ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 50 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 33 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Pasha Palas Hotel [Kocaeli]4

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

Loterie

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa hotelului: Demokrasi Bulvarı Yahya Kaptan, 41200 Kocaeli, Turcia

Coordonatele GPS: 40.762808,29.963933

Website: pashapalas.com.tr

La terminarea celei de a doua vacanţe turceşti din acel an am părăsit cu regret hotelul Mardan Palace la ora 11.30 şi am pornit spre casă pe acelaşi drum ca la venirea în Antalya, adică prin Istanbul. Drumul a fost lejer, nimic deosebit faţă de anii precedenţi. La Sakarya în loc să intrăm pe O-4 ne-am continuat drumul pe D 100 până la Izmit. Am ajuns la hotelul Pasha Palas 4* din Izmit la ora 17,35, incluzând aici şi o pauză de vreo oră pentru cumpărături în Izmit. Mi-am făcut un obicei din a face ultimele cumpărături la Izmit, unde opresc mereu la întoarcere, chiar şi când am făcut oprirea intermediară la Gebze.

Dacă la dus nerăbdarea de a începe vacanţa este mare şi interesul nostru este să parcurgem cât mai mulţi kilometri în prima zi pentru a ne rămâne un drum mai scurt în cea de a doua zi şi a ajunge la hotelul de sejur în jurul prânzului, întotdeauna înainte de ora oficială de check in, astfel putându-mi alege camera dorită :), la întoarcere este mai comod pentru noi să împărţim distanţa în mod aproximativ egal în cele două zile, astfel că o cazare undeva înainte de Istanbul este cea mai bună variantă pentru noi.

Drumul

Traseul parcurs în prima zi a fost următorul:

Lara – Antalya – Burdur – Sandikli – Afyon – Kütahya – Bozüyük – Bilecik – Izmit

Am ales să înnoptăm la Izmit, cu 88 de kilometri înainte de Istanbul, pentru a treia oară la Pasha Palas 4*, care ne mai găzduise şi în 2011 (vezi impresii) şi în 2015 (vezi impresii), un hotel ok şi cea mai bună variantă din Izmit din cele încercate de noi de-a lungul anilor, respectiv Teona 3* în 2012, Seka Park 2* în 2013 şi Rosso 3* în 2017.

Hotelul este perfect vizibil din D 100, iar accesul se poate face mergând pe o „bretea” până la o benzinărie Shell, cu întoarcere pe prima stradă la dreapta până la hotel.

După micul dejun, ne-am strâns puţinele bagaje cu care ne cazasem, am predat camera şi am plecat spre casă.

A doua zi traseul a fost următorul:

Izmit – Istanbul – Edirne – Hamzabeyli – Lesovo – Elhovo – Yambol – Kotel – Omurtag – Târgoviște – Razgrad – Ruse – Giurgiu – București – 755 km.

Am plecat de la hotelul din Izmit la ora 08.40, imediat după micul dejun. În foarte scurt timp, am intrat de pe D 100 pe autostrada Ankara-Istanbul O-4. Traficul a fost foarte lejer. Mai multe detalii despre drumul cu maşina la Marea Mediterană am scris în review-ul dedicat drumului (vezi impresii).

Parcarea

Hotelul dispune de parcare proprie gratuită, nu foarte mare, dar suficientă. Cu ocazia fiecăreia din cele trei vizite noi am găsit loc de parcare chiar în faţă, fără probleme. De data aceasta a fost mai liber, mai linişte, poate şi pentru că am ratat obişuita nuntă :D, care nu m-a deranjat, dar nici nu mi-a lipsit.

Eram liniştită în privinţa parcării, din experienţa anilor anteriori ştiind că, la nevoie, pot parca şi alături în zona benzinăriei care are acelaşi proprietar ca şi hotelul.

Parcarea maşinii se face în deplină siguranţă, existând şi camere de supraveghere.

Cazarea

M-am prezentat la recepţie cu rezervarea de pe booking printată de acasă şi cu paşapoartele. Am avut ghinionul să nimeresc un recepţioner slab vorbitor de engleză. Degeaba am încercat eu să-i explic că sunt la a treia vizită în acel hotel şi că sunt convinsă că voi primi o cameră frumoasă, bla bla bla, că am vorbit singură, ca televizorul :D. Am completat formularul de cazare şi am primit imediat cardul camerei care îmi fusese repartizate. Înainte de a achita costul rezervării, am solicitat să văd mai întâi camera. Aveam deja o experienţă proastă cu acest hotel, când în 2011 mi-au oferit o cameră minusculă, cel mai probabil o cameră single, în locul camerei duble rezervate şi plătite de mine, iar când mi-am exprimat nemulţumirea absolut firească într-o recenzie pe booking nu mi-au aprobat comentariul. Menţionez că a fost singurul meu comentariu nepublicat de cunoscutul site de rezervări, dar un motiv suficient pentru mine de a nu mă baza prea mult pe mediile hotelurilor în alegerile mele ulterioare, cât timp acestea sunt cenzurate de hotelieri care decid aprobarea sau neaprobarea recenziilor.

