Solicitare CMR / ROMÂNIA - ARDEAL SUD [BV, SB, HD]încărcată de pe telefon!

Imprejurimi Sibiu cu spa

Trimisă în 12.03.23 15:05
de RemJR [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 766

Doresc sa fac o excursie in zona Sibiu intr-un wikend, sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie.

Pentru cazare m-ar interesa un hotel sau o pensiune cu spa si recomandari de relaxare si vizitat.

Multumesc


 • PERIOADA: Martie -- NOPŢI CAZARE: Wikend
 • BUGET: 1500 -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 13

Răspunsuri

⭐ValentinB_88⭐PR[București]175r[12.03.23 18:13]

Pentru că am fost acolo de câteva zeci de ori, referitor la partea cu vizitarea, posibilitățile sunt considerabile, fiind necesare câteva zile bune pentru vizitarea măcar a celor mai importante locații...

1. Grădina Zoologică din Sibiu (vezi impresii)

2. Povestea Calendarului (vezi impresii)

3. Castelul de Lut (Valea Zânelor)

4. Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, este cel mai mare muzeu în aer liber din România şi al doilea ca mărime din Europa. Se întinde pe o suprafaţă de 96 hectare, din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare. (vezi impresii)

Din propia experiență, recomand măcar 4-5 ore alocate pentru vizitarea muzeului Astra. Pentru vizitarea completă și corectă ar fi necesară chiar o zi întreagă. De asemenea de preferat să mergeți când nu este nici foarte cald (sunt zone unde nu te poți feri de soare) iar vremea să fie moderată. Nici prea cald, nici prea rece și evident să nu plouă. Asta pentru o experiență memorabilă. Consider Muzeul Astra, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Sibiului dar și al României.

5. Podul Minciunilor, Piata Mare, Piata Mica, Turnul Sfatului, Muzeul Brukhental, plus alte și alte atracții din Sibiu

Apoi, eu leg de obicei Sibiul cu Alba-Iulia, un oraș cel puțin la fel de interesant. La nici o oră de mers pe autostradă, ajungi de la Sibiu la Alba, unde poți vizita... Cetatea Alba-Carolina. Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.

(vezi impresii)

(vezi impresii)

(vezi impresii)

Referitor la cazare, pe unde am stat eu, nu era SPA. Personal recomand Booking unde ai și filtru cu spa și centru de wellness.

Drum bun și distracție plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]6r[12.03.23 19:02]

@Rem:

intr-un wikend, sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie.

Fiind vorba doar de weekend eu te sfatuiesc sa ramai strict in Sibiu - ajungi destul de tirziu, pleci destul de devreme deci ai doar o singura zi plina. Ai destule de vazut (Dumbrava (Zoo-Muzeul Astra), Muzeele Sibiului, plimbarea prin centru.)

In imprejurimi desi ai ce vedea nu prea este recomandata perioada: la Castel, Brambura Park gasesti doar vegetatie moarta si noroaie + preturi destul de mari / nejustificate la intrare (Brambura) , mancare (si Castel si Brambura), in plus nu ai nici prea mult timp la dispozitie.

Despre cazare nici eu nu pot sa -ti recomand mai nimic pentru ca noi stam la fata (avem un apartement inchiriat acolo, ea fiind studenta).

p.s.

as renunta si la SPA , pentru 2 nopti cazare. MAjoritatea facilitatilor de genul SPA/Piscina la ora 21 trag ''oblonul''. Daca vreti sa vizitati o sa platiti ceva (SPA-ul) ce nu prea o sa folositi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

RemJR[Oradea][12.03.23 19:22]

@Nasshu: multumesc, am putea ajunge vineri pana in ora 12 si sa plecam chiar luni dupa ora 18


⭐ValentinB_88⭐PR[București]175r[12.03.23 19:27]

Drumul de la Oradea la Sibiu este oricum destul de lung și obositor. Nu veți avea timp de mare lucru într-un singur weekend, cum spunea și Nashu.


raducojanUC[Sibiu][12.03.23 20:26]

@Rem: Hotel Hilton, Pădurea Dumbrava, vis a vis de Grădină Zoologică.


