Solicitare CMR / GRECIA

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 41598

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


  • PERIOADA: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 7 / 17

mirmicuPA13r[13.07.20 07:47]

@ady bucuresti:  Normal asa ar fi fost... doar că situația în care ne aflăm nu e deloc normală. Ar trebui să fim conștienți cu toții că trăim vremuri absolut exceptionale și să fim pregătiți pentru absolut orice scenariu. Două săptămâni reprezintă un risc uriaș raportat la dinamica numărului de cazuri. Eu ii inteleg perfect că au luat decizia asa din scurt și  nu sunt singurii. MAE ce ar trebui să facă? Ce argumente are? ... Primeste-i pe ai mei că mor de dorul unui "gyros" si riscă-le sănătatea și viața alor tăi?

Să  fim serioși.

Nu știu dacă ei băuseră ceva ouzo când au luat decizia asta dar cred că noi ar trebui să ne trezim și să înțelegem că o vacanță nu e vitală.

Vorbim  despre cei care urmau să plece zilele astea... Dar e valabil pentru toți cei care au planificată o vacanță și de acum încolo... în țară sau străinătate, în august, septembrie, octombrie etc.  

Eu și soțul meu avem biletele de avion pentru Creta, pentru începutul lui septembrie, cumpărate din ianuarie. Dacă se schimba regulile cu o zi, două  înainte? Se pot închide granițele brusc, se poate anula zborul, se poate băga tara/ zona/locatia în care ești în acel moment în carantină și să te prindă acolo ... se poate intampla orice.  

Iubesc Grecia, am petrecut multe vacante si abia astept sa revin dar anul ăsta e loterie și am aflat asta din primavara.

Pomeneai mai sus despre un prieten care, odată ajuns în Thassos, te-a întrebat ce s-ar fi intamplat cu soția și copii lui dacă el ar fi fost depistat pozitiv și carantinat... că nu vorbesc bine engleză, ca nu au bani suficienți la ei, că poate soția nu sofeaza.

 Imi pare rău  dar astea sunt întrebări pe care ar fi trebuit să si le pună înainte de a pleca de acasă, nu după ce deja a ajuns acolo... nu pleci cu capul înainte.

Părerea mea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7700 PMA (11 voturi)

YodaPA[13.07.20 14:30]

Se pare ca grecii iau in considerare inchiderea granitelor:

digi24.ro/stiri/externe/s ... inchide-1337292

Insa, eu cred ca inainte de asta vor baga testare obligatorie si la avion.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

mirmicuPA13r[13.07.20 14:37]

@Yoda: Au fost tot felul de propuneri.  Nu vor închide. Au nevoie de turiști. Tocmai au anunțat că dau drumul zborurilor din Marea Britanie din 15 iulie și din Suedia din 22. Iau chiar în calcul să le permită și altor state din afara UE. Vor solicita, mai mult ca sigur, testul.

Anuntul a fost facut după ședința de guvern pe care au avut-o azi.

Sursa: thetoc.gr/politiki/articl ... ia-ta-nea-metra

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[13.07.20 14:47]

@mirmicu:  Daca o sa le dea drumul la cei din UK si Suedia fara testare obligatorie, atunci eu nu m-as duce in Grecia. E doar parerea mea personala.


mirmicuPA13r[13.07.20 14:49]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA3r[13.07.20 15:41]

Cei care merg cu avionul sunt testati pe aeroport.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ady bucurestiPM4r[13.07.20 15:54]

