ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.12.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 29 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ fără masă
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Nepheli Hotel2

Hotel Nepheli din Paralia Katerini, o cazare cu cântec

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

M-a influenţat în decizia de a scrie mai repede un articol despre acest hotel momentul în care colega @flaviana77 a solicitat o recomandare de cazare în Paralia Katerini, mai aproape de centru. În Paralia Katerini, soţul meu şi cu mine alegem să ne petrecem nopţile intermediare în drum către plaiurile mai îndepărtate ale Eladei. E aşa un soi de prima dragoste din liceu la care revii când şi când să vezi ce mai face, cum mai stă, ce s-a mai schimbat în bine sau în rău.

Dacă anul trecut am ales pentru nopţile de tranzit să stăm la hotel Lilalo (vezi impresii) situat în partea nordică a staţiunii, practic în Paralia Kaliteas, mai recent apărută în peisaj, pentru anul acesta ne-am gîndit măcar prima noapte să o petrecem în inima Paraliei Katerini, să fim mai aproape de vibraţia din staţiune. Recunosc, o idee mai proastă nici că se putea, însă probabil ni se luase de binele de anul trecut şi ca omul să aprecieze ceva bun cu care s-a obişnuit deja, îi trebuie o palmă ca să se trezească. Noi eram deja obosiţi după un drum de douăsprezece ore, aveam nevoie stringentă de odihnă fiindcă următoarea zi ne mai aştepta încă o zi de drum lung spre insula Kefalonia, spre care porneam dis-de-dimineaţă.

După cum spuneam, ne-am zis să încercăm o cazare în inima Paraliei Katerini, locul plin de efervescenţă atât ziua, cât şi noaptea, mai cu seamă că hotelul pe care-l găsiserăm oferea cameră cu vedere la mare, nemaipunând la socoteală că el însuşi se situează pe plajă. Deci, să-ţi bată marea în geam, nu alta! În ianuarie, când am făcut rezervarea pentru ultima noapte de august, preţul pe booking era destul de mic, la care mi se mai mai aplica o reducere de 10%, graţie unui statut dobândit în timp, în total 34 euro, chilipir, nu glumă! E vorba de Hotel Nepheli despre care părerile erau controversate pe sait, din două articole postate deja cu mai mulţi ani în urmă, un user îl recomandă, altul nu. Notele pe booking erau şi sunt foarte mari pentru acesta. Ne gândim că am putea risca pentru o noapte, căci în cazul unei nereuşite, n-am fi putut muri nicidecum!

Hotel Nepheli este situat pe strada Agiou Nikolaou, la nr. 41, prima stradă paralelă cu marea, artera cea mai frecventată, circulaţia maşinilor fiind închisă, cu excepţia celor cu treburi de aprovizionare sau de utilităţi, seara parcă e o „viermuială”, abia te poţi plimba de colo-colo pe la prăvălii. Se află la o aruncătură de băţ de cea mai mare discotecă din staţiune şi lângă port. Dacă intrarea se face dinspre stradă principală a Paraliei, cealaltă faţă a sa priveşte către mare. Are opt camere situate pe două niveluri: etajele 1 şi 2, la parter sunt spaţii comerciale, chiar o tavernă, la etajul al treilea locuiesc proprietarii, fiind deci o afacere de familie, ca mai peste tot în Grecia. Cel mai neplăcut a fost faptul că nu are parcare, deşi pe booking apărea că există una în apropiere, în fapt nu am găsit, mai cu seamă că strada era deja necirculată de maşini la orele după-amiezei. Totuşi, de parcat n-a fost prea greu în parcarea de vizavi de marea discotecă, după ce ne-am învârtit un pic să găsim un loc bun, mai ferit. Ne-am luat genţile de voiaj făcute special pentru nopţile de tranzit şi după vreo o sută de metri per pedes, ne prezentăm la hotel, sunăm la interfon, spunem că avem rezervare, ni se spune să aşteptăm.

Repede apare o doamnă corpolentă, şi se prezintă: Eirini (a se citi Irini). Zâmbesc şi îi spun că numele ei îmi este familiar, pentru că seamănă cu al meu. Fără nici o urmă de jenă sau regret, atunci când îi arăt voucherul, îmi spune că nu-mi mai poate oferi camera cu vedere la mare pe care o rezervasem cu opt luni înainte deoarece a dat-o altor conaţionali care stăteau o săptămână, nu doar o noapte. Îmi oferă una cu vedere la stradă, la etajul al doilea, însă în compensaţie, îmi face reducere cu cinci euro, deci aveam de plătit 29 euro. Nu mi-a picat bine deloc, m-am consultat din priviri cu soţul meu, ne învoim mai mult din motivul că începeam o vacanţă lungă şi n-am fi vrut să debuteze cu nervi şi ceartă. Acesta a fost primul lucru neplăcut care mi s-a întâmplat în legătură cu acest hotel. Ne conduce la etajul al doilea, la cameră şi ne-o prezintă: destul de curată, nu prea mare, cu vedere la stradă, ne dă cheia şi convenim să i-o lăsăm dimineaţă pe toaletă, în cameră, dat fiind că noi plecam înainte de orele 7,00. Îi întind banii şi mă întreabă dacă doresc factură, şi îi spun că nu ţin neapărat, peste câteva zile aveam să constat că am greşit.

