ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: TITAN
LUNA
MAY-2018
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Kutahya?

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Burger King și Donas – două variante ieftine și rapide de luat masa în Kütahya

TIPĂREȘTE URM de aici

Încă de pe la Bilecik, văzând că stăm foarte bine cu timpul, deja mă gândeam ce bine vom mânca noi în Kütahya la restaurantul la care fusesem cu doi ani înainte, un restaurant destul de popular judecând după numărul mare de mese ocupate şi pare-se preferat de tineretul ceva mai emancipat din acest oraş, prezent în număr mare pentru „socializare” la modul tipic tinerei generaţii, adică fiecare cu ochii în propriul smartphone de ultimă generaţie :D. Vizualizam deja un platou cu mix kebap, greu de dovedit, sau măcar un iskender cu ayranul aferent pentru mine, respectiv cu berea Efes a soţului.

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din... Turcia. Când am ales pentru noaptea intermediară în drumul spre Antalya hotelul Hilton Garden Inn din Kütahya, un hotel cu o poziţie avantajoasă în centrul oraşului, aveam în plan şi revizitarea acelui restaurant, însă, din cauza oboselii, nu reţinusem numele acestuia, pozele făcute atunci fuseseră iremediabil pierdute, dar încă mai ştiam să ajung acolo.

Însă ploaia care a început la scurt timp de la sosirea noastră la hotel ne-a dat planurile peste cap. Nu aveam umbrelă la noi. Eu nu iau niciodată umbrelă sau haine groase în vacanţele la mare, având superstiţia că acestea atrag ploaia şi vremea rea. Evident, chiar în absenţa umbrelei, tot mi s-a întâmplat să prind şi zile cu ploaie, noroc că acestea au fost puţine şi neglijabile la un sejur de trei săptămâni :D, dar superstiţia a rămas.

Ce variante aveam în cazul de faţă? Păi să comandăm ceva de mâncare la room service, scump ca la orice hotel de patru stele, să coborâm cu liftul în parcarea subterană şi de acolo să intrăm la Migros în speranţa că am putea găsi mâncare gătită cum găsim la noi în supermarketuri sau să mâncăm ce ne mai rămăsese din sandvişurile făcute de acasă pentru drum. Mai puteam să ieşim cu maşina să căutăm un restaurant, dar apărea problema găsirii unui loc de parcare, destul de dificil în centrul oraşului sau să luăm un taxi şi să mergem unde ne recomandă şoferul, însă eram prea obosită şi nu aveam disponibilitatea de a negocia preţul unei curse atât de scurte, pentru că noi eram deja în centrul oraşului şi nu aveam de gând să mâncăm undeva la periferie.

Burger King Kütahya Hilton

Fumam şi priveam pe geam ploaia care nu dădea semne să se oprească prea curând, când mi-am amintit de restaurantul Burger King aflat chiar la parterul hotelului, intrarea acestuia fiind la doar câţiva metri de intrarea în recepţia hotelului. Soţul nu a fost prea încântat de ideea de a mânca la un fast food, dar era cea mai comodă variantă în condiţiile date, mai ales că ochisem şi terasa cu câteva mese a acestuia când căutam intrarea în parcarea hotelului, deci rezolvasem şi problema fumatului.

Adresa: Hilton Oteli Altı Çarşı AVM Zemin kat No: 12 Mithatpaşa Caddesi No: 1

Program: 11.00-00.00

Website: burgerking.com.tr/restora ... /kutahya-hilton

Am coborât cu liftul şi am fugit câţiva metri până la intrarea în restaurant. Din păcate, mesele de afară erau toate ocupate, aşa că am ales una din multele mese libere din interior. Am comandat şi primit în foarte scurt timp doi burgeri de pui, cam mici pentru gustul meu, o porţie mare de cartofi prăjiţi pe care am împărţit-o şi un Pepsi Cola mare şi rece pentru mine. Am plătit cu card bancar. Am apucat să fac câteva poze în restaurant până când am fost atenţionată politicos, în limba engleză, că nu am voie să fac fotografii. Nu am înţeles motivul, dar m-am conformat.

Între timp am observat că s-a eliberat o masă afară pe terasă, aşa că ne-am luat tava şi ne-am mutat acolo. Am terminat de mâncat şi ne-am aprins câte o ţigară aşteptând să se oprească ploaia. Până am dovedit eu paharul foarte mare de Pepsi, s-a oprit şi ploaia, a ieşit şi soarele pentru puţin timp, astfel că ne-am încumetat să plecăm la plimbare.

