ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 21 MIN

Romantic și sexy

TIPĂREȘTE URM de aici

Perioada sejurului: 25-30 mai 2018

Alegerea hotelului

A fost dragoste la prima vedere.

Anul trecut prin luna iunie, abia întoarsă din sejurul de trei săptămâni petrecut în Antalya, căutam cu disperare pentru luna septembrie un al doilea hotel, unde altundeva decât tot în Antalya :D, de preferinţă tot în Belek unde se afla hotelul pe care îl rezervasem deja din februarie în urma unei oferte de nerefuzat primite de la agenţia acestui site. Reducerile importante de early booking se terminaseră demult, noroc că unele hoteluri încă mai aveau ceva reduceri, astfel că urma să aleg dintre acestea.

Povestind la telefon unei bune prietene despre frământările şi căutările mele, aceasta îmi sugerează un hotel nou nouţ, deschis chiar în acel an (2017) şi pe care ea îl văzuse cu doar câteva săptămâni mai înainte, convinsă fiind că acest hotel s-ar potrivi perfect gusturilor şi exigenţelor mele. Doamne, cât de bine mă cunoştea. Mai mult, îmi transmite pe Facebook albumul cu pozele făcute de ea la hotel. Mare dreptate a avut! Hotelul era exact pe gustul meu, o alegere perfectă din aproape toate punctele de vedere, mai puţin unul, din păcate cel mai important: PREŢUL :D. În iunie anul trecut hotelul nu mai avea nicio reducere şi costa aproape dublu faţă de cât eram eu dispusă să aloc pentru a petrece o săptămână acolo. Cu mari regrete, atunci am ales altceva, dar gândul tot la Selectum îmi rămăsese. De la Susesi – hotelul ales anul trecut în locul celui dorit, dar prea scump – am pornit pe plajă pentru a vedea cu ochii mei ce am pierdut.

Realitatea m-a convins că nu mă înşelasem atunci când mi-a plăcut şi l-am dorit. După vizita incognito şi nu tocmai legală făcută la Selectum, am luat decizia să-l urmăresc şi să-l rezerv pentru anul acesta cu cel mai bun preţ pe care-l puteam obţine şi în ianuarie 2018 am reuşit să-l găsesc la un preţ de 765 euro pentru cinci nopţi de cazare în cameră luxury (cea mai ieftină), plătind doar suplimentul pentru vedere laterală la mare, beneficiind şi de o reducere generoasă de early booking.

Despre hotel

Hotelul se află la o distanţă de 27 kilometri de aeroportul din Antalya şi la 35 kilometri de centrul oraşului Antalya, cele mai apropiate orăşele fiind Belek şi Kadriye, aflate la doar 4 kilometri de hotel. A fost construit în anul 2017 pe o suprafaţă de 60.000 metri pătraţi. De fapt, hotelul este construit pe teritoriul şi pe „scheletul” unui alt hotel, Attaleia Shine, dezafectat în urmă cu cel puţin 4-5 ani, fără nicio altă legătură cu acesta.

Hotelul oferă o cazare foarte confortabilă în 190 camere luxury (45-62 mp), 44 camere deluxe (70-75 mp), 36 camere superior (75-85 mp), 6 Suite (124 mp) compuse din living şi dormitor, 10 Premium Suite (160 mp) compuse din living şi dormitor şi tot aşa până la apartamentul prezidenţial (640 mp) compus din living, zonă de dining şi patru dormitoare, fiecare cu baie proprie. În imediata vecinătate a clădirii principale se află o zonă de bungalow-uri, 26 mici viluţe P+1, nou construite, unde se află camerele family (37-43 mp), într-un ambient perfect pentru cazarea familiilor cu unul sau doi copii mai micuţi.

Drumul

Eu am ajuns la hotel cam în 5-10 minute :D după un drum foarte scurt de doar 7 kilometri, dar plecând de la un alt hotel din Kadriye, la care îmi petrecusem prima parte a vacanţei din acest an. Dacă mergeam pe plajă distanţa ar fi fost chiar şi mai mică.

Din România am ajuns în Belek pe traseul: București – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Târgoviște – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli – Edirne – Istanbul – Gebze – Sakarya– Osmaneli – Bilecik – Bozüyük – Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya - Belek , un drum de 1400 kilometri parcurs în două zile, cu o oprire intermediară la Kütahya.

Nu am folosit GPS-ul, convinsă fiind că nu am cum să-l ratez. Cunoşteam bine zona din anii precedenţi, după o cazare la Papillon Belvil, al doilea hotel în dreapta cum priveşti spre mare, şi una la Sueno Hotels Deluxe Belek, al doilea hotel în stânga acestuia. Însă nu am nimerit din prima. Văd scris Selectum, intrare mare şi frumoasă, cu bariere şi dau să intru. Vine portarul la mine, îi dau voucher-ul, îl ia şi îl studiază vreo două minute, intră din nou în cabină, se gândeşte, apoi iese, îmi dă voucher-ul înapoi şi îmi spune să folosesc cealaltă intrare, aflată vreo sută de metri mai departe. În fine. Nu am înţeles de ce a mai pierdut vremea şi nu mi-a spus din prima pe unde se intră în resort. Merg mai departe şi imediat văd o altă intrare, tot frumoasă, dar mai puţin impunătoare ca prima, scrie Selectum, aşa că intru. A doua încercare a fost reuşită :D.

Parcarea

Ajung în faţa recepţiei şi vreau să parchez undeva în apropiere, unde mai erau parcate alte două maşini turceşti, fără a bloca intrarea şi lăsând loc mai mult decât suficient autocarelor transferau turişti la/de la aeroport. Imediat sare unul să-mi deschidă portbagajul. Apreciez eu promptitudinea, dar ăsta deja exagera, mai ales că eu nu aveam nicio intenţie să scot bagajele până nu rezolvam cu camera. Încerc eu să îi explic ce şi cum, dar ăla insista că nu pot staţiona acolo până mă cazez. Really??? Deja îşi înjumătăţise ciubucul pe care urma să-l primească. Retoric, îl întreb de ce celelalte două maşini puteau sta parcate acolo, dar a mea nu, oare pentru că este roşie? Individul insistă că maşina trebuie dusă în parcare. Mai mult, chiar insistă să-mi parcheze el maşina. Aşa o fi scriind în fişa postului lui. Nu, mulţumesc, pot şi prefer să-mi parchez singură maşina. Termin discuţia stupidă cu respectivul, pornesc maşina şi o duc în parcare, revenind apoi pe jos la hotel.

Hotelul dispune de două parcări mai mult decât suficiente cât timp majoritatea turiştilor vin cu avionul. Iniţial am parcat la umbra pinilor, dar, amintindu-mi experienţa de la Belvil din 2012 când am parcat tot aşa la umbra pinilor şi abia au reuşit să-mi spele maşina la spălătorie fără să se ia şi vopseaua de pe ea din cauza unei chestii lipicioase care cursese din copaci, ulterior am mutat maşina în cealaltă parcare unde era protejată de soare de nişte copertine.

Check in

Cobor din maşină doar cu poşeta, transpir instantaneu din cauza diferenţei de temperatură după ce mersesem cu clima pornită şi încep cu încredere să urc panta spre recepţie, în căldură şi zăpuşeală, cu multe gânduri bune la adresa „deşteptului” din cauza căruia făceam eu acum sport. Primele contacte cu personalul nu au fost cele mai fericite. Ajung din nou la recepţie suflând din greu (cred că ar trebui să mă cam las de fumat :D).

