ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.03.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 158 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 22 MIN

Nou, elegant, impresionant, promiţător – un hotel de nota 10!

TIPĂREȘTE URM de aici

Alegerea hotelului

Contrar tuturor recomandărilor şi contrar propriilor opinii despre riscurile alegerii unui hotel nou, aflat în primul an de funcţionare, în acel an am ales un hotel nou nouţ şi nu am regretat deloc. Nu a fost totul perfect, dar a fost cu mult mai bine decât mă temeam sau decât fusesem avertizată că va fi. Experienţa cu Sueno Deluxe m-a determinat să perseverez în „vânarea” de hoteluri nou deschise atât anul următor, cât şi anul acesta :).

Aveam informații despre calitatea serviciilor oferite de lanțul Sueno pentru turiștii pretențioși, însă vechiul hotel Sueno Golf din Belek nu-mi trezise niciodată interesul pentru simplul fapt că este poziționat prea departe de plajă pentru gustul meu (a se citi: din comoditate). În urmă cu patru ani, aflată în Belek la un alt hotel, am plecat în plimbare pe plajă de la Royal Adam&Eve spre Papillon Belvil, la care fusesem cu un an înainte, scopul principal al plimbării fiind acela de a vedea cu ochii mei noul Aqua Park deschis chiar în acel an, dar și pentru a-mi face o idee despre hotelurile de top aflate poate în cea mai selectă zonă din Belek. Așa mi-a atras atenția poza unui viitor hotel care urma a fi construit între doi vecini celebri, hotelurile Calista și Cornelia Diamond. Interesant, de urmărit, am gândit eu în septembrie 2013. Anul următor Turcia a cam ieșit din peisaj, în concediul din 2014 orientându-mă spre vest și mult mai spre vest, cu doar o scurtă escapadă de doar o săptămână în Kemer, imediat după sărbătorile pascale, prima dată fără mașină și fără posibilitatea de a mă mișca așa cum doream, așa că am cam uitat de acest hotel. Citesc tot ce se scrie pe AFA pe topicul de Turcia și așa am dat peste impresiile unui coleg care a scris despre Sueno Golf unde a stat, dar, spre plăcuta mea surpriză, a postat și o fotografie cu viitorul Sueno Deluxe, care, la momentul iulie 2014, era deja într-o fază avansată a construcției. Decizia de a-l vizita era deja luată, însă sub rezerva prețului cu care va ieși pe piață, convinsă fiind că acesta nu va fi unul prea mic, ci din contră.

Prin iarnă au apărut și prețurile, măricele, așa cum mă așteptam, dar cu o foarte tentantă reducere de early booking de 30%. Mă prezint la agenție cu intenția de a-l rezerva, ascult cu stoicism toate argumentele celor de acolo care nu-l recomandau categoric tocmai pentru că era un hotel încă în construcție la acel moment, nimeni nu avea vreo certitudine că măcar se va deschide la timp, că voi găsi un adevărat șantier acolo, cu muncitori bântuind peste tot etc. Încăpățânată din fire, insist că îl vreau în orice condiții, dar cam cu jumătate de gură, îl aleg pentru ultima săptămână de concediu, ce-i drept având variante alternative pentru această săptămână în caz că nu se deschidea la timp, gen patru zile în Capadoccia, unde de mai mulți ani tot îmi propun să ajung și tot am amânat și trei zile în Istanbul, unde mai am restanțe de recuperat, acum știind mai multe despre ce aș putea face decât în urmă cu niște ani buni.

În final, am plătit 974 de euro pentru un sejur de doar șase nopți doi adulți într-o cameră dublă deluxe land-view, mai mult decât la celelalte două hoteluri, unde am stat câte șapte nopți :D. A urmat o lungă perioadă de așteptare și de emoții neștiind ce și cum va fi. Hotelul era planificat să se deschidă în aprilie, dar, când am scris un email hotelului, răspunsul primit a fost acela că ne așteaptă bucuroși în luna mai. Am înțeles mesajul transmis și, într-adevăr, hotelul s-a deschis pentru turiștii obișnuiți în prima săptămână a lunii mai, cu exact patru săptămâni înainte de sosirea mea acolo.

Drumul

Mă pot lăuda, fără a minți, că eu am condus până la hotel, că drumul a fost foarte lejer și scurt, de doar 41 de kilometri, parcurs în aproximativ 25 de minute, însă este un adevăr spus doar pe jumătate. Drumul până în Belek nu este deloc scurt și nici ușor, dar despre drum am povestit pe larg aici: vezi impresii

Să revenim. La terminarea sejurului petrecut la Botanik Exclusive 5* din Lara (vezi impresii), la ora 11,25 am plecat spre Sueno Deluxe Belek 5*. Am reintrat în D-400, Antalya-Alanya, deși exista și varianta care urmărea linia mării, dar am preferat un drum cu două benzi pe sens, evident mai rapid. Știam din anii trecuți că pentru a ajunge la hotelurile din Belek, cea mai bună variantă este prin Kadriye, astfel că am virat dreapta spre acesta înainte de a intra în Serik. Cei care aleg un hotel aflat în zona Belek, dar în Bogazkent, trebuie să traverseze orașul Serik până aproape de capăt (și are mai mult de zece kilometri lungime) și apoi să vireze dreapta. La 11,50 intram pe poarta resortului Sueno Deluxe din Belek, intrarea fiind comună ambelor hoteluri Sueno (Golf şi Deluxe), iar în partea dreaptă fiind intrarea la Calista. Practic, drumul se termină în poarta acestora. Bănuiesc că pe vremuri drumul nu se termina aici, dar hoteluri cu mare putere financiară și-au permis blocarea drumului de acces, așa cum au făcut-o și cei de la Cornelia Diamond, de cealaltă parte.

Coordonatele GPS sunt următoarele: 36.859304, 31.032995

Noi nu am avut nevoie să folosim GPS-ul, deoarece nu eram la prima vizită în Belek și știam exact unde dorim să ajungem.

Hotelul

Conform prezentării oficiale, hotelul se află la 30 kilometri de aeroport și la 40 kilometri de centrul orașului Antalya, pe malul mării. A fost construit în anul 2015 și se întinde pe o suprafață totală de 1.410.000 metri pătrați. Nu trebuie să vă speriați pentru că în suprafața totală este inclusă și suprafața terenurilor de golf, aspect mai puțin interesant pentru cei care își doresc doar plajă și mare, în realitate, resortul efectiv fiind destul de compact, distanțele către orice fiind absolut rezonabile.

Hotelul are o clădire principală cu șase etaje și o capacitate totală de 426 de camere, din care 80% au vedere la mare, iar restul la pădurea de pini și terenul de golf. Așa zic ei, dar în realitate camerele land-view oferă o vedere destul de dezolantă, astfel că merită plata suplimentului de sea-view. Știu, e ușor să recomand altora ceea ce eu nu am făcut, dar până să ajung acolo, nu am știut exact ce presupune acest land view, amăgindu-mă cu gândul că va fi cam în genul hotelului frate, Sueno Golf, respectiv un lac și multă verdeață, terenuri de golf, plăcut ochiului și relaxant.

