ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.01.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bascov [AG]
ÎNSCRIS: 28.05.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2014
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR Nici prea mult , nici prea putin . ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ AI, fără drink
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 13,15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Pensiunea Gențiana4

Frumos și plăcut!

TIPĂREȘTE

Văzând avalanșa de review-uri postate imediat după revelion, am stat puțin în cumpănă dacă să mai scriu sau nu impresiile, faptul că nu am facut-o imediat mi-a dat timp pentru sedimentarea impresiilor în speranța de a fi cât mai obiectiv.

Personal nu sunt adeptul petrecerii Revelionului pe la pensiunile sau hotelurile din țară principalul motiv fiind prețurile foarte mari, uneori chiar nesimțite practicate în acea perioadă. Anul acesta însă nu am scăpat, așa că am ajuns la Pensiunea Gențiana.

Pachetul de Revelion - 30.12.2014 -02.01.2015 – a fost pe 3 nopți /4 zile, cazare în cameră matrimonială, full board, fără băuturi incluse (decât la masa festivă). Toate facilitățile de care dispune pensiunea puteau fi folosite gratuit (o să revin asupra lor mai un pic mai jos) și în plus 30 min de masaj / adult. Intrarea s-a făcut cu masa de seară, ieșirea cu mic-dejun. Aici o mică bilă neagră deoarece consider că în ziua plecării, la costurile plătite se putea acorda și prânzul.

Am ajuns la pensiune în jurul orei 16, după o mică prezentare a facilităților și programarea ședințelor de masaj, am fost conduși în cameră imediat, deși în ofertă se specifica faptul că, cazarea începe la ora 18. La întregirea grupului – mai pe seară - am achitat restul de sumă, senzația mea a fost că ne-a fost cerut – lucru care nu mi s-a părut chiar fair – dar am trecut peste acest mic incident având în vedere că și noi intenționam acest lucru, poate nu pe 30, dar pe 31 sigur, pe motiv de ’’a nu intra cu datorii în noul an’’ ce urma să vină.

Camera

Prima impresie – imensă. A doua impresie – curată, intimă, frumos amenajată. A treia impresie- te topeai de căldură. Proprietarul sau administratorul, nu m-am lămurit lămurit dacă e și una și alta sau doar una din ele – ne-a explicat că nu dorește sa primească reclamații de la turiști ca a fost frig în camere mai ales că se anunța o perioadă extrem de rece, și preferă să lase la latitudinea nostră cât de mult deschidem robinetul. Noi le-am închis total, ziua când nu eram în cameră le lăsam deschise 2-3 ore.

Baia la fel de mare, la fel de curată, dotare corespunzătoare. Camerele matrimoniale beneficiau ca și dotare de halate pentru piscină. Prosoape speciale nu erau, dar se puteau folosi cele din cameră sau cele existente la piscină.

Curățenia s-a făcut zilnic, iar prosoapele dacă erau folosite la piscină se schimbau ori de câte ori era nevoie.

Despre cameră suficient, cele nespuse se pot observa și în pozele atașate. Aaa, camerele matrimoniale nu au balcoane, și cum pensiunea este una non-smoking (lucru scris pe site și menționat și la recepție), e de preferat să vă cazați la un etaj mai inferior – eu am stat la 3 (ultimul). Celelalte camere – duble – au balcon, dar fără o lopată necesară la deszăpezire, unele erau impracticabile.

Masa

Așa cum am menționat mai sus, am avut regim full board, fără băuturi. Aici nu pot să vă delectez cu poze pentru ca nu-mi place să ma plimbi printre turiști cu aparatul foto în mână. Mâncarea a fost bună spre foarte bună, suficient de variată, nu au lipsit produsele tradiționale, bine pregătită, suficientă pentru toți turiștii, platourile se completau imediat ce se terminau/consumau. Meniul zilei era afișat din timp, astfel că se putea discuta la bucătărie o cerere mai aparte. Noi am fost în această situație, fetița fiind nevoită să țină un regim alimentar foarte strict – nu am fost refuzați – dar nu a fost nevoie decât o dată, hai maxim de două ori să solicităm alt mod de preparare (ingredientele fiind aceleași).