Primirea propriu-zisă este cu adevărat deosebită, dar şi cu scopul de a impresiona, cu şampanie MOËT & CHANDON, cu căpşuni trase în ciocolată şi prosoape reci, umede, cu parfum de citrice. Le testez pe toate trei. Cel mai mult mi-a plăcut şampania şi, fără să cer, am mai primit un pahar pe care l-am acceptat cu plăcere, chiar dacă nu m-a înţărcat mama cu MOËT :D. Căutam din priviri recepţia, care însă nu există, cel puţin nu în sensul clasic cu care suntem obişnuiţi, mă prind eu unde trebuie să merg, dar nu apuc să ajung pentru că am şi fost interceptată de o domnişoară de la Guest Relations. Aici a fost o fază de milioane. Mă vede tipa cu paharul de şampanie într-o mână şi cu prosopul umed în cealaltă ştergându-mi faţa şi abia respirând şi mă întreabă, evident în rusă, dacă mă simt bine şi cum de am venit pe jos şi nu mi-a asigurat nimeni transferul :D. Am râs şi i-am explicat în engleză că sunt ok, că nu am venit pe jos, ci cu maşina personală, dar că am fost obligată să o duc în parcare şi apoi să urc pe jos până la intrarea în hotel, deoarece am refuzat să-mi fie parcată maşina de către valet.

Şi aici, ca la orice hotel care se respectă, nu merge turistul singur la recepţie, ci este condus la o masă cu fotolii, i se oferă un pahar de băutură şi este invitat să completeze formularul de cazare aşezat confortabil pe fotoliu. Am completat ce era de completat, i-am dat domnişoarei voucher-ul şi paşapoartele specificându-i că doresc o cameră cu pat matrimonial şi neapărat pe roşu. După nici zece minute se întoarce domnişoara, îmi restituie paşapoartele şi îmi comunică faptul că le pare rău, dar nu au disponibilă nicio cameră matrimonială pe roşu, însă îmi oferă o matrimonială superbă pe mov, care este gata pregătită pentru noi. Solicit să văd mai întâi camera, nu fără a-mi exprima dezamăgirea maximă, şi nu exageram cu nimic, deoarece îmi doream mult o cameră pe roşu, ca acelea din pozele care mi-au plăcut atât de mult încât m-au determinat să aleg acest hotel.

Urcăm noi cu liftul la etajul al patrulea, intrăm în cameră, totul ok, chiar nu aş fi avut nimic de comentat sau de reproşat, patul matrimonial mov trona în mijlocul camerei, de sus din balcon aveam o vedere excelentă la mare, dar şi la un şantier (al hotelului), puţin deprimant, dar nu era un capăt de ţară. Cinstit vorbind, ar fi fost exact ceea ce plătisem..., dar nu era camera visată de mine. Îi spun că îmi place, este o cameră frumoasă, dar că vreau să văd şi una roşie, chiar dacă una twin.

Coborâm cu liftul la etajul 1 în acelaşi corp, cel dinspre Bellis Deluxe şi intrăm într-o altă cameră, cu două paturi separate, dar pe turcoaz. Şi aceasta avea vedere laterală la mare, dar mai mult la noile vile ale hotelului. No way! Eu vreau una roşie! Cred că am disperat-o pe tipă. În final, dă un telefon la recepţie şi întreabă de numărul unei camere roşii, apoi mă conduce în celălalt corp al hotelului, tot la primul etaj, într-o cameră twin roşie. Pe asta o vreau!

Acum toată lumea era mulţumită. Eu pentru că obţinusem într-un final ce doream, tipa pentru că scăpase în sfârşit de mine :D. Am revenit la recepţie pentru finalizarea acţiunii, repartizarea camerei dorite şi primirea cardurilor de intrare în cameră.

O fi de bonton sistemul ăsta, dar mie îmi lipseşte interacţionarea directă cu recepţia. De câte ori au existat intermediari, tot procesul de check in a durat mai mult şi am obţinut ceea ce doream cu mai mult efort.

Camera 2111

Camera a fost pe gustul meu, dar nu şi al soţului :D, aşa cum mi-am dorit, singura excepţie constând în cele două paturi single care NU puteau fi apropiate, în locul unui pat matrimonial.

Din holul de la lifturi mergeam în dreapta pe un coridor mochetat, cum altfel decât cu mochetă roşie, şi camera noastră era a treia pe partea stângă.

Din holul de intrare în cameră pe partea dreaptă se intră în baie. Direct, FĂRĂ uşă :D, existând câteva şiraguri de bile cu rol doar de design. Sistemul acesta fără uşă la baie nu mai era demult o noutate pentru noi, prima dată întâlnindu-l la camera family primită în noul corp (pe atunci) al hotelului Delphin Deluxe din Alanya. Baia este spaţioasă şi bine compartimentată, modernă şi foarte curată. În partea dreaptă este cabina de duş, modernă, dar doar cu duş fix, separată printr-o uşă de geam mat de restul băii. În continuare se află toaleta, într-un spaţiu separat tot aşa de o uşă de geam mat. Ambele uşi de geam sunt mai scurte decât înălţimea băii, dar ventilaţia este eficientă. În partea stângă se află o cadă de baie cu hidromasaj pe care ei o numesc pompos jacuzzi. Noroc că aceasta avea un duş mobil retractabil, că altfel mi-aş fi făcut nervi de mai multe ori pe zi în fiecare zi la fiecare folosire a duşului fix din cabina de duş. În faţă este chiuveta montată pe un blat, o oglindă mare, o altă oglindă măritoare pentru machiaj şi uscătorul de păr.

Se oferă consumabile de calitate, completate pe măsura utilizării: săpun lichid şi solid, gel de duş, şampon, balsam şi loţiune de corp, dar şi căşti de duş, dischete demachiante, beţişoare, pilă de unghii, pieptene. Pentru uituci sunt utile periuţele şi pasta de dinţi sau aparatul şi spuma de ras. Sub chiuvetă am găsit papucii de unică folosinţă şi un cântar pentru controlarea greutăţii, pe care însă nu l-am folosit, nedorind să-mi stric buna dispoziţie şi bucuria vacanţei :D. Prosoapele, albe şi curate, au fost schimbate zilnic. Am avut şi halate de baie, noi şi pufoase, pe care însă nu le-am folosit.

În hol, pe partea opusă intrării în baie, se află o draperie frumoasă roşie pe post de „uşă” la dulap. Mare diferență față de perdeluța atârnată pe o ață, tot pe post de „ușă” la dulap pe care o avusesem cu ocazia primei vizite la Majestic 3* din Mamaia, chiar dacă prețul nu a fost cu mult mai mic. Dulapul este bine compartimentat, cu multe rafturi, dar şi cu bară pentru umeraşe şi cu destule umeraşe, însă totul este de culoare neagră, lumina nu este prea puternică şi cu greu îţi mai găseai lucrurile aşezate în dulap. Tot în dulap se află seiful electronic, suficient de mare și cu utilizare gratuită.

Pe hol, în continuarea băii, se află un corp de mobilier, cu o oglindă în spate şi cu rafturi, în partea inferioară a acestuia fiind plasat minibarul, iar deasupra se află setul de preparare a ceaiului şi cafelei, cu două căni frumos personalizate, cana electrică pentru încălzit apa, două sticle de apă plată, plicuri de ceai de câteva sortimente, pliculeţe de cafea instant şi lapte praf şi o punguţă de alune. Minibarul conţinea două doze de bere Efes, două sticluţe de vin, unul alb şi unul roşu, două doze de Coca Cola, una de Cola Zero, una de Fanta şi una de Sprite, o sticlă de Ice Tea, două sticle de suc de fructe, două sticle de apă minerală şi patru sticle de apă plată. Minibarul era completat zilnic cu produsele care se consumau.

Intrând în cameră aveam pe partea stângă un suport de bagaje şi apoi un corp de mobilier gen birou cu un scaun roşu, apoi un fotoliu negru, cel mai probabil neextensibil, dar nu am verificat, asortat cu un taburet roşu. Pe peretele de deasupra biroului se afla o oglindă mare în spatele căreia era televizorul. O idee foarte modernă şi de efect, dar nu şi foarte eficientă. Mai văzusem genul acesta de televizor în oglindă anul trecut la Papillon Zeugma din Belek, unde am beneficiat de o Luxury Pool Suite şi aveam în baie tot un televizor din ăsta „băgat” în oglindă la care puteai privi stând în cadă. Mie nu mi-a plăcut, deoarece sunt mai chioară şi, oricât am reglat televizorul, nu am reuşit să obţin un contrast suficient care să nu mă deranjeze.