Există 50 de camere deluxe landview și 185 de camere deluxe seaview, ambele având o suprafață generoasă de 45 de metri pătrați, 10 camere deluxe infinity, absolut superbe, tot de 45 mp, dar beneficiind de o piscină proprie de 23 mp și vedere frontală perfectă la mare, 76 de camere deluxe suite landview și 70 de camere deluxe suite seaview, acestea fiind, de fapt, apartamente cu două camere, living și dormitor, cu două băi și o terasă generoasă comună celor două camere și având o suprafață de 70 de metri pătrați, precum și apartamente cu trei sau patru camere. Interesante ca și concept mi s-au părut cele trei Island Villas, cu cinci dormitoare și living, cinci băi, plus alte facilități (cameră de masaj, sală de fitness, saună, jacuzzi, hammam) și servicii VIP, cu o suprafață de peste trei sute de metri pătrați, dar nici măcar nu am îndrăznit să întreb cât ar costa o asemenea extravaganță.

Lobby-ul

Lobby-ul este imens şi impresionant. Poate doar cel de la Mardan, văzut un an mai târziu, să mă fi impresionat mai tare. Este dotat cu canapele confortabile de relaxare, nu te aşezi bine că şi apare cineva care să te întrebe ce doreşti de băut; lampadarele erau cam kitschoase pentru gustul meu, dar cel mai mult mi-a plăcut gondola care plutea pe apă. Gondola avea canapele roşii din piele şi mese, aici putând savura, de exemplu, prăjiturile alese de la patiseria aflată în apropiere. Două scări la fel de impresionante fac legătura cu nivelul inferior, cel al piscinei şi plajei, nivel la care se află şi restaurantul principal.

Cazarea

Mereu am preferat să ajung la hotel înaintea orei oficiale de check in și, cu două excepții, mereu am fost cazată imediat ce am sosit, uneori chiar cu câteva ore bune înainte de ora 14,00, interpretând acest lucru ca un gest de ospitalitate din partea gazdelor și nu ca o obligație a acestora. Avantajul principal constă în faptul că, în cazul în care am nemulțumiri legate de camera primită, am toate șansele să o pot schimba cu una mai bună, practic am de unde alege, ceea ce ar fi mai greu sau chiar imposibil dacă aș ajunge seara și toate camerele bune ar fi deja date.

Am prezentat pașapoartele și voucher-ul, am completat formularul de cazare și i-am solicitat recepționerei o cameră la un etaj superior și cu pat matrimonial. Aceasta mi-a răspuns că voi primi imediat o cameră la etajul 1. Este binecunoscut faptul că, și la turci, primul etaj este, de fapt, parter, cea mai proastă variantă pentru mine. Deja dezamăgită, întreb dacă măcar voi beneficia de pat matrimonial. French bed??? Deja recepționera se uită ciudat la mine. Ea nu înțelege ce vreau, iar eu nu înțeleg ce mare lucru am cerut. Insist. Se blochează, mă roagă să aștept puțin și mă pasează unui coleg, după toate aparențele, șeful recepționerilor. Reiau discuția referitoare la etaj și pat. Recepționerul îmi explică faptul că toate camerele deluxe landview sunt cu două paturi single. Nu am înțeles dacă și cele cu vedere la mare au tot două paturi, deoarece în acel moment mi-a sunat telefonul mobil și nu am fost atentă. Înainte de a rezerva acest hotel, am studiat multe din pozele disponibile pe internet și puteam să jur că în camerele duble era un pat dublu și unul single, dar a fost doar iluzie optică din cauza modului în care fusese luată fotografia. Îmi exprim dezamăgirea că nu am știut acest detaliu, deoarece nu fusesem informată de către agenție. Îmi spune că vina este a agenției și nu a hotelului, dar că îmi oferă upgrade gratuit la o deluxe suite, la etajul al doilea, în cazul acestui tip de cameră dormitorul fiind cu pat matrimonial, așa cum doream, dar că aceasta nu este încă gata, fiind disponibilă în maxim o oră și ne invită la masă. Nouă nu ne era foame, astfel că am preferat să mergem să ne familiarizăm cu resortul.

Am revenit o oră mai târziu și am primit cardurile de la cameră și cardurile pentru prosoape de plajă. Am refuzat serviciile bell boy-ului, dorind să vedem întâi camera repartizată și abia apoi să aducem bagajele care rămăseseră în mașină. Ne-am rătăcit puțin prin hotel în căutarea camerei, deși erau suficiente indicatoare, însă camera noastră era pe partea stângă a holului, iar pe dreapta camerele aveau o numerotare mult diferită. În cele din urmă am găsit-o, iar prima impresie a fost WOW! Am verificat funcționarea sistemelor de climatizare, a televizoarelor, frigiderelor și a instalațiilor sanitare, totul era în regulă și mult peste așteptări. Voi reveni cu prezentarea camerei. Ne-am întors la recepție, mulțumindu-i recepționerului și comunicându-i că suntem încântați de ceea ce am primit. Şi nu minţeam deloc.

Parcarea

Vorbind despre un hotel de lux, s-a dorit ca serviciile de parcare să fie asigurate de către personalul hotelului. Noi nu suntem obișnuiți să ne parcheze valetul mașina :D și, din păcate, organizarea puţin deficitară a acestui serviciu nu a făcut decât să ne enerveze. La sosire, am lăsat mașina în zona intrării în recepție, eu plecând să mă ocup de formalitățile de cazare. Soțul meu a rămas la mașină. A venit la el valetul dorind să descarce bagajele și să mute mașina în parcarea aflată la ceva distanță. I-a explicat că vom căra bagajele doar după ce vom primi camera. Atunci valetul a parcat mașina pe unul din puținele locuri de parcare dispuse radial în zona intrării în hotel, oprind cheia acesteia și dându-i soțului meu doar un bilețel pe care era trecut un număr. Când am revenit la mașină, am arătat bilețelul unuia din angajații de acolo, acesta s-a dus să caute cheia, dar aceasta nu era de găsit. Toți ridicau din umeri. Eu am explodat reproșându-i soțului că a dat x mii de euro unui necunoscut contra unui petic de hârtie de 3x3 centimetri. După vreo zece minute de agitație, apare și cel care preluase mașina și pusese cheia în propriul buzunar în loc să o depună la locul stabilit. Refuz orice alte servicii ulterioare de parcare, trimit bagajele cu bell boy-ul la cameră și plec să-mi parchez singură mașina în „parcarea” hotelului. Ghilimelele sugerează tocmai spațiul improvizat pe un teren viran, împrejmuit cu un gard cu plasă de mascare, o glumă proastă având în vedere categoria și pretențiile hotelului la care venisem. Parcarea era plină de mașini, toate cu numere turcești, unele chiar foarte scumpe. Parchez în așa fel încât să nu blochez alte mașini și cu speranța că nu-mi va fi blocată mașina și refuz să le mai las la dispoziție cheia acesteia.

Așa am luat contact cu primul lucru neterminat de la acest hotel nou nouț. Cel mai probabil, până anul viitor vor reuși să amenajeze o parcare civilizată, eventual cu o copertină de protecție contra soarelui, așa cum am văzut că există la celălalt hotel Sueno.

