ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.11.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2021
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 50
FĂRĂ transport
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Hamzakoy Blue Park Boutique Hotel [Gelibolu]3

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 13 MIN

Cu marea la picioare – Hamzakoy Blue Park Boutique Hotel

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa: Hoca Hamza Mah, Kemal Reis Cd. No:41,17500 Gelibolu/Çanakkale, Turcia

Coordonate GPS: 40.41668 N; 26.67991 E

Website: hamzakoybluepark.com

Alegerea destinaţiei şi a hotelului

La fel ca anul trecut, alegerea opririi intermediare de la drumul de întoarcere a fost și acum o provocare. După multe ezitări şi căutări care au durat din februarie până la jumătatea lunii august, am ales în final Gelibolu. Voiam să opresc DUPĂ traversarea cu feribotul din Asia în Europa pentru a câştiga timp a doua zi dimineaţa. Eceabat ar fi fost una din opţiuni, dacă tot traversam strâmtoarea pe la Çanakkale, dar am renunţat repede la această idee din cauza cazărilor ieftine, dar foarte modeste găsite. În plus, după ce am trecut prin Eceabat de atâtea ori cu ocazia deselor drumuri în Turcia, cu excepţia frumoasei faleze spre terminalul feribotului, nu aş putea spune că micul orăşel m-a atras cu ceva, diferenţele faţă de pitorescul Çanakkale, plin de viaţă şi farmec atât ziua, cât şi noaptea, fiind mari.

Următoarea opţiune era Gelibolu, însă mi se părea cam prea aproape, noi plecând la drum din Bodrum. Edirne ar fi fost mult mai pe placul meu, acolo am făcut intermediara şi cu un an în urmă, dar drumul este lung şi istoria probabil s-ar fi repetat, în sensul în care am fi ajuns destul de târziu la cazare şi prea obosiţi pentru a mai avea chef de plimbare. Am căutat cazări şi între Gelibolu şi Edirne, prin Keşan şi Uzunköprü, dar parcă aş fi căutat în pustiu, oferta fiind extrem de slabă.

În final, am decis o împărţire relativ echilibrată a traseului de urmat în cele două zile, fără tururi de forţă.

Alegerea hotelului a fost aproape la fel de dificilă. Mă tenta Hiltonul din Gelibolu, căutat şi în urmă cu un an. Mi-ar fi plăcut să îmi încep vacanţa la un hotel Hilton (vezi impresii) şi să o închei în aceeaşi notă. Însă hotelul nu era disponibil nici pe booking şi nici pe site-ul propriu, în nicio perioadă, de parcă ar fi fost închis. A apărut totuşi, dar foarte târziu, când eu eram deja în Turcia la al doilea hotel de sejur şi depăşisem perioada în care mai puteam anula gratuit hotelul de tranzit. Însă nu regret DELOC alegerea făcută. Am fost în plimbare şi până la Hilton şi m-am convins că nu am pierdut nimic, ba dimpotrivă.

În Gelibolu mi-am concentrat căutările pe zona falezei, imediat lângă mare, în primul rând pentru un acces facil la hotel, fără riscul de a ne rătăci pe străduţe. Erau câteva variante tentante, iar alesul a fost Hamzakoy Blue Park Boutique Otel, cu o notă de peste 8 (foarte bine) pe cunoscutul site de rezervări, ce-i drept din destul de puţine recenzii. Am rezervat o cameră deluxe cu vedere la mare la acest hotel la preţul de 50 euro pe noapte, cu mic dejun inclus şi cu posibilitatea de a anula gratuit cu până la cinci zile înainte.

Despre drum

Am plecat la ora 10.20 de la hotelul care ne-a găzduit în Bodrum, al doilea și ultimul din această frumoasă vacanţă turcească, am ales traseul „clasic” Bodrum – Aydın – Izmir – Menemen – Aliağa – Ayvalık – Burhaniye – Edremit – Küçukkuyu – Ayvacik – Ezine – Çanakkale – Kilitbahir – Eceabat – Gelibolu – 630 kilometri.

Am intrat la Aydın pe autostrada O 31 (Aydın – Izmir) - costul acestui tronson a fost de 7,50 TL, apoi pe centura Izmirului – O 30, circulând în regim de autostradă, dar fără plată, am continuat pe noua autostradă O 33 (Menemen – Çandarli), costul acestui tronson a fost de 33,50 TL, cam scump, dar calitatea impecabilă a acesteia a meritat fiecare bănuț.

Ne-am continuat drumul pe E 87 până la Çanakkale şi am traversat cu ferry Strâmtoarea Dardanele pe la Çanakkale – Kilitbahir. Din nou, aşa s-a nimerit :D. Feribotul de Eceabat era plin şi se pregătea de plecare, astfel că noi am fost direcţionaţi spre celălalt. Nu ştiu cum ai putea alege, cât timp ei caută să organizeze totul pe acolo. Nici această a treia traversare pe la Kilitbahir, deşi mai ieftină şi mai scurtă, nu a fost pe gustul meu. Nu mi-a plăcut că am rămas „captivă” în propria maşină, deoarece atât de mult au înghesuit maşinile pentru a încăpea cât mai multe, încât mi-a fost imposibil să deschid uşa, să ies la aer și să admir priveliştea.

