Solicitare CMR / ROMÂNIA

Tur Romania

Trimisă în 08.08.12 17:24
autor alexexyCH [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 16537

Sunt noua pe acest site si nu am stiut cum sa procedez pentru a primi niste sugestii.

In prima saptamana a lui septembrie [plecam sambata dimineata si ne intoarcem urmatoarea duminica, pe seara], dorim sa facem un tur al Romaniei; doua persoane: eu si prietenul meu. El este venit si stabilit de curand in Romania si i-ar placea sa vada cat mai multe.

Asadar, timpul nostru este de 9 zile, atat cat ne putem lua concediu.

Plecam din Bucuresti si am vrea sa ajungem in zona Buzaului, Moldova, Bucovina, Maramures, Transilvania, Tara Motilor. Cam ce obiective ne recomandati? Ma gandeam sa vedem niste manastiri, ceva case memoriale, peisaje frumoase, sa il sperii putin cu Dracula, sa mancam niste preparate traditionale, sa ne plimbam cu Mocanita...

Nu am organizat niciodata un astfel de tur si nici nu am mai fost in acele zone ale tarii si de aceea va cer ajutorul, sa schitez un mic plan.

Vom pleca cu masina si dorim sa ne cazam la pensiuni.

El isi doreste sa vada partea boema a romaniei, ceva traditii si "sate din anul 1800" - cum s-a exprimat el.

Vom ocoli zona de munte (Bran, Peles) si de litoral pentru ca astea le putem vedea si in excursii de weekend, deci le excludem din acest tur.



Răspunsuri

sorinanicoleUC1r[08.08.12 17:41]

mda.

va propuneti cam multe intr'un timp f f scurt. Ar fi un maraton, eu nu as face niciodata asa ceva. Distantele in Maramuresc, Bucovina etc sunt f mari, ati sta mai mult in masina de colo colo si ati bifa, precum chinezii, inca o chestie vazuta, fara sa va bucurati deloc de ea... nu vreau sa va suparati pe ce zic, mi'ati cerut parerea, v'o dau...

Maramuresul e frumos, am scris pe profilul meu unde am stat acolo si cum m'am simtit... daca dati si de o nunta, cum am avut eu noroc, si mai bine...

cat despre Mocanita, eu nu as recomanda... s'ar putea sa fie o sperietura mai grozava decat cea despre Dracula, haha (mai deraiaza, etc etc, plus ca traseul dureaza de la 9 dimineata pana la 16 dupa amiaza... deci...).

In Bucovina nu am mai fost din facultate (long time ago), dar este f frumos... Eu as zice sa va propuneti doua din ce ati mentionat, poate ceva din Ardeal (eu plec vineri acum la Sibiu, care e orasul meu de suflet si care are imprejurimi grozave si usor accesibile...),

daca vrea ceva autentic mergeti la Viscri, unde are si printul Charles o casuta, e un sat mai bine conservat asa... apoi eventual de acolo la Sighisoara... ramas peste noapte acolo... asa am facut noi acum in drum spre Maramures...

si pe Bran e frumos, Cheile Gradistei sunt superbe... dar eu nu le'as alege ca destinatie, prefer locuri mai autentice, mai putin vizitate... adresa mea de mail este sorry6ro, daca mai vreti amanunte, mai comunicam pe acolo, in masura timpului.

Toate bune!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

alessiachrysJR[08.08.12 17:47]

Buna

eu v-as recomanda ca in 9 zile sa vedeti doar o parte a Romaniei: Moldova, Transilvania, Maramuresul, Oltenia.


inadJR1r[08.08.12 17:49]

Desi timpul este scurt pentru o distanta suficient de mare, cred ca este timp suficient pentru a vedea cateva puncte interesante.

Plecare din Bucuresti pe drumul Buzau-Bacau- Roman, spre Suceava, poti sa-l faci intr-o jumatate de zi.

In zona Buzaului poti vedea vulcanii noroiosi ca si fenomen natural deosebit.

In drumul spre Suceava te abati spre manastiri si te poti caza fie la manastiri, fie la pensiuni.

Poti vizita Sucevita, Moldovita, Gura Humorului (Voronetul este frumos, dar deja are prea mult comercial, cred eu) si mai sunt manastiri mici pe traseu care sunt mult mai frumoase.

Te intorci spre Tg Neamt unde poti vizita Cetatea Neamt, resedinta lui Stefan si manastirile Neamt, Sihla Sihastria, Agapia, Varatec, Horaita, mergi spre Piatra Neamt, Bicaz si te duci in Cheile Bicazului, poti poposi la Lacul Rosu. Te intorci spre Bicaz, in drum spre Vatra Dornei pe malul Lacului Bicaz, vezi Ceahlaul. De la Vatra Dornei te duci in Pasul Tihuta la castelul lui Dracula, dupa care te poti intoarce spre Maramures, cu cazare la Borsa si apoi sa mergi la Sapanta -Cimitirul Vesel, si sa te plimbi cu mocanita.

Daca ti se pare interesant traseul, te pot ajuta mai in detaliul cu traseul exact si eventual cu sugestii de cazare.

O vacanta placuta,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

lidiasiGD7r[08.08.12 17:50]

Buna! In primul rand daca vrei Dracula nu ai cum sa ocolesti zona Bran.

Puteti porni din Bucuresti spre Buzau (ramane sa alegeti daca in zona aceasta vizitati ceva - de ex. Vulcanii Noroiosi), apoi sa va indreptati spre Moldova.

De la Bacau merita sa mergeti in Neamt, va cazati in Piatra Neamt sau undeva mai incolo, pe Valea Bistritei. Vedeti Ceahlaul, manastirea Neamtului, casa de la Humulesti (Ion Creanga) etc etc (sunt doar cateva dintre obiective)

In 2 zile le ''dati gata'', apoi va indreptati spre Iasi (biserica Trei Ierarhi, Bojdeuca Ion Creanga, teiul lui Eminescu, Palatul Culturii) si de acolo spre Suceava.

In nordul Moldovei clar: manastirile (Voronet, Putna, Sucevita, Moldovita etc.) si satele de munte. E o zona foarte frumoasa.

Faceti popas la Vatra Dornei (eventual si un ocol pe la Lacul Rosu si Cheile Bicazului) si apoi treceti muntii spre Ardeal, Maramures. Acolo e mai bine sa povesteasca cineva din zona respectiva.

Iar la intoarcere treceti putin si pe la Bran (cu Dracula lui) si reveniti la Bucuresti in aceeasi zi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

alexexyCHAUTOR SOL[08.08.12 18:03]

@sorinanicole: Da, sunt constienta ca timpul este scurt, insa nu stim cand jobul lui ii va mai permite concediu. De aceea incercam sa vedem cat mai mult zonele de Nord. Voi lua in considerare sa sterg Mocanita din agenda, daca atat de mult dureaza traseul.

Multumesc mult pentru parere!

@alessiachrys: Da, nu aveam de gand sa vizitam TOATA Romania. Ne-am gandit la Moldova, Maramures si Transilvania.

@inad: Cum luam legatura? Sunt noua pe site si nu gasesc pe nicaieri "trimite mesaj privat" sau ceva asemanator. Ce ne-ai propus tu se apropie cel mai mult de ce ne dorim noi.

