ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 11 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 473 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ FĂRĂ MASĂ
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Rainbow Apartments [Daratsos]2

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din [b]anul curent sau anul trecut[/b]) în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

Vacanţă cretană într-un curcubeu: Rainbow Apartments Chania

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cu biletele de avion spre Chania în buzunar, era musai să mă ocup de cazare, după ce hotărâserăm că ne vom stabili baza chiar în Chania, şi nu într-o staţiune din împrejurimi, căci vroiam să cunoaştem oraşul în detaliu, că doar ştiam că are un centru istoric asemănător celui din Rhodos, şi, totodată, să ne bucurăm de unele dintre cele mai frumoase plaje-satelit ale sale: Chrissi Akti (Golden Beach) şi Agioi Apostoloi, situate la periferia oraşului, undeva la 3 km de punctul zero al Chaniei. Asta fiindcă mergeam pe principiul că avem nevoie de o plajă de casă, dar una bună, cu care să ne începem ziua cu o baie în zori şi să ne răcorim seara cu altă bălăceală, atunci când ne vom fi întors din hoinărelile noastre prin insulă. Practic, în 5 minute eram la plajă. În centru am mers de vreo două ori pe jos făcând cam în jumătate de oră, după aceea ne-am „șmecherit” și luam autobuzul local 21 care avea stație foarte aproape de hotel și făcea cam 10-15 minute, iar biletul era de 1,20 €/sens/persoană, cumpărat din stația Piața 1866, din inima Chaniei, punctul terminus al liniei 21. Așa economiseam timp și energie, iar cheltuiala era destul de mică. Orarul de circulație era foarte convenabil, din 20 minute în 20 minute, ultima cursă pleca din Chania fix la miezul nopții.

Dar, să mă întorc la oile noastre, adică la cazare! Cum plajele erau deja ochite, nu-mi rămânea decât să purced la căutat locuri de cazare în apropierea lor. Desigur, ştiam că vrem un studio în regim self catering, fără nicio masă inclusă. La primele căutări pe booking, deşi eram doar în ianuarie, preţurile nu erau mici deloc pentru ultima decadă a lui iunie, ba chiar erau mărişoare, depăşind 50 €/noapte. Îmi făcuse cu ochiul dintre multele aparthoteluri trecute în revistă, Rainbow Apartments, care arăta exact aşa cum ne plăceau complexurile tipic greceşti, dar preţul m-a întristat pe loc căci sărea de 60 €/noapte, cu plată nerambursabilă chiar. În atare situaţie, mi-a venit ideea să caut aceeaşi proprietate pe alte saituri de rezervare online să analizez un pic, poate găsesc ceva mai ieftin. Şi am găsit o variantă bună pe un sait din UK cu care mai colaborasem excelent în trecut. Dezavantajul major al său este că, odată ce te-ai „agăţat” cu o rezervare pentru care dai un avans simbolic cuprins între 1 € - 15 €, pentru a anula acea rezervare sau oricare alta făcută, costă o sumă fixă de 40 GBP, sau întreaga valoare dacă rezervarea nu se ridică la 40 GBP. Plata efectivă se face cu două săptămâni înainte de a începe sejurul, când banii sunt traşi de pe card.

După multe deliberări, ne-am asumat riscul şi am decis să mergem pe mâna englezilor şi să rezervăm cu 43€/noapte, în total 473 € încercând să gândim pozitiv, că nu intervine ceva rău aşa încât să fim nevoiţi să anulăm. Mi-au fost traşi de pe card 15 € pe loc, urmând ca restul de 458 € să fie achitaţi la începutul lunii iunie.

Despre Rainbow Apartments Chania

Adresă: Tsimenaki 5, Makris Tichos, 73100, Chania, Greece

Website: http://www.rainbow-hotel. gr/

Telefon: 003028221032002

Rainbow Apartments este un complex ce constă în mai multe corpuri de clădire stil vilă cu unul sau mai două niveluri, cu arhitectura tipic grecească, zugrăvite în culori deschise, printre flori și alte plante ornamentale. Este dispus în trepte, pe două rânduri despărțite de o alee principală, clădirile fiind neregulate ca număr de etaje, ceea ce dă impresia unor mici vile. În total, este vorba de 14 spații de locuit, din care 8 studiouri și 6 apartamente, fiind toate diferite unele față de altele. Adică studiourile pot fi de mai multe tipuri, de două sau trei persoane, deci mai mari sau mai mici, la fel și apartamentele, de doi adulți și doi copii sau de mai multe persoane. Unele unități au vedere la mare, altele nu.