A urmat apoi Kilitbahir – Eceabat, îngust şi virajat aşa cum îl ştiam, apoi Eceabat – Gelibolu, superb, urmărind îndeaproape marea, tot mai lat şi mai bun de la un an la altul, oferindu-ne posibilitatea de a admira viitorul pod „Çanakkale 1915” – o adevărată bijuterie arhitectonică aflată aproape gata de finalizare.

GPS-ul ne-a indicat traseul prin oraş până în faţa hotelului.

Despre hotel

Nu prea ştiam eu exact ce înseamnă un hotel boutique, bănuiam doar că ar trebui să aibă un număr redus de camere, o arhitectură deosebită, camerele decorate deosebit, personalizate eventual prin stiluri diferite, să ofere o anumită senzaţie de intimitate şi relaxare. În afara numărului oarecum redus de camere şi decorarea cochetă a acestora, nu sunt convinsă că am nimerit un boutique hotel veritabil, dar acest aspect a contat prea puţin pentru mine.

Importantă a fost poziţionarea extraordinară a hotelului, la maxim zece metri de una din cele mai frumoase plaje din Gelibolu, pustie la data vizitei mele, precum şi existenţa balconului.

Hotelul a fost construit în anul 2014 şi are 27 camere duble, deluxe şi apartamente. Mi-a plăcut recepţia şi zona de relaxare cu canapele confortabile din lobby. Are doar două etaje, dar dispune de un lift modern, pe care noi nu l-am folosit, camera noastră fiind situată la primul nivel.

Dispune de restaurant propriu, la parter, în dreapta recepţiei, spaţios, cu mesele distanţate corespunzător şi de o terasă frumoasă în sezonul cald, cu acoperiș retractabil, închisă cu geamuri acum în a doua săptămână din octombrie. Nici de terasa cafenelei aflată în dreapta restaurantului nu ne-am putut bucura în afara sezonului.

Parcarea

Pe lângă poziţionare şi preţ, existenţa unei parcări proprii a fost mereu unul din criteriile în alegerea hotelului, mai ales a unuia de tranzit. Acum am făcut o excepţie, apreciind că riscul de a nu găsi un loc de parcare este minim. Citisem zeci de recenzii ale celor care au fost acolo sau la alte hoteluri din apropiere şi nimeni nu semnalase probleme în găsirea unui loc de parcare, nici măcar în sezon, când afluxul de turişti este maxim.

Hotelul NU ARE o parcare proprie, însă există posibilitatea de a parca gratuit „la bordură” pe strada din faţa acestuia. În plus, eu pusesem ochii pe parcarea publică gratuită cu câteva zeci de locuri, aflată pe partea cu marea, unde am şi parcat. Până seara, această parcare s-a mai aglomerat, dar tot mai găseai loc liber. Amuzant a fost că şi turişti de la Hilton Gelibolu, hotel aflat la câteva sute de metri pe aceeaşi stradă, nemaigăsind loc la ei la hotel, şi-au parcat maşinile tot în parcarea publică.

Check in

Puţin după ora 18.00 opream în faţa hotelului, parcând maşina în parcarea publică chiar în faţa intrării în hotel. Am fugit prin ploaie, da, o ploaie enervantă ne-a însoţit o mare parte din drumul de întoarcere, până la recepţie pentru formalităţile de cazare. Mi-a plăcut holul spaţios şi luminos şi recepţia în culori vesele, marine.

Rezervarea făcută pe booking listată nu l-a interesat prea tare pe recepţioner, prenumele meu a fost suficient pentru identificarea acesteia în sistem. Mi-au fost cerute paşapoartele, scanate şi restituite imediat. I-am reamintit tipului că am rezervat o cameră cu vedere la mare şi că asta aştept să primesc. Am fost surprinsă puţin de slaba cunoaştere a limbii engleze, hotelul aflându-se totuşi în cea mai turistică zonă din Gelibolu, dar, completând în turca mea de baltă :D, m-am asigurat că am fost înţeleasă. Am primit şi confirmarea că este ok să lăsăm maşina în parcarea aflată visavis de hotel.

Pentru unul din colegii de sait :) voi face precizarea că nu mi-a măsurat nimeni temperatura şi nici codul HES sau certificatul covid nu mi-au fost cerute.

Am fost întrebată cum doresc să plătesc, în numerar sau cu card bancar, în lire turceşti sau euro. Am ales varianta cash şi mi-a spus că îi datorez 500 TL sau 50 euro. Mi-a fost clar imediat că era puţin mai avantajos pentru mine să fac plata în lire, dar am amânat decizia pentru a doua zi la check out, neştiind atunci de câte lire voi mai avea nevoie pentru masa de seară şi alte eventuale cumpărături.

Am achitat cazarea a doua zi dimineaţă imediat după micul dejun dorind să plecăm cât mai repede spre casă. Am plătit 500 lire turceşti cash, fără să primesc factură sau chitanţă, dar nici nu am cerut.

Camera 108

Se află la primul etaj, chiar la mijlocul coridorului. Neavând bagaje, am preferat scările, deşi aveam un lift modern la dispoziţie. Accesul în cameră se face cu cartelă.