@lidiasi : aceeasi intrebare ca si pentru inad!

Multumiri multe multe tuturor! Nu ma asteptam sa fiti chiar atat de implicati! Sunt placut surprinsa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster[08.08.12 18:14]

@alexexy: pentru a lua legatura cu orice autor:

click pe numele lui, apoi, in fereastra noua care se deschide, click pe linkul "Trimite mesaj pers" (e cu rosu, il identifici usor)


Puiu2010PM6r[08.08.12 19:38]

Puiu2010

Iti propun un traseu mai deosebit.

Bucuresti-Ploiesti-Valeni-de-Munte-Cheia. Intre Cheia si Babarunca se face un drum la dreapta spre Muntele Rosu (destul de bun asfaltul). Aici prespectiva frumoasa, chiar puteti incerca o plimbare. Masa la motel. De la Cheia-Sacele-Brasov.

Brasov (nu insist asupra a ce puteti vizita aici - recomand in oras, biserica Neagra, fortul tesatorilor si drumul de sub Tampa daca nu chiar puteti urca cu telecabina pentru panorama. Posibilitati cazare, masa.

Brasov-Miercurea-Ciuc-Gheorghieni-Lacu Rosu (popas) -Cheile Bicazului-Barajul de la Bicaz (Izvorul Muntelui). Se intra in tinutul Neamt unde va sugerez: manastirile mai aproape de Targu Neamt (Varatec, Agapia, Neamt); neaparat Cetatea Neamtului de curand renovata si cu o deosebita prezentare. La baza cetatii se poate servi masa la Arcasul.

Cazarea la vreo pensiune din zona sau, si mai bine in zona Gura Humorului ceva mai la nord. Deci Targu Neamt-Falticeni-Gura Humorului. Aici, dupa odihna bine meritata, a doua zi dimineata neaparat vizita la Voronet la vreo 4 km de oras.

De la Gura Humorului-Cimpulung Moldovenesc, spre nord (dupa Cimpulung) in Maramures prin pasul Prislop-statiunea Borsa (cam aglomerata pentru gustul meu si axfisiata de constructii din lemn puse alandala) - Viseul de Sus-Viseul de Jos, apoi spre sud, Bogdan Voda-Barsana. Popas la renumita manastirea cu constructii de lemn pe malul Izei, eventual cazare in zona. As renunta la drumul spre Sapanta (multe din renumitele piese ale cimitirului vesel sunt mai degraba chiciuri, mai interanta mi s-a parut manastirea din zona - sunt cateva piese de constructie din lemn impresionante) iar vizitarea Sighetului merita doar pentru inchisoarea-muzeu si asta mai ales pentru cunoscatorii istoriei imediat postbelice de la noi.

Parasiti Maramuresul spre Beclean-Reghin-Tg. Mures-Sighisoara. Aici musai de vizitat cetatea Sighisoarei, Catedrala, Turnul portii (muzeu) si celelalte obiective. Popas de pranz. Continuam spre Copsa Mica-Sibiu unde cautati cazare pentru ca aveti de vizitat. Sugerez cazare langa (vis a vis) de intrarea in Muzeul in aer liber Dumbrava - sunt 2 hoteluri si 2 pensiuni. Daca urmati indicatoarele spre Paltinis din centrul Sibiului ajungeti la Padurea Dumbrava.

De vizitat centrul vechi al orasului (1,5 ore), muzeul satului din Dumbrava (3 ore) si merita un drum la Paltinis (casa lui Noica si manastirea) trecand prin Rasinarii lui Cioran.

De la Sibiu, sugerez traseul clasic pe valea Oltului sau si mai palpitant pe Transalpina (Sibiu-Saliste-Poiana Sibiului-Sugag-Rinca-Novaci). Se poate urca pe transalpina apoi intoarcere la Vidra, Statiunea Voineasa si iesire pe valea Oltului la Brezoi. Aceasta ultima varianta permite vizitarea manastirii Cozia. Apoi Rm Vilcea-Pitesti-Bucuresti.

Nu stiu cate zile presupune aceasta excursie, 5-8, dar raspunde le ceea ce va propuneti. Pentru eventuale detalii va stau la dispozitie. Toate locurile despre care v-am scris le-am strabatut in ultimii 3 ani.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

mariandanPM24r[08.08.12 19:44]

Buna ziua

este greu sa faca cineva un traseu pt voi. trebuie sa i-l faceti voi. noi va putem ajuta si da sfaturi.

daca respect localitatile scrise de voi: buzau = vulcanii noroiosi, moldova = biserici, manastiri case memoriale, bucovina = nu stiu nimic, maramures = cimitirul vesel, transilvania = castelul huniazilor (cred ca hunedoara), sighisoara, sibiu, cetatea de la alba iulia. cam atat stiu eu.

cred ca merita vazut lacul sfanta ana, transfagarasanul, cheile bicazului si nu mai stiu. 9 zile nu e putin nu trebuie sa stai 3-4 zile intr-o locatie. cam 2 nopti e suficient pentru o locatie. vezi imprejurimile si pleci mai departe.

cazari care merita: http://www.princesspanzio.com/ro/index.html, http://www.casa-mosului.ro/, http://hotel-pensiune.ro/, http://www.donnaana.ro/.

in principiu cautati pe net obiective turistice care va plac, faceti un cerc cu ele si o luati de la un capat. concediu placut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marianaonestiGD6r[08.08.12 20:52]

Buna!

Am vazut ca ai primit multe sugestii de trasee.

Se poate face intradevar traseul: Buzau - Intorsura buzaului (se pot vedea vulcanii noroiosi si barajul de la Siriu). Apoi pe traseul Targu Secuiesc - Balvanyos (vizita lacul Sfanta Ana) - Baile Tusnad - Miercurea Ciuc - Gheorgheni - Lacu Rosu si Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Targu Neamt - Gura Humorului (abatere la Cacica ptr vizitarea salinei) eventual manastirile din zona, Marginea - vestita pentru ceramica) - Gura Humorului - Campulung Moldovenesc - Borsa - si apoi spre Sighetu Marmatiei prin Barsana (manastirea Barsana este f. frumoasa) - Manastirea Peri si Cimitirul Vesel din Sapanta - Museul Holocaustului din Sighet. Deja cred ca nu mai ai timp de altceva. Ptr. intoarcere, traseul Bistrita - Reghin - Targu Mures - Sighisoara (vizitarea cetatii) Sibiu (neaparat muzeul Brukental si centrul istoric) si apoi in jos pe Valea Oltului (Manastirea Cozia) - Ramnicu Valcea Pitesti - Bucuresti.

Sau de la Sibiu vii pe Transfagarasan (Blea Casacada, Balea Lac) - Curtea de Arges- Horezu - Pitesti - Bucuresti.

Stiu ca este mult, dar avem o tara tare frumoasa. Sa-mi spui cum a fost.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

mariana.olaruPRCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA36r[08.08.12 20:57]

Mă alătur și eu celor care au apreciat timpul destul de mic ce l-ați alocat acestui demers. Cu toate acestea, permite-mi să adaug la părerile celorlalți postatori, schița unui astfel de circuit la care aspiri, având în vedere că eu însămi am reușit să-l parcurg într-un interval de timp similar celui pe care ți-l permiți și tu. Există însă câteva condiții obligatorii pentru a-l aborda:

- fie ca tu și prietenul tău să conduceți cu rândul, sau ca unicul conducător auto să fie pregătit pentru un adevărat tur de forță. Ai înțeles desigur că distanțele mari pe care vreți să le acoperiți vor necesita multe ore de rulat pe... impecabilele șosele ale României.

