Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 123646

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 42 / 45

⭐ValentinB_88⭐PR39r[01.06.23 19:28]

Azi ne-am intors, fiind cazati cu 3 ultime nopti in Edirne. Traseul clasic... nu are rost sa il mai scriu aici.

Ce m-a șocat prima data a fost coada de masini de la vama BG spre TR... care incepea de la prima parcare pentru tiruri adica de aici si se intindea pana la ghiseul vamesului bulgar. Ce este mai trist ca erau deschise doar 2-3 ghisee. Eu am luat cea mai lunga coada cam pana in curba de la WCurile alea de pe dreapta cum mergi spre Turcia si am stat vreo 40 de minute. La coada care era azi, de peste 1 km, nici nu vreau sa ma gandesc cat trebuia sa stai.

90% din masinile de la coada erau de Romania. Apoi tot drumul prin BG, 70-80% din masini erau de RO. Cum ne-am apropiat de Ruse, peste 90% din masini erau de RO, am prins si o bucata care se asfalta, lucrau muncitori pe acolo, plus un accident grav, cu salvari, politie si nebunii.

Asta pe E70 la iesirea din RUSE sensul SPRE Razgrad. Pe partea noastra spre RO, zero masini la taxa de pod, a mers imediat, dar din nou am ramas uimit... coada de masini care paraseau Romania si voiau sa intre in BG era (atentie) de la ghiseele duale (BG-RO) de pe partea bulgara, bară la bară pana la pod, bară la bară PE tot podul, bară la bară prin toată vama RO-BG, pana la petromu din RO de la sensul giratoriu de langa noua centura, apoi pe centură bară la bară pe banda 2 masinile si pe banda 1 tirurile. Coada de masini se termina undeva pe la jumatatea centurii noi (aia din beton - DN5D) deci peste 5 km!!! Pe site-ul celor din vama scriau ca ar fi de 120 de minute dar sunt sigur ca dura mult mai mult. La tiruri aparea peste 200... acum cand scriu apare 300. Coada de TIRuri era dispusa pe zeci de km.

Cand am iesit din TR in BG nu era nici o masina... din BG in RO erau vreo 10 masini.

Detalii in viitoare recenzii. Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

cosminapSR10r[01.06.23 21:11]

⭐ValentinB_88⭐PR39r[04.06.23 09:45]

Ceva important (zic eu). Atât la dus cât și la întors, în vama turcă va trebui să vă dați jos pentru poze. Marginile culoarelor de lângă ghișee sunt brăzdate cu structuri metalice în formă de U. Am văzut muuuulte persoane care fără să-și dea seama, deschideau ușile fix în suporții ăia metalici, aflați la o înălțime 25-35 cm de la sol, deci fix unde-s marginile ușilor.

Dacă nu vă "doare" o bubuială mică la ușă și o săritură de vopsea, e ok, dar dacă aveți mașini mai noi, s-ar putea să nu fie ok.

Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

YodaPA16r[04.06.23 10:57]

@⭐ValentinB_88⭐: Buna atentionarea, multumesc. Cred ca acolo trebuie sa pui masina cat mai in mijlocul culoarului, in asa fel incat sa se poata cobori si pe partea stanga si pe dreapta fara sa lovesti.

Acele bare, insa, sunt de o mare intelepciune... Mie imi plac si la benzinarii, ca sunt puse in asa fel incat daca ma opresc cu rezervorul in dreptul furtunului, usa mea se deschide chiar in bara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[04.06.23 19:33]

@Yoda:, chiar și parcat pe centru, nu prea poți deschide ușile la maxim, culoarul fiind foarte îngust. La ușile spate nu ar fi problemă, ele fiind "tăiate" după roata spate dar la ușile față, acolo e "buba".

Dar puteți parca cât mai pe centru, deschizând ușile ușor, la maxim 60-70% din raza totală de deschidere, pentru a preveni lovirea ușii.

Ar trebui să pună și ei ceva cauciucat de protecție... Măcar la ghișeul de poze unde te dai jos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[04.06.23 21:13]

@Yoda:

Cred ca acolo trebuie sa pui masina cat mai in mijlocul culoarului, in asa fel incat sa se poata cobori si pe partea stanga si pe dreapta fara sa lovesti.

