ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.07.2021
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 7 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Hotel Casa Ani

TIPĂREȘTE

Un canibal vizitează litoralul românesc. Vede pe plajă o mulțime de femei tinere aproape goale și este foarte încântat de ceea ce vede.

Întreabă și el un localnic :

-Da ce fac aici femeile astea?

-Păi ce să facă, se prăjesc la soare...

-Dar ce, crude nu sînt bune???

Dacă tot am răbdat anul trecut să nu mă duc în vacanță la mare, răbdare impusă de pandemie bineînțeles, mi-am tot zis că în acest an mă duc de două ori. De ce nu, dacă prima vacanță a fost plătită încă în 2019 și consumată în acest an primăvara, a venit rândul și la cea de vară. Zis, promis (la copil) și făcut. Doar că de această dată am ales plaiuri cât se poate de mioritice mai exact Eforie Nord locul unde dacă îți rupi picioarele în gropile din stradă nici asiguratorul nu te mai despăgupește, va zice păi... ce te-a făcut să mergi acolo, este sport extrem, este pe proprie răspundere. Păi dorul de marea noastră aia neagră-aș răspunde eu la asigurator.

Criteriile de alegere au fost :

-eu: să am un loc de cazare suficient de ok, să am o plajă curată și să pot pleca în excursii

-copilu: să aibă loc de bălăceală atât la locul de cazare cât și la mare plus mâncare

-soția: în totalitate de acord cu noi...

Despe Hotel Casa Ani

Locul de cazare există din 2016 pe aceste meleaguri, în consecință putem numi nou, chiar neterminat. Se află la șosea strada Traian cum ar zice localnicii noi îi zicem E87. Este bun de un popas dacă mergi în Bulgaria/Turcia pe cale terestră ori bun de un sejur la mare având și căi de acces spre plajă. Să zicem că are de toate, 34 camere duble/triple, piscină, restaurant, bar, parcare. Aceste locuri sînt amplasate în felul următor începând de la stradă: parcare-restaurant-piscină/zonă de recreere/hotel. Locul s-a dimensionat astfel pentru a putea găzdui toate persoanele în cazul ocupării integrale.

Despre localizare mai exact, de cum intri în localitate dinspre Agigea după benzinăria Petrom imediat la stânga se vede un panou cu numele unității. Dinspre sud trebuie un pic de atenție să nu ratezi locul să zicem după centru și după o spălătorie auto imediat la dreapta.

Camera

Încep din nou cu camera chiar dacă am petrecut puțin timp aici. Toate cele 34 camere sînt la fel, 16 mp plus baie de 3,5 mp. Precum magia scamatorului un pat suplimentar amplasat pe aceeași metri pătrați schimbă statutul camerei în triplă cu prețurile în vigoare.

Toate camerele sînt cu vedere spre piscină. Nu există balcon se intră dinspre terasă. Ferestrele au tentă de culoare și nu se poate vedea în interior, dar există și perdele. Ușile se încuie cu o cheie normală. În cameră se găsesc pat matrimonial plus suplimentar la cerere, noptierele aferente, un dulap fără ușă (pe post de raft) o măsuță de sticlă, 2 scaune, un frigider încăpător, un aparat de aer condiționat, gresie pe jos, lenjerie de pat și prosoape suficiente. Un televizor cu ecran diagonală 80 cm se mai află montat pe perete. Pardoseala este cu gresie. În baie avem duș cu perdea, wc, lavoar cu dulăpior un alt loc de depozitare lângă duș, dozator, săpun lichid, cuier.

De și destul de sumar amenajat la finisajele camerei se observă că Dorel lipsea, ori era absent ori bolnav/mai exact finisajele acolo unde sînt gata sînt impecabile.

Zona de piscine

Piscina este centrul de interes în acest loc, sincer din acest motiv am ales. Ieșind din tipar forma acestuia diferă de orice am văzut până acum să zicem că este ca un râu care înconjoară o piscină centrală ornată cu o cascadă și fântână arteziană. Adâncimea nu cred că este mai mult de 120-130 cm pentru siguranța copiilor și celor care nu știu să înnoate. Cele 4 pompe acolo unde se află și filtrele împing apa într-o direcție pentru un înnot mai rapid dar sînt și pe post de hidromasaj.

Șezlongurile 40 la număr sînt așezate atât în jurul piscinei cât și pe insulița din mijloc. Această însulă se poate accesa prin 3 poduri curbate din lemn. Lângă șezlonguri găsim câte o măsuță plus umbrelele aferente. Multe plante decorative se află în jur, și ar mai fi un centru de interes, iazul cu pești. Sînt mari portocalii, albe dar nu cunosc specia nici nu am întrebat. Piscina ar trebui folosită după duș, găsim 3 cabine de duș în apropiere. Pentru a servi ceva la piscină se poate cere de la bar, personalul va aduce până la șezlong produsul dorit.