Sub denumirea de „deluxe” , ei vând de fapt camere triple, mai spaţioase decât camerele duble standard, suficient de mari pentru a mai băga un pat suplimentar la nevoie. Din camera mea acest pat lipsea, dar mie nu mi-a lipsit.

Am intrat într-un hol. Pe partea stângă se afla dulapul foarte încăpător, cu trei uşi şi o parte „la vedere” cu bară cu două umeraşe, multe rafturi şi o oglindă măricică. Pe partea opusă se afla baia.

Baia

Mi-a plăcut baia micuţă, dar bine organizată şi foarte curată. Este dotată cu o cabină de duş încăpătoare, cu duş fix cu efect de ploaie, dar şi duş mobil, cu dispensere cu gel de duş şi şampon. Toaleta pare puţin înghesuită lângă cabina de duş, având deasupra suportul pentru prosoape, două mari şi două mici, albe, impecabile, plus prosopul pentru ieşit de la duş. La chiuvetă era disponibil săpun solid, dar şi un dispenser cu săpun lichid, oglindă de machiaj şi uscător de păr. În plus am mai primit două căşti de duş şi discuri pentru demachiat. Suficiente cosmetice, calitate normală.

Camera

Am ales bine o cameră suficient de spaţioasă pentru gustul meu şi pentru cazarea a două persoane. Ar fi avut loc lejer şi o a treia, dar nu ar mai fi părut la fel de aerisită camera. Pardoseala este din parchet laminat în nuanţe deschise, puţin în contrast cu draperiile şi cuvertura de pat crem cu maron.

Am avut doar un pat matrimonial, lat şi confortabil, cu saltea ortopedică, dotat cu perne şi pilotă ok şi lenjerie curată, de calitate. Patul ar fi trebuit să fi fost încadrat de cele două noptiere, însă noi le-am găsit puţin anapoda aşezate şi nu m-am ostenit să le mut. Pe perete, de o parte şi de alta a patului, erau prize, utile pentru încărcarea diferitelor dispozitive, aplice drăguţe şi lămpi de citit cu braţ flexibil.

Decorarea camerei mi-a plăcut chiar dacă nu m-a impresionat prea tare, însă am apreciat mult poziţionarea „strategică” a aerului condiţionat centralizat, astfel încât să răcorească eficient camera fără a bate drept în capul turiştilor în timpul somnului. Bine, noi nu am avut nevoie de AC, dar l-am pornit doar aşa de amorul artei câteva minute. Înainte de culcare poate mai interesaţi am fi fost de funcţionarea caloriferului, dar, sincer, nici de acesta nu am avut nevoie.

Pe partea opusă patului se afla un corp gen birou cu un blat foarte lung care în partea stângă adăpostea minifrigiderul, apoi un alt corp cu rafturi. Deasupra minifrigiderului se afla setul de preparare a ceaiului şi cafelei, cu cană electrică, căni, pahare, pliculeţe de ceai, zahăr şi cafea instant, precum şi două sticle de apă plată din partea casei. Televizorul LED şi diagonală suficient de mare era fixat pe perete în dreptul patului. Nu existau posturi româneşti, dar nici nu am suferit din această cauză. Un singur scaun completa mobilierul. Am primit şi papuci de unică folosinţă.

Turiştii au la dispoziţie şi un seif. Noi nu l-am folosit.

Balconul

Existenţa balconului a constituit unul din criteriile decisive în alegerea hotelului. Chiar dacă vremea răcoroasă şi ploioasă nu mi-a permis să mă bucur de balconul meu atât cât aş fi vrut, mi-a plăcut maxim balconul foarte spaţios, dotat cu uscător de rufe şi cu două scaune şi o masă.

Scaunele şi masa erau pline de praf şi stivuite într-o parte a balconului în aşteptarea verii viitoare, dar nu m-a deranjat să-mi curăţ singură scaunul pe care l-am folosit în timp ce îmi savuram ceaiul fierbinte sau sucul/berea, admirând marea aflată la picioarele mele şi vapoarele care tranzitau Strâmtoarea.

Un mic minus l-aş acorda pentru deschiderea greoaie a uşii de la balcon, compensat de plusul pentru existenţa unei plase contra insectelor, extrem de utilă celor care ar dori să doarmă cu uşa deschisă la balcon, adormind în muzica valurilor. Nu a fost cazul meu, eu nu am dormit cu uşa deschisă, dar tot m-am trezit ascultând valurile mării şi cu bucuria de a admira marea din pat.

Micul dejun

Micul dejun a fost inclus în costul cazării. Acesta se servea în restaurantul hotelului începând cu ora 07.00, perfect pentru cei care au un drum lung de parcurs.

Micul dejun a fost în stil bufet deschis, platourile cu mâncare fiind protejate cu folie alimentară. Varietatea sortimentală a fost acceptabilă pentru un hotel cu această clasificare, în aşa fel încât nimeni să nu plece nemâncat. Ne-am servit singuri cu cele dorite. Ouăle prăjite şi omletele se făceau pe loc, la comandă. Nu am fost interesată de cereale cu lapte şi nici de legume sau dulciuri, dar mi-a fost suficientă o omletă însoţită de brânză, unt şi măsline şi un pahar cu suc din cutie. La cafeaua instant am renunţat preferând două pahare de ceai turcesc, făcut de mine mai concentrat, pe gustul meu.