Pe partea opusă biroului se aflau cele două paturi roşii, aşezate fiecare pe câte un cadru negru, mai mare cu vreo cincisprezece-douăzeci centimetri decât patul, pe fiecare parte, motiv pentru care orice încercare de unire a acestora era sortită eşecului. Paturile au fost foarte confortabile, pernele pentru toate gusturile, iar lenjeria de calitate. Între cele două paturi se afla un soi de noptieră pe care se afla şi telefonul fix, pe care nu l-am folosit, neavând nimic de solicitat sau de reclamat :D, şi o veioză mare gen lampadar. O lampă asemănătoare, dar de dimensiuni mai reduse se afla şi de cealaltă parte a patului spre balcon. Aerul condiţionat, în sistem centralizat cu reglaj individual, bine poziţionat astfel încât să nu ne deranjeze, silenţios şi eficient, a funcţionat perfect. Pe partea opusă balconului se afla o oglindă, mare cât tot peretele, care crea iluzia optică a unei camere duble ca suprafaţă. Mi-a plăcut, tot aşa cum mi-a plăcut perdeaua de voal negru încadrată de draperii grele roşii. Podeaua era acoperită cu un covor de calitate, nou şi modern. Mi-a plăcut sloganul înscris pe covor chiar la ieşirea din cameră spre balcon: „Beautiful dreams start here”. Cam aşa a fost. Pentru mine, camera s-a dovedit una de vis. Combinaţia de roşu şi negru mi-a plăcut mult, toate detaliile concurând în mod fericit la crearea unei atmosfere romantice şi sexy, într-o măsură mult mai mare decât albul predominant şi multitudinea de oglinzi de la Adam & Eve.

Balconul a fost spaţios, dotat cu două scaune de ratan cu perne pentru un plus de confort, măsuţă de ratan, scrumieră şi câteva bare metalice pentru uscarea costumelor de baie. Din balcon aveam vedere laterală la mare aşa cum am plătit, dar şi spre „lumea bună”. Este o glumă a mea referitoare la unele din cele mai de top hoteluri de pe cea mai frumoasă plajă din Belek, Calista, Sueno Deluxe, Cornelia Diamond şi până departe spre Adam & Eve. Recunosc, peisajul era incomparabil mai interesant şi reconfortant decât dacă aş fi acceptat una din cele două camere oferite iniţial, aflate în celălalt corp al hotelului şi aş fi văzut doar marea şi... un şantier.

Curăţenie în cameră s-a făcut zilnic, prosoapele au fost schimbate în fiecare zi, iar lenjeria de pat, la solicitarea mea, de trei ori în cinci zile. Covorul a fost aspirat cam la două zile, dar nu am urmărit atent acest aspect.

Serviciul de room service este contra cost. Doritorii pot comanda după plac, dintr-un meniu disponibil în cameră, cu preţurile aferente exprimate în USD. Comoditatea de a fi servit în cameră, deşi poţi mânca oricând în restaurant, se plăteşte.

Restaurante

Restaurantul principal

Este situat la nivelul -2, cel al piscinei şi al plajei, în corpul în care eram cazaţi. Este foarte elegant. Dacă apare vreunul pe aici şi scrie că restaurantul avea aer de cantină comunistă sau mai ştiu eu ce aberaţie similară, mor cu el de gât, deci, aviz amatorilor :D. Există destule mese în interior, dar, cel mai important pentru noi, restaurantul dispune şi de o terasă foarte generoasă. Întotdeauna am mâncat numai pe terasă şi nu am avut probleme să găsesc o masă liberă.

Mâncarea a fost la mare înălţime. Bine, toată lumea ştie că la turci la all inclusive nu ai cum să rămâi nemâncat, dar, cu toate acestea, diferenţele între mâncărurile oferite la hoteluri diferite, chiar având acelaşi număr de stele, pot fi extrem de mari.

Aici se serveau principalele mese ale zilei: micul dejun: 07.00-11.00, prânzul: 12.30-14.30 şi cina: 19.00-22.00. Nu am fost niciodată aici la prânz, din comoditate preferând Snack Restaurantul amplasat strategic pentru a fi aproape şi de plajă, dar şi de piscină.

La micul dejun ajungeam destul de devreme, puţin după ora 07.00, terasa restaurantului era aproape goală, nici măcar ospătarii nu se treziseră bine şi se mai mişcau şi în reluare, dar bucătarii erau la datorie. Mi-a plăcut mult faptul că aici nu a trebuit să stau la coadă pentru nimic, nici pentru omletă personalizată (umplută cu ce vrea fiecare), nici pentru clătite, unde oferta mi-a depăşit chiar aşteptările, neştiind ce să aleg mai întâi între clătite (crepes), clătite americane (pancakes) sau waffle şi apoi din multitudinea de topping-uri disponibile. Mi-au mai plăcut şi fresh-urile de diferite fructe oferite gratuit, din păcate, doar la micul dejun, dar şi somonul afumat, de calitate, din fiecare dimineaţă.

Cina avea o tematică diferită în fiecare seară, multe din felurile oferite fiind în concordanţă cu tema serii respective, dar, din fericire, existau şi mâncăruri să zic „clasice”, pentru că altfel rămâneam nemâncată în seara pescărească, de exemplu :D. Se gătea live şi erau mai multe puncte cu „specialitatea bucătarului” peste tot în restaurant. Însă seara turcească, de la care aveam aşteptări mari, a fost ok, dar nu m-a impresionat cu nimic. Oricum mâncăruri turceşti tradiţionale şi calde şi reci erau prezente în fiecare seară. Soţul meu era client permanent al acestora şi foarte mulţumit de cele găsite. Referitor la varietatea felurilor de mâncare din restaurantul principal, voi lăsa pozele să „vorbească” şi să vă convingă mai uşor decât aş face-o eu în cuvinte.

La un hotel all inclusive de lux se poate mânca practic nonstop, astfel că aici exista un restaurant care acoperea intervalele orare când restaurantul principal nu era deschis. Astfel, la Select Restaurant puteai „recupera” o eventuală masă pierdută. Se află la nivelul recepţiei, în corpul dinspre Calista, în dreapta cum ieşi din lift. Intrarea în restaurant nu poate fi ratată, trebuie doar să te orientezi după vaca din bronz în mărime naturală =)). Acest restaurant funcţionează în regim a la carte, după următorul program: 10.30-12.30; 14.30-19.00 şi 21.30-07.00. Principalele mese ale zilei mie mi-au fost absolut suficiente. Chiar dacă am mai sărit câte un prânz când plecam cu maşina la plimbare, nu am simţit nevoia să recuperez, abia aveam poftă de mâncare la cină :D. Totuşi am trecut într-o seară pentru a vedea ce este pe acolo şi a face fotografii. M-a amuzat vitrina frigorifică în care atârnau mai multe hălci de carne, cam ca la măcelărie. Un ospătar amabil m-a invitat la masă, iar când l-am refuzat politicos, a insistat să-mi ofere măcar un pahar cu vin.

Restaurantele a la carte sunt vreo trei (italian, steak și pescăresc), nu m-am dumirit exact şi nu sunt sigură că le-am identificat pe toate. Acestea au program 19.00-22.00 fiind deschise cinci zile pe săptămână. Conform conceptului, se pare că sunt gratuite, cu rezervare prealabilă, pentru turiştii care au un sejur de minim cinci nopţi. Din experienţele anterioare, eu mă aşteptam să se plătească măcar o taxă de rezervare. Nu am verificat, nefiind interesaţi să mâncăm acolo. Bine, eu mi-aş fi dorit să mănânc la Steak, dar soţul meu a refuzat categoric şi singură clar nu mă duceam. De câţiva ani încoace nu am mai reuşit să-l conving să mergem la restaurantele a la carte, deoarece chipurile eu comand şi pentru el prea multe feluri din meniu astfel obligându-l să mănânce mai mult decât ar face-o din proprie iniţiativă. În plus, ţinuta mai elegantă, obligatorie în cazul acestor restaurante cu specific, nu corespunde viziunii lui despre vacanţă. Varietatea mâncărurilor oferite în restaurantul principal era mult prea mare și în fiecare seară cina avea o altă tematică, gen turcească, far east, rusească :D, mediteraneană etc., astfel neavând ocazia să ne plictisim, în fiecare zi încercând ceva diferit.

