ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.02.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2020
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Unde, ce şi cum am mâncat în Santorini

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

La finalul seriei mele de articole despre Santorini, aşa cum mi-am format obiceiul atunci când închei un şir de povestiri dintr-o anumită destinaţie, voi face câteva referiri şi la mâncătoriile ai căror clienţi am fost. De asemenea, voi aduce vorba şi despre câteva mâncăruri tradiţionale, specifice insulei, fiindcă există şi aşa ceva, deşi profilul bucătăriei generale este al celei grecești obişnuite, cea care ne răsfaţă papilele gustative mai peste tot când ne aflăm în Elada.

Aș începe cu descrierea celor câteva preparate culinare cu care santorinezii se mândresc și pe care le gătesc frecvent, dacă nu chiar zilnic. Primul ar fi tomato kefthedes, sau chiftele de tomate (roșii, așa cum le știm noi), un fel de mâncare ce nu lipsește din niciun meniu de tavernă sau chiar restaurant mai acătării din Santorini, santorinezilor fiindu-le obișnuit să-l consume curent.

În Santorini se cultivă un soi de roșii micuțe, asemănătoare cu cele cherry, dar foarte dulci și gustoase, avantajate fiind de solul fertil de natură vulcanică și de soarele ce strălucește din belșug peste insulă. Au fost aclimatizate cu succes din Egipt. Am mai aminitit și în alt articol că roșiile acestea sunt cultivate în orice gospodărie, santorinezii dedicând acestei banale legume, dar extrem de necesară şi folosită, chiar și un muzeu, aflat în localitatea Vlychada. Acestea împrumută chiftelelor o savoare deosebită așa încât rezultatul este absolut delicios. Bine, chiftelele mai conțin și ardei, ceapă, mentă și alte ierburi aromatice care dau la rândul lor un plus de gust.

Ar mai fi fava me koukia, un fel de mâncare ce aduce perfect cu fasolea noastră bătută, adică un soi de piure care se servește pe post de aperitiv, alături de altele, sau pe post de garnitură sau pur şi simplu ca atare. De altfel, fava este, cred, omologul bobului nostru, adică o plantă leguminoasă ce produce păstăi în care se găsesc boabe mai mari decât cele de fasole și mai apropiate ca aspect de cele de mazăre, însă mai închise la culoare. De asemenea, fava nu lipsește de pe nicio masă a localnicilor, după cum este prezentă în toate meniurile tavernelor din insulă. Se servește caldă sau rece, cu ulei de măsline deasupra, ceapă sau capere tocate și este foarte bună la gust.

La fel, specific acestei insule am văzut că sunt pătlăgelele albe, altfel spus vinetele albe, deși pare un nonsens. Din acestea, mult mai dulci faţă de cele clasice şi cu seminţe mai puţine, se face o melitsanosalata, adică salată de vinete, de culoare albă, care are un gust mai fin şi un aspect mai neobişnuit.

Ca specialităţi locale ale insulei am putea trece şi vinurile deosebite ce se produc în Santorini, vinuri despre care am povestit deja - vezi impresii

Acestea fiind zise, purced să vă aduc efectiv în faţa ochilor cele trei mâncătorii în care ne-am ospătat cu mâncăruri greceşti în toată vacanţa santorineză. Aţi citit bine, numai trei fiindcă s-a întâmplat ca în Perissa, prima tavernă la care ne-am oprit pentru cea dintâi masă în insulă, aşa de bine ne-a primit şi ne-a omenit, că n-am mai avut altă tentativă de a încerca în altă parte, deşi ofertă era din plin. Bine, aveam şi alte facilităţi, voi detalia.

Taverna Aquarius, Perissa

Am ajuns la această tavernă mulţumită gazdei noastre Irini căreia, încă de la început, i-am cerut recomandări în privinţa mai multor chestiuni, printre care şi cel al posibilităţilor de luat masa în Perissa. Ea ne-a înşirat câteva nume importante din Perissa lăsând la latitudinea noastră alegerea, precizând că unele taverne excelează în peşte şi fructe mare, altele în gastronomie grecească generală, altele fiind cât mai cuprinzătoare.