Nici personalul din restaurant nu vorbea engleza, dar, cu amabilitate şi solicitudine, toate se pot rezolva.

Nu am fost noi cei mai matinali, dar am fost singuri în tot restaurantul pe durata micului dejun.

Nu pot aprecia cât de repetitiv este micul dejun :D, puţin probabil să inventeze chestii spectaculoase, altele în fiecare zi, însă pentru noi a fost ok, ne-am ales ce ne-a plăcut şi în cantităţile dorite.

Altele

Voi menţiona internetul wireless gratuit cu viteză bună disponibil în tot hotelul. Nu avea el super viteză ca la Hilton Aliaga, dar îţi făceai treaba cu el fără probleme.

Restaurantul hotelului oferă în sistem a la carte şi prânzul sau cina, contra cost. Barul comercializează şi băuturi alcoolice.

Chiar dacă nu este neapărat meritul hotelului, voi aminti aici existenţa plajei publice din imediata vecinătate a hotelului, un avantaj pentru cei care poposesc în sezon şi mai mult de o noapte la acest hotel. Plaja era pustie în octombrie, dar vara este dotată cu umbrele gratuite.

Am apreciat amabilitatea personalului în puţinele dăţi când am interacţionat cu acesta. Ne-am înţeles puţin mai greu, dar îi simţeam cum se străduiesc pentru mulţumirea turistului.

După micul dejun am revenit în cameră, am strâns rapid puţinele bagaje avute, am predat camera şi am pornit spre casă.

Recomand hotelul Hamzakoy Blue Park din Gelibolu atât pentru o noapte în tranzit, cât şi pentru o scurtă vacanţă la plajă sau de explorare a zonei Gallipoli, atât de încărcată de istorie. Regret că am avut atât de puţin timp la dispoziţie cu ocazia acestei prime vizite.

Raportul calitate preţ a fost mulţumitor pentru mine şi aş reveni la acest hotel confortabil cu o poziţie extraordinară lângă mare, alegând, obligatoriu, acelaşi tip de cameră cu super vedere frontală la mare. Mi-a plăcut să ascult din pat muzica valurilor şi să am marea la picioare :).

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 29.11.21 08:30:56
Validat / Publicat: 29.11.21 09:06:27
VIZUALIZĂRI: 4878INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania, EAU, Iordania, R. Dominicană, Serbia, Egipt, Tunisia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Hamzakoy Blue Park Boutique Hotel - marea într-o zi ploioasă de octombrie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 141600 PMA (din 92 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

30 ecouri scrise, până acum

webmaster45 [29.11.21 09:03:20] »

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster [29.11.21 09:10:34] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [29.11.21 09:32:15] »

@webmaster45:

Coordonatele sunt corecte.

Mulţumesc!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [29.11.21 09:32:59] »

@webmaster:

Mulţumesc mult!

Zoazore [29.11.21 11:15:10] »

@nicole33:

Nu am fost interesată de cereale cu lapte

= foarte rau! Nu stii ce pierzi!

Regret că am avut atât de puţin timp la dispoziţie cu ocazia acestei prime vizite. Raportul calitate preţ a fost mulţumitor pentru mine şi aş reveni la acest hotel confortabil cu o poziţie extraordinară lângă mare, alegând, obligatoriu, acelaşi tip de cameră cu super vedere frontală la mare. Mi-a plăcut să ascult din pat muzica valurilor şi să am marea la picioare

Sa banuiesc de aici ca urmatoarea vacanta va fi la Gelibolu?

E frumos hotelul si faptul ca marea iti canta la culcare si-ti soptea la trezire e superb!

Si hotelul in sine e frumos, curat si intim.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [29.11.21 13:12:55] »

@Zoazore:

foarte rau! Nu stii ce pierzi!

Posibil

Apreciez laptele doar în cafea , în cea mai mare parte a cazurilor şi cum aici am băut doar ceai...

Sa banuiesc de aici ca urmatoarea vacanta va fi la Gelibolu?

Nu cred, dar mi-ar plăcea să reuşesc să am mai mult de o jumătate de zi la dispoziţie pentru a vedea ceea ce mă interesează. Evident, pe lumină şi fără ploaie

Si hotelul in sine e frumos, curat si intim.

Hotelaşul ăsta chiar mi-a plăcut. Mi-au plăcut şi oamenii săritori. Făceam comparaţie cu blazarea angajaţilor de la hoteluri mult mai cu ştaif ca acesta şi cu atât mai mult am apreciat cădura, sinceritatea şi amabilitatea. Iar balconul ăla deasupra mării a făcut toţi banii.

