ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.12.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2016
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm? Taverne în Potos

Potos și două din tavernele lui

TIPĂREȘTE URM de aici

În Potos anul acesta am nimerit o perioada puțin mai calmă, era după o primăvară rece și ploioasă, asa că turiștii nu se înghesuiau ca anul trecut. N-am găsit deschisă nici cofetăria bună de acum un an, nici toate tavernele, oamenii așteptau probabil luna iunie. Dar nu ne-am făcut griji, lângă cazarea noastră este taverna Georgios a familiei care administrează și vila Irida, oameni foarte harnici și binevoitori. Plus că taverna Irene era pe lista noastră și funcționa deja și foarte bine.

Taverna Irene

Cine oare nu a auzit de taverna Irene din Potos, unde românca Otilia, de loc din Ploiești dar stabilită de ceva ani acolo te întâmpină cu "Bine ați venit, dragilor! " sau "Ce mai faceți? "

Taverna Irene este aproape de debarcaderul bărcilor pescărești, acolo de unde se pot achiziționa și croaziere, aproape este și de Scuba Diving Club. Este o tavernă la care dominantă este culoarea verde, de obicei are clienți permanent iar la capătul dinspre mare are o bucată de plajă închiriată și dotată, marcată tot cu numele firmei. Nu trebuie confundată cu pizzeria Irene, câțiva pași mai departe, în care nu am intrat, motivul fiind prea multa insistență a celui din ușă cât și a faptului că era mai mereu goală, fie că treceam la prânz sau seara. În plin sezon cred că are totuși clienți și aceea.

Ne-am dus la Irene la un prânz, pentru seara n-am încercat. Probabil fiind luna mai nu era nevoie de rezervare dar în plin sezon cam este, altfel nu găsești ușor masă liberă. Ne-a întâmpinat veselă Otilia și ne-a rugat să alegem masa, erau destule libere căci nu era decât ora 13. După un schimb rapid de amabilități, ne-a adus meniurile, în limba română, ne-a luat comanda și imediat a apărut ajutorul ei cu ouzo și măsline din partea casei. Destul de rapid au venit și ceva "meze" comandate de noi, apoi peștele spadă al soțului și un gyros de pui la farfurie pentru mine, o porție cam mare la care mi-au trebuit ajutoare. De băut vin roșu îmbuteliat, se zice din podgoriile patronului, nu știu sigur. Eu am luat limonada casei, foarte bună. Apoi soțul a mai dorit un ouzo. Cât timp am mâncat, au tot venit clienți dar Otilia era cu ochii pe la toate mesele, trecea pe la fiecare și întreba dacă mai vrem ceva sau dacă ne place mâncarea, scuzându-se pe ea și colegii dacă au greșit cu ceva căci erau după un program foarte prelungit noaptea când niște români au sărbătorit ceva acolo. La final, am vrut să comand desert și m-a întrebat dacă-l vreau la pachet că tocmai vine înghețata din partea casei, așa că am renunțat la clătite. Păi a fost cea mai bună înghețată pe care am mâncat-o anul acesta în Grecia. Și suficientă pentru două persoane.

Nota a venit rapid, era undeva spre 25 -26 €, am lăsat, cu multă plăcere, suficient pentru Otilia căci merită cu adevărat dar, când a luat banii ne-a înapoiat câțiva euro spunând că am beneficiat de 20% reducere de la patron, plus că de la români nu ia nimic în plus. Desigur că reducerea am acceptat să o primim, nu și ce era pentru Otilia, am insistat și i-am lăsat pe masă. Deci doar pe notă să zicem, masa a fost undeva la 21 €, din păcate nu găsesc nota că merita să o arăt. Ne-am fotografiat, este deja o obișnuință acolo și cu regret am plecat.

Taverna Irene este un loc bun pentru masă, este mâncare bună și servire rapidă, este și convenabilă la preț. Am înțeles că bucătăria este meritul mamei patronului, doamna Eleni. În plin sezon, este bine de rezervat telefonic sau pe mail, asta în cazul că nu aveți drum ziua și să rezervați atunci masa pentru seara. Este un loc pe care eu l-aș recomanda fără rezerve, o tavernă ce funcționează din anul 2000, la care Otilia te întâmpină frumos și unde este de obicei aglomerat, cred că merită trecută pe listă. Dacă vreți să vă simțiți bine acolo, nu luați prânzul în vârf de sezon, rezervați din timp o masă spre mare, pentru ceas de seară.

