Solicitare CMR / GRECIAPINNED

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
de Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 35039

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


 • PERIOADA: -
 • BUGET: - -- TRANSPORT: -
 • ADULŢI: -

Răspunsuri la solicitare — pag 1 / 17

irinadTIT[Târgoviște]ConsAFA160r[23.06.20 08:23]

@Admin:  Deși am văzut lansat acest fir de discuții, abia în această dimineață reușesc să scriu un pic.

Am ajuns joi după-amiază în nordul Greciei, fără probleme pe drum, cu declarațiile necesare pentru tranzitul Bulgariei completate de acasă, predate la vamă la Ruse. Oricum, lucrătorii de la poliția de frontieră distribuiau formulare de declarație ​pentru cei ce nu aveau. Drumul prin Bulgaria excelent, comparabil cu alte dăți. La intrare la Promachonas (Grecia), nimic deosebit, am trecut in câteva minute. În schimb, am primit fiecare SMS că am putea fi testați pt. Covid 19 după sosirea în Grecia și că am putea sta în carantină pt. o zi. Dar, nu s-a întâmplat nimic până acum, oricum ne asumaserăm și eram pregătiți pentru așa ceva.

La hoteluri, fiindcă deja ​suntem la a doua cazare, regulile sunt mai restrictive, curățenie se face la cerere, consumabilele sunt lăsate în fața ușii, micul dejun este adus în cameră. Peste tot sunt indicații despre distanțarea fizică, se pun la dispoziție dezinfectanți, chiar și măști sau mănuși uneori.

La celălalt hotel, micul dejun este în regim bufet, dar nu poți sa-ți pui singur în farfurie, ci soliciți ce produse vrei, ți sunt puse în farfurii și le consumi la masă in restarant unde mesele sunt distanțate bine. ​

La plaje, pot spune că la toate unde am fost, șezlongurile sunt așezate mai rar, cu indicarea ​în metri a distanței între stâlpii umbrelelor, între scaune.

La taverne, de asemenea​, mesele sunt mai răsfirate, toți lucratorii poartă măști sau viziere și mănuși. Chiar și cei care servesc la plajă.

Deocamdată atât mi-a venit în minte. ​

N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

crismisAPL[Galați]103r[26.06.20 08:22]

@Admin:  Salutare, prieteni călători!

Ieri am ajuns în Paradis (insula Milos) și poate ar interesa pe cineva cum am făcut-o. Noi am folosit calea aerului.

Am zburat București - Atena, apoi Atena - Milos. Prin aeroporturi lucrurile au decurs după tiparul binecunoscut, mai puțin faptul că totul începe cu cele 3 corturi din fața aeroportului, unde chipurile ​​se face un oarece triaj al pasagerilor. Ar trebui să te prezinți la cortul ce are inscripționat numele companiei cu care vei zbura. Acolo e un nene care permite intrarea în incinta aeroportului, câte 10-15 persoane la 5-10 minute. Atenție, înscrisurile sunt greșite!! După ce am stat jumătate de oră la cortul pe care scria Aegean (singurul aglomerat), am aflat întâmplător că trebuia să ne mutăm la cel de alături! Deci, când ajungeți, mai bine întrebați direct operatorul.

Odată intrați ​în incintă, ni s-a măsurat temperatura, apoi lucrurile s-au petrecut normal. Evident, gradul de aglomerație a scăzut simțitor, ceea ce nu pot spune că mi-a displăcut. Mâncătoriile sunt închise, doar vreo 2 puncte de unde poți cumpăra un sendvis sau cafea. Magazinele închise, duty-free deschis.

Scaunele sunt marcate din 2 în 2 cu mesajul "nu te așeza", în ideea de a menține distanțarea. Oamenii respectă treaba asta.

În aeroportul din Atena lucrurile s-au petrecut de asemenea după modelul cunoscut. Teoretic, trebuia să fim testați covid aleator, dar n-am văzut nimic în sensul acesta. La fel, neaglomerat, magazinele deschise toate, câteva restaurante la fel, am putut deja să degustam din deliciile grecești!

Ambele zboruri s-au încadrat în timpii anunțați.

Am purtat mască în aeroporturi (mai puțin la masă) și neapărat în avion. Peste tot sunt dispensere ​​​​cu dezinfectant. În sfârșit, am văzut și budele din Otopeni într-o stare cât de cât!

Una peste alta, o experiență mult mai puțin stresantă decât mi-am imaginat-o.

