ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.07.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 8 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1255
FĂRĂ transport
CAM: DblStd
REGIM MASĂ UAI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Liberty Fabay Hotel [Fethiye]5

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 20 MIN

Discover Freedom la Liberty Fabay Fethiye

TIPĂREȘTE URM de aici

Perioada: 26 septembrie – 4 octombrie

Adresa: Kargı Mh. 202 Manolya Sk No:4/2 Fethiye

Coordonate GPS: 36.68351; 29.07877

Website: https://www.libertyfabay.com/en/

Alegerea hotelului

În toamna anului 2020 am petrecut o primă vacanţă extrem de reuşită, dar prea scurtă în zona Fethiye la Barut Fethiye. Am fost încântată să descopăr această zonă minunată, mi-a plăcut atmosfera, mi-a plăcut plaja, marea oricum îmi place întotdeauna oriunde, mi-a plăcut şi că zona are destule de oferit turistului dornic să o exploreze, să iasă din confortul ţarcului all inclusive în care unii au impresia că sunt ţinuţi prizonieri pe toată durata sejurului :D.

Încă de atunci mi-am propus şi mi-am promis să revin în Fethiye, dar nici eu nu mă gândeam că o voi face chiar anul următor 😊.

De această dată, poate pentru prima dată 😊, sugestia alegerii hotelului i-a aparţinut soţului meu, care niciodată nu comentează alegerile mele, nu se implică şi nu mă ajută cu nimic în munca de documentare. El este responsabil cu traseul, dar și acesta este supus dezbaterii, cu hărţile, cu actualizarea aplicaţiilor GPS şi cu condusul, eu doar în ultimii ani implicându-mă activ şi la condusul maşinii.

M-a văzut nehotărâtă, studiind cât cuprinde, făcând simulări de preţuri, combinaţii de hoteluri, planul A, planul B etc. Nu am avut curajul să fac nicio nouă rezervare la începutul anului 2021, aveam deja două vacanţe plătite integral din 2020 şi replanificate pentru anul următor şi un voucher valoric aferent unui sejur anulat în starea de urgenţă care trebuia folosit neapărat pentru a nu pierde banii. Abia la începutul lunii februarie, după ce a făcut şi soţul prima doză de vaccin iar eu mă pregăteam deja pentru a doua, am decis că ne putem încerca norocul şi am scos alţi bani din buzunar.

Cum spuneam, soţul m-a întrebat într-o seară de ce nu caut acel hotel nou care se construia lângă Barut Fethiye şi care se afla într-o fază foarte avansată a lucrărilor la sfârşit de septembrie 2020, cu mari şanse de a fi finalizat în 2021, cunoscând ritmul de lucru al turcilor. Zona ne plăcuse, plaja era foarte OK, în pofida numeroaselor pietre/pietricele din preajma intrării în mare, intrarea în mare era doar cu nisip, nici lină, nici abruptă, exact cum trebuie. OK, zic, de ce nu? Însă nu a fost deloc simplu. Am pierdut două zile încercând să identific hotelul „fără nume” despre care nu ştiam decât unde este localizat, dar perseverenţa mi-a fost răsplătită 😊. Bine, mi-au fost utile şi cunoştinţele de limbă rusă căpătate în liceu, pentru că pe un sait rusesc am reuşit să găsesc informaţia căutată, confirmată ulterior pe saitul unei agenţii turceşti. La momentul respectiv, hotelul nu apărea în ofertele agenţiilor de la noi.

Hotelul odată identificat, jumătate din problemă era rezolvată. Urma obţinerea conceptului ultra all inclusive, aflarea preţului pentru perioada care mă interesa, alegerea tipului de cameră dorit şi rezervarea efectivă. Le-am rezolvat pe toate într-un timp foarte scurt şi mi-am ales o cameră cu vedere frontală la mare, dintre cele tip „fagure” din fotografiile de prezentare, la un preţ convenabil mie de 1255 euro pentru opt nopţi de cazare cu ultra all inclusive.

Încet, încet, pe internet au început să apară tot mai multe informaţii despre hotel. M-am şi „împrietenit” 😊 pe Facebook cu hotelul, astfel că am început să primesc constant notificări, poze şi filmuleţe de acolo încă cu câteva luni înaintea deschiderii.

În legătură cu conceptul nu am avut mari emoţii, convinsă fiind că acesta va fi mulţumitor pentru pretenţiile mele, după ce cu doar un an înainte fusesem la un alt hotel al aceluiaşi lanţ (Liberty Lykia Oludeniz) şi fusese totul OK, cu mâncare bună şi foarte variată, cu surprinzător de multe băuturi de import incluse şi disponibile.

Drumul

După o noapte cam scurtă şi cam agitată din cauza emoţiilor legate de posibilitatea de a pleca totuşi în această vacanţă atât de aşteptată şi la care nu doream cu niciun chip să renunţ, am plecat din Bucureşti, ca de obicei, într-o zi sâmbătă, la ora 05.20. La ora 06.25 plătisem deja taxa de pod de 15 lei şi treceam în Bulgaria pe Podul Prieteniei. Nu am aşteptat prea mult la controlul documentelor pe partea bulgărească, erau puţine maşini şi controlul a mers foarte repede. Am prezentat cărţile de identitate şi certificatul de înmatriculare al maşinii şi am declarat că doar tranzităm Bulgaria, pentru a nu mai pierde timpul cu prezentarea certificatelor de vaccinare, știind că pentru tranzit erau suficiente doar actele de identitate. Am fost întrebaţi unde mergem, am spus că în Turcia, moment în care ne-a înapoiat cărțile de identitate şi ne-a cerut paşapoartele pe care le-a scanat. Nu ne-a întrebat nimeni de vreun vaccin sau test PCR, nu ne-a măsurat nimeni temperatura. Vigneta de Bulgaria o achiziţionasem online în seara dinaintea plecării, 30 leva pentru 30 zile, plata cu card Revolut pe site-ul oficial bg.toll.bg, astfel că ne-am continuat drumul liniştiţi fără vreo altă oprire.

Traseul de traversare a Bulgariei a fost cel obişnuit, preferatul nostru: Ruse – Razgrad – Târgovişte – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo, care nici de această dată nu ne-a dezamăgit. Am intrat în Turcia prin vama de la Hamzabeyli, traversând ambele vămi în mai puţin de treizeci de minute cu tot cu oprirea la Duty Free.

Am continuat drumul pe E 87 pe traseul Hamzabeyli – Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keşan – Gelibolu – Eceabat – Çanakkale – Ezine – Ayvacik – Küçukkuyu – Edremit – Burhaniye – Ayvalık – Aliağa, 890 kilometri, ajungând la ora 17.50 la hotelul ales pentru oprirea intermediară Hilton Aliağa – un hotel de tranzit foarte bun. Traseul de coastă este cel mai scurt ca număr de kilometri şi cel mai frumos ca peisaje, însă nu este şi cel mai rapid din cauza multelor localităţi traversate şi a timpului pierdut la multele semafoare din aceste localităţi.

Am plecat de la hotel a doua zi dimineaţa la ora 08.15, imediat după micul dejun, continuându-ne drumul pe traseul Aliağa – Menemen – Izmir – Aydın – Muğla – Ortaca – Dalaman – Fethiye. Am urcat pe noua autostradă O 33 Çandarli – Menemen la Aliağa, am mers pe aceasta până la capăt, înainte de Menemen, am traversat Izmirul pe centura care are regim de autostradă (O 30), doar că fără plată :D, am continuat pe vechea autostradă O 31 până la Aydın şi apoi pe drumurile expres D 550 şi D 400 până la primul hotel din această vacanţă, cu o singură oprire prea lungă din păcate la Dalaman pentru achiziţionarea unei cartele telefonice turceşti.

În Turcia nu este ca la noi unde operaţiunea în sine durează mai puţin de un minut cu tot cu luat restul, fără acte, fără nimic. Nici măcar ca în Egipt sau Tunisia, unde cumperi cartele de telefon&internet tot doar cu paşaportul, dar totul este mult mai simplu şi mai rapid. Ştiam unde vreau să ajung, bătusem zona şi cu un an înainte, doar că am parcat maşina mai devreme bucuroasă că am găsit un loc liber. Din acest motiv, nu am mai ajuns la acelaşi magazin, ci am intrat în altul al aceluiaşi operator de telefonie, însă cu alţi angajaţi. Mă simţeam ca în România trebuind să aştept aproape zece minute până când angajata de acolo a binevoit să încheie convorbirea personală purtată cu fiica ei ☹. I-am spus exact ce vreau, i-am dat paşaportul, însă mi-a făcut o ofertă proastă pentru o cartelă chipurile pentru turişti, mai scumpă deşi avea tot 20 GB trafic de net valabil 30 zile, oricum mult mai mult decât aveam eu nevoie, dar dependenţa de internet şi dorinţa de a nu depinde de WIFI-ul gratuit al hotelurilor costă :D. Se încheie un fel de contract, nu am prea înţeles eu exact ce am semnat, se fac poze de pe paşaport atât cu fotografia titularului, cât şi cu ştampila care atestă data intrării în Turcia, se aşteaptă activarea cartelei în sistem, ce să mai, o întreagă birocraţie mare consumatoare de timp, astfel că am pierdut aiurea aproape o oră, întârziere care apoi m-a costat, nu bani, doar nervi.

