binecunoscute traseele Lutu Rosu, Poiana Maicilor, Jgheabul cu Hotar, toate urcand dinspre Cabana Izvorul Muntelui sau potecile Fantanele - Toaca, Duruitoarea - Cabana Dochia, dinspre statiunea Durau spre varf. Sunt trasee clasice, care necesita totusi un nivel de efort, mediu spun eu, pe care nu toti il putem face. Va voi descrie un traseu alternativ, apreciat ca usor, care poate aduce si turisti de ocazie, cu copii mici sau turisti seniori sus pe platou: traseul prin Poiana Stanile.

Pasul 1: mergem cu auto pe DN 12C dinspre Bicaz in directia Lacu Rosu si in localitatea Bicaz Ardeal se face dreapta, pe drum asfaltat, spre Tosorog. Dupa aprox 7 km, la o intersectie, drumul spre Tosorog face usor stanga iar noi parasim asfaltul luand-o spre dreapta. Drumul este pietruit si mergem relativ bine, ajungem la o pastravarie si de acolo facem iar dreapta spre Poiana Stanile. Dupa aprox. 25 min. se ajunge la poiana, platim taxa de 10 lei pentru acces, parcam masina si padurarul ne arata poteca, in fapt continuarea pe jos a drumului pe care am venit.

Pasul 2: Este inca dimineata, urcam si la un moment dat avem parte de un spectacol fascinant: fenomenul de mare alpina - nori care cuprind padurea de sub noi si fac ca unele varfuri razlete sa arate ca insule verzi intr-o mare alba nemiscata. Intr-o ora si jumatate, pe un traseu accesibil, cu mici pauze de afine si zmeura, ajungem la Schitul Ceahlau si apoi la Cabana Dochia.

Pasul 3: ne intoarcem pe acelasi traseu cu afine, remarcam si flori de colt (sunt protejate de lege asa ca nu le rupem, si chiar daca n-ar fi, sunt prea frumoase sa fie deranjate), ne bucuram de natura, peisajele absolut majestuoase si constatam ca poteca este din ce in ce mai... aglomerata! Sper ca fotografiile sa va motiveze sa urcati, muntele va asteapta!


[fb]
---
Trimis de Radix7 in 28.08.12 21:52:12
Validat / Publicat: 28.08.12 22:10:22
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7592 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Radix7); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Masivul Ceahlau - muntele sacru al dacilor - si varful Toaca - 1904 m.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[29.08.12 16:29:46]
»

melodia postata se poate sterge/schimba!

ak-ar de rumÂn †
[29.08.12 17:15:07]
»

Zgârcit cu cuvintele, deși le ai frumoase iar în poze le încarci cu semnificație.

Tocmai când începusem să visez spre cele locuri dragi moldovinești, 1,2, 3 gata; eu de abia începusem plimbarea; bașca că mă mai trimiți pe la origini (daci) - alte gânduri.

Pozele sunt chiar frumoase și le-ai încondeiat cu "pui" moldovenești. Păcat că nu sunt mai multe.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radix7AUTOR REVIEW
[30.08.12 08:04:37]
»

@AK-AR de RUMÂN: incerc ca fiu concis , sa sugerez si ca este simplu de realizat un vis, daca cu adevarat iti doresti. (in drumetie am fost cu copiii dar si cu parintii, pensionari, unul cu stent). Voi mai atasa foto. Merci pentru aprecieri, cele bune si tie!

alinabc
[18.05.13 10:22:22]
»

Suntem 2 familii care vrem sa urcam pe Ceahlau cu copii de data asta (pana acum am fost fara ei pe munte si doar prin izvorul muntelui) si ne intereseaza un traseu lejer si relaxat pentru ei.

Am urmarit postarea si pare incantator traseul, (chiar si durata de parcurs e wow, doar atat - o ora jumatate, doua?), insa voiam sa va intreb de cazare. Noi am vrea sa ramanem peste noapte.

Dumneavoastra unde v-ati cazat cu copiii? Masina unde ati lasat-o? Orice amanunt conteaza.

Mentionez ca varsta copiilor este cuprinsa intre 5 ani si 11 ani. Va multumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radix7AUTOR REVIEW
[20.05.13 10:37:55]
»

@alinabc: de ramas peste noapte se poate la Cabana Dochia, in conditii decente, sau la Schitul de langa cabana, in conditii fara pretentii (camera cu mai multe paturi, puteti fi singuri sau cu alti pelerini). Evident, fiind cu copii, va recomand cabana - nr mobil il gasiti pe net. Masina se poate lasa la Poiana Stanile (si acolo este un schit si vb cu popii sa lasati masina in curtea lor sau efectiv la intrarea in poiana, unde este si o cabanuta a cantonierului- eu nu am auzit de probleme. Nu uitati ca va trebui sa platiti intarea in rezervatie, cam 10 roni toata familia. Daca vreti sa mergeti cu masina pana mai sus de Poiana Stanile (pana aproape de unde incepe poteca spre Cabana Dochia) mai economisiti trei sferturi de ora dar veti parca efectiv pe marginea drumului - daca nu va cazati eu va recomand aceasta varianta.

alinabc
[23.05.13 10:57:02]
»

@Radix7: Va multumesc mult pentru raspuns si apreciez promptitudinea d-vstra.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ak-ar de rumÂn, alinabc, Radix7
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeții în Masivul Ceahlău:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064327955245972 sec
    ecranul dvs: 1 x 1