ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 21 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Vacanța, mereu un vis, mereu multe povești

TIPĂREȘTE

"Călătoritul te lasă fără cuvinte iar ulterior te transformă într-un povestitor. "
Ibn Battuta

Concediul cel mai mare ca timp de anul acesta era fixat de la sfârșitul anului trecut, după legea locului de muncă a soțului și nimic aproape nu putea schimba datele calendaristice, orice astfel de modificare răsturna planurile colegilor și trebuia o nouă aprobare din partea conducerii. Schițat din vară, finalizat oarecum traseul în toamnă, rezervări făcute și răsfăcute pe iarnă, totul părea a decurge perfect. Dar, cum se zice, nu-ți face planuri că Dumnezeu râde cu hohote. Pe lângă mici probleme din prima parte a lunii mai, exact cu șase zile înainte de start, simții vara caniculară cum mă înconjoară, doar pe mine, brusc la 40*, cu toată suita de frisoane și mă iubi așa cam 4 zile, la pat, de parcă eram de pe altă planetă (atunci am scris, cu multe pauze, despre Sinagoga Mare din București, sincer, a fost cel mai greu articol și cred că unul din cele mai proaste, căci îmi jucau degetele pe tastatură tot pe alături de ceea ce trebuia). Soțul chiar se gândea să anulăm dar, când cineva te iubește, îți dă o șansă, așa că pe 12 mai seara am pregătit mașina, pe 13 dimineața -era vineri 13 - șoferul a plecat la serviciu cu tot bagajul, eu urmând să-l ajung din urmă după prânz și să fugim spre Podul Prieteniei (dușmănoase). Dar încercările nu se terminaseră căci noaptea încărcasem telefoanele noastre cu ceva sume frumușele - operație pe care o fac de mult timp fără probleme. De data asta surprize, surprize căci nu râgâia nici unul de cât îngurgitase de pe cardul meu, nici pe mail de la O. nimic, doar V. îmi dădu un cod de referință iar banca mi-a confirmat prin două SMS-uri blocarea banilor în contul celor două firme. A doua zi, O. rezolvase problema dar V. tăcea mâlc și orice încercare de rezolvare prin apel direct sau mail a fost zadarnică, așa că am plecat spre un magazin V. sigură de rezolvare. Pe scurt : niet! Nu-și recunoșteau propriul mesaj și, după fix 45 minute de discuții care deveneau tot mai fierbinți și după multe copii de pe mail și SMS, am plecat. Da, s-a rezolvat, după 6 zile când nu știam ce guiță în valiză, era telefonul soțului, exilat acolo dar nu închis și care ne ura bun venit în Grecia!!! Repet, nimic din ceea ce înseamnă pregătirea unui telefon pentru a fi activ și util peste graniță, nu constituia o premieră pt. mine iar aventura mea cu ambele firme anul acesta este mult mai bogată (activarea roaming la O. împosibilă de acasă, deși nu eram începătoare) dar nu are rost să o lungesc mai mult, doar să aveți grijă.

Se întrunește echipajul -soțul, eu și Sophia gps - ajungem rapid la Giurgiu, fără probleme la plata taxei pod - 13 lei, se știe - ajungem la verificat documente, dăm buletinele și bulgarul le scanează rapid, oprim să luam vinetka la noile prețuri pe 2016 - 15 leva/săptămână, culoare mov sau 30 leva/ lună, portocalie, am optat pentru a doua că tot acolo ieșeam ca bani dar așa câștigam timp la revenirea în Bulgaria din Grecia. Îi șoptirăm Sophiei să ne ducă la Lovech, la Varosha hotel, drăguța drept în parcare ne-a condus. Despre Lovech voi scrie curând, ne-a plăcut, vom reveni căci am fost doar în tranzit, merită vizitat și dacă vreți, Țestosu' a scris fain despre zonă.- vezi impresii

A doua zi dimineață, după o scurtă vizită în zonă, am șoptit Sophiei să ia calea Kulatei, nu înainte de a ne lăsa o noapte la Rozhen, dincolo de Melnikul care ne-a fermecat anul trecut (dacă nu știți despre ce e vorba, căutați articolele mele de anul trecut, un mini-orășel care merită vizitat - cum poate fi oare o mini-întâlnire AFA cu autocarul pentru 2-3 nopți acolo??

