ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.11.2016
Avatar urjanclaudiu
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 24.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2015
DURATA: 0 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

La Mulți Ani România!

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" — eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

1 Decembrie - Ziua patriotismului!

TIPĂREȘTE

Salutare!

Nu am mai reuşit să-mi fac simţită prezenţa pe AFA de foarte mult timp dar aş vrea să vă asigur că asta nu înseamnă că am dat bir cu fugiţii şi că am renunţat. Nici gand! Doar că... pur şi simplu nu am mai avut timp să mai intru pe aici. Dar treptat, sper să încep să mai apar şi eu prin zonă din când în când;). Momentan revin cu această postare... specială!

Înainte de toate, ar fi de menţionat că încă de la primul articol mi-am propus ca postarile mele să se bazeze pe o ordine cronologică a evenimentelor (a se citi vacanţe, călătorii, etc.) şi în principiu am cam respectat ceea ce mi-am propus - singurele excepţii au fost atunci când a fost cazul să scriu despre Întâlnirile AFA. Dar se pare că mai sunt şi momente când e nevoie să ma abat de la „regulă” iar acesta este unul dintre ele.

În plus, după cum o să vă daţi singuri seama în cele ce urmează, s-ar putea spune şi că prezenta postare este puţin diferită faţă de ceea ce am scris până acum. Şi îmi doresc că nu fie singura căci m-am gândit că o să fie o idee bună ca începând de azi, să adopt (şi) acest nou model de articol. Că va fi sau nu bine primit, asta rămâne de văzut, dar eu consider că merită să încerc, poate măcar câţiva îl vor considera a fi util – aşa cum şi postările mele despre trasee montane pot fi folositoare unei categorii foarte restrânse de turişti dar nu am renunţat la ele. Şi asta pentru că îmi doresc să scriu şi să fac cunoscut, să promovez ceea ce îmi place (nu mă refer la turismul de masă) şi consider că merită promovat.

Şi că tot a venit vorba, tocmai la promovare se rezumă şi această nouă categorie de articole. Mai exact, este vorba despre diverse evenimente (mai mult sau mai puţin de interes turistic) la care am participat dar despre care am decis să nu scriu la vremea când s-au desfăşurat, tocmai în ideea că voi scrie înainte ca acestea să aibă loc din nou, nu de alta dar în acest fel, se poate considera că postările se vor vrea a fi o combinaţie între o prezentare a ceea ce a fost şi o invitaţie la ceea ce urmează.

Ca prim „episod” am ales ceva cu totul aparte - o sărbătoare de o însemnătate deosebită pentru români. Defapt, postarea mea nu se referă la sărbătoarea în sine ci mai degrabă la evenimentele ce au loc în această zi specială. Concret, vreau să aduc în centrul atenţiei defilările ce au loc de 1 decembrie – Ziua Naţională a României.

Aşa cum bine ştiţi cu toţii, mâine sărbătorim Ziua Naţională. Deşi aş putea să o fac, nu o să mă apuc acum să ţin o lecţie de istorie, în care să vă povestesc despre însemnătatea acestei zile şi despre Unire - unde, ce, cum, etc. Cine vrea să citească despre toate acestea, cu siguranţă nu va duce lipsă de surse de informare.

Eu o să mă limitez la a spune despre 1 decembrie că este acea zi în care dintr-o dată, la toţi ne „zvâcneşte prin vene” patriotismul, ziua în care curg fără încetare cuvintele măreţe despre ţară, ziua în care purtăm cu mândrie tricolorul, ziua în care s-ar putea spune că suntem cu adevăraţi români. Sună frumos, nu-i aşa? Da, într-adevăr, frumoasă zi! Dar oricât aş vrea să mă înşel, din păcate realitatea ne arată că anul mai are încă 364 de zile, timp în care... cam uităm de ceea ce suntem de 1 decembrie! Prea puţini sunt aceia care sărbătoresc România în fiecare zi, ceea ce cu toţii ar trebui să facem! Cei drept, e foarte greu să ne schimbăm mentalitatea dar până când nu vom învăţa să ne iubim ţara şi să o cinstim în fiecare clipă, nu ne putem lăuda că suntem patrioţi decât o singură zi din an.