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nrs † [29.11.21 15:35:46] »

Nu ştiu cum ai putea alege

eu zic ca in nici un fel

anul asta am platit pret de Kilibathir si am ajuns la Eceabat

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [29.11.21 16:37:34] »

@nrs:

eu zic ca in nici un fel

Când este aglomerat, clar nu ai nicio şansă să alegi varianta dorită de tine. Altfel, ai putea să pândeşti cu ochii pe ceas, orarul traversărilor fiind cunoscut, şi să intri în terminal după ce a plecat vasul pe care doreşti să îl eviţi. Mai greu este să staţionezi în sau înainte de intersecţia aia mereu foarte aglomerată, unde nici acum nu am înţeles cine are prioritate . Din păcate, nu ne permitem să pierdem timpul pentru nişte mofturi, mai important fiind să câştigăm timp.

anul asta am platit pret de Kilibathir si am ajuns la Eceabat

Chilipir curat!

Ai economisit zece lire turceşti, dar ai pierdut zece minute în plus la traversarea mai lungă. Per total ai ieşit pe plus, deoarece ai mai scăpat şi de tronsonul Kilitbahir - Eceabat, îngust şi foarte virajat, recuperând şi timpul pierdut cu traversarea mai lungă.

Sinceră să fiu, eu mi-aş fi dorit să plătesc preţ de Eceabat şi să ajung la Eceabat, fără să mă ducă ăia cu spatele, fără să mă rotească şi să mă ameţească. Anul acesta m-au mai şi sechestrat în maşină

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

michaela_1961 [29.11.21 18:09:05] »

Ce hotelas superb, bun de luat in calcul pentru urmatoarea vizita. Chiar ma gandeam azi ca la ultima discutie am uitat sa te intreb despre el si hop, rewiev-ul! O surpriza foarte surprinzatoare!

Ma incanta maxim faptul ca este atat de aproape de mare/plaja si facilitatea de a avea o camera cu vedere frontala la mare.

"Restaurantul hotelului oferă în sistem a la carte şi prânzul sau cina, contra cost. "

Si acest aspect imi place, noi cum am fost multi a fost mai incomod sa ne plimbam toti pentru gasirea unei terase. Cel mai bine a fost cand am avut cina la hotel.

"Am plătit 500 lire turceşti cash, fără să primesc factură sau chitanţă, dar nici nu am cerut. "

Dar ti-a dat cineva asa ceva? Nici macar la Hilton n-am primit.

Apreciez laptele doar în cafea, în cea mai mare parte a cazurilor".

CORECT! Avem gusturi comune.

"Recomand hotelul Hamzakoy Blue Park din Gelibolu"

L-am bagat la favorite, mai ales ca Gelibolu era pe lista pentru prima oprire.

Sa speram ca vom putea calatori la vara. --

nrs † [29.11.21 21:09:20] »

@nicole33:

las' ca la anu trecem pe pod

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [29.11.21 22:13:25] »

@nrs:

las' ca la anu trecem pe pod

Corect!

Aştept cu mare nerăbdare inaugurarea acestuia în martie anul viitor. L-am văzut aproape gata acum în octombrie. O bijuterie arhitectonică, un nou record.

Chiar dacă va costa dublu faţă de feribot, oricare, aşa cum estimez, va merita fiecare bănuţ.

Câştigăm timp datorită circulaţiei fluente pe pod, nu mai depindem de orarul feriboturilor, scăpăm şi de vânzătorii agasanţi de brelocuri şi alte prostii.

Ratăm doar bucuria traversării în compania pescăruşilor şi acea pauză binevenită pentru şofer

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [29.11.21 23:55:51] »

@michaela_1961:

Chiar ma gandeam azi ca la ultima discutie am uitat sa te intreb despre el si hop, rewiev-ul! O surpriza foarte surprinzatoare!

Eu mă gândeam în timp ce vorbeam cu tine să-ţi fac o altă surpriză... şi mai surprinzătoare , dar timpul a fost prea scurt.

Ma incanta maxim faptul ca este atat de aproape de mare/plaja si facilitatea de a avea o camera cu vedere frontala la mare.

Cred că v-am înnebunit cu pozele cu marea şi plaja care mi-au plăcut teribil. Plus balconul

Cel mai bine a fost cand am avut cina la hotel.

Ai fost inspirată, clar.

Noi în Aliaga am căutat o cârciumă de nu se poate, unde îmi plăcea erau nunţi şi balamuc, iar în final am mâncat tot la Hilton .

În Gelibolu a fost tot cam aiurea, am tot căutat şi nu găseam ce voiam, iar în final am ajuns la un restaurant pescăresc . Eu care nu mă omor cu peştele mai deloc . Ăla îmi înşira tot felul de "lighioane" marine şi eu cu greu m-am abţinut să nu-i zic că nu mă interesează şi că pentru mine "nu e pasăre ca porcul", comandând în final miel.

La Blue Park nu am încercat pentru că nu era nimeni în restaurant la masă şi mie îmi place să mă inspir din ce văd prin farfuriile oamenilor.

Dar ti-a dat cineva asa ceva? Nici macar la Hilton n-am primit.

Factură nu am cerut decât o singură dată acum vreo 10 ani, tot la un hotel de tranzit din Turcia, când am plătit cash, iar recepţionerul mi-a părut prea dubios şi îmbârligător şi mi-a fost teamă să nu-mi tragă aceeaşi sumă încă o dată şi de pe cardul cu care garantasem rezervarea. În rest, dacă am plătit mereu cu card bancar, aveam chitanţa de la POS şi puteam dovedi că am plătit inclusiv cu extrasul bancar.