Am plecat mai departe pe drumul care îmi era cunoscut, am ştiut şi fără GPS unde trebuie să ies din drumul expres D 400 pentru a intra pe o străduţă îngustă care să mă ducă direct la hotel.

Hotelul

Hotelul Liberty Fabay a fost deschis la începutul sezonului 2021, deci un hotel nou nouţ, cu 535 camere de mai multe tipuri: duble, duble large, family, swim up etc., cu suprafeţe pornind de la 30 metri pătraţi, modern mobilate şi decorate, cu toate dotările necesare la cinci stele.

Resortul se întinde pe o suprafaţă de 50.000 metri pătraţi, fiind mai degrabă compact, fără însă a fi înghesuit.

Se află pe situat pe plaja Karataş, o plajă lată şi frumoasă cu nisip, ceva pietre la intrarea în mare, dar cu intrare în mare destul de lină şi doar cu nisip.

Se află la 40 kilometri de aeroportul din Dalaman şi 12 kilometri ce centrul oraşului Fethiye.

L-am ales cu toată încrederea, în primul rând deoarece era un hotel nou şi avusesem numai experienţe reuşite cu asemenea hoteluri aflate în primul an de funcţionare în anii anteriori, dacă ar fi să-mi amintesc doar de Sueno Deluxe Belek, Aquasis din Didim, Titanic Deluxe Bodrum sau Royal Seginus din Lara.

Hotelul face parte dintr-un lanţ de hoteluri cu servicii bune, în 2020 fusesem mulţumită de sejurul petrecut la Liberty Lykia HV1 din Oludeniz

Mi-a plăcut faptul că şi aici, ca şi la hotelul din Oludeniz, corpurile hotelului purtau numele unor oraşe state din Lycia antică: Kekova, Lymra, Olympos, Patara, Telmessos, Simena, Xanthos sau Perdikia, şi coincidenţa a făcut ca prima cameră primită, cea în care am dormit în prima noapte, să fie în corpul Simena, iar a doua zi să ne mutăm în corpul Xanthos.

Check in

La barieră am arătat doar de la distanţă 😊 codurile HES şi am fost lăsaţi să intrăm. Era deja târziu (13.40) şi nu am mai oprit la recepţie preferând să mergem direct în parcare. Parcarea este suficient de mare, în curtea resortului, păzită şi gratuită.

Am ales partea din stânga a parcării, cea din dreapta părându-mi mai plină. Am găsit destule locuri libere spre capătul acesteia, la umbra unei copertine, dar m-am chinuit ceva până să parchez. Nici eu nu sunt prea îndemânatică şi nici multă răbdare nu am, maşina este destul de lată, senzorii îmi ţiuiau în cap, cert este că i-am înjurat la greu pentru sistemul tâmpit de bare metalice folosit pentru delimitarea locurilor de parcare. Nişte vopsea pe asfalt costa mult mai puţin şi era complet fără riscuri.

Am lăsat bagajele în maşină şi m-am prezentat la recepţie cu paşapoartele. Mi-a fost găsită rapid rezervarea în sistem, am completat formularul de cazare unde a trebuit să scriu şi codurile HES, între timp soţul a mers cu un bell boy să aducă bagajele din maşină şi am primit pe loc camera.

Conform obiceiului, eu ceream să văd camera înainte de a o accepta, dar de data asta nu am procedat aşa şi rău am făcut. Raţionamentul meu a fost că fiind vorba de un hotel nou-ţiplă, totul trebuie să fie perfect funcţional, fără motive de nemulţumire. Greşit! După ce că ajunsesem târziu, am mai pierdut vremea vizionând şi refuzând diferite camere pe bandă rulantă în bombănelile soţului care considera că dacă ajungeam la timp nu s-ar fi întâmplat asta.

Prima cameră în care ne-a condus bell boy-ul aproape că m-a şocat. Corespundea în cea mai mare parte cu prezentarea de pe saitul hotelului, din punctul de vedere al dotărilor, însă, când am ieşit pe balcon să-mi văd marea, privirea mi s-a blocat în balconul vecinilor de vis a vis, aflat la o distanţă inacceptabil de mică, iar marea era ascunsă vederii mele ☹. Exclus să accept aşa ceva. Nu plătisem suplimentul de sea view pentru a socializa cu vecinii. Deh... aşa sunt eu mai sălbatică. Ne-am întors imediat la recepţie unde am cerut vehement schimbarea camerei cu una conform rezervării. Îi explic recepţionerei că am plătit pentru o cameră cu vedere frontală la mare şi exact asta doresc să primesc. Tipa încearcă să-mi explice că şi alte camere sunt considerate de ei ca fiind cu vedere la mare şi că în ziua respectivă nu este disponibilă nicio cameră dintre cele dorite de mine. Primesc alte două cartele, las soţul şi bagajele în recepţie şi plec cu bell boy-ul să-mi aleg. Una se afla la etajul al doilea cu vederea la mare obturată în mare măsură de o scară exterioară, cealaltă se afla la etajul întâi, a treia dinspre capătul cu marea. Mă resemnez pe moment cu aceasta din urmă, care, cinstit vorbind, nu era rea deloc. Vedeam marea sub un unghi acceptabil, aveam vedere spre piscina pentru adulţi, deci aş fi beneficiat şi de linişte peste zi. Aveam barul la parter şi ajungeam imediat la restaurantul destinat exclusiv adulţilor. Mi-a fost clar că mai bine de atât nu voi putea obţine în acea zi. Am acceptat pentru prima noapte camera 6114, situată în corpul Simena, cu promisiunea fermă că voi primi a doua zi o alta mai frumoasă. Am trecut şi pe la Guest Relations prezentându-le nemulţumirea şi dezamăgirea mea în legătură cu nerespectarea condiţiilor rezervării, unde am primit aceleaşi asigurări că problema va fi rezolvată a doua zi dimineaţa, ceea ce s-a şi întâmplat.

Această întâmplare neplăcută mi-a confirmat încă o dată cât de important este să ajungi cât mai devreme la hotel pentru a-ţi putea alege camera dorită, mai târziu având de ales din camerele rămase după ce au ales alţii înaintea ta.

Camera 7226

Imediat după micul dejun de a doua zi, m-am prezentat la recepţie pentru schimbarea camerei. Mi s-a spus că trebuie să mai aştept puţin deoarece încă nu a fost terminată curăţenia după eliberarea acesteia, dar am apucat să văd numărul camerei şi am pornit singură în explorare 😊. Am găsit-o nu foarte uşor, uşa era deschisă, camerista făcea ultimele retuşuri la îndrumarea supraveghetoarei şi... mi-a plăcut mult ce am văzut 😊. Camera arăta chiar mai bine decât mă aşteptam, era pe colţ, foarte luminoasă, şi parcă mai spaţioasă decât îmi imaginasem. Am revenit în camera mea şi m-am apucat să strâng bagajele. Eu nu-mi desfăcusem decât strictul necesar, dar soţul îşi aranjase frumos toate lucrurile şi acum avea de muncă. A încercat să mă convingă să renunţ, camera fiind oricum foarte bună, dar mai ales foarte bine poziţionată, însă mie numai simpla idee de a fi primit ceva inferior faţă de ce am plătit nu mi-ar fi dat pace tot sejurul.

M-am dus singură la recepţie cerând cardul noii camere, despre care ştiam că este gata, spre surpriza recepţionerului care nu a mai avut replică, am luat un bell boy care să-mi care bagajele, noua cameră aflându-se într-un alt corp decât cea veche şi traseul era destul de întortochiat, apoi mi-am recuperat soţul şi, în sfârşit, ne-am luat în primire camera mult dorită; mai ales de mine.

Despre camera mea cu vedere frontală la mare pot spune că mi-a întrecut aşteptările. Merită să alegi acest tip de cameră şi trebuie să faci tot posibilul să o şi primeşti.

Camera 7226 se află în corpul Xanthos la etajul al doilea. Este prima cameră din stânga cu priveşti hotelul stând cu spatele la mare. Cum spuneam, camera a fost foarte luminoasă, având trei ferestre, pe colţ, toate trei dotate cu plase împotriva insectelor, cu acces rapid la o scară exterioară pe care am şi folosit-o de cele mai multe ori, evitând folosirea liftului. M-aş putea lăuda că am vrut să fac mişcare, însă adevărul este altul ☹

Pe holul de la intrare era dulapul cu trei uşi, foarte încăpător, cu bară cu umeraşe suficiente şi o parte cu rafturi, cam puţine, şi sertare, unde se afla şi seiful laptop size, cu utilizare gratuită. În continuare se afla un corp jos pe care se afla setul de preparare a ceaiului şi cafelei, cu cană electrică pentru încălzit apa, pliculeţe de ceai, cafea instant, zahăr şi lapte praf, căni de porţelan dar şi pahare de carton de unică folosinţă. În interiorul acestui corp era plasat minibarul, care conţinea bere Tuborg la doză, Pepsi şi Pepsi Max, Mirinda şi Seven Up, toate la doză, patru sticle de apă plată de 0,5, o cutie de lapte, o napolitană trasă în ciocolată. Zilnic erau completate produsele consumate.