Dacă şoferul nu este singur în maşină, aşa cum se întâmplă în marea majoritate a cazurilor, este cât se poate de logic să poziţioneze maşina pe centrul culoarului pentru a se putea coborî confortabil pe ambele părţi ale maşinii. Cel mai comod este să opreşti maşina cu botul înainte de cameră. Astfel câştigi timp şi tu, pentru că pasagerul din dreapta nu se mai învârte fără rost în jurul maşinii proprii şi nu le consumi timpul nici celor din spatele tău.

În plus, nu ai niciun motiv să te apropii exagerat de mult de ghişeu, pentru că nu dai niciun act pe geamul maşinii.

Fiecare persoană din maşină coboară cu paşaportul propriu în mână, îl prezintă personal angajatului de la ghişeu şi apoi zâmbeşte la poză .

Personal nu am înţeles rostul acestei proceduri ŞI la ieşirea din Turcia, dar... m-am conformat şi am zâmbit frumos .

Acele bare, insa, sunt de o mare intelepciune...

Sunt destul de stupide, recunosc, însă o singură dată mi-au fost de mare folos. Când începuse modernizarea vămii de la Hamzabeyli, dar înainte de finalizarea lucrărilor, au băgat şi turismele pe aceeaşi bandă cu camioanele, dar fereastra ghişeului de control era la nivelul cabinei de TIR. M-am dat jos din maşină şi doar căţărându-mă pe o asemenea bară am reuşit să-i dau angajatului paşapoartele şi talonul.

Mie imi plac si la benzinarii, ca sunt puse in asa fel incat daca ma opresc cu rezervorul in dreptul furtunului, usa mea se deschide chiar in bara.

Dacă rezervorul maşinii este pe partea dreaptă, nu există niciun risc , altfel...

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[04.06.23 21:35]

Astăzi m-am întors din Turcia după o vacanţă frumoasă, dar mereu prea scurtă .

Ultima alimentare făcută în Turcia a fost la un Shell din Edirne cu benzină VPower la preţul de 21,75 TL. Motorina VPower era 20,04 TL, GPL era 10,90 TL.

Vama turcă am trecut-o în fix 4 minute, cu tot cu şedinţa foto , având doar şase maşini în faţă, româneşti şi bulgăreşti. Pe partea bulgărească a fost mai complicat, vameşii bulgari se pare că au făcut o pasiune pentru lenjeria mea folosită , doar bulgarul din faţa mea şi cu mine ce am fost luaţi la puricat, restul trecând prin vamă fluierând. Am pierdut 25 minute cu tot cu scosul bagajelor din maşină şi pusul lor înapoi într-o ordine aleatorie, plus urările de sănătate maximă la adresa vameşilor şi o verificare sumară că nu mi-au ciordit nimic important.

La Ruse a fost OK, aşa cum mă aşteptam, deoarece nu întâmplător am ales să mă întorc din vacanţă cu o zi mai devreme pentru a nu prinde aglomeraţia de la finalul minivacanţei de Rusalii.

La plata taxei de pod erau deschise patru porţi, iar pe partea românească, pentru a nu se bloca podul, au deschis şi o a treia poartă, nu au mai scanat documentele, verificarea făcându-se doar vizual în câteva zeci de secunde.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[04.06.23 21:37]

Oprirea masinii inaintea camerei nu ajuta cu nimic, acele minunate bare fiind amplasate, asa cum se vede si aici cu mult inaintea ei, de jur imprejurul acelui "trotuar/refugiu".

Pasapoartele nu le-am dat niciodata individual. Le-am dat gramada de la inceput, vamesul le-a luat frumos si apoi ne-a strigat pe rand, efectuand fotografia fiecaruia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[04.06.23 21:46]

@cosminap:

Minivacanța a pus lumea pe drumuri!

Corect!

Ar fi fost şi păcat să nu profite oamenii de această binevenită minivacanţă de cinci zile, cu puntea pentru bugetari anunţată cu multe luni înainte, astfel că fiecare şi-a putut face planuri. Aglomeraţia inerentă este doar un disconfort, care nu ştirbeşte bucuria vacanţei.

=

Începând de anul acesta ai... concurenţă . Ţi-am urmat exemplul. Nu a fost uşor să conduc singură peste 3500 kilometri, dar m-am descurcat cu brio

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

cosminapSR10r[05.06.23 06:02]

@nicole33: Știam noi, adică eu&copilotul, că ne putem baza pe tine????

