ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.12.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2021
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ 38
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 6 MIN

Mâncare ca la mama, acasă - în Kefalonia

TIPĂREȘTE URM de aici

Am avut damblaua să vedem cum e la munte, în Kefalonia și ne-a cam ieșit pe nas. Noi suntem mai degrabă sea persons decât mountain persons, nici nu prea știm cum să ne comportăm cu muntele, câteodată ne intimidează, alteori avem tendința să-l subestimăm. Cine s-ar fi gândit că (era să zic „în miez de vară” , dar calendaristic luna septembrie începuse deja de vreo săptămână) pe culmile munților, printre păduri de brazi, la peste 1600 m altitudine, ne va (sur) prinde o ploaie rece și rea, în condițiile în care jos, în vale, plajele și marea râdeau în soare?! Oricine, mai puțin noi.

Înfrigurați, cu căldura pornită la maxim în mașină, am început să coborâm, urmărind cu speranță termometrul de pe bord, în care gradele creșteau încet, dar sigur. Am zis însă să nu ne-ntoarcem pe unde am venit și-am apucat-o pe partea cealaltă a muntelui; cu puțin înainte de localitatea-port Poros, aveam s-o cotim spre țărmul sudic, intenția finală fiind să ne încălzim pe deplin oasele pe plaja preferată, Kaminia.

Uitându-mă la un moment dat pe pin-uielile mele de pe harta virtuală, am realizat că în curând avea să ne ațină calea un loc pe care mi-l lăudase intens o amică de-a mea, Luiza: „Au niște plăcinte de casă!... Mamă-mamă! Aia cu lămâie e demențială!” Nu uitasem de el, dar cumva nu se nimerise până atunci și chiar mă gândeam dacă n-o să fim nevoiți să-i dăm skip... Era o ocazie prea bună ca s-o ratăm, chiar dacă, fiind vremea prânzului, ar fi mers mai degrabă niște sărături-ceva; am zis că ne oprim și ne-om orienta la fața locului.

Chiar la intrarea în satul Agios Nikolaos, pe partea dreaptă, pe un tăpșan ușor supraînălțat, cuprins în arcul uneia din meandrele drumului, se află Olive Garden. Precum Milos Taverna din Farsa, e genul de loc pe lângă care am fi trecut ca vântul și ca gândul, poate nici nu l-am fi observat – dacă n-am fi avut referințe atât de călduroase. De la nivelul șoselei nu vezi mare lucru, doar îți aține calea un indicator scris de mână, care te invită să poposești. Peste drum este amenajată o mică parcare, noi n-am văzut-o inițial și am tras mașina un pic mai în față, pe aceeași parte, în afara carosabilului.

Am urcat cele câteva trepte, ne-a întâmpinat un cățel leneș, tolănit într-un boschet din apropierea aleii. Am inspectat locul rapid, cu privirile: o construcție verde micuță, cât să cuprindă o singură încăpere (bucătăria, probabil), prelungită cu o copertină simplă, sub care se găseau 3 mese, toate ocupate. Pe latura dinspre stradă, un șir de alte 4-5 mese de lemn, cu băncuțe așijderea, la umbra măslinilor. În mijlocul pajiștei, o fântână. În apropiere, un camion albastru cu remorcă, dezafectat, pe post de sprijinitor de panouri publicitare hand-made. Un loc plin de farmec rural autentic!

Stăpânul casei ne-a reperat rapid și ne-a invitat să ocupăm una din cele 2-3 mese rămase libere. Citisem pe undeva (sau îmi spusese Luiza) că Olive Garden este de o mică afacere de familie – o englezoaică (Helen, zisă și Eleni) măritată cu un grec; ea gătește (iar plăcintele sale au făcut înconjurul insulei, se pare), el servește. Evident, aveam să interacționăm cu amândoi – oameni la a doua tinerețe, joviali, mereu cu zâmbetul pe buze.

Încă nu ne încălziserăm pe deplin, chestiile cu mânecă lungă erau fleașcă, așa că am căutat masa cea mai însorită, spre surprinderea gazdei noastre. Meniul cuprinde doar câteva feluri și nu-l primești la masă, decât pe cale orală. Am întrebat dacă au și altceva de mâncare în afară de plăcinte, iar nenea și-a chestionat consoarta: „Hei, Eleni, ce mai avem acolo?” „Chiftele doar o porție; în rest, de toate!”