Tot la capitolul mâncare voi menţiona şi Wasabi - barul de sushi (16.30-20.00), deschis în zona lobby-ului în cursul după amiezii pentru amatorii de aşa ceva, dar şi Pure Sweet Patisserie, aflată tot în lobby, dar în partea opusă, cu program 11-23, care oferă paste, dar şi prăjituri, ceai şi cafea. Intenţionam să merg aici pentru a savura o cafea turcească, dar riscul de a fi ispitită şi de alte dulciuri era prea mare, astfel că am ocolit zona periculoasă. Am făcut doar câteva poze seara târziu, după terminarea programului patiseriei.

Pentru a mânca de prânz am ales în fiecare zi Snack Restaurantul, deschis până la ora 16.00. Servirea se face în regim a la carte comandând dintr-un meniu, iar unele feluri de mâncare sunt disponibile în sistem bufet. Băuturile sunt comandate la ospătari şi sunt aduse imediat la masă şi la scurt timp apare şi mâncarea. Desigur, cine doreşte poate merge să-şi ia singur de băut direct de la bar. Poţi comanda supa zilei, pizza de câteva sortimente, paste, gozleme, pide, lahmacun, şniţel, frigărui de miel, burgeri, kebap, salate, desert.

Barurile

La Selectum, barurile sunt puţine, dar bune. Sunt în număr de trei: Lobby Barul cu program non stop, Pool-Beach Barul cu program 10.00-00.00 şi Disco Barul cu program 23.30-02.00. La ultimul nu am reuşit să ajung. În concept, mai apăreau un Red Bar – închis vara şi o Casă a Vinului – care se deschidea doar la cerere şi era contra cost.

Terasa Lobby Barului a fost alegerea noastră pentru petrecerea serilor după ce plecam de la spectacolele/concertele de la Selectum Arena.

Pool & Beach Barul a fost un alt bar frecventat de noi, asigurându-ne hidratarea de peste zi la plajă, acesta deservind peste zi şi clienţii de la Snack, iar seara pe cei care participă la spectacole.

Dacă tot am ajuns la capitolul baruri şi băuturi, o menţiune importantă se impune pentru larga varietate de băuturi de import, multe chiar premium, incluse în concept, o listă bogată, numai simpla citire a acesteia putându-i determina pe unii turişti să aleagă Selectum. Din acest punct de vedere, eu apreciez conceptul de la Selectum foarte asemănător cu cel de la Sueno Hotels Deluxe Belek din primul an de funcţionare (2015) şi peste cele de la Gural Premier Belek sau Gural Premier Tekirova, Titanic Deluxe Bodrum sau Titanic Golf Belek sau Susesi Luxury Belek, toate recunoscute şi apreciate pentru gama băuturilor de import oferite gratuit. Pe noi acest aspect ne-a interesat într-o măsură destul de redusă. Nefiind băutori de whisky sau de vodcă, cele peste douăzeci de sortimente de top ne-au lăsat indiferenţi. Abia în ultima seară am comandat şi noi câte un pahar de whisky mai mult ca să nu zicem că am fost acolo şi nu am gustat chiar nimic. Campari-ul sec sau cu suc de portocale, Jagermeiser-ul şi Bailey's-ul au fost mult mai pe gustul nostru, alături de cocktailurile răcoritoare pe bază de gin (Gordon's sau Beefeater) sau rom (Bacardi sau Havana), gen gin tonic, Cuba Libre, Mojito sau PinaColada.

Pe lângă cunoscuta blondă Efes, mai erau incluse în concept şi Miller, Budweiser sau Corona. Le-am încercat pe toate, eu oprindu-mă la Miller, iar soţul la Budweiser.

Şampania de bună calitate era de asemenea prezentă peste tot şi cu orice ocazie. Să bem şampanie în miezul zilei pe plajă învăţasem şi noi de la ruşi în urmă cu vreo cinci ani la Rixos Sungate şi încet-încet a început să ne placă şi nouă :p, perseverând an de an pe unde am avut ocazia.

Cafeaua oferită la Selectum este una foarte bună. La baruri există espressoare profesionale care râşnesc pe loc cafeaua, care apoi poate fi preparată în diverse feluri. În restaurantul principal există un colţ special pentru cafea şi ceai, unde cel de acolo face nişte cafele excelente, combinând la mare artă diferite sortimente de boabe de cafea, toate de o calitate peste medie. De asemenea, pe terasa restaurantului există espressoare automate unde îţi poţi prepara singur cafeaua dorită. Majoritatea turiştilor comanda cafea la ospătari care o aduceau la masă. Eu preferam să merg şi să-mi fac singură combinaţiile dorite. Diferenţa dintre aparatele cu cafea naturală şi cele cu cafea instant este enormă. Ca fiecare om şi eu sunt subiectivă, astfel că, dacă un hotel îmi oferă non stop cafea bună, de calitate şi exact pe gustul meu, deja am altă dispoziţie şi pot trece mai uşor cu vederea alte mici imperfecţiuni. Din fericire pentru mine, anul acesta am fost norocoasă şi am găsit cafea bună la toate cele patru hoteluri vizitate, cu un uşor minus pentru Rixos Sungate, unde dimineaţa la micul dejun aveam doar ness la dozator, de nebăut, dar şi acolo am găsit soluţii.

Plaja şi marea

Aici nu am avut nicio surpriză. Ştiam exact ce voi găsi. Descoperisem această plajă în 2012, cu ocazia sejurului petrecut la Papillon Belvil, aflat două hoteluri la dreapta şi apoi am tot revenit, aproape an de an, în 2013 la Adam & Eve, în 2015 la Sueno Deluxe, aflat două hoteluri la stânga, apoi în 2016 la Gural Premier Belek şi în 2017 la Susesi Luxury. Mai am câtea hoteluri pe listă şi voi putea spune că am acoperit în totalitate cea mai exclusivistă şi cea mai frumoasă plajă din Belek.

Plaja hotelului Selectum este cu nisip nu foarte fin, dar şi cu ceva pietricele la intrarea în mare şi un metru doi după, pietricele rotunjite şi absolut nederanjante, care nu existau în urmă cu câţiva ani, iar apoi doar nisip fin.

Intrarea în mare este destul de lină după mine, cât timp treceam de prima scară a pontonului, iar apa îmi ajungea doar până la umeri, foarte ok pentru zona Belek. Marea a fost surprinzător de caldă anul acesta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai ales după prânz intrai în mare şi uitai să mai ieşi.

Pe plajă există pavilioane drăguţe, dar contra cost :D, precum şi două rânduri de umbrele cu câte două şezlonguri în jurul fiecăreia, având avantajul de a fi mai aproape de mare. Cam puţine. Numărul de şezlonguri de pe plajă mi se pare clar insuficient pentru capacitatea hotelului. În fiecare zi aveam emoţii că s-ar putea să nu mai găsim locuri libere, dar am fost norocoşi. Noi suntem şi mai matinali, pentru că dacă ne trezeam la ora 10 niciun noroc din lume nu ne mai ajuta. Şezlongurile sunt dotate cu salteluţe pentru un plus de confort, însă acestea puteau fi şi mai curate decât erau. La fiecare umbrelă există câte o măsuţă şi câte un ghiveci folosit pe post de coş de gunoi. De câteva ori pe parcursul zilei treceau angajaţi care goleau aceste coşuri, dar şi angajaţi de la bar care recuperau paharele din plastic dur refolosibile după spălarea în maşina de spălat vase, dar şi ceştile şi paharele din sticlă aduse şi apoi abandonate pe plajă de către turiştii care ignorau regulile şi pericolul de accidentare în cazul spargerii acestora.

Există şi un ponton drăguţ, dotat cu umbrele şi paturi de plajă, foarte solicitat din câte am observat eu.