Am început să culeg noutățile referitoare la traseu, astfel încât, pe la-nceputul lui august, să fiu cu lecțiile-nvățate. Știu că nu-i cea mai ok perioadă, dar ne programăm vacanța după examenele copilului????

Formația va fi ceva mai extinsă și, din această formație, noi suntem singurii care au mai fost în Turcia, deci depinde de mine cum le explic ce-i cu traseul ăsta????.

Nu m-am încumetat încă să abandonez Marea Egee????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[06.06.23 01:06]

@turkn:

este ciudat ca nu apare taxa neplatita, poate a fost sarbatoare in Turcia si au fost autostrazile gratuite.

Nu a fost sărbătoare în Turcia în ziua respectivă, ci abia a doua zi când, deşi am circulat tot pe o autostradă veche, de stat, O4 Istanbul - Ankara, am plătit ca în orice altă zi.

Nu ştiu exact cum stă treaba cu sărbătorile şi gratuităţile, am tot auzit că s-ar putea circula gratis în zilele respective, însă mie nu mi s-a întâmplat niciodată.

Prin 2018 parcă am plecat în Turcia pe 19 mai (sărbătoare în Turcia), am plătit O3 şi O4, normal de pe HGS, dar nu-mi apărea traversarea podului FSM şi am crezut că a fost bonus , pentru a constata doi ani jumate mai târziu că datorez şi taxa de pod şi penalizările aferente, deoarece trecerea fusese înregistrată de o cameră OGS, iar datoriile nu se compensau între cele două sisteme.

=

Nici după aproape trei săptămâni nu-mi apare tronsonul Edirne-Kinali pe O3, pentru că ştiu sigur că nu am mers pe D100 . Nici datorat pe HGS şi nici plătit. Am mai avut întârzieri în actualizarea datelor, dar era vorba de maxim 4-5 zile.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[06.06.23 06:29]

@cosminap:

Știam noi, adică eu&copilotul, că ne putem baza pe tine

Am început să culeg noutățile referitoare la traseu, astfel încât, pe la-nceputul lui august, să fiu cu lecțiile-nvățate. Știu că nu-i cea mai ok perioadă, dar ne programăm vacanța după examenele copilului

Informaţiile referitoare la traseu precum şi alte noutăţi vor începe să apară spre sfârşitul lunii când începe vacanţa copiilor.

În mod normal, ţi-aş fi spus că la începutul lunii august va fi foarte cald şi umiditatea ridicată te va deranja, însă, la cât de capricioasă şi ciudată a fost vremea anul acesta, poate scapi mai uşor

Formația va fi ceva mai extinsă și, din această formație, noi suntem singurii care au mai fost în Turcia, deci depinde de mine cum le explic ce-i cu traseul ăsta

Distracţia va fi mai mare cu cât gaşca este mai mare, însă drumul va fi mai greu de parcurs în coloană de patru maşini dacă vă ambiţionaţi să ţineţi aproape unul de altul.

Eu aş fi renunţat la cazarea de la Canakkale în favoarea uneia la Gelibolu, mai ales după deschiderea podului peste Dardanele, unde se câştigă timp.

De asemenea, vei câştiga timp şi traseul ţi se va părea mai uşor datorită tunelurilor Assos şi Troia care, cu siguranţă, te vor încânta.

Nu m-am încumetat încă să abandonez Marea Egee

Păcat că nu ţi-ai făcut curaj să abordezi Antalya.

Chiar dacă este mai lung cu câteva sute de kilometri, mie mi s-a părut mai uşor de parcurs decât cel de la Egee, deoarece mergi mult pe autostrăzi.

=

Ce ai ales pentru anul acesta?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

cosminapSR10r[06.06.23 07:16]

@nicole33: Sincer, acum îmi doresc vreo câteva zile cu "foarte cald"????

Am ales intermediarele in Canakkale pentru forfota lui???? și pentru prețul obținut direct de la sursa probată în ultimile 2 vacanțe (Troia Ador Hotel, 30 euro/noapte/cameră, cu locuri de parcare).

Tot prețul, la data rezervării (noiembrie 2022), low low buget????, ne-a făcut să alegem Grand Blue Sky Kusadasi. Acum prețul a luat-o razna!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[06.06.23 07:41]

@cosminap: Chiar si la Ador Troia Hotel se ajunge mai repede peste pod decat cu ferry.

