Solicitare CMR / GRECIA

ÎN DIRECT - „Live” din Grecia

Trimisă în 21.06.20 14:01
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 41635

Grecia ESTE sigură, din toate punctele (turistice) de vedere - în acest moment, cel puțin - și să sperăm că va rămâne așa.

Poate mai mult ca în alți ani, FOARTE mulți români își vor petrece vacanța pe acolo.

Am inaugurat acest fir de discuții ca o sursă importantă de info și noutăți scrise de cei care merg acolo, în regim „live/ în direct”

- situația la zi a drumurilor până acolo - în special la trecerea granițelor

- cum e pe acolo, măsuri luate de hoteluri

- cum e pe plaje, eventuale restricții etc.

- cum e la taverne, beach-baruri etc.

Îi așteptăm și îi rugăm pe cei care se îndreaptă înspre acolo ori au ajuns acolo să ne scrie, aici, situația la zi / „la secundă” - contribuțiile lor vor fi apreciate de un MARE număr de cititori interesați DIRECT


  • PERIOADA: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 12 / 17

NasshuSE15r[14.05.21 18:57]

@xpac: doar cine a trecut recent/sau urmeaza sa treaca cred ca poate sa raspunda la aceasta intrebare.

SI eu as prefera sa-l am salvat in cloud si doar sa-l arat, dar poate dai de vreun vames mai obosit si mai capos si il vrea si in 'original' , original care de fapt e tot o foaie printata

Personal o sa merg cu el salvat (sa nu am suprize ca il 'confisca' cineva pe drum) in cloud (telefon) si cu el printat, la verificare o sa-l arat prima data pe cel din telefon, nu vrea i-l dau si pe hartie (la cite car dupa mine in masina ce mai conteaza 4-8 foi). La fel cum pleci cu ambele chei de la masina dupa tine, atunci cand te duci departe. Daca iti cade telefonul in apa, il pierzi, iti este furat?! Ce le mai arati?!

Ca noutate, pina acum grecii acceptau doar adeverinta de vaccinare sau test pcr, se pare ca vor accepta si testul anticorpi. Urmeaza sa vedem zilele urmatoare negru pe alb.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[14.05.21 20:28]

Este necesar sa completati cu cel putin 24 ore inainte de intrarea in Grecia formularul PLF (Passenger Locator Form) completat pe platforma travel.gov.gr pentru care primiti un cod QR pe mail, (la fel ca si anul trecut).

Intrarea pe cale terestra se poate face anul acesta si pe la Kulata-Promachonas si pe la Makaza-Nympfea.

La granita, aleator, vi se poate face test rapid cu rezultat imediat.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[15.05.21 11:32]

Revin la ce am scris anterior, deoarece, incepand de azi s-au modificat unele conditii. Nu se mai poate intra pe la granita Makaza-Nymphea, ci doar Promachonas, Ormenio, ambele non-stop si Evzonoi, numai ziua.

Formularul PLF poate fi completat pana cel tarziu ora 23,59 in ziua anterioara intrarii in Grecia.

Intrarea in Grecia se poate face cu: test negativ PCR efectuat cu max 72 ore inainte (inclusiv pentru copii peste 5 ani) sau certificat vaccinare completa cu cel putin 14 zile inainte sau certificat medical de la un laborator omologat ca persoana a avut covid intre 2 luni si 9 luni in urma.

Aleator unii vor fi testati rapid la granita si nu pot refuza acest lucru, pentru ca li se va refuza intrarea in Grecia.

Purtarea mastii este obligatorie in interior si in exterior (inclusiv copii peste 4 ani), iar in anumite zone cu risc crescut trebuie 2 masti simple sau una FP95.

La imbarcarea pe ferry pentru insule, e obligatoriu certificat vaccinare sau test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore sau macar test rapid.