@mirmicu:  Nu pot fi de acord. Decizia de relaxare a masurilor si de acceptare a turistilor straini in Grecia a fost luata de guvernul elen care banuiesc ca este format din oameni lucizi, oameni care gandesc inainte de a lua o decizie, oameni care analizeaza toate scenariile, le cantaresc, le pun in balanta, cum s-ar spune pe romaneste” masoara de cinci ori si taie odata” . Ca si guvern, atunci cand adopti o asemenea decizie de o importanta majora, de primire a strainilor in tara ta, intr-un asemenea context complicat, ai in vedere deopotriva posibilitatea ca totul sa fie absolut ok, adica numarul infectarilor sa scada, sa fie pe un trend descendent, deci totul ar decurge bine si oarecum normal (ipoteza optimista), dar ai in vedere totodata si contrariul, adica te gandesti ce faci si cum procedezi daca se intampla exact opusul. Si atunci alcatuiesti dinainte un plan de backup in mai multi pasi. Adica vii si spui de la bun inceput ca sa stie oamenii (ma refer la romani, dar poate fi valabil si ptr alte nationalitati) la ce se asteapta ceva de genul: noi, guvernul grec, deschidem granitele de la data X, dar anuntam ca turistii vor fi supusi unor teste aleatorii, sa zicem. Apoi, tot tu guvern, spui in acel comunicat: daca vom constata ca la data X+10 zile (de exemplu, dar poate fi X+14, sau X+7 sau cum vrei) o crestere a numarului infectarilor, atunci vom introduce testarea obligatorie pentru toti. Si adaugi mai departe: daca tot va creste nr infectarilor, atunci la data X+20 (sau la care stabilesti tu, ca guvern) vom decide sau am putea decide inchiderea granitelor. Si precizezi clar ca sa se stie: testele le vom efectua noi la vama sau dimpotriva, turistul trebuie sa vina cu el din tara sa si mentionezi tara de origine si ca se refera la transportul aerian/rutier/maritim.

​Asa se procedeaza in asemenea situatii, se anunta oficial, de la inceput, pasii care se vor face astfel incat oamenii sa fie corect informati si sa decida in cunostinta de cauza si in timp util. Dar este absolut aiuritor, este o bataie de joc sa anunti aproape de pe o zi pe alta ca azi faci nu stiu ce, maine apari si anunti ca schimbi si ca faci altceva, apoi, a treia zi, vii si rastorni tot si zici ca s-a schimbat schimbarea iar ulterior va avea loc modificarea schimbarii... Asa ceva nu se face! Parerea mea!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[13.07.20 16:24]

@ady bucuresti:  Cred ca grecii nu raspund situatiei de la ei din tara, ci raspund situatiei si evolutiei din tarile de provenienta a turistilor. Si cred ca sunt destul de lucizi, chiar mai lucizi decat ma asteptam. Daca astepti 10 sau 20 zile sa creasca numarul de imbolnaviri, e probabil mult prea tarziu sa actionezi. Asa ca, vazand modul dezastruos in care evoluam si noi, si sarbii, si bulgarii, au introdus niste restrictii. Voiai sa astepte pana cand ajungem noi la 1500 cazuri pe zi?

Nu se supara nimeni de Austria si de Ungaria, cu masurile lor?​​ Dar de Malta, nimic, nimic?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[13.07.20 17:27]

@Admin: Tocmai am citit ca in Bucuresti se vor face teste gratuite pentru cei ce vor sa plece in strainatate. Se vor face  inscrieri incepand de joi pe o adresa de email ce va fi comunicata de catre Primaria Capitalei.

​https://www.9am.ro/stiri/Social/339985/primaria-capitalei-teste-covid-19-pe-banii-cetatenilor. html

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

nrs †SE4r[13.07.20 17:36]

@dianamea:  

ce nu face un primar pentru cateva voturi! incearca sa mituiasca cateva mii de bucuresteni din banul public

@yoda​​

ai mare dreptate! Malta nu ne primeste deloc dar nu e problema! Ungaria a impus o masura mai dura decat Grecia (2 teste in nu stiu cate ore 24-48) si iar nimeni nu e indignat

numai grecii sunt obligati sa ne primeasca in orice conditii, ca apoi sa putem scrie de acolo ca in Ro nu exista covid doar cifre umflate de autoritati​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

NasshuSE15r[13.07.20 17:52]

Lista cu centrele de testare de pe site-ul Ministerului Sanatatii e destul de lunga, dar include si DSP-uri, Spitale! MAjoritatea (DSP-urilor) nu testeaza la cerere, iar spitalele doar la cei internati. Mi raman clinicile private care evident vor fi destul de aglomerate si deja se vehiculeaza programari abia peste data de 23-24 iulie. Asa ca...  