Camera se deschidea cumva în evantai, în partea stângă se afla patul matrimonial încadrat de două noptiere, la capătul căruia se afla o ladă din lemn, a cărei utilitate noi nu am ghicit-o din prima :p. În faţă şi în dreapta era o mică zonă de living cu un fotoliu extensibil, util în cazul cazării unei familii cu un copil sau pentru al treilea adult, o măsuţă dublă rotundă şi o masă cu scaun, deasupra mesei aflându-se o oglindă interesantă cu „iluminare” . Nu am mai avut canapea, ci doar un fotoliu, dar pe noi oricum nu ne interesa.

Şi acum ne pufneşte râsul când ne amintim cum căuta soţul meu disperat televizorul şi nu-l găsea neam. El este dependent de televizor, în timp ce pe mine mă interesează mai puţin spre deloc. Găseşte el în schimb o telecomandă de televizor şi încă o telecomandă micuţă, cum sunt cele de la maşini. Se enervează şi mă acuză că „special mi-au dat camera asta după ce m-am certat cu ei, pentru că ştiau că nu mai are televizor” =)). Era absurdă ipoteza lui. Primisem o cameră mai frumoasă chiar ca în poze, dar tot uitându-mă în jurul meu nici nu vedeam vreun loc în care să fi fost televizorul dispărut, aveam prea multe geamuri şi prea puţini pereţi. În camera pe care doar ce o părăsisem televizorul era în oglindă, dar aici oglinda era mult mai mică şi diferit poziţionată. Mai lipsea să-l caute în baie sau în dulap, pentru că în frigider căutasem eu deja şi nu era :D. Eu, mai curioasă din fire, iau micuţa telecomandă care nu ştiam la ce foloseşte, încep să o butonez, când... surpriză: capacul cutiei de la capătul patului se deschide şi din aceasta începe să iasă... aţi ghicit: televizorul. Am început să râdem amândoi, iar soţul meu, bucuros nevoie mare mai ceva ca un copil, s-a aşezat pe pat şi a început să se joace la televizorul lui Samsung cu diagonală chiar mare pentru dimensiunile camerei.

Balconul camerei mele a fost micuţ, pătrat, dotat cu uscător pentru costumele de baie, cu două scaune kaki, cam urâţele, dar destul de comode şi o măsuţă. Cârcotaşul de serviciu nu a putut să nu constate că prima cameră avea un balcon mult mai spaţios ca acesta, dar eu am ştiu de când am rezervat că balconul este mic, însă absolut suficient pentru nevoile mele, eu petrecând cel mai mult timp pe balcon dintre noi doi. Pentru mine mult mai importantă a fost vederea perfectă la mare şi faptul că puteam vedea marea stând în pat :p. Asta mi-am dorit, asta am plătit şi, în final, asta am primit. Eram happy 😊

Baia era similară celei avute în prima cameră. Destul de mare şi foarte curată, cu cabină de duş mare tip walk in, cu duş fix şi mobil. Am avut şi uscător de păr şi oglindă pentru machiaj. În plus, am avut o gamă destul de variată de cosmetice de bună calitate, nimic deosebit, completate zilnic. Am avut şi halate de baie şi papuci de unică folosinţă, dar nu ne-au trebuit. Mi-au plăcut prosoapele albe şi foarte pufoase, ca noi.

Aerul condiţionat de tip centralizat cu reglaj individual era bine poziţionat, foarte silenţios şi eficient. Ne-am făcut curaj şi l-am folosit intensiv, deşi toţi ne avertizaseră să nu facem greşeala să pornim clima :D.

Am fost foarte mulţumită de serviciile cameristei, cum rar mi s-a întâmplat în ultimii ani. Curăţenie s-a făcut în fiecare zi, prosoapele şi cearşafurile au fost schimbate zilnic, găsind pe pat lebede şi inimi făcute din prosoape, petale de trandafir. Frumos 😊

Restaurante

Hotelul dispune de două restaurante principale, Myra şi Myros, cel din urmă destinat exclusiv adulţilor (16+). Ambele servesc principalele mese ale zilei: micul dejun (07.00-10.00), late breakfast (10.00-11.00), prânzul (12.30-14.30) şi cina (18.30-21.30), ambele oferă posibilitatea de a lua masa în interior sau pe terasă.

Din punctul meu de vedere, un plus l-a constituit faptul că ne serveam singuri cu cele dorite, ca în vremurile bune 😊, singura noastră obligaţie fiind aceea de a purta mască şi mănuşi cât timp ne aflam în zona de expunere a mâncării. Angajaţii erau atenţi ca regula să fie respectată. Asta până în ultima dimineaţă când, peste noapte, s-au schimbat regulile jocului :D.

Nu mi-a plăcut faptul că nu puteam intra în restaurantul principal direct de pe terasă, fiind obligaţi să ocolim destul de mult.

În primele două zile am luat masa la restaurantul pentru adulţi, fiind cazaţi în imediata apropiere a acestui restaurant. Am fost puţin surprinsă de numărul relativ redus de preparate oferite la Myros, chiar dacă nu mi-a lipsit nimic şi mereu am găsit ce să mănânc, doar aşteptările mele fiind altele având în vedere nivelul hotelului. Băuturile erau comandate şi aduse la masă de către ospătari.

După ce am schimbat camera, am mâncat numai la restaurantul mare, cel pentru familii, mult mai mare decât cel doar pentru adulţi, mult mai aglomerat şi mai gălăgios, unde însă şi varietatea sortimentală oferită era mult mai mare. Într-o seară după ce am luat cina la Myra am trecut şi pe la Myros să văd ce este de mâncare. Cele mai importante şi interesante feluri de mâncare le-am regăsit şi acolo, practic tot ceea ce mâncasem eu la celălalt şi încă altele, foarte ok, în opinia mea.

Mâncarea a fost gustoasă şi suficient de variată, pe placul meu, totuşi fără a putea spune că m-a impresionat ceva în mod deosebit, dar aici intervine şi o oarecare blazare după atâtea şi atâtea vacanţe petrecute în această ţară. În cele opt zile petrecute la Fabay nu m-am plictisit şi nu a fost masă de la care să mă ridic flămândă. Nu mă voi apuca să înşir cele oferite, fotografiile pe care le voi posta sigur vor fi mai convingătoare decât cuvintele mele.

Voi povesti aici şi surpriza neplăcută din ultima dimineaţă înainte de plecare. Mergem noi la micul dejun, cu gând să mâncăm puţin şi repede, să bem o cafea sau două, să facem bagajele şi să plecăm mai departe. Intrăm, ne luăm câte o mască şi începem să căutăm mănuşile, însă fără succes. Eh, asta e, nu sunt, nu luăm, zic, hai să mâncăm, când văd restaurantul complet „reorganizat” , de nerecunoscut. Cred că toată noaptea au muncit să monteze noi paravane de sticlă, cu două laturi, protejând toată mâncarea expusă în spatele acestora. Nu-mi venea să cred ce văd. S-a terminat brusc cu autoservirea, trecându-se la servirea asistată de către personal. Orice doreai să mănânci, cereai angajatului din zona respectivă şi acesta îţi punea pe farfurie. Sincer, îmi cam pierise pofta de mâncare, nu din cauza servirii, deoarece şi în 2020 avusesem parte de acest sistem şi mă obişnuisem, ci la gândul deloc liniştitor legat de motivele care au cauzat această schimbare, absolut evidente pentru oricine. Am înghiţit cu noduri, nu mi-a mai trebuit să stau la cafea, am luat două cafele „to go” de la Patiserie, pe care le-am savurat pe balconul camerei mele, am făcut bagajele cu o viteză de care nu mă credeam capabilă şi nu am ştiut cum să părăsesc mai repede hotelul, pe principiul „Scapă cine poate!”

Balbura Snack Restaurant, cu program 12.00-16.00, oferă prânzul în regim a la carte, nu doar preparate gen fast food, însă într-un sortiment mai redus faţă de restaurantul principal. Este amplasat „strategic” între piscina principală şi plajă, constă din două terase, una fiind a restaurantului, cealaltă a barului. Am mâncat bine aici de câteva ori la prânz, apoi ne-am plictisit şi am mers la restaurantul principal.

Patara Beach Restaurant, cu program 12.00-18.00, era plasat în drumul nostru de la plajă spre cameră şi mie mi s-a părut mai apropiat de genul fast food decât celălalt snack restaurant. Aici erau mai multe standuri, de unde puteai comanda, hot dog, hamburgeri, sandvişuri, îngheţată, dar şi fructe, pe care le mâncai acolo la masă sau la şezlong. Am fost o singură dată, mai mult de curiozitate şi a fost ok, nimic deosebit.

Am lăsat la urmă Pisidia Patisserie, deschisă non stop, cu prăjituri delicioase, mai bune şi mai elaborate decât cele din restaurantul principal şi cu o gamă largă de specialităţi de cafea, toate de cea mai bună calitate. Noaptea aici se putea mânca ceva uşor, gen minisandvişuri, pe astea le-am văzut eu, posibil să fi fost şi altceva la Late Night Snack.

Room Service era disponibil non stop şi contra cost, cu comandă dintr-un meniu nu prea stufos, dar suficient.