Asa este, au luat-o preturile razna rau de tot. Si eu tot prin noiembrie am facut rezervarile, si acum hotelurile respective au preturi cu 30 pana la 90% mai mari.


M'LiviuPA48r[07.06.23 01:00]

Uităndu-mă pe ultimele impresii observ ca foarte mulți conaționali au ales Turcia ca destinație pentru vacanta de Rusalii.

Noroc si cu copii ca tot sunt in vacanta dar nu vreau sa întru in acest subiect...

Felicitări tuturor. Așteptăm impresii si de la ceilalți membri ai familiei AFA.

Numai bine!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

expertuGD[09.06.23 11:04]

Eu o sa plec peste o saptamana in Turcia la Dalyan cu o oprire intermediara in Canakkale.

Sunt in perioada in care strang informatii despre drum fiind prima data cand ma duc cu masina in Turcia dar pana sa sa se deschida vama Makaza am mers de mai multe ori pana aproape de granita cu Turcia cand ma duceam in Thassos.

Daca cine va are informatii mai proaspete le poate pune aici. Daca nu o sa incerc sa pun eu dupa ce ajung in Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[09.06.23 11:31]

Am scris eu de cateva zile, tot ce mi-a trecut prin minte referitor la drum. Ai recenzia aici. Nu am fost asa de departe (Dalyan) dar sunt si chestii generale.

Drum bun.

PS vad ca a căzut lira (din nou) .... acum la 0.19 RON/1 lira si peste 25 de lire/1 euro. Daca pana acum imparteam preturile lor la 4 (caci era lira ~0,25), acum impartim la 5....

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[10.06.23 09:41]

@expertu:

Sunt in perioada in care strang informatii despre drum fiind prima data cand ma duc cu masina in Turcia dar pana sa sa se deschida vama Makaza am mers de mai multe ori pana aproape de granita cu Turcia cand ma duceam in Thassos.

Chiar dacă se spune că drumul cunoscut este cel mai bun , eu îţi voi propune un alt traseu de traversare a Bulgariei decât cel folosit de tine pentru a ajunge în Thassos şi anume cel prin Razgrad - Târgovişte, cu ieşire din Bulgaria pe la Lesovo - Hamzabeyli, mai scurt ca număr de kilometri, mai uşor de parcurs şi mai liber decât cel pe european.

Pentru a ajunge la Dalyan, eu îţi propun următorul traseu, verificat de mine personal doi ani consecutiv în 2020 şi 2021 când am mers chiar puţin mai departe până la Fethiye, cu o actualizare de dată foarte recentă (3-4 iunie 2023), când am parcurs doar o parte din traseu la întoarcerea acasă, respectiv Edremit – Bucureşti.

Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Târgovişte – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli – Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keşan – Gelibolu – Çanakkale – Ezine – Ayvacik – Küçukkuyu – Edremit – Burhaniye – Ayvalık – Aliağa – Menemen – Izmir – Aydın – Muğla – Ortaca – Dalyan

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[10.06.23 09:44]

@expertu:

Văd că ai ales deja oprirea intermediară la Çanakkale. Având în vedere lungimea totală a drumului, eu aş fi mers mai mult în prima zi, alegând o cazare la Aliağa, şi chiar ocolind Çanakkale, traversarea acestuia nemaifiind necesară după deschiderea noului pod de la Gelibolu.

Ai de plătit taxa de pod de la Giurgiu, 15 lei la dus şi 2 euro (4 leva) la întoarcere, vigneta bulgărească pentru 30 zile care te costă 27 leva şi o poţi achiziţiona online de pe site-ul oficial web.bgtoll.bg plătind cu card bancar.

În vama bulgaro-turcă procedurile s-au tot simplificat faţă de anii precedenţi. Pe partea bulgărească se face controlul paşapoartelor şi a certificatului de înmatriculare al vehiculului, se verifică existenţa unei vignete bulgăreşti valabile şi dacă există eventuale amenzi neplătite pentru „greşeli” din anii precedenţi. Pe partea turcească se fotografiază maşina, se aplică ştampilele de intrare în ţară, se verifică documentele autoturismului, inclusiv existenţa unei Cărţi Verzi valabile pe teritoriul Turciei, dar şi prezenţa proprietarului maşinii în maşină, în cazul în care maşina este înscrisă pe persoană fizică, fiecare pasager din maşină, inclusiv copiii, coboară din maşină, prezintă paşaportul propriu şi apoi este fotografiat, se mai face un control foarte sumar al bagajelor şi cam atât.