RodelPR[Sibiu]26r[12.03.23 20:27]

Ați primit sfaturi despre ceea ce ați putea vizita în Sibiu. Eu aș mai adăuga în centrul istoric Pasajul Scărilor și Piața Aurarilor, de unde puteți ajunge pe strada 9 Mai, cea mai veche stradă din Sibiu, apoi, Parcul Cetății cu zidurile de apărare și turnurile breslelor. Vizita în Parcul Național Dumbrava cu Muzeul Satului Astra poate continua cu drumul spre Rășinari. Aici, chiar la intrare, vă sugerez să vă opriți la Montana Garden, un loc frumos în orice anotimp. Iar din Rășinari, puteți urca la Păltiniș, făcând o escală și la Curmătură.

Hotel cu spa știu că are Hilton, aflat în Dumbrava Sibiului. Poate și altele...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR[București]175r[12.03.23 20:30]

3 nopți la Hilton costă 3100 lei. 😅 Bugetul colegului ar fi de 1500 lei, cu tot cu carburant bănuiesc. Mă gândesc că nu vrea să spargă 4000 lei pe un weekend la Sibiu. 😅


raducojanUC[Sibiu][12.03.23 20:54]

@⭐ValentinB_88⭐: N-am văzut bugetul colegului, eu am reținut doar Spa și împrejurimi. Altfel, poți să faci și o baie caldă în cadă, un masaj pe marginea patului și niște Național Geografic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AZEAU[Sibiu]270r[12.03.23 21:57]

@Rem: Bună ziua

Vă salut și mă bucur că doriți să vizitați Sibiul. Sibiul este frumos în orice anotimp fie vară caniculară fie o primăvară cu temperaturi mai coborâte și ostile, în consecință merită vizitat oricând.

Despre Sibiu am scris de nenumărate ori, toate articolele se pot citi accesând linkul de mai sus. Susțin ferm ceea ce au scris colegii, pentru Sibiu ar trebui alocat mai mult timp, în cel mai rău caz (atunci când timpul presează) un weekend prelungit.

Cât despre cazarea cu spa clar veți găsi. Eu personal când doresc să mă cazez undeva, mă uit mai întâi pe site-ul booking. Astfel cazări cu spa incluse se pot observa pe googleadservices.com/page ... BDkQ0Qx6BAgIEAE — dar bugetul specificat de Dvs. se poate încadra la limită.

Când aud de hoteluri cu spa mă gândesc imediat la hotelurile situate central / sau zone de agrement locuri cunoscute de mine cum ar fi Hotelu Împăratul Romanilor, Continental Forum, Hilton.

În cazul în care nu ați reușit să vă cazați într-un loc cu spa inclus dar se află central recomandarea mea ar fi să vizitați baiapopularasibiu.ro, cu prețuri de buzunar mai mult decât decente.

Dar în concluzie cu sau fără spa intenția Dvs de a vizita Sibiul este una din cele mai inspirate, vacanțe faine Vă doresc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

myosothisGD[Sibiu]4r[12.03.23 22:13]

Citind recomandare "zona" Sibiu, as sugera Bazna, statiune moderna, la standarde europene, peisaj mirific, cam 50km de Sibiu, aproape de cetatea medievala Sighisoara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

hamstyCH[Sibiu][13.03.23 09:39]

Pentru cazare si spa recomand hotelul Hermanns, la 10 minute de mers pe jos de centrul isoric, si 4 minute de mall. In rest, pentru vizitat, au fost expuse cam toate variantele...


ucu_74UC[Sibiu][13.03.23 09:46]

@Rem: Buna ziua, pentru un hotel cu SPA, bugetul dumneavoastra este la limita si daca veniti de la Oradea probabil nu duceti lipsa de SPA. Poate puteti renunta la SPA si sa alocati bugetul pe care l-ati cheltui pentru alte activutati. Inainte de a va scrie eu, ati primit multe recomandari. Vreau sa adaug, pentru ca sigur veti ajunge in centrul orasului, sa vizitati Turnul Bisericii Evanghelice asta pe langa Piata Mare, Piata Mica, Orasul de Jos cu toate stradutele si pasajele. Din Turnul Bisericii Evanghelice o sa aveti o vedere superba asupra 0rasului. Nu ratati Muzeul Asta in Padurea Dumbrava.