Pe lângă acestea, mai existau două restaurante a la carte, Sarpedon (cu specific pescăresc) şi Balbura (cu specific italienesc), deschise doar pentru cină, 19.00-22.00, cu rezervare prealabilă la Guest Relations şi contra unei taxe de 15 euro de persoană. Noi nu am fost interesaţi.

Baruri

Gagai Lobby Bar, deschis non stop, era primul bar întâlnit cum ieşeai din clădirea recepţiei. Bine „dotat” cu băuturi, cu personal amabil şi bine pregătit, însă ducând mai mereu lipsă de clienţi. Majoritatea locurilor sunt în interior, oricum nu foarte multe, existând doar câteva mese afară. M-am oprit aici destul de rar, când aveam ceva de reclamat la recepţie :D sau când mă întorceam de la plimbare.

Lagoons Bar, cu program 10.00-18.00, este un swim up bar destinat în principal turiştilor cazaţi în camere cu ieşire la piscină, directă sau pe scări. Noi nu aveam treabă pe acolo. L-am văzut, l-am fotografiat, dar atât.

Apollon Pool Bar, cu program 12.00-18.00, este barul de la piscina principală. Nu ştiu cum s-a făcut, dar nu-mi amintesc să-l fi prins vreodată deschis, programul acestuia se cam suprapunea peste programul meu de somn :D.

Balbura Snack Bar, cu program 10.00-23.00, se afla între piscina principală şi mare. Peste zi rezolva nevoile de hidratare ale celor care făceau plajă în apropiere. Aici ne mai opream după ce luam prânzul la Snack Restaurant. Seara era plăcut aici, era şi muzică live sau karaoke, dar cam bătea vântul, la propriu.

Araxa Bar – adult only (16+) , cu program 17.00-24.00, se afla pe „strada centrală” din resort. Am fost aici, dar nu am revenit. Băuturile au fost ok, picolii cam lenţi şi plictisiţi.

Sports Bar, cu program 18.00-24.00, era destinat pasionaţilor transmisiunilor sportive. Este doar indoor, afară având doar două mese înalte, fără scaune, bune doar să ieşi să fumezi acolo. Erau doar bărbaţi acolo şi mie nu mi-a plăcut, astfel că mi-am convins soţul că poate să urmărească meciul dorit şi pe telefon, nu doar la televizor, însă stând comod la o masă la barul nostru preferat.

Patara Beach Bar, cu program 10.00-18.00, era situat chiar pe plajă. Oferea în principal ceai, cafea, ayran, sucuri diverse, bere şi vin.

Conform conceptului, mai existau două baruri, Vitamin Barul (10.00-18.00) şi Apollon Disco (23.00-02.00), care nu ştiu unde erau, eu nu le-am văzut, dar nici nu le-am căutat.

Am lăsat la urmă Apollon Bar, cu program 10.00-24.00, care a fost barul nostru preferat. Se află în apropierea piscinei principale, dar şi a scenei de spectacole. Are două terase frumoase şi destul de spaţioase. Aici ne-am petrecut serile la un cocktail savuros, de fapt, mai multe :p, totodată urmărind şi spectacolele şi concertele de seară. Aici am găsit cei mai buni barmani şi cei mai amabili. Ne-au învăţat foarte repede preferinţele şi se străduiau să ne servească cât mai bine. Am fost mulţumită şi i-am recompensat abia în ultima seară, pentru că şi-au meritat bănuţii.

La toate barurile erau disponibile destul de multe băuturi de import incluse în conceptul UAI, iar barmanii preparau cocktailuri foarte bune cu aceste ingrediente de import.

Scanând un cod QR am avut acces la meniul complet de la baruri, lista băuturilor incluse fiind prea lungă faţă de capacitatea noastră de a le testa 😊.

Piscinele

Nu aș putea spune exact câte piscine are acest hotel, eu preferând mereu plaja şi baia în mare.

Ştiu doar că există o piscină principală foarte mare şi foarte frumoasă, cu o secţiune doar pentru adulţi la un capăt al acesteia, traversată de câteva poduri care facilitează accesul spre plajă.

La centrul SPA există o frumoasă piscină interioară pe care am ajuns să o văd într-o seară puţin înainte de ora închiderii.

Pentru adulţi şi copii mai mari mai există o piscină cu adâncimea de 120 cm şi şase tobogane mari, cu colace simple sau duble. Toboganele funcţionează cu program, ca peste tot, 10-12 şi 14-17.

Pentru copii există două piscine pentru copii, ambele cu adâncimea de 35 cm, una şi cu tobogane. Mi-a plăcut faptul că piscina pentru copii este acoperită de o copertină care să-i protejeze pe micuţi de soarele arzător.

Atât la piscină cât şi la plajă consider că există un număr suficient de umbrele şi şezlonguri cu saltele confortabile, cu măsuţă încorporată şi scrumieră ataşată fiecărei umbrele.

Am identificat un singur chioşc pentru prosoapele de plajă, care pot fi obţinute în schimbul cardurilor primite la cazare, cu program 8-18.

Pe lângă toate acestea, la nivelul 1 al hotelului există mai multe piscine aferente camerelor şi camerelor family cu ieşire directă sau pe scări la piscină, având şi propriul bar, cu secţiune swim up.

Plaja şi marea

Plaja foarte lată şi frumoasă o ştiam de cu un an înainte, când fusesem cazată la hotelul alăturat, aici era chiar puţin mai lată ca la Barut Fethiye. Cu toate acestea, am fost plăcut surprinsă de amenajarea acesteia, în sensul că au strâns cea mai mare parte din pietrele de pe plajă, mă refer la cele aflate în preajma intrării în mare, pentru că în zona cu şezlonguri oricum este doar nisip, puţin mai închis la culoare, dar destul de fin. A rămas doar un strat îngust aproape de intrarea în mare, pietricelele rotunjite, total nederanjante, fiind aduse permanent de valuri.

Intrarea în mare este destul de lină. Din doi paşi se trece de zona cu pietricele şi apoi pe fundul mării este doar nisip foarte fin.

Nu mi-a plăcut nici aici poziţionarea şezlongurilor departe de apă, chestie pe care nu am înţeles-o niciodată, eu preferând un şezlong în buza mării.

Un aspect pozitiv, apreciat de mine ca dovadă a respectului pentru toţi turiştii, îl constituie împărţirea plajei în două secţiuni: una pentru familii cu copii şi alta doar pentru adulţi.

Plaja pentru familii este foarte largă, cu unsprezece rânduri de umbrele şi cu şezlongurile aferente, la o distanţă rezonabilă unele de altele, primele şase rânduri pe nisip şi următoarele cinci rânduri pe iarbă.

Plaja pentru adulţi este situată în stânga celei pentru familii cum priveşti spre mare. Aici am făcut cel mai des plajă. Mi-au plăcut acele „pavilioane” , care asigurau o anumită intimitate faţă de vecini. Acoperişul acestora, din zăbrele de lemn acoperite cu un fel de plasă, din păcate, lăsa să treacă soarele mai mult decât ne-am fi dorit. Cred că au înţeles şi ei acest disconfort, pentru că au adăugat suplimentar şi umbrele de soare şi aşa era OK.

În extrema stângă a plajei erau disponibile şi pavilioane contra cost pentru turiştii mai cu dare de mână.

Totuşi mie plaja mi s-a părut foarte aglomerată. Deh... vecinii de la răsărit, obişnuiţi cu alt fus orar, ocupau cele mai bune locuri de foarte de dimineaţă :(. Noi suntem destul de matinali de felul nostru, astfel că aici am fost surprinşi că la ora 07.30 abia reuşeam să găsim locuri libere în rândurile 5-7 pe plaja pentru familii şi dincolo de rândul al treilea în secţiunea pentru adulţi.

Mi-a plăcut că existau multe duşuri şi stropitoare pentru spălat nisipul de pe picioare. Cabine de schimb găseam peste tot. Toaletele din apropierea plajei erau curate, aerisite, parfumate şi dotate cu toate consumabilele necesare.

Angajaţii erau preocupaţi de păstrarea curăţeniei pe plajă, goleau frecvent scrumierele şi coşurile de gunoi de la şezlonguri. Zilnic spălau ghivecele de flori (coşuri de gunoi), care arătau ca noi.

Alte activităţi

Centrul SPA, cu o suprafaţă de peste 2000 metri pătraţi şi program 09.00-19.00, oferă gratuit baie turcească, saună şi zonă de relaxare şi contra cost masaje şi diferite tratamente. Tot aici se află şi piscina interioară şi sala de fitness (cu program 07.00-20.00), accesul la ambele fiind gratuit.

Între hotel şi parcare există două terenuri de tenis gratuite, echipamentul fiind oferit gratuit. Contra cost este doar nocturna şi lecţiile de tenis.

Echipa foarte activă de animatori încerca şi deseori reuşea să atragă turiştii în felurite activităţi în diferite zone din resort, după un program afişat şi respectat din câte am observat eu. Turiştii puteau participa la yoga, stretching, boccia, volei pe plajă, darts, aqua zumba, pilates, aqua bike, lecţii de preparare a cocktailurilor (pe astea îmi pare rău că le-am ratat, deoarece la ora respectivă eu îmi făceam mereu somnul de frumuseţe :D), lecţii de dans, aqua jump, water gym, kangoo jump, turnee de tenis de masă, fotbal pe plajă.