Toate bune și frumoase, zic hai să nu ratăm scurtătura nouă care ocolește Sofia și fix când credeam că l-am apucat pe zeu de picior, Sophia noastră decedă, noi căutând s-o resuscităm ne trezirăm fix în capitală, pentru prima dată și fără voie dar trecurăm cu bine încercarea, am ieșit fix la A3 Struma (ura! dar să nu credeți că șoferul nu avea nevoie de lichid de răcire căci copilotul nu avea nici o hartă pe hârtie iar telefonul meu deștept și tableta "doar apel de urgență" și asta încă 20 km).

Dar ce vă interesează pe voi, am mers întins pe A3 până la Blagoevgrad (cât de întins urmează să vedem la plata impozitelor), apoi până dincolo de Sandanski pe E79 (de la intersecția cu Novo Delchevo erau terminate lucrările, am circulat excelent până am intrat pe drumul către Melnik-Rozhen, drum local 109, destul de bun, nu sunt gropi. Am petrecut noaptea în liniște la Rozhen, dimineața o tură scurtă la Melnik, găsit nenea de anul trecut și i-am făcut ceva cumpărături și drum drept "na Grețe" cum zise bulgarul. Șoseaua până la vamă excelentă, indicatoare suficiente și la locul lor, vama am trecut-o rapid, ne-a privit vameșul în ochi și ne-a spus duios pe nume deși eu nu puteam fi el, adică soțul dar mai știi, șoseaua bună și la greci, regim de autostradă dar nu mult să nu ne plictisim cumva. Dar cușca leilor, pardon, euroilor, era instalată, noi n-am avut onoarea primei plăți.

Am intrat pe A2 (Egnatia Odos), am poposit puțin la Vergina să vizităm muzeul, am trecut prin Veria să vedem bema Sf. Apostol Pavel dar ploaia ne-a făcut să nu coborâm din mașină (am vizitat însă orașul la întoarcere) și drum întins la Ioaninna unde aveam o noapte cazare. Ei, aici aventură. Citisem eu ce este scris pe aici despre oraș, aveam o localizare a hotelului, Sophia era tot decedată, pe tabletă îmi arăta un drum incredibil spre hotel, așa că după două ture prin centru am apelat la metoda clasică, un taxi pe post de înaintaș (din 6 câte erau în stație, ne-a miluit primul - ei pleacă în ordinea în care vin - și, la hotel soțul i-a dat 10 € căci nu avea mai mici, taximetristul, fără să fi negociat înainte i-a întins imediat 5 € - clar că nu ne duse-se la Otopeniul nostru). Acum să știți că putea să fie vie și Sophia că noi nu intram pe unde ne-a dus nenea, adică pe poarta pietonală a cetății, pe sub semnul de interzis, pe o străduță îngustă tare, ne-a lăsat la intrarea dinspre parcare a hotelului Its Kale Boutique (hotelul are ieșiri pe două străzi la fel de înguste) și chiar ne-a indicat locul bun în parcare, deci a meritat euroii. Și din păcate am uitat să întrebăm cum se ajunge legal la hotel, de plecat am aflat dimineața.

Despre hotel, doar laude și atât acum, cât de bun a fost micul dejun vă povestesc altă dată că deja îl simt pe Pavlov prin preajmă. Văzut orașul, un muzeu și peștera Perama și drum întins a doua zi spre Igoumenitsa, Corfu era impacientat că românii n-au ajuns (chiar foarte puțini români). Autostrada A2 bună, taxele însumate de la intrare în Grecia până la sfârșitul ei la Igoumenitsa 8.40 € (1,2+3x2,4), posibil să se deschidă și punctul de taxare în prima parte a drumului, după intrarea în Grecia, pe aplicația Greek Toll încă nu apare funcțional. De la Igoumenitsa la Paralia Katerini am plătit 9.40 € iar de la Katerini la Komotini taxele însumate sunt în momentul de față 10.60 €.

