ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 10 nopți
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII
PREȚ SEJUR 400 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ fără masă

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Villa Antonis (Apostolis)(încă) NECLASIFICATĂ

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Villa Apostolis şi Villa Andonis din Parga sau acasă la Olga şi Adon’

TIPĂREȘTE

Cred că despre frumoasa Parga şi zonele din jurul său, nu mai puţin încântătoare, am scris şi am tooot scris, că posibil să vă fi plictisit! E drept că aveam ce, întrucât prima decadă din septembrie, din doi ani consecutivi, 2013 şi 2014, le-am petrecut în minunata staţiune de la Marea Ionică. Dar despre locul de cazare din Parga n-am mai apucat să scriu nimic, practic, el a fost eclipsat de farmecul orăşelului care ne-a cucerit inimile şi sufletele de cum l-am văzut, cazarea devenind aproape de neglijat. Până deunăzi când am fost întrebată simplu de nişte colegi de serviciu: ”Unde ai stat în Parga, ca să ne facem o idee, c-am vrea şi noi să mergem în Parga la toamnă? ” Atunci am realizat că deşi am păstrat în ambii ani aceeaşi cazare, n-am spus nimic despre ea. Cum încă nu e prea târziu, netrecând, încă, trei ani de la perioada în care am fost oaspeţi, m-am gândit că poate ar mai fi de folos cuiva interesat de Parga, încă un articol de cazare.

Dar cine sunt Olga şi Adon’? Ei sunt proprietarii celor două corpuri de vile situate în centrul Pargăi, cunoscute ca Villa Andonis, aşa cum am identificat-o pe booking şi ca Villa Apostolis, aşa cum am găsit-o pe site-ul agenţiei englezeşti de rezervări pe care am folosit-o, fiind mai ieftină. Nu am aflat imediat care dintre ele este Villa Andonis şi care este Villa Apostolis, dar cu timpul mi-am dat seama că cea din stânga intrării ar fi Villa Andonis, iar cea din faţă Villa Apostolis. Cert este că amplasarea vilelor, la câteva sute de metri şi, implicit, câteva minute de forfota din centrul Pargăi, era tot ce ne doream. Proprietatea este situată chiar vizavi de Centrul Medical (un mic spital), pe strada Spirou Livada nr. 20, artera principală a orăşelului, care abia putea asigura ca două maşini să treacă una pe lângă cealaltă, asta în cazul în care nu erau parcate şi alte maşini pe margine, ceea nu se prea întâmpla, circulaţia devenind anevoioasă. La asta contribuia şi relieful în pantă, dar şi trecătorii ce foloseau carosabilul pe post de trotuar, acesta fiind insuficient, dar ce să mai vorbim: strâmt, înghesuit şi aglomerat erau atribute-părţi din farmecul Pargăi. Accesul se făcea foarte bine şi spre port, implicit spre plaja Krioneri, dar şi spre plaja Valtos, pe străduţe urcânde, înguste cât cărările de munte.

Să revenim la vilele Apostolis şi Andonis. Ele sunt dispuse în jurul unei mici piscine cu o formă trapezoidală, la intrare te loveşti de un panou care te informează că poţi să iei cu chirie bicilete, scutere, aceasta fiind o altă afacere de familie a celor doi, frate şi soră: Olga şi Adon’. Olga e o femeie dură, gen femeia-bărbat, trecută de patruzeci de ani ce făcea eforturi mari să pară amabilă, ea conducea, practic, totul, ea împreună cu soţul ei urmăreau totul îndeaproape, nu le scăpa nimic. Nu am văzut să fi avut copii. În schimb, Adon’, de fapt Adonis, dar era strigat tot timpul de soră-sa Adon’, era un bărbat de treizecişi... de ani, însurat cu o consoartă frumoasă, cu doi copii şi al treilea pe drum. Anul următor bebeluşul era plimbat cu căruciorul, fără frică, de fraţii mai mari tot pe Spirou Livada. Adon’ era genul de om „lasă-mă să te las”care, în primul rând, se lăsa condus şi el de soră-sa, de o lejeritate remarcabilă (a se înţelege şi ospitalitate), pe deasupra avea un nume predestinat, căci era un bărbat frumos, la care se uitau cu drag toate musafirele, în special, englezoaicele. Lăsând gluma la o parte, ei mai deţineau încă două hoteluri: un aparthotel numit Valtos Ionion pe şoseaua ce duce la plaja Valtos, celălalt mai de soi, chiar la plaja Valtos, Ionion Beach, şi un centru de închirieri biciclete/moto la Valtos Ionion. Dacă pe Adon’ îl găseai, nu-l găseai prin preajmă, Olga era omniprezentă, meritul ei cel mare fiind asigurarea unei curăţenii desăvârşite în tot complexul, ea locuind împreună cu soţul din dotare într-un apartament de la parterul uneia dintre vile.