Insula e minunată, atât cât am putut vedea. Ospătarii poartă măști sau niște viziere ​​micuțe fixate pe bărbie, care le acoperă gura și nasul, probabil deranjandu-i mai puțin. N-am testat decât plaja de lângă noi, neorganizata. Dar în Milos majoritatea sunt cam așa... În fine, asta e o altă poveste!

Drumuri bune tuturor dacă vă hotărâți să plecați! ​


crismisAPL[Galați]103r[26.06.20 19:30]

@Nasshu:  Cam 150 euro de persoana, dus-întors. Luate cam cu 3 săptămâni înainte de plecare, modul fexibil, cu bagaj de cala inclus.

​Nu-i puțin, dar am vrut să evitam trambalarea la ferry, plus că trebuia să ne mișcăm repede ca să-l prindem.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

bogdan marcuSV[Braşov]1r[27.06.20 08:32]

@irinad:  Bună ziua, sunt curios dacă sunt noi restricții impuse de Grecia în ultimele ore vis a vis de deplasarea în aceasta tara ca destinație de concediu, ma refer la frontiera, dacă ma poate ajuta cineva, plecam în 2 zile, ms.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

bogdan marcuSV[Braşov]1r[27.06.20 11:14]

@resita2009:  ms


laurakPM[Bucuresti]3r[27.06.20 12:53]

@bogdan marcu: Tocmai am trecut granita in Grecia pe la Kulata.

​​ Dupa ce am stat in Bulgaria 50 minute la granita Ruse, surpriza totala la greci am trecut in fix 7 minute! 🙂

​Nu ne-au verificat decat actele. Erau opriti cativa oameni, in mod aleator si li se facea testul Covid.

Maine mergem spre Lefkada.

Vacanta placuta tuturor! ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

bogdan marcuSV[Braşov]1r[27.06.20 17:19]

@laurak:  vacanta plăcută, multumim.  


AndoxSE[Sighisoara]ConsAFA3r[28.06.20 10:27]

Important!! De la 1 iulie toti turistii care intra in Grecia trebuie sa completeze un formular PLF - passenger locator form- indiferent cum ajunge in granita (terestru, aerian sau maritim), cu minim 48 ore inainte de a intra in Grecia. In functie de informatiile din formular, turistii sunt lasati sa-si continue drumul sau sunt testati covid.  

Formularul il gasiti aici; ​travel.gov.gr/?fbclid=IwA ... rR_ftmaco#/form

Toate informatii le regasiti aici : travel.gov.gr/#

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7700 PMA (11 voturi)

resita2009PA[Reșița]7r[28.06.20 10:41]

@Andox:  iti dai seama ca nici 20% din cei care o sa mearga in Grecia nu stiu de acest formular, o sa fie nebunie la pct de trecere a frontierei,   banuies ca, cei care nu-l completeaza online o sa trebuiasca sa il completeze in vama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

bogdan marcuSV[Braşov]1r[29.06.20 06:39]

Bună ziua, revin cu o întrebare, vigneta ptr Bulgaria se mai poate achiziționa de la ptf Ruse? Am auzit ca au închis locațiile respective și se poate cumpăra doar online, ms.


laurakPM[Bucuresti]3r[29.06.20 07:40]

@bogdan marcu:  Se poate achizitiona si de la gherete dupa trecerea vamii. Dar iti recomand online, deoarece era coada la ele.


Dragoș_🇷🇴AU[Bucureşti]35r[29.06.20 08:58]

@bogdan marcu:  se poate cumpăra acum și cam de la orice benzinărie, au montat automate de la care se poate achiziționa foarte simplu și ușor.

Dar evident, tot online e varianta cea mai ușoară și sigură. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mirmicuPA[Ploieşti]13r[29.06.20 09:17]

Se pare că, cel puțin cei care vor folosi transportul aerian, vor fi obligați să completeze acel PLF (formularul de localizare al pasagerului) cu minim 48 de ore înainte de sosirea pe oricare din aeroporturile grecești.

"Grecia schimbă schema de testare COVID-19 pe călătorii străini care sosesc în țară. Testarea aleatorie în funcție de țările „verzi” și „roșii” s-a încheiat, testarea țintită este efectuată. Călătorii vor primi codul de bare după ce au completat formularul de localizare a pasagerilor. Aceștia vor afișa codul de bare pe formular tipărit sau pe telefoanele mobile la sosirea lor în aeroporturile din țară.

