Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 107037

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 43 / 44

eugPM16r[14.06.23 09:39]

@nicole33: timpul pierdut este același și pe traseul dat de tine. Eu folosesc google și pe ambele variante mi-a dat același timp. Singurul lucru adevărat este ca traseul ales de mine e cu 33km mai lung

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[14.06.23 11:43]

Suport pentru stickerul HGS, procurat de la PTTul de după vama Hamzabeyli. Are 2 mici benzi adezive, scopul fiind să fie lipit pe parbriz doar el, nu și stickerul. Ah și stickerele care se dau acum au altfel protecția de la adeziv. Nu mai este hârtia aia cerată, ci o folie de plastic.

Suportul a costat 30 de lire... foto aici

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Cri1959GD[14.06.23 11:57]

Cateva sfaturi pt un sejur reusit. faceti cuparaturile in moneda nationala (lira turceasca), faceti schimbul valutar in orase mari pe cat posibil departe de centrul turistic.

O curiozitate in Kusadasi era afisat doar cursul de cumparare cu 200 lire sub cursul practicat in Istanbul. Inflatia mare benzina 24,50 tl, aprox 4,76 ron.

La restaurant verificati preturile din meniu, faceti o poza meniului si comandati. Se practica metoda ca la plata sa se scuze ca ati primit din gresala un meniu vechi neactualizat. Alegeti un restaurant cu review-uri bune dat de localnici, centru si zona turistica, preturi mari chiria spatiului mare. In Turcia chiriile au crescut foarte mult.

Vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[15.06.23 00:46]

@eug:

timpul pierdut este același și pe traseul dat de tine. Eu folosesc google și pe ambele variante mi-a dat același timp.

Eu nu am comentat comparativ timpii scoşi de mine pe un traseu şi de tine pe altul, chiar dacă am încercat diferite variante de-a lungul anilor.

NU m-am luat la întrecere cu tine.

Doar am povestit pe unde am mers eu, pentru că şi eu amfostacolo recent, în concediu şi nu la raliu, chiar dacă mereu am scos timpi mai buni decât cei estimaţi de programele de navigaţie şi fără vreun efort .

Traseul ales anul acesta pentru întoarcerea din Antalya a fost improvizat şi ajustat din mers, deoarece am dorit să bifez anumite puncte de interes pentru mine, astfel că NU a fost cel mai scurt sau cel mai avantajos, dar a fost frumos . Voi povesti în detaliu, când timpul îmi va permite.

=

Din experienţa muuultor drumuri cu maşina în Turcia, pot afirma şi susţine că i-am dat Expertului cea mai bună variantă de traseu din toate punctele de vedere pentru destinaţia lui finală, una mai puţin frecventată de către turiştii români.

Dacă el va ţine sau nu cont de recomandarea mea, este strict alegerea lui.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

alinao25GD4r[15.06.23 09:32]

Bună ziua! Din experienta dumneavoastră de calatorie, unde ar fi indicat sa fac asigurarea medicala? Care dintre firmele asigurătoare sunt ok? Nu am avut nici un fel de incident pana acum iar anii trecuți am făcut cu cei de la Mondial. Aveți recomandari sau experiente legate de acest aspect?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

expertuGD[15.06.23 12:15]

@nicole33: Eu zic ca la experienta ta in ceea ce priveste Turcia, chiar daca balanta este 50%-50, parerea ta ar trebui sa incline destul de mult balanta in partea indicata de tine.

Ca sa dau mai mult context intrebarii mele, as putea adauga ca merg cu 2 copii care au oarecum rau de masina si am vazut pe harta acel drum care parea mai drept decat cel care serpuieste pe langa mare. Bineinteles ca este mai frumos cel pe langa mare dar am zis sa pun o intrebare celor care au mers mai mult prin Turcia si poate mai sunt si altii ca mine care se intreaba de ce acel drum care pare mai drept nu este recomandat de nimeni.

Nu ma bucura sau ma intristeaza ca o sa ocolesc 30-50 KM cand o sa fac ~ 4000 KM in total.

Deci o sa folosesc drumul sugerat de nicole33 si de alti colegi pentru ca experienta lor inclina balanta dupa cum spuneam.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Dupa cum zicea si nicole33, nu suntem la intrecere si sa stiti ca 2 oameni pot vedea acelasi lucru diferit. Totul tine de perspectiva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[16.06.23 00:22]

@eug:

Mai este piata săptămânală în Kadryie?! Locatia și ziua, dacă ma poate ajuta cineva?!

Nu am fost recent în zonă, dar în 2018 piaţa tradiţională din Kadriye era organizată în zilele de marţi, iar cea din Belek sâmbăta.