Camera sau, mai degrabă, apartamentul

Am primit camera 3246, aflată la etajul al doilea. Ajunși la ușă, constatăm existența unui panou luminos cu numărul camerei, cu buton tactil pentru sonerie și cu beculețe: verde pentru a solicita serviciul de curățenie, respectiv roșu atunci când nu dorim să fim deranjați. Accesul în cameră se face cu card magnetic, am avut câte unul fiecare. Acestea au funcționat impecabil pe toată durata sejurului, fără a se demagnetiza cum am pățit în alte locuri, chiar dacă au fost ținute permanent în apropierea telefoanelor mobile. Intrăm într-un hol destul de îngust, pe o parte este o oglindă, pe partea opusă soclul în care se introduce cardul pentru a avea curent electric. În față se deschide o ușă care dă în living. Livingul este dotat cu un colțar foarte mare, pe care ar putea dormi lejer doi adulți, o măsuță pe care am găsit deja obișnuitul platou cu fructe de bun venit, cu farfuriile și tacâmurile aferente, o plasmă LG cu diagonală foarte mare, suport de bagaje, un corp în care este amplasat minibarul, un alt corp pe care am găsit setul de preparare a ceaiului și cafelei, cești, pahare, o sticlă mare de apă plată, pliculețe de ceai de diverse sortimente, pliculețe de cafea instant, lapte praf, zahăr, apoi un birou, pe care era telefonul și o mapă de prezentare a facilităților resortului, cu un scaun și un lampadar. Din living se poate ieși în balconul foarte lat și foarte lung, comun ambelor camere și separat de balconul apartamentului vecin. Tot din living se intră într-un alt hol unde era un dulap cu două uși, destul de mic, în care era amplasat un seif, și apoi într-una din cele două băi. Baia este cu cabină de duș, separată de restul băii printr-un geam fix și o usă de geam fumuriu, spațioasă, direct pe gresie, cu duș fix în tavan, dar și duș mobil. Mi-au trebuit vreo două minute până să înțeleg cum funcționează dușul. Am folosit doar această baie pentru duș, în concediu preferând mereu dușurile, căzilor de baie, oricât de curate ar fi acestea. Unii s-au plâns că gresia de la duș era alunecoasă și copiii lor au căzut. Este posibil, doar că mie nu mi s-a întâmplat să alunec.

Din holul de la intrare, în stânga este o altă ușă care duce spre zona dormitorului, zonă în care se află dressing-ul, suficient de încăpător, cu bară și multe umerașe, dar și rafturi suficiente pentru restul hainelor, sertare pentru mărunțișuri, un al doilea seif, papucii de unică folosință și halatele de baie, perne suplimentare, masă și fier de călcat și cântar pentru controlarea greutății după unele mese prea copioase. Din dressing se întră pe ușă în baia principală, mare și foarte curată, toaleta fiind separată de restul băii cu ușă de geam fumuriu. Aici am avut cadă de baie, lungă și foarte lată, cu duș fix și mobil, pe care însă nu am folosit-o niciodată. Tot din dressing se intră în dormitorul cu pat matrimonial, lat și foarte confortabil, deși puțin cam înalt pentru gustul meu, cu noptiere de o parte și de alta, cu lămpi fixate pe perete deasupra noptierelor, inclusiv cu lămpi speciale reglabile, utile celor care citesc înainte de culcare, telefon pe una din noptiere, același tip de plasmă LG, ca și în living, încastrată în oglindă, suport de bagaje, un corp în care era amplasat minibarul, un fel de birou cu câteva sertare și cu oglindă deasupra, pe acesta era un alt set de preparare a ceaiului și cafelei, cu cană electrică, cești, pahare, lingurițe, pliculețe de ceai, ness, lapte praf și zahăr, un scaun, un fotoliu, care nu am verificat dacă era și extensibil, o măsuță, un suport de haine și un lampadar. Din pat erau accesibile tot felul de comutatoare care deschideau/închideau luminile de peste tot, dar și butoanele prin care se activau solicitarea serviciului de curățenie, respectiv „do not disturbe”.

Întreg apartamentul avea o suprafață totală de 70 de metri pătrați, fiind mai mare decât cel în care locuiesc :D. Mi-a plăcut mirosul de nou pe care îl simțeam de câte ori intram în cameră, același pe care îl întâlnim în magazinele de mobilă și faptul că totul era nou și funcționa fără reproș.

În băi și în balcon era gresie pe jos, iar în camere era parchet și câte un mic covor, foarte curat.

Aerul condiționat este în sistem centralizat, silențios și extrem de eficient, cu reglaj independent pentru fiecare cameră.

Din dormitor se putea ieși în același balcon spațios, comun celor două camere. Practic, prin balcon era cel mai ușor de ajuns dintr-o cameră în alta, altfel trebuind să trecem prin două uși. Pe balcon erau o măsuță și două fotolii din imitație de ratan, cu perne, foarte comode, precum și două uscătoare de prosoape, câte unul în dreptul fiecărei camere. Marele dezavantaj l-a constituit vederea. Nu am plătit pentru vedere la mare, dar nici nu m-am așteptat să am vedere către acoperișul bucătăriei și spre hotelul Cornelia Diamond, aflat foarte aproape. Trecând peste vederea destul de deprimantă, un alt dezavantaj l-a constituit faptul că din balcon puteam ghici meniul care urma să fie servit seara la restaurant :d, deoarece nu departe se afla ventilația bucătăriei și, de aici, tot mirosul de mâncare. Un alt dezavantaj îl constituia zgomotul liftului aflat relativ aproape, dar acest zgomot nu se auzea și în cameră cu ușa de la balcon închisă. Am trecut peste toate acestea, apartamentul în sine fiind mult prea frumos, dar și conștientă că dacă îl refuzam, puteam primi o cameră simplă cu vedere la acel teren viran folosit pe post de parcare o parte, restul cu excavatoare și movile de pământ deci, o vedere la fel de dezolantă. Pădurea de pini despre care auzisem era departe. Pe cei care nu doresc să aibă parte de asemenea surprize, îi sfătuiesc să plătească suplimentul pentru vedere la mare și să se bucure de aceasta.

Minibarul, de fapt ambele, conținea două doze de Fanta, două doze de Sprite, două sticle de Coca Cola normală și două de Coca Cola Zero, două sticle de bere Efes, două sticle de Cappy, două sticle de Ice Tea, două sticle de apă plată și două de apă minerală, două cutii de lapte cu pai, o sticluță de vin alb și una de vin roșu, două ciocolățele Twix, o pungă de alune, o pungă de covrigei și una de sticksuri, zilnic completându-se ceea ce se consuma din ambele frigidere. Tot zilnic erau completate pliculețele de ceai și de cafea instant.

Amândouă băile erau dotate cu cosmetice de foarte bună calitate, marca Roberto Cavalli, respectiv săpun solid, șampon, balsam, gel de duș și lapte de corp, toate cu un parfum unisex destul de puternic, dar plăcut, care erau completate după ce se consumau. În plus, am avut seturi pentru bărbierit, periuțe și pastă de dinți Colgate, căști de duș, pile de unghii, clești de unghii, bețișoare, discuri demachiante, piepteni, lufe pentru duș. Am remarcat o bună iluminare în ambele băi, ventilatoare separate pentru zona toaletei și a dușului, eficiente în eliminarea rapidă a mirosurilor și aburului. În fiecare baie exista oglindă pentru machiaj, dar uscătorul de păr nu se vedea nicăieri. Amintindu-mi experiența din urmă cu niște ani de la Kaliakra Superior din Albena, când mi-am cumpărat propriul uscător de păr a doua zi de la sosire, pentru a-l descoperi într-un sertar din baie pe cel din dotarea hotelului cu câteva zile înainte de plecare, aici l-am căutat din prima prin sertare și l-am găsit.