=

Nu am rezistat tentaţiei de a mânca şi o îngheţată turcească adevărată, aici fără show-ul obişnuit al vânzătorului, zona fiind prea puţin turistică, oamenii sunt mult mai serioşi ca în alte zone din Turcia. Poze cu îngheţata nu am făcut, mi-am amintit abia după ce nu mai aveam ce fotografia :)).

=

Donas Kütahya

Adresa: Servi, Atatürk Blv. 73/A, 43030 Kütahya Merkez/Kütahya, Turcia

Program: 11.00-00.00

Website: donas.com.tr

Nu m-am putut abţine şi am intrat şi în acest restaurant, tot un fast food, dintr-o reţea cu multe restaurante pe care le găseşti pretutindeni în Turcia, unde am comandat un doner de pui. Pentru că era la ofertă :D. Am plătit cu card bancar. Soţul a declinat oferta de mânca din nou „nesănătos”, opinia lui, grăbindu-mă şi pe mine de teama reînceperii ploii. A fost ok, gustos, pe placul meu.

Fac şi livrări la domiciliu, cu scutere adaptate acestui serviciu. Ştiam asta de cu doi ani în urmă când era să dau peste unul când am oprit în faţa intrării de la Hilton Garden Inn, iar respectivul se apucase să mă depăşească pe partea dreaptă :D.

La următoarea oprire în Kütahya voi încerca şi alte variante, oferta fiind bogată, iar preţurile tot mai accesibile pentru noi, pe fondul devalorizării lirei turceşti.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de nicole33 in 13.08.19 00:06:11
Validat / Publicat: 13.08.19 00:48:43
VIZUALIZĂRI: 855INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 120100 PMA (din 76 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX [13.08.19 00:47:50] »

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Kutahya?, KUTAHYA" (nou-creată pe sait)

webmaster [13.08.19 09:56:53] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [13.08.19 17:32:02] »

@webmaster:

Mulțumesc!

Zoazore [13.08.19 21:21:55] »

@nicole33: Vai, Tiza! Și ești mai tânără ca mine!

Burger în loc de ditai platoul cu mix kebap?

Acum, sincer, nici eu n-aș fi plecat prin ploaie să caut un restaurant căruia nici măcar nu-i mai știu numele!

Dar ți l-ai aminti tu și data viitoare nu-l mai ratezi!

Nu că burgerii ar fi răi! hai că n-a fost așa negru totuși!

Și-a stat și ploaia!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [13.08.19 21:58:44] »

@Zoazore:

Burger în loc de ditai platoul cu mix kebap?

Îţi dai seama că nu asta îmi doream, dar a fost cea mai bună soluţie în situaţia dată. Nu avea niciun haz să-mi cumpăr un pui rotisat de la supermarket. Asta pot face şi acasă.

Încă de la prima vizită în Turcia din urmă cu mulţi ani, mi-a plăcut maxim să mănânc un kebap " de la mama lui".

Îmi amintesc şi acum cât de mult mi-a plăcut Iskender-ul mâncat la Canakkale, chiar dacă mai mâncasem anterior la restaurante turceşti din Bucureşti, dar acolo a fost altceva. Nici numele acelui restaurant nu l-am reţinut, dar ştiu să ajung acolo şi asta este important pentru mine, chiar dacă ulterior am găsit terase mai drăguţe pe faleza oraşului, mai scumpe şi mai "cu vedere".

Dar ți l-ai aminti tu și data viitoare nu-l mai ratezi!

Nu-l mai ratez pentru că ştiu să ajung acolo. Am memoria locurilor şi mai puţin a numelor.

În cazul hotelurilor de tranzit pe care le aleg doar cu mic dejun, deoarece nu ştiu niciodată la ce oră ajung acolo, fiind vorba de un drum de o mie de kilometri şi de două vămi de trecut şi de traversarea Istanbulului, nu am căutat niciodată ceva luxos pentru cină, ci doar să fie aproape, ieftin şi bun, pentru că mă răsfăţ suficient la hotelurile de sejur bine alese.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

tata123 [18.08.19 15:56:52] »

@nicole33: O variantă rapidă și la îndemână de a potoli foamea.

Mâncare nesănătoasă? Tacâmuri de plastic? Îmi aduc aminte ce perdaf mi-am luat eu în 2015 când am publicat un articol despre lanțul de fast-food „Spring Time” din București (vezi impresii). Am luat atunci 9 voturi negative

Uneori asemenea produse ne salvează...

Vacanțe frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0792679786682 sec
ecranul dvs: 1 x 1