Băuturile s-au achitat separat la finalul sejurului, fiecare mesean în momentul comenzii specifica camera în contul căreia trebuia trecută suma, evitând astfel frecatul banilor prin restaurant. Prețurile decente, noi – 2 adulți și doi copii – am achitat undeva spre 180 lei pentru toată consumația făcută. (bineînțeles că nu am băut să cădem sub masă). La masa festivă am primit din partea casei ceva suc, apa, vin, țuică, cafea însă a fost nevoie de suplimentare contra cost.

În timpul formalităților de rezervare, după achitarea avansului am fost întrebați cam ce tipuri de băutură și mâncare am dori în mod special, pentru a putea fi pe placul nostru, astfel că nu am fost în situația de a comanda ceva și să ni se spună ’’nu avem’’.

Personalul care deservea restaurantul a fost prompt, fără să ne deranjeze inutil, mereu pe fază când era nevoie de ceva.

Cum este obiceiul am fost colindați, momentul respectiv fiind foarte frumos spre deliciul copiilor dar și al adulților.

Fondul muzical pentru seara festivă a fost asigurat de un DJ, cu referințe bune, însă datorită unui incident minor (major?!) – mai sunt și astfel de turiști – a fost nevoit să bată în retragere, incidentul respectiv creând o barieră între cele trei grupuri prezente în restaurant, lucru care a dăunat zic eu atmosferei și petrecerii din seara respectivă. Nu, nu este vorba de manele, ci de o mică ’’guristă’’ – scuzați expresia – în devenire, participantă la diverse emisiuni de muzică populară. Cineva din grupul respectiv a ținut morțiș să ne arate calitățile fetiței, însă nu a ținut cont de faptul ca pensiunea respectivă nu are ’’sculele’’ necesare asigurării unui fond muzical gen studio. Totul a culminat însă cu ’’Nașule, Nașule... ’’ inițial crezând ca finu’ a făcut o glumă și cu anunțul că mai are 5-6 melodii în repertoriu. Din acel moment s-a cam ’’stins’’ petrecerea, zbenguiala, fiind atenționați că exagerează, lucru care a creat un pic de tensiune între grupuri (2 la1). Dar aici nu este vina reprezentanților pensiunii, care habar nu au avut ca urma să se petreacă respectivul moment folcloric.

Facilități

Așa cum am menționat, în prețul sejurului folosința acestora a fost cu titlu gratuit. Am observat la recepție însă o lista de prețuri de unde trag concluzia că în alte condiții acestea se plătesc separat.

Încep cu cele care teoretic orice pensiune care se respectă trebuie să le dețină :

- Parcarea este suficient de mare, astfel încât chiar și atunci când pensiunea este ocupată la capacitate maximă să nu fie probleme. Pe site se menționează că este păzită. Pe perioada sejurului nostru, exista în locatie – odată cu lăsarea întunericului – un agen de pază de la o firmă de profil din zonă. Deci practic nu era numai parcarea păzită ci și pensiunea.

- Internet Wi-Fi este disponibil și teoretic ar trebui să acopere orice ungher al pensiunii – inclusiv la piscină. Spun teoretic, pentru ca deși pe fiecare palier exista un router, cele de la etajul 2 și 3 nu au fost funcționale pentru ca nu erau configurate, explicația fiind că poate din joacă copiii le-au resetat. Fiind final de an nu s-a rezolvat problema, pesemne că și cel ce se ocupa de echipamente nu a putut fi găsit. Nu a fost așa mare bai pentru că nu am avut pentru ce accesa așa mult internetul.

- Televizor pensiunea este dotată cu televizoare de generație nouă și sunt suficiente canale, a fost folosit mai mult de copii.

- Saună umedă și sauna uscată : nu vă pot da detalii, nu le-am folosit. Am văzut turiști mergând la ele, deci presupun că sunt ok și funcționale.

- Sală de fitness, sală de masaj și hidromasaj : aici au fost fetele și din câte am înțeles se pare că aparatele erau funcționale (toate). Programarea la masaj am cedat-o soției și a venit foarte încântată (la fel ca și celelalte), deci trag concluzia că și aici e totul ok.

- Mese de biliard, darts, sală pentru tenis de masă și air hockey: aici am fost cu toții, cu mic cu mare, totul era în perfectă stare de funcționare. Sunt situate la demisol, în zona de relaxare – de asemenea frumos amenajată.