La celelalte două hoteluri la care fusesem în acest concediu primisem, în semn de bun venit, o sticlă de vin și un platou de fructe la Royal Holiday Palace, respectiv același platou de fructe și o geantă de plajă și un tricou, ambele personalizate cu sigla hotelului la Botanik Exclusive. Aici am avut surpriza să primesc cadou o tabletă cu sigla hotelului, pe care am găsit-o în cameră în prima zi când m-am întors de la plajă, însoțită de un mesaj din partea directorului general. Tableta nu avea cine știe ce caracteristici, fiind una uzuală, mult mai puțin performantă decât cea pe care o aveam, dar tot mi-a plăcut mult gestul lor :p.

Curățenia

În fiecare zi s-a făcut curat în apartament, au fost golite coșurile și schimbate toate prosoapele care fuseseră folosite, chiar dacă nu erau aruncate pe jos. Având la dispoziție două băi, am beneficiat mereu de suficiente prosoape albe, pufoase și foarte curate.

Lenjeria a fost impecabilă la sosire, iar ulterior a fost schimbată cam la două zile; nu am nimic de reproșat la acest capitol.

În ziua următoare sosirii noastre, am avut neplăcuta surpriză ca până la ora 16,00 să nu intre nimeni pentru curățenie, deși lăsasem becul verde aprins încă de la 08,30 dimineața. Am mai așteptat o jumătate de oră și când am intrat în apartament, hotărâtă să reclam la recepție, am constatat prezența unor muncitori în apartamentul nostru, supravegheați de o domnișoară de la guest relations, care mi-a explicat, politicos, că au întârziat cu curățenia pentru a aștepta să termine muncitorii ceea ce aveau de făcut, respectiv montarea detectoarelor de fum și să curețe ulterior după ei. Personal, mă puteam lipsi de acestea, astfel putând fuma fără grijă pe canapeaua din living, dar nu am avut eu norocul ăsta :D. Am profitat de ocazie pentru a solicita efectuarea curățeniei numai dimineața, între 9-11, ceea ce s-a și întâmplat în toate zilele care au urmat până la plecare.

Povestea cu muncitorii bântuind prin hotel făcea parte din riscurile asumate o dată cu alegerea unui hotel nou, dar, din fericire, acesta a fost singurul incident. De fapt, a mai fost unul, la vreo două ore după plecarea muncitorilor, aud un zgomot în baie și constat că unul din ventilatoare se desprinsese din tavan, rămăsese agățat în niște fire și lovise ușa care era întredeschisă. Atunci am sunat la relații cu clienții încercând să explic cele întâmplate și solicitând remedierea imediată a problemei. A fost foarte greu pentru cel care a răspuns la telefon, altminteri bun vorbitor de engleză, să înțeleagă cele întâmplate, termenii tehnici fiindu-i destul de străini, dar până la urmă a trimis pe cineva care a rezolvat problema.

Nu am avut nicio problemă cu apa caldă sau rece. Într-o singură după-amiază a fost o cădere de curent de aproximativ patruzeci de minute, citeam în living ascultând muzică turcească la televizor, dar nu pot spune că m-a deranjat. Altfel s-ar fi pus problema dacă rămâneam blocată în lift, de exemplu, eu fiind și puțin claustrofobă, dar asemenea situații am întâlnit și la alte hoteluri, tot cu pretenții și nu voi face o tragedie din asta. La Delphin Deluxe am urcat pe scări în timpul unei pene de curent, iar scările erau extrem de întunecoase și cu trepte inegale fiind în spirală, dar am supraviețuit și acolo. În Dominicană pica frecvent curentul, nu pentru mult timp, dar climatizarea rămânea nefuncțională cu orele și acolo AC-ul era aproape vital.

Room service era disponibil non stop, dar contra cost :(.

Restaurantul

Restaurantul principal este foarte, foarte mare şi lung de aproape că nu-i vedeam capătul :)). Este amplasat la nivelul piscinei şi este compus din trei saloane, diferit mobilate. Aici se poate mânca practic aproape non stop. Toate mesele sunt în regim bufet, băuturile fiind servite la masă de către ospătari, astfel: micul dejun – 07.00-10.00, late breakfast – 10.00-11.00, prânzul – 12.30-14.30, cina – 19.00-21.30, bufet de noapte – 23.00-00.30, gustarea de noapte – 00.30-07.00. Varietatea mâncărurilor oferite este extrem de mare, satisfăcând, garantat, toate gusturile, existând şi multe opţiuni pentru cei care ţin diferite regimuri. Nu mă voi apuca să enumăr toate cele oferite, mi-ar fi aproape imposibil. Voi spune doar că mâncarea oferită mi-a întrecut cu mult aşteptările. Voi da un singur exemplu: dacă la alte hoteluri turceşti tot de cinci stele aveam la prânz şi la cină câte două tipuri de supă, aici erau câte patru feluri, diferite de la o zi la alta şi de la o masă la alta.

Pe lângă cele peste o mie de locuri indoor, restaurantul principal dispune şi de o terasă generoasă, cu sectoare pentru fumători. Noi am mâncat mereu afară pe terasă. Ospătarii erau foarte tineri, nu prea experimentaţi, dar prompţi în aducerea comenzilor. Vorbeau mai mult rusa şi germana, cu engleza era mai greu, dar nu am avut probleme. Nu mi-au greşit sau încurcat comenzile.

În imediata apropiere a restaurantului principal era amplasat restaurantul pentru copii, frumos mobilat şi foarte colorat. Din păcate, prea puţini părinţi îşi aduceau aici copiii la masă, marea majoritate preferând să-i ia cu ei în restaurantul principal, chiar dacă şi pentru cei mici era un program de masă, rezonabil după mine, iar meniul era special pentru aceştia.

Restaurantele a la carte

La restaurantele cu specific consumaţia era gratuită; se plătea doar o taxă de rezervare de 10 euro de persoană. Acestea erau în număr de şase: asiatic, mexican, italienesc, turcesc, pescăresc şi barbeque. Primele patru erau în clădirea principală, având şi câteva mese pe terasă, iar ultimele două erau afară în apropierea piscinei. Program 19.00-22.00. Nu am fost la niciunul din ele.

Patiseria

Aflată la nivelul recepţiei, cu program 10.00-22.00, oferea o mare varietate de prăjituri de mare clasă, doar la Mardan am văzut / gustat prăjituri mai bune ca aici, bomboane de ciocolată, o nebunie şi un pericol real pentru glicemie, dar şi pentru siluetă :)).

Sueno Avenue

O nebunie. Aici luam masa de prânz. Pentru prima dată am avut surpriza să constat că pot găsi la prânz o varietate mai mare de mâncăruri de tot felul decât în restaurantul principal. Programul era 12.00-17.00. Absolut convenabil pentru oricine. Mese erau suficiente pentru a nu se crea aglomeraţie, acestea beneficiind şi de umbră, dar doar parţial.

O multitudine de „standuri specializate” ofereau mâncăruri care de care mai variate. Astfel, aici găseam mâncare gătită tradiţional turcească, mâncare asiatică şi thai, bar de fructe, bar de salate, preparate din pui, waffle şi îngheţată, döner, tantuni, paste, cartofi prăjiţi, kümpir, fast food, preparate din peşte, pizza, ceai şi cafea, băuturi.

Gözleme cu diverse umpluturi şi plăcintă mâncam la barul de la plajă, cu program 11.30-17.00.

La Snack restaurantul de lângă piscină, cu program 12.30-17.00, puteam comanda mâncare şi băutură dintr-un meniu suficient de bogat, dar eu am preferat să mănânc de prânz la Sueno Avenue.

Baruri

Hotelul dispune de paisprezece baruri. Oricât m-am străduit :d, timp de o săptămână nu am reuşit să le vizitez pe toate.