=====

travel.gov.gr/#

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

NasshuSE15r[15.05.21 14:41]

As completa, pentru ca nu toti merg in Grecia doar pe continent ca, momentan, mai este in vigoare si (presupun ca se refera la cei care se imbarca pe ferry/avion din porturi/aeroporturi grecesti):

Persoanelor din Grecia (rezidenți și vizitatori străini) li se va permite să călătorească pe insulele grecești cu feribotul sau avionul numai dacă au una dintre următoarele:

- un certificat de vaccinare (care precizează că au trecut 14 zile de la vaccinarea completă pentru Covid-19)

- un test PCR negativ efectuat în mai puțin de trei zile (72 de ore)

- un test de antigen rapid negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie

- un auto-negativ test efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

Regula va fi în vigoare pentru toți călătorii, greci și străini, inclusiv copiii cu vârsta peste 5 ani.

(informatie preluata de pe pagina blueferry)

Pentru ferry se pare ca trebuie completat si un formular bluestarferries.com/getme ... S-ENTYPO_EN.pdf

Pentru acel test auto-negativ (nu-mi dau seama despre ce e vorba) procedura este

Pasagerii care preferă să călătorească cu un rezultat negativ de auto-test trebuie să completeze auto-test declarație forma pe self-testing. gov. gr

===

L.E.

O parte din info a fost deja actualizata pe mae.ro. Exista si o exceptie

sunt exceptate de la această măsură persoanele care se vor deplasa înspre/dinspre insulele Evia, Lefkada și Salamina, în cazul cărora accesul se poate efectua atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriana

mae.ro/travel-conditions/3701#816

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[16.05.21 16:35]

Formularul pentru imbarcarea pe ferry se imparte la urcarea pe ferry, cel putin asa era anul trecut. Dar era o formalitate cam inutila, din moment ce, dupa ce il completai, personalul navigant uita sa il mai si colecteze. (ferry Thassos).

Deci, daca intrati in Grecia cu test PCR facut cu max 72 ore inainte, ATENTIE ca nu cumva sa depaseasca 72 ore cand ajungeti la ferry, daca faceti oprire pe drum de o noapte in drum spre insule, altfel trebuie alt test in Grecia pentru a putea trece cu ferry.

Bineinteles ca la cei vaccinati nu e nicio problema, dar daca parintii sunt vaccinati si au copii peste 5 ani, iar e o problema.

Sau daca vreau sa fac in timpul sejurului o traversare cu ferry intre doua insule, (de ex intre Zakynthos si Kefalonia), oare iar imi trebuie test?

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

NasshuSE15r[16.05.21 18:49]

@dianamea:

Sau daca vreau sa fac in timpul sejurului o traversare cu ferry intre doua insule, (de ex intre Zakynthos si Kefalonia), oare iar imi trebuie test?

scrie clar care sunt porturile de imbarcare exceptate.

Deci da, la o plimbarica cu ferry intre insule pina se schimba/abroga se aplica aceleasi conditii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[18.05.21 11:35]

La imbarcarea pe ferry, in afara de certificat dr vaccinare, test PCR negativ sau adeverinta ca ai avut covid, se mai poate presenta un test rapid negativ, cumparat de la farmacie si auto-recoltat cu maxim 24 ore inainte, si in acest caz trebuie completat un formular pe care il gasiti pe self-testing.gov.gr si pe care il puteti completa in greaca sau engleza.

Acest formular trebuie prezentat la imbarcarea pe ferry, nu stiu daca neaparat tiparit sau doar pe telefon.

Am inteles ca aceste restrictii sunt la urcarea pe ferry dinspre partea continentala spre insule, nu si invers, pentru ca ar fi o problema sa faci test pe insule, la intoarcere.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

NasshuSE15r[18.05.21 14:50]

@dianamea:

Am inteles ca aceste restrictii sunt la urcarea pe ferry dinspre partea continentala spre insule, nu si invers, pentru ca ar fi o problema sa faci test pe insule, la intoarcere.

Pe deoparte asa ar fi logic, pe de alta parte la fel de logic e sa il ceara si la intorcere pentru ca pe ferry e destul de inghesuita/gramada lumea si poate vor sa evite infectarile.