Eu nu sunt in situatia de a pleca afara in concediu, astea nu sunt vremuri sa umbli brambura prin lume. Daca tot o fi sa ma captusesc cu guvidul asta macar sa ma pot intelege in limba romana cu ala care o sa-mi arunce chiftelele preferate cu prastia pe geamul camerei unde ma izoleaza

Dar am retinut o chestie, rezultatul testului trebuie sa fie in limba engleza! Daca e asa tare imi e ca unele din aceste teste vor trebui traduse si legalizate Alti bani alta distractie. ​​Or fi clinici care le-or oferi si in engleza, dar dsp-urile/spitalele nu cred

PS.

Pentru cei din Arges se pare ca DSP Arges face aceste teste la cerere. Rezultat la 72 ore. Nu cunosc cit de aglomerati sunt. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[13.07.20 18:01]

@nrs:  

@dianamea:

ce nu face un primar pentru cateva voturi! incearca sa mituiasca cateva mii de bucuresteni din banul public

​Da, exact, dam ceva pomana, ca vine toamna si bat alegerile la usa. Stii, ma gandeam ca atunci o sa ma duc si o sa ma testez in fiecare saptamana. Zic ca plec in Grecia si fac testul. Daca e nevoie, fac si rezervare pe booking - din aia cu anulare gratuita - si le-o arat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ady bucurestiPM4r[13.07.20 18:48]

@Yoda:  Mii de romani au achitat avansul ptr vacante in Grecia, iar multi probabil ca nu-l vor mai primi inapoi, ceea ce nu e cazul ptr Ungaria, Austria, Malta. Guvernul elen era obligat, macar din respect fata de cetatenii unui alt stat membru UE care vin si lasa bani in Grecia, sa anunte din vreme ce are de gand sa faca in cazul in care situatia epidemiologica va degenera, cum va proceda, ce pasi va urma, sa informeze, sa comunice, nu sa schimbe de la o zi la alta regulile, bulversandu-i total pe turisti dar si pe proprietarii de pensiuni din Grecia care acum probabil” ureaza de bine” celor de la Atena

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE15r[13.07.20 19:04]

@ady bucuresti: 

Mii de romani au achitat avansul ptr vacante in Grecia

asa si? Cine i-a pus? Guvernul de la Atena? Cand in situatii de genul asta unul altul tot spera sa se plimbe ca inainte pe unde vrea el, e doar alegerea lui si daca ulterior se vaita e tot treaba lui!

Ai impresia ca, grecii, mai au vreun Oracol in viata care sa le prezica situatia din Romania sau din alta tara? Este normal sa impuna masuri sa se protejeze impotriva raspindirii virusului. Riscul? Sectorul turism! Acorda ajuotare si rezolva problema, dar nu pun o tara /economie intreaga pe butuci!

Cit despre teste, chiar nu vad de ce ar trebui sa suporte costurile Grecia! Vrei sa umbli brambura prin lume in perioada asta?! Scoti banu iti faci testul si pleci! Scurt pe doi! Pentru ce ar testa grecii (sau alte natii) gratis sute de mii de turisti din toata UE?!

Vrei bine, nu?! la fel de bine! Nu greci i-au obligat sa cumpere vacante la ei. Nimeni nu a fost obligat sa achite sejururi de anul trecut, avansuri etc! Asta e, vrei ieftin mai ai si riscuri! Hotelierul nu se imprumuta la banca pentru investitii, ia bani fara sa plateasca dobanda de la turisti, turistul scapa si el mai usor la costuri... o situatie acceptata de ani si ani de zile care se dovedeste ca nu e asa de 'sanatoasa'.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

mirmicuPA13r[13.07.20 19:55]

@ady bucuresti:  Fără  nicio supărare dar cred că am deviat de la subiect. Admin a inițiat a acest fir de discuție " ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct” .

Suntem destul de mulți abonați, direct interesati, pentru că dorim să primim sau avem de oferit niște informații UTILE.  

Ar trebui să abandonăm discuțiile interminabile despre ce ar trebui sau cum ne-ar fi plăcut nouă să se întâmple.

Eu una ii invit pe toți cei care au informații legate de testare: centre, prețuri, timpi de așteptare să ne țină și pe noi la curent. ​​

Dacă greșesc îi invit pe cei care mă dezaprobă să o facă prin vot. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (11 voturi)

alinafulgPA16r[13.07.20 20:39]

Am ajuns astăzi pe la ora 15 in Sarti după un drum de 12 ore destul de obositor, in alte circumstanțe as fi preferat avionul spre alta destinație din Grecia.