Gata, nu o mai lungesc cu acest subiect! Cred că cine a vrut, a înţeles ce era de înţeles! Se pot scrie multe dar s-ar deschide o adevărată cutie a Pandorei pe acest subiect!

Şi acum, că am scris câte ceva şi despre ziua sărbătorită, să trecem şi la principalul subiect al articolului şi anume manifestările ce au loc cu prilejul acestei zile şi mă refer în special la cele militare.

Fără vreun dubiu, sunt sigur că toată lumea ştie despre parada militară din Bucureşti, în care structurile militare (dar nu numai) participă la defilare, reprezentate de plutoane de militari şi de tehnica din dotare. Asemenea manifestări au loc şi în marile oraşe din provincie, deşi acestea nu se pot lăuda nicicum cu ceea ce se întâmplă în capitală. Acum, între noi fie vorba, ca o părere personală, e drept că Bucureştiul e Bucureşti dar poate nu ar fi rău dacă atenţia nu s-ar focaliza doar la „centru”, astfel şi cei mai mici să fie ajutaţi să crească puţin în valoare. Dar până una alta, e bine că se organizează defilări militare şi în alte locuri din ţară!

Trecut...

Şi Braşovul face parte din oraşele în care cetăţenii pot vedea prezentarea militarilor şi a tehnicii din dotare. An de an, în centrul oraşului, a avut loc ceremonia de Ziua Naţională, începută cu prezentarea onorului de către militari, cu intonarea imnului naţional, continuată cu o slujbă religioasă, cu luările de cuvânt ale reprezentanţilor autorităţilor şi finalizată cu frumoasa defilare a militarilor, la care au participat plutoane reprezentative ale unităţitor Ministerului Apărării, Academiei Forţelor Aeriene, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Binenţeles că nu a lipsit nici prezentarea tehnicii din dotarea acestor unităţi, la care s-a adăugat cea a Poliţiei, a Serviciului Român de Informaţii şi a Poliţiei Locale. În plus, în zonă – mai exact pe aleea ce delimitează parcul central înspre bulevardul Eroilor (spre Aro Palace), au fost amenajate spaţii în care militarii şi-au prezentat şi alte dotări (armament, dispozitive optice, de comunicaţii, etc.), aici, plini de curiozitate, cei mai bucuroşi şi interesaţi fiind copii, dornici să testeze „jucăriile” militarilor.

Uneori aceste manifestări au avut o audienţă mai mare, alteori mai mică, în funcţie de condiţiile meteo. Dar ca unul care A Fost Acolo, pot spune cu certitudine că de fiecare dată ceremoniile au fost frumoase şi apreciate. E drept că deseori mi-aş fi dorit ca tehnica militară să nu se limiteze doar la a unităţilor oraşului ci să se mai aducă şi câte ceva de prin alte părţi - aş fi fost încântat să văd nişte „animale”;) (măcar câte un Bizon, Zimbru, Jder şi Ghepard), nu mai zic de nişte „zburătoare”. Dar... asta e! Oricum, aşa cum a fost, a fost frumos!

Viitor...

Ce va urma? Vom vedea mâine ce ne-au pregătit militarii din garnizoana Braşov. Din câte am aflat, ca de obicei ceremonia va avea loc începând cu ora 10.00, în Piaţa Revoluţiei (lângă clădirea Modarom), defilarea urmând a se desfăşura pe bulevardul Eroilor, între hotelul Aro Palace şi Teatrul Dramatic.

În mod special trebuie menţionat că ceremoniile militare de Ziua Naţională nu se vor încheia odată cu terminarea paradei ci seara – începând cu ora 18.00, când va avea loc mai puţin cunoscuta dar spectaculoasa retragere cu torţe, militarii deplasându-se în acorduri de fanfară şi cu torţele aprinse, urmând deja „clasicul” traseu: Biserica Neagră – Strada Mureşenilor (Piaţa Sfatului) – Bulevardul 15 Noiembrie (Aro Palace şi Prefectură) – Sediul Brigăzii Vânătorilor de Munte (lângă sala Patria).

Personal, sper ca anul acesta să văd la Braşov şi mai multe faţă de anii trecuţi (mă refer la tehnică), aşa cum am mai spus, în special aş vrea ca şi Forţele Aeriene să fie prezente acolo unde le e locul, adică în aer. Asta nu înseamnă că dacă nu vor fi, voi fi dezamăgit! Nu! Orice ar fi, eu voi fi acolo, alături de militari şi de ceilalţi români patrioţi, ca de fiecare dată bucurându-mă din plin de această sărbătoare naţională.