Pentru piaţa din Kadriye poţi încerca să ajungi prin Cumhuriyet Cd. în apropierea parcului sau prin strada aia cu umbrele suspendate, trecând pe lângă moschee.

Piaţa mi s-a părut extraordinară la legume, fructe, ceaiuri, condimente, însă mărfurile nealimentare (haine şi încălţăminte) erau ieftine, dar de slabă calitate. Oricum aceleaşi produse în Forsa Mall costau cu cel puţin 60% mai mult.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[16.06.23 06:42]

@alinao25:

Din experienta dumneavoastră de calatorie, unde ar fi indicat sa fac asigurarea medicala? Care dintre firmele asigurătoare sunt ok?

Greu de spus care firmă este OK şi care nu, până nu ai nevoie să apelezi la poliţa de asigurare. În 2020 şi 2021 am studiat cu mai mult interes riscurile acoperite de poliţele de călătorie fiind interesată de condiţii cât mai avantajoase în caz de covid, înainte de plecarea în vacanţă, dar şi la destinaţie. Ulterior, nici subiectul pandemiei nu mi s-a mai părut de actualitate.

Nu am avut nici un fel de incident pana acum iar anii trecuți am făcut cu cei de la Mondial.

La Mondial am făcut şi eu asigurările de cele mai multe ori în ultimii ani, însă, din fericire, nu au fost incidente. Un prieten din grupul nostru a avut un necaz când eram în Egipt şi a fost tratat impecabil în sistem privat, fără să scoată un ban din buzunar, doar pe baza asigurării de la Mondial, ceea ce mi-a dat încredere.

Anul acesta am plecat în Turcia cu două asigurări de călătorie, una Travel de la Mondial cu clauză de stornare şi medicală pentru o perioadă mai scurtă şi alta doar medicală simplă de la Allianz care să-mi acopere toată vacanţa de 18 zile. Nu am avut probleme de sănătate, dar am fost liniştită.

Anul trecut am avut asigurare făcută la Groupama, storno+medicală. Din cauza îmbolnăvirii foarte grave a unuia din noi, cu două săptămâni înainte de plecare, am fost nevoită să anulez vacanţa şi am deschis dosar de daună la ei pe clauza storno. Pe lângă documentele care dovedeau costul pachetelor turistice contractate, facturi, bonuri de comandă, chitanţe de plată şi a documentelor medicale care confirmau cel mai recent diagnostic (analize, imagistică, bilet de externare, tratament de urmat etc.), mi-au cerut şi TOT istoricul medical al pacientului, în încercarea de a lega bolile cronice preexistente, controlate perfect prin tratament, de cea mai recentă problemă apărută, o imixtiune nefirească în viaţa şi intimitatea oamenilor. Nici până acum dosarul de daună nu a fost rezolvat, eu neacceptând să dau detalii şi despre laptele matern consumat în urmă cu zeci de ani . Este posibil ca şi celelalte societăţi să procedeze în mod similar, nu ştiu. Însă ştiu că eu, cu certitudine, nu voi mai apela vreodată la această societate.

Indiferent la ce societate alegi să faci asigurare de călătorie, important este să o faci şi să nu pleci în vacanţă fără asigurare.

Cel mai avantajos este ca decontarea eventualelor prestaţii medicale să se facă direct între asigurător şi spital/clinică.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

alinao25GD4r[16.06.23 07:13]

@nicole33: Multumesc!


M'LiviuPA48r[19.06.23 11:02]

Salutare colegi, ma puteți ajuta cu un număr de telefon sau email de la Crystal Paraiso verde. Tot ce am găsit pe internet nu raspund. Mulțumesc!


IulianMTJR[19.06.23 12:58]

@m liviu:

Luate de pe site-ul lor: crystalhotels.com.tr/en-U ... erde-resort-spa

Au chat activ si am cerut acolo:

info. paraiso@crystalhotels.com. tr

+90 (242) 731 07 43

Mi-au mai trimis:

callcenter45@kilithg.com

Sau incearca pe WhatsApp la +90 530 061 9355. E operatorul care mi-a raspuns pe chat

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

M'LiviuPA48r[19.06.23 13:48]

@IulianMT: Mulțumesc!


expertuGD[19.06.23 15:32]

Scriu și eu câteva impresii de la Dalyan si nu numai. Vreau sa le spun celor care citesc acest fir de discuție ca unele păreri pot fi foarte subiective și foarte exagerate.