Adresă: Perissa Beach, Perissa84700, Santorini, Greece

Tel. : +30 2286082019

E-mail: aquariusperissa@yahoo. gr

Website: www.aquarius-santorini.com

Din start, am vrut să ne aşezăm la o tavernă care să aibă mese la intrarea pe plajă ca să fim în buza mării şi cu ochii pe întinderea albastră. Ne-am oprit la Aquarius atraşi de decorul drăguţ şi de amplasarea sa perfectă la poalele muntelui Mesa Vouno. Chiar din primul moment când ne-au abordat chelnerii să le călcăm pragul, am ştiut că nu va fi singura dată când vom mânca acolo, de fapt am avut clar o chimie atât cu localul, cât şi cu personalul încă de la început, aşa încât aceasta a devenit taverna de casă pe parcursul întregii vacanţe.

Aquarius avea pe fontispiciu atât denumirea de restaurant cât şi cea de spaghetteria şi pizzeria, ceea ce îi mărea considerabil panoplia de preparate, alături de cele ale bucătăriei greceşti cu multe din cea internaţională, în special cea italiană. E drept că noi am preferat numai bucate greceşti, însă am văzut alţi turişti comandând tot felul de mâncăruri. Aici am încercat şi fava, ca şi tradiţionalele chiftele de roşii (tomato kefthedes) , pe lângă ceea ce cunoşteam deja şi ne plăcea îndeosebi: kleftiko de miel, mix de fructe de mare, choriatiki (salată grecească), tirokafteri (cremă de brânză iute), kalamari prăjiţi, mousaka, psarosoupa (supă de peşte) , etc. Toate erau gătite impecabil, toate erau foarte gustoase, dar şi aspectuoase.

Cei de la Aquarius au şi ştiut să ne fidelizeze asigurându-ne un discount de 10 procente din oricare dintre notele de plată, precum oferindu-ne negreşit la fiecare masă desert sau câte un pahar de digestiv constând în ouzo cu sirop de vişine. Absolut delicios!

Desertul era mereu diferit, fie că era vorba de cubuleţe de pepene roşu cu o prăjiturică, fie de îngheţată (uneori adusă cu artificii şi steguleţe greceşti de parcă sărbătoream ceva!), fie plăcinta casei cu ciocolată sau cu mere, de fiecare dată era excelent. Nicio masă nu ne-a dus mai mult de 30 € (cu mici excepţii) în condiţiile în care nu ne lipsea defel vinul alb, sec, de cel puţin jumătate de litru. Pe de altă parte, ca paranteză, aş putea spune că reducerea oferită, de zece procente, se cam compensa cu bacşişul pe care-l lăsam, aşa încât achitam suma înscrisă iniţial pe notă.

În plus, toţi clienţii tavernei aveau parte gratis de şezlongurile şi umbrelele (de stuf) din dreptul său, pe care le aveau în administrare proprietarii tavernei, aşa încât după o masă copioasă puteai coborî pe plajă să-ţi faci siesta pe şezlong sub umbrelă trăgând eventual un pui de somn ca mai apoi să te înviorezi la o bălăceală în apa perfectă de septembrie a Egeei.

Totul era foarte îngrijit, arăta foarte bine, pe plajă accesul se făcea pe traverse din lemn pentru a mai atenua fierbinţeala nisipului negru de origine vulcanică, existau cabină de schimb şi duş.

Despre taverna asta am numai cuvinte de laudă, cu băieţii aceia care ne serveau ne-am împrietenit destul de uşor şi de repede, am socializat, am povestit, aşa încât atunci când am plecat, parcă ne-am despărţit de vechi amici cu care ne cunoşteam de-o viaţă.

Taverna Spilia tou Stolidas (Cave of Stolidas), Akrotiri Port

Adresă: Akrotiri, Thira 847 00, Grecia

Website: http://thecaveofstolidas. gr/ sau

https://www.facebook.com/The-Cave-Of-Stolidas-423382284466584/

Tel. : +30 2286 082193

La această tavernă ne-am oprit la masă după ce ne-am întors din periplul plajelor din sudul insulei - vezi impresii, desigur, rupţi de foame. După ce am coborât de pe vasul care făcea un fel de hop-on hop-off pe mare între câteva plaje, în micul port din Akrotiri mirosea demenţial de la tavernele din jur, ba la una dintre taverne se încinsese chiar un dans grecesc între ospătari şi turişti, parcă să-i facă în ciudă pârdalnicei de pandemie! Cum să rezişti?! Imposibil! Aşa că ne-am aşezat şi noi la o masă să putem fi spectatori şi clienţi în acelaşi timp, dar să avem în faţă şi marea, că până la urmă ea era în rolul principal al vacanţei.