Taverna Georgios

Taverna Georgios este proprietatea familiei care administrează și vila Irida, un loc curat, bun și central, unde de doi ani poposim 3 - 4 zile. Aici am mâncat de cele mai multe ori, din păcate nu am multe poze căci de obicei, când veneam de la plajă sau din colindat, treceam întâi pe la terasă, comandam, mergeam la duș și reveneam, timp în care masa era deja gata pentru noi și, cum altfel fiind flămânzi, de obicei veneam fără aparate foto.

Terasa este chiar la stradă, pe drumul 69 care vine de la Limenaria, are o firmă simpatică chiar în drumul principal. Se poate veni și dinspre zona pietonală, este o alee despre care chiar nu știu dacă are un nume sau nu, alee ce pornește din fața hotelului Potos, după 2 - 3 case pe dreapta este Vila Irida și apoi taverna Georgios unde se intră fie pe lângă balansoarul vilei Irida, fie câțiva pași mai departe unde este o portiță deschisă de dimineață până după miezul nopții. Anul trecut, la ora opt dimineața, patronii și ajutoarele erau deja la cafea, m-au invitat și pe mine cea uimită că la ora aceea erau pregătiți de muncă. Dar cine zice că grecii lenevesc, se înșeală.

Aici am fost mereu mulțumiți de mâncare, nu au un meniu foarte variat dar este bun și convenabil; anul acesta în mai chiar aveau mai puține feluri decât anul trecut, ne-au explicat că lipsa turiștilor i-a obligat să reducă lista, în special la pește. Dar am găsit două feluri de rulouri de carne cu brânză, nici anul acesta n-am învățat cum se numesc, oricum sunt "ale casei", au o denumire lungă și în final ceva gen rețeta proprie a lui Georgios. Plus că și în 2015 și anul acesta erau singurele scrise de mână. Așa mult ne-au plăcut, încât în ultima vacanță toate mesele la Georgios au fost doar cu aceste două preparate, însoțite de garnituri de cartofi, salate grecești și tsatsiki. Iar în ziua când ne-am cazat, flămânzi de pe drum, prima întrebare a fost dacă mai prepară rețetele lui, apoi am vrut cheia!!

Au un vin foarte bun, servit la carafă. Am cumpărat și pentru acasă, plus că am primit și din partea lor, cadou. Masa nu este scumpă, pentru două persoane, un platou rece, felul doi și băutura - 2 beri sau un vin și o limonadă - cam 27 - 30 € (trebuie să amintesc, dacă n-ați fost atenți, noi am fost la sfârșit de mai, de obicei la 1 iunie prețurile cresc cam peste tot). Desertul mereu a fost din partea casei și mereu nu l-am putut consuma pe loc, îl duceam în cameră. A fost variat, de la halva foarte bună, la iaurt cu migdale și miere de pin sau clătite, mereu apreciat.

Pentru cei ce se cazează la vila Irida dar și pentru cei din vilele apropiate, este un loc bun de luat masa sau pentru micul dejun în aerul dimineții, sub bolta mare de viță și înconjurați de trandafiri.

Are doar terasă în aer liber, cu multe mese și cu televizor mare. Seara sunt mai mulți clienți, turiști și localnici din zonă.

Taverna aceasta este chiar o afacere de familie, fiecare membru are sarcini: Despina se ocupă de vila Irida și o face super bine - anul trecut am scris un articol - soțul se ocupă de tavernă de dimineață până noapte, copii lor ajută la servit și alte treburi, bunica, o grecoaică foarte serioasă, ajută la bucătărie când este aglomerat. Și nu lipsit de importanță, chiar dacă pentru scurt timp lipsesc cei doi proprietari, acolo este un vecin sau rudă care stă cu ochii fix pe copii, ne-am distrat când unul din băieți, cel mai șmecheraș, încerca să dea rasol cum zicem noi. N-am înțeles ce i-a zis supervisorul dar tânărul s-a mobilizat urgent și fără vociferări.

 

Pentru Potos și pentru cât am stat noi, aceste două taverne plus cea din Teologos, Stelios, au fost foarte bune. Sper ca anul viitor să încerc și altele pe lângă acestea două.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de elviramvio in 15.12.16 20:15:43
Validat / Publicat: 15.12.16 21:16:51
VIZUALIZĂRI: 2371
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Soarelui i s-a facut somn in Potos.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂ:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
    pagină generată în 0.0737061500549 sec
    ecranul dvs: 1 x 1