ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 13.08.10
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2015
?

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm? [Alte] Taverne în Thassos (insula)

Nerecomandat celor aflați la dietă

TIPĂREȘTE URM de aici

Thassos este destinația care ne-a facut cu ochiul in 2013 cu gândul că o vacanță de 10 zile va fi suficientă pentru a ne odihni dar și pentru a explora această insulă micuță. Poate nu întruchipează 100% spiritul grecesc întâlnit în insulele mai îndepărtate, poate este puțin prea turistică și prea "călcată" de români dar culorile și limpezimea apei, plajele minunate, muntele și vegetația bogată din nordul insulei, ne-au făcut să revenim încă doi ani la rând, 10 zile in 2014, respectiv 12 zile în 2015.

Gastronomic vorbind, chiar dacă mâncarea nu reprezintă prioritatea unei vacanțe, am fost pe deplin satisfăcuți de calitatea și diversitatea oferită: carne la grătar, la cuptor, rotisata; pui, pește, vită, porc, miel, dar și legume preparate sub diverse forme: sotate, prăjite, la grătar, în salate, fructe de mare sau mâncăruri tradiționale.

Indiferent de tavernă sau restaurant, felul principal are garnitura inclusă în preț, chiar dacă nu este menționată în meniu. De regulă puteți întreba ce variante de garnitură sunt disponibile pentru a putea alege cea care vă atrage, altfel veți primi la latitudinea bucătarului.

Porțiile sunt generoase, uneori chiar prea generoase, și, cu siguranță, nu vă veți ridica flămânzi de la masă.

Atenție la pește și la fructele de mare: de regulă, în meniu se menționează dacă sunt proaspete sau congelate, în caz contrar întrebați ospatarii ce pește proaspăt au în ziua respectivă. Destul de multe taverne au vitrină cu peștele proaspăt pe care îl servesc astfel încât puteți vedea și alege ceea ce doriți să mâncați.

Unele taverne oferă apă plată din partea casei. Nu va grăbiți să comandați decât după ce vedeți că nu vi s-a adus la masă.

La majoritatea tavernelor veți primi, odată cu nota de plată, și un desert din partea casei: o farfurie cu prăjiturele, mini înghețate, ceva fructe sau câte un păhărel de uzo.

Pe lângă restaurantele și tavernele clasice puteți opta pentru gyros (varianta grecească a saormei), clătite, gogoși, înghețată, iaurt înghețat cu diverse toppinguri, toate le găsiți în apropierea plajelor sau a zonelor pietonale destinate turiștilor. De asemenea, sunt și patiserii cu ofertă variată și foarte îmbietoare.

Revenind la taverne, cu toate că am scris un review după prima vizită în Thassos, am vizitat destul de multe pe parcursul celor 32 de zile, în 3 vacanțe consecutive astfel încât, zic eu, se cere o completare.

Prețurile în Thassos sunt destul de accesibile și nu variază foarte mult de la locație la locație.

O salată sau un aperitiv variază între 3 și 6 euro, un fel principal între 7 și 9 euro, peștele și fructele de mare (din păcate eu nu mă omor după ele) între 11 și 13 euro. Platourile pentru două persoane între 15 și 20 de euro, o bere la draft aproximativ 2,5 euro.

Nu am să vă povestesc despre toate meniurile ci, mai degrabă, cam despre ce am mâncat noi și ce ne-a plăcut la fiecare locație în parte. Toate, absolut toate tavernele la care am mâncat, au fost alese după ce mi-am făcut temeinic temele, citind toate recomandările atât de pe AFA cât și pe alte site-uri străine.

In Skala Panagia

Playa D'Oro (vis a vis de intrarea în camping) - Am fost în 2014 și am mâncat bine aici musaca și inele de calamar, dar cel mai mult ne-a plăcut branza feta în foietaj cu miere și susan, o combinație ciudată de sărat cu dulce care ne-a cucerit. Proprietara, Cristina, ne-a servit foarte frumos și a fost extrem de prietenoasă, motiv pentru care anul următor am vizitat-o și la cea de-a două locație, proaspăt deschisă în 2015, Nisi Island.

La Nisi Island (lângă intrarea în camping) am mâncat cel mai bun biban de mare (sea bass) la grătar, proaspăt și bine făcut, chipsuri din dovlecei cu tzatziki, crocanți și neinbibați în ulei, și, din nou, feta with honey. La desert am primit o cremă de vanilie cu topping.

LaFedra, fiind amplasată pe plajă, am mâncat cel mai des. Mâncare bună, porții generoase, priveliște spectaculoasă, prețuri ok. Aici mi-a plăcut boughiourdi (feta cu roșii, ardei gras și ardei iute, ulei de măsline, toate în vas de lut, preparat la cuptor) și o supă cremă de ciuperci, ușoară (cu ulei de măsline nu cu smântână, preparată din ciuperci proaspete). Ne-au plăcut de asemenea, souvlaki (frigărui de porc) dar și beef stifado (mâncare tradițională din carne de vită, roșii și ceapă arpagic). Desert din partea casei se oferă doar seara, la cină.