Amuzant a fost că primul hotel de sejur de anul acesta, din proprie iniţiativă, mi-a trimis factura pe mail la câteva zile de la check out. M-am şi speriat că scria doar în turcă şi mă temeam că mă pun să plătesc încă o dată

Avem gusturi comune în mai multe privinţe, nu-i aşa?

Sa speram ca vom putea calatori la vara.

TREBUIE!

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

elenaadinascris / TELEFON [30.11.21 13:59:34] »

Foarte frumos articolul, bine scris, cu multe informații utile!

Mi-au plăcut pozele, camera arată foarte bine, deși din exterior, hotelul nu pare cine știe ce, așa că interiorul m-a surprins în mod plăcut!

Mi-am amintit că în 2005 am trecut și eu cu mașina prin Gelibolu (am fost cu niște prieteni în Kusadasi) si am rămas și noi peste noapte la un hotel, nu mai știu care, mai departe de plajă, fără a ne interesa dinainte și fără GPS, nu mai spun ca șoferul nu știa nici o boaba de engleză sau vreo altă limbă și tot drumul a cerut informații de la turci în limba română... spre marele nostru amuzament... a fost extraordinar cum ne-am descurcat, mai bine zis am avut noroc cu carul... acum nu mai am curaj... 😫... bine că am filmat atunci vacanța și am rămas cu amintiri frumoase!

Aștept cu nerăbdare articolul despre Hotelul din Bodrum, sunt curioasă ce alegere ai făcut, poate totuși voi merge anul viitor intr-un sejur charter cu avionul în Bodrum, dacă nu cu mașina! ☺️🥰

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [30.11.21 15:07:37] »

@elenaadina:

Mi-au plăcut pozele, camera arată foarte bine, deși din exterior, hotelul nu pare cine știe ce, așa că interiorul m-a surprins în mod plăcut!

Şi mie mi-a plăcut interiorul cochet şi faptul că pozele oficiale după care m-am ghidat în alegerea hotelului sunt încă de actualitate.

Mi-am amintit că în 2005 am trecut și eu cu mașina prin Gelibolu... fără a ne interesa dinainte și fără GPS, nu mai spun ca șoferul nu știa nici o boaba de engleză sau vreo altă limbă și tot drumul a cerut informații de la turci în limba română... spre marele nostru amuzament... a fost extraordinar cum ne-am descurcat, mai bine zis am avut noroc cu carul... acum nu mai am curaj.

Cred că am mai scris pe aici pe AFA că nu consider GPS-ul absolut necesar la un drum în Turcia cu maşina. Te poţi descurca foarte bine şi fără el, semnalizarea rutieră este foarte bună, însă nu recomand nimănui să plece la drum fără o documentare serioasă cu privire la traseul de urmat.

Aștept cu nerăbdare articolul despre Hotelul din Bodrum, sunt curioasă ce alegere ai făcut, poate totuși voi merge anul viitor intr-un sejur charter cu avionul în Bodrum, dacă nu cu mașina!

Dacă vrei să mergi doar în Bodrum şi atât într-un sejur "clasic" de şapte nopţi, mai bine iei pachet cu charter de la agenţie. Aeroportul din Bodrum nu este prea departe faţă de majoritatea staţiunilor din peninsulă, deci transferul este ok ca durată.

Drumul cu maşina ar fi prea lung şi obositor pentru voi şi cu tot cu cazările intermediare ar ajunge la preţul avionului, deci, nu merită efortul şi zilele pierdute pe drum.

Maşina în Turcia este perfectă pentru sejururi la Kusadasi & Didim, aflate departe de aeroportul Milas din Bodrum, pentru familii cu copii şi pentru cei care aleg cazări multiple în zone diferite. Părerea mea.

Nu ştiu când voi reuşi să scriu despre cazarea din Bodrum care a fost exact pe gustul meu, amintindu-mi de alte două hoteluri din Antalya vizitate anterior . Lista restanţelor este tare lungă şi timpul mult prea scurt

Până atunci pot încerca să te ajut cu sfaturi în cazul în care nu eşti decisă ce hotel să alegi.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nrs † [30.11.21 17:33:26] »

însă nu recomand nimănui să plece la drum fără o documentare serioasă cu privire la traseul de urmat.

sa fie o aluzie la mine, cand in loc de Isparta am ajuns pe la Denizli

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [30.11.21 17:38:07] »

@nrs:

sa fie o aluzie la mine, cand in loc de Isparta am ajuns pe la Denizli

Nuuu... Am râs la momentul respectiv, dar a trecut.

Dar chelul îşi pune mâna în cap

Aluzie la tine am făcut în articol când am menţionat că:

Pentru unul din colegii de sait voi face precizarea că nu mi-a măsurat nimeni temperatura şi nici codul HES sau certificatul covid nu mi-au fost cerute.

Dar pe asta ai ratat-o

nuvreau [30.11.21 19:42:12] »

Avand tot balconul in gand (deh... fumator) am cautat si eu locuri la hotelul acesta anul trecut la intoarcere. N-am gasit si ne-am cazat la cel de alaturi, 8 Rooms Boutique Hotel unde balcunul era de maxim 10 cm. . Foarte OK totusi.