Ajunși în port la Igoumenitsa la ora 13.50, luăm primul ferry care pleca la ora 14.00, era spre Lefkimi, preț auto și două persoane, 40 €). Am dat numărul mașinii, m-a întrebat dacă vreau să mă întorc tot cu ei să ne facă reducere, noi vroiam din Corfu Town dar până la urmă am ajuns să plecăm din Lefkimi căci marea era puțin agitată și am preferat un drum mai scurt pe ape.

Drumul Lefkimi - Benites - aveam cazare la The Kaiser Bridge - chiar nu înțeleg de ce e blamat, a fost bun, fără probleme și credeți-mă că șoferul meu personal are ceva cu gropițele și denivelările, la a căror întâlnire mai scapă cuvinte nu chiar academice. Patru zile trec repede în Corfu, tur de insulă și vizitat câteva muzee, submarinul care nu e submarin, mâncat dulce, dulce, terminate zilele cu regret, iar spre ferry, oprit în Lefkimi să-l vizităm puțin, poliție în port (ca și la Igoumenitsa, când pleca bărcuța ei verificau numerele mașinilor, să corespundă cu cele de pe bilet, persoanele însă nu contau din păcate).

De la Igoumenitsa drumul spre Lefkada, doar două nopți, așa pentru informare și o primă impresie. Început oarecum bine, aproape de Prevetza norii au făcut cistită așa că am trecut repejor - tot 3 € taxa pod mobil - și cum am ajuns la giratoriu la intrarea în oraș, am pus ochii pe cazarea noastră, hotel Nirikos, excelent ca poziție, mai slăbuț la altele dar a meritat. De ce? Răbdare!

După două nopți valea spre Paralia Katerini la același hotel de anul trecut, Vizantio. Oprire la Veria și la "Vrellis wax museum", superb muzeu, zău că nu e deloc vax în sensul negativ și dacă dragul nostru Traian Leuca a văzut locul unde a fost omorât pașa de Ioaninna (vezi impresii), eu i-am văzut capul tăiat, dar tot așa vă rog, răbdare că vă povestesc despre muzeu, să știți și să nu-l ocoliți.

Paralia Katerini, am plaja mea sunt pionier, desigur cu mobilierul meu dar a meritat din plin, apoi vizită la Paleos Panteleimonas și cumva spre Olimp, plajă, odihnă și cam atât.

Plecare spre Thasos, același Potos, aceeași cazare villa Irida, excelent dar surpriză, două camere doar ocupate. Explicația am avut-o seara, stațiunea destul de goală față de anul trecut în aceeași perioadă. Iar tur de insulă, iar Panagia la cumpărături, iar plajă la San Antonio, taverna Irene și Giorgios (a gazdei) și rămas bun, noi plecăm la Kavala două nopți.

Vroiam să trecem cu ferry de la Skala Prinos dar a fost imposibil să găsim parcare cât de cât sigură, așa că direcția Limenas, ferry pleca în 5 minute când am ajuns noi în port, 20 € mașina + 7 € / 2 persoane (la venire se înșelase și ne-a luat doar 16 € de mașină), ajungem în Kavala devreme, parcăm în port (2 €/ 6 ore), căutăm hotelul Esperia, hop că ne dă și camera conform programării, nu cu 2 ci cu 3 ore înainte și, surpriză, deși mă anunțase cineva de la hotel că nu avem parcare, ne oferă un loc în subteran, tocmai bine pentru vinul nostru de Melnik, ulei, baclavale și alte "nimicuri"comestibile. Vizităm orașul, superb, iar dulciuri de la un veterinar cu studii în România dar care se ocupă de patiseria familiei și desigur dilema: mergem să vizităm Filipi sau Nea Karvali unde, dacă vă amintiți articolul meu "Akontisma, ultima stație", aveam restanță un muzeu bun. Am ales varianta ultimă - de fapt strict din lipsă de timp - și răsplata a venit sub persoana domnului Stegi care-și întâmpina vizitatorii copii - era 1 iunie - dar care ne-a recunoscut. A fost o vizită și întâlnire deosebit de plăcută, păcat că noi ne grăbeam spre Bulgaria dar cu promisiunea și lui și nouă că vom reveni. Pe drum mi-am amintit că n-am întrebat de iubitul meu grec din seara de al Akontisma, Aris dacă-l mai știți, de aceea voi reveni acolo...