Lobby Bar & Terrace, sunt de fapt două baruri, unul în lobby şi altul pe terasă. L-am preferat, evident, pe cel de pe terasă, chiar dacă ziua era prea cald acolo şi prea puţină umbră. Program 08.00-00.00. Barmanii şi picolii erau eficienţi şi zâmbitori, iar varietatea băuturilor de import oferite satisfăcea şi cele mai exigente gusturi. Cunoştinţele mele în materie de băuturi s-au dovedit reduse/incomplete comparativ cu bogăţia ofertei :)). De pe terasa acestui bar îmi plăcea să admir şi să fotografiez, de sus, întreg resortul.

Lounge Barul era singurul bar cu program non stop, aici găsindu-se şi cele mai speciale băuturi de import, gen whisky-uri cu 18-21 ani vechime, pentru cunoscători :D. Pe mine nu m-au pasionat. Singurul defect: era indoor, deci inutil pentru mine. Văzut, fotografiat, plecat.

Barul de la Disco, program 23.30-03.00, se află la nivelul piscinei, indoor. Doar l-am vizitat. Modern ca stil, însă era cam pustiu, turiştii aflându-se încă la petrecerea de la clubul de la plajă şi oricum nu aveam de gând să mai zăbovesc pe acolo.

Vitamin Barul, cu program 10.00-21.00, se află în cadrul centrului spa. Fără exagerare, mi s-a părut cel mai modest bar de acest gen. Nici nu încape comparaţie cu vitamin barurile de la oricare hotel Delphin din cele vizitate de mine până acum, atât ca spaţiu, cât mai ales ca ofertă. Era disponibilă muuultă apă, ceai, cafea şi fresh-uri de portocale, mere şi kiwi stoarse pe loc, la comandă. Am încercat sucul de portocale şi de mere, sănătos, dar... atât. Evident, nu se serveşte deloc alcool.

Sueno Avenue Bar deserveşte Food Court-ul Sueno Avenue, program 12.00-17.00. Aici am avut mereu pe masă dublul băuturilor comandate =)). Mă aşezam la o masă, soţul pleca la bar să ia ceva de băut, între timp apărea câte un picol căruia îi comandam ce doream să bem, băuturile ne erau servite foarte repede, ulterior apărea şi soţul meu cu exact aceleaşi băuturi.

Snack Bar este amplasat în zona piscinei, practic ca o prelungire la Sueno Avenue, program 12.30-00.00. L-am folosit mai mult seara când mergeam la spectacole, fiind barul cel mai apropiat de amfiteatru şi nu doream să aşteptăm să fim serviţi de picoli.

Cafeneaua turcească, cu program 08.00-00.00, se află la ieşirea din hotel spre piscină, în capătul zonei de magazine. Aici ne-am delectat cu cafea excelentă făcută la nisip chiar în faţa noastră. Există mese în interior, dar şi foarte multe afară pe terasă la umbră. Nici ceaiurile nu erau rele, dar cafea bună ca la Sueno în foarte puţine locuri din Turcia am avut ocazia să beau :). O recomandare ar fi aceea de a nu bea cafea turcească seara, altfel riscând să aveţi parte de o noapte albă :)).

Beach Barul se află în apropierea plajei, program 10.00-19.00, aşa scria în conceptul primit, deoarece, în realitate, acesta funcţiona până spre miezul nopţii, deservind şi clubul de la plajă, în serile în care se organizau petreceri. Acest bar ne-a oferit hidratarea corespunzătoare pe parcursul zilei cât ne aflam pe plajă. Înotam până oboseam, ieşeam din mare, făceam duş şi nu puteam rata acest bar aflat în apropierea duşurilor, astfel că niciodată nu ne întorceam cu mâna goală la şezlong :)).

Pier Barul, aflat la capătul pontonului, cu program 10.00-19.00, m-a surprins prin dotarea de excepţie pentru un bar pe ponton cu băuturi de tot felul, aproape toate mărcile de băuturi de import incluse în concept fiind expuse şi oferite şi aici. O diferenţă mare faţă de alte hoteluri la care la barul de la plajă sau la barul de pe ponton ofereau maxim bere ca şi băuturi alcoolice şi pentru un cocktail sau ceva tărie trebuia să cauţi alt bar.

Dacă mă apuca setea în timp ce mă bălăceam, înotam până la capătul pontonului, urcam pe acesta şi accesam acest bar. Dezavantajul era că plecam fără ţigări (ca să nu le ud), astfel că nu stăteam prea mult acolo :)).

Pool Barul, program 09.00-00.00, a fost primul bar vizitat şi a devenit preferatul nostru pe durata întregului sejur. Pe principiul „cine-a pus cârciuma-n drum... ” :D, acest bar era amplasat strategic în drumul nostru la şi de la plajă. Amatoare de seri liniştite şi relaxante, mi-am petrecut aici multe seri plăcute la un pahar de ceva (de fapt, la mai multe pahare :D), ascultând muzica live cântată de o formaţie, alta în fiecare seară. Cred că la alegerea acestui bar ca şi „cartier general” a contribuit şi faptul că barmanii şi picolii ne-au învăţat foarte repede gusturile şi preferinţele. Toţi ştiau că eu beau, de exemplu, mojito, dar cu lămâie galbenă şi doar cu o feliuţă de lime pentru aromă, astfel că îmi primeam mereu cocktailul „personalizat” :).

Plaja şi marea

Plaja proprie a hotelului are o lungime de 220 metri şi este cu nisip fin şi ceva pietricele, fără însă a deranja. Turiştii beneficiază de un număr suficient de şezlonguri plasate sub copertine care îi protejează de soare. La aceeaşi plajă au acces şi cei cazaţi la hotelul „frate”, Sueno Golf.

Noi am prins mereu şezlonguri în primul rând fără a ne trezi cu noaptea-n cap, doar lăsându-ne prosoapele pe locurile dorite înainte de a merge la micul dejun.

Cei mai pretenţioşi şi mai cu dare de mână pot folosi baldachinele, dar acestea sunt contra cost, în plus beneficiind şi de servicii VIP. Mie mi-au fost suficiente şezlogurile gratuite :D.

Prosoapele de plajă le luam de la chioşcul de prosoape aflat în spatele barului de la piscină în schimbul cardurilor primite în acest scop la momentul cazării şi le lăsam tot acolo la întoarcerea de la plajă.

În imediata apropiere a plajei există duşuri, toalete şi cabine de schimb.

Curăţenia plajei a fost mereu ok.

Intrarea în mare este perfectă: lină şi doar cu nisip fin, mai lină decât la Papillon Belvil, dar mai puţin lină decât la Royal Adam & Eve sau Gural Premier Belek, aflate în apropiere pe cea mai bună plajă din Belek, în opinia mea.

Hotelul dispune şi de un ponton cochet în formă de floare, cu tulpină, frunze şi corolă. Şezlongurile de pe ponton păreau a fi mai „vânate” decât cele de pe plaja cu nisip, probabil de către cei care nu doreau să fie deranjaţi de copii şi să aibă şi barul şi marea foarte aproape :)).

Piscinele

Muulte. Deoarece piscinele nu au prezentat niciodată prea mare interes pentru mine, eu mergând într-un asemenea resort din Turcia exclusiv pentru plajă şi baie în mare, a trebuit să studiez mai întâi pozele, în încercarea de a le identifica pentru acest articol.