- Teren multifuncțional – fotbal și tenis: fiind iarnă și zăpadă mare nu l-am testat și nici nu stiu ce tip de suprafață are. Dar există.

- Piscina și jacuzzi: am lăsat-o special la final pentru că au fost facilitățile cele mai apreciate de toți cei prezenți in locație. După cum se vede în poze nu este o este o cădiță, dimensiunile ei rivalizând cu unele piscine pe care le-am văzut la unele hoteluri. Chiar și la capacitate maximă de ocupare a pensiunii nu sunt probleme de aglomerație pentru că spațiul este generos și nu e folosită în același timp de toată lumea.

Accesul la piscină se făcea pe o scară interioară mai ‘’dosită ‘’ astfel încât se putea merge echipat direct în halat, fără a deranja vizual pe ceilalți turiști.

Apa caldă, curată, substanțele de întreținere dozate corespunzător. Pentru adulți sunt asigurate halate și prosoape (nu e necesar să le luați –prosoapele- pe cele din cameră sau de acasă).

Cam atât despre Revelionul petrecut la Gențiana, nu vreau să iasă un review km-tric, pentru alte detalii care le-am omis pot răspunde ulterior celor care le solicită, prin intermediul ecourilor.

Pe final de review, surprins de soție sunt întrebat :

Soția : ’’Ce faci acolo?!

EU: Mă lași?! Mă chinui să termin review-ul despre Gențiana!

Soția : AI GRIJA CE SCRII ACOLO, mie mi-a plăcut!!! ´´

Nu pot decât să fiu în asentimentul ei – e târziu, trebuie să mănânc și eu ceva în seara asta … glumesc evident! - și să spun că NE-A plăcut și per total suntem mulțumiți de ceea ce am primit pentru cât am plătit!

Dacă recomand? Da, cu siguranță recomand petrecerea unui sejur la această pensiune, fie în cursul anului, fie în sezon sau de Revelion... fiecare când dorește!

P. S.

Că tot e la modă nu uitați să menționați start vot-ul, super bonus-ul... la zuperbonus nu sper să ajung :)


---
Trimis de Nasshu in 27.01.15 20:40:23
Validat / Publicat: 27.01.15 22:10:44
VIZUALIZĂRI: 2527INFO ADIȚIONALE
 • Alte destinații turistice prin care a fost: retretg
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nasshu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 74650 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  20 ecouri scrise, până acum

  Dan&Ema [27.01.15 22:22:36] »

  Start vot sau La multi ani!

  Un review f detaliat si util. Pe placul meu. Si daca a mai fost si bine pt voi si il recomandati si altora, atunci totul e perfect. Sa curga zuperbonusurile pt tine.

  Eu tocmai caut ceva prin zona, dar mai spre sinca sau zarnesti

  ariciu [27.01.15 22:25:14] »

  Al patrulea vot (contează și ăsta și mă ții minte, da?)... cu dedicație specială! E dat din suflet, așa cum a fost scris și acest minunat review pentru a fi de folos membrilor AFA.

  La cât mai multe voturi, să prinzi zuperbonusul!

  DaRKruCS [27.01.15 23:09:18] »

  Pofta buna! Si mâncare calda tot anul 😜

  crima [27.01.15 23:20:04] »

  @Nasshu - Hopaaa! Superbonus!

  Prețul sejurului e în lei, sau în euro?

  Nasshu [27.01.15 23:27:40] »

  @crima - ce mai contează vs 2 kinderi + nevastă mulțumți ? Thx ptr superbonus promit să întorc favoarea daca uit dă-mi un PM.

  luciaoradea [28.01.15 07:29:40] »

  Dacă ajuta la ceva eu sunt cu votul nr 21 .

  Dar totuși, din curiozitate, cât a costat distracția? Mi se pare tare vaga aproximarea cu 'nici prea mult, nici prea puțin'. Nu reușesc să îmi fac o idee astfel.

  Scuze pentru impolitete!

  Nasshu [28.01.15 07:46:16] »

  @luciaoradea - Cam cât m-ar fi costat 7 zile de cazare concediu in Thassos !

  Mulțumesc pentru vot!

  l.e. by web la solicitatea userului

  danamandache [28.01.15 09:19:15] »

  Mi as fi dorit sa dau votul cu nr. 50, insa nu am decat caramida nr. 24. Incetisor, incetisor, caramida cu caramida sper sa ajungeti la zzzuperbonus.