Comanda noastră nu a fost una foarte consistentă, fiindcă mai aveam mult de cutreierat şi nu vroiam să ne înmuiem, ci doar să ne recăpătăm forţele pentru a purcede prin sat şi la far. Ţin minte că am cerut chiftele de tomate şi mi s-a răspuns că se epuizaseră, iar chelnerul, văzându-mă foarte mirată, mi-a explicat că gătesc aşa ceva în fiecare zi, dar nu în cantităţi mari, fiindcă vor să fie consumate proaspete, m-a invitat să le încerc a doua zi. Puţin probabil i-am răspuns, ştiind că aveam altceva în plan, aşa că ne-am rezumat la o salată grecească bogată şi o porţie generoasă de kalamari prăjiţi pe care le-am share-uit cu succes. Foarte gustoase amândouă, iar de băut, n-am prea avut parte decât de apă şi de bere fără alcool, fiind cu maşina. Nota de plată a fost în jur de 20 €, subţirică! Recomand cu drag taverna!

Taverna Sunset, port Ammoudi, Oia

Adresă: Golful Ammoudi, Oia, Santorini, Grecia 84700

Website: sunset-ammoudi.gr

Tel. : 302286071614

E-mail: info@sunset-ammoudi. gr

Aceasta a fost cea mai frumoasă şi cea mai elegantă tavernă pe care am observat-o în portul Ammoudi în care coborâserăm per pedes din Oia, pe cele aproximativ 300 de trepte. De fapt, mai întâi am zărit câteva caracatiţe întinse la uscat pe sârmă ce aparţineau acestei taverne, aşa că am căutat-o cu privirea şi imediat ce am găsit-o, am ştiut că acolo vom mânca. Ce-i drept, ni se făcuse foame şi aveam nevoie de forţe proaspete pentru a ne putea pune în aplicare programul pe care ni-l făcuserăm ce ţinea până după apusul soarelui. Am ochit o masă în buza apei, că dacă se agita un pic ne uda primul val, şi ne-am aşezat.

A venit să ne servească chiar fiul patronului, un tânăr chipeş ce până atunci sporovăise cu tatăl său stând pe o canapea şi zgâindu-se amândoi într-un laptop, pesemne despre afaceri. Anul trecut, mai abitir ca alte dăţi, afacerile de familie, aşa cum sunt mai toate tavernele, s-au păstrat chiar în sânul familiei, nemaiapelând decât arareori la lucrători din afară, aşa cum se întâmpla odată. Deh, covidul, bată-l vina!

Ne-a adus meniurile, le-am răsfoit, conţineau preperate sofisticate în ton cu localul, însă noi am ales să mâncăm simplu: o porţie de taramosalata (salată de icre) şi pâine prăjită drept startere şi două porţii de kalamari prăjiţi, iar de băut o carafă brumată de vin alb, sec şi apă plată. La kalamari am primit câte un sos foarte bun, cu usturoi şi muştar. De prisos să vă spun că au fost foarte gustoase, iar papilele noastre au fost de-a dreptul încântate să simtă aşa nebunie de kalamari.

Din partea casei, la final, ne-au fost aduse două pahare cu Vinsanto, vinul-minune din Santorini, o specialitate fină, de desert pe care am savurat-o pe îndelete până la ultima picătură.

Taverna Sunset este rafinată, aranjată cu stil, mâncarea foarte bine gătită, însă şi cam scumpuţă. Nota noastră de plată : aproximativ 50 €, însă nimic nu e prea costisitor pentru un peisaj de vis şi o mâncare ce-ţi merge la suflet!

Am făcut o vizită şi grupului sanitar care până şi acesta era fiţos, la intrare m-a întâmpinat bougainvillea, iar înăuntru era drăguţ, desigur, şi foarte curat.

Concluzie

Aceasta a fost experienţa noastră gastronomică în Santorini, poate simplă, dar de mare efect, vă asigur. Recomand din tot sufletul toate aceste taverne, vacanţa parcă nu se poate numi vacanţă în Grecia fără a-i gusta bunătăţile în localurile greceşti aşa cum le ştim.