​Un algoritm va calcula care călători sunt cel mai probabil purtători de coronavirus... Pasagerii de zbor vor trebui să completeze un formular pe computer sau pe alt dispozitiv cu detalii personale și de călătorie, cum ar fi țara de origine și în ce țări au fost în ultimele 15 zile...

​Aceste informații vor fi adunate într-o bază de date și, prin analiza sa, fiecare călător va primi un „cod de bare” special, pe baza căruia autoritățile elene vor ști la sosire dacă pasagerul trebuie să fie testat la COVID-19 sau nu".

Sursa: keeptalkinggreece.com/202 ... reeces-airports

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Dragoș_🇷🇴AU[Bucureşti]35r[29.06.20 10:34]

O informație asemănătoare am găsit și eu adineauri:

m.ziare.com/europa/turist ... ormular-1616964

Toți călătorii ce intră în Grecia (indiferent pe ce cale) trebuie să aibă pe un dispozitiv electronic sau printat codul QR generat online la completarea formularului, cu minimum 48 ore ​mai devreme.

Cum măsura intră in vigoare cu data de 1 iulie, cei ce pleacă atunci trebuie deja să se pregătească!

Atenție: portul măștii e obligatoriu în vamă!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA25r[29.06.20 14:35]

@bogdan marcu:  Ieri am incercat de 3 ori sa platesc vinieta bulgareasca online cu card 3D Secure si nu a mers. Am copiat linkul cu eroarea, l-am trimis pe mail si nu s-a rezolvat. Am primit raspuns ca tranzactia a fost esuata si sa iau legatura cu banca pentru returnarea banilor daca banii au fost retrasi din cont, dar nu au fost.   Stie cineva care e problema? Trebuie sa fie alt fel de card?

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_🇷🇴AU[Bucureşti]35r[29.06.20 14:43]

@dianamea:  încearcă din nou,

- folosind alt card;

- folsind alt calculator / dispozitiv mobil.

Cu siguranță nu cardul tău e de vină. ​​


laurakPM[Bucuresti]3r[29.06.20 14:46]

@dianamea:  Si eu am patit asa cand am platit, dar am incercat peste cateva ore dupa ce mi-a dat eroare si am reusit.


bogdan marcuSV[Braşov]1r[29.06.20 17:05]

Am completat aseară formularul, am primit mail de confirmare a înregistrării și atât, pana acum nici un cod, cineva cu informații?  


crismisAPL[Galați]103r[29.06.20 17:17]

@bogdan marcu:  Am înțeles că vine în maxim 24 ore.  


bogdan marcuSV[Braşov]1r[29.06.20 17:21]

@crismis:  așteptăm atunci, oricum pe 01 întra în Grecia, ms.  


resita2009PA[Reșița]7r[29.06.20 18:00]

@bogdan marcu:  in 48 de ore trebuie sa vina, eu l-am completat ieri la 13:00 si nu a ajuns nici pana acum, dar nu e stres, pana pe 1 seara cand plec o sa ajunga


bogdan marcuSV[Braşov]1r[29.06.20 18:05]

@resita2009:  noi plecam mâine seara, mai schimbam informatii😉


resita2009PA[Reșița]7r[29.06.20 18:33]

@bogdan marcu:  dap, te anunt cand imi vine codul

ps. eu am si noroc ca plec pe 1 iulie seara, ca pe 1 deschid grecii granita cu macedonia, nu mai trebuie sa merg prin bulgaria. ​​


AndoxSE[Sighisoara]ConsAFA3r[29.06.20 20:05]

‼️‼️🇬🇷 Raspunsuri oficiale de la Biroul de Turism al E. O. T., la cateva intrebari pe care si le pun turistii

"1. Ce se întâmpla cu ceilalti pasageri ai zborului dacă cineva din avion este testat și găsit pozitiv? Sunt puși in auto-izolare/carantina toți pasagerii sau doar cei care au stat lângă? In cazul in care doar cei care au stat lângă, ce inseamna exact lângă?

Nu există teste în avion. Testele sunt prelevate atât pentru români, cât și pentru turiștii din alte țări, deoarece sunt considerate țări sigure. Până în prezent, nu au fost efectuate teste pe turiștii români, dar chiar dacă sunt, este simplu,   nu provoacă întârzieri sau neplăceri (autoritățile sanitare decid frecvența și țările). În mod normal, turistul isi continuă drumul spre destinația sa și este informat până a doua zi.

