ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2018
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
colegi

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Drumul spre/dinspre Grecia

Cu masina in Grecia - Modificări aduse Codului Rutier

TIPĂREȘTE

Data: 17.07.2018

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă cu privire la modificările aduse de Noul Cod Rutier elen, privind sancțiunile și aplicarea acestora în cazul nerespectării prevederilor legale.

MODIFICĂRI ADUSE CODULUI RUTIER AL REPUBLICII ELENE

1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

2. Utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

3. Conducerea autovehiculului de către o persoană având ο concentrație de alcool de:

- 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;

- 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;

- peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

Conducătorii auto care recidivează în termen de 2 ani și care sunt depistaţi având o concentrație de alcool în sânge de peste 1,10 g/l sunt sancționați cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 5 ani, cu închisoare de cel puțin 6 luni, amendă de 2.000 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.

4. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

5. Nerespectarea culorii roşii a semaforului se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

6. Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecţie” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

7. Efectuarea de manevre periculoase se sancţionează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 30 de zile, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

8. Staționarea - parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

9. Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea în locuri destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

10. Utilizarea pentru deplasare a benzii de urgență, indiferent de durată, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

11. Circulaţia constantă a camioanelor grele și a autobuzelor pe banda din stânga sau utilizarea acestei benzi pentru depăşiri care surprind șoferii care circulă de drept pe această bandă se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

12. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

13. Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.


---
Trimis de dalumian in 18.07.18 11:44:33
Validat / Publicat: 18.07.18 13:16:00
VIZUALIZĂRI: 2370INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dalumian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 25 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [18.07.18 13:14:54] »

Textul de mai sus nu poate fi considerat un ”review” - este asimilat unui articol de tip ”AVERTIZĂRI” (fără PMA STD, se poate vota doar cu +1/-1PMA)

Va fi publicat însă în rubrica actuală, ”Drumul spre Grecia”, fiind în opinia mea mai util aici decât în rubrica generică.

====

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumul spre/dinspre Grecia, diverse zone # - # EXC. & CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

dalumian [18.07.18 16:21:37] »

@webmaster26: E foarte bine.

Important e sa ajunga la cei interesati.

AZE [18.07.18 19:05:18] »

@dalumian: Este foarte util ceea ce ati scris. Trebuie mai multa atenție in timpul calatoriei din Grecia.

Mulțumim

mishu [18.07.18 21:55:55] »

@dalumian: E bine de stiut, un articol binevenit

elviramvio [18.07.18 22:24:18] »

@dalumian:

Este un articol util.

Alex_Macedo [19.07.18 01:44:56] »

Din fericire... repet... fericire, aceste reguli sunt... sau prin similarități de la țară la țară, universal valabile.

Oricum, respect aceste reguli de peste 25 de ani.

Nu înțeleg însă, de ce elenii s-au aliniat abia acum la aceste reguli.

Ține de bun simț să știi că nu îți poți arunca chiloții pe geam, pentru a ajunge pe parbrizul celui din spatele tău.

Evident, exagerez... dar... nu se poate fără coerciție.

Să-ți vină'n nas un muc de țigare din mașina ce derulează dinaintea ta, nu cred ca duce la plăceri... sau un idiot intră în tine când ai și copiii în mașină.

În fine...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
elviramvio [19.07.18 07:49:33] »

@Alex_Macedo:

Când am scris ecoul aseară, am vrut să zic "pe când şi la noi aşa lege? " dar drept să spun nu eram gata să primesc roşiile unora 😂

Legea este la fel de dură şi în alte ţări. În Croaţia ne-a spus una din gazde că putem parca pe trotuar dacă acesta este suficient de lat dar obligatoriu să lăsăm un spaţiu de 1.5 m de la zid spre stradă pentru pietoni. Altfel amenda e mare, plus ridicarea auto. În Lisabona acum câţiva ani poliţia nu făcea faţă maşinilor parcate pe trotuar, amenzile legale erau micuţe şi nu impresionau aşa că au externalizat afacerea şi cine nu cunoaşte legea, vai buzunarul şi timpul lui.

În Grecia am parcat şi în parcrea poliţiei dar fix în programul afişat de ei ca permis, e drept că scria în greacă dar n-a fost un impediment cu aplicaţiile de traducere de pe mobil. Până acum în Grecia n-am avut probleme dar nici nu le-am căutat în mod special. În Metsovo de exemplu, deşi localnicii ne-au spus că putem lăsa maşina aiurea -parcarea era ocupată cu autocare - nu am îndrăznit, am găsit soluţii.

Cred că grecii au făcut bine cu aşa o lege, sper să facă precum bulgarii şi să o aplice fără părtinire (acum doi ani la Veliko Târnovo bulgarii nu pridideau să ridice maşini, 80% bulgăreşti). Dacă şi la noi legiuitorii ar fi amabili 🤣 cu alegătorii care le dau voturi, s-ar putea circula civilizat atât pietonii cât şi şoferii. Şi spun asta pentru că aproape zilnic circul prin partea centrală a capitalei noastre.

Şi dacă vi se pare ciudată legea, vreau să vă spun că la nivel european s-a pus deja problema unei limitări controlate a turismului de masă care a ajuns să distrugă natura dar şi obiective turistice din oraşe.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
dalumian [19.07.18 08:18:20] »

Bunul simt este relativ.

Asa cum spunea @elviramvio, fara masuri de constrângere nu se va face nimic.

Nicio tara model nu a ajuns asa prin "bunul simt" ci in primul rand prin masuri coercitive care au dus la disciplinarea locuitorilor.

Exceptând poate limita de viteza, majoritatea cred ca respectam deja noule reguli de circulație.

Altfel, drumuri liniște tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
elviramvio [19.07.18 08:24:24] »

@Alex_Macedo:

Am luat nişte resturi de măr şi şerveţele în parbriz, în Thasos, de la o maşină de români ce rula în faţa noastră. A trebuit să oprim, şerveţelul era ud şi se lipise de parbriz chiar pe partea şoferului! Cam aşa am păţit şi de curând la noi în ţară.

RoxanaGRS [19.07.18 14:10:52] »

Foarte bună această lege (oricum respectam tot ce scrie acolo oriunde în lumea asta, inclusiv în România), important e să se și aplice. Că lege există și la noi, există și amenzi nu foarte ieftine, dar se aplică? A intrat deja la noi în vigoare legea că dacă te prinde poliția cu ITP-ul expirat îți ia plăcuțele cu numerele. Ați auzit să se fi întâmplat cuiva? A arătat la TV măcar un caz de exemplu? Eu n-am văzut. Și circulă niște rable de mașini pe șoselele noastre ...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Nasshu [19.07.18 14:22:00] »

Părerea mea este că acele fapte erau oricum sancționate și în trecut și de fapt modificările se referă doar la sancțiuni.

Personal nu mi se pare ok să se suspende permisul/ridice numerele de înmatriculare lucru care duce la îngrădirea / îngreunarea deplasării către țara de domiciuliu.

De exemplu în Austria suspendarea permisului pentru cetățenii străini nerezidenți este înlocuită cu interdicția de a mai conduce o mașină pe teritoriul Austriei x luni (depinde de gravitatea faptei). Așa ar fi normal și în Grecia, plătești amenda și în locul suspendarii/inmatricularii = interdicție...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, AZE, dalumian, elviramvio, mishu, RoxanaGRS
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0681910514832 sec
ecranul dvs: 1 x 1