La final de serial

Sunt convinsă că am avut mare noroc cu această vacanţă şi recunosc cu mâna pe inimă că în condiţii normale nu am fi avut o vacanţă atât de plină şi nici la costuri accesibile. Destul de greu de crezut, dar iată că pandemia ne-a adus şi un aspect benefic, făcând abstracţie de emoţiile provocate de testele PCR, formularele online de localizare, incertitudinea până în ultima clipă şi pierderile financiare deloc de neglijat. Lăsând toate acestea de-o parte, Santorini este un tărâm absolut spectaculos, o destinaţie de vis în care am fost fericită să ajung şi în care mă mir şi acum că astrele s-au aliniat şi a fost posibil. Îmi place să privesc întotdeauna partea plină a paharului! Dacă vi se iveşte ocazia, nu ezitaţi să vă bucuraţi de Santorini, mi s-a părut supremul în materie de frumuseţe!

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

## end review sc

[fb]
---
Trimis de irinad in 02.02.21 18:11:16
Validat / Publicat: 02.02.21 19:41:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4800 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Frumosul port Ammoudi, Oia şi taverna Sunset (cea galbenă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59200 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [02.02.21 19:20:25] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

micutzuscris / TELEFON [02.02.21 19:58:58] »

Salut. Foarte interesant articolul tău, ca dealtfel toate dedicate acestei foarte frumoase insule. Chiftelele din tomate chiar nu au deloc carne în compoziție. ? Arata super și cred ca sant deosebite la gust. Am mai remarcat și ciorba de peste care pentru mine este o delicatese. Dar în ciuda acestui fapt nu am mâncat cea mai buna ciorba de peste în Grecia ci în Albania  la Sarande. Oricum aștept cu nerăbdare întoarcerea la normalitate, sa stam fără griji cu un pahar de Retsina sau un Mythos pe o plaja greceasca la apus. Toate cele bune.

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.21 20:21:01] »

Ce bine că mai întâi am luat cina! Ce poftă mi-ai făcut! Am rămas cu gândul și ochii la bunătățile din poze. Adevărul e, că acolo în Santorini, ai o priveliște, de mâncarea devine foarte bună și doar privind-o, nu? Glumesc, dar ai dreptate, mâncarea e foarte bună și poți mânca bine și la prețuri destul de rezonabile. Chiar și în port, unde desigur e mai „iute” Dar cine mai pune la socoteală toate astea când ești acolo?  

Foarte bune recomandările tale, sper doar să mai putem călători, să fim sănătoși!

Te pup cu drag, o seară faină!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.21 20:51:40] »

@webmasterX:  Mulţumesc!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.21 21:00:21] »

@micutzu:  Seară bună! Mulţumesc pentru aprecieri, mă bucur că ţi-au plăcut articolele mele despre Santorini!

Nu, chiftelele din tomate nu au deloc carne​, în schimb mai au alte legume şi multe ierburi aromatice, rezultând un gust excelent la care, sincer, nici nu mă aşteptam. Deci, pe cât sunt de arătoase, pe atât sunt şi gustoase.

Ciorba de peşte a fost minunată, am mâncat-o după ce ne-am întors din drumeţia Fira-Oia şi ne-a mers la suflet.

​Am fost si eu în S​arande, într-o excursie de-o zi cu plecare din Parga, unde am mâncat cele mai bune midii în sos de roşii. Deci, Sarande a rămas şi pentru mine memorabil!

Doamne, cine nu aşteaptă revenirea la normalitate?! ​ Toţi nădăjduim că vor veni într-o zi vremurile de altădată...

Mi-au făcut plăcere vizita şi ecoul tău! Toate cele bune şi ţie! ​

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.21 21:19:30] »

@maryka:  Da, în Santorini, priveliştea parcă ar trebui luată la pachet cu mâncarea, glumesc desigur! Dacă în alte timpuri, Santorini era o insulă destul de scumpă, de data asta, urmare pandemiei, am găsit Santorini destul de accesebil şi cu turişti în număr mai mic, nu supraagolemrat, ceea ce a constituit un mare avantaj.