Revenind la cazare, depinde ce vreti sa faceti, sau va cazati undeva in oras, gasiti multe locuri faine si avantajul este ca sunteti aproape de obictivele turistice din oras, sau va cazati la o pensiune rurala in Marginimea Sibiului unde va puteti bucura de liniste si de mancarea buna produsa in gospodariile personale.

In imprejurimi puteti vizita satele din Marginimea Sibiului, de pe Valea Hartibaciului sau valea Oltului. Sau Paltinisul unde puteti vizita mormantul lui Constatin Noica in curtea Schitului Paltinis.

Sa aveti o exeprienta placuta va doresc!

Ioan

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

pdecebalCH[Sibiu][13.03.23 09:55]

Hotel Hermans Sibiu, asta va recomand.

Ma puteti suna la nr ... pt detalii si ghidaj


MOpCH[Sibiu][13.03.23 09:55]

@Rem: Nu stiu cat de strict esti cu bugetul. Daca nu e cea mai mare problema, recomand cazare la Carpentiere Arena, intre Rasinari si Paltinis.

Daca esti fan ski, arena Platos din Paltinis este super OK

Daca vrei sa vizitezi Sibiul, Muzeul Civilizatiei Populare din Dumbrava Sibiului. Centrul vechi cu Podul Minciunilor, Turnurile de pe strada Cetatii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmasterX[București][13.03.23 10:39]

@pdecebal: Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


Cn1504CH[Sibiu][13.03.23 10:43]

@Rem: Domeniile Orlandea sau Portal Village din Sibiel. Două locuri frumoase și interesante.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

RemJR[Oradea][13.03.23 16:06]

@Cn1504: multumesc tuturor pentru recomandari. Bugetul nu include transportul si nu este unul fix. In functie dispozitia pe care o avem putem sta si 4-5 zile


cpopolanCH[Sibiu][13.03.23 20:10]

Buna ziua,

V-as putea recomanda Hotelul din Patinis https://castelnor.ro/. Este cu SPA si nu numai.

Multumesc


Agnes2019CH[Sibiu][13.03.23 20:11]

@Rem: Buna seara, va recomand Hotel Hermanns, pentru cazare cu spa.

Puteti vizita: centrul orasului, zidurile Cetatii, Muzeul Brukenthal- Piata Mare, Biserica Evanghelica -Piata Mica. De asemenea, Parcul Sub Arini si Muzeul Satului unde gasiti un restaurant foarte bun, Hanul din Tulghes.

Puteti urca la Paltinis, 33 km, cca. 30 minute.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CalinStGD[Sibiu]1r[13.03.23 20:19]

Hilton are spa adevarat.

Eu as lua un hotel langa centru, fara spa si as face o rezervare la Baia populara Neptun (baiapopularasibiu.ro) care e in centru, in spatele hotelului Continental Forum fost Bulevard.

Spa este si langa aeroport la Aria (aria.com.ro) unde ajungeti cu autobuzele 11 si 111 la 118.

Daca vreti sa vizitati imprejurimile Sibiului mergeti neaparat la Cisnadie si Cisnadioara.

Petrecere placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

pdecebalCH[Sibiu][13.03.23 21:28]

@CalinSt: eu nu as recomanda asta. Sunteti din Sibiu?


Ionuț SthJR[Sibiu]2r[14.03.23 12:02]

@Rem: in Sibiu, cea mai ieftina varianta ar fi un apartament pe centru (in regim hotelier) si ca SPA poti alege intre ARIA si Baia populară. Pentru detalii privind preturile, poti accesa paginile lor de internet. Personal eu prefer Baia populara deoarece e o cladire istorica si ca preturi e mai accesibil ca ARIA. Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AdiSibiuUC[Sibiu][15.03.23 19:25]

@Rem: v as recomanda 2 -3zile in localitatea Bazna, la aprox. 70 km de Sibiu si vreo 7 km de orasul Medias, acolo va puteti caza la Hotel Expro, 3 stele, piscina interioara mare, sauna, masaj, si alte tratamente, alte pensiuni din localitatea Bazna, nu pot sa va recomand, mie imi place la hotelul Expro,

cu bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

 • [23] total răspunsuri, până acum
 • SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #G#9
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.459044933319 sec
  ecranul dvs: 1 x 1