În fiecare seară organizau spectacole, petreceri, muzică live, acrobaţi kenieni, karaoke, bal mascat, cam toate reuşite, urmate de program de discotecă.

Cu plată erau sporturile nautice motorizate.

Pentru copii exista un loc de joacă în apropierea plajei, într-o pădurice care le asigura umbra naturală, un alt loc de joacă lângă piscina cu tobogane pentru copii sub o copertină, precum şi miniclubul pentru copii, Libby Berty, cu program: 08.30-12.30,14.00-18.00 şi 19.30-22.30, cu menţiunea că accesul părinţilor nu era permis în interiorul clubului ca măsură de precauţie pe perioada pandemiei.

Am beneficiat gratuit de internet wireless gratuit şi foarte bun pe tot teritoriul resortului, mai slab doar la capetele plajei.

Concluzii

Mi-a plăcut acest hotel nou nouţ, impecabil pe partea de cazare. Curăţenia a fost fără reproş atât în cameră, cât şi în toate spaţiile comune. Plaja şi marea au fost pe gustul meu, intrarea în mare destul de lină, apa mării foarte curată şi caldă. Serviciile au fost la nivelul aşteptărilor mele şi al preţului plătit, mâncarea a fost gustoasă şi variată, băuturile bune, multe de import, angajaţii amabili şi eficienţi.

Poziţionarea hotelului este destul de izolată, distanţa faţă de Fethiye este mare, ceea ce ar putea dezavantaja turiştii veniţi cu avionul, dar distanţa faţă de aeroportul din Dalaman este mică, implicând un transfer scurt şi rapid, ceea ce constituie un avantaj.

Recomand cu încredere acest hotel nou, cu un teritoriu compact şi bine organizat, şi cu servicii bune, absolut comparabile cu cele de la hotelurile bune din Antalya, însă cu avantajul poziţionării într-un cadru natural mai frumos.

Raportul calitate preţ a fost bun, eu clar am primit mai mult decât am plătit, motiv pentru care intenţionez o revenire şi anul acesta la un alt hotel din acelaşi lanţ 😊

Alegerea unui hotel nou nouţ în primul an de funcţionare s-a dovedit şi de această dată foarte inspirată.

Liberty Fabay mie mi-a oferit şi distracţie, dar şi relaxarea de care aveam mare nevoie după o perioadă grea şi agitată.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 20.07.22 01:04:31
Validat / Publicat: 20.07.22 08:17:47
VIZUALIZĂRI: 7257INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Turcia, Grecia, Spania, EAU, Iordania, R. Dominicană, Serbia, Egipt, Tunisia, Portugalia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
36 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Liberty Fabay Fethiye - apusul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 151300 PMA (din 100 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review - pg. 1 / 2

  36 ecouri scrise, până acum

  se afișează ecourile [1 - 30] din total 36
  webmaster45 [20.07.22 06:48:06] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  webmasterscris / TELEFON [20.07.22 08:19:17] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Yoda [20.07.22 09:14:29] »

  @nicole33: Felicitari! Frumos hotelul si peisajul. Prin 2018, cand am hotarat sa ne reluam vacantele in Turcia, mai intai m-am tot documentat despre Fethyie si am inteles ca cel mai mare atu este peisajul. Imi place sa se vada marea din camera, dar doar atunci cand asta nu implica galagie.

  Parcarea aia e numai pentru masini albe? Si, in poza 15 apare cumva o sapca "maga"? 😆

  mishu [20.07.22 09:28:37] »

  @nicole33:

  Recomand cu încredere acest hotel nou, cu un teritoriu compact şi bine organizat, şi cu servicii bune, absolut comparabile cu cele de la hotelurile bune din Antalya, însă cu avantajul poziţionării într-un cadru natural mai frumos.

  o concluzie corecta, un hotel minunat, si asa este, sa vezi marea din pat merita ca sa te simti si mai bine in vacanta.

  Un hotel minunat intradevar, clar de luat in calcul, felicitari, votat cu mare drag.

  nicole33scris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [20.07.22 09:33:36] »

  @webmaster45:

  Coordonatele sunt corecte. Mulțumesc!

  nicole33scris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [20.07.22 09:34:20] »

  @webmaster:

  Multumesc!

  silvia tudoranscris / TELEFON [20.07.22 10:28:18] »

  😂😂😂

  inca mai rad de faza cu televizoru' ascuns in lada (de zestre)...

  *

  misto experientele tale si cum le zici!

  DAR... cand ai timp sa le scrii asa detaliat??? daca nu te-as cunoaste, m-as gandi serios ca sunteti mai multi care scrieti sub pseudonimul asta 😝

  crek sunt scriitori consacrati care te invidiaza pt flow...

  in rest... Turkye, my love... 😍 (si am scapat fara sa platesc amenzile vizibile pe site- alea de la HGS... ca tot iti ziceam de ele... Nu m-au intrebat nimic. Poate la anul... 🤓)

  Vacante frumoase tuturor!

  elenaadinascris / TELEFON [20.07.22 11:02:47] »

  Felicitări pentru o vacanţă minunată și așa cum s-a mai scris, nu știu de unde ai atâta răbdare și putere să scrii atât de amănunțit! (ei, îți place!... și ești fericita când scrii! 😉🥳).

  Foarte fain hotelul!!

  Și peisajul mi-a plăcut mult!

  Sigur îl voi urmări pentru anii viitori! M-am uitat la prețuri și costă 2300 din 25 septembrie cu avion (cam mult... 🙄)

  soţului meu, care niciodată nu comentează alegerile mele, nu se implică şi nu mă ajută cu nimic în munca de documentare

  .

  Mă aflu în aceeași situație! 😂

  Ba mai mult, se uită ce hotel am ales inainte să plecăm!!

  Și eu sunt pretențioasă când aleg camera, prefer să o văd înainte, ceea ce îl exasperează pe soț.

  Un aspect pozitiv, apreciat de mine ca dovadă a respectului pentru toţi turiştii, îl constituie împărţirea plajei în două secţiuni: una pentru familii cu copii şi alta doar pentru adulţi. Plaja pentru familii este foarte largă, cu unsprezece rânduri de umbrele şi cu şezlongurile aferente, la o distanţă rezonabilă unele de altele, primele şase rânduri pe nisip şi următoarele cinci rânduri pe iarbă.

  Super, minunat, exact cum îmi place! 🙂

  Articolul tău m-a binedispus, este exact ce am nevoie ca sa-mi ridic frecventa de vibrație! (de când m-am întors din Madeira sunt cam bleagă, cel puțin de ieri am început să am frisoane, crampe musculare, mă dor articulațiile și am febră), dar o să-mi revin!

  Gândesc pozitiv! 😊

  Yoda [20.07.22 11:53:40] »

  @elenaadina:

  cel puțin de ieri am început să am frisoane, crampe musculare, mă dor articulațiile și am febră), dar o să-mi revin!

  Sigur, la mine a fost prin martie, a durat vreo doua zile si a trecut. Poate ar fi bine de facut un test? Multa sanatate!

  doinafil [20.07.22 12:37:19] »

  ... şi nici multă răbdare nu am, maşina este destul de lată, senzorii îmi ţiuiau în cap, cert este că i-am înjurat la greu pentru sistemul tâmpit de bare metalice folosit pentru delimitarea locurilor de parcare. Nişte vopsea pe asfalt costa mult mai puţin şi era complet fără riscuri.

  Nu am mai auzit și nici văzut un asemenea fel de delimitare a parcărilor. Este, cel puțin, ciudat!

  Nu plătisem suplimentul de sea view pentru a socializa cu vecinii. Deh... aşa sunt eu mai sălbatică.

  Corect! confortul trebuie să fie pe măsura plății și... nu, nu ești sălbatică, de asta m-am convins de multe ori!

  Se enervează şi mă acuză că „special mi-au dat camera asta după ce m-am certat cu ei, pentru că ştiau că nu mai are televizor”.

  Asata m-a amuzat teribil pentru că, de obicei, așa fac soții de pretutindeni! Dau vina pe consoarte când ceva nu este pe placul lor!

  Ne-am făcut curaj şi l-am folosit intensiv, deşi toţi ne avertizaseră să nu facem greşeala să pornim clima.

  De ce nu trebuia pornită clima?! V-au spus de ce?!

  În cele opt zile petrecute la Fabay nu m-am plictisit şi nu a fost masă de la care să nu mă ridic flămândă.

  Eheeeee, aici e aici! Am vrut să-ți scriu un PM dar n-am avut acces! Așa că trebuie să fac o mică observație aici, în ecou. Cred că trebuia să scrii „nu a fost masă de la care să mă ridic flămândă” , să-l tai pe „nu” ! Altfel, s-ar crede că de la toate mesele te-ai ridicat flămândă. Oare greșesc eu, sau nu?!

  În extrema stângă a plajei erau disponibile şi pavilioane contra cost pentru turiştii mai cu dare de mână.

  Ăștia, mai cu dare de mână, se ascund în acele pavilioane, practic, soarele nu-i vede deloc!

  Deocamdată atât! Acum vreau să văd toate pozele!

  elenaadinascris / TELEFON [20.07.22 12:53:13] »

  @Yoda: Mulțumesc frumos pentru urări!