Restaurantul

Până în acest an nu a existat decât barul. Turiștii puteau să gătească, să mănânce alimente proprii, să facă grătar. Începând din acest an alimente proprii se mai pot consuma pe la camere (așa a fost specificat) mai exact în camere sau pe terasele de sus. Restaurantul care a fost transformat dintr-un foișor imens este dimensionat pentru toți turiștii cazați. În caz de vreme rea/frig se închide tot cu sticlă, lateral funcționează cu telecomandă, frontal cu uși glisante. Pe partea opusă cu mesele se află barul și o linie de mâncare caldă de genul împinge tava. La momentul vizitei nu exista o regulă privind servirea am fost servit și am primit nota de plată la masă dar am folosit și tava și dus singur mâncarea la masă plus plătit la casă. Tot în incinta restaurantului există și 2 toalete dedicate pt. femei/bărbați. Fiind la început nu există o diversitate prea mare dar nici nu mori de foame, prețurile sînt undeva la media prețurilor pe care le-am văzut în localitate.

Parcarea

Așa cum am povestit se află în față paralel cu strada Traian. S-a dimensionat pentru 34 mașini (număr de camere) La nevoie ar încape încă câteva. Parcarea este monitorizată video și iluminată, există și o poartă dar nu știu dacă o mai închide noaptea, eu nu am văzut.

Prețurile de cazare

În extrasezon (octombrie-mai) camera dublă/triplă costă 100/150 lei. Până în 2.07 sau din 19.09 120/170 lei. Din 02.07 sau după 01.09 este 190/240 lei. Din 09.07-15.07/22.08-31.08 costă 220/270 lei. Vârful este 16.07-21.08 250/300 lei. Noi am prins o perioadă cu parțial 170 lei parțial cu 240 lei /cameră.

Câteva prețuri la restaurant

Am mâncat zilnic aici chiar dacă nu la toate mesele. A fost mult mai comod plus că nu erau prețuri exagerate. Câteva exemple: ciorbă pui, văcuță 10 lei, ciorbă de burtă 15 lei, snițel de pui cu garnitură de cartofi 24 lei, crispy de pui cu garnitură 21 lei, ceafă sau pui la grătar 14 lei, garnitură 7/8 lei, pui rotisat întreg fără nimic era 30 lei, ulterior cu garnituri era 55 lei, pâine 0,5 felia, mici 3 lei/buc., bere draft 5/6 lei, sucuri, cola 0,5l 5 lei, tării 6-12 lei, înghețată 10 lei. Există mai multe sortimente dar nu există încă un meniu, se mai scrie pe o tablă cu cretă ce este de mâncare. Făcând suma am cheltuit aproximativ 500 lei aici.

WIFI

Există mai multe routere pentru diferite zone. Este un singur router unde nu se cere parolă, eu m-am descurcat cu acesta. Dacă este nevoie de acces la celelalte routere întrebați de parolă.

Câteva reguli

Intrare ora 17.00 ieșire ora 10.00. Pentru rezervare se plătește un avans echivalent cu 2 nopți cazare în funcție de perioada dorită. Se va da un cont bancar pe SMS. Există o anumită oră de liniște 23.00-07.00, program baie la piscină 7.00-21.00, se face duș înainte de a intra în apă. Alimente proprii se pot consuma la camere dar nu se pot consuma la piscină, la mesele de lângă piscină. Copii proprii trebuie supravegheați.

Pentru copii

Pentru copii s-a amplasat un topogan gonflabil. De obicei după masa/seara stă umflată, copii se pot juca. Am mai văzut o căsuță, ceva jucării, jucării gonflabile pentru apă.

Gazdele și personalul

Nefiind un loc așa mare inevitabil veți cunoaște și gazdele doamna este mai mult cu rezervările, camerele, domnul mai mult cu piscina, bucătăria, etc. Se implică și ajută personalul după caz care nu sînt în prea mare număr, 2-3 cameriste am văzut o bucătăreasă, ajutori, ospătari doi, barmaniță una. Atât gazdele cât și personalul sînt receptivi la doleanțele turiștilor. Curățenie s-a făcut o dată/sejur. Se dă bon fiscal pentru orice.

Măsurile covid sănt afișate peste tot. Dar nu prea se mai respectă, distanțare oarecum am observat. Camerele se dezinfecteaza dupa fiecare turist (am observat) precum la debarasate mese. Sa zicem ca e suficient acum.

Acces la plajă

Oficial și dacă ne uităm pe hartă nu există. Pe strada Traian nici măcar trotuar nu există te calcă mașina dacă te aventurezi pe acolo. Practic există acces dinspre Casa Ani există o ieșire și spre stațiune. Pe traseul descris de mine în 15 minute fix fără prea grabă ar trebui să fiți pe plajă, m-am cronometrat. Poarta din spate dă pe strada Iancu de Hunedoara care ne duce pe Bulevardul Republicii. Se va ieși în dreptul hotelului Jennifer. Atenție sînt străzi de pământ dar probabil mai bune decât cele din centrul stațiunii, vorba aia că nu te despăgubește nimeni dacă îți rupi piciorul. De pe Republicii în dreptul hotelului Grand se va intra pe Armand Călinescu / Nucului / Alexandru Ioan Cuza / Bulevardul Ovidiu / Plaja Debarcader. Dacă ai ajuns teafăr fără un picior rupt te poți bucura de plajă și mare curate de această dată. Seara nu mai recomand nici o deplasare, luați un taxi...

