26068 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La Mulți Ani România!

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.12.2011
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
O zi interesanta
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: 3 -- varsta: 3,7,10

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

România pur şi simplu printre noi

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Ca în nici un alt an, în 2011 am trăit pentru prima dată senzația unei moment special de ziua națională. De ce? Nu știu, dar se pare că a fost ceva în aer și nu numai în familia mea. Pînă și aici pe site se vede că ceva a plutit în aer cu mult timp înainte, altfel nu se explică geneza acestui locus numit “România te iubesc”. Multă lume a scris pe acest subiect rw-uri, astfel că văzînd fețele radioase ale copiilor mei astăzi dimineață care cînd am făcut ochi mi-au urat “La Mulți Ani de Ziua Națională A României”, m-am gîndit să fac și eu același lucru.

De unde să încep așadar, evident de la copii mei, adică de la frumusețea vieții de zi cu zi despre care vorbea @dorgo în rw-ul lui... Deci am rămas tablou cînd băiatul a venit la mine și cu un aer solemn a spus “La Mulți Ani tati! ”. După o clipă de derută s-a auzit vocea fie-mii mijlocii dintr-unul dintre dormitoare: “Să știi că EU i-am amintit! ”, după care țopăind a apărut și mezina zicînd “La Muți ani hi, hi, hi, hi... ” Mă rog, după cum spuneam, de dimineață era evident că nu era o zi obișnuită…

Mai tîrziu, fie-mea mijlocie a venit cu un desen făcut de ea “Pentru România”. Chiar mi s-a părut interesant așa că l-am scanat. Se pare că nu a fost convinsă de părerile mele și a mai desenat ceva (chiar dacă acesta nu mi-a plăcut așa de mult l-am scanat din solidaritate …).

Dat fiind că de 1 Decembrie mami promisese puștimii că îi duce să se joace pe saltele (toată familia mea – mai puțin eu … face arte marțiale: Aikido, TaiChi, Kendo), zis și făcut, astăzi au făcut Ude-osae, Irimi-naghe, …etc. și s-au tăiat cu săbiile în mod festiv... Mă rog, eu am fost la muncă fiindcă de, acolo unde lucrez eu e foc continuu, dar seara cînd am venit acasă puștimea a trecut la “Să-ți spunem ce am făcut noi astăzi! ” Deci, recapitulăm:

-După trînteala pe saltele au fost în parc, unde un grup de tineri cîntau “Deșteaptă-te Române”. Un alt grup protesta față de situația actuală a învățămîntului împărțind fluturași și cocarde tricolore. Cu tricolorul pe piept băiatul meu a strigat “La Mulți Ani Române! ” și i s-a răspuns “La Mulți Ani Române! ”…

-Ciudat nu, ne-am obișnuit atîția ani ca acest lucru să fie făcut la inițiativa oficialităților încît acum ni se pare ceva ieșit din comun…

-Ajunsă acasă puștimea s-a pus rapid pe confecționat steaguri și, fiindcă mezina mama și Tataia nu aveau cocarde s-au produs cele de rigoare, după care s-a deschis calculatorul și s-a intonat cu toată familia prezentă de gardă la drapele, “Deșteaptă-te Romîne”.

-Evident, orice sărbătoare continuă dincolo de momentele solemne, așa că au urmat “How the Grinch Stole Christmas! ” și apoi “Home Alone” iar la final D-l Goe si Alte Povestiri - Teatru Radiofonic

-Într-un final a apărut și Tata de la muncă și, drept care văzînd făptuirile celor lăsați acasă s-a gîndit să vi le povestească și vouă...

P.S. @webmaster, dacă se poate http://www.youtube.com/watch?v=CBW3J3swy_s

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 01.12.2011 23:09:13

Validat / Publicat: 02.12.11 06:35:17

VIZUALIZĂRI: 2775


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24307 PMA (din 37 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- TEOANCA
[02.12.11 07:05:20]
» mesaj pers

   Primul vot pentru copiii tai minunati si pentru tine.

   Amprentele tricolore mi-au placut cel mai mult!!

   Sa-ti fie bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TORA INGRID*
[02.12.11 09:20:58]
» mesaj pers

   Anul acesta a fost altfel si in aer se simte un fel de "desteptare" adevarata, neindusa mediatic (daca stau bine sa ma gandesc la calitatea programelor de ziua nationala, intre jenant-patetic-mediocru-scolaresc -etc ar mai fi multe de spus).

    Copiii nostri, mai mari sau mai mici, sunt primele semne ale unui sentiment romanesc autentic, care se trezeste.

    Minunate amprentele tricolore, au atatea semnificatii, dincolo de... amprenta de sinceritate a fetitei. Si ma bucur ca ai ales sa ne impartasesti toate acestea.

    Cred ca deloc intamplator ieri am inceput sa citesc "Golgota romaneasca " , o carte cu marturiile bucovinenilor deportati in Siberia dar mai ales mi-am adus aminte povestirile bunicilor , transfugi si refugiati din Basarabia , invatatori amandoi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Qvadratvus
[02.12.11 21:57:04]
» mesaj pers

   Mda, eu sunt mai nedus la biserică de felul meu, sincer cred că ceea ce se întîmplă este expresia unei îngrijorări generale ca reacție

   - la faptul că se dărîmă eșafodajul de valori construit în ultimele 2 decenii și

   - la viteza cu care se instalează debandada la nivelul emisferei vestice și a structurilor politice controlate de sistemul de valori occidental.

   În momentele de incertitudine tendința este să te reîntorci cu fața spre valorile consacrate.

   Familia, națiunea, religia, statul sunt elemente psihologice de sprijin în asemenea vremuri.