  Am făcut testul, e negativ, deja mă simt mai bine! 🙂

  Multă sănătate și o vară frumoasă!

  elenaadinascris / TELEFON [20.07.22 12:55:46] »

  Nu am văzut poze cu baia?

  doinafil [20.07.22 13:17:15] »

  Am văzut și pozele și spun: DA! Este și pentru sufletul meu tot ce am văzut, de la eleganța camerei, a vederii mării și munților - în același timp - a posibilităților de recreere și până la abundența ofertelor de la mese. Se vede că designerii și arhitecții au ținut cont de cele mai mici amănunte pentru confortul turiștilor, atât la amenajarea camerelor și a interioarelor hotelului, cât și în exterior!

  Mi-aș dori și eu să merg aici, poate anul viitor, cine știe , mai ales dacă vom găsi o ofertă de preț la fel de bună ca a voastră!

  Brendul AFA „@nicole33” mai capătă de la mine o bilă albă și pentru acest review!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [20.07.22 22:23:28] »

  @Yoda:

  Frumos hotelul si peisajul. Prin 2018, cand am hotarat sa ne reluam vacantele in Turcia, mai intai m-am tot documentat despre Fethyie si am inteles ca cel mai mare atu este peisajul.

  Într-adevăr, zona este deosebit de frumoasă. Dar şi clima este mai plăcută şi mai suportabilă ca în Antalya. Mie mi-a plăcut mult şi parcă mi-e şi ciudă că am descoperit-o atât de târziu, abia în urmă cu doi ani, iar acum... recuperez

  Dacă te vei plictisi vreodată de frumoasele plaje din Side, îţi recomand cu toată încrederea o vacanţă în Fethiye, dar şi în Oludeniz, unde marea are culori incredibile.

  Nisip foarte fin (vezi poza P65) am găsit şi aici pe plaja de la Fabay, dar şi alături la Barut Fethiye.

  Imi place sa se vada marea din camera, dar doar atunci cand asta nu implica galagie.

  Corect!

  Am avut ambiţia de a nu mă lăsa păcălită şi de a lupta pentru dreptul meu plătit, însă nu am făcut neapărat o afacere bună cu schimbarea camerei. Da, am primit exact ce plătisem, vedeam marea din pat aşa cum mi-am dorit (vezi poza P44), însă prima cameră era mult mai "liniştită", fiind poziţionată lângă piscina pentru adulţi şi foarte aproape de restaurantul pentru adulţi. Camera mea avea la parter clubul pentru copii, de pe balcon vedeam piscina pentru copii şi aquaparkul, de unde, în timpul orelor de funcţionare a toboganelor, ajungeau până la noi toate chiotele celor care le foloseau, iar dimineaţa devreme mă mai deranja şi zgomotul de la restaurantul principal, când angajaţii aranjau scaunele, tacâmurile etc. Bine, toate astea se auzeau cu fereastra deschisă. Termopanele erau de bună calitate şi asigurau o izolare fonică foarte bună.

  Parcarea aia e numai pentru masini albe?

  Ştii şi tu foarte bine după atâtea drumuri în Turcia că albul este culoarea preferată de turci la maşini. De fapt, eu cred că este mai mult o necesitate decât o preferinţă, având în vedere temperaturile ridicate de acolo.

  Să înţeleg că am avut noroc că mi-au primit şi mie maşina în parcare, deşi nu corespundea culorii standard? În poza P46 se vede şi o maşină roşie, printre cele multe albe

  Si, in poza 15 apare cumva o sapca "maga"?

  Nu. Cred că te referi la un colţ din geanta mea roşie de plajă, amintire din Mallorca

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [20.07.22 22:44:32] »

  @mishu:

  o concluzie corecta, un hotel minunat, si asa este, sa vezi marea din pat merita ca sa te simti si mai bine in vacanta.

  Un hotel minunat intradevar, clar de luat in calcul, felicitari, votat cu mare drag.

  Hotelul mi-a plăcut mult, a corespuns aşteptărilor mele şi mi-a confirmat încă o dată faptul că alegerea unui hotel nou nouţ este una inspirată. Mi-am asumat riscul de a cumpăra nişte poze frumoase de pe net, bazându-mă totuşi pe faptul că văzusem hotelul cu un an înainte, când se afla într-un stadiu avansat al lucrărilor de construcţie.

  M-am simţit bine la Fabay, atmosfera de relaxare şi de vacanţă fiind la cote maxime. Doar unele probleme personale mi-au mai tulburat puţin această vacanţă, dar astea nu ţineau de hotel.

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [20.07.22 23:51:08] »

  @silvia tudoran:

  inca mai rad de faza cu televizoru' ascuns in lada (de zestre)...

  Şi eu râd de câte ori îmi amintesc disperarea soţului care nu găsea televizorul, dar şi bucuria lui aproape copilărească atunci când l-a descoperit

  DAR... cand ai timp sa le scrii asa detaliat??? daca nu te-as cunoaste, m-as gandi serios ca sunteti mai multi care scrieti sub pseudonimul asta. crek sunt scriitori consacrati care te invidiaza pt flow...

  Nu suntem mai mulţi , însă consumul de timp este foarte mare, recunosc. Literatura nu a fost niciodată talentul meu şi atunci şi efortul este mai mare. Dar nu-mi pare rău dacă ştiu că articolele mele au ajutat pe cineva.

  Posibil să fie invidie, nu ştiu şi nici nu-mi pasă.

  Ceea ce mă deranjează însă este atunci când munca mea şi a altora care descriu cazări şi experienţe gastronomice este desconsiderată şi aruncată în derizoriu , concomitent făcându-se apologia review-urilor de călătorie, culmea! bazate exclusiv pe documentare.

  Este evident pentru oricine că nici măcar după dictare nu aş fi reuşit să scriu cele de mai sus într-o oră, nefiind dactilografă. Pierd două trei ore doar cu selecţia fotografiilor, dar... pentru unii asta nu contează, primordial fiind googălitul şi copy/paste-ul ridicat la nivel de artă. Bleah...

  si am scapat fara sa platesc amenzile vizibile pe site- alea de la HGS... ca tot iti ziceam de ele... Nu m-au intrebat nimic. Poate la anul...

  Hai că ai fost norocoasă. Mă bucur că ai scăpat Şi eu am scăpat anul trecut la întoarcerea din Bodrum de consecinţele fotografiilor cu bliţ, nu neapărat artistice , făcute în 2020 şi 2021. La ultima am şi zâmbit, pentru că ştiam că se filmează . Văzusem camera din timp, redusesem puţin sub 70, dar fix în dreptul camerei era restricţie de 50, pe care am văzut-o după ce am trecut de ea. Doar nu era să mă ofer de bunăvoie să plătesc.

  Anul ăsta voi merge cu altă maşină şi... poate se prescriu .

  La HGS nu mi-a ajuns creditul cu vreo 2 TL, nu au luat deloc taxa de 7,50 şi cu penalizări ajunsesem la 39 TL. Un fleac.

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [21.07.22 06:40:41] »

  @elenaadina:

  Felicitări pentru o vacanţă minunată și așa cum s-a mai scris, nu știu de unde ai atâta răbdare și putere să scrii atât de amănunțit! (ei, îți place!... și ești fericita când scrii!

  Într-adevăr, a fost o vacanţă reuşită, mai ales după emoţiile avute înaintea plecării.

  Îţi mulţumesc încă o dată pentru sfaturi şi încurajări

  Cred că am mai spus-o şi mă repet: încerc să scriu aşa cum mi-ar plăcea mie să citesc, cu lux de amănunte şi cu impresiile pur personale.

  Hotelul este frumuşel şi întreaga zonă este deosebită. Merită!

  Ba mai mult, se uită ce hotel am ales inainte să plecăm!!

  Și eu sunt pretențioasă când aleg camera, prefer să o văd înainte, ceea ce îl exasperează pe soț.

  Dacă voi mergeţi cu avionul, soţul tău poate să vadă hotelul şi când ajungeţi la destinaţie şi să fie plăcut surprins. Al meu află DUPĂ ce am făcut rezervările, având ca temă să stabilească şi să planifice traseul până acolo.

  Din fericire, toate alegerile mele au fost excelente, aşa că nu am avut reproşuri.

  La vizionarea camerelor nu se mai enervează demult, pentru că s-a obişnuit deja. Mă lasă să-mi fac numărul şi nu intervine în alegerile mele. Ştie că dacă eu sunt mulţumită de cameră, vom avea o vacanţă aşa cum ne dorim.

  Super, minunat, exact cum îmi place!

  Şi mie mi-a plăcut. Mult

  Îmi pare rău să aud că nu eşti bine cu sănătatea. Îţi doresc să-ţi revii cât mai repede!

  Şi eu m-am gândit tot la ce s-a gândit Yoda, având în vedere simptomele.

  Sănătate şi aştept poveştile din Madeira, o insulă minunată şi interesantă, care sigur a fost pe gustul tău!

  Mulţumesc pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  elenaadinascris / TELEFON [21.07.22 09:50:24] »

  @nicole33:

  "La vizionarea camerelor nu se mai enervează demult, pentru că s-a obişnuit deja. Mă lasă să-mi fac numărul şi nu intervine în alegerile mele. Ştie că dacă eu sunt mulţumită de cameră, vom avea o vacanţă aşa cum ne dorim".