În cameră se intră direct, în spatele uşii stă aninat un cuier metalic, în stânga este camera, în faţă se pătrunde în baie, am zis bine se pătrunde, căci uşa e cam mică.

Camera are două paturi despărţite de-o noptieră la mijloc, deasupra căreia, sus pe perete a fost montat un decor cu o perdea suspendată de o tijă metalică, un fotoliu ca loc de relaxare, măsuţă pentru bagaje, şifonier încăpător, toaletă cu taburet şi oglindă. Alături, pe perete stă agăţat uscătorul de păr. Există şi un frigider micuţ, însă foarte util, deasupra căruia era aşezată o tavă cu pahare pe care am găsit şi parola wi-fi, semnalul acestuia fiind destul de bun. Electrocasnicele erau completate de un televizor model vechi, cu diagonală mică, aparatul de aer condiţionat care a funcţionat destul de bine, numai că la un moment dat l-am oprit că „făcea prea mult curent”. Există şi calorifer, pentru că în Paralia multe dintre hoteluri şi vile sunt ocupate nu numai vara, aici făcându-se shopping şi în alte anotimpuri.

Baia este micuţă, foarte curată, locul de duş este separat de restul încăperii printr-un zid de cărămidă de sticlă (cărămidă Nevada) care dă un aspect destul de plăcut ochiului. Instalaţiile funcţionează bine, scurgerile, aşijderea. Consumabilele obişnuite (săpun, hârtie igienică, gel de duş), nu pot să spun cât de des se reînnoiesc, stând doar o noapte. Prosoapele şi lenjeria, imaculate le-am găsit aşezate cuminţi pe paturi.

Balconul, după cum vă spuneam, îngust, cu vedere la stradă, are mobilier de plastic: o măsuţă cu două scaune. Însă cel mai de seamă decor al balconului este numele hotelului ale cărui litere în limba greacă sunt dispuse pe verticală, lipite de acesta, pe o firmă luminoasă ce pe timpul nopţii străluceşte ca un soare.

Toate bune şi frumoase până la lăsarea serii când strada a devenit un furnicar, atât de oameni cât şi de zgomote. După o bălăceală (plaja de lângă hotel e îngustă, aglomerată şi cam murdară), o masă copioasă la taverna Babis&Babis (vezi impresii), o plimbare de recunoaştere prin staţiune, ne-am retras la somn pentru că ziua ce venea se anunţa din nou pe drum, obositoare şi lungă, căci la 13,30 aveam programare la ferry din Lefkada, iar acolo trebuia să fim acolo cu o oră înainte. Însă n-am reuşit să ne odihnim aşa cum ar fi trebuit, gălăgia din stradă dându-ne bătăi de cap imediat. Am încercat ba cu uşa balconului închisă şi AC-ul funcţionând, dar n-a fost chip, soţul meu având o sensibilitate vădită la acesta, ba cu uşa deschisă, însă decibelii din stradă ajungeau cu uşurinţă la noi. Până mi-am amintit că în kit-ul de vacanţă, printre cosmetice, am şi două perechi de antifoane, aşa pentru orice eventualitate. Iată că eventualitatea s-a înfăptuit şi utilitatea acestora a fost dovedită, e drept că am riscat să nu auzim nici soneria telefonului, dar ne-am descurcat.

După vreo două zile de vacanţă kefaloniană, primesc de la booking un email prin care eram rugată să răspund cu „da” sau „nu” la întrebarea dacă am stat efectiv sau nu la Hotel Nepheli prin alegerea uneia dintre cele două căsuţe posibile, deoarece proprietarul nu a confirmat şederea noastră la hotel. Bineînţeles că am bifat că am stat, acesta fiind adevărul, însă după cum bine v-aţi dat seama riscam şi reţinerea preţului camerei de către booking de pe card şi la „o adică”chiar nu aveam cum să dovedesc, fiindcă nu ţinusem să primesc factură. Dar, pesemne că mi-am făcut un bun renume pe booking, că nu mi s-a întâmplat ceva de genul acesta, dar nici n-am mai fost invitată ca-n alte dăţi să dau note cazării.