Plaja chiar merita incercata. Desi micuta, are un nisip foarte fin iar intrarea in apa, ce sa zic, ai impresia ca ajungi la vapoare pana se adanceste putin. Ideala pentru copii.

webmasterX [30.11.21 20:13:49] »

@nuvreau:

ne-am cazat la cel de alaturi, 8 Rooms Boutique Hotel

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [30.11.21 23:52:20] »

@nuvreau:

N-am gasit si ne-am cazat la cel de alaturi, 8 Rooms Boutique Hotel unde balcunul era de maxim 10 cm.

Am văzut şi eu balcoanele minuscule de la 8 Rooms. Pe mine mai mult m-a tentat Taş Konak-ul de alături, cu balcoane măricele, rustic şi modern simultan. Am încercat să mănânc la ei seara, l-am cunoscut pe patron şi pe o fată de acolo. Oamenii au fost foarte prietenoşi şi amabili. Mi-a plăcut şi terasa de jos, pentru că mai au una pe acoperiş pe care nu am văzut-o.

Plaja chiar merita incercata. Desi micuta, are un nisip foarte fin iar intrarea in apa, ce sa zic, ai impresia ca ajungi la vapoare pana se adanceste putin. Ideala pentru copii.

Plaja este super, cu nisip fin şi intrare foarte lină în mare. Vara are şi umbrele, posibil şi şezlonguri. Apa este curată fiind la distanţă mare de port.

Nu ştiu însă cât de caldă este apa mării în zona respectivă.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

elenaadinascris / TELEFON [01.12.21 18:37:38] »

@nicole33:

,,Până atunci pot încerca să te ajut cu sfaturi în cazul în care nu eşti decisă ce hotel să alegi. "

Da, nu sunt decisă, mă uit la ofertele pentru anul viitor în august și prețurile la 5 * mi se par mari, nu știu cum au fost anii anteriori.... un sfat de la tine ar fi binevenit, mulțumesc! 😚

La mulți ani sănătoși și fericiți, tuturor!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [02.12.21 06:36:20] »

@elenaadina:

Da, nu sunt decisă, mă uit la ofertele pentru anul viitor în august și prețurile la 5 * mi se par mari, nu știu cum au fost anii anteriori...

La pachetele cu avion nu m-am uitat, deoarece noi mergem cu maşina, însă tot ce am căutat mi s-a părut şi mie mult mai scump faţă de anul trecut sau anul acesta. Chiar nu ştiu ce se întâmplă de au explodat preţurile la hotelurile bune şi foarte bune din Bodrum. Creşterile de preţ îmi par mult mai mari faţă de alte zone, unde nu am văzut salturi atât de spectaculoase . Iar eu nu m-am uitat la preţurile din august, ci pentru iunie la început sau septembrie/octombrie.

Să vedem cum evoluează preţurile şi situaţia generală. Eu nu cred că voi rezerva acum.

Vorbim

michaela_1961 [18.12.21 14:41:34] »

@nicole33:

"Eu mă gândeam în timp ce vorbeam cu tine să-ţi fac o altă surpriză... şi mai surprinzătoare, dar timpul a fost prea scurt. "

Mai este valabila surpriza surprinzatoare, sau a expirat? - -

"Cred că v-am înnebunit cu pozele cu marea şi plaja care mi-au plăcut teribil. Plus balconul "

Cred ca m-ai innebunit si pe mine, asa ca ma opresc la Gelibolu la anul - - si apoi undeva dupa Izmir, ma gandesc...

"Noi în Aliaga am căutat o cârciumă de nu se poate, unde îmi plăcea erau nunţi şi balamuc, iar în final am mâncat tot la Hilton"

Fix ca noi ai patit, ne-am plimbat ca nebunii pe faleza, pe stradute si am mancat f bine tot la Hilton.

Pup You! Ne auzim! (PS. -am facut rezervari deja) - -

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [19.12.21 09:11:03] »

@michaela_1961:

Mai este valabila surpriza surprinzatoare, sau a expirat?

Nu a expirat, ci doar s-a... amânat până anul viitor

Oricum tu ai ales deja, iar propunerea mea era mult mai scumpă.

Cred ca m-ai innebunit si pe mine, asa ca ma opresc la Gelibolu la anul si apoi undeva dupa Izmir, ma gandesc...

Mă bucur dacă articolul meu te-a convins să alegi prima intermediară în Gelibolu. Ai câteva variante cochete chiar pe faleză. Dacă urmăreşti consecvent sigur vei prinde ceva drăguţ. Aşa voi afla şi eu cât de caldă este marea în această zonă

Fix ca noi ai patit, ne-am plimbat ca nebunii pe faleza, pe stradute si am mancat f bine tot la Hilton.

Voi nu aţi găsit nimic convenabil din motive de lockdown, în timp ce eu am prins nunţi, fiind într-o seară de sâmbătă. A fost ok la Hilton Aliaga, dar eu căutam altceva, mai... tradiţional.