Cel mai problabil vom afla detalii si cum sta treaba efectiv pe masura ce ajung turisti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

krisztikeSR28r[18.05.21 16:01]

Pe site la blue star ferries scrie că se cer numai dinspre continent, nu și invers:

„The obligation to present a negative PCR Test, Rapid Test or Self-Test result, if there is no Vaccination Certificate, is valid for all passengers over the age of 5 and only for departures from Mainland Greece ports (Piraeus, Rafina, Lavrio, Kavala, Volos and Thessaloniki) to island destinations. "

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[18.05.21 16:49]

@krisztike: Acest articol l-am citit si eu, de unde am dedus ca restrictiile la urcarea pe ferry sunt numai din partea continentala spre insule, nu si invers, si de aceea am si intrebat daca la o excursie cu ferry intre insule, de ex. intre Zakynthos si Kefalonia ar fi necesar sa respectam aceleasi conditii.

Ideea e ca insulele sa fie cat mai protejate, datorita faptului ca mai ales in insulele mici nu prea exista unitati medicale specializate covid.

Insa, tot am o nelamurire citind acest articol, respectiv daca porturile de imbarcare sunt numai cele enumerate, adica nu poti merge in Thassos decat din Kavala, nu si din Keramoti, sau restrictiile sunt din Kavala si din Keramoti nu?

Aceeasi intrebare mi-o pun si pentru celelalte porturi de pornire catre insule, neenumerate in articol, de exemplu Killini catre Zakynthos si Kefalonia.

Cred totusi ca sunt aceleasi conditii in toate porturile, doar ca pe site-ul de la blueferry se refereau doar la cursele pe care le parcurge aceasta linie de ferry.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[20.05.21 21:27]

Astazi niste prieteni au ajuns in Grecia si au luat ferry catre insula Ammouliani, din Tripiti.

Nu le-a cerut nimeni nici test, nici certificat de vaccinare, etc., ci doar li s-a dat sa completeze acel formular ca si ca anul trecut, pe care nu l-au verificat.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nils1PM5r[26.05.21 21:09]

NasshuSE15r[26.05.21 21:26]

@nils1: daca te uiti, acum, pe politiadefrontiera.ro/ro/traficonline

se pare ca nu! timp de asteptare 10 minute pentru autoturisme. 3 cai iesire / 3 cai intrare.

E o vama destul de importanta nu cred ca o sa fie inchisa vreodata, poate daca se darama podul!

e si un telefon acolo, call!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[28.05.21 18:41]

@Nasshu: Acum este cert ca intre insule nu sunt restrictii de calatorie cu ferry, indiferent cu ce ajungi pe prima insula: avion, ferry sau pe pod.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE15r[28.05.21 19:04]

@dianamea: personal nu ma intereseaza foarte tare subiectul ferry din doua motive : 1 mai mult ca sigur nu il voi accesa sezonul asta, 2 suntem toti 4 vaccinati.

De preferat ar fi ca atunci cand spui cert sa mentionezi si 'sursa' oficial nu povesti!

Momentan in Grecia se intra doar cu test/adeverinta vaccinare/dovada boala. Normal ar fi, odata ce ai intrat prezentand una din dovezi, sa nu te mai verifice inca odata la 12/24 ore cand te misti cu ferry intre insule. Dar poti intra in Grecia cu test sa stai vreo luna, timp in care te poti infecta si atunci ar fi necesar un astfel de test la imbarcare (ingramadeala)

Pe mae.ro scrie clar ca la imbarcare trebuie prezentate x sua y sau z. ca unii verifica/cer ca altii nu e alta treaba.

In plus (momentan) pe travel.gov.gr se mai spune si

Cum se pot deplasa vizitatorii către sau de la hotelul lor?

Atâta timp cât călătoria între regiuni este interzisă, oaspeții vor putea călători de la aeroport către hotel pe baza voucherului de cazare si a formularului PLF.

asta s-ar traduce ceva de genul ai cazare in Zakynthos nu te plimbi in Kefalonia.

Pentru mine astea-s e sursele oficiale, nu prietenul x sau y. Cum nu e musai ca pe toate liniile de ferry sa se faca ca uita sa ceara dovezile.