Următoarea oprire o vei face pentru achiziţionarea HGS, necesar pentru folosirea autostrăzilor turceşti, pentru poduri etc. Nu este obligatoriu 100%, însă eu recomand achiziţionarea acestuia, pentru câştigul de timp. Pentru achiziţionarea HGS, cea mai comodă variantă este la PTT-ul din benzinăria Türkiye Petrolleri, aflată pe partea dreaptă în sensul de mers spre Edirne şi cam la jumătatea distanţei dintre Lalapaşa şi Edirne (coordonate GPS: 41.74863; 26.66139).

Te duci acolo cu paşaportul şi talonul maşinii şi ceri HeGheSe. Se poate plăti doar cash cu lire turceşti. Autocolantul costă 25 TL, diferenţa de bani constituind credit în cont care se va consuma pe parcurs. Ţi se va cere o sumă minimă pentru prima achiziţie în funcţie şi de traseul de urmat. Eu nu aveam decât puţine lire cash şi am mers pe suma minimă, urmând să plătesc cu cardul toate celelalte taxe. Nu ştiu dacă a fost cea mai bună alegere. Poate era mai bine să scot bani de la bancomat înainte de a opri la benzinărie şi să alimentez contul nou creat cu mai mulţi bani, dar... m-am grăbit. Este bine să ai la tine o rolă micuţă de scotch cu care să lipeşti eticheta HGS pe parbriz sub oglinda retrovizoare.

Drum bun şi vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

NasshuSE7r[10.06.23 14:42]

apropo de

se verifică documentele autoturismului, inclusiv existenţa unei Cărţi Verzi valabile pe teritoriul Turciei,

Avand in vedere ca Euroins este oficial in faliment, de ieri, 09.06 toate politele RCA emise de ei mai sunt valabile maxim 90 zile, asta pe teritoriul RO.

ASF, stiristii, site-urile de (HOT) stiri nu zic nimic insa de cartea verde (RCA-ul international). Mai este recunoscuta/valabila tot 90 zile???? In UE probabil, in Tucia... hmm sau poate nu mai este valabila cartea verde deloc, de ieri, pe nicaieri. FGA sigur nu despagubeste vreun cetatean din alta tara, o fi alt organism pentru asta? Naiba stie!!!

sunt aprox 2.000.000 de clienti RCA/Carte verde Euroins si doar vreo 900.000 (tot aprox) au denuntat asigurarea/cartea verde, restul merg cu ea pina la expirare sau pina pe 8.09 (inclusiv).

Eu unul nu as pleca in Turcia - nici in alta tara - cu RCA / carte verde de la Euroins chit ca deplasarea mea ar fi acoperita de acel termen (90 zile), asta ca sa evit eventuale posibile surprize in vama/vami, nu ca ar fi extraordianar de scump o CV (extra) dar ar inseamna nervi si timp pierdut (pentru mine).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

resita2009SE4r[11.06.23 17:01]

Eu pe 16 am intrarea in Kemer, ma apuca groaza cand ma uit la saiturile meteo, temperaturi scazute si posibile precipitatii... n-as fi crezut ca-n a doua jumatate a lunii iunie o sa prind asa vreme.

Pe viitor o sa revin la luna August, niciodata nu m-a dezamagit, prefer un +40 de grade decat un 26- 28 cu descarcari electrice.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

expertuGD[11.06.23 18:39]

@resita2009: sunt cam multe zile pana pe 16 ca acea prognoza sa fie precisa. Mai așteptați 2-3 zile și pe urma vedeți ce se întâmplă. Poate nu o sa fie chiar asa de rău. Dacă plecați în concediu cu gândul ca o sa ploua poate chiar asta o sa se întâmple. Plecați cu gândul ca o sa fie soare. În cel mai rău caz o sa ploua.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

expertuGD[12.06.23 09:45]

@nicole33: Ma uit pe harta acum si cel mai drept drum plecand de la Canakkale pare cel prin CAN-Yenice-Balya si iesire in O5.