   Tranziția de la comunism la capitalismul societății liberale a părut pentru 2 decenii o soluție care acum iată că se dovedește calpă. Oamenii sunt debusolați și pe bună dreptate au nevoie de valori la care să se facă referință.

   Nu au trecut nici 2 decenii de la aparenta încheiere a Războiului Rece și iată, se vorbește deja de război ca o soluție la problemele economice.

   Identitatea națională poate fi o soluție de moment care să coaguleze ideile, întrebarea este pentru cît timp rămîne valabil .... ?! Tendința este aceea a unei identități transnaționale legate de fondul cultural comun asociat religiei, pe de-o parte, pe de altă parte identitatea lingvistică poate fi o punte spre un viitor mai așezat. Viitorul ... greu de prevăzut, între o identitate Christiană cu spor natural eminamente negativ și indicatori economici incerți și o lume altădată de categoria a III-a dar care astăzi are acces relativ facil la tehnologie și un spor natural cu mare presiune pe semnul (+)...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Diaura*
[01.11.12 14:57:58]
» mesaj pers

   @Qvadratvus:

   Sentimentele si manifestarile de patriotism, le ai sau nu le ai din suflet; sunt spontane si de cele mai multe ori nu pot fi explicate in cuvinte, prin ceva concret. Si in sinceritatea copiilor se vad cel mai bine.

   Imi aduc aminte ca eram in scola generala si la ora de desen am avut ca teme ceva de genul "copiii din lumea intreaga... se iubesc... sau sunt egali... sau... " Desenul meu era cu un mare tort, in jurul caruia erau multe manute de copii, cu steguletul multor tari desenat pe fiecare mana. Manuta copilului roman era imensa fata de celelalte. De ce? Nu ma intreba... asa am simtit eu.

    Fetita unor amici, care este in clasa a doua, le cere parintilor de cate ori pleaca in vacanta undeva afara, sa ii deseneze steagul nostru, pe obraz. Nu a invatat-o nimeni; asa crede ea de cuviinta ca e frumos; sa se laude ca e romanca.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- ak-ar de rumÂn
[01.11.12 16:59:44]
» mesaj pers

   @Qvadratvus:

   Permite-mi te rog, să mă alături ție, într-un început de horă românească și să-i invităm pe cei care vor să se ni se alăture, virtual, de aici și de oriunde, să facem o horă mare AFA, de ZIUA NOASTRĂ.

   Nu este loc mai drag în lumea asta, i-am cutreierat munții și văile, apele și pădurile, i-am cunoscut oamenii, totdeauna țara m-a primit în brațe, m-a mângâiat, mi-a ostoit nevoile, mi-a dăruit alinare.

   Să ne iertăm și să ne bucurăm.

   Haideți să facem hora mare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1 PMA1 (din 1 voturi)]
- Qvadratvus
[02.11.12 21:31:06]
» mesaj pers

   Mulţumesc tuturor pentru gândurile frumoase! Un gând bun tuturor, în fiecare zi...

   

   Qvadratvus

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alb*
[27.11.12 01:09:43]
» mesaj pers

   nostalgic. imi place

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costin1968
[03.12.12 00:13:16]
» mesaj pers

   Ne-am trezit acum... la Sfarsitul Lumii...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[02.12.17 11:48:05]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «La Mulți Ani România!» (nou-creată, între timp, pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

[Rubrica inițială: România - te iubesc]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[8] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2011] Ce a făcut mijlocia pentru România ! Nu a fost mulțumită de desen (eu da...), așa că a mai făcut unul... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 01.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279533">Şterge vot</a></div><span id="v9279533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2011] Ce a făcut mijlocia pentru România ! Nu a fost mulțumită de desen (eu da...), așa că a mai făcut unul...
foto Qvadratvus [01.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2011] Fundițele pe care le-au primit puștanii mei cei mari în parc. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 01.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279542">Şterge vot</a></div><span id="v9279542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2011] Fundițele pe care le-au primit puștanii mei cei mari în parc.
foto Qvadratvus [01.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2011] Fundițele confecționate acasă, cea de sus este cea care i s-a dat lui Tataia (aka bunicul...), cele de jos le-au primit Mami și mezina... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 01.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279548">Şterge vot</a></div><span id="v9279548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2011] Fundițele confecționate acasă, cea de sus este cea care i s-a dat lui Tataia (aka bunicul...), cele de jos le-au primit Mami și mezina...
foto Qvadratvus [01.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2011] Un steguleț mai feminin ... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 01.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279553">Şterge vot</a></div><span id="v9279553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2011] Un steguleț mai feminin ...
foto Qvadratvus [01.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2011] Poate băieții nu au neapărat știința finețurilor, dar steagul lor trebuie evident să fie mai MARE. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 01.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279557">Şterge vot</a></div><span id="v9279557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2011] Poate băieții nu au neapărat știința finețurilor, dar steagul lor trebuie evident să fie mai MARE.
foto Qvadratvus [01.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2011] Un al doilea desen (numai că mie mi-a plăcut primul fiindcă venea cu adevărat din imaginație...) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 01.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279559">Şterge vot</a></div><span id="v9279559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2011] Un al doilea desen (numai că mie mi-a plăcut primul fiindcă venea cu adevărat din imaginație...)
foto Qvadratvus [01.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2011] Aversul fluturașului primit de la tinerii protestatari. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 02.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279560">Şterge vot</a></div><span id="v9279560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2011] Aversul fluturașului primit de la tinerii protestatari.
foto Qvadratvus [02.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2011] Reversul fluturașului primit de la tinerii protestatari. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 02.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av279561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv279561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=279561">Şterge vot</a></div><span id="v9279561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(279561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f279561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e279561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2011] Reversul fluturașului primit de la tinerii protestatari.
foto Qvadratvus [02.12.11]
# [50 PMA, +BONUS]

[8] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.100696086884 sec