​La vama cu bulgarii am stat un minut, au verificat cărțile de identitate și au luat declarațiile. Drumul de la Calafat până la Sofia destul de greu, sper să mă pot întoarce prin Macedonia și Serbia.

​La vama Kulata am avut trei mașini în fața noastră, au verificat documentele de identitate și codul QR dar nu am fost testați, totul a decurs foarte repede și am trecut în două minute.

​In Sarti sunt destui turiști iar atmosfera este de vacanță relaxantă fără multă distanțare. Cu toate acestea proprietara vilei unde suntem cazați știind că venim din România și-a tras repede masca de sub bărbie peste gura și nas, vedeam că îi este teama de noi.

​O sa revin cu detalii, acum sunt praf de oboseala deși am dormit un pic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

ArtiglioPM14r[13.07.20 21:59]

@Admin:  Pentru ca așa cum bine zicea un coleg (am spus-o și eu mai demult) acest fir de discuții e necesar celor interesați de situația la zi dpdv al vacantelor in Grecia și mai puțin celor care, de acasa, fac o "poiana a lui Iocan" din asta, telegrafic, din Grecia:

- formularele le-am completat, de mai multe ori, inainte de blocarea site-ului.

- azi-noapte la 00.05 am primit codurile QR.                                 -

​​- in jur de orele 9 am așteptat la Ruse cca 40 min (mașini pe 3 randuri).

-traversat BG fara probleme.

- la granița cu grecii, 2-3 mașini, 2-3 minute, nu testare, nu scanare, mignona de la verificare QR ne zice "bye-bye" si... Bine te-am regasit Elada!

- cazare in tranzit spre Zakynthos la Metsovo (hotel Apollon), turisti destui, nimeni nu poarta masca, doar putini dintre ospatari, preturi la fel, portii la fel de mari...

- revin cu amănunte

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ady bucurestiPM4r[13.07.20 22:55]

@Nasshu:  Pai cum cine i-a pus? Procedura se numeste early booking, asa cum exista si last minute. nu e de ieri-de azi ci exista de ani si ani de zile iar atunci cand au facut rezervarea a fost ori anul trecut, ori in primele 2 luni ale anului actual, cand nici vorba de virus. Si in majoritatea cazurilor se cere un avans pe care oamenii, de buna credinta de altfel platindu-l, nu stiu acum daca-l mai pot recupera.

2. Nu e vorba de a exista un Oracol, ci de viziune, de strategie, de gandire, maturitate si intelepciune politica a celor care sunt la guvern. ​

3. De acord, nu Grecia trebuia sa suporte costul testelor, dar de ce a facut-o atunci intr-o prima faza iar apoi a sucit-o? ​

4.” ​Scoti banu iti faci testul si pleci! Scurt pe doi!” . Ok, trebuie sa plec pe 15 iulie, vineri seara, 10 iulie, guvernul grec anunta noile masuri cu facut teste in Romania etc, sambata si duminica sun peste tot la clinici, unii nu raspund, altii imi zic sa revin luni, pe 13 iulie, revin deci la mai multe laboratoare, imi zic ca ma programeaza dar abia pe joi, 16 iulie sau dupa 16 daca vreau. Deci mai plec sau nu mai plec pe 15? Ghici ghicitoarea mea!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

elviramvioAU55r[13.07.20 23:44]

Cred că la toată funia asta de discuții vă scapă esențialul, celor care sunteți supărați pe Grecia: grecii au anunțat de ceva timp că POT ORICÂND SĂ SCHIMBE CONDIȚIILE DE INTRARE ÎN ȚARĂ ,  FĂRĂ PREAVIZ! Asta înseamnă zile sau ore! A fost cumva becul roșu care era menit să dea de gândit.

​Asta spune tot și dacă eu încă oscilam spre o plecare acolo cu mașina, aceste cuvinte m-au potolit.  

​Planuri pe termen lung nu se pot face în această situație și nici un guvern nu vă dă garanția că ce spune azi, în vara 2020, poate fi respectat și mâine.  