Finikas este în imediata apropiere a campingului, lângă Playa D'Oro. Am mâncat o singură dată, în 2014, greek salad sau horiatiki, cum spun ei, musaca și inele de calamari. Mâncarea a fost ok dar nu ne-a atras atat de mult încât să venim si a doua oară.

Palude (tot lângă camping), în schimb, a fost taverna la care am regretat că am ajuns spre finalul ultimei vacanțe și nu am putut repeta experiența. Pe lângă salata de vinete și de icre am încercat un delicios piept de pui cu sos de ciuperci, cel mai bun și fraged beef stifado cu arpagic, iar la desert am primit o "negresă" demnă de masterchef. Excepțională mâncare!!!

Kyma (pe plajă) - Aici am mâncat o singură dată și doar pentru că am putut viziona meciul de fotbal România-Grecia, altfel nu ne-ar fi atras. Oricum nu am mers decât pe o salată de vinete cu pâine prăjită, hamsii și bere. În schimb, vă recomand Kyma pentru gyros. Fac un gyros foarte bun și la 2,5 euro e o variantă bună când vrei să salvezi o masă.

Enavlion - este cireașa de pe tort. Am avut rezervare aici in ultima seară din vacanța 2015 și a fost încheierea perfectă a clipelor minunate pe care le-am petrecut în Thassos.

Enavlion este un restaurant, în adevăratul sens al cuvântului, cu fețe de masă și șervete din pânză, cu servire ireproșabilă și bucătărie de top.

Am comandat pentru început ciuperci umplute cu patru feluri de brânză ca aperitiv apoi, pentru a incerca cât mai multe, fiecare a comandat ceva diferit. Astfel am luat mușchi de vită cu chutney de mere și piure de cartofi dulci, beef stifado cu perle de ceapă, cotlete de berbecuț cu sos de mentă și medalion de porc cu sos gorgonzola.

Vinul casei a fost un rose foarte plăcut.

La desert am primit o cremă de vanilie cu topping.

Chiar dacă prețurile sunt undeva cu 15-20% mai mari față de o tavernă obișnuită, merită să ajungeți măcar o dată la Enavlion.

Langa Potos

San Antonio este o tavernă situată pe plaja cu același nume, în sudul insulei, cu vreo doi kilometri înainte de Potos, venind dinspre Golden Beach. Citisem pe undeva despre faimoasele seri grecești organizate acolo în fiecare zi de luni și, încă de când am ajuns în Thassos în 2014, am telefonat la numărul de mobil de pe site-ul lor și am rezervat o masă. Este obligatoriu să faceți rezervare pentru că, vă asigur, este imposibil să obțineți o masă daca nu ati facut-o. Noi am ajuns aproape de orele 20 iar programul a început o oră mai târziu. În funcție de perioada anului, respectiv de lungimea zilei, puteți prinde pe plaja de la San Antonio un apus superb.

Revenind la seara grecească, începe pe la orele 21, cu muzică live care inițial este mai lentă și se aude în surdină, apoi ușor-ușor se încălzește atmosfera și apar dansatorii. Aceștia au un program foarte frumos, cu pauze în care își schimbă costumele de câteva ori. Spre finalul reprezentației invita și turiștii la dans și fac fotografii cu aceștia. După plecarea dansatorilor, atmosfera se încinge și mai tare odată cu ieșirea la dans a grecilor de la terasă. Totul este un business de familie și clienții sunt tratați cu drag, cu respect și se face tot posibilul ca toata lumea să se simtă bine. Mâncarea este foarte bună, muzica la fel și toată lumea este veselă.

În 2015 am repetat experiența pentru că am fost cu socrii mei și am vrut să guste și ei distracția grecească. A fost la fel de frumos, mâncarea la fel de bună, ei au fost încântați la maxim. Pentru noi însă programul a fost la fel, chiar prea la fel.

În concluzie, merită 100% o seară la San Antonio, dar doar una.

Să faci o vacanță în Thassos și să nu vizitezi satul Panagia (aproximativ 4 km de Skala Panagia), este o mare pierdere. Nouă ne-a plăcut enorm acest sat și l-am vizitat în mai multe rânduri. Nu voi insista pe descriere pentru că am facut-o deja aici vezi impresii.

In Panagia, se mănâncă la cele două taverne din centrul satului, laPlatanos si la Elena in micuța piațetă din centru.

De mâncat aici, se mănâncă cu preponderență rotisor sau proțap: miel, ied, ciolan de porc și pui.

Dacă până acum 3 ani, nu puneam gura pe carne de miel, după ce mi-am făcut curaj și am încercat-o pe cea din Panagia, am devenit o mare fană. Abia așteptam să ajungem iar în Thassos să mănânc din nou savurosul și fragedul miel de la Elena.