- întrucât puteți lua oricând în calcul varianta retușării unui traseu inițial ales, în funcție de condițiile concrete de călătorie, este obligatorie procurarea unei hărți (cea mai potrivită ar fi ”România, harta turistică și rutieră”. În condițiile în care vă puteți bucura de facilitățile unui GPS, o hartă nu este deloc de prisos, dacă vrei să profiți de o imagine de ansamblu.

- cu mâncarea nu cred că veți avea probleme, cel puțin cu asta ne putem lăuda și noi: nu e loc în România în care să nu ai ce mânca, cu condiția să știi să alegi în raport de bugetul disponibil , fie de la supermarket, fie de la o pensiune sau restaurant.

-în privința cazării cred că n-ar fi rău să faceți rezervări în avans, după un raid pe net, ca să vedeți oferta de rigoare. Dar întrucât perioada aleasă de voi (începutul lunii septembrie) nu mai e una aglomerată de concedii, sunt sigură că vă puteți descurca și la fața locului.

Iată circuitul pe care ți-l propun:

Ziua 1: București-Buzău (fie prin Ploiești, fie prin Urziceni; pe prima rută drumul e mai bun, pe a doua e mai scurt și acceptabil d. p. d. v. calitativ) -Râmnicu Sărat-Focșani-Adjud-Bacău-Iași (fie prin Vaslui, fie prin Roman-Tg. Frumos). Drumul poate fi parcurs într-o zi, chiar cu opriri prin principalele orașe. Desigur, nu e prea mult timp de vizitare a obiectivelor turistice și în niciun caz a zonei Vulcanilor Noroioși, căci ocolul v-ar costa prea mult timp. Așa cum spuneai și tu, poți să le dedici un week-end.

Ziua 2: o zi în Iași nu e nici pe departe suficientă pentru a trece în revistă toate obiectivele turistice pe care capitala Moldovei le oferă. Dar Iașul merită măcar o zi de popas, în care puteți vizita Catedrala Mitropolitană, Biserica Trei Ierarhi, Copoul, zona centrală din jurul Palatului Culturii cu noul său mall, o mulțime de muzee, biserici vechi și mănăstiri (Galata, Cetățuia, Bârnova).

Ziua 3: Iași-Tg. Frumos-Suceava-Rădăuți (cu abatere sau nu prin Putna) -Sucevița-Moldovița-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei. Zona Bucovinei e plină de mănăstiri vestite, veți vedea aproape la fiecare răspântie indicatoare spre astfel de lăcașuri de cult, trebuie doar să alegeți la care să vă opriți. Peisajul și mâncarea sunt și ele pe bună dreptate la fel de vestite.

Ziua 4: Vatra Dornei-Borșa-Vișeul de Sus-Sighetu Marmației-Săpânța-Negrești Oaș-Satu Mare. Puteți vizita Cimitirul vesel de la Săpânța și o mulțime de biserici și mănăstiri maramureșene, dintre care Bârsana are motive să fie considerată ca fiind cea mai frumoasă. Nu știu cât veți putea gusta din tradițiile maramureșene, căci în zilele noastre, ele sunt etalate doar la sărbători sau festivaluri tematice.

Ziua 5: Vă propun două variante, la alegere:

-una: Satu Mare -Oradea (fie prin Carei, fie prin Zalău: drumul prin Zalău e mai lung, dar mai pitoresc, iar Zalăul vă așteaptă cu una dintre cele mai frumoase catedrale văzute de mine în România). Oradea de asemenea este o ofertă turistică foarte diversă și atractivă, căreia merită să-i dați atenție.

-a doua: Satu Mare-Zalău-Cluj Napoca. Nu cred că e cazul să insist că și popasul mai lung la Cluj vă poate oferi o experiență inedită.

Ziua 6 poate fi abordată și ea în raport de cele două variante de traseu propuse pentru ziua precedentă:

-Oradea-Beiuș-Brad-Deva-Alba Iulia

-sau, Cluj-Turda-Baia de Arieș-Abrud-Brad-Deva-Alba Iulia.

Ambele trasee străbat Munții Apuseni, cu inegalabilele lor priveliști pitorești. Fenomene carstice foarte numeroase (chei, peșteri) pot face obiectul unor interesante vizite, dacă vă veți abate pe alocuri de la drumul principal (există indicatoare). Iar Cetatea proaspăt refăcută a Albei Iulia nu trebuie ratată.

Ziua 7: cu două variante de traseu:

a) Alba Iulia-Sebeș-Șugag_Transalpina-Rânca-Novaci-Horezu-Rm. Vâlcea. E un traseu de excepție!

b) Alba Iulia-Sibiu-Mediaș-Sighișoara-Brașov. Se străbat câteva dintre cele mai cunoscute orașe cu aer medieval din România și câte un popas în fiecare dintre ele sunt sigură că vă va face o bună impresie.

Ziua 8:

a) vizitare zona Vâlcea (Stațiunile Ocnele mari, Govora sau Căciulata-Călimănești, mănăstirile Horezu, Dintr-un lemn, Bistrița, Govora)

b) vizitare zona Brașov (cetatea Râșnov, Bran-cu muzeul contelui Dracula-Făgăraș, șa.)

Ziua 9:

a) Rm Vâlcea-Pitești-București. Dacă drumul vi se pare prea scurt, puteți face o buclă mare, urcând pe valea Oltului până la intersecția cu DN1, apoi spre Brașov până la Cârțișoara, străbateți Transfăgărășanul, apoi Lacul Vidraru cu cetatea lui Țepeș de la Poenari, Curtea de Argeș, Pitești, București.

b) Brașov-București, cu aceeași variantă de prelungire a drumului, pe ruta Făgăraș-Cârțișoara-Transfăgărășan.

Traseul întregului circuit poate fi reconfigurat în condiții concrete, dar e important să-ți notezi un scurt inventar (selectat de pe Internet) al atracțiilor turistice din zonele pe care vi le propuneți a le cunoaște mai în detaliu.

Cu speranța că poate sugestiile mele îți vor fi de folos, îți doresc concediu reușit, vreme frumoasă și puterea tinereții pentru a nu vă întoarce mai obosiți dintr-un concediu care se voia... de odihnă!

N.B.: mariana.olaru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

IORDAN ELENAJR2r[08.08.12 21:13]

E foarte frumos ce v-ati propus, numai ca timpul e foarte scurt pentru un asa traseu.

In Moldova puteti vizita celebrele manastiri: Agapia si Voronet langa Tg. Neamt, Sucevita, Moldovita si Putna in jud. Suceava, la Castelul lui Dracula e in Pasul Tihuta, cu Mocanita trebuie sa mergeti la Viseu, dar ca sa le vedeti pe toate ce v-ati propus, va trebui sa alergati mai mult decat sa vizitati.

Si eu plec sambata spre Vatra Dornei apoi la Viseu sa ma plimb cu Mocanita, abia astept.