Ce vă recomand?

Indiferent că sunteţi în Braşov sau în oricare altă localitate unde au loc astfel de manifestări, nu staţi în casă. Ieşiţi în stradă şi dacă efortul nu e prea mare, aplaudaţi-i pe cei ce vor defila prin faţa dumneavoastră! Arătaţi-le măcar în această frumoasă zi respectul dumneavoastră şi încercaţi să-i faceţi să se simtă apreciaţi la adevărata lor valoare măcar câteva minute dintr-un an! Indiferent de părerea fiecăruia (bună sau... altfel), ei sunt militarii care reprezintă cu mândrie această ţară, ei sunt cei care zi de zi, indiferent că le e bine sau rău, sunt la datorie, ei sunt cei care purtând tricolorul pe braţ, îşi asumă riscurile războaielor pe meleaguri străine. Iar atunci când patria le-o va cere, o vor apăra chiar şi cu preţul vieţii. Asta este realitatea de care ar trebui să fim conştienţi şi nu ceea ce se vorbeşte pe la spate.

Nu e un secret că sunt foarte mulţi cei care nu ştiu altceva decât să-i arate cu degetul pe militari, să-i critice şi să-i facă în fel şi chip, fără a fi conştienţi sau a avea cel mai mic habar ce înseamnă defapt această meserie. Binenţeles că totul se schimbă brusc atunci când e nevoie de cei din armată, fie să stea ore în şir prin zăpezi, fie să salveze oameni din „ghearele” apelor, fie... orice altă activitate unde este nevoie ca ei să intervină. DOAR atunci sunt buni! În rest...:(!!! Tocmai de aceea, vă spun încă o dată: MĂCAR de 1 decembrie mergeţi şi aplaudaţi-i, făceţi-i să se simtă apreciaţi, căci... merită din plin!

Aş mai fi vrut să spun multe dar nu cred că are sens să mai lungesc acest articol. Esenţialul a fost spus aşa că nu a rămas decât să profit de ocazie şi să vă urez încă de astăzi:

LA MULŢI ANI, ROMÂNI!
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

Şi în încheiere încă ceva, foarte important: hai să învăţăm cu toţii să fim patrioţi şi să ne cinstim ţara în fiecare zi, nu doar de 1 decembrie.

Toate cele bune!


---
Trimis de urjanclaudiu in 30.11.16 10:22:34
Validat / Publicat: 30.11.16 13:17:50
VIZUALIZĂRI: 2564INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMÂNIA.
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (urjanclaudiu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 75800 PMA (din 63 voturi)
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

Aurici [30.11.16 13:38:46] »

@urjanclaudiu: Cred că îmbătrânesc pentru că mă sensibilizează din ce în ce mai tare articole de genul ăsta! Pot să spun însă că eu am remarcat o schimbare în ultimii ani și că sentimentul de patriotism se manifestă din ce în ce mai mult. Dacă până acum vreo 2-3 ani abia vedeai câteva stegulețe la mașinile personale, anul trecut am văzut o mulțime în trafic, iar acum deja am văzut mașinile circulând cu stegulețe, chiar dacă mâine este sărbătoarea. Am din ce în ce mai mulți vecini care au arborat steagul României pe case, permanent, nu doar de sărbătoare, astfel încât ne-am cumpărat și noi recent și intenționăm să-l punem și să îl lăsăm acolo tot timpul. Și astăzi am avut o surpriză plăcută, la serviciu. Unul dintre colegi a adus stegulețe tricolore pentru toată lumea și le-am pus pe birouri. Este o imagine foarte frumoasă dar mai ales a fost emoționant când ni le-a oferit. Deja avem tradiție că mâine, oriunde am fi ne îmbrăcăm în ii, așa că vezi tu, manifestările sunt din ce în ce mai dese, ceea ce pe mine mă bucură nespus.

Profit și eu de ocazie să urez românilor și României, La mulți ani! Și te felicit pentru articol.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][9 voturi]
printesa82 [30.11.16 13:48:37] »

@urjanclaudiu: Multumim pentru acest articol minunat.