  Soții noștri sunt inteligenți, și-au dat seama că pot fi fericiți doar dacă noi suntem fericite! (doar așa scapă de gura noastră și au parte de liniște... 😂😂😂).

  Și noi suntem norocoase că avem astfel de soți!

  "Îmi pare rău să aud că nu eşti bine cu sănătatea. Îţi doresc să-ţi revii cât mai repede! "

  Mulțumesc frumos! 😚

  De la filmat mi se trage, am fost în ultimele doua zile din sejur cu vasul pe mare și bătea vântul foarte tare, iar eu am stat mult timp chiar în bătaia vântului ca să filmez.

  Noi în septembrie mergem în Bodrum, poate ne întâlnim acolo! 😅

  elenaadinascris / TELEFON [21.07.22 16:15:41] »

  @nicole33: M-am uitat pe YouTube la camere, cele cu vedere spre curtea interioara au alt model și par mai mici decât camera voastră, totuși nu am văzut nici o baie.

  Poți să mai pui o poză cu baia?

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [21.07.22 18:15:10] »

  @elenaadina:

  M-am uitat pe YouTube la camere, cele cu vedere spre curtea interioara au alt model și par mai mici decât camera voastră, totuși nu am văzut nici o baie.

  Filmuleţele te mai pot păcăli uneori. De fapt este taman invers.

  Camerele cu vedere la curtea interioară sunt mai mari decât camera mea. Se vând ca Large Rooms şi au vreo 5-6 metri pătraţi mai mult decât cele cu vedere la mare, un pat dublu şi două canapele extensibile.

  Camera mea trebuia să aibă un pat dublu şi o singură canapea, dar, fiind pe colţ, au pus un fotoliu extensibil în loc de canapea cum am avut în prima cameră. Pe mine oricum nu mă interesa decât patul.

  Poți să mai pui o poză cu baia?

  Aveam două poze cu baia şi le-am şters. Sorry

  Ţi-am trimis pe Whatsapp o filmare scurtă cu camera şi cu baia, cât să-ţi faci o idee.

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [21.07.22 19:06:00] »

  @doinafil:

  Cer scuze pentru întârzierea răspunsului. Citesc de pe telefon, votez, dar prefer să răspund de pe calculator, pentru a evita "perlele"

  Nu am mai auzit și nici văzut un asemenea fel de delimitare a parcărilor. Este, cel puțin, ciudat!

  O porcărie! Ei au vrut să împuşte doi iepuri dintr-un foc, folosind barele masive de metal care susţin copertina, aspect pozitiv: maşinile stau la umbră, şi pentru delimitarea locurilor, mai greu, necesitând răbdare şi mai multă îndemânare. În fine, se putea mai simplu, dar aşa (n-) au gândit-o ei

  Corect! confortul trebuie să fie pe măsura plății și... nu, nu ești sălbatică, de asta m-am convins de multe ori!

  Am plătit suplimentul de sea view pentru că îmi doream să văd marea din pat, dar şi să o admir în toată splendoarea ei în orele petrecute pe balcon, la o cafea şi mai multe ţigări. Dacă nu plăteam în plus, îmi asumam riscul de a primi o cameră cu vedere la alte camere şi eram bucuroasă dacă vedeam şi un strop de mare

  Adevărul este că în concedii rareori ne împrietenim cu alte familii. Nu mă bag în vorbă cu alţi turişti, indiferent de naţionalitate. Dacă sunt întrebată ceva, răspund, dar nu încep să-mi povestesc viaţa cu necunoscuţii.

  Asata m-a amuzat teribil pentru că, de obicei, așa fac soții de pretutindeni! Dau vina pe consoarte când ceva nu este pe placul lor!

  Am crezut că doar al meu este aşa de cârcotaş.

  Îmi place că-mi lasă libertate deplină în a alege destinaţiile şi hotelurile după dorinţă, dar totodată sunt conştientă că dacă dau greş şi aleg ceva prost îmi va reproşa nonstop pe perioada vacanţei, dar şi mult timp după.

  De ce nu trebuia pornită clima?! V-au spus de ce?!

  De teama virusului ăstuia nenorocit care circulă prin sistemele centralizate de climatizare. La sistemele individuale, cum avem acasă, este mult mai simplu: aeriseşti bine, dezinfectezi&cureţi filtrele şi s-a rezolvat.

  Adevărul este că în perioada în care am fost noi plecaţi în Turcia mulţi prieteni din ţară au făcut cunoştinţă cu varianta Delta, din fericire, doar forme medii, la noi riscurile fiind mai mari, deoarece interacţionam cu un număr mare de persoane. De ce crezi că foloseam scările exterioare când aveam lift?

  Mulţumesc pentru atenţionare. Ai perfectă dreptate, am corectat. Iniţial scrisesm altceva, am reformulat şi nu am fost atentă. Mea culpa!

  Am închis mesageria nedorind să mai fiu înjurată de diverşi certaţi cu buna cuviinţă, care rămâneau fără argumente în discuţiile cu mine şi apelau la asemenea gesturi, crezând că aşa scapă nesancţionaţi.

  În cazuri de genul ăsta mai bine îmi dai un mesaj pe Whatsapp pe care sunt şanse să-l văd mai repede.

  Ăștia, mai cu dare de mână, se ascund în acele pavilioane, practic, soarele nu-i vede deloc!

  Nu este chiar aşa. Cei care închiriază pavilioane cum sunt cele din poza P39 se pot ascunde de ceilalţi sau de soare, dar au la dispoziţie şi cele două şezlonguri din faţa pavilionului plus umbrela aferentă în caz că vor să se bronzeze.

  Am văzut și pozele și spun: DA! Este și pentru sufletul meu tot ce am văzut, de la eleganța camerei, a vederii mării și munților - în același timp - a posibilităților de recreere și până la abundența ofertelor de la mese.

  Mă bucur că ţi-au plăcut . Între timp am mai postat şi câteva filmuleţe de acolo.

  Mi-aș dori și eu să merg aici, poate anul viitor, cine știe, mai ales dacă vom găsi o ofertă de preț la fel de bună ca a voastră!

  M-aş bucura ca articolul meu să fi convins măcar o persoană să viziteze acest hotel

  Ofertele bune le găseşti dacă rezervi încă din iarnă. Preţul a fost convenabil, perioada bună pentru mine care nu suport soarele puternic, dar, atenţie! este pentru opt nopţi, însă FĂRĂ transport.

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, observaţii, vizită şi ecouri!

  elenaadinascris / TELEFON [22.07.22 13:51:53] »

  @nicole33: Mulțumesc!! 👍

  calatorul [22.07.22 17:19:45] »

  @nicole33: Felicitari pentru frumoasa vacanta si minunata calatorie, am facut si eu drumul asta acum vreo 15 ani cu masina, dar cu mai multe opriri. Cel mai mult la Fethyie mi/au placut restaurantele de pe faleza si apropierea de Oludeniz, Pamukkale s. a. Plaja nu m/a impresionat in mod deosebit, vila in care am stat a fost exceptionala. Alegeri inspirate si vacante frumoase pe mai departe!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [22.07.22 22:23:48] »

  @calatorul:

  am facut si eu drumul asta acum vreo 15 ani cu masina, dar cu mai multe opriri.

  În cazul nostru, nerăbdarea de a ajunge cât mai repede la destinaţie a fost mereu la cote maxime, astfel că nici prin minte nu ne trecea să facem mai mult de o oprire pe sens. Dacă eram mai tineri cu vreo zece ani am fi făcut drumul dintr-o bucată fără probleme.

  În plus, infrastructura rutieră din Turcia s-a dezvoltat foarte mult în anii ăştia care au trecut, astfel că şi drumul până în Fethiye este acum mult mai uşor de parcurs.

  Cel mai mult la Fethyie mi/au placut restaurantele de pe faleza si apropierea de Oludeniz, Pamukkale s. a.

  Aşa mi-au plăcut mie terasele şi restaurantele de pe faleza din Oludeniz.

  Plaja nu m/a impresionat in mod deosebit

  Plaja Karataş de care m-am bucurat şi anul trecut şi în urmă cu doi ani nu este spectaculoasă, dar este frumoasă şi confortabilă, lată, cu nisip fin şi intrare destul de lină în mare, iar peisajul este deosebit de frumos.

  În Oludeniz plajele sunt mult mai slabe, cu multe pietre în mare, însă marea are o culoare de vis.

  Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  Vacanţe aşa cum îţi doreşti!

  michaela_1961 [23.07.22 18:10:34] »

  @nicole33: Wow! Super hotel, l-am avut si eu pe lista, parca am si vorbit despre el. Am renuntat din cauza ca unii din prietenii nostri au vrut sa revada Marmaris ul, iar eu vazusem poze cu acele camere din care te uitai in alta camera, iar sea view-ul cred ca mi s-a parut prea scump. Asa ca nu am stat nici eu pe ganduri si am renuntat repede la el. Acum ca tu spui ca ai platit suplimentul si ei ti-au dat prima camera cu vedere la vecini, nu e de-a buna. Noi am fost 6 familii anul acesta, oare ce s-ar fi intamplat daca pateam la fel!? In rest este pe gustul meu, mai ales acea plaja superba, verdeata, totul pare si sigur asa este daca confirmi si tu, aproape de nota 10!