​Gândiți-vă că Grecia a oferit financiar cel mai mult pentru turiștii străini (carantină, spitalizare și zbor de întoarcere pe banii ei). Ce să dea mai mult?! Normal că încearcă să controleze intrările în țară!  

În toată nebunia asta incredibilă nu uitați un lucru: banii îi puteți face, mai greu sau mai ușor. Viața voastră, a copiilor voștri care ar avea de suferit, niciodată! Probabil și eu voi pierde ceva la biletele pentru Spania (septembrie) dar deja luăm noi în calcul amânarea văzâd că deja se cam îngroașă gluma și acolo.   Ca și Nasshu, și noi zicem că parcă, Doamne ferește, în caz că luăm virusul, e mai bine să auzi o vorbă românească!

Vă amintiți de "Și mâine e o zi? " Ei bine, și anul viitor vor fi vacanțe! Sigur!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

ady bucurestiPM4r[14.07.20 00:22]

@Artiglio:  poiana lui iocan este in fapt realitatea acestor zile, asa cum se prezinta ea in urma deciziilor autoritatilor...


mirmicuPA13r[14.07.20 08:38]

Din ce-am găsit eu, sunt câteva rețele private care fac teste. Prețul  este cuprins între 280 și 390 de lei.

Synevo eliberează  direct certificatele in limba engleză, pentru 285 lei, rezultatul e gata in max. 72 ore. Orașele din aceasta rețea în care pot fi recoltate probe în acest moment sunt: Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Galați, Iași, Mangalia, Medgidia, Miercurea Ciuc, Năvodari, Oradea, Piatra Neamț, Piteși, Ploiești, Rădăuți, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Zalău.

Probabil ca nu este singura care eliberează certificatul în engleză deci, dacă sunt trecute și datele de pe CI, nu mai e nevoie de traducere.

Sanador București, în Plevnei, pentru 350 lei eliberează rezultatul întro zi lucrătoare.

OkKMedical recoltează în parcare la Mall Baneasa în sistem "drive-thru", nici nu cobori din mașină, si eliberează rezultatul în max. 48 ore dar costă 390lei.

Am dat mai multe variante pentru a nu se considera  că fac reclamă.

​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AbabwaUC[14.07.20 08:57]

@alinafulg:  

Buna

Suntem in Sarti din data de 11 iulie

Suntem cazati la vila Katerina ocupata aproape in totalitate de romani

Aici nu trage nimeni masca pe fata cand vede romani si nicaieri in Sarti nu am vazut asa ceva

Cred ca exageri putin, poate din cauza oboselii

Vacanta plăcută ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

simihaiJR[14.07.20 09:57]

Acum au introdus grecii in formularul online si intrare cu masina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

mirmicuPA13r[14.07.20 17:12]

FOARTE IMPORTANT - pentru cei care pleaca miercuri, 15 iulie, pe la Kulata/Promachonas:

A fost devansată ora de la care este obligatorie prezentarea testului, imediat după ora 00.01 (initial a fost ora 06.00)

"Covid Urgent NoticeAnnouncement regarding entry into Greece through the Promachonas land border.

As of Wednesday July 15th, 2020 at 00:01 (GMT+3), all travelers entering Greece for non-essential reasons through Promachonas border station, are obliged to present upon arrival a negative molecular test result (PCR) for COVID-19, performed up to 72 hours before their entry to Greece. Travelers should be laboratory tested with RT-PCR of oropharyngeal or nasopharyngeal swab.

Only travelers who carry a certificate of a negative RT-PCR test result will be allowed by the border authorities to enter the country. The certificates should be written in English and bear the name and passport/national ID number of the traveler.

The Laboratories that perform the RT-PCR testing should be:

-National Reference laboratories

-​National Public Health Laboratories or

-​Private laboratories which are accredited from the respective national accreditation authorities (not necessarily specifically for COVID-19).

Certificates that do not fulfil the above criteria will not be accepted. Certificate forgery is punished by Greek Law.

Travelers will still have to complete and submit their PLF form and may be subject to random testing upon arrival to the Greek border. "

Sursa:https://travel. gov. gr/#/

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

alinafulgPA16r[14.07.20 21:18]

@Ababwa:  Nu exagerez deloc, chiar mi s-a intâmplat ca proprietara știind că suntem din România să-și pună repede masca, chiar am ras cu soțul meu că noua romanilor ni s-a dus vestea că stăm bine cu covidul. Este adevărat că am văzut putini care să poarte mască dar totuși sunt câțiva la magazine iar unii poarta doar viziera. Este o exagerare sa spui că nimeni nu poarta masca dar recunosc faptul că puțini o au.