Dacă este găsit un caz, medicul responsabil decide ce se va întâmpla.

2. În cazul unei carantine de 2 săptămâni, ce se întâmplă în timpul șederii? Cum este garantată întoarcerea în România?

-În caz de carantină, turistul este cazat gratuit. Întoarcerea lui este de competenta medicilor și își aranjează întoarcerea în colaborare cu biroul de turism.

3. În cazul carantinei, cine suportă costurile izolării?

-Nu există niciun cost. Este gratuit pentru turist.

4. Care este rata maximă de ocupare a avionului?

-Rata de ocupare a aeronavelor a fost stabilită de Uniunea Europeană de la începutul lunii Iunie și este de 100%. Companiile aeriene pot avea propria politică.

5. În caz de izolare / carantină, unde vor rămâne? Au spații pentru carantină? (Cred că nu le lasă la hotel)

-Există hoteluri speciale în fiecare zonă. Unii hotelieri aleg să-și acomodeze clienții în propriile unități de cazare.

6. Dacă au făcut deja un test Covid în România, trebuie să aștepte 24 de ore pentru a repeta testul? sau considerate valabile...

-Nu isi vor perde vacanța. După test, turistul își continuă călătoria spre destinație. Așteptarea rezultatelor este de câteva ore și această așteptare nu este destinată să limiteze turistul, ci să-l protejeze pe el si pe ceilalți. Dacă cineva a luat deja testul, nu va avea nici un motiv să-și facă griji. "

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[29.06.20 23:25]

Nu stiu ce sa zic, dar mie personal masurile pe care grecii le introduc de la 1 iulie (si tare ma tem sa nu vina si altele) mi se par exact opusul relaxarii pe care ei o clameaza. Acum am senzatia ca parca vor sa sperie turistii, cel putin asa am eu impresia, cu teste Covid, bagat pe acolo in carantina daca e pozitiv, aproape urmarire pas cu pas... Pai ce fac frate, ma duc acolo, dau si bani pe transport, mancare etc si in loc sa ma relaxez stau cu frica in san ca daca apare ceva "neregulamentar", Doamne fereste, ce ma fac? Si cu familia dupa mine... Parerea mea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxSE[Sighisoara]ConsAFA3r[29.06.20 23:31]

@ady bucuresti:  Masurile aste au fost si pana acum, de la 1 iulie au introdus formularul acela PLF pentru a fluidiza traficul avand in vedere ca vor incepe zborurile pe toate aeroporturile.   Teste aleatorii au fost si pana acum. Si pana la urma ce ai vrea daca gaseste pe cineva cu covid? Sa il lase liber sa infecteze pe altii sau sa-l bage in carantina???

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ady bucurestiPM[Bucuresti]4r[29.06.20 23:47]

@Andox:  Cumnatul meu a plecat pe 28 iunie in Thassos, mi-a zis ca nu a completat niciun formular niciunde, a dat buletinele ca si pana acum si cu asta-basta, nimic altceva... sau poate am inteles eu gresit... in fine, cand pleci acum de acasa, te rogi sa nu cada pe tine magareatza si sa poti sa ai parte de un sejur placut, sa nu cumva sa te intorci mai stresat decat ai plecat... iar daca deschizi toate aeroporturile (deci se presupune ca ai situatia sub control daca iei decizia asta) dar pe de alta parte  introduci noi masuri de verificare (si astea deocamdata, repet, pot veni si altele), asta nu prea-i relaxare. Repet, este doar o opinie personala...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxSE[Sighisoara]ConsAFA3r[29.06.20 23:57]

@ady bucuresti:  Pentru numele lui Dumnezeu, tu citesti inainte sa scrii? Normal ca nu a completat nimic cumnatul tau in 28 iunie pentru ca formularul intra in vigoare doar de la 1 iulie. Asta nu inseamna ca daca grecii voiau, nu puteau sa-l testeze covid. Testarea aleatorie a fost si pana acum si o sa fie si dupa 1 iulie.

​Daca nu-ti place relaxarea la greci, du-te la Mamaia, acolo relaxarea este in floare, nimeni nu respecta nimic. Daca si tie iti place asta, ai gasit solutia!

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

 • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 497 răspunsuri la această solicitare
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 06.12.22 -- 18:27:57 (acest segment de cache se va actualiza în 07.12 02:27:57)
  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.501047134399 sec
  ecranul dvs: 1 x 1