  Felicitari pentru articol!

  msnd [28.01.15 19:17:32] »

  Mai sunt 11 până la zzzzz. Țin pumnii.

  Revenind la modul serios, foarte util articolul, care mi-a plăcut în mod deosebit.

  Nasshu [28.01.15 19:48:48] »

  @msnd - Mulțumesc pentru vizită și pentru vot. Am încercat să fiu cât mai obiectiv, motiv pentru care am și întârziat cu aceste impresii.

  Aurici [28.01.15 23:14:30] »

  @Nasshu - Eiiii, 43 e bun? Mai e putin. Felicitari si din partea mea, care sunt fan review-uri despre petreceri!!!

  Nasshu [28.01.15 23:17:08] »

  @Aurici - e bunnn... !! thx!!

  cristina65 [28.01.15 23:44:27] »

  @Nasshu - Am tot tras de timp, poate imi revine mie onoarea votului de zzuperbonus, dar... mi-e somn!! :-)

  Ramane pe al'data, deal?

  Felicitari pt review si pt vacanta!!

  Nasshu [29.01.15 08:22:37] »

  @cristina65 - deal! thx.

  sophie_p [29.01.15 08:28:52] »

  Plănuiesc un sejur la această pensiune și aș avea câteva întrebări:

  1. Ce adâncime are piscina? Există și secțiune pentru copii?

  2. Mesele de biliard sunt rapide? Despre dimensiunea lor ce-mi puteți spune? Postavul este într-o condiție ok sau este uzat?

  Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

  Și pentru că e la modă și ați menționat, trebuie să spun că am bifat votul cu nr. 45. Contează?

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Nasshu [29.01.15 08:59:18] »

  @sophie_p - Contează thx

  acum să-ți răspund la întrebări :

  1. Nu există secțiune pentru copii, adîncimea este de cca 1.5m pe toată lungimea piscinei .

  2. Mesele de biliard erau în stare excelentă, acum nu știu cât de rapide sunt pentru că nu practic acest sport și nu mă pricep. Dimensiunea lor îmi pare cea clasică, cum au toate mesele de biliard.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  adrianbogdan [29.01.15 12:53:02] »

  Buna!

  Sper ca am pus umarul la un zuperbonus cu votul numarul 46, desi imi este neclar cat a costat sejurul.

  Noi mergem de ani de zile la Pensiunea Luana in Moeciu.

  Foarte bine detaliat Reviuw-ul. Bravo!

  Vacante reusite va doresc!

  le_maitre [01.02.15 20:35:03] »

  @Nasshu - Toată lumea pune umărul, dar numai unul e acela de se poate lăuda că l-a dat. De data asta EU!!!

  (Stați să vedeți de acum încolo cum nu se va mai ajunge la ZB că toată lumea va aștepta să-l dea... )

  Interesantă Gențiana asta... și totuși... cât a fost sejurul?

  Dabator [01.02.15 21:37:49] »

  @Aurici: Dragă @Aurici, mai știi ce spuneai aici? vezi impresii

  cred ca exageram cu politeturile. Mai inteleg la inceput, cand omul este timid, nu stie exact ce si cum se intampla, dar nu vad de ce sa ni se umple casuta de mail cu ecouri de genul “ si eu am votat”, “votul nr 7”, “ si de la mine superbonusul”, “vai ce frumos…” si exemplele sunt multe. Daca nu avem ceva concret de spus, haideti sa lasam balta mesajele de genul asta, sunt mancatoare de timp pentru toata lumea care abordeaza la modul serios activitatea dupa acest site

  Aurici [01.02.15 22:34:22] »

  @Dabator - Eiiii, nu rastalmaciti chiar asa. A fost un context haios aici si m-am prins si eu in joc. Ma apropii de 100 de ecouri, cred (intr-un timp foarte scurt, ceea ce inseamna ca citesc pe aici) si n-o sa vedeti asa ceva in altul. Este o exceptie, nu o regula.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianbogdan, Aurici, cristina65, Dan&Ema, danamandache, luciaoradea, msnd, sophie_p
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0972812175751 sec
  ecranul dvs: 1 x 1