Recepția are clădirea așezată oarecum central, oferă gratis hărți, materiale informative, ziare locale în greacă și engleză și este deschisă zilnic, între 09,00-20,00. Atunci când este închisă, numărul de telefon de pe ușă poate fi apelat pentru orice tip de problemă legată de cazare sau de altă natură. La recepție, aproape întotdeauna, cu excepția rarelor dăți când am găsit-o fiica ei, era Nektaria, o doamnă bine, fâșneață, trecută de 50 ani care se ocupa cu succes de aproape tot ce însemna complexul.

Rainbow Apartments poate asigura mic dejun pentru doritori, așa cum am văzut că există în oferta mai multor saituri de rezervare online care îl au în panoplie, dar nu am văzut pe nimeni care să fi dorit.

În anul 2017, complexul a fost modernizat, mobilierul înlocuit, clădirile au căpătat o altă față, băile refăcute integral.

Experiența noastră

Am sunat la hotel cu vreo două zile înainte să mă asigur că pe la 19,00 când am fi sosit noi, găseam pe cineva la recepție, iar Nektaria ne-a spus că va fi totul ok, ceea ce s-a și întâmplat. De cum am ajuns, ne-a făcut instructajul în ce privește regulile interne, ne-a spus că avem cel mai apropiat magazin cu de toate la 30 m, dar și supermarketuri mari gen Lidl, SYN. KA, AB, la 200 m. Ne-a întrebat dacă vrem să închiriem mașină, noi abia așteptam, apoi ne-a trimis la unul dintre mulții închiriatori locali, cu care colaborează strâns. Ne-a spus că aerul condiționat costă 7 €/zi (ceea ce văzusem și pe voucherul de rezervare), iar noi i-am spus că nu prea folosim de fel AC, din cauza unor probleme de respirație, dar n-a zis nimic. Apoi a avut curiozitatea să mă întrebe cum de am rezervat printr-un sait englezesc, fiind din România, iar eu i-am răspuns că am deja tradiție de vreo zece ani de la prima folosire, convenindu-mi prețurile lor destul de bune. Am achitat taxa de stațiune, introdusă anul trecut de guvernul grec, de 5,50 € pentru tot sejurul, câte 0,50 €/noapte de cazare.

Noi am primit un studio pentru două persoane situat la parterul unei vilişoare, cu patio în față, așa cum aveau toate cele situate la parter, la etaj existând la fiecare studio sau apartament câte un balcon. Cred că era cel mai simplu tip de studio, dar pentru noi a fost perfect: spațios, confortabil, luminos, cu mobiler aproape nou și, ce a fost cel mai important, foarte curat. În patio aveam măsuță cu scaune unde stăteam la cafea și citit presa electronică, dar și uscătorul de rufe (cu tot cu cleștișori), absolut necesar.

De cum deschideam ușa de la intrare, pe stânga aveam masa pentru bagaje, chicineta, drept în față, toaleta cu oglindă, iar în dreapta masa cu scaune, dulapul de haine și patul matrimonial, foarte mare și comod, încadrat între noptiere deasupra cărora erau veiozele. Mobilierul, de culoare crem, de bun gust, este bine întreținut și solid. În dulap exista și seif, dar nu l-am folosit.

Chicineta era dotată cu tot ce este necesar pentru autogospodărire: vase și veselă, plită electrică, filtru de cafea, cană de fiert apa, frigider mediu, dar foarte eficient. Am găsit și consumabile gen filtre de cafea, sare, detergent vase, burete, dar și prosop de șters mâinile care era schimbat odată cu celelalte prosoape. Apa de la chiuvetă este potabilă în Chania, grație munților din care se alimentează rețeaua publică, dar se folosește pe scară largă și apa îmbuteliată care provine din aceiași munți.

Deasupra uneia dintre cele două ferestre era instalat aparatul de aer condiționat, iar deasupra dulapului de haine, televizorul LCD, cu ecran convenabil ca diagonală. Posturile erau grecești în majoritate, dar și câteva de știri, BBC, etc. Soțul urmărea noaptea târziu meciuri de fotbal.