Eu nu m-am hotărât încă să rezerv nimic. Ce-mi place mie este foarte scump, iar ce este la un preţ acceptabil este prea modest, sub aşteptări. În plus, soţul îmi sugerează că ar fi timpul să mai schimbăm şi noi destinaţia... cam ca în bancul acela cu Leana care-l întreba pe bărbat-su dacă "mai-e-state de vizitat"

Yoda [28.12.21 14:28:24] »

@nicole33: Acum a aparut hotelul si pe booking, la 83 EUR/noapte. Camera dubla si cea deluxe costa la fel.

Eu la anul o sa raman la Hilton, unde am facut rezervare pentru 41 EUR/noapte, pentru o "Queen Room with Sofa Bed and Sea View". Am tot pandit pretul asta, a scazut de la 56 EUR la 41, iar acum e 51 EUR o astfel de camera. De ceva vreme, balconul nu mai este important pentru mine. 😉

michaela_1961scris / TELEFON [28.12.21 19:20:21] »

@Yoda: Am văzut și eu ca a apărut pe booking. Camera dubla sau deluxe 52 euro în 13 iunie când vreau eu. Problema este ca în total sunt 3 camere disponibile, iar noi suntem 6 familii. Și nici nu precizează dacă e cu vedere la mare sau nu. La Cavit Duvan pentru întoarcere la fel, n am găsit 6 camere, drept pentru care am scris direct la hotel. Mi au oferit 6 camere cu 35 euro/noapte. Voi încerca și la acest hotel, sa vedem ce iese. 🤭

Yoda [28.12.21 21:02:57] »

@michaela_1961: Da, asa este, daca sunteti mai multe familii poate fi o problema.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [30.12.21 08:08:03] »

@Yoda:

Acum a aparut hotelul si pe booking, la 83 EUR/noapte. Camera dubla si cea deluxe costa la fel.

Un preţ de 83 euro pe noapte mi se pare prea mare pentru cele oferite şi nu merită.

Sincer, pe orice cazare intermediară de acest nivel cam 50 euro pe noapte camera dublă cu mic dejun inclus ar fi un preţ corect pentru mine şi doar în situaţii excepţionale aş merge până la maxim 60 euro. Practic ai nevoie doar de un pat confortabil, un duş şi ceva de mâncat.

Eu la anul o sa raman la Hilton, unde am facut rezervare pentru 41 EUR/noapte

Eu nu am fost pe fază şi nu am găsit decât oferte la puţin peste 50 euro, acceptabil, dar fără să mă convingă. Nu am rezervat nimic, pentru că încă nu sunt hotărâtă unde voi merge în Turcia.

De ceva vreme, balconul nu mai este important pentru mine.

Sî înţeleg că te-ai lăsat de fumat? Felicitările mele!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [30.12.21 08:17:55] »

@michaela_1961:

Am văzut și eu ca a apărut pe booking. Camera dubla sau deluxe 52 euro în 13 iunie când vreau eu.

La preţul ăsta am găsit şi eu pentru început de octombrie.

Problema este ca în total sunt 3 camere disponibile, iar noi suntem 6 familii. Și nici nu precizează dacă e cu vedere la mare sau nu.

Când vrei să rezervi pe booking mai mult de cinci camere, mereu apar probleme, trebuind să faci rezervare pe două conturi pentru şase camere.

Cred că hotelul nu şi-a pus toate camerele pe booking, pentru că nu este chiar atât de mic. Încearcă să contactezi hotelul şi poţi primi şi un preţ mai bun, fără comision

Altfel, îţi rămâne varianta Hiltonului care sigur are camere destule.

Eu am rezervat cameră deluxe, dar "vederea la mare" mi-a apărut menţionată abia pe confirmarea rezervării, nu înainte.

Yoda [30.12.21 12:08:50] »

@nicole33:

Sî înţeleg că te-ai lăsat de fumat? Felicitările mele!

Da, a fost o despartire amiabila. Multumesc.

Când vrei să rezervi pe booking mai mult de cinci camere, mereu apar probleme, trebuind să faci rezervare pe două conturi pentru şase camere.

Multumesc de informatie, nu am stiut asta. Folosesc booking de ceva vreme, dar nu am stiut. E drept ca nu am facut niciodata rezervare pentru mai mult de cinci camere. 😊

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [30.12.21 12:43:13] »

@Yoda:

Da, a fost o despartire amiabila.

Eu nu prea am variante, deoarece urăsc despărţirile

Folosesc booking de ceva vreme, dar nu am stiut. E drept ca nu am facut niciodata rezervare pentru mai mult de cinci camere.

Restricţia asta îi afectează doar pe cei care fac rezervări pentru grupuri, cea mai bună variantă fiind ca două sau mai multe persoane din grup să rezerve aproape simultan până la numărul total de camere dorit, în funcţie de mărimea grupului. Un amic a încercat să contacteze booking pentru un număr mai mare de camere şi, paradoxal, a primit un preţ unitar mai mare , plus blocarea banilor pe card, deşi era o rezervare cu posibilitatea de anulare gratuită până în preajma plecării. În final a ieşit mai bine rezervând 4+3.

Poţi însă să faci rezervări la mai multe hoteluri fără nicio problemă. Te mai atenţionează ei, dar asta este, atunci când te decizi anulezi ce este de prisos.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, michaela_1961, nicole33, nuvreau, Yoda, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.120228052139 sec
ecranul dvs: 1 x 1