La Multi Ani, Romani! La Multi Ani, Romania!

elviramvio [30.11.16 14:40:13] »

@urjanclaudiu:

Claudiu, articolul tau ar trebui sa fie votat chiar si de cei mai indaratnici cititori. Felicitari multe si cu drag!

Si nu te scuza ca nu ai mai scris, timpul tau este daruit cu dragoste acolo unde este firesc.

Dan&Ema [30.11.16 15:08:36] »

@urjanclaudiu:

Bun revenit, stimabile!

Mi-era dor de postarile tale. Absenta ta e motivata, stim, fericitule. Pardon, fericitilor!

Pana una alta, La multi ani Romania!

La multi ani, romani!

elenaadina [30.11.16 16:26:17] »

Felicitari pentru articol, a juns la tinta acolo unde trebuie, in inima...

krisstinna [30.11.16 17:30:05] »

@urjanclaudiu: Felicitări pentru articol!

Eu sunt mândră că sunt româncă. În fiecare zi. Am steagul pus în mijlocul curții, de ani de zile acolo stă falnic. Am schimbat două deja, intemperiile naturii l-au distrus. Și, de douăzeci de ani eu petrec românește, în fiecare an. Am spus deja acum câteva zile că prefer bucatele romànesti.

Prin 2005 prietenii noștri plecau in vacanță în Grecia și Turcia. Eu cu soțul meu am hotărât să nu mergem peste hotare pànă nu vedem toată România. Și acum petrec, normal! Cu țuică, fasole și... voie bună. Vă pup pe toți trei

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.11.16 17:56:56] »

@urjanclaudiu: În primul rând, bine ai revenit pe site! Ai revenit cu un articol – tema zilei, o avanpremieră a paradei militare care va avea loc mâine. Am privit fotografiile și am simțit aceiași fiori ca la o paradă televizată.

… sunt foarte mulţi cei care nu ştiu … ce înseamnă defapt această meserie.

Eu știu ce înseamnă această meserie pentru că am avut și am în familie persoane cu grade pe umeri. Tatăl meu a fost militar, fratele meu (acum ofițer în rezervă) la 16 ani a schimbat haina civilă cu cea militară, iar nepotul meu - din admirație și respect pentru bunicul său - a optat pentru aceeași armă (una desființată de regimul comunist, dar reînființată mai apoi) - Jandarmeria. Indiferent de "grade și vechime", indiferent de tipul de uniformă pe care o poartă, eu știu că militarul nu are o viață ușoară. Acești oameni merită respectul și admirația noastră.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
alinaro [30.11.16 18:21:56] »

@urjanclaudiu: La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Fiecare simte și sărbătorește cum vrea sau cum poate:

inforoes.com/spania-ziua- ... onala-salamanca

Eu zilele astea am nevoie mai mult ca oricând să strig în gura mare și să știe lumea din jur că sunt româncă.

Cu drag!

P. S. Sunt pe mare fugă, dar dac-am înțeles bine, așa, printre rânduri, ... atunci felicitări din suflet!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
calatorul [30.11.16 18:32:57] »

Frumoasa idee de relatare. Eu am avut ocazia sa asist de mai multe ori la parada militara din Bucuresti, atat la Arcul de Triumf cat si la Parlament, ambele frumoase. Depinde mult si de vreme felul in care poti vedea, admira si urmari defilarea trupelor, caci pe lapovita e cam greu sa vezi mare lucru chiar si de aproape. La Arcul de triumf am avut ocazia sa urc si deasupra la etaj, de unde linia de parada se vede foarte frumos venind dispre marea Piata a presei.

Din pacate tenta politica date aniversarii, plus amintirile nefericitelor defilari comuniste, au cam discreditat aceasta frumoasa sarbatoare nationala, multa vreme comparata cu festivitatile de la 23 august. Acum alta tiganeala balcanica, ne balacarim pe cine sa participe sau nu la sarbatoare, in loc sa ne amintim cat de mut conteaza ea pentru noi. Tara frumoasa dar cu oameni fara minte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
Zoazore [30.11.16 19:09:01] »

@urjanclaudiu: Bine-ai revenit, Claudiu! Asa cum m-asteptam, o revenire in forta! Da, maine o voi lua si pe mama si vom merge la Primarie sa vedem defilarea!