Trecem pe la Zlatograd sau Makaza? întreb eu șoferul convinsă că alege prima variantă după cât e de pasionat de drumuri virajate. Alege însă Makaza de data asta, un drum tot virajat, cu pante roșietice și vederi frumoase, de fapt devierea care nu este complicată, doar că în caz de ploi puternice se poate închide temporar, ca de altfel și varianta Zlatograd.

La vamă am dat tot buletinele, le-au luat grecii care le-au dat bulgarului, acesta le-a scanat, ne-a verificat și el perechea ochi/nume și drum bun. Mașinile carosate sunt trase în lateral și verificate, în fața noastră au fost două cazuri, unul era român, vameșii n-au ezitat cu omul de față să-i scotocească peste tot, rapid, apoi le-au dat drumul după copierea tuturor actelor mașinii.

De făcut plinul la OMV Kardzhali și de schimbat niște euro prin preajmă, ioc. Benzinăria închisă, se pare de ceva timp după câte mașini așteptau, așa că n-am oprit până la Haskovo la Shell (trecând apoi pe lângă OMV Haskovo, am observat că benzina era mai scumpă la ei). Și, așa cum am șocat anul trecut, o canistră de 10 l benzină era în portbagaj, de data asta la câte benzinării am întâlnit, a venit înapoi neatinsă dar a fost bine că o știam acolo în caz de nevoie. Ajungem ușor la Kazanlâk unde aveam cazare o noapte la hotel Diamond - foarte bun - și unde ne propusesem să vedem zona istorică, aveam surpriza să nimerim în plin festival al trandafirilor -"Sărbătoarea rozelor" - într-un oraș plin de turiști străini, japonezii fiind foarte numeroși. Anul acesta sărbătoarea a ținut aproape o lună.

A doua zi drumul spre Ruse, coadă imensă de tiruri, fix la noi la plata taxei de pod, ne dirijează spre singura casă pentru autoturisme și autocare, durează 5 minute, plătim cele 4 leve, apoi ajungem la verificarea actelor pe care o făceau, atunci cand am trecut noi, tot bulgarii, foarte rapid însă și iată-ne din nou pe pământ românesc, de aici încă 70 km până la reîntregirea familiei, spre fericirea pisicii și cățeilor.

Ce interesează pe mulți dintre voi, nu am întâlnit emigranți decât câțiva în Kavala, foarte pașnici, la marginea orașului este o tabără pentru cei ce așteaptă un permis de muncă, am trecut pe lângă ei, nu sunt probleme. Grecii în general refuză să vorbească cu turiștii despre acest subiect sensibil, categoric în mai anul acesta au fost mai puțini turiști decât anul trecut în aceeași perioadă. Poliția greacă este aparent inexistentă pe străzi dar nu-i chiar așa, patrulează și în haine civile.

Pe insula Corfu, marea surpriză neplăcută au fost munții de gunoaie strânși la marginea capitalei, unii făcând imposibil de văzut indicatoarele. În ultima noastră zi dispăruseră, se pare că a fost o problemă serioasă pentru că erau mereu emisiuni la tv local dar eu nu aveam greaca la purtător să înțeleg. Sper să nu se repete vara pe călduri mai mari.

Prețurile la benzină în Grecia, în mai, variau între 1,348 și 1,480€, chiar și la două stații apropiate erau diferențe mari, noi am alimentat doar la Shell, niciodată de urgență și am prins prețuri între 1,36 și 1,38 €. Sincer, nu-mi amintesc la bulgari la OMV Sandanski dar la Shell la întoarcere am dat puțin sub 2 leve/ litrul.