Buun! Fiecare corp de vile conţine numai camere în regim self-catering, toate fiind dotate cu chicinetă, în corpul din strada Spirou Livada fiind şi recepţia. Nu există bar, restaurant sau altă posibilitate de a încerca ceva de băut sau mâncat. Nici o probemă, lângă complex se afla Green Bakery, restaurant şi patiserie. Vila situată vizavi de intrare avea 17 studiouri şi trei apartamente, cea de lângă intrare, numai 14 studiouri. În primul an de vacanţă am stat într-un studio la parter, în corpul de lângă intrare. A fost foarte bine, camera foarte largă, chicineta utilată complet, cu baia destul de spaţioasă, balconul cam îngust, ce-i drept, şi cam apropiat în părţi de cele al vecinilor cu vedere, ca toate celealte la piscină, dar asta a fost! Curăţenie se făcea zilnic, lenjeria şi prosoapele schimbate la trei zile, consumabile: săpun, hârtie igienică, şampon, pe măsură ce se epuizau, stocurile erau refăcute. Aerul condiţionat funcţiona perfect, la fel şi frigiderul destul de încăpător, hota „trăgea” destul de bine, deşi n-am forţat-o prea tare, televizorul era din cel vechi cu tub (acum am văzut că le-au înlocuit cu LCD-uri), suspendat, cu o mulţime de programe, dar nici unul românesc. Mobilierul includea două paturi single, dar lipite în formă de pat matrimonial cu noptiere în părţi, un dulap enorm, cu seif cu tot, o toaletă cu scăunel aferent, o masă cu două scaune gen fotoliu, ca loc de relaxare. Şi pe balcon, la fel o măsuţă de plastic cu două scaune foarte comode. N-am întâlnit conaţionali în primul an la Olga şi Adon’, a fost o şedere foarte plăcută, am fost hotărâţi să repetăm experienţa Parga şi în septembrie 2014, musai tot la Olga şi Adon’, deşi se scumpise niţel.

Zis şi făcut! Am făcut rezervare în mod similar, ne-am prezentat la vile şi surpriză! Olga şi Adon’ nu numai că nu ne-au mai recunoscut, nici nu aveam pretenţia că doar nu eram cine ştie cine, dar erau foarte încurcaţi la vederea voucherului nostru de cazare. L-au sucit pe toate părţile, au consultat graficele de cazare pe care le aveau pe hârtie, deşi aveau un computer (probabil de decor) şi, în fine, Olga ne-a invitat în vila din faţă. Ok, mi-am zis, să o încercăm anul ăsta şi pe-asta. În drum ne spune că e posibil să ne mute în alt studio pe parcursul celor zece zile, pentru că le vin nişte prieteni buni din Anglia pe care trebuie să-i cazeze neapărat acolo. A repetat de câteva ori că „poate, nu e nimic sigur! ”, probabil la expresia feţei mele nedumerite. Atunci, de oboseală, n-am dat importanţă prea mare acestui aspect, deşi ar fi trebuit. În timp ce eram conduşi spre studioul nostru, auzim dulcele nostru grai răzbătând din altul unde se certau de zor membrii unui cuplu. Olga a zâmbit cu subînţeles, în sensul că „gălăgioşi mai sunteţi, fraţilor, din neam! ”. Eu m-am făcut că nu înţeleg despre ce e vorba.