- Piscina principală este imensă, cu o suprafaţă de 7000 metri pătraţi şi o adâncime de 1,40 m, având şi secţiuni cu jacuzzi. În jurul ei găseai o sumedenie de şezlonguri şi umbrele la orice oră, dar locurile preferate de unii turişti, pe criterii doar de ei ştiute, erau ocupate cu prosoape încă de dimineaţă.

În afara şezlongurilor, cei mai pretenţioşi puteau alege să rezerve, contra cost, pavilioane, plasate pe un fel de „insule”, cu minifrigider, ventilator şi valet personal :D.

- Island Pool, piscina de la vile, era destinată exclusiv celor cazaţi acolo.

- În cadrul centrului spa erau trei piscine interioare, toate trei încălzite, două pentru adulţi (din care una de relaxare şi alta având şi secţiune cu jacuzzi) şi una pentru copii.

- Piscina de la aquaparkul pentru copii (30 cm).

- Piscina de la aquaparkul pentru adulţi (1,20 m).

- De interes pentru cei care vizitează hotelul mai în extrasezon este faptul că există o piscină exterioară încălzită, interconectată cu piscina interioară, puţine hoteluri oferind această facilitate.

- Pentru cei mici există trei piscine exterioare, toate trei fiind acoperite de copertine pentru a-i proteja pe micuţi de soarele arzător în timp ce se bălăcesc: piscina principală pentru copii (30 cm), piscina de la miniclubul pentru copii (30 cm) şi piscina cu nisip pentru bebeluşi (15 cm).

- Mini Club Splash Park – un concept interesant şi nou pentru mine, pe care l-am regăsit un an mai târziu şi la Titanic Deluxe din Bodrum.

Aquaparkul

Despre aquapark, într-un singur cuvânt: remarcabil. Eu personal nu sunt mare amatoare de tobogane, soţul însă da :)). Am văzut destule asemenea parcuri acvatice de-a lungul anilor, atât în cadrul unor resorturi, cât şi independente. Evident, niciunul nu-l poate „detrona” încă de pe prima poziţie pe cel care mi-a plăcut cel mai mult şi anume Siam Park din Tenerife, absolut superb. Anul acesta intenţionez să vizitez parcul tematic The Land of Legends din cadrul hotelului Rixos World din Kadriye, care arată excepţional în fotografii şi pe care nu l-am văzut decât trăgând cu ochiul peste gard anul trecut. După, voi reanaliza care aquapark va rămâne pe prima poziţie în topul meu personal.

Totuşi, parcul acvatic de la Sueno are ceva în plus chiar faţă de cel din Tenerife, ceva ce până aici doar am îndrăznit să visez că s-ar putea realiza: un lift, de mare utilitate mai ales pentru cei mai comozi, aşa ca mine :)). Ei bine, da, aici puteai folosi liftul pentru a urca la fiecare din cele două nivele de unde porneau toboganele, mai lungi sau mai scurte.

Un alt plus al aquaparkului de la Sueno îl constituie programul de funcţionare ceva mai lung ca în alte părţi, respectiv 10.00-12.00 şi 13.30-17.30.

Aquaparkul pentru adulţi este compus din zece tobogane, din care voi aminti doar: Rafting Slide, Black Hole, Small Cape Snake Dance, Free Fall şi Space Tunnel care mie mi s-au părut mai deosebite şi mai interesante.

Într-o piscină separată se află toboganele pentru copii, în număr de opt, sub forma unui castel şi cele pentru bebeluşi, în număr de cinci, sub forma unui dovleac într-o noapte de Halloween :D.

Diverse activităţi

Resortul oferă o gamă de alte activităţi din cele mai diverse, cu şi fără plată, astfel încât nu te poţi plictisi nici dacă vrei :D.

Centrul spa, frumos şi elegant, oferă acces gratuit la piscina interioară cu jacuzzi, o zonă de relaxare, o grădină botanică, şase băi turceşti, şase saune, cinci camere de aburi, dar şi contra cost masaje şi tratamente, camera de sare, sauna rusească, camera de gheaţă, salon de înfrumuseţare, hidroterapie, coafor şi altele, preţurile fiind pe măsură.

Sala de fitness este bine dotată şi accesul la aceasta este gratuit, cu încălţămintea adecvată.

Cei mai sportivi beneficiază gratuit de două terenuri de fotbal, două terenuri de tenis, teren de baschet sau pot juca volei pe plajă.

Echipa de animaţie organizează diferite activităţi distractive la orele specificate la panoul informativ, actualizat zilnic, printre care: jocuri şi concursuri la piscină, aerobic, gimnastică în apă, yoga, zumba, pilates, boccia, darts, polo, tras cu arcul sau cu armă cu aer comprimat, tenis de masă, lecţii de dans (inclusiv belly dance :p), lecţii de înot, tenis, fotbal sau golf.

Pe plajă se pot închiria gratuit caiace şi hidrobiciclete. Sporturile de/pe apă motorizate sunt contra cost: jet ski, banana, Ringo, parasailing, water ski, scufundări.

Seara se organizează spectacole la amfiteatru, în general cu trupe/artişti din afară, dansatori, acrobaţi. După spectacol urmează petreceri cu muzică live şi lasere la clubul de la plajă. La barul de la piscină seară de seară erau formaţii care cântau live, pentru cei mai sedentari pentru că aici nu era loc de dansat. În fiecare seară se difuza un alt film în sala de cinematograf din hotel. Tot în hotel mai era o sală de jocuri, pe două etaje, unde erau suficiente mese la care se puteau juca table, şah, cărţi sau rummy.

Pentru cei mici există un miniclub, gratuit, unde aveau loc diferite activităţi specifice vârstei acestora.

Game Land – o combinaţie între o sală de jocuri şi un Luna Park, totul indoor. Arată excepţional, este extrem de tentant în special pentru copii, dar are un mare defect: absolut totul se plăteşte :D.

Personal nu consider că este o situaţie normală la un hotel de acest nivel, suficient de scump, în condiţiile în care hoteluri mai ieftine oferă Luna Park complet gratuit, şi aici voi da exemplu doar hotelurile din lanţul Delphin sau Stone (hotelurile Royal). Ştiu că bowling-ul şi biliardul se plătesc mai peste tot, că jocurile video, playstation sunt peste tot cu plată, dar aici ar fi putut să lase gratuit măcar maşinuţele care se tamponează, caruselurile, minitrenuleţul, trambulinele, roata sau gondola.

I-am compătimit sincer pe cei cu copii, care, dacă i-ar fi lăsat să se „dea” în voia lor în toate nebuniile de acolo seară de seară timp de câteva ore, folosind pentru acces cardul camerei, riscau să primească la plecare o notă de plată care să concureze cu preţul întregului sejur :D.

Internet

În tot hotelul există internet wireless gratuit, cu semnal în general foarte bun, mai slab doar pe plajă, astfel că dependenţii de internet şi în concediu pot sta liniştiţi în această privinţă.

Dacă recomand acest hotel? Categoric, DA. Este un hotel nou, de lux, bine gândit, cu servicii excelente.

Acesta a fost al treilea şi ultimul hotel din vacanţa "turcească" din 2015. După trei săptămâni de relaxare, am părăsit Sueno Deluxe Belek şi a urmat drumul de întoarcere acasă, cu o oprire de o noapte la Pasha Palas din Izmit.