LA MULTI ANI, ROMANI! ORIUNDE VA AFLATI!

Mitica49 [30.11.16 21:42:10] »

@urjanclaudiu: Felicitări pentru articol. La obiect, emoționant, plin de suflet.

La mulți ani România! Mulți ani frumoși tuturor românilor!

costy69 [30.11.16 22:30:43] »

@urjanclaudiu: Felicitări pentru acest articol!

Cei drept, e foarte greu să ne schimbăm mentalitatea dar până când nu vom învăţa să ne iubim ţara şi să o cinstim în fiecare clipă, nu ne putem lăuda că suntem patrioţi decât o singură zi din an.
:

Ai mare dreptate. Aceste valori se insuflă din fragedă pruncie. Cei de vârsta mea știu foarte bine acest lucru, iar școala are un rol important în această ecuație. E foarte greu să schimbi mentalitatea unui tânăr care timp de 25 de ani nu a cunoscut niciuna din aceste valori. Cred că m-am făcut bine înțeles.

În altă ordine de idei subscriu la cele spuse de tine și de @iulianic în ecoul său.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
krisstinna [01.12.16 00:01:32] »

@urjanclaudiu: E 1 Decembrie. La mulți ani România, la mulți ani dragii mei români!

Admin [01.12.16 10:51:21] »

@Michaell: deşi nu sunt convins că cele aduse în discuţie nu ar avea legătură cu subiectul de mai sus şi pentru că sunt de părere că discuţia iniţiată *poate* fi utilă - orice discuţie în contradictoriu duce, în mod normal, la o mai bună înţelegere a subiectului, de interlocutori şi de "chibiţi" (simpli cititori) - rog să mutaţi continuarea filozofărilor pe firul de discuţie "splitat" de mine, aici.

[LE]: probabil nu am fost suficient de explicit, mai sus: doar filozofările vă rog să le mutaţi "dincolo". Cei care doresac să scrie despre sărbătoarea de la 1 Decembrie - scrieţi AICI, pe acest fir.

-

Mai general, te încurajez să deschizi fire de discuţie noi de fiecare dată când vrei să aduci în discuţie subiecte care nu (prea) au legătură cu "obiectul" firului respectiv - s-ar putea să iasă un lucru bun din asta.

Nu e chiar aşa complicat tehnic:

- caută rubrica "Filozofări"

- apasă, acolo, pe "scrie impresii"

Poţi include, eventual, acolo, o referire la textul de unde s-au "născut" discuţiile - ne ocupăm noi să creeăm linkul "de continuitate"

Dan&Ema [01.12.16 11:02:05] »

@Admin: @tuturor:

Inca o data La multi ani, romani! La multi ani, Romania, tara mea draga! Sa petreceti fain si cu masura. Eu am o masura de slanina, ceapa, palinca de satu mare romaneasca, plescoi de Buzau, bere, vin...

Pofta buna! Petrecere frumoasa! Si poate impartim si altora care nu au!

Numai de bine de la mine, romani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
mprofeanu [01.12.16 11:11:27] »

@Admin: Am ascultat cu mare plăcere cântecul "Noi suntem români"!

Sigur îl voi mai asculta astăzi de câteva ori!

Să nu uităm măcar astăzi că suntem toți români oriunde ne aflăm!

La mulți ani România!

Michi [01.12.16 12:41:12] »

Votul nr. 50. Felicitări. Trăiască România!

tm67bru [01.12.16 12:54:13] »

Corul din Bocsig, AR.

-

Bocsig e la 9 km de locul unde, "sus in deal la mine-n sat / Popa Ioan m-a botezat". :-)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
Zoazore [01.12.16 14:28:11] »

@urjanclaudiu: Scriu acum ascultand melodia pusa de @tm67bru

Am fost la defilare, apoi am dus-o pe mama la o pizza. Am ascultat Dinu Iancu Salajan in concert pe faleza din Braila. Poze, doar vreo 7, ca, normal, am lasat aparatul la Bucuresti!

LA MULTI ANI, ROMANI!

ANILU [01.12.16 15:36:53] »

Astăzi este o zi frumoasă de 1 Decembrie, de ziua noastră și a țării noastre, așa cum este ea, este tara mea, și mă simt și gândesc românește, vă spun tuturor La mulți ani!