Mâncarea a fost delicioasă peste tot, am avut noroc să luăm masa la taverne cu faţa la mare, am avut ​un cadru natural minunat. Preţurile au fost ok, spre marea noastră încântare, iar personalul tavernelor, de lăudat.

Şi eu sper să mai călătorim, deşi uneori am mari rezerve în aeastă privinţă. Toate urările de bine! Te îmbrăţişez cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.21 21:59:28] »

@irinad:  Felicitări pentru întreaga excursie și pentru acest review care mi-a făcut o foame...

Sper să ajung și eu in Santorini, poate la anul, dar numai într-o excursie de o zi. Oricât de tentantă ar fi, insula asta​ are două inconveniente majore pentru noi: pantele abrupte și plajele nepotrivite pentru niște bătrâni artritici. Măcar să văd și eu bicromia alb-albastră...

Toate cele bune! Să ne revedem cu bine! ​

k-lator [02.02.21 23:44:43] »

@irinad:

În anul 2000 a fost prima mea vacanță în Grecia, în Halkidiki. Chiar în prima zi pe o plajă drăguță, un tip cu un trident în mână (nu, nu era Neptun!   ) se face nevăzut în valuri și după nici un sfert de oră iese cu o caracatiță înfiptă în trident și tantaculele înfășurate pe mână. Am rămas... mască!! Wow, așa vânează grecii caracatițele? ... Nu știu nici acum! Cert este doar că din toate țările mediteranene în care am fost, în Grecia am mâncat caracatița cea mai delicioasă. Poza ta cu caractițele la fezandat în vântul santorinez mi-a amintit toate astea.

Felicitări! Am citit cu mare plăcere articolul tău și cu dor de Grecia și de gastronomia ei... așa că într-una din zilele următoare mă gândesc să mă răsfăț și eu la Santorini... restaurantul de lângă pasajul Muncii

Multă sănătate, toate cele bune și vacanțe frumoase, cât mai curând!

webmaster [03.02.21 00:03:02] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.02.21 07:01:10] »

@Carmen Ion:  Mulţumesc frumos, Carmen!

Santorini este un loc în care mi-am dorit şi eu mult să ajung (ca numeroşi alţi muritori), mai întâi pentru o zi, lucru materializat în 2010 într-o excursie de-o zi, cu plecare din Creta, apoi​ pentru o vacanţă mai lunguţă, pentru a putea vedea insula în ansamblul ei. Lucru concretizat cu mari emoţii şi peripeţii anul trecut, dar cu norocul de partea noastră, până la urmă.

​Îţi doresc să vezi Santorini aşa cum crezi că vi se potriveşte vouă, alegerile ne aparţin şi ni le asumăm.

Oricum, mâncarea este demenţială , ​iar peisajele, se înţelege, de poveste! Alb-albastru şi negru vulcanic vezi peste tot.

Sănătate multă vă doresc, sper din toată inima să putem călători şi în viitorul estival! Să ne revedem cu bine şi să avem ce povesti!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.02.21 07:40:26] »

@k-lator:  Bine ai venit, mă bucur pentru vizită, ecou, aprecieri! Mulţumesc frumos!

... un tip cu un trident în mână (nu, nu era Neptun!  

) se face nevăzut în valuri și după nici un sfert de oră iese cu o

caracatiță înfiptă în trident și tantaculele înfășurate pe mână. Am

rămas... mască!! Wow, așa vânează grecii caracatițele? ... Nu știu nici

acum!

​Sincer, nu ştiu nici eu cum e vânată caracatiţa, însă, ca şi tine , ştiu  ​că e delicioasă în farfurie şi arată foarte bine când e pusă la uscat! E adevărat că de bucătăria grecească m-am îndrăgostit şi eu de la primele vacanţe petrecute acolo, însă preparatele sale le descopăr încet, încet, chiar şi acum după mulţi ani de Elada.

Am auzit de restaurantul Santorini, îţi doresc să ai o experienţă frumoasă​ acolo, după cum îţi întorc cu plăcere toate urările de bine! O zi minunată să ai!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [03.02.21 07:58:43] »

@webmaster:  Mulţumesc mult, mă onorează ca de fiecare dată când primesc titulatura!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad, k-lator, maryka, micutzu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? Taverne în Santorini:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10025906562805 sec
    ecranul dvs: 1 x 1