Repet nu ma intereseaza anul asta - subiectul ferry - dar e de recomandat sa dam stiri din surse oficiale, ca mai sunt si cazuri cand unele reguli nu se respecta asta e alta poveste care la fel de bine poate sa nu fie general valabila peste tot.

Oricum teoretic cam pe la 1.o6 trebuie sa apara noile conditii pentru Grecia. Om vedea ce-o mai fi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[28.05.21 19:27]

@Nasshu: Sursa despre restrictii de calatorie in Grecia catre insule si intre insule. greekislandsbooking.com

To travel to islands by ferry, the same documents are required as for arrival in Greece (vaccination certificate, coronavirus test or immunization certificate). This applies to ferry trips between the mainland and the islands; for example if you leave Piraeus for Mykonos by ferry or from any port on the mainland to the islands. Once in Mykonos, if you decide to visit Naxos or other islands, you can travel freely.

So if you are traveling by ferry from one island to another; for example arriving by flight to Kos and traveling by ferry between the islands there is no need to present anything at the port; except self-certification that the shipping company will provide you on boarding.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

NasshuSE15r[28.05.21 19:38]

@dianamea: tu te referi la cazul am ajuns pe o insula si vreau sa ma plimb pe alta:

in linkul indicat de tine scrie ca nu ar fi necesara decat

except self-certification

banuiesc ca acel formular completat in care totusi trebuei sa bifezi (vaccin/test/boala/auto test)

Pe de alta parte momentan, am scris si mai sus, pe travel. gov. gr scrie

Atâta timp cât călătoria între regiuni este interzisă, oaspeții vor putea călători de la aeroport către hotel pe baza voucherului de cazare si a formularului PLF.

Adica te duci in Zakynthos stai in Zakynthos nu te plimbi intre regiuni, ca doar nu ai completat PLF ala degeaba. Asta e cu plimbatul.

Eu ma refeream mai mult la cazul cu 'ajunsul' de pe continent pe insula mergand cu masina/autocarul. Chiar si in linkul tau, pe care nu-l consider 'sursa oficiala' scrie clar:

To travel between the islands by ferry, the same documents are required as for arrival in Greece (vaccination certificate, coronavirus test or immunization certificate). This applies to ferry trips between the mainland and the islands; for example if you leave Piraeus for Mykonos by ferry or from any port on the mainland to the islands.

Adica vrei in Thasos, Zakynthos, Kefalonia, Corfu, etc cu masina sau autocarul = NEED vaccination certificate, coronavirus test or immunization certificate.

Asta pina pe 31.05, dupa 01.06 mai vedem.

In principiu odata ce un turist a intrat in Grecia nu o sa-l mai intrebe nimeni nimic. Dar se pot intimpla si ''nedorite''cand te apuca plimbatul intre regiuni(insule), ceva care ar necesita interventia autoritatilor, si te trezesti ca-ti iau la puricat PLF -ul! S-ar putea sa nu le pice bine la ''stomac'' si brusc sa-si aduc aaminte de restrictiile interne pe care trebuie sa le respecte si grecul si turistul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[28.05.21 19:58]

@Nasshu: Pe site-ul MAE, la capitolul Masuri pe plan intern, scrie ca: "Sunt permise deplasările dintr-un județ în altul. A fost eliminată măsura obligativității transmiterii unui mesaj tip SMS sau completarea declarației pe proprie răspundere la părăsirea domiciliului. "

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE15r[28.05.21 20:15]

@dianamea: offf... langa, langa! Ok, ultima interventie/raspuns adresat tie! Devine obositor!

Hai sa te intreb ceva!