Am mâncat la taverne, cea mai scumpă, care ne-a pus totul la plată, fără nimic din partea lor și fără a excela, deși mâncarea a fost bună, a rămas una din Kavala, din port. În Corfu și Lefkada am văzut că în mai aveau meniuri la 8 și 10 € /adică aperitiv, fel principal și desert. Am luat un meniu la restaurantul hotelului din Benites, gustos și mare cantitativ, desertul l-am refuzat căci nu avea loc în "garaj".

Parcarea în Corfu Town este o problemă cam între orele 9 - 15, apoi se liberează și pentru 3 € se poate parca 24 ore în centru. Seara se aglomerează din nou și se blochează intrarea în parcare. În capitala Lefkadei este parcare mare, fără plată, în port, cum intrați în oraș, pe stânga, este luminată, n-am avut probleme deși mașina era vizibil cu bagaje, sincer e prima dată, primul an când am riscat. În Kavala sunt multe parcări, cu plată, 2 € / 8 ore în medie, vis-a-vis de hotel Esperia se reamenaja, 6 €/24 ore.

ATM-uri puține în Thasos, bănci doar în Limenas și Limenaria, tot așa puține ATM-uri și în Paralia Katerini dar destul de mulți acceptă plata cu cardul, nu însă și la sume de câțiva euro, deci este bine să aveți și cash. Am mers la bancă să schimb lire englezești și operatorul a dorit pașaport și nu cartea de identitate, eu m-am făcut că nu înțeleg din prima dar până la urmă i-am dat ce dorea. Programul băncilor și oficiilor poștale unde puteți schimba bani -doar lire engl, dolari, nu lei - este 8 sau 8.30 la 14.00. În Kavala am văzut cele mai multe ATM-uri, chiar enervant de multe față de restul locațiilor vizitate. Peste tot am întâlnit majoritatea ATM ale Alpha Bank, rar banca națională sau alte bănci. Restul l-am primit peste tot, corect și cu bonul de casă, chiar și la sume mici de tot.

Intrările la muzeele vizitate de noi în Grecia sunt între 1 și 12 €, singurul de 12 a fost la Vergina, fotografiatul acolo unde este admis, de obicei a fost liber dar fără flash. Din tot acest traseu de aprox. 3740 km, singurul loc care m-a indignat a fost micuța dar valoroasa biserică Dryanovo unde fotografiatul era 10 leva, filmatul 30 iar cea mai mică lumânare 40 stotinki și era atât de fragilă că m-am grăbit să o aprind repede. Pentru comparație, la mânăstirea Shipka fotografiatul este 3 leva și nici nu a stat nimeni să ne pândească. Voi reveni curând cu articole despre locurile vizitate, cazări, taverne și mehane - la ultimele două îmi va fi tare greu să scriu din amintiri, încă mă bântuie gusturi și mirosuri, cel mai mult musacaua cu scorțișoară din Lefkada și plăcintele variate de la Its Kale hotel...

Dar nu pot încheia această pagină fără să recunosc că toată documentarea mea a rămas, voit, în valiză, n-am deschis nici o pagină de net decât după ce am vizitat și asta seara când eram aproape de a cădea cu capul pe laptop, am lăsat această vacanță liberă de sarcini cum s-ar zice, n-am alergat să bifăm cât mai multe pe liste și cred că am câștigat. Aveam să descopăr apoi un citat care are mult adevăr și pe care l-am verificat fără intenție:

"O călătorie este asemenea unui mariaj. Modalitatea sigură prin care ai să greșești este să crezi că o poți controla. " / John Steinbeck

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de elviramvio in 11.06.16 22:56:06
Validat / Publicat: 12.06.16 08:40:29

VIZUALIZĂRI: 4210 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

36 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 In Bulgaria.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 81400 PMA (din 67 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

36 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 36
webmasterX
[12.06.16 08:41:06]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumul spre/dinspre Grecia, diverse zone #" (deja existentă pe sait)

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 09:02:19]
»

@webmasterX -

Multumesc.