Minusuri

Singurul minus ce am observat este distanța față de plajă. Clar nu sînt de vină proprietarii, ei explică cum se ajunge pe cel mai scurt drum în centru sau la plajă. Ar mai fi niște fire de curent care se văd deasupra proprietății nu știu ce tensiune și nu știu în ce măsură afectează.

Împrejurimi

Păi da, eu n-am venit doar pentru apă. Dar este altă poveste. Doar atât vreu să scriu că într-o zi am circulat vreo 400 km în județele Constanța și Tulcea vizitând de toate de la cetăți, ruine, peșteri, mânăstiri, localități iar în altă zi vreme de vreo 6 ore nu am ieșit din centrul istoric al Constanței, âștia de acasă deja mă făceau în glumă arheolog.

Sumar și părere personală

Luând în calcul toate plusurile și minusurile de mai sus îndrăznesc să recomand locația. Noi ne-am simțit bine, a fost relativ liniște (dinspre șosea) poate și cascadele artificiale mai estompează din zgomot, pentru mic dejun propriu am folosit o terasă superioară și scaunele/masa din cameră în rest am mâncat la restaurant, am împărțit timpul între piscină, plajă și excursii în stațiune am umblat prea puțin sau deloc. Condițiile meteo au fost foarte bune dar așa cum am povestit anterior vremea nu se poate comanda nici măcar pe bani...

Vacanțe faine vă doresc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 06.07.21 23:54:15
Validat / Publicat: 07.07.21 00:43:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.

VIZUALIZĂRI: 2137 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Psicina si restaurantul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 58500 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.07.21 00:42:09]
»

Excelent review-ul, bună recomandarea

Mutat în rubrica "Casa Ani Hotel, EFORIE NORD" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmasterPHONE
[07.07.21 04:15:43]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[07.07.21 05:48:28]
»

@webmasterX: da acolo este

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
neimportantPHONE
[07.07.21 15:19:13]
»

@AZE: bine că mai există și astfel de locații, care să mai salveze ce mai e de salvat într-o Eforie în plin avânt șantiero-heirupistic...

Sunt prea puține astfel de locații, practic pe cale de dispariție, ar trebui declarat monument al naturii ca să-l putem admira și la anu'...

Sugestivă fotografia de final (foto 28), ... după atâtea bunătăți prezentate în foto 23-27 ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONE
[07.07.21 15:54:19]
»

@AZE: Tare mult mi-a plăcut cazarea aleasa de tine, consider piscina un atuu atunci când ești la noi la mare, poți avea surprize neplăcute cu marea noastră, cum ar fi algele, meduzele, valurile mari sau curenții reci.

Foarte bun articolul tău!

Felicitari pentru alegerea făcută, pentru vacanța!

ANILUPHONE
[07.07.21 16:06:02]
»

Acum am ajuns acasă de la Eforie, au închis E87 prin oraș... în sfârșit se asfaltează...

De dimineață drumul spre plajă, același prezentat de tine dar plecând de pe Armand Călinescu era plin de bălți sau de noroi, după ploaia de aseară...

Corect ai prezentat traseul spre plajă cu singura mențiune că până la plajă trebuie să cobori și la final să urci niște scări... cam multe trepte...

Arată tare bine hotelul ales de tine pentru vacanța la mare, pe lângă cum arată Eforie.

În rest numai de bine!

MichiPHONE
[09.07.21 23:35:09]
»

@AZE: Nu prea mai citesc reviewuri ca sa nu- mi mănânc ficatii din cauza ca nu mai merg nicăieri. Reviewul tau mi-a plăcut pentru ca atinge toate punctele de interes. Practic incita la o cazare acolo. Ar fi bine sa-l citească și unii dintre new entry ca sa afle cum trebuie prezentat un articol de calitate.Buna inspirație pentru cei care ati ales sa va faceti devreme concediile pentru ca se pare ca vin peste noi toate literele grecești, primul care se anunță Delta, apoi Epsilon si Fereste- ne Doamne si de altele!

AZEAUTOR REVIEW
[29.07.21 23:07:57]
»

@krisstinna: Bună

Mă bucur că ți-a plăcut acest loc de cazare (prin pozele mele)

Am tot citit articole despre litoralul nostru în ultima perioadă, sînt multe articole este normal este sezon.

La început sejurul de la Casa Ani mi s-a părut scump mai ales acel salt de la 170 lei la 240 lei (început de iulie)

Citind aceste reviewuri despre litoral și observând în caseta tehnică niște sume care ajung să mergi în țările mai calde cu avion cu tot, zic eu că la Casa Ani a fost destul de ok ca preț, am avut calitate, și chiar dacă au fost mici neajusuri (distanță plajă, etc) per total merită să-ți petreci sejurul acolo.

Eu bănuiesc (că n-am întrebat) că acolo în acest moment nu sînt camere libere.

Vacanțe plăcute

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, AZE, Michi, neimportant
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 6.8102729320526 sec
    ecranul dvs: 1 x 1