Va doresc o calatorie placuta si sa cuprindeti tot ce v-ati propus.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

adryanaSE35r[08.08.12 21:21]

pentru @inad si @Puiu2010: sunt frumoase si interesante traseele pe care le recomandati dar atentie, asa cum am mai spus, fiindca de curand am fost acolo - eu una NU recomand traseul Gheorghieni-Vatra Dornei pe la Bicaz nimanui, drumul este f. prost. Dar peisajul este absolut superb. Pacat ca nu se impaca drumul cu peisajele.

Deci @alexexy, daca nu vreti sa va stricati masina si daca vrei ca prietenul tau sa nu isi schimbe parerea despre Romania, alegeti alt traseu spre Vatra Dornei.

Merita stiut si ca drumul de la Vatra Dornei spre Bistrita (sau invers) prin pasul Tihuta este f. f. bun. In pasul Tihuta aveti ocazia astfel sa opriti la Hotel Castel Dracula si sa ii faceti o vizita contelui.

Merita vazuta Bucovina si macar manastirile mai importante, apoi in Maramures nu ratati Cimitirul Vesel de la Sapanta, Manastirile de la Barsana si o plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului, este deosebit.

Cautati cazare de o noapte macar acolo undeva si da-i prietenului tau ocazia sa petreaca clipe de neuitat alaturi de moroseni, da-i ocazia sa guste palinca de Maramures.

Iar fiindca se apropie 15 august, ziua Sf. Maria poate aveti ocazia sa ii vedeti pe moroseni duminica plecand sau iesind din biserica, este deosebit. Se mai pastreaza traditiile si portul popular, asa cum am vazut in Mara, Sapanta, Iza si Barsana.

Pentru a vizita cat mai multe locuri trebuie sa va documentati si de pe internet, sa stabiliti de unde porniti si unde va opriti si mai ales sa cautati si cazare in zone, de aceea trebuie sa va faceti un plan de atac.

Avem multe locuri frumoase de vizitat si este greu in 9 zile sa recomanzi cuiva cam ce ar putea vizita. Daca ajungeti pe la Turda merita de exemplu sa vizitati si Salina de aici.

Este de precizat ca oricat de frumoase locuri am avea in tara trebuie sa va interesati si de calitatea drumurilor, din pacate asta e realitatea.

Distractie multa si concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

papadieGD6r[09.08.12 09:11]

Eu una as merge numai in Moldova/ Bucovina la manastiri cu oprire la Vulcanii Noroiosi. Am facut cu prietena mea traseul asta in 5 zile acum 4 ani si timpul a fost extrem de scurt. Am mers la toate manastirile si ne-am cazat la localnici (conform ghidului Michelin Le Guide du Routard ) unde am mincat foarte bine si conditiile de cazare au fost confortabile. Prietena mea este frantuzoaica si este neobisnuita cu carutele cu fin de pe strada si cu zonele rurale din Romania dar a fost super incintata. Parerea mea este ca daca incercati prea multe o sa fiti foarte obositi si nu o sa mai intelegeti nimic. As fi vrut sa ajungem la Iasi atunci dar nu am mai apucat. Si acolo sint multe de vazut.

Daca va doriti o vacanta si mai linistita ar fi zona Viscri si apoi bisericile fortificate din zona Sibiului care sint foarte interesante.

Toate traseele propuse de ceilalti calatori mi se par foarte frumoase (mai putin Cheile Gradistei unde chiar nu prea ai ce sa faci) dar iti trebuie mai mult de 9 zile ca sa le savurezi in liniste.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

TempoGD28r[09.08.12 09:25]

Eu vin in ajutor cu starea catorva drumuri dintr-un posibil traseu:

Suceava-Gura Humorului= bun

Gura Humorului-Solca-Putna = bun

Putna-Sucevita-Campulung Moldovenesc = acceptabil (peisaje)

Gura Humorului - Campulung M. -Vatra Dornei = foarte bun (peisaje minunate)

Vatra Dornei (Iacobeni) - Borsa = DEZASTRU

Vatra Dornei-Bistrita = f. bun (peisaje)

Bistrita-Viseul de Sus = acceptabil spre bun (peisaje)

Sibiu-Medias-Sighisoara= drum in reabilitare (multe semafoare)

Gheorgheni-Cheile Bicazului = drum prost spre acceptabil, denivelat, peticit (peisaje)

Sighisoara-Sovata-Gheorgheni= drum acceptabil spre bun

Targu Neamt-Piatra Neamt= f. bun

Piatra Neamt - Bicaz - Poiana Largului - drumul este cam prost, plin de denivelari (peisaje)

Poiana Largului - Borsec - Toplita - drumul este bun spre foarte bun. (peisaje)

Toplita-Reghin = drum european, foarte bun

Reghin - Targu Mures- Lunca Muresului= drum european f. bun

Lunca Muresului-Unirea-Aiud-Alba Iulia- drum bun spre f. bun

Alba Iulia-Sebes-Sibiu (centura) -Rm Valcea-Pitesti= f bun

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

inutiuGD9r[09.08.12 09:28]

Bucuresti - Buzau (vulcanii noroiosi) - Piatra Neamt (cu oprire la Lacul Bicaz si Lacul Rosu) - Targu Neamt (Man. Neamt, Sihastria, Varatec, Agapia, casa memoriala Ion Creanga) - Suceava (man. Dragomirna, Putna, Gura Humorului, Moldovita, Voronet, Sucevita) - Vatra Dornei (plimbare cu telescaunul deasupra statiunii daca aveti noroc si il prindeti functional). De acolo va recomand Carlibaba - Borsa - Viseul de sus - Man. Barsana, cimitirul de la Sapanta - Baia Mare - Dej - Cluj - Turda - Rosia Montana, Muntele Gaina, - Campeni - Arieseni (pestera Ursilor, Scarisoara) - Vascau - Varfurile - Deva (cetatea Deva, urcare cu telecabina) - Sebes, iar mai departe puteti alege:

- cu intoarcere pe Transalpina cu intrare din Sebes parcurgere integrala pana la Novaci sau

- cu intoarcere pe Transfagarasan si atunci vizitati si orasul Sibiu.

Drum bun si concediu placut oricare ar fi alegerea dvs.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dankGD3r[09.08.12 09:46]

Exista mocanita si la Sovata. Traseul este de 2 h. Se merge pe o distanta de 14km si costa 30lei/persoana. Eu m-am plimbat cu ea luna trecuta si mi-a placut mult. Informatii gasiti pe mocanitasovata.ro.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

vlipanUC1r[09.08.12 10:00]

Nu va ajunge timpul.

Noi am stat în Gura Humorului (pozitionat strategic pentru a explora Bucovina) si am vizitat 1... 2 mânastiri pe zi.

Pe fiecare traseu am mers si alte locatii (Ceramica Marginea, Salina CACICA, Magazinele de pantofi din piele din Vicov, etc.).

Noi am stat la o pensiune micuta, cocheta, linistita. Administratorul, foarte serios si grijuliu, a oferit harti si o multime de informatii privind starea drumurilor, obiective, etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nvaliGD9r[09.08.12 10:05]

Am citit traseele descrise mai sus si par interesante toate. Cred ca intii ar fi necesar sa va stabiliti prioritatile: cam ce obiective doriti sa vizitati si cati km puteti parcurge intr-o zi. Facand astfel un calcul matematic aproximativ veti sti real cam cat puteti acoperi din traseele prezentate mai sus.