Există chioşcuri pentru prosoapele de plajă lângă piscină, dar şi lângă plajă, cu program 08.30-19.00. Nu se dau carduri pentru prosoape. Fiecare îşi ia la liber câte crede că are nevoie şi le schimbă ori de câte ori doreşte.

Piscinele

În zona dintre clădirea principală a hotelului şi plajă există mai multe piscine; eu am numărat vreo trei.

Piscina principală – foarte mare cu o suprafaţă de 4700 metri pătraţi, folosită pentru activităţile din cursul zilei, jocuri şi concursuri cu animatorii, polo, aqua gym. La cele două capete are porţiuni cu adâncimea foarte mică de doar 15 cm şi acolo erau plasate şezlonguri în apă, la fel ca la piscina de relaxare de la Adam & Eve.

Piscina roşie, care îmi atrăsese atenţia încă de anul trecut, bănuiesc că are un rol mai mult decorativ, fiind de mare efect.

Piscina de relaxare- cu o suprafaţă de 105 metri pătraţi, nu prea înţeleg ce relaxare poate oferi cât timp aceasta este poziţionată într-o zonă cu trafic intens, pe lângă ea trecând toţi turiştii în drum spre restaurant, spre plajă sau spre piscina principală, deci numai de linişte nu poate fi vorba acolo. Impresia mea este că aceasta comunică cu piscina interioară. Un avantaj important al acestei piscine exterioare îl constituie faptul că aceasta este încălzită pe timpul sezonului rece.

În zona miniclubului pentru copii există o piscină pentru aceştia, cu o suprafaţă de 30 metri pătraţi, pentru copiii foarte mici, cu o ciupercă din care ţâşneşte apa şi cu câteva tobogane micuţe, cu un duş-pinguin şi cu şezlonguri micuţe colorate în jurul acesteia.

Pentru copiii ceva mai mărişori există şi un miniaquapark cu patru tobogane albe, banale, nimic spectaculos, cu program 10.00-12.00 şi 14.00-17.00.

Piscina interioară este accesibilă doar prin centrul spa, celelalte uşi fiind încuiate. Are o suprafaţă de 350 metri pătraţi şi este înconjurată de destule paturi comode. Există şi o piscină interioară pentru copii cu suprafaţa de 22 metri pătraţi şi adâncimea de 40 centimetri. În jurul acesteia sunt şezlonguri în miniatură, perfecte pentru cei mici.

Tot în zona piscinei interioare există şi un Vitamin Bar, destul de modest cu espressor de cafea, ceaiuri, apă, dar şi sucuri proaspăt stoarse la cerere şi la alegerea fiecăruia.

În zona bungalow-urilor eu am mai identificat o piscină exterioară, care nu apărea în concept, deşi era perfect funcţională, suficient de mare şi interesantă, traversată de câteva poduri, cu şezlonguri şi umbrele, dar beneficiind şi de umbra naturală a copacilor.

AquaParkul

Am ezitat mult înainte de a mă hotărî să scriu despre acesta.

Deşi pe site-ul oficial al hotelului şi pe alte site-uri de rezervări apăreau poze fantastice cu un super-mega-aquapark, în realitate, la data sejurului meu (ultima săptămână din luna mai) acesta se afla încă în construcţie. Se lucra intens, este adevărat, dar totul acolo era un mare şantier. O parte din tobogane erau deja montate, altele erau montate doar parţial, canalul viitorului lazy river era deja săpat şi placat cu gresie, dar peste tot erau schele și grămezi mari de pământ escavat. Panourile din zona respectivă ne informau asupra faptului că Aquaparkul va fi funcţional abia anul viitor în 2019, dar, la zorul cu care munceau la el, este foarte posibil să fie gata mai devreme şi să-l deschidă încă din cursul acestui an. Nu acelaşi lucru l-aş putea spune despre viitorul LunaPark.

Tot în zona aquaparkului era şi un viitor restaurant pentru copii, drăguţ, frumos colorat, atractiv pentru cei mici, aproape terminat.

Centrul Spa

Se află sub Lobby Bar la nivelul -2. Doar l-am vizitat şi mi-a plăcut, chiar dacă nu am beneficiat de niciunul din serviciile oferite acolo. Sauna, baia turcească şi baia de aburi sunt gratuite, doar masajele şi tratamentele se plătesc. Există saună, biosaună, saună rusească. Duşuri reci, grota de gheaţă, baie de aburi şi cameră de relaxare. Totul este foarte frumos, foarte curat şi elegant.

Tot în cadrul centrului spa se află şi o sală de fitness, bine dotată cu tot felul de aparate. Şi pe aici eu am trecut doar de curiozitate şi pentru a face câteva poze, nu sport.

Alte activităţi

Hotelul oferă posibilităţi numeroase şi variate celor interesaţi şi de altceva decât de plajă şi baie în mare sau piscină. Există 12 terenuri de tenis gratuite pe care le-am văzut, dar nu am stat să le număr, nocturna şi rachetele fiind contra cost şi de asemenea lecţiile de tenis pentru cei interesaţi să descopere tainele acestui sport. Mai există şi teren de baschet şi teren de minifotbal. Golful şi călăria sunt contra cost.

Alte activităţi gratuite ar fi: polo, darts, boccia, tras cu arcul sau cu armă cu aer comprimat, tenis de masă, badminton, volei pe plajă, aerobic, yoga, pilates, kangoo jumps.

Biliardul şi bowlingul sunt cu plată.

Pe plajă hotelul ar propriul centru de sporturi nautice, desigur contra cost, dintre care aş aminti: fly board, banana, jet ski, wakeboard, hoverboard, water ski, ringo, parasailing.

Spectacolele de seară sunt deosebite la acest hotel şi au loc la Selectum Arena – un loc civilizat, cu mese şi scaune. Au fost invitate doar trupe cu adevărat profesioniste din afară. Aici am asistat la cele mai profi spectacole, făcând comparaţie cu celelalte trei hoteluri la care am fost anul acesta, dintre care două chiar erau renumite pentru petreceri, concerte şi distracţie de calitate. Într-o seară a fost şi o superpetrecere, pe care noi însă am ratat-o, deoarece soţul meu a fost mai interesat să urmărească la televizor finala Ligii Campionilor, importantă pentru el, dar nu şi pentru mine :D.

Hotelul se află abia în al doilea an de funcţionare, dar, cu toate acestea, teritoriul arată extraordinar, vegetaţia este bine dezvoltată, nefiind plantată anul trecut, ci păstrată şi întreţinută de la „răposatul” Attaleia, grija pentru natură fiind de apreciat. Mi-a plăcut mult cum au salvat un copac vechi, care a „supravieţuit” într-o parte a lobby-ului, protejat printr-un cilindru de sticlă, dar şi pădurea de pini în mijlocul căreia au construit vilele, acestea beneficiind de multă verdeaţă şi de umbră naturală, inclusiv la piscina din aceeaşi zonă.

Mi-a mai plăcut şi lobby barul foarte elegant, spaţios şi aerisit, chiar dacă nu are nici pe departe opulenţa Mardan-ului şi nu impresionează precum cele de la Sueno Deluxe sau Royal Holiday Palace.

Curăţenia în toate spaţiile comune din resort mi s-a părut fără reproş. Un criteriu îl constituie curăţenia şi aspectul toaletelor. Aici, acestea erau impecabile, foarte curate, fără mirosuri neplăcute. Cele de la nivelul recepţiei m-au uimit prin atmosfera intimă pe care reuşeau să o creeze, senzaţie creată de iluminatul cald prin intermediul lămpilor cu abajururi roşii. Toaletele de la plajă erau mai puţin elegante, dar mai de efect prin sistemul de oglinzi. Cabinele erau mici şi aveau pereţii laterali din oglindă. Efectul era ciudat şi chiar puţin şocant, dacă priveai în stânga sau în dreapta, imaginea celui dinăuntru era reflectată de nenumărate ori, de parcă nu ai fi fost singur în cabină.