Mi-am frecat mâinile mulțumită, sunt o mare iubitoare de tocături, și m-am grăbit să comand chifteluțele (8 euro), iar Tati a luat roșii umplute (tot 8 euro). Și o salată grecească (6,5 euro) s-o șeruim, înainte de toate. Și câte o berulă (3,5 euro). Deocamdată ne-am declarat mulțumiți; om mai vedea după! 😊 „Dar plăcinte aveți?” Blasfemie!!!... Domnul mi-a aruncat o privire de parcă eram ultima zănatecă din lume și mi-a răspuns sec: „Later.”

Încet-încet am început să ne încălzim și să ne relaxăm. Două pisici au prins a ne da târcoale, ne-au văzut probabil prospături și știau ele ce urmează... Din păcate, curând am fost nevoiți să le dezamăgim; salata grecească n-a mirosit ispititor pentru ele, pâinica rumenă nici atât. Pentru noi însă, da.

N-am terminat bine aperitivul, că imediat am primit și farfuriile cu felurile principale, colorate și apetisante, după cum arătau. Chifteluțele erau rotunde, mici și multe, asortate cu cartofi pai și felii de tomate, iar Tati s-a căpătat cu 2 roșii uriașe cu garnitură de cartofi la cuptor. Mâncare de casă, adevărată, de care mi-era atât de dor!... Cred că nu exagerez dacă declar că, în materie de chifteluțe, cele de la Olive Garden se plasează în top5!... Aromate, suculente, delicioase!

A venit vremea să ne mângâiem pe burtici și... să comandăm desertul, desigur! Și totuși, plăcinte aveți?! „Avem; cu mere sau cu lămâie?!” Tati a zis pas, nu mai pot, iau un pic de la tine; hmm... urăsc să fiu nevoită să aleg dintre 2 opțiuni care par la fel de bune. Mai bine dau cu zarul. Bine, cu lămâie, că mă ceartă Luiza!... A, și câte o cafeluță de-aia grecească, vă rog! No sugar!

Plăcinta cu lămâie a fost mai degrabă o tartă. Ab-so-lut divină! Cafeluța – cafeluță, de-acum puține lucruri ne mai puteau impresiona...

Toate celelalte mese se goliseră, am cerut și noi nota, am fost invitați la bar în acest scop. La Olive Garden nu se poate plăti decât cash și... faceți și voi o socoteală: 38 de euroi, hai 40, să fie număr rotund. Works for me – aperitiv, fel principal, desert și băuturi. Cât Tati a plătit, am avut timp un pic să inspectez barul și am descoperit „meniul” scris cu cretă pe o tăbliță, dar și micul „magazin de suveniruri” : borcane de conserve, textile lucrate manual etc.

Concluzii: ne-a plăcut mult la Olive Garden, mă bucur că ne-a ieșit în cale și ne-am oprit. Recomand și, cu siguranță, vom face orice ocol va fi necesar să accesăm din nou locația, dacă ar fi să revenim cândva în Kefalonia (precum visăm; dar cine știe?! lumea e atât de mare!).

P. S. Am uitat să amintesc de toalete. Ele se află într-o clădire alăturată, pe care am descoperit-o ulterior, special destinată și sunt absolut ok. The end.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 14.12.21 20:25:49
Validat / Publicat: 15.12.21 08:24:35
VIZUALIZĂRI: 719INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Plăcinta-tartă cu lămâie - brandul locului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX [15.12.21 08:23:56] »

Mutat în rubrica "Unde mâncăm? Taverne în zona Poros - Ag. Nikolaos, POROS" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm? [Alte] #Taverne în #Kefalonia]

Dana2008scris / TELEFON [15.12.21 10:42:55] »

@crismis: Să vă fie de bine!... cu întârziere, din păcate.

Cum reușești să faci un film dintr-un prânz!

Cred că ai scrie niște scenarii foarte bune pentru Hollywood. Atâta talent! Felicitări!

Ți-am spus când ne-am întâlnit că atunci când îți citesc articolele lungi, parcă citesc o carte.

Mă relaxează pentru că scrii foarte frumos.

Să revenim la impresiile din Kefalonia.

Anul viitor intenționăm să ne petrecem vacanța pe această insulă și la cât de încântată ai fost de acest local, cu siguranță îl vom căuta și noi.

Călătorii plăcute! Numai bine!

crismisscris / TELEFON [15.12.21 11:14:56] »

@Dana2008: Mulțumesc frumos, Dana! Mă bucur că ați ales Kefalonia pentru vacanța viitoare! Nu veți fi dezamăgiți! Nici de insulă, nici de Gradina cu Măslini! Să auzim numai de bine!

webmaster [16.12.21 11:58:36] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dana2008

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0727860927582 sec
ecranul dvs: 1 x 1