Din experienta va pot spune ca timpul alocat vizitelor este mai mare faptic decat cel estimat anterior.

O harta este clar ca aveti nevoie si as recomanda una care sa aiba pe langa caile rutiere, delimitarile judetene, obiectivele turistice si denumirile muntilor.

In privinta traseului as veni cu alta propunere:

1zi-Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges (manastirea Curtea de Arges) -Transfagarasanul (o coborare cu tiroliana la lacul Balea ar fi inedit) -Fagaras-Brasov

2zi-Brasov (vizite in funtie de timp) -Sf. Gheorghe-Baile Tusnad (lacul Sf. Ana daca aveti timp) -Miercurea Ciuc-Toplita (aici hotariti daca o luati spre Tg. Neamt) -Durau (eventual un traseu usor a 3 zi, Durau-Cabana Fantanele-Cabana Dochia-manastirea Dochia-Timp de parcurs: 2h 30′ - 3h).

3zi-Durau-Tg. Neamt si vizitati manastirile din zona in funtie de timp-Falticeni-Suceava sau Gura Humorului fara a mai trece prin Suceava.

4zi-Gura Humorului-Campulung Mold. -Sighetu Marmatiei-Satu Mare-Simleul Sivaniei-Oradea (Baile Felix)

5zi-Oradea-Cluj Napoca-Turda-Campeni(Pestera Scarisoara)-Nucet-Pietroasa (Pestera Ursului)

6zi-Pietroasa-Vascau-Vata de Jos-Deva-Alba Iulia-Sebes-Sugag

7zi-Transalpina:Sugag-Obarsia lotrului-Ranca- Novaci-Baia de Fier (Pestera Muierii) -Polovragi (manastirea si pestera Plovragi, cheile Oltetului)

8zi-Polovragi-Horezu-manastirea Bistrita-Baile Govora-Rm. Valcea-Calimanesti-Caciulata (manastirea Cozia, manastirea Turnu, cheile Lotrisorului, cheile Latoritei) -Brezoi-Voineasa

9zi- Voineasa-Lacul Vidra(drumul nu e foarte bun, dar se poate circula-peisaje frumoase) -Petrosani (starea drumului 7A necesita o masina cu garda sus)-defileul Jiului (manastirea Lainici) -Tg. Jiu (sculpturile lui Brancusi, muzeul de arta) -Rm. Valcea-Pitesti-Bucuresti.

Sau 9zi-Brezoi-Sibiu-Avrig-Fagaras-Zarneti-Bran-Pestera Dambovicioarei-Campulung- Pitesti-Bucuresti.

Pentru fiecare judet pe care hotarati sa-l strabateti ar fi bine sa aveti obiectivele principale si numere de telefon ale pensiunilor din zona.

Pentru cazari as recomanda evitarea marilor orase, eventual in statiunile din apropierea lor.

Am incercat sa fac un traseu care sa prinda mari orase dar mai ales zone pitoresti din tara.

Sper sa-ti fie de ajutor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dorgoAU363r[09.08.12 10:26]

Salut @alexexy

Daca ai cauciucuri bune, eu as face urmatorul traseu (de fapt e un semi-tur al tarii), iti ajung 9 zile...

Bucuresti Buzau, acolo ai de vazut Vulcanii Noriosi, apoi o iei spre baile Telega-o lectie de tectonica "pe viu" in lacul Telega pe jumatate plin, daca doresti poti face un popas de agrement la Baia Baciului si Baia Porcilor dela Slanic Prahova... vizitezi si salina...

apoi o iei spre munti... Covasna-Sfantu Gheorghe... Baile Tusnad... langa ele exista un drum ce urca spre Lacul vulcanic Sfanta Ana (rezervatie naturala)... superb!...

treci de Miercurea Ciuc (la Joseni ai de vizitat o catedrala imensa!) si o iei spre Cheile Bicazului si Lacul Rosu, in ciuda drumului cam prost, merita sa la vezi... de la Bicaz, o iei spre zona Tg. Neamt-Suceava... unde, alegi vreo 4-5 manastiri... ai nevoie de 1-2 zile pentru ele cazare gasesti la pensiunille din jur...

apoi, pe soseaua impecabila Suceava-Bistrita, te opresti in Pasul Tihuta, la Hanul"Dracula", chiar in varful pasului, e-un han care te trimite la romanul Dracula a lui Briam Stoker (se zice ca autorul ar fi vizitat acesti codri inainte de a-l scrie)...

de langa Bistrita, treci prin pasul Salva-Viseu in Maramures... de vizitat... Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel de la Sapanta, eventual, statiunea Borsa si Cascada Cailor (cazare gasesti, atentie... acum sunt pe-acolo incendii de padure...

din Maramures poti trece in Tara Crisurilor, la Oradea... de vizitat Baile Felix (rezervatia de nuferi termali) (poate faci si o baie) si de mers neaparat spe PESTERA URSILOR (spre Arieseni)... ati intrat deja in Tara Motilor... se poate vizita Muzeul Aurului dela Brad... drumul Arieseni-Campeni-Turda e grozav... salbatec... intre Campeni-si Turda puteti sa va abateti pela Manastirea Ramet siCheile Rametului... fantastice!!!... la Turda putreti vizita Cheile Turzii, Salina si lacurile sarate din Valea Durgaului... de la Turda, spre Deva, Hunedoara (cetati)... Orastie... ruinele Cetatii Dacice Sarmisegetusa...

apoi, spre Sibiu, de vizitat orasul istoric si (plus, minus) muzeul Bruckental... intre Alba Iulia si Sibiu-casa memoriala Lucian Blaga... langa Sibiu (Rasinari) -casa memoriala Octavian Goga...

de la Sibiu puteti merge spre Orasul Victoria... la un moment dat veti intalni un indicator cu intrarea spre Transfagarasan... urcati la Lacul Balea... (de vizitat si Casa memoriala Badea Cartan)... imagini de neuitat!!!...

puteti tece muntii Fagaras spre Curtea de Arges (manastirea Arges, legenda) si apoi s-o luati spre Bucuresti...

Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mitreaUC1r[09.08.12 11:01]

Eu va recomand sa vedeti Bucovina si Maramuresul. Un astfel de tur am organizat cu un grup de straini.

va puteti caza la Perla Brazilor in comuna Frumosu Moldovita. Acolo gasiti gazde primitoarese serveste mancare traditionala romaneasca, in zona puteti vizita manastirile di Bucovina (Putna. Moldovita Sucevita, Humor, etc), in drum spre Putna va opriti la Marginea unde se face ceramica neagra, in Moldovita se poate vizita muzeul oaulelor incondeiate Lucia Condrea, tot in Moldovita puteti merge cu mocanita si apoi treceti in Maramures unde se poate vizita inchisoarea de la Sighet, cimitirul vesel de la Sapanta, in drum spre Sighet va puteti opri la Borsa si sa urcati la cascada cailor care este foarte spectaculosa.