Astăzi în Sarti au fost valuri mari și am preferat sa merg la plaja in Vourvourou la Karidi Beach. Eu am cazare la Vasiliki House într-un apartament cu doua camere,  este in Sartti vecchi vizavi de Sithon Travel.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ArtiglioPM14r[14.07.20 23:07]

-am ajuns in Zakynthos pe la orele 16.                                                

- din Kilini ferry la: 05.45,14.15,18.30.

vila retrasa, turisti putini.              

​ - dat o raita prin Laganas, ceva mai animat, multe taverne inchise.          

​ - preturi bune, Mithos 1/2 - 2,5 euro, apa 1/1 - 0,5 euro.                    

- de maine, plajele la rand!              

Vacante de vis sa aveti!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AbabwaUC[15.07.20 08:59]

@alinafulg

Buna

In primul rand vacanta placuta in continuare

Referitor la masca precizez ca nu am spus ca nimeni nu poarta masca in Sarti; am punctat doar ca nimeni nu acopera fata cu masca atunci cand afla ca esti turist din Romania ca raspuns la intamplarea relata de tine

Oricum "cu masca, fara masca"important este ca suntem printre cei norocosi care au reusit sa se bucure de o minunata vacanta in Grecia pentru ca dupa cum se pregonizeaza evolutia situatiei ​in curand se pare ca se vor inchide granitele pentru romani cu toate ​testele, formularele si certificatele introduse ca masura de siguranta

Ca plaje recomand Tigania Beach este la aprox 16 km de Sarti; este o experiență foarte placuta

Sunt valuri dar merita din plin pentru peisaj si atmosfera ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[15.07.20 14:28]

@Admin:  Relatez din Thassos, Golden Beach.

​ Astazi a venit un doctor echipat care ne-a luat temperatura la toti din hotel si ne-a ascultat la plamani cu stetoscopul. Am inteles ca vine o data pe saptamana.

​Turistii nu poarta masca nicaieri, nici in spatii inchise. Pe plaja si la terase este distantare sociala. Pot sta oricate persoane la o masa, chiar daca nu sunt din aceeasi familie. La magazine vanzatorii isi pun masca sau viziera cand intra cineva in magazin.

​La hotel piscina e inchisa, dar la alte hoteluri e deschisa.

​Aproape 100 % dintre turisti sunt romani in Thassos, veniti din toate judetele tarii.

​Preturile la mancare si bautura sunt la fel ca in alti ani, dar preturile la cazare sunt pe jumatate. Daca veti cauta pe booking, veti gasi cu 25-35 eur camera in Thassos, cu wi-fi, chicineta, tv, sea-view, etc. Pentru aer conditionat, la cerere, se plateste 5 eur pe zi. Dar de aer conditionat nu e nevoie, sunt max 26 grd ziua si 18 noaptea. Apa marii e putin mai rece decat de obicei in aceeasi perioada a verii: 24-25 grd.

​La hotel se face curatenie zilnic, se schimba prosoapele si asternuturile la 3 zile, ca in vremurile obisnuite. Femeile de serviciu au masti, manusi si sorturi. Pe mese se pun fete de masa de hartie de unica folosinta si sarea, piperul, scobitorile sunt ambalate in pliculete.

​Nu am vazut ca cineva sa dezinfecteze sezlongurile, poate dimineata devreme, dar intre 2 folosiri nu.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[15.07.20 15:22]

@dianamea:  Am aflat de la ghid. Nu degeaba au venit sa ne controleze. A venit rezultat pozitiv pentru o turista din hotel, care a venit duminica cu autocarul, deci dupa 4 zile.

​Se pare ca vor veni sa ne testeze din nou pe toti si pana atunci sa stam in hotel.

​Eu nu am venit cu autocarul, desi aveam sejur cu autocarul, am venit cu masina personala.

​Avem totusi intrari de afara in camere, nu din spatii comune.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [181-210] — din total 498 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.28728985786438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1