Clubul pentru copii se află lângă piscina principală şi plajă. Programul acestuia este 10.00-12.30 şi 14.30-17.30, iar seara de la 20.30-21.00 patru zile pe săptămână era mini disco, celelalte trei era kids show, iar de la 21.00 la 22.30 aveau program de desene animate. Pe lângă piscina pentru copii, cele patru tobogane, mai era un Splash şi un loc de joacă pe iarbă. În imediata apropiere se aflau şi lăzile frigorifice cu îngheţată Carte d'or.

Cu un an înainte când doar trecusem pe la Selectum, mă bucurasem să văd un număr mai redus de copii faţă de alte resorturi din Antalya. A fost doar o iluzie, în realitate erau destul de mulţi copii, majoritatea destul de mici. Având în vedere conceptul hotelului, decoraţiunile şi în general atmosfera creată peste tot, mie acest hotel mi se pare mai potrivit cuplurilor decât familiilor cu copii. Partea de facilităţi pentru cei mici din zona clădirii principale nici nu oferă prea multe acestei categorii de turişti, având în vedere nivelul şi clasa hotelului.

În schimb, în zona de bungalow-uri, mici viluţe P+1, au creat un adevărat paradis pentru cei mici. M-au amuzat toboganele care pornesc din balconul de la etaj cu aterizare pe iarbă. În apropierea piscinei de la vile şi a aquaparkului încă neterminat, au construit un restaurant pentru copii, care este foarte aproape de a fi deschis.

Cu toate acestea, anul acesta erau mai mulţi copii în resort decât anticipasem, cazaţi cel mai probabil atât în clădirea principală, cât şi în vile.

Camerele hotelului, în mod special cele roşii :D, creează o atmosferă romantică şi sexy. Aşa am simţit eu şi mi-a plăcut :p. Serviciile de clasă din restaurant şi de la baruri completează această senzaţie. Din acest motiv, eu voi recomanda hotelul în special cuplurilor, chiar dacă începând de anul viitor, o dată cu deschiderea LunaParkului şi a AquaParkului, hotelul va trezi şi mai mult interesul familiilor cu copii. Am fost întrebată dacă în camerele luxury există pat suplimentar pentru un copil mai mare, adică nu pătuţ de bebeluşi. Am recunoscut că nu am văzut aşa ceva. Camerele sunt foarte spaţioase, deci loc ar fi, însă un pat suplimentar ar strica tot design-ul şi toată atmosfera romantică. Părerea mea.

Dacă recomand hotelul? CATEGORIC, DA! Pentru că am fost acolo şi mi-a plăcut. Mult :p

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 28.06.18 06:47:54
Validat / Publicat: 28.06.18 20:44:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Alanya (Vikingen Quality, Delphin Botanik, Delphin Deluxe), Belek (Alva Donna Exclusive, Papillon Belvil, Royal Adam & Eve, Gural Premier, Titanic Deluxe x 2, Papillon Zeugma, Susesi Luxury), Bodrum (Yelken, Royal PalmArea, Titanic Deluxe), Didim (Aquasis), Kemer (Rixos Sungate X 3, Rixos Tekirova, Gural Tekirova), Kuşadasi (Egeria, Sealight, Grand Belish, Ephesus Princess), Lara (Royal Holiday Palace, Delphin Botanik Exclusive, Mardan Palace, Delphin Palace, Royal Seginus), Ozdere (Onyria Claros Beach), Side (Silence Beach)
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 15094 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

72 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Selectum Luxury - Romantic şi sexy - marea văzută din balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 188200 PMA (din 130 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review - pg. 1 / 3

72 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 72
webmasterX
[28.06.18 06:49:42]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

nicole33AUTOR REVIEW
[28.06.18 21:05:23]
»

@webmasterX:

Coordonatele sunt corecte.

Mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nrs †
[28.06.18 21:10:25]
»

e prima data cand prind "start vot"

webmaster
[28.06.18 21:14:12]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33AUTOR REVIEW
[28.06.18 21:19:10]
»

@nrs:

Mulțumesc!

Văd eu dacă ai avut mână bună

nicole33AUTOR REVIEW
[28.06.18 21:19:39]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos!

michaela_1961
[28.06.18 21:37:19]
»

Un review in stilul tau caracteristic pe care eu una intii il citesc pe nerasuflate, apoi il recitesc si l savurez. Abia am venit si mi ai redeschis dorul de Turcia. Pfff si ce "pofta" mi ai facut cu acest hotel, care sigur ar fi fost pe gustul sotului meu. El a fost singurul din grup care mai facea comparatii intre hoteluri uitand sa compare si pretul. Felicitari si pentru scriere si pentru inspiratia cu acest hotel. Deja visez, compilez... ) mai ales ca la anul suntem hotarati pe masina.

nicole33AUTOR REVIEW
[28.06.18 21:46:09]
»

@michaela_1961:

Felicitari si pentru scriere si pentru inspiratia cu acest hotel.

Mulţumesc pentru vizită şi pentru aprecieri. Scrisul îmi aparţine, dar inspiraţia, nu. Maria mi-a sugerat să aleg acest hotel, convinsă fiind că sigur îmi va plăcea. Şi aşa a fost.

El a fost singurul din grup care mai facea comparatii intre hoteluri uitand sa compare si pretul.

Îl înţeleg perfect. Este foarte greu să nu compari şi uşor dezamăgitor atunci când îţi dă cu minus.

Deja visez, compilez...) mai ales ca la anul suntem hotarati pe masina.

Nu neg avantajele avionului, sunt perfect conştientă că drumul cu maşina este lung, dar e bine şi să ai maşina la dispoziţie, să faci ce vrei fără să depinzi de nimeni.

Cris
[28.06.18 22:26:55]
»

@nicole33: Fain tare hotelul, asta e clar și l-ai prezentat frumos, în stilu-ți caracteristic. ????

Dar mie îmi place de nu mai pot piscina aia cu șezlonguri în ea. Cred că mi-ar fi tare greu să mă dezlipesc de ele. ????

michaela_1961
[28.06.18 22:29:03]
»

@nicole33: Maria ne a sugerat la multi hotelul anul acesta dupa cerintele fiecaruia si n a gresit. Am fost de mai multe ori cu masina in Turcia dar numai la Kusadasi si Marmaris. In Antalya numai cu avionul. Ne e pur si simplu dor de traseul cu masina si am aceeasi parere, ca sejurul cu avionul nu are acelasi farmec. Oferta de anul acesta a fost irezistibila, dar ne am promis ca la anul nu mai cedam ispitei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[28.06.18 22:44:14]
»

@Cris:

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou

Şi mie mi-a plăcut hotelul ăsta cel mai mult dintre cele de anul acesta.

Dar mie îmi place de nu mai pot piscina aia cu șezlonguri în ea. Cred că mi-ar fi tare greu să mă dezlipesc de ele.

Într-adevăr, şezlongurile alea sunt super. Ştii ce frumos te bronzezi pe ele din cauza apei? Culmea este că mereu găseam câteva libere, dar eu nu sunt fan piscină. La fel aveau şi la Adam & Eve la piscina de relaxare (cea de sus) şi la piscina interioară.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[28.06.18 23:03:39]
»

@michaela_1961:

Am fost de mai multe ori cu masina in Turcia dar numai la Kusadasi si Marmaris. In Antalya numai cu avionul.

Înseamnă că ai deja experienţă .

Drumul până în Antalya este mai lung, dar nu cu mult faţă de cel până în Marmaris, însă mult mai uşor de parcurs, cu excepţia traversării Istanbulului, care este o loterie.

Oferta de anul acesta a fost irezistibila, dar ne am promis ca la anul nu mai cedam ispitei.

Ştiu că au fost oferte foarte bune, mai bune în varianta cu avion decât pe individual. Am fost la acelaşi hotel cu Cris aproximativ în aceeaşi perioadă şi, scăzând costul avionului+taxe+transfer, eu am plătit pentru doar şase nopţi cât a plătit ea pentru şapte nopţi, cu opt zile pline. Eu voi alege şi în viitor Antalya tot cu maşina, altfel neputând să-mi fac după plac combinaţiile de hoteluri, de plimbări, de cărat degeaba tot şifonierul etc.