Am fost la paradă sau defilare la Arcul de triumf, mulți foarte mulți români au fost la fel ca și mine. Mulți părinți cu copii pe umeri urmăreau parada. Chiar dacă a fost foarte aglomerat m-a emoționat faptul că mulți au gândit la fel ca mine, am vrut să fim acolo, să salutăm și să ne salutăm românește.

Acasă, din balcon am salutat și militarii care se întorc la unitățile militare.

Emoție asta am simțit astăzi.

La mulți ani România! La mulți ani români oriunde v-ati afla!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
liviu49 [01.12.16 16:43:44] »

@urjanclaudiu: Plâng şi plâng şi iaraşi plâng...

Nu credeamcă astăzi, de ziua care ar fi trebuit să ne unească şi să ne facă să fim mai buni, voi reuşi, nu să vărs câteva lacrimi, aşa cum mi se intâmplă când ceva mă emoţioneză, ci să plâng de emoţie. Ştiu că mulţi nu vor reuşi să inţeleagă emoţia mea, dar nu sunt sunt supărat pe ei. Mă aşezasem la calculator pentru a scrie câteva rânduri la acest articol despre sărbătoarea naţională a românilor, când totul mi s-a dat peste cap. La România TV Adrian Păunescu recită Doina lui Mihai Eminescu, acompaniat de Gheorghe Zamfir si Dumitru Fărcaş. De la primele secunde în colţul ochilor mi se strecoară două lacrimi, apoi alte două şi alte două şi tot aşa pănă mă îneaca plânsul. Şi ca să nu fiu singur, camera se fixează pe faţa profesorului Anton Hadăr, care la rândul său nu îşi poate opri emoţia. Eu, am recunoscut mereu ca nu voi putea niciodată să-mi stăpânesc emoţia atunci când cânta Gheorghe Zamfir si Dumitru Fărcaş, Nicolae Furdui Iancu si Veta Biriş, Tudor Gheorghe, sau când recită versuri Adrian Păunescu. Scuze! Mă opresc, nu mai pot scrie.

Pentru că mi-a mai trecut emoţia produsa de Doina lui Mihai Eminescu, incerc să aştern pe hârtie cele ce voiam să vă trasmit. În primul rând vă felicit pe toţi şi vă doresc să vi se împlinească dorinţele. Am văzut, printre picături, parada militară şi, nu ştiu de ce m-a lăsat aproape indiferent. Ceva a lipsit, ceva nu a fost in regulă. De regula asemenea defilări îmi provoacă emoţie. Astăzi, nimic. Totul mi s-a părut artificial. Poate eu greşesc, poate eu nu mai sunt la fel de sensibil ca altă dată. Imi aduc aminte de două defilări, sau parade militare, care mi-au ramas in memorie. Una este cea din 23 august 1968. Cei care erau tineri (ca mine), sau maturi şi mai traiesc, înca, vor înţelege de ce acea defilare mi-a rămas in minte. Atunci, la mine la Giurgiu, podul Prieteniei era ridicat, nu se putea traversa Dunărea nici inot, dar ne-am găsit câţiva sa mergem la defilare la Bucureşti. Si m-am bucurat că sunt romăn.

A doua este cea din 1 Decembrie 1990, cănd din nou m-am bucurat că sunt roman.

Astăzi Adrian Paunescu, Gheorghe Zamfir si Dumitru Fărcaş m-au făcut să ma bucur din toata inima că sunt romăn. Nu vreau să simţiţi, sau să gândiţi la fel ca mine. Ar fi prea mult. Indrăznesc sa cred că, o data in aceasta viaţă (nu in cea anterioara, ca un contemporan de-al nostru) veţi putea spune, cu sinceritate, că vă bucuraţi că sunteţi romani.

Incă o dată numai bine din partea mea!

PS. Ştie cineva care a fost singurul român care a fost condamnat la moarte pentru că s-a bucurat că este român?

Va iubesc popor român!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
liviu49 [01.12.16 17:04:45] »

@tm67bru: Am ascultat de doua ori cantecul, pe care il stiu de mult timp si va multumesc ca mi-ati umezit ochii din nou, pe ziua de azi. Imi aduceti aminte de un alt cor, cel din Finteus, Maramures, care canta un colind exceptional, atribuit lui Tudor Gheorghe, muzica si Adrian Paunescu, versurile. Nu am vazut nicaieri mentionate numele compozitorului si textierului, asa ca dau crezare zvonurilor.