Via michelin nu imi da ca varianta acest drum. Este vreun motiv intemeiat pentru care acest drum nu este recomandat?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA16r[12.06.23 10:36]

@expertu: Acest drum este scurt, dar nu e mai rapid. Drumul este prost, o singura banda pe sens, trece prin sate, are multe curbe, de aia nu e recomandat. Asfaltul e bun pe alocuri, dar sunt si zone in care e prost. Am avut rabdare sa vad un filmulet facut de un motociclist pe traseul ala. Peste un numar de ani pe acolo va fi autostrada, de aceea probabil nu este interes sa-l aranjeze.

In concluzie, mergi pe drumul indicat de nicole33, e cea mai buna varianta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

eugPM16r[12.06.23 15:02]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

adrianbogdanAU100r[12.06.23 15:26]

@expertu: bună! Acest drum este unul județean, prin munți și vai care alternează cu zone agricole cu drumuri înguste pline de utilaje agricole și camioane încărcate cu legume.

Nici GPS-ul nu ajută neapărat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[13.06.23 00:23]

@expertu:

Ma uit pe harta acum si cel mai drept drum plecand de la Canakkale pare cel prin CAN-Yenice-Balya si iesire in O5.

Nu am încercat niciodată această variantă. De ce? Nu ştiu. Cel mai probabil pentru că nu ne-a inspirat suficientă încredere să mergem pe drumuri "mai de ţară".

Am avut eu surprize şi când am mers pe D 200, care era totuşi drum european (E90), de la Cardak la Bandirma şi apoi spre Bursa, când am găsit un drum aglomerat şi nu foarte bun, oricum mare consumator de timp.

Via michelin nu imi da ca varianta acest drum. Este vreun motiv intemeiat pentru care acest drum nu este recomandat?

Ţi-au răspuns deja colegii care au mers pe acolo sau au vizualizat traseul.

Via Michelin, nu ştiu din ce motiv, nu-ţi dă nici cel mai scurt, nici cel mai rapid şi nici cel mai economic traseu .

Varianta recomandată de mine, verificată în repetate rânduri, parţial sau în totalitate, este mai scurtă cu peste o sută de kilometri decât cea prin O5, ceea ce implică un consum redus de carburant, dar şi taxe de autostradă mult reduse, iar ca timp poate cu puţin mai rapidă. Oricum este o variantă bună şi economică. În plus, traseul de coastă este foarte pitoresc, drumul urmând adesea linia mării, peisajele sunt frumoase.

Deschiderea celor două tuneluri dintre Ayvacik şi Küçukkuyu uşurează drumul şi scade durata acestuia faţă de anii precedenţi când se mergea câţiva kilometri pe serpentine urâte şi cu doar o singură bandă pe sens. Anul ăsta a fost "parfum" pentru mine care sufăr de rău de mişcare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA85r[13.06.23 00:36]

@eug:

de la podul nou am mers spre bandirma și apoi pe O5 spre Denizli. Ieri am făcut acest drum. Kesan-Denizli sase sute și ceva de km în 5 ore și un pic

Timpul pierdut pe D200 până la Bandirma l-ai recuperat mergând tare pe O5 şi aproximativ OK pe D585. Am făcut şi eu o parte din acest traseu pe 2 iunie, doar că în sens invers şi plecând din Pamukkale, pe drumuri de ţară, pentru că nu am vrut să mă mai întorc în Denizli. Eu am ieşit de pe O5 aproape de Balikeşir şi am mers spre vest spre Edremit unde am intrat pe E87.

Pe Expertu nu cred să-l ajute cu ceva să ajungă la Denizli.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[13.06.23 21:18]

????Trenurile sezoniere către Istanbul, Varna și Sofia au intrat în circulație dar călătoria nu este deloc scurtă: 19 ore până la Istanbul și zece ore până la Varna, din cauza ocolului pe la Videle, a staționărilor în vamă și a multelor opriri din Bulgaria.

????București - Istanbul (Halkali)

Tren internațional 461 (461/465/493/12504): București Nord (plecare 10:50) – Istanbul /Halkali (sosire 06:34) și circulă până pe 09 octombrie;

????Tren internațional 460 (12503/492/464/460): Istanbul/Halkali (plecare 20:00) – București Nord (sosire 17:08) și circulă până pe 7 octombrie.

Un bilet pe relaţia Bucureşti Nord – Halkali (sau retur), la vagonul cușetă cu 4 locuri, costă 54 euro, anunță CFR Călători...

Sursa: link

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1231-1260] — din total 1341 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 2.1120779514313 sec
    ecranul dvs: 1 x 1