Zoazore
[12.06.16 09:41:17]
»

@elviramvio - Am deschis articolul! Uuff, iar e lung! Dar l-am citit pe tot, cap coadă! Și cu voce tare, pentru ”co-AFA-ist” ul din dotare. Nu-i frumos să râzi de necazurile altora, dar recunosc sincer, la fazele cu Sophia decedata și-ncă altele, am râs sănătos! Nici nu mă așteptam, din cauză de serviciul vostru, să n-aveți hărți pe hârtie. Noi le printăm de pe Google Earth.

Frumoasă excursie! 3740 km? Woow.

laurentis
[12.06.16 10:30:29]
»

@elviramvio -

Excelent review, ca intotdeauna de altfel!

fra
[12.06.16 10:39:35]
»

Saptamana viitoare parcurgem si noi sectiunea de drum bulgar ruse-makaza, in drumul nostru spre sithonia. Am retinut preturile, benzinariile. Mai trebuia ceva? Alte recomandari proaspete? Tips-uri?

crismis
[12.06.16 10:42:42]
»

@elviramvio: Faina excursie, faina relatare, ca de obicei... Da' merserati olecuță!... Asteptam detalii, pe unde, ce si cum.

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 11:04:48]
»

@Zoazore -

Multumesc pentru vorbele faine, dar de data asta am cam gresit la plecare, febra aceea m-a dat peste cap. Noroc ca valizele erau facute aproape inainte de cele 40 grade ale mele (nu militare ca altfel eram in cartea recordurilor), altfel poate ajungeam pe acolo cu indiscutabili doar pentru masculi! Si harta aveam, pregatisem tot, au ramas in birou. Am cumparat o harta... in greceste, alt studiu bun pentru alfabet! Dar sa stii ca nu-mi pare rau, ba chiar m-a bucur ca s-a intamplat asa, astfel am vazut ca ne orientam bine in caz de nevoie. Am avut cam 50 km gresiti iar in Ioaninna, asa cum am spus, putea sa fie cel mai tare gps, tot la taximetrist ajungeam

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 11:08:23]
»

@laurentis -

Multumesc. Nu uita de Kavala, trenuletul este pe apucate la scaune iar la punctul informatic iei harta orașului gratis, monografia 8 €.

Vacanta placuta, astept impresiile tale.

Zoazore
[12.06.16 11:11:56]
»

@elviramvio - Vezi? D-aia nu mă-nghesui eu să pregătesc DECÂT bagajele! De vorba ta de mai sus cu râsul în hohote! Și că socoteala de-acasă nu rimează cu cea din târg! N-a fost mai frumos așa? Mai palpitant?

krisstinna
[12.06.16 11:12:08]
»

@elviramvio - Draga mea, mă bucur că ești bine, sănătoasă și că ați ajuns cu bine acolo unde v-ați dorit, dar și acasă.

Frumoasă vacanță ați avut!

Are dreptate zoa, ochii noștri obosiți parcă doreau o ”scurtare” a articolului. Eu am citit de două ori, să știi!

Mi-a plăcut, dar mi-aș fi dorit să scrii separat despre drumul prin Bulgaria și apoi despre drumul prin Grecia, pentru utilitatea informațiilor. Sau poate am și eu nevoie de o vacanță?

Acum aștept continuările, așa cum ne-ai promis în review.

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 11:12:19]
»

@crismis -

Multumesc mult. Sa stii ca m-am gandit la tine si apartinator, sunt sigura ca in multe locuri trebuia sa va extragem cu forta sa putem pleca mai departe. Sotul v-a pomenit pe voi doi la Melnik, cica tare v-ar place o seara acolo!

Vacante frumoase sa ai, am inteles ca ai o vara mai greuta un pic!

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 11:23:31]
»

@krisstinna -

Multumesc mult pentru aprecieri si scuze daca am gresit putin. Adevarul este ca nu prea ma inghesuiam sa scriu asa repede (am multe articole bune necitite pe aici, am ceva probleme cu "copilul" nostru de 85 de ani, dar aseara n-am mai rezistat si am scris totul din amintiri (intrasem in sevraj scriere pe AFA). Iar daca ma apucam sa scriu separat (daca vreti o fac si pe asta), e muuult mai greu de citit caci incep cu istoria antica a drumurilor bulgaresti si grecesti si ma amendeaza Papone!