Sa aveti timp frumos si concediu placut va doresc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Cristian_h*PA20r[09.08.12 11:33]

Acum 2 ani au venit in Romania o buna prietena impreuna cu fiul ei nascut in Australia, pe atunci baiatul avea 21 de ani si mi-a propus sa-i plimb prin Romania o saptamana, iata cum a decurs circuitul:

Am plecat din Bucuresti si prima oprire a fost la Sinaia la castelul Peles, apoi am optat pentru cazare in Cheile Gradistei in zona Bran, 2 nopti, i-am dus sa vada castelul Bran, Cetatea Rasnov si Brasovul, o zi am mers la Sighisoara, cu opriri la Viscri si Saschiz, apoi am facut o bucla pe valea Tarnavei spre Agnita (este o zona foarte frumoasa, sate sasesti, biserici fortificate) apoi ne-am oprit la Biertan.

3 nopti am stat in Voronet, acolo vei gasii multe pensiuni, in drum ne-am oprit pa Prejmer (Patrimoniul UNESCO), am ales traseul prin Cheile Bicazului, Piatra Neamt si inainte de a ajunge in Voronet ne-am oprit la manastirea Agapia.

In Bucovina am vizitat manastirile Sucevita, Moldovita, Arbore, Putna, Gura Humorului si Voronet plus Radautiul. Prin pasul Prislop am pornit spre Maramures, am ales varianta de drum pe valea Izei pentru multimea de bicerici de lemn, am mers la Sapanta si apoi ne-am oprit la prima pensiune care ne-a placut cum arata in Sat Sugatag, am stat doua nopti, intr-o zi am facut un circuit al Maramuresului cu prima oprire in Baia Mare la Muzeul de Mineralogie (unul dintre cele mai interesante muzee din tara) si ne-am oprit la cateva biserici de lemn. La intoarcere am petrecut cateva ore in Sibiu si un scurt popas la Manastirea Cozia.

Nu a fost obositor, prietenii mei au fost foarte incantati, daca vrei sa citesti ce am scris o poti face aici: si aici: si aici:

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alexexyCHAUTOR SOL[09.08.12 12:42]

Am vazut ca am primit de la voi o multime de sugestii de trasee. Mai multe decat ma asteptam si va multumesc enorm! Astazi le voi printa pe toate si am sa le studiez, cu niste harti in fata: am o harta turistica, una a manastirilor si una a statiunilor balneoclimaterice.

In ceea ce priveste drumurile, sper sa ne descurcam. O sa conduca doar el, pentru ca -nu ma lasa- sa ii conduc masina. Este obisnuit cu drumuri foarte lungi, iar tipul de masina o se ne scoata din ceva belele.

Despre cazare, el a zis sa nu ma agit prea tare, ca nu vrea sa facem planuri pentru asta, ca sigur vom gasi ceva la fata locului. Eu, personal, mi-as dori sa stam la localnici, dar sa vedem cum dam de ei (sunt tot asa ca in gara la mare/la munte si zangane cheile, in semn ca au camere libere?). Totusi, el vrea aer conditionat-ceea ce la localnici nu cred ca vom gasi. Sper, totusi, sa impacam si capra si varza (si romanca din mine, si americanul din el).

Asadar, incep sa fac acum si un mic plan propriu pe care il voi scrie aici astazi sau maine, sa vedem ce iese.

Inca o data, va multumesc mult pentru sugestii!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

papadieGD6r[09.08.12 12:47]

Sorry, am gresit ghidul, este Le Guide du Routard - in general sugestiile de cazare pe care le da sint la localnici. Este un ghid util pe care il recomand din tot sufletul.


cimaancaSV5r[09.08.12 13:01]

daca vreti ceva inedit si ajungeti prin Sinaia, incercati o excursie de cateva ore (aprox. 6) pe trasee montane, pana la Pestera. Imaginile sunt de vis iar cel care organizeaza excursia va e si ghid. Veti manca traditional undeva pe munte si veti avea parte de o experienta inedita.

Acceseaza link-ul si vezi daca te tenteaza.

[link comercial - se poate trimite DOAR prin mesaj privat!]

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

cimaancaSV5r[09.08.12 13:13]

vad ca link-ul nu il pot trimite. intra pe site-ul asociatiei turistice sinaia si acceseaza sectiunea excursii montane. Sau da-mi mesaj pe pm si iti dau link-ul acolo.

Crede-ma, merita macar sa accesezi site-ul, chiar daca nu vei avea timp acum sa mergi intr-una dintre excursii. Daca te tenteaza dar nu stii ce s-ar potrivi mai bine pt voi, poti suna organizatorul sa ii ceri parerea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alexexyCHAUTOR SOL[09.08.12 13:41]

@papadie: unde pot gasi ghidul? am cautat pe net si este doar pe franceza, or eu nu cunosc decat engleza, germana si spaniola. O sa caut mai bine, poate gasesc si pe romaneste sau alta limba.

@cimaanca: desigur, voi intra pe site, poate gasesc ceva idei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

susuPM31r[09.08.12 13:44]

Timpul este scurt intradevar dar nu imposibil.

Eu am facut intr-o saptamana extrem de multe zic eu, Sibiu Sighisoara, Vatra Dornei, Suior si foarte multe obiective in Maramures: Memorialul, Sapanta, Barsana etc si cu cazare aici insa este obositor si imi pare rau de un singur lucru ca n-am avut timp sa traiesc mai multe momente in natura si aer liber acolo caci a trebuit sa alergam.

Sotul meu este sofer profesionist si conduce ca vantul insa este foarte departe si eventual sa mergeti direct in Maramu si sa faceti obiectivele de acolo, sa aveti si nitel timp de odihnit si eventual de trecut la intoarcere pe undeva.

Poti vedea impresiile mele aici: vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

susuPM31r[09.08.12 13:47]

Si apropo de mocanita, am fost, a fost cea mai obositoare zi din viata mea, am adormit la propriu si asta pt ca au cazut niste lemne pe sina inaintea noastra si a trebuit sa asteptam sa se elibereze, deci nu prea as mai face-o

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

susuPM31r[09.08.12 13:55]

Multumita si raspunsurilor de pe AFA si cu cateva idei de-ale mele mi-am stabilit si eu un traseu pentru inceputul lui septembrie: Transalpina cu cazare o noapte prin Ranca / Gura Raului / Cheile Cibinului si complexul cu acelasi nume / Paltinis / Biserica Cisnadie / Sibiu cu Ocna Sibiului, bai si tratamente / Oras Victoria / Sibiu / Complex Albota / Manastirea Carta / Valea Arpaselului / Turnu Rosu / Intoarcere pe culoar Rucar Bran Cheile Dambovicioarei. Astea in 7 sau max 9 zile. Deci trebuie sa va si bucurati de acele momente. Eu cam asa am facut concediile - contra cronometru - si nu prea e bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

susuPM31r[09.08.12 14:07]

Cetatea Sighisoara neaparat de vazut, aici am stat si cazati si de mers la terasa Casa Cositorarului unde au prajituri excelente, iarasi Sibiul il iubesc chiar daca doar am trecut prin el in vacanta asta vreau sa-l explorez.

Si in Maramu daca vreti cazare cautati impresii despre Pensiunea Doina din Vadul Izei (vezi impresii) unde notele sunt aproape de 10, gazde minunate, mancare de note 20

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

papadieGD6r[09.08.12 14:17]

@alexexy: Desi pe site scrie ca au ghidurile si in engleza ma tem ca acesta (Romania si Bulgaria) nu este decit in franceza.