Maria ne a sugerat la multi hotelul anul acesta dupa cerintele fiecaruia si n a gresit.

Mie mi l-a sugerat anul trecut, dar nu a fost să fie atunci, însă am perseverat şi tot am ajuns acolo. Pentru anul acesta nu a mai apucatşi nu am mai apucat nici să ne întâlnim în mai în Antalya aşa cum ne promisesem una alteia. Dar cafeaua tot ne-am băut-o acolo împreună.

Pușcașu Marin
[28.06.18 23:13:10]
»

@nicole33: Pentru mine, articolul acesta se incadreaza in categoria de exceptie.

Complet, detaliat, structurat. Tot ce-ti trebuie in zece minute de lectura captivanta.

Cand am vazut P96 mi-a stat ceasul. Am crezut ca l-ai luat si pe Athos al meu in Turcia . Ma si gandeam ca-i schimb numele in Arkadas.

Felicitari pentru alegere.

Felicitari pentru articol.

nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 06:29:18]
»

@ghisor:

Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou.

Mereu mi se reproşează că mă pierd în amănunte, că scriu articole prea lungi pe care oricum nu le citeşte nimeni cap coadă, pentru că se plictiseşte pe parcurs. La fel şi în cazul pozelor, mereu prea multe, deşi, dacă era după mine, postam cel puţin două sute

Cand am vazut P96 mi-a stat ceasul. Am crezut ca l-ai luat si pe Athos al meu in Turcia. Ma si gandeam ca-i schimb numele in Arkadas.

Să-ţi trăiască Athos! Nu ai motive să-i schimbi numele, încă

Tigrişorii au fost mereu preferaţii mei. Primul pe care l-am avut era cu un an mai mare ca mine şi a fost alături de noi vreo 11 ani. Acum doi ani am moştenit un tigrişor, dar pe portocaliu, prima pisică după un lung şir de motani. Mi-e dor de ea când sunt plecată şi atunci mă joc şi hrănesc pisicile turceşti de prin resorturi...

carmen_70
[29.06.18 08:00:35]
»

@nicole33: Felicitari! Un alt hotel pe care m-ai facut sa-mi doresc sa-l vad.

Dorul de Antalya s-a accentuat dupa citirea acestui review si perioada de o luna pana la plecare pare mai lunga acum .

Votat cu mare drag.

krisstinna
[29.06.18 09:29:08]
»

@nicole33: Periuța de dinți, pasta de ras, pasta de dinți, “lamele” pentru bărbierit sunt utile nu numai uitucilor așa cum bine ai menționat, ci și celor care vin cu avionul și au doar un bagaj mic, de mână. Da, sunt și persoane de-astea, nu e cazul meu

Exista vreo stație pentru dolmuș pe lângă hotel? Am citit că hotelul e la câțiva km de oraș adică de magazine -știi că asta ne interesează pe noi, in detrimentul hotelului

Ești cu roșu, exact ca băiatul meu care îmi spunea aseară că a găsit un site de unde vrea sa își comande prosoape albe care in contact cu apa devin roșii.

sebigeanina
[29.06.18 10:52:19]
»

Salut, Nicole am citit si votat cu mare drag articolul tau. Am fost in vacanta in 2013 si 2015 la Papillon Belvile de unde am plecat sa ne plimbam cu mai multi prieteni pe plaja pana la Spice Hotel si de fiecare data am ramas surprinsi de acest hotel cum arata pe langa toate celelalte. Inchis si neingrijit plus pontonul vechi si plin de rugina nu dadea bine in cea mai frumoasa zona a Belekului dar uite acum ce bine si frumos au reusit sa-l faca. Jos palaria pentru turcii astia ce repede se misca si reusesc se ne uimeasca in fiecare an cu cate ceva.

Corina70
[29.06.18 11:30:52]
»

@nicole33: Super-articol, super-vacanta, ce bine ar fi daca toate articolele de pe site ar fi asa de complete si complexe...

O curiozitate mica am si eu (bine, mai am si altele:-), dar nu le pot exprima, ar insemna sa ma bag in viata personala si nu-mi sta in fire sa fac asta): nu era cam sinistru aspectul piscinei rosii? Asa cum se vede din poza, pare ca apa ar fi fost insangerata...

Gabytza
[29.06.18 12:50:16]
»

Impecabil ca intotdeauna acest rewiev, fara exagerare pot spune ca am fost acolo, desi inca nu s-a intaplat. Dar multumita tie Nicole33 voi merge. Ma aflam fix in aceasi situatie ca tine in anul ptrecedent, aveam rezervate pentru septembrie 6 nopti la Gural Premier si 6 la Sueno si mi-as mai fi dorit un resort, aseara dupa ce am citit cele scrise de tine, am facut o incercare, recunosc fara mari sperante si surpriza. Am gasit acest resort, cu un early boking consistent inca consistent 25%, ca atare astazi am efectuat rezervarea si in perioada 23-29 septembrie voi fi acolo. Multumesc Nicole 33????

fra
[29.06.18 13:33:38]
»

Urmăresc de mult articolele și toate comentariile făcute de dumneavoastră, dar asta a fost cred prima dată când am simțit că vă (te) cunosc un pic, în sensul că micile mențiuni legate de evitarea zonelor cu tentații dulci, de motivele pentru care nu ați încercat restaurantele a la carte, cu ținutul morțiș să primiți cameră roșie etc, m-au făcut să simt că înțeleg tipul de turist de care sunteți... Și cam îmi place, cam așa simt sau aleg și eu. Sunt multe "mofturi" în care mă regăsesc. Evident că asta mă va face să vă calc pe urme la câteva hoteluri în viitorul sper eu apropiat.

nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 19:29:53]
»

@krisstinna:

Periuța de dinți, pasta de ras, pasta de dinți, “lamele” pentru bărbierit sunt utile nu numai uitucilor așa cum bine ai menționat, ci și celor care vin cu avionul și au doar un bagaj mic, de mână.

Observaţia este corectă. M-am gândit şi eu la acest lucru şi am luat de la următorul hotel tubul micuţ de pastă de dinţi cu gândul că-mi va fi cândva util la un zbor cu avionul fără bagaj de cală, recipientele mici fiind admise în bagajul de cabină. Nici eu nu am zburat până acum fără bagaj de cală, dar nu se ştie niciodată .

Exista vreo stație pentru dolmuș pe lângă hotel? Am citit că hotelul e la câțiva km de oraș adică de magazine -știi că asta ne interesează pe noi, in detrimentul hotelului

Din păcate, nu. Pe strada din faţa hotelului nu circulă vreun dolmuş, strada respectivă terminându-se brusc în poarta de la Calista şi Sueno. La fel, venind din sens opus, drumul se termină în poartă la Cornelia. Probabil, cândva se putea circula pe tot acel drum, însă puterea financiară a marilor resorturi a avut o influenţă mai mare. Toate aceste hoteluri au terenuri de golf întinse pe suprafeţe foarte mari şi au îngrădit totul în jur.

Pentru a ajunge în Belek este puţin mai complicat şi mai ocolit, dar în Kadriye poţi ajunge şi pe jos, seara pe răcoare, mall-ul fiind chiar aproape, însă în mall sunt preţuri ca pentru ruşi. Eu am preferat bazarul din Kadriye, cu preţuri mai normale şi marfă de aceeaşi calitate şi mall-urile din Lara, pe care le ştiam din anii trecuţi. Pentru pasionaţii de cumpărături recomand deplasarea cu taxi-ul, costă doar câţiva euro, te duce, te aşteaptă 2-3 ore şi te aduce înapoi la hotel, astfel scăpând şi de căratul plaselor cu cumpărături.

Nu este prima dată când constat că am unele idei şi gusturi asemănătoare cu ale lui R. De prosoapele alea, recunosc, nu am auzit, dar mi-aş comanda şi eu

Mulţumeasc pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 19:40:20]
»

@sebigeanina:

Am fost in vacanta in 2013 si 2015 la Papillon Belvile de unde am plecat sa ne plimbam cu mai multi prieteni pe plaja pana la Spice Hotel si de fiecare data am ramas surprinsi de acest hotel cum arata pe langa toate celelalte.