Pachis Beach - Este situată în nord vestul insulei, la aproximativ 12 km de capitală Limenas și vreo 25 km de Skala Panagia (Golden Beach). Am ajuns aici pentru plaja Pachis, de care eu una m-am îndrăgostit. La [/Pachis Taverna], în ciuda aspectului modest al terasei, am mâncat foarte bine la prețuri mai mult decât accesibile.

Plimbându-ne prin Limenas, ne-am oprit intr-o seară la Ambrosia Taverna. Situată convenabil în zona pietonală a capitalei, Ambrosia este o tavernă care ocupă, împreună cu Tavernaki și Zorbas, o străduță îngustă, toate trei tavernele având mesele dispuse direct în stradă, una în continuarea celeilalte. Mâncarea a fost bună, prețurile ok, dar nu ne-a atras pentru o a doua vizită.

Mousses, despre care am povestit pe larg după prima seară memorabilă petrecută acolo în 2013, vezi impresii nu ne-a dezamăgit nici in 2015 ba, din contră, ne-a surprins din nou.

Am trecut intr-o zi să întrebăm când au seară cu muzică live și să facem rezervare. Am remarcat faptul că terasa a fost extinsă mult, a apărut și o vitrină din care clienții își puteau alege peștele după preferință.

În seara cu pricina ne-am felicitat că am rezervat masă din timp. Terasa, chiar dacă este foarte mare, era plină. Am fost conduși la masa rezervată și, odată cu meniurile, a sosit la masă, din partea casei, un coș cu pâine aburindă, proaspăt scoasă din cuptorul pe lemne care se vedea imediat lângă bucătărie.

O altă surpriză a fost schimbarea "guriștilor", plăcută însă pentru că, oricât de mult ne-au încântat cei dinainte, aceștia au fost și mai buni. Au cântat parcă și mai bine iar atmosfera a fost de…... milioane. Din nou a ieșit o petrecere spectaculoasă, dar neregizată. S-a întâmplat să fie ziua de naștere a unuia dintre ospătarii vechi, Spiros, care mai servea la câte o masă, mai bea un păhărel, mai spărgea niște farfurii... Lângă masa noastră era un grup de 10 turcoaice tinere, cu varsta de 25-30 de ani care au dansat pe mese, pe scaune... S-au strâns saci întregi cu cioburi de pe ring.

Mâncarea a fost demențială: mix de legume la grătar (vinete, dovlecei, ardei), salată de icre (cea mai bună pe care am mancat-o în Thassos), dorada (sea bream) la grătar, etc. Din partea casei am primit, impreuna cu nota de plată, un platou mare cu pepene verde rece.

Deci, din punct de vedere al atmosferei, Mousses rămâne pe locul întâi, detașat.

Cam asta am încercat noi la capitolul mancare/taverne. La capitolul pește am încercat de la biban de mare, la doradă, pește spadă până la sardine și hamsii.

De băut am băut mai mult bere, Mythos si Amstel, rar un pahar de vinul casei, retsina, sau un păhărel de tsipouro, rachiu fără anason.

În concluzie, experiențe neplăcute nu am avut dar asta pentru că nici nu am mers “la ghici”.

Thassos pentru noi a fost si va ramane un loc drag unde am petrecut nu una, ci trei vacante minunate!


---
Trimis de mirmicu in 06.01.16 19:40:36
Validat / Publicat: 06.01.16 20:26:39
VIZUALIZĂRI: 6691INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirmicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Greek night la San Antonio Potos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68350 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  6 ecouri scrise, până acum

  mogly [06.01.16 21:31:55] »

  L-am citit totusi si am decis sa aman dieta pentru luni. As dori inele de calamar pane, se poate?

  mirmicu [06.01.16 21:39:36] »

  Cu un pahar de retsina, la San Antonio sau poate la Fedra.

  Multumesc pentru vizită și lecturare!

  mishu [08.01.16 16:11:03] »

  Doamne, am citit si eu doar partial acest review, nu am fost in stare sa-l finalizez. Desi de abia am mancat de pranz imi si imaginez cum arata fiecare produs in parte. Oricum daca voi ajunge pe acolo in mod sigur voi fi cu acest review in brate sa stiu ce sa cer. Multumesc frumos pentru impresii.

  mirmicu [09.01.16 00:44:38] »

  @mishu - Mulțumesc și eu.

  Oricum am fotografiat mult prea puțin din tot ce-am mâncat pentru că mi-e oarecum jenă să scot aparatul foto și să fac poze cu farfuria. Dacă aș fi pus poze cu tot ce-am mâncat probabil aș fi dat impresia de "găurită".

  eliana77 [18.04.16 18:29:05] »

  Imi poti spune unde pot face rezervare pentru seara greceasca de la San Antonio Restaurant? Nu gasesc site-ul lor pe net de aceea intreb. Multumesc mult!!

  mirmicu [18.04.16 18:50:44] »

  @eliana77: Caută San Antonio Beach și găsești numărul de telefon la descrierea restaurantului. Se organizează doar lunea și este bine să suni cu o zi sau chiar două înainte.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  eliana77, mirmicu, mishu, mogly
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0845649242401 sec
  ecranul dvs: 1 x 1