As vrea sa incep cu vestitele bare din vama care pot genera probleme ușilor doar daca ai vreo masina de 4 metri lățime. La o masina cu latime normala de 2.2m sau 2.4m nu se intempla nimic. Dacă tragi pe mijloc ai loc suficient sa deschizi la maxim ușile de pe ambele părți.

HGS-ul se poate lua de la locul indicat de toată lumea care este undeva la 30-40 km după granița. La noi a fost un tânăr. A costat 25 de lire HGS-ul, 25 de lire suportul și am alimentat cu 450 lire.

Prima noapte ne-am petrecut-o în Canakkale, unde am stat sub amenințarea ploii toată seara. Pana la urma a venit pe la 2 noaptea cu tunete și fulgere de parca atacau rusii la balconul nostru.

A doua zi am plecat la ora 10 și am ajuns la 18:30 la Daylan după 650 km. Am oprit decateva ori pentru ca cei mici sa se ducă la toaleta. Am oprit sa și mancam și sa alimentam masina. Am mers lejer și a plouat de vreo 14 ori pana am ajuns. Cu toate ca se anunța ploaie și sambata seara și duminica după amiaza nu a plouat deloc. Erau nori amenințători de ploaie care se îndreptau spre noi dar pana la urma își schimbau direcția.

Acum ne dorim putina ploaie pentru ca nu poți sa stai la plaja mai mult de ora 1. Nisipul începe sa frigă de la ora 10-11 și nu poți sa mergi pe el mai mult de 20 de metri în picioarele goale.

Apa este calda și limpede, plaja este minunata și asezarea plina de englezi.

A, sa nu uit, am trecut fără probleme de vama turca cu asigurarea de la Euroins printata acasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[19.06.23 22:24]

@expertu:

As vrea sa incep cu vestitele bare din vama care pot genera probleme ușilor doar daca ai vreo masina de 4 metri lățime. La o masina cu latime normala de 2.2m sau 2.4m nu se intempla nimic. Dacă tragi pe mijloc ai loc suficient sa deschizi la maxim ușile de pe ambele părți.

Ştiam asta pentru că amfostacolo şi le-am văzut şi în 2020 şi în 2021 şi anul acesta. În plus, nu-mi place să fac din ţânţar armăsar.

Am mers lejer și a plouat de vreo 14 ori pana am ajuns.

Credeam că doar eu am fost ghinionistă să mă plouă cam 75% din drumul de dus, cum nu am mai păţit vreodată.

Apa este calda și limpede, plaja este minunata și asezarea plina de englezi.

Bănuiesc că te referi la plaja Iztuzu, o frumuseţe, că altfel Dalyan NU are plajă. Mergi zilnic la plajă cu maşina sau cu bărcuţa pe râu în jos?

A, sa nu uit, am trecut fără probleme de vama turca cu asigurarea de la Euroins printata acasa.

Şi eu am trecut la fel de lejer, ce-i drept cu câteva zile înainte de declararea falimentului, însă bănuiam că nu vor fi probleme cât timp Cartea Verde este parte integrantă din contractul RCA, în vigoare până cel târziu la 08.09.

Vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

expertuGD[19.06.23 22:32]

@nicole33: Da mergem la Istuzu, mai exact la Istuzu2, adică cu masina. Maine plănuim sa mergem cu barca. Ce m-a frapat sunt preturile de pe plaja. O apa este 7 lire, o doza de cola, 25 de lire, un fresh de portocale 40 de lire. S-o la mâncare sunt preturi bune, un kebab este vreo 65 de lire și un hamburger 70 de lire dar nu va gândiți ca sunt ca la noi. Per total cu vreo 70-80 ron mancam de prânz la plaja, 4 persoane, asta cu sucuri și fresh-uri incluse.

Cat despre ploaia de traseu, au fost mai mult reprize scurte de 10-15 minute. Nu a fost o ploaie constanta. Nici o repriza de ploaie nu a fost mai lunga de 15 minute. Unele au fost chiar de 5 minute.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[16.07.23 21:31]

Pentru cei ce veti pleca in perioada urmatoarea in concediu prin Turcia, poate va ajuta urmatoarea informatie... nu de alta dar va fi o mica diferenta in ceea ce priveste bugetul pentru drum.

Turcia a majorat astazi, cu aproape 200% taxele pe combustibili, pentru a finanţa majorarea bugetului cu 1.120 miliarde de lire (42,2 miliarde de dolari), după ce cutremurele din februarie şi alegerile prezidenţiale din mai au dus la creşterea cheltuielilor. Potrivit Trezoreriei Turciei, deficitul bugetar prognozat pentru acest an este de 659 de miliarde de lire (25,3 miliarde de dolari).

Un litru de benzină a ajuns astfel să coste aproape 35 de lire (5,8 lei) iar motorina 33 lire (5,5 lei).

Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

M'LiviuPA48r[17.07.23 06:31]

Da diferența de preț este de 7... 8 lire per litru fata de acum 10 zile cand am intrat in Turcia, In același timp și lira a mai scăzut ajugand la 2,9 lire pentru 1 euro la casele de schimb!

Toate cele bune și vacante frumoase tuturor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

IulianMTJR[17.07.23 08:26]

@tripyy: Probabil 29


M'LiviuPA48r[18.07.23 04:42]

@IulianMT: 29,4 scuze am schimbat aseară!


M'LiviuPA48r[18.07.23 21:41]

Prețuri azi pentru benzina 34 lire pe litru, pentru motorina 32 lire. Cursul ptr un euro azi a ajuns la 30 lire!

Drumuri bune și vacante frumoase. Mâine ne întoarcem acasă după o nouă experiență frumosă in ????????????????????????????????????????????????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

gushpiGD[19.07.23 18:13]

@alinao25: e bine la Mondial! e reasigurat la Allianz și funcționează bine. Am avut nevoie de un consult medical într-o sâmbătă seara, iar call-center-ul a funcționat ireproșabil!!!

apoi, când medicul care m-a consultat a trimis dosarul ce ce analize sunt necesare (inclusiv tomograf de coloană), în maxim 20 de minute au aprobat.

da, anul acesta în iunie!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

gheorghe63CH[22.07.23 18:22]

Bună ziua. Un hotel lowcost (pentru o noapte de tranzit) situat între Ayvalik și Izmir poate recomanda cineva? Nu e nevoie de mic dejun. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!


M'LiviuPA48r[22.07.23 19:01]

@gheorghe63: Salut încearcă în zona Aliaga... Ca zona între cele 2 regiuni nu știu ce ar mai fi altceva...


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[22.07.23 22:25]

@gheorghe63:

Un hotel lowcost (pentru o noapte de tranzit) situat între Ayvalik și Izmir poate recomanda cineva? Nu e nevoie de mic dejun.

Având în vedere cât au crescut preţurile cazărilor din Turcia în ultimul an, şi noţiunea de lowcost capătă un alt sens.

Chiar dacă eu nu am căutat ca hotelurile de tranzit să fie neapărat foarte ieftine, pentru mine mult mai important fiind ca poziţionarea acestora să fie avantajoasă pentru împărţirea traseului dorită de mine, între Ayvalik şi Izmir eu am testat o cazare la Yenişakran la Aksu Otel în 2020 şi alta la Hilton Aliaga în 2021, mult mai pe gustul meu.

Pentru mine, micul dejun, oricât de basic ar fi, este împortant înainte de a pleca din nou la drum.

Alegere inspirată!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

tripyySR5r[23.07.23 07:24]

Cursul ieri in Bodrum (in zona portului): 1 €: 28 lire si 1 $: 25 lire.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[25.07.23 10:02]

Pare că incendiile de vegetație afectează inclusiv Turcia, aviz celor care sunt sau vor pleca în curând acolo.

Incendii de pădure în Manisa, Kahramanmaraş şi Antalya. Incendiu de pădure a izbucnit în Manisa şi Kahramanmaraş. În timp ce ambele incendii au fost intervenite pe cale aeriană și terestră, o altă știre despre incendiu a venit din Antalya. Flăcări s-au ridicat din zona de stuf din districtul Kaş din Antalya și din zona forestieră din cartierul Kemer. Incendiul forestier din Kahramanmaraş a fost ţinut sub control şi stins după 12 ore de muncă.

Sursa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1749 PMA (4 voturi)

GOTHIC68GD4r[11.08.23 08:23]

@Admin: Buna ziua,

Urmează să plecăm în Marmaris si am două mici sau mari probleme:

1. Pierdut sticker HGS. Cum procedez... am gasit numai un talon probabil necesar pentru încărcarea cu cash dar am posibilitatea sa încarc online contul cu o anumita suma. La trecerea printre porti se poate face citirea numai după numărul de înmatriculare sau este STRICT nevoie si de acel sticker?

2. Pentru partea a doua a traseului, Canakkale -Marmaris, sa înțeleg că am de achitat porțiunea de autostradă Candarli-Menemen plus porțiunea de autostradă Izmir-Aydin cost total pe sens 55 + 10 = 65 lire turcești aproximativ, urmând ca porțiunea de autostradă centura Izmir sa fie gratuită considerată ca autostradă care traversează un oraș mare?

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri! Cu respect,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1261-1290] — din total 1320 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.46855020523071 sec
    ecranul dvs: 1 x 1