Drumurile sunt bune, si la greci si la bulgari, desigur cu unele portiuni mai neglijate, nu mai rele decat la noi; drumurile noi au toate indicatoare unde trebuie, pe celelalte mai pui o frana sa dai in nas si faci cale intoarsa, vegetatie spre carosabil avem si pe drumurile noastre, per total a fost bine.

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 11:29:21]
»

@fra -

Nu cred ca pot sa-ti recomand ceva nou, doar sa ai bani de benzina in leve caci cei din Kurdzhali mai fac figuri la plata card. Anul trecut aveau ATM in statie dar nu mereu este cu bani. Plus ca nu e bine sa contezi doar pe OMV Kurdzhali, drumul de anul acesta ne-a convins, daca tu te grabesti si ei au pauza, poti lua de la altii din oras dar nu stii cum e sau pretul poate fi mai mare. Intre Ruse si Veliko Tarnovo sunt camere active asa ca atentie la viteza.

Vacanta frumoasa si insorita!

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 11:31:27]
»

@Zoazore -

Super!!!

ANILU
[12.06.16 12:25:12]
»

@elviramvio: Oooooh ce vis frumos devenit realitate într-un tur de Grecie, adică și în Cofru, Lefkada, Tassos, Paralia.

În cite zile ați făcut peste 3000 km?

Recunosc doar drumul până în Corfu cu pauză la Ioaninna la fel ca voi, unde nu am avut probleme în găsirea unui hotel pentru tranzit fără nici o rezervare prealabila.

Aștept mai departe poveștile din vacanță.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis
[12.06.16 12:38:50]
»

@elviramvio: Ooo, Melnik! Sa stii ca am cautat pe net poze cu el dupa ce am citit articolul tau de anul trecut si inca de atunci mi-a picat cu tronc! O sa-i vina si lui randul, cu siguranta! Ma bucur ca v-ati gandit la noi; deasemenea, gandurile noastre bune v-au insotit, stiam ca sunteti plecati si din cand in cand ne mai intrebam: oare pe unde le-or straluci ochisorii acum?!

Da, avem o vara mai stresanta, dar... "vom fi iarasi ce am fost, si chiar mai mult de-atat! " Sanatosi sa ne regasim!

krisstinna
[12.06.16 13:44:14]
»

@elviramvio: Hey, tu să fii sănătoasă, să ne scrii, să ne aduci informații valoroase, să călătorești cât mai mult. Lasă-l pe papi, știi că-i băiat bun, ți-am mai spus anul trecut și te-ai convins și tu.

traian.leuca †
[12.06.16 14:21:23]
»

@elviramvio -

răbdare că vă povestesc despre muzeu,

Abia aştept să citesc impresii despre muzeul unde se află capul ferocelui paşă de origine albaneză, Ali Paşa de Tepelene.

Am vizitat locul unde a fost ucis şi m-a fascinat trecutul celui care a distrus din temelii oraşul albanez Moscopole (astăzi satul Korce), al doilea oraş din Balcani după Constantinopol, centrul cultural şi comercial al aromânilor.

Supravieţuitorii au emigrat în nordul Greciei, Serbia, Bulgaria şi România revenind la ocupaţia lor strămoşească de păstori.

I-am întâlnit în satul (oraşul?) Metsovo din munţii Pindului şi chiar am schimbat câteva cuvinte cu câţiva săteni (vezi impresii).

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 16:25:09]
»

@crismis -

Sa aud de bine!

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 16:31:52]
»

@ANILU -

21 zile minus 10 ore!!

Multumesc de vizita. Adevarul ca in mai si chiar in iunie prima parte, gasesti cazari mult mai usor la fata locului si chiar mai ieftin dar paza buna, de. Pe de alta parte si programul este cam batut in cuie dar aici intervin si alte avantaje/dezavantaje legate de booking.com.

Vacante frumoase sa ai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 16:34:25]
»

@krisstinna -

Fara Papi, AFA n-are sare si piper, asa ca toate de bine.