-----

La Mulţi Ani tuturor colegelor AFA-iste!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 08.03.17 21:11:44
Validat / Publicat: 09.03.17 08:32:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Alanya (Vikingen Quality, Delphin Botanik, Delphin Deluxe), Belek (Alva Donna Exclusive, Papillon Belvil, Royal Adam & Eve, Gural Premier), Bodrum (Yelken, Royal PalmArea, Titanic Deluxe), Didim (Aquasis), Kemer (Rixos Sungate X 2), Kuşadasi (Egeria, Sealight, Grand Belish, Ephesus Princess), Lara (Royal Holiday Palace, Delphin Botanik Exclusive, Mardan Palace), Ozdere (Onyria Claros Beach), Side (Silence Beach)
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5962 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Sueno Deluxe Belek - piscinele şi marea
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 97600 PMA (din 85 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 158.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    22 ecouri scrise, până acum

    Admin [08.03.17 21:41:25] »

    Cum nicole33 a solicitat mărirea limitei „max poze încărcate” și cum se nimereșt c-a făcut chiar azi (de ziua ei și a tuturor celorlalte userițe AFA), primește un cadou special: max limită la acest review = 200 poze

    --

    PS: asta nu înseamnă că „îi cer” sau „o îndemn„ să încarce 200 de poze - folosește cât vrea ea din această limită!

    carmen_70 [09.03.17 09:03:59] »

    La multi ani!

    Felicitari!! Lectura acestui review mi-a facut o "pofta" teribila de concediu si mai am de asteptat 3 luni.

    Am cochetat cu ideeea rezervarii acestui hotel dar am mers pe varianta Rixos Beldibi si Voyage Belek Golf & Spa.

    Acum ma intreb, dupa ce am citit ecoul, ce ar putea sa mai scrie cineva in plus fata de ce ati prezentat.

    Daca ar fi fost postat inainte de targul de turism probabil dilema alegerii vacantei s-ar fi adancit considerabil.

    Pus pe lista pentru vacantele viitoare .

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ginette [09.03.17 11:34:23] »

    @nicole33: Din 2002 mergem in fiecare an in Turcia in vacanta si niciodata la acelasi hotel.

    In 2015 am fost la Sueno de lux si atat de mult ne a placut incat ce credeti? Anul acesta incalcam regula si vom merge pentru adoua oara la acest hotel. Speram sa pastreze calitatea serviciilor din 2015.

    Asa ca asteptam cu nerabdare luna iulie

    webmasterX [09.03.17 11:58:05] »

    @ginette:

    In 2015 am fost la Sueno de lux

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

    mishu [09.03.17 14:00:42] »

    @nicole33: Un SB acordat cu mare drag. Ai povestit cu un asa lux de amanunte ca mi s-a facut pofta, cum insa mai am destul pana sa-mi satisfac aceasta pofta ma voi multumi pe moment cu articolul.

    Foarte frumos totul si cred ca destul de greu poti gasi sa faci comentarii rautacioase (daca vrei le poti face oricum) Avand in vere cele constate prin lectura si poze, nu pot spune decat felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [09.03.17 19:05:16] »

    @Admin:

    Mulțumesc mult de tot.

    Un cadou surprinzător, dar extrem de bine venit. Nu reuşeam să mă încadrez în limita standard, oricâte poze aş fi şters.

    asta nu înseamnă că „îi cer” sau „o îndemn„ să încarce 200 de poze - folosește cât vrea ea din această limită!

    Nu este nevoie .

    Din proprie iniţiativă şi cu mare plăcere am profitat de tot cadoul primit.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [09.03.17 19:15:34] »

    @carmen_70:

    Mulţumesc mult.

    Eu mai am doar două luni şi un pic până ajung iar în Turcia .

    Voyage Belek este o alegere foarte bună.

    Nici Rixos Beldibi nu este o alegere rea, chiar dacă este sub Voyage, dar eu, din comoditate, aş fi luat RIxos Sungate.

    Daca ar fi fost postat inainte de targul de turism probabil dilema alegerii vacantei s-ar fi adancit considerabil.

    Îmi fac mea culpa. Am început să scriu acest articol prin august 2015, dar l-am abandonat şi am uitat de el până recent, când l-am finalizat şi publicat.

    Chiar dacă Târgul a trecut, reducerile continuă încă şi mai pot da idei şi altora

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [09.03.17 19:42:09] »

    @ginette:

    In 2015 am fost la Sueno de lux si atat de mult ne a placut incat ce credeti? Anul acesta incalcam regula si vom merge pentru adoua oara la acest hotel. Speram sa pastreze calitatea serviciilor din 2015.

    Şi mie mi-a plăcut foarte mult la Sueno, dar am acelaşi principiu de a căuta mereu ceva nou. Culmea este că anul acesta mi-a venit ideea de a reveni în zonă, dar la Sueno Golf

    Sunt multe hoteluri la care aş reveni cu mare plăcere, acesta este unul dintre ele, dar până acum nu am "bisat" decât de două ori, dar din motive independente de voinţa noastră, relocare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [09.03.17 19:53:14] »

    @mishu:

    Mulţumesc pentru tot.

    Ai povestit cu un asa lux de amanunte ca mi s-a facut pofta, cum insa mai am destul pana sa-mi satisfac aceasta pofta ma voi multumi pe moment cu articolul.

    Te-ai cam grăbit.

    Între timp am pus şi poze cu ceva mâncare de pe acolo, multă şi buună, aşa ca la turci. Să vezi pozele şi apoi mai vorbim de poftă sau de pofte

    Ce, numai tu să mă enervezi cu ce-ai mâncat pe la Iaşi?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [09.03.17 19:59:30] »

    @mishu: ai dreptate! Greu gasesti cusur acestui hotel, insa totusi dupa cum observi, au fost cazuri! Chiar daca au fost scrise undeva la inceputul anului 2015, la deschidere, nu as putea never sa notez acest hotel cu grad de satisfactie 40 si ceva????%! Niciodată!

    Noroc cu @Nicole33, care nu doar că a descris in amanunt, dar dupa parerea mea a notat la justa valoare! Si stim cu totii cât de selectivă este colega noastra! Asta ca să nu-i zic pretentioasă????????!

    Si pentru @Nicole am un mesaj: felicitări si sa stie că problema parcării era rezolvată in 2016!!!

    carmen_70 [10.03.17 09:31:34] »

    @nicole33: Am ales Rixos Beldibi pentru ca mi-a starnit interesul un ecoul scris de mihai. panait, un user pe care-l urmaresc cu placere, pentru ca-mi place sa incerc ceva nou, pentru ca sotul meu mi-a spus ca ar vrea sa mai mergem inca o data la Rixos (el se gandea la Premium din Belek ), iar Voyage a fost la un pret de nerefuzat in acest an.

    Mi-am stabilit ca obiectiv (sper sa si reusesc) vizitarea hotelurilor din lantul Rixos indiferent de continent asa ca, Sungate e pe lista urmatoarelor combinatii.

    Eu mai am 3 luni si o saptamana pana la vacanta dar... rabdare si tutun.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [10.03.17 09:49:17] »

    @carmen_70: vacantă frumoasă iti doresc! Ai să fii incântată si de Rixos Beldibi ai să te convigi! In plus, poti sa vizitezi Sungate-ul linistită dacă faci o plimbare intr-o zi, aleile din primul, te duc spre cel de-al doilea!

    In plus, in strada din fata resortului, ai si un mic bazar... pentru a avea unde să-ti cheltuiesti ce este extra???? din buget!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [10.03.17 09:58:58] »

    Rixos Beldibi este un hotel linistit, fara petreceri zgomotoase, cu animatie soft. Insa se poate merge la Sungate, au microbuz cu vreo 4 curse pe zi iar la Sungate se poate folosi orice facilitate.