Baia m-a surprins foarte plăcut prin felul cum arată, încă din fotografii, iar realitatea s-a dovedit a fi întocmai și prin dimensiune, căci nu era deloc mică. Obiectele sanitare destul de noi, de formă deosebită, bateriile moderne, instalațiile perfect funcționale, finisajele frumoase, separarea parțială a spațiului de duș față de restul băii printr-un geam gros, fără o ușă propriu-zisă, mi s-au părut a fi aspecte moderne, probabil de la recenta înnoire a complexului. Oricum erau bine întreținute și arătau foarte bine.

Uscătorul de păr era așezat pe peretele cu ușa spre baie, am găsit consumabile basice, de genul săpunuri mici, flaconașe cu gel de duș, șampon, hârtie igienică, ce erau înlocuite pe măsură ce se epuizau.

Wi-fi a funcționat perfect, avea semnal foarte bun și era parolat, ca mai peste tot în Grecia. Studioul era prevăzut cu suficiente prize, ceea ce era un beneficiu pentru că aveam de încărcat telefoanele, bateriile externe, acumulatorii pentru camera foto şi aparatele de ţânţari, preventiv, chiar dacă nu văzuserăm, veştile din ţară despre insectele transmiţătoare de virusul West Nile ne speriaseră.

Curățenie se făcea o dată la două zile când se schimbau și prosoapele, iar lenjeriile la patru zile. Dar curățenie se făcea temeinic, așa încât totul strălucea, jos pălăria!

Am avut vecine conaționale în șapte din cele douăsprezece zile, dar n-am știut nimic de ele, fiindcă nu ne întâlneam aproape deloc, dar cele mai vajnice vecine erau cele câteva pisici ale complexului, pe care, dacă le băgam în seamă, nu mai scăpam de ele.

În ultima zi, la check-out, vecinelor le-au fost solicitați bani pe AC, nouă nu, probabil a fost observat faptul că noi n-am prea stat prin cameră fiind plecați de pe orele 09,00 până pe la 05-06,00 pm, timp în care lăsam ambele ferestre rabatate, folosind AC-ul foarte puțin, doar seara târziu, înainte de culcare, pentru a răcori zdravăn încăperea. Oricum, noi ne-am bucurat că ne-au scutit de 77€.

Personalul cu care am interacționat a fost reprezentat doar de Nektaria care se ocupa de tot: recepție, curățenie, intermediere cu alte agenții, consilierea clienților. Tot ea se îngrijea de întreținerea complexului pe afară, a plantelor, uda cu furtunul pe jos pentru a mai răcori pavajul de gresie înfierbântat de soarele nemilos.

În ceea ce privește parcarea, complexul nu deține una proprie, dar soluții se găsesc și sunt date chiar de Nektaria. I-am urmat sfatul și am parcat mașina la stradă sau în fața unei patiserii de la șoseaua principală și n-a fost rău deloc. Am mai fi putut parca în dreptul agenției care ne închiriase mașina, dar era la vreo 150 m și ni s-a părut incomod.

Concluzie

Deși n-am avut parte de niciun curcubeu adevărat în cea mai recentă vacanță din Creta, fiindcă n-am văzut nici urmă de picătură de ploaie, abia dacă am zărit un nor pe cer, așa să nu uităm cum arată, pot spune că șederea într-un alt fel de „curcubeu” a fost excelentă, a fost exact ce ne doream și la ce ne așteptam, iar gazda minunată. Recomand cu mâna pe inimă, pentru poziția față de plajele titrate ale Chaniei, pentru condițiile decente oferite, pentru curățenia exemplară.

Vă rog, atașați următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=rmY52lmoZ4s

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 18.07.19 06:50:20
Validat / Publicat: 18.07.19 09:23:14
VIZUALIZĂRI: 1595INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Rainbow Apartments: studiouri şi apartamente printre plante şi copaci
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64300 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.50 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  19 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [18.07.19 09:21:53] »

  Excelentă recomandare

  Mutat în rubrica "Rainbow Apartments [Daratsos], CHANIA" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.07.19 09:49:23] »

  @webmasterX: Da, poziționarea este ok.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.07.19 11:13:25] »

  " Curcubeul" îmi place! Este exact genul de cazare care ne place și nouă atunci când mergem în Grecia. Ai avut curaj să iei de pe alt site, dar totul a ieșit perfect.

  Cu atât mai mult aţi stat în Chania, într-un loc convenabil, pentru mers la plaje, pentru plimbări seara.