Ce mică este lumea!

Eu la Belvil am stat în 2012 şi, un an mai târziu, am făcut acelaşi traseu ca tine, tot pe plajă, doar că în sens invers, plecând de la Adam & Eve, aflat chiar lângă Spice, până la Belvil unde eram curioasă să văd cu ochii mei noul Aquapark deschis în 2013. Am poze cu acel hotel dezafectat, nu doar închis, cu pontonul ruginit şi cu vilele care arătau vai mama lor. Plaja din dreptul acestuia era total neîngrijită, pe nimeni nu interesa să o cureţe, plină de PET-uri goale, pachete goale de ţigări şi alte gunoaie pe care vântul le ducea până în mare.

... nu dadea bine in cea mai frumoasa zona a Belekului dar uite acum ce bine si frumos au reusit sa-l faca.

Uite că aici suntem perfect de acord .

Şi eu sunt convinsă că aceasta este cea mai frumoasă plajă şi zonă din Belek .

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
hopyk
[29.06.18 19:44:35]
»

No tulai Doamne... cata bogatie!! E singurul comentariu pe care il pot face la acest review, absolut superb!!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 19:56:47]
»

@Corina70:

Super-articol, super-vacanta, ce bine ar fi daca toate articolele de pe site ar fi asa de complete si complexe...

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou.

Cu riscul de a mă repeta, o mai spun o dată: încerc să scriu aşa cum aş dori la rândul meu să citesc atunci când mă documentez pe AFA despre o destinaţie sau alta .

O curiozitate mica am si eu: nu era cam sinistru aspectul piscinei rosii? Asa cum se vede din poza, pare ca apa ar fi fost insangerata...

Mie nu mi s-a părut deloc sinistru. M-a atras enorm acea piscină, foarte de efect, în opinia mea.

Chestia cu apa însângerată este doar iluzile optică. Dacă băgai piciorul în apa din acea piscină, iluzia dispărea imediat, apa fiind, evident, incoloră.

Toate piscinele văzute de mine erau pe diverse nuanţe de albastru, de la bleu deschis până la albastru închis, dar niciodată nu am avut senzaţia că fac baie în cerneală, de exemplu.

Aşa cum am scris şi în articol, am vizitat, puţin ilegal , resortul şi anul trecut în septembrie. Am făcut multe poze, inclusiv cu piscina roşie şi când le-am arătat soţului meu, acesta nu a fost deloc impresionat, arătându-mi în aceeaşi seară o piscină, tot decorativă şi tot roşie, dar de dimensiuni mult mai mici, la hotelul Susesi la care eram noi cazaţi, aflată pe terasa cofetăriei-patiserie, dar pe care eu nu o observasem, fiind cu ochii mai mult după prăjituri .

Dacă mai ai şi alte întrebări, îndrăzneşte

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 22:13:31]
»

@Gabytza:

aveam rezervate pentru septembrie 6 nopti la Gural Premier si 6 la Sueno si mi-as mai fi dorit un resort,

Pentru că am fost la toate trei, nu pot decât să te felicit: ai făcut nişte alegeri excelente!

Ecoul tău m-a surprins foarte plăcut. Nu aş fi crezut că voi convinge pe cineva chiar atât de repede . Din punctul meu de vedere, a meritat să povestesc despre vacanţa la Selectum, cât timp articolul i-a fost de folos cel puţin unei persoane.

Mulţumesc şi eu pentru vizită, aprecieri şi ecou!

Dacă vrei să mai afli ceva despre resort înainte de plecare, nu ezita să întrebi.

Pe lângă surpriza de a găsi locuri libere chiar în perioada dorită, s-ar putea să mai ai una: deschiderea noului Aquapark. Eu cred că îl vor deschide mai devreme, încă de anul acesta.

Vacanţă plăcută!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 22:30:01]
»

@fra:

În primul rând, Nicole este suficient. Eu nu mă formalizez aiurea.

În articolul meu am încercat să-mi argumentez afirmaţiile. Ce mi-a plăcut şi ce nu mi-a plăcut şi de ce. Evident, nu este obligatoriu ca altcuiva să-i placă aceleaşi lucruri.

Recunosc, îmi place mult culoarea roşie. Era normal să insist să primesc o cameră roşie. La fel de bine, un alt turist poate solicita o cameră mov sau turcoaz sau altă culoare din cele existente, în funcţie de propriile preferinţe.

Întotdeauna am luptat pentru drepturile mele ca turist. Plătesc prea mulţi bani pentru a mă mulţumi cu orice şi nu accept un refuz bazat doar pe comoditate.

Te aştept "să-mi calci pe urme" cât mai curând, iar până atunci poate mai descopăr şi alte hoteluri interesante cu care să te tentez .

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[29.06.18 22:40:20]
»

@hopyk:

No tulai Doamne... cata bogatie!!

Absolut original şi amuzant totodată. Mi-a plăcut comentariul tău.

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

mishu
[30.06.18 00:59:15]
»

@nicole33: Oricum, la cate comentarii am vazut pe aici mie tot la titlu mi-a ramas mintea

Romantic și sexy

si ma gandeam ca te referi la voi doi, sotul romantic si tu sexy , pai cu asemenea servicii, camera pe rosu, iti mai putea dori altceva?

In ceea ce priveste Turcia, sunt inca sceptica, si de ce spn asta? pentru ca este o destinatie care te indeamna la lene, si normal ca poti alege si varianta "activa" a unui sejur acolo, dar daca poti lenevi de ce sa nu o faci?

Mi-a placut, descrierea te caracterizeaza intradevar, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[30.06.18 09:38:10]
»

@mishu:

Reunosc, acesta mi s-a părut titlul perfect care să descrie experienţa mea la Selectum, un hotel foarte pe gustul meu. Ştiu că titlul poate părea incitant şi poate da naştere la interpretări diverse, dar eu am scris exact cum m-am simţit acolo şi, aşa cum am precizat în articol, camerele pe roşu şi toată atmosfera creată acolo mi s-au părut mult mai romantice decât albul obsesiv şi puzderia de oglinzi de la Adam & Eve - o altă experienţă pe care o recomand cuplurilor de orice vârstă.

In ceea ce priveste Turcia, sunt inca sceptica, si de ce spn asta? pentru ca este o destinatie care te indeamna la lene, si normal ca poti alege si varianta "activa" a unui sejur acolo, dar daca poti lenevi de ce sa nu o faci?

Eu zic să laşi scepticismul la o parte şi să faci exact ceea ce doreşti. Resorturile turceşti îţi oferă tot ce doreşti în interiorul acestora, aproape anihilându-ţi dorinţa de a ieşi din resort, deşi, am mai spus chestia asta, nimeni nu te opreşte. Turiştii nu sunt închişi în resort ca într-un ţarc, gardurile şi porţile sunt pentru doar a-i împiedica pe alţii să intre, nu pe ei să iasă după dorinţă.

Este foarte adevărat şi faptul că ispitele sunt numeroase şi este greu să le rezişti, dar şi că după un an de muncă, ai nevoie să te odihneşti, să te relaxezi în loc să bântui pe coclauri şi ce poate fi mai plăcut decât să leneveşti pe un şezlong cu un cocktail răcoritor în mână şi cu paiul în colţul gurii, unii şi cu o ţigară în cealaltă mână ?

Eu aştept cu mare interes impresiile tale după prima vizită "adevărată" în Turcia

Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

mishu
[30.06.18 10:03:58]
»

@nicole33: Sunt convinsa ca va fi ok, mai ales ca voi fi alături de familie dar și de prieteni.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
18 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
artemisa24, Aurici, Corina70, corval, fra, Gabytza, gione, hopyk, Iuliana*, michaela_1961, mishu, nicole33, printesa18, Pușcașu Marin, toni80, unchesu, webber, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂSelectum Luxury Resort (ex Attaleia) [Kadriye]:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.15243697166443 sec
    ecranul dvs: 1 x 1