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 16:47:24]
»

@traian. leuca -

Am citit articolul despre Metsovo, este pe lista, anul acesta nu era timp de vazut nici in fuga, ploile au fost mai dusmanoase si de aceea n-am fost nici pe insula Nissi, asa ca am de ce sa ma intorc in zona si sincer, imi place sa revin inca o data in unele orase vizitate.

Capul, cum cred ca ti-ai dat seama, este de ceara si este la muzeul Vrellis. Cam peste o saptamana sper sa scriu despre muzeu si cum se ajunge, noua chiar ne-a placut, merita vazut.

Vacante cu bine!

danamandache
[12.06.16 18:34:19]
»

Multumim pentru informatii si sfaturi! Exceptional articolul! Felicitari!

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 20:22:05]
»

@danamandache -

Multumesc mult, vacante frumoase si insorite!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[12.06.16 23:01:06]
»

Sunt de-a dreptul uimită de această megavacanță a dvs. M-ați lăsat mască cu ce-ați organizat! Şi eu care credeam că eu cu 12 zile ocup un loc fruntaş, ce m-am mai înşelat! ☺

O combinație superreuşită de insule ionice cu Thassos şi zona continentală de pe Riviera Olimpului şi nu numai! Desigur că şi eu aştept detaliile şi apreciez informațiile la cald despre drumurile pe care le-ați bătut: peste 3.700 km, realmente impresionant! Bravo, felicitări pentru o asemenea călătorie!

Dacă am mâncat litere sau am făcut greşeli, vă rog să mă înțelegeți, scriu de pe telefon şi abia nimeresc tastele!

Toate cele bune!

elviramvioAUTOR REVIEW
[12.06.16 23:28:07]
»

@irinad -

In primul rand iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.

A fost o vacanta reusita desi am plecat putin cu stangul. Ne-a si plouat asa ca am renuntat la cateva locuri interesante dar per total, a fost o vacanta aproape de nota 10, asa cum imi place, adica am vizitat, mancat produse locale si interactionat cu oamenii locurilor.

Iti doresc vacante cat mai reusite si lungi, cu zile insorite.

Revin cu un adaos, ca puscariasii: am reusit un timp atat de lung pentru ca slujba sotului ii permite sa-si ia aproape tot concediul odata iar colegii lui sunt foarte fericiti ca au iulie si august doar al lor.

fra
[13.06.16 12:19:17]
»

@elviramvio: multumesc tare mult de raspuns. Exact stilul de informatii care imi trebuiau

elviramvioAUTOR REVIEW
[13.06.16 15:29:00]
»

@fra -

Cu placere. Daca ai si alte nelamuriri, sunt pe aici, cu ce stiu.

calatorul
[13.06.16 16:08:43]
»

@elviramvio - Multumim pentru informatiile proaspete si optimiste despre frumoasa tara a grecilor. Felicitari pentru traseu, ca sa nu mai zic pentru relatare, care m/a provocat sa/mi scriu si eu amintirile din periplul grecesc, inca nerelatate. Foarte tare calatoria si cel mai mult mi/a placut, dintre toate, finalul si minunatul citat, pe care nu il stiam. Drumuri bune si vacante cat mai frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvioAUTOR REVIEW
[13.06.16 17:29:03]
»

@calatorul -

Multumesc mult pentru cuvintele frumoase.

Am scris doar din ce mi-am amintit si pareri personale, pe articole vor fi mai multe amanunte despre locurile vazute si gustate.

Citatul de final l-am gasit intamplator dupa revenirea pe pamantul nostru si mi-am dat seama ca se potriveste vacantei incheiate si, trecand prin amintirile despre concedii vechi, sunt de acord ca nu poti programa in amanunt o vacanta, undeva tot pierzi, mai bine lasi putin si providentei sa conduca.

Astept implinirea provocarii.

Vacante frumoase, insorite si pasnice sa ai!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, calatorul, crismis, danamandache, elviramvio, fra, irinad, laurentis, maria55, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDrumul spre/dinspre Grecia:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.079672813415527 sec
  ecranul dvs: 1 x 1