  Se vede treaba că ai experiență și îţi " iese" vacanta frumoasă, de aceea te felicit din toată inima!

  Abia aștept să povestești despre " umblările" voastre!

  O zi frumoasă îți doresc! 🙂

  crismis [18.07.19 11:57:32] »

  @irinad: Arată super! Și noi iubim ideea de a avea o plajă (sau piscină) prin apropiere.

  webmaster [18.07.19 12:49:24] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.07.19 14:56:25] »

  @maryka: Mulțumesc frumos, am avut ceva curaj la rezervare, dar am sperat din toată inima să nu intervină vreun eveniment negativ si așa a fost. Cu " englezii" mai colaborasem în trecut și de fiecare dată fusese ok, oameni serioși!

  Am ales varianta de mijloc intre oraș și această/aceste plajă/plaje, fiindcă vroiam și bălăceli, dar și plimbări în oraș, mai ales seara.

  Voi mai povesti, sper să stau mai bine cu timpul, acum am o perioadă mai plină cu tot felul de probleme.

  Multumesc incă o dată, mă gândeam eu că va fi si pe gustul tău cazarea asta!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.07.19 15:00:34] »

  @crismis: Mulțumesc mult, mă bucur că ți-a plăcut cazarea noastră. Nu avea piscină complexul, dar aveam plaja destul de aproape și ne-a fost deajuns. Cazarea e tipic grecească, dar asta am căutat.

  O după-amiază plăcută!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.07.19 15:02:41] »

  @webmaster: Mulțumesc frumos!

  mprofeanu [20.07.19 14:25:48] »

  @irinad: Faină cazarea și de ținut minte! Arată tare bine și prețul este Ok! Trecut la favorite!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [20.07.19 16:11:18] »

  @mprofeanu: Mulţumesc frumos, şi mie mi-a plăcut de la prima privire (pe internet), pe când căutam de zor cazare. Am ochit-o şi am " lovit-o" ! Realitatea este întocmai cu descrierile făcute pe saitul propriu sau pe altele de rezervări online.

  Mă bucur că v-a făcut cu ochiul şi dvs!

  iulia_ana [02.02.20 13:24:21] »

  Bună ziua, mă puteti ajuta, va rog cu numele saitului din UK, pe care ati facut rezevarea la Rainbow Apartamets? Multumesc!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.02.20 13:35:31] »

  @iulia_ana: Ţi-am dat PM cu numele saitului englezesc.

  iulia_ana [02.02.20 13:38:39] »

  @irinad: Multumesc mult!

  john23scris / TELEFON [31.08.21 17:04:57] »

  @irinad: Poti te rog sa-mi spui cum ati ajuns de la aeroport la hotel? Sunt in cautarea unui hotel chiar in oras si mi-a placut descrierea facuta de tine. Multumesc!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [31.08.21 19:54:25] »

  @john23: Bună seara! Mă bucur că Rainbow Apartments ţi-a atras atenţia. De la aeroport, spre acesta, se poate ajunge cel mai simplu şi cel mai uşor cu un taxi, dar este şi varianta cea mai costisitoare, în jur de 25 euro.

  Noi am ales varianta low cost, adică autobuzul KTEL din aeroport (bilet 2,5 euro/persoană/sens), condiţii excelente, cam jumătate de oră până în la autogara principală (Main Bus Station), situată în inima Chaniei. De lângă autogară, din Piața 1866, am luat autobuzul local 21 pentru câteva staţii, iar biletul era de 1,20 €/pers. Deci, cu 7,40 €/2 persoane am rezolvat decent problema transportului până la hotel.

  Dacă te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita să soliciţi!

  john23scris / TELEFON [01.09.21 14:55:46] »

  @john23:

  @irinad

  Multumesc mult. Ai cumva date de contact (email, telefon), nu reusesc sa iau legatura cu hotelul folosind pagina web.

  irinadscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.09.21 15:20:28] »

  @john23: Cu plăcere! Numărul de telefon este în partea de sus a articolului, 003028221032002. Derulează un pic și-l vei vedea, scriu de pe telefon și mă descurc mai greu că nu prea văd.

  john23scris / TELEFON [08.09.21 14:00:55] »

  @irinad: Multumesc mult pentru tot.

  irinadscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [08.09.21 16:57:50] »

  Cu plăcere!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, irinad, iulia_ana, john23, maryka, mprofeanu
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0709109306335 sec
  ecranul dvs: 1 x 1