Zona de care vorbiti imi este foarte cunoscuta, din perioada stagiului militar si incerc sa ghicesc unde este locul unde ati fost botezat. Pai la vest este Ineul armatei mele, sau Mocrea, la nord este Beliu, mai departe Dezna, Moneasa, la est Rapsig, Barsa, Sebis, la sud Silindia, Taut, Dud, (unde aveam poligoane de tragere de artilerie) sau satul Pahui, unde, in padure, era depozitul de munitie al unitatii noastre. Indiferent de locul botezului, va doresc numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
mishu [01.12.16 20:32:46] »

@urjanclaudiu: Am citi articolul cand de abia aparuse, insa am mai asteptat ceva. De ce? Nu stiu, insa neacordand votul era clar ca trebuie sa mai revin asupra lui si asa a fost mai bine, ecourile au aratat in final ca iubim aceasta tarisoara de care multi incearca sa-si bata joc. Indiferent de ce se intampla zi de zi, azi oamenii au fost parca altfel, cuvantul " Romania 🇷🇴 " parca a sunat altfel, a avut o stralucire a lui, indiferent unde erau romanii care il spuneau, iar eu, alaturi de voi toti spun ca sunt mandra ca sunt romanca si va iubesc si va doresc sa aveti doar zile senine alaturi de cei dragi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
webmaster [01.12.16 21:56:01] »

Unii dintre voi poate nu aţi remarcat:

google afişează azi, în pagina principală (de căutare), un logo personalizat dedicat zilei României

[Adăugat ulterior]: menţionez că este o practică frecventă pentru google să afişeze un doodle personalizat în funcţie de semnificaţia acelei zile. [/end ad. ulterior]

- logo-ul e sub forma unei năframe tricolore

- O-ul din mijloc (de la goOgle) e "implementat" de o poartă maramureşană

- în fundalul logo-ului e verde "românesc" :-) - dealuri, munţi, câmpii

--

Îl puteţi vedea dacă daţi click pe google.com - doar azi!

sau pe pagina mea de fb, cei care citiţi mai târziu

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [02.12.16 21:01:18] »

@ALL O să încep tot cu scuze, pentru faptul că nu am reuşit să vă urez şi ieri LA MULŢI ANI!. Dar am făcut-o cu o zi înainte, o fac şi azi, şi consideraţi că o voi face în fiecare zi până la următoarea Zi Naţională, căci aşa cum am spus, trebuie să învăţăm să fim patrioţi şi să ne iubim ţara în fiecare zi. Noi, şi la rândul nostru, să-i învăţăm pe copiii noştri! Căci DOAR iubindu-ne cu adevărat ţara, nu vom mai fi chiar indiferenţi la relele ce i se întâmplă şi vom încerca să facem ceva pentru a îndrepta lucrurile într-o direcţie bună. Totul ţine DOAR de noi!

Şi pentru că subiectul postării mele nu s-a limitat la dragostea de ţară ci am pus accent pe armata română, nu uitaţi ca şi pe militarii noştri să-i apreciaţi în fiecare zi, nu DOAR atunci când e nevoie de ei.

Referitor la articol, vă mulţumesc tuturor pentru apreciere şi pentru cuvintele frumoase pe care le-aţi scris. Nu credeam că o astfel de postare (din categoria “avanpremiera”/invitaţie) va stârni un aşa interes iar faptul că a fost atât de apreciată, nu poate decât să mă bucure.

Ştiu că ar fi fost frumos din partea mea şi mi-ar fi făcut mare plăcere să vă răspund la fiecare în parte dar am preferat varianta “la comun” căci… mi-a fost mai facilă – ştiţi voi pe cine să daţi vina. Aşadar, vă mulţumesc tuturor încă o dată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][4 voturi]
webmasterX [02.12.17 12:00:11] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «La Mulți Ani România!» (nou-creată, între timp, pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

[Rubrica inițială: România - te iubesc]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
15 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Aurici, calatorul, costy69, Dan&Ema, elenaadina, elviramvio, iulianic, liviu49, Michaell, Michi, mishu, Mitica49, printesa82, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată în 0.119344949722 sec
ecranul dvs: 1 x 1