Camera era foarte plăcută, deşi un pic mai mică faţă de precedenta, era mai stilată, avea pat de mijloc cu adevărat, noptiere în capete, o canapea, o toaletă cu scăunel, un LCD suspendat. Baia era, în schimb, mai mare şi mai bine organizată, dar la fel de curată. Chicineta era fix la intrarea în cameră, bine utilată, la fel, frigider şi hotă funcţionând perfect. Balconul oferea vedere către inima Pargăi până la mare care se zărea timid hăt departe, puteam admira priveliştea stând confortabil în minifotoliile din jurul mesei. Olga stătea cu noi în acelaşi corp, avantajul curăţeniei fiind mai accentuat. Aşa au trecut şapte din cele zece zile de vacanţă, în regimul cunoscut de schimbat lenjeria, prosoapele, consumabilele, etc. În după-amiaza celei de-a şaptea zile, Olga, ce ne aştepta în stradă, ne anunţă şi ne roagă s-o scuzăm, că trebuie să ne mutăm într-un studio în corpul celălalt, scop în care îşi punea la dispoziţie propriul ajutor. Ne-a luat aşa de repede şi de tare, că nu prea ne-am dezmeticit şi ne-am învoit. Am început să strângem în grabă lucrurile şi să le aruncăm fără noimă în bagaje, pentru că distanţa nu era mare, dar stresul şi disconfortul, da! În fine, într-o oră eram mutaţi dincolo şi cu sprijinul direct al proprietăresei. Apoi am îndraznit să comentez cutezând s-o întreb de ce a hotărât aşa, că şi noi plătiserăm demult tot printr-o firmă englezească, având, totuşi, defectul de a nu fi englezi. N-am primit nici o explicaţie pertinentă, ci numai scuze cu duiumul. N-am vrut să ne stricăm vacanţa, nu ne-am „pus cracă”, lăsând lucrurile aşa, dar faptul în sine mi-a lăsat aşa un gust amar, gust pe care nu l-a mai îndulcit nici Adon’ cel arătos ce se simţea şi el vinovat de învârtelile surorii sale. După aceea, în ciuda ghinionului avut, ne-am impus să trecem peste incident, fără să ne-afecteze prea tare, pentru a nu ne compromite finalul de vacanţă şi am reuşit.

Per total, complexul e o bună opţiune de cazare în Parga cea aglomerată şi înghesuită, chiar dacă nu are parcare proprie. Adon’ s-a descurcat şi ne-a făcut rost de loc pentru maşină în jur, în aşa fel încât n-au fost probleme. Apropierea de centru, port, de Valtos, de magazinele mai mari din zonă: Arista, Dalas, de biserica Sf. Nicolae, de şcoala cu a sa curte generoasă numai bună de parcare, reprezintă atuuri clare ce recomandă vilele Apostolis şi Andonis turiştilor dornici de Parga.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 07.04.16 19:14:12
Validat / Publicat: 07.04.16 20:31:49
VIZUALIZĂRI: 2293INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Parga, în splendoarea sa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67450 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  4 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [07.04.16 20:31:22] »

  @irinad - Pe booking am găsit denumirea Villa Antonis. Fiind un site des folosit pentru rezervări am păstrat denumirea rubricii ca acolo.

  ===

  rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=20139.

 • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
 • - fă click pe locul unde e amplasată
  • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
 • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
 • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
 • ===

  Mutat în rubrica "Villa Antonis (Apostolis), PARGA" (nou-creată pe sait)

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [07.04.16 20:43:04] »

  @webmaster26 - Nu prea mă pricep, dar cred că le-ai găsit bine. Aşa ar fi: 39°17'10.2"N 20°23'55.3"E, dacă am copiat bine!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  kikiritzi [08.04.16 17:45:26] »

  @irinad - Mi-a placut stilul obiectiv care razbate din ceea ce ai scris. Nu mi se pare deloc scuzabil mutatul fortat din camera. Cred ca eu ii 'ardeam' mai mult la 'servicii' pt asa ceva!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [08.04.16 18:53:31] »

  @kikiritzi - Aşa m-am gândit şi eu iniţial, după aceea am revenit la sentimente mai bune cugetând mai profund, mai ales la vacanţa din septembrie 2013 când totul a fost excelent. Desigur, a fost destul de neplăcut ştiind că în locul nostru se mutau nişte englezi care veniseră cu rezervare prin aceeaşi agenţie, dar...

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  irinad, kikiritzi

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.081335067749 sec
  ecranul dvs: 1 x 1