Poti incerca ghidul Lonely Planet care este in engleza, eu nu l-am folosit niciodata dar este la fel de cunoscut ca si Le Guide du Routard.

Daca intri pe site-ul Le Guide du Routard o sa gasesti lista cu toate hotelurile si pensiunile din Romania cu notele date de ghid.

Descrierea este in franceza dar daca stii spaniola nu cred ca o sa fie o problema.

routard.com/hotel/roumanie_1_142

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ak-ar de rumÂn †PM2r[09.08.12 17:56]

Dacă aș fi avut timp, ți-aș fi creionat același traseu pe care l-a indicat @ dorgo, eu l-am făcut acum mai mulți ani și ți-aș fi indicat aproape aceleași obiective. Are logică și continuitate.

Îmi permit să adaug câteva detalii:

Cheile Bicazului

Indiferent de necazurile oferite de infrastructură, merită văzute, dar altul este motivul pentru care am intervenit; Când vei opri, în zonele permise, vei fi inoportunată de copii care oferă floare de colț (este monument al naturii, ocrotit - vei vedea cât de bine); eu am avut un proces de conștiință în a le cumpăra, cu câțiva lei (în felul acesta întreținâd un obicei dăunător florei ocrotite) sau a le salva, pentru că deja erau dislocate din mediul lor natural și ar fi ajuns oricum la altcineva sau aruncate. Nu spun ce-am făcut.

Neamț

Include în posibilele tale obiective din zonă Rezervația de zimbri din Parcul natural Vânători;

Maramureș:

Biserici din lemn, patrimoniu Unesco, autentic românesc:

Șurdești, Plopiș, Desești, Budești, Bârsana, Ieud Deal, Plopiș, Rogoz, Poienile Izei.

Nu oprești la Păstrăvăria Alex, deși locul este frumos și tentant, produsele bucătăriei - dezamăgitoare iar așteptarea lor - nepermis de lungă, nu merită;  

Muzeul de mineralogie Baia Mare - anul 2012 este jubiliar, cu flori de mină - unicate absolute, expuse de profesioniști (geologi). Dacă întrebi pe cine trebuie, la prețuri rezonabile, neoficial, poți achiziționa. Sunt patrimoniu național și nu pot fi scoase oficial din țară decât cu anumite aprobări.

Cimitirul vesel de la Săpânța ți-ar lua o zi, când am fost eu am rămas consternat de faptul că împrejmuirea din spatele cimitirului era demolată,  autoritățile locale autorizând funcționarea unui gater de lemn care oferea turiștilor un fond sonor tradițional moroșan (actual) și imagini de neuitat.

Obiectivul merită, nu este kitsch, este arta naivă populară într-un context original.

Apuseni

Nu ai timp de drumeții montane.

Ca atare, cred că este bine să te campezi în Țara Hațegului, de unde, în câteva zeci de km, vizitezi castelul Huniazilor - unul dintre cele mai bine conservate din Europa, cetatea Deva, parcul dendrologic din Simeria.

Nu rata Muzeului aurului de la Brad, să nu te descurajeze clădirea propriu-zisă a muzeului și nici orașul minier Brad, exponatele dinăuntru sunt de valoare universală. Și pentru că tot ai atins un colț al patrulaterului aurifer din munții Apuseni îți mai recomand minele de aur ale dacilor din Roșia Montană (alții spun romane, dar ele au constituit chiar motivul cuceririi). Cariera, care face obiectul disputei privind explatarea nu are valoare turistică.

Restul obiectivelor au fost foarte bine punctate de cei de dinaintea mea.

Vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ak-ar de rumÂn †PM2r[09.08.12 18:26]

Revin, pentru că la traseul propus. de @dorgo, pe care ți-l recomand și eu, am omis chiar județul meu.

Pentru că Brașovul poți să-l faci și la sfârșit de săptămână, îți recomand să continui din Brașov spre Târgu Secuiesc și de acolo spre Balvanyos (drum acceptabil la viteză de 50 km/h), unde te poți caza fie la patru stele fie la pensiuni. Este un loc cotat cu unul din aerul cel mai ozonat din Europa.

Încercați să mâncați mâncare specific secuiască, nu veți fi dezamăgiți, dar înainte consumați un aperitiv (din zeci de pante, amărui) - Zwack sau Unicum.

Aici veți bea apă minerală de la izvor și până seara puteți vedea și lacul vulcanic Sfânta Ana care este la 13 km. Mai sunt aici și alte obiective dar necesită drumeții.

A doua zi continuați spre Bicsad (15 km), drum cu peisaj frumos dar prost și ieșiți în drumul european pe care continuați spre Gheorgheni și cheile Bicazului.

Cu bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

CarmenStanilaUC1r[09.08.12 23:44]

buna,

Cam acest traseu l-am facut eu si sotul meu in perioada 20 - 30.07.2012.

- am plecat din Bucuresti pe 20 iulie pe ruta: Bucuresti - A1-

Ramnicu Valcea - Novaci - Transalpina-Sebes- Alba Iulia- Garda de Sus (cca 550 Km)

La Garda de Sus am stat la pensiunea Onelia (4 nopti), pe care o recomand din tot sufletul. Cred ca nici la mama nu ma simteam atat de bine (am postat pe acest site un review despre acesta pensiune).

Pe valea Ariesului (Tara Motilor) sunt f. multe de vazut. Noi am vazut: Pestera lui Ionele, Pestera Scarisoara si Cheile Ordancusei (sunt pe acelasi traseu), Cascada Varciorog, Rapa Rosie, Pestera Ursilor, Salina Turda. Drumurile sunt bune.

De la Garda de Sus am plecat spre Maramures, prin pasul Gutai, drumul este super si am stat in Vadul Izei la pensiunea Ileana Teodora Teleptean (3 nopti) pe care de asemenea o recomand (cazare si mancare exceptionala). Aici am vazut Sighetul Marmatiei (Memorialul Durerii), Cimitirul Sapanta, Manastirea Barsana, am mers cu Mocanita de la Viseul de sus, este o experienta extraordinara, peisajul este sublim, nu s-a intamplat nimic pe drum (deraieri si alte incidente desprea care s-a mai scris pe aici).

Din Maramures am plecat spre Bucovina prin pasul Tihuta (drum f. bun si peisaj mirific) si am stat la pensiunea Liliana (2 nopti) in Campulung moldovenesc. Pensiunea ca si cazare nu este la inaltimea celorlalte doua, cu toate ca este tot de 3*. Sunt camerele mai mici, in rest a fost Ok. Eu am ales-o ptr. ca este f. retrasa fata de oras (este pe niste coclauri la propriu, niste drumuri pietruite si vai mama lor) intr-o zona minunata si salbatica, are si o pastravarie destul de mare. Am vazut manastirile: Voronet, Humor, Putna, Sucevita, Moldovita, Atelierele si expozitia de ceramica neagra de la Marginea.