    Deasemenea puteti merge si la noul Rixos World of Legend din Belek (pentru transfer trebuie sa te inscrii la receptie cu o zi inainte). La acesta nu ai inclusa mancarea si bautura, ca nu este in sistem all inclusive, dar ai la dispozitie toate atractiile.

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [10.03.17 23:09:20] »

    @carmen_70:

    Am ales Rixos Beldibi pentru ca mi-a starnit interesul un ecoul scris de mihai. panait, un user pe care-l urmaresc cu placere, pentru ca-mi place sa incerc ceva nou, pentru ca sotul meu mi-a spus ca ar vrea sa mai mergem inca o data la Rixos (el se gandea la Premium din Belek), iar Voyage a fost la un pret de nerefuzat in acest an.

    Rixos Beldibi nu m-a tentat niciodată. Mi s-a părut prea banal, prea liniştit în comparaţie cu Sungate.

    Ştiam că există posibilitatea de a folosi facilităţile lui Sungate, dar eu am preferat să le am mult mai aproape. fiindu-mi suficiente distanţele de parcurs prin interiorul lui.

    Voyage-ul mă tenta şi pe mine, dar preţul mi s-a părut mereu mare. Cred că am ratat oferta de anul acesta, iar rezervările sunt deja finalizate.

    Şi eu am ales un Rixos anul acesta, Tekirova, că Premium Belek era prea scump, iar la Sungate fusesem deja de două ori, mulţumită de serviciile lanţului, dar şi cu scopul declarat de a petrece cel puţin două zile la Rixos World la the Land of Legends, chiar dacă am ceva kilometri de parcurs din Tekirova până în Kadriye, dar măcar nu plătesc intrarea

    mishu [13.03.17 10:13:23] »

    @nicole33: Azi am intrat din nou pe sai dupa o pauza de cateva zile si am citit raspunsul tau. Asta este deja rautate si vezi, de asta am sa protestez si am sa rog adminu sa nu accepte decat maxim 10 poze cu mancare si alea blurate .

    Vrei sa-ti spun ca asta este un motiv pentru care am inca ondoieli in a merge pe acolo, si nu glumesc, la cat de pofticiosi suntem noi sigur am veni cu niste kg in plus. Ai sa spui ca te poti abtine, nu cred ca este valabil in cazul meu sau al sotului meu in ceea ce priveste dulciurile, nu cred ca am vazut vreo poza cu ceva ce nu mi-ar placea (dulce/ sarat... etc), asa ca voi fi precum vulpea care spune ca sunt strugurii acri .

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    calatorul [23.04.17 03:13:44] »

    @nicole33: Spectaculos locul intr/adevar si reviewul convingator, ce sa mai zic de imaginile insotitoare.

    Mi se pare un pret foarte bun de cazare pentru UAI la asemenea resort, sa inteleg ca a fost o oferta promotionala in primul an de funcitonare a hotelului? Caci inca oscilez intre o asemenea cazare si agitatiile continue din Turcia contemporana care ma tin in asteptare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [24.04.17 06:44:40] »

    @calatorul:

    Mi se pare un pret foarte bun de cazare pentru UAI la asemenea resort, sa inteleg ca a fost o oferta promotionala in primul an de funcitonare a hotelului? Caci inca oscilez intre o asemenea cazare si agitatiile continue din Turcia contemporana care ma tin in asteptare.

    Într-adevăr, preţul a fost unul foarte bun pentru ceea ce mi-a oferit acest resort, nou nouţ la data vizitei mele, preţul fiind unul promoţional. Anii următori s-au înregistrat unele creşteri ale preţului, normale, nu spectaculoase, dar reducerile de early booking au fost la fel de mari.

    Eşti mult mai în siguranţă într-un resort de lux din Antalya decât pe o stradă din centrul Parisului, de exemplu.

    Din păcate, asta este lumea în care trăim. Nu cred că renunţarea la vacanţe de teama atentatelor este o soluţie.

    Dacă este să ţi se întâmple ceva rău, se întâmplă oriunde te-ai afla.

    Mulţumesc pentru vizită.

    calatorul [24.04.17 09:26:05] »

    @nicole33: De acord cu simpatica comparatie dintre Antalya si Paris, are farmecul ei datorat si unei sincere atractii recunoscute pentru frumusetile zonei.

    Desigur ca nu am renuntat la vacante din cauza asta, doar ca le/am mutat in zone mai putin agitate, pe principiul ca ti se poate intampla ceva oriunde te/ai afla, dar e mai sigur sa o incasezi daca stai pe calea ferata decat in livada de visini.

    Multumesc pentru detaliile privind hotelul, early booking am pierdut anul asta din neincrederea in agentiile romanesti, demonstrata si anul trecut de cateva din ele. Dar calatoresc impreuna cu aceste relatari pana cand o sa ma decid la un asemenea resort, dupa doar doua excursii in Turcia dintre care una de capul meu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [24.04.17 20:59:05] »

    @calatorul:

    Multumesc pentru detaliile privind hotelul, early booking am pierdut anul asta din neincrederea in agentiile romanesti, demonstrata si anul trecut de cateva din ele.

    Îţi înţeleg neîncrederea în agenţiile româneşti. Din păcate, probleme au existat şi vor exista în continuare, iar agenţiile ţepare, pe lângă faptul că distrug visele de vacanţă ale celor păcăliţi, aruncă o umbră de suspiciune şi a celor serioase şi corecte.

    În cazul resorturilor de lux din Antalya, de exemplu, agenţiile sunt un rău necesar , deoarece nu vei reuşi să prinzi pe booking sau site-uri similare preţurile oferite de agenţii. Pentru cazări modeste sau de tranzit, în unităţi neclasificate sau de maxim 3-4 steluţe, poţi merge şi pe cont propriu, preţurile fiind accesibile, mai ales dacă prinzi vreo reducere.

    calatorul [24.04.17 21:50:18] »

    @nicole33: Multumesc pentru raspuns si precizari. Stiu asta si nu caut sa micsorez preturile din rezervari directe. Am facut asta in hoteluri de tranzit unde stateam doar o noapte, dar pentru un sejur la mare nu ma inghesui in casute necajite ca nu mai are niciun farmec.

    Stiu ca in Turcia nu gasesc pensiunile grecilor de exemplu, care au vile pierdute prin gradini pe malul marii, cu terase printre maslini si portocali. De aia caut un resort de tipul celor vizitate si descrise mai sus, nu ma grabesc, poate intre timp se potolesc si agitatiile.

    M-am lafait la Fethyie intr/un apartament dintr-un resort neclasificat dar mi-am propus sa incerc si huzurul UAI, pana la urma, de ce nu. Si ma documentez din descrierile grupate mai sus, care mi se par lamuritoare si au multe informatii utile si convingatoare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [24.04.17 21:55:51] »

    @calatorul: stiu că iubesti deopotrivă si Grecia dar si Turcia!

    Insa crede-mă că un experiment precum genul celui descris, ar face ca probabil sa devii"virusat" precum... câtiva de pe aici????????????printre care mă număr si eu!

    calatorul [25.04.17 02:28:46] »

    @maria55: Bine, multumesc, asa am sa fac, iar rezultatul o sa il aflam si pe AFA.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, carmen_70, ginette, maria55, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂSueno DeLuxe Belek:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091238975524902 sec
    ecranul dvs: 1 x 1