  O sa recitesc articolul si voi sorbi pe indelete fiecare cuvant, pentru ca l-am pus deja pe lista. S-ar putea sa nu mai aibe asa un pret bun un hotel de talia acestuia.

  Felicitari pentru inca un articol atat de complet, cum eu nu voi reusi vreodata sa scriu 😊

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [24.07.22 11:41:47] »

  @michaela_1961:

  Super hotel, l-am avut si eu pe lista, parca am si vorbit despre el. Am renuntat din cauza ca unii din prietenii nostri au vrut sa revada Marmaris ul, iar eu vazusem poze cu acele camere din care te uitai in alta camera, iar sea view-ul cred ca mi s-a parut prea scump. Asa ca nu am stat nici eu pe ganduri si am renuntat repede la el. Acum ca tu spui ca ai platit suplimentul si ei ti-au dat prima camera cu vedere la vecini, nu e de-a buna.

  Da, am povestit despre el. Ştiu că ai renunţat la Fethiye pentru Marmaris de dragul prietenilor, o alegere neinspirată în opinia mea, doar în Marmaris mai fuseseşi deja de două ori. Eu nu aş fi făcut acest compromis, dar eu sunt mai egoistă.

  Cu categorisirea camerelor cred că au avut ei o problemă, fiind şi la început de drum. Din pozele postate în ianuarie-februarie 2021, înainte de deschiderea hotelului, reieşea clar care sunt camerele cu vedere la mare, ulterior s-au răzgândit şi au încercat să includă şi altele tot aici, un demers discutabil. Cinstit ar fi fost să bage trei categorii: land, side sea şi sea view şi fiecare să aleagă după dorinţă şi după buget.

  Prima cameră am refuzat-o instantaneu şi nici ei nu au comentat nimic, chiar dacă şi de acolo, dacă mă străduiam, aş fi văzut vreun petic de mare, inacceptabil pentru mine după ce plătisem suplimentul. Următoarele două camere erau cam side sea view, cea în care am dormit în prima noapte fiind chiar destul de aproape de ceea ce plătisem, cât timp vedeam marea sub un unghi destul de mare, nu prea aveam ce comenta, dar eu am ţinut-o pe a mea şi nu am renunţat.

  Ştii care este culmea: foarte apreciate au fost camerele cu ieşire la piscină, direct sau de pe scară, unde aveai propriile tale şezlonguri, umbrelă, pool bar, tot ce vrei, camere mai scumpe decât a mea, dar eu îmi rezervasem deja o cameră swim up la următorul hotel şi nu eram interesată.

  Ei mai încearcă să te păcălească, dacă ţine, ţine, dacă ripostezi îţi dau ce ai plătit în cel mai rău caz a doua zi. M-am confruntat şi cu asemenea situaţii, până acum am rezolvat problema în aceeaşi zi, dar de mult mai multe ori am primit mai mult sau mult mai mullt decât am plătit, aşa că se compensează per total. În cazul grupurilor, rar încearcă stratageme, pentru că oamenii se vizitează unii pe alţii şi sesizează imediat diferenţele, în timp ce turiştii individuali pot fi mai uşor fraieriţi.

  Am păţit-o în Bulgaria de ultimul Paşte înainte de pandemie, când au încercat să-mi dea altceva, inferior, camera mea ajungând la nişte compatrioţi dintr-un grup mai numeros şi foarte "generos" . Ce nu au ştiut ei a fost că eu eram la a doua vizită în acel resort, ştiam exact cum sunt poziţionate camerele şi refuzam tentativele lor aburitoare fără să-mi deplasez măcar fizicul de la recepţie. Cred că a fost singura dată când a fost nevoie să intervină agenţia locală pentru că eu nu m-am înţeles deloc cu ei, foamea de ciubuc era prea mare, iar eu nu voi "premia" niciodată obrăznicia şi nesimţirea, dar nici nu eram dispusă să-mi bat joc de banii mei şi să renunţ ca proasta la ce plătisem. Am pierdut vreo două ore, m-am şi enervat, recunosc, dar în final mi-au dat o cameră superbă, mai scumpă decât cea plătită de mine, peste aşteptări.

  ... pentru ca l-am pus deja pe lista. S-ar putea sa nu mai aibe asa un pret bun un hotel de talia acestuia.

  Nu am cum să anticipez evoluţia preţurilor pentru 2023, însă anul acesta nu au fost diferenţe semnificative, desigur preţul diferă în funcţie de perioada aleasă, iar impresiile sunt pozitive. Hotelul s-a vândut foarte bine anul acesta, ştiu pentru că prietenii mei nu au mai găsit locuri libere nicicând pe perioada vacanţei copiilor.

  Îţi mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

  Ne mai auzim dacă este să povestim la toamnă după ce mă voi întoarce din vacanţă şi poate îţi dau şi alte idei

  Până atunci aştept impresiile tale "calde" din vacanţa turcească. Îmi este aşa dor de Turcia... offf

  Zoazore [25.07.22 15:27:47] »

  @nicole33:

  De această dată, poate pentru prima dată 😊, sugestia alegerii hotelului i-a aparţinut soţului meu, care niciodată nu comentează alegerile mele, nu se implică şi nu mă ajută cu nimic în munca de documentare. El este responsabil cu traseul, dar și acesta este supus dezbaterii, cu hărţile, cu actualizarea aplicaţiilor GPS şi cu condusul, eu doar în ultimii ani implicându-mă activ şi la condusul maşinii.

  Ai mai cunoscut tu pe cineva la fel! La noi intrebarea era? "Nu vrei sa mergem tot la Albena? Ca mie-mi place orice hotel alegi tu de pe AFA! "

  Frumos, elegant aerisit pe acolo, dar parca nici eu n-as da o galagie de bani ca sa socializez cu vecinii din hotelul de peste alee. Poate doar daca-mi sunt prieteni foarte buni si nu au gasit loc in hotel cu mine. Aia cu "unde este televizorul este maxima! Bine, eu din prima mi-as fi bagat nasul sa vad ce e cu lada aia si pe unde se deschide.

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [27.07.22 06:20:09] »

  @Zoazore:

  Ai mai cunoscut tu pe cineva la fel! La noi intrebarea era? "Nu vrei sa mergem tot la Albena? Ca mie-mi place orice hotel alegi tu de pe AFA! "

  Ştiu exact la cine te referi. La voi era diviziunea socială a muncii: unul alegea staţiunea, celălalt hotelul. De ce te plângi? Albena oricum vă plăcea mult amândurora, tu având în plus avantajul alegerii hotelului. Vezi câtă încredere avea în tine?

  Frumos, elegant aerisit pe acolo, dar parca nici eu n-as da o galagie de bani ca sa socializez cu vecinii din hotelul de peste alee. Poate doar daca-mi sunt prieteni foarte buni si nu au gasit loc in hotel cu mine.

  Nu, nu ai înţeles bine. Nu era vorba de a socializa cu cei din alt hotel, ci doar cu proprii vecini de hotel cazaţi într-o altă aripă, dar pentru mine ar fi fost acelaşi lucru şi oricum departe de ceea ce îmi doream. Din acest motiv am insistat atâta cu schimbarea camerei cu una cu vedere frontală la mare, aşa cum plătisem.

  Aia cu "unde este televizorul este maxima! Bine, eu din prima mi-as fi bagat nasul sa vad ce e cu lada aia si pe unde se deschide.

  Şi noi râdem de nu se poate când ne amintim scena aia. Mai ales eu, pentru că el intrase de-a dreptul în panică, în timp ce mie îmi păsa mult mai puţin spre deloc de televizor. Nu am fost aşa curioasă din prima, deşi m-a nedumerit puţin prezenţa acelei lăzi în mijlocul camerei căreia nu prea-i vedeam rostul, dar în final mi-a plăcut ideea teribil

  Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

  elenaadinascris / TELEFON [27.07.22 08:44:34] »

  Fiind un hotel nou, bănuiesc că salteaua de la pat este foarte confortabilă (mă gândesc la coloana mea...)

  Era oare cu spumă cu memorie? (dacă e cu memorie, nu simți când cel de lângă tine se mișcă).

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [27.07.22 17:51:30] »

  @elenaadina:

  Fiind un hotel nou, bănuiesc că salteaua de la pat este foarte confortabilă (mă gândesc la coloana mea...) Era oare cu spumă cu memorie? (dacă e cu memorie, nu simți când cel de lângă tine se mișcă).

  Salteaua a fost foarte confortabilă, însă nu ştiu dacă era cu spumă, nu mă pronunţ. Având în vedere preţul şi nivelul hotelului, înclin să cred că nu. Dar poţi să le dai un mail sau un mesaj pe FB să-i întrebi.

  Eu dorm ca valiza în orice poziţie şi pe orice saltea decentă. Acasă am cu spumă de mai mulţi ani, dar nici înainte nu simţeam/nu mă trezeam când se mişca soţul meu.

  Noi în septembrie mergem în Bodrum, poate ne întâlnim acolo!

  Ce hotel ai ales în Bodrum?

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  andrei888, calatorul, doinafil, elenaadina, michaela_1961, mishu, silvia tudoran, Yoda
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.154291152954 sec
  ecranul dvs: 1 x 1