1. Turist-ul trebuia sa trimita sms ca sa iasa din casa?!

2. Pentru ce e necesar acel PLF? daca eu/tu umblam brambura prin Grecia! De ce il mai completam?!

Hai sa avem un pic de rabdare pina apar noile exceptii/restrictii, pina atunci sa le avem in vedere - pentru cei care sunt pe drum/sau acolo- pe cele existente!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

xpacPA34r[03.06.21 17:24]

@dianamea: Pe data de 28.05.2021 am facut testul PCR, seara l-am primit si la 22 am plecat in Grecia. La vama bulgareasca am fost intrebat unde merg si dupa raspuns am plecat. totul a durat 1 minut. Am ajuns la granita cu Grecia in jurul orei 4,30 cu 7 masini in fata. In 10 minute am ajuns in dreptul celui care controla si am aratat PLF, adeverinta de vaccin a sotiei si testul PCR al meu. Dupa ce s-a uitat si o domnisoara doctor, am plecat mai departe fara nici un test.

Cat despre ferry, aici am completat acel chestionar, ca si anul trecut, pe care nu s-a uitat nimeni!

Vacante frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

oana.sanduSV2r[03.06.21 19:44]

@xpac: unde ati fost in Grecia si cum a fost vremea?


xpacPA34r[03.06.21 19:58]

@oana. sandu: Acum suntem in Zakynthos, maine plecam in Kyparissia apoi in Tolo si la sfarsit in Kalambaka. Vremea e buna, 24 grade, apa, in functie de zona. In Tsilivi cred ca avea 23 de grade.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[06.06.21 11:54]

Incepand de saptamana trecuta s-a redeschis si granita Makaza-Nymphea.

Testeaza aleator pe cei care intra, cu teste antigen, si nu se sta mult la coada, deocamdata.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE15r[06.06.21 12:40]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE15r[09.06.21 08:39]

ATENTIE!!!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Administraţia Naţională elenă a Funcţionarilor Publici şi Confederaţia Generală a Lucrătorilor din Grecia au anunţat organizarea unei greve generale, cu o durată de 24 de ore, începând de joi - 10.06.2021.

Vor fi afectate mai multe sectoare, printre care şi transportul public în comun (cu excepţia celui aerian), astfel:

- nu vor circula mijloacele de transport pe calea ferată (trenurile la nivel naţional, trenul electric ISAP - Linia 1 care asigură accesul la aeroportul internaţional din Atena), vasele de transport călători (feribot, cursele locale interinsulare etc) , troleibuzele, tramvaiul şi metroul din Atena (liniile 2 şi 3 - către aeroportul internaţional);

- circulaţia autobuzelor din Atena se va desfăşura doar în intervalul orar 09,00-21,00.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[12.06.21 00:09]

A fost crescut numarul de pasageri intr-o masina personala, astfel:

"Pentru autoturisme proprietate personală (indiferent de numărul de locuri) sau autoturisme cu până la 9 locuri, este permisă prezența a 4 persoane și un șofer (cu aceeași excepție privind copiii minori și persoanele cu probleme locomotorii). În cazul în care în vehicul se află persoane care sunt rude de gradul I sau II, atunci nu este necesară purtarea măștii. Excepție fac autoturismele care transportă membrii aceleiași familii. Purtarea măștii este obligatorie, nerespectarea măsurii fiind sancționată cu amendă în cuantum de 300 de euro. "

Am citit ca este obligatorie completarea formularului PLF si la iesirea din Grecia.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[12.06.21 09:27]

@dianamea:

Am citit ca este obligatorie completarea formularului PLF si la iesirea din Grecia.

E greu de crezut că această informație s-ar confirma.


dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[12.06.21 09:58]

@webmasterX: Aveti dreptate. Imi cer scuze, am verificat si corectez. Numai cetatenii rezidenti in Grecia au obligatia de a completa PLF la iesirea din Grecia.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

DUDUJR2r[15.06.21 14:32]

Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la formularul PLF pentru Grecia. Daca in auto sunt cu membrii familiei dar si cu sora mea, pot sa o includ pe aceasta din urma pe formularul PLF pe care l completez pentru familia mea sau trebuie sa faca ea separat unul?

Va rog un raspuns de la cei care stiu sigur daca da sau nu.

Multumesc,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [331-360] — din total 498 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.35074687004089 sec
    ecranul dvs: 1 x 1