Ne-am intors pe E85 la Bucuresti. In Neamt nu ne-am mai oprit ptr ca manastirile de aici (Agapia, varatec, Sihastria, Sihla), cheile bicazului, Lacul rosu le-am vazut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

gushpiGD12r[10.08.12 13:19]

daca alegi sa pleci spre vulcanii noroiosi (buzau) - iti recomand sa treci intai prin slanic prahova - are o salina de vizitat de nota 10! (mai demult acolo era si un munte de sare, dar din nepasarea conducatorilor locali s-a naruit/surpat, acoperind celebra "grota miresii"; nu strica sa intrebati despre trista legenda a miresii...)

de acolo mergi spre valenii de munte si alegi drumul direct spre cislau (jud buzau), apoi cobori putin pana la vulcani.

pe acest traseu vei avea parte de peisaje minunate si sate neatinse de flagelul modernismului...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

c_dGD9r[11.08.12 11:18]

Va recomand partea de sud a Transilvaniei.

Puteti incepe cu zona judetului Hunedoara: castelul Corvinestilor, cetatea Devei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Sarmizegetusa Regia, manastirea Prislop, biserica Densus, rezervatia de zimbri, Geoagiu Bai etc.

Puteti merge apoi catre Alba Iulia, unde veti vizita cetatea, catedrala, orasul vechi, apoi veti merge spre Sibiu si Sighisoara si prin satele medievale din zona (Birtin etc) unde veti avea ce vedea...

Va puteti intoarce pe Transfagarasan sau pe Transalpina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

DorutimSV2r[11.08.12 22:48]

@alexexy: Nu omite Mocanita din traseu, ar fi o mare pierdere.

Chiar daca e mai comerciala, are un farmec aparte, se pliaza pe dorinta lui de intoarcere in timp, nu chiar la 1800 dar pe la 1900 toamna ar merge...

Citeste eventual si review-ul meu despre Maramures.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RodelPR28r[15.08.12 12:37]

N-am sa-ti indic un traseu anume, dar daca vrei sa-ti surprinzi prietenul cu locuri deosebite, pe langa Bucovina si Maramures, ti-as recomanda Ardealul, care va va incanta atat cu peisajele oferite de natura, cat si cu orase medievale (Brasov, Sighisoara, Sibiu) si sate mai vechi de 1800, unele pur romanesti, altele sasesti, cu specificul lor, si aici as numi Biertan, Cisnadioara, dar si satele din Marginimea Sibiului si as recomanda unul deosebit- Sibiel. Sibiul va va intampina cu zidurile cetatii si turnurile breslelor, cu Piata Mare si Piata Mica, cu Podul Minciunilor, Muzeul Brukenthal, toate in orasul-de-sus, adica in centru, cu Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului. In prima sambata si duminica din septembrie, are loc Targul Olarilor ce se desfasoara in cele doua piete, eveniment ce aduce in Sibiu creatori populari din toata tara. Apoi, indreptandu-va spre Sud, veti putea merge pe Valea Oltului si sa vizitati Manastirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Batran, statiunile Caciulata si Calimanesti, obiective care pot fi vazute la intoarcerea in Bucuresti pe autostrada. Va doresc vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sorana2GD22r[15.08.12 13:54]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dragosh2*PM16r[16.08.12 15:48]

... Din experienta pot spune ca acest maraton de 9 zile va fi foarte obositor, incat dupa doar 3 zile de "cros" veti dori doar sa va intoarceti... O propunere ar fi sa impartiti acest moment in doua: - ce se poate si este indicat sa se vada vara/toamna, si, apoi, ce este mai frumos iarna (traditii, peisaje, etc).

Asa ca eu iti propun sa lasi Moldova si Maramuresul pentru o alta vacanta, eventual iarna, cand traditiile vor suplini cu prisosinta restul (am fost acum 2 ani la Sapinta exact de Craciun... a fost minunat!) si sa va concentrati pe o excursie lejera, cu 1-2 nopti de cazare in cate un loc, dar cu posibilitatea de a vizita cat mai mult...

Deci:

1. bucuresti - bran (cazare la una din sutele de pensiuni din Bran-Moieciu, recomand Curtea Braneana, sau Vila Niculina), apoi de vizitat aveti in zona suficient pentru 2 zile (castelul Bran, cetatea Rasnov, Poiana Brasov, schitul din apropiere de Moieciu).

2. bran - sighisoara (cazare in centrul orasului, ca acum preturile sunt mai mici, insa atmosfera este foarte frumoasa la terasele centrale!)... vizitati Sighisoara, eventual Saschizul, puteti da o fuga de 1/2 zi si la salina, la Praid...

3. sighisoara - medias - alba-iulia, cu popas scurt la Biertan, la cetatea medievala, unde exista un restaurant surprinzator, cu preparate preponderent de vinat! recomand 2 nopti cazare la alba-iulia, in una din zile OBLIGATORIU mergeti in Tara Motilor (alba-iulia - abrud - campeni... aici veti gasi cele mai bine conservate sate mineresti, exista mocanita functionala, baitele - minele vechi de aur, stane unde puteti manca cel mai autentic bulz)...

4. aici imi permit sa va sugerez un traseu minunat, dar care poate fi vazut doar vara: alba-iulia - deva - petrosani - targu-jiu (cu cetatea devei, castelul huniazilor din hunedoara si operele lui Brancusi din tg-jiu), cazare la tg-jiu (recomand hotel europa sau pensiunea davios) apoi continuarea drumului prin novaci - transalpina - sugag - sibiu - sambata de sus (cu cazare ultima noapte la una din pensiunile de aici, si, musai sa vizitati manastirea sambata si herghelia faimoasa de aici) - transfagarasan (faceti un popas de 4-5 ore, nu mai mult, la balea lac, beti un ceai la cabana, apoi...) - bucuresti...

Aveti de mers 1250 de kilometri, in 9 zile... E rezonabil...

Si, de Craciun, mergeti in bucovina ori in maramures...

Distractie frumoasa!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

trigriPM7r[18.08.12 20:06]

Buna

Daca nu cunva te-ai hotarat deja, sfatul meu este sa vizitati Ardealul si cam atat. Pleaca pe Transfagarasean si intoarce-te pe Transalpina, viziteaza Sibiul, Clujul, Brasovul eventual, Sighisoara, drumul de la Aiud la Buru (spre valea Ariesului) este absolut superb; sunt acolo cheile Valisoarei si satul secuiesc Rimetea, continui cu valea Ariesului. Obligatoriu cazare la Arieseni, pot sa-ti recomand acolo o cazare super buna, foarte cautata de straini. Din Arieseni poti vizita pesterea Ursului, pesterea Scarisoara, izbucul Tauz, pestera Coiba Mare, pesterea ghetarului Vartop. Aceasta din urma nu este amenajata, intrarea se face insa cu ghid si este aventura 100%.

Muzeul aurului de la Brad este inchis.

Daca ajungi in Maramures, nu rata traseul cu mocanita din Viseul de Sus este spectaculos, e pacat sa-l ratezi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Robotzel*PM20r[21.08.12 12:19]

Va opropuneti prea multe pentru 9 zile, chiar daca mergeti cu masina; eu va propun sa va cazati la Moldovita sau Sucevita (sunt multe pensiuni, cu cazare de pana in 100 lei/noapte), iar de acolo, in fiecare zi, sa faceti un circuit care sa cuprinda cateva manastiri sau alte obiective turistice, gen cetatea Sucevii sau cea de la Tg. Neamt, Humulestii, Iasul, etc., asta in limita a max. 150 km/zi (eu asa am facut acum cativa ani).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [44] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.37037777900696 sec
    ecranul dvs: 1 x 1