În concluzie, recomand hotelul pentru camerele cu vedere la mare, că mai bine auzi valurile şi marea, decât gălăgia considerabilă din stradă, chiar şi muzica ce răzbate de la discotecă. Desigur, dacă nu vă deranjează prea tare zgomotele, nici cele cu vedere la stradă nu sunt rele, de pe balcon poţi să „urmăreşti” de sus spectacolul străzii, fără nici un ban. De asemenea, e bine ca întotdeauna să solicităm factură de la locurile de unde ne cazăm, dacă o primim e şi mai bine, pentru că nu se ştie niciodată când e necesară.

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:youtube

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de irinad in 13.12.16 19:30:35
Validat / Publicat: 14.12.16 08:33:55
VIZUALIZĂRI: 2103INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Plaja din Paralia Katerini în dreptul Hotelului Nepheli
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  10 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [13.12.16 19:50:21] »

  @irinad: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ===

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [13.12.16 20:07:57] »

  @webmaster26: Da, întocmai acolo este!

  Mulţumesc pentru ataşarea videoclipului!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Dan&Ema [14.12.16 08:41:48] »

  @irinad:

  Am placerea primului vot. Cand am citit titlul m-am gandit intr-un fel, cand am citit notele altfel, asa ca a trebuit sa citesc articolul sa lamuresc dilema.

  Felicitari! Si de retinut camere cu vedere la mare.

  flaviana77 [14.12.16 09:04:33] »

  multumesc si ma bucur ca am inspirat in scrierea unor noi articole pe AFA despre Paralia Katerini.

  pana la urma nu am inteles grecoaica si-a bagat banii in buzunar ca sa zic asa? daca te-au contactat cei de la booking... vezi uite niciodata nu am facut o rezervare pe booking imi este teama sa folosesc aceast servici desi stiu ca multi apeleaza la el.

  de asemenea niciodata nu am mers in Grecia cu masina personala si inca stau asa cu un nod in gat pentru ca nu ne pricepem deloc la astfel de drumuri, intotdeauna am mers cu autocarul in calatorii, dar fiind si cu copilul este greu si pentru el si pentru noi sa apelam la autocar pana cand nu va mai creste un pic si el.

  nrs [14.12.16 10:36:55] »

  si eu am patit chestia cu confirmarea cazarii ceruta de booking la cazarea rezervata in Turcia, aveam factura pentru ca am platit cu cardul. nu mi-a fost solicitata a fost suficient ca am confirmat cazarea

  elviramvio [14.12.16 11:21:22] »

  @irinad:

  Stiu locatia. In mai, in zilele cand am fost noi, era plin de adolescenti si doar trecand pe langa hotel, timpanele sufereau de prea multi decibeli.

  Chestia cu factura am patit-o si eu, inainte de a scrie pe afa. N-am primit factura, nici macar o chitanta si am fost contactata de booking.com sa confirm sederea, daca se poate cu dovada platii. Nu aveam dar m-am gandit sa le trimit doua poze, una din camera cu bagajele noastre si una de la micul dejun cand de fapt sotul fotografiase acvariul din sala de mese si pe mine langa el. Ambele din fericire aveau data. A fost o. k. pentru mine, banuiesc ca nu si pentru hotel caci dupa un timp, scurt, avea suspendata relatia cu booking.

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.12.16 12:10:59] »

  @Dan&Ema: Mulțumesc, da așa e cel mai bine, cu vedere la mare!

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.12.16 12:22:41] »

  @flaviana77: Într-adevăr, ai fost sursă de inspirație, motiv de aducere aminte, cum vrei tu, însă mie mi-a făcut plăcere să scriu.

  În ceea ce privește gestul proprietarei, nu mă pot pronunța, însă despre booking am numai cuvinte de laudă, eu în decursul timpului nu am avut experiențe neplăcute cu ei. Nu mi-a luat banii și bookingul, nu știu cum s-au descurcat între ei, cert este că eu am plătit doar la hotel.

  Eu îți recomand să ai încredere în booking, până la proba contrarie.

  Nu trebuie să vă temeți de drumul cu mașina până în Grecia, prima dată e mai dificil, mai emoționant, apoi devine rutină, mai ales că prin Bulgaria autostrada e an de an, mai lungă și mai bună.

  Mulțumesc și eu pentru vizită!

  elviramvio [14.12.16 12:25:18] »

  @irinad:

  Asa este.

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [14.12.16 12:36:28] »

  @elviramvio: Mă bucur că ești în asentimentul meu, în privința zgomotelor din stradă. Dacă mai era plin și de tineri gălăgioși...

  Și mie îmi venise ideea cu poze trimise către booking, dar nu făcusem deloc cu telefonul, trebuia să mă fi dus undeva să le descarc, dar până la urmă n-a fost nevoie, căci am fost crezută pe cuvânt. Dar, spre mirarea mea, hotelul încă se vinde pe booking.

  O zi frumoasă îți doresc!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Dan&Ema, elviramvio, flaviana77, irinad, nrs
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0746388435364 sec
  ecranul dvs: 1 x 1