S-a dovedit că am avut dreptate să-l suspectez că-mi oferă o cameră neconformă cu ceea ce am rezervat. Coincidenţă sau nu, am primit o cameră la fel de mică precum cea din 2011, doar aflată un etaj mai sus. Nici măcar cele două balcoane nu m-au convins să accept o cameră foarte luminoasă, dar mică rău. Am revenit urgent la recepţie explicându-i că ŞTIU exact cum trebuie să arată o cameră dublă în acest hotel şi nu accept o cameră de o categorie inferioară. Aveam încă pe telefon poze cu camera în care fusesem cazată cu un an înainte, o cameră ok din toate punctele de vedere, conform specificaţiilor de pe booking. Nu ştiu cât a înţeles din nemulţumirea mea, dar important este că mi-a oferit o triplă, lăudând-o de nu se poate. Nu aveam nevoie de o cameră triplă, dar mai degrabă o luam pe aceea decât pe cea single. Culmea este că nici măcar tripla nu a fost pe placul meu, dar mă săturasem de această loterie cu camerele. Nu este deloc normal şi nici corect să vinzi camere mult diferite la acelaşi preţ.

Am revenit la recepţie şi am achitat camera cu card bancar în lei, cei 50 de euro fiind transformați în lire turcești, corect, la paritatea din ziua respectivă.

Camera 302

Este poziţionată la etajul al treilea la capătul holului, lângă scara de incendiu :D. În sfârşit o cameră spaţioasă, aşa cum îmi place mie, dar doar pentru că a fost obţinută din două camere de dimensiuni obişnuite, prin demolarea peretelui dintre acestea =)). Doar aşa au reuşit să aibă şi ei o cameră de patru stele.

Camera era dotată cu un pat dublu şi unul single, două televizoare Philips, din care unul cu diagonală chiar mare, două aparate de aer condiţionat, două seifuri, două minibaruri (contracost), două scaune-fotoliu, două măsuţe, două dulapuri, un birou, set pentru prepararea ceaiului şi cafelei cu cană electrică, plicuri de ceai şi cafea 3 în 1. Nu, nu vedeam dublu, pur şi simplu din două camere făcuseră una singură, mare, dar aberant mobilată şi utilată. Convingerea că iniţial au fost două camere distincte mi-a fost confirmată când am ieşit pe hol, căutând camera 301, în locul unde fusese uşa acesteia, acum era doar o oglindă.

Am folosit doar patul matrimonial, salteaua a fost comodă, lenjeria curată şi am dormit foarte bine.

Chiar dacă există un balcon micuţ, semicircular, cei care au stat în această cameră înaintea mea nu l-au folosit, preferând să fumeze în cameră, iar mirosul persistent de tutun m-a deranjat, chiar dacă şi eu fumez. Am aerisit noi şi până seara a fost, ok, dar prima impresie a fost destul de neplăcută. Eu am profitat de existenţa balconului şi am fumat doar acolo, chiar dacă spaţiul redus nu permitea mobilarea acestuia.

Baia a fost ok, micuţă, cu cabină de duş şi cu duş fix :(, uscător de păr, oglindă de machiaj, cântar şi consumabile. Prosoapele au fost albe şi curate, câte două pentru fiecare. Duşul fix nu se numără printre preferinţele mele, reuşind să-mi ud părul, chiar şi atunci când nu doresc să-l spăl, dar, la hoteluri prefer cabinele de duş căzilor de baie. Cu un an înainte primisem o cameră cu cadă de hidromasaj în baie, dar pe care nu am fost interesată să o folosesc. Pentru mine important este să fie curat şi să am apă caldă non stop, iar aici ambele condiţii au fost îndeplinite. Cealaltă baie nu ştiu cum era, uşa acesteia fiind încuiată.

Deşi hotelul are restaurant propriu, noi am preferat să ieşim să ne plimbăm puţin şi să mâncăm în altă parte, unde mâncasem şi cu un an înainte, ne plăcuse şi ne-a plăcut şi acum.

Restaurantul

Dimineața la 07.15 am coborât la restaurant pentru a lua micul dejun, inclus în preţul rezervării. Am preferat să stăm pe terasa restaurantului. Mâncarea este în sistem bufet, nu prea variată, dar mai mult decât suficientă pentru noi care nu doream să mâncăm prea mult înainte de a pleca la drum. Singurul minus pe care îl semnalez ar fi lipsa cafelei naturale. Exista un aparat Nescafe, cu mai multe variante de cafea, dar numai pe bază de cafea instant, deloc pe gustul meu. Am preferat şi de această dată ceaiul turcesc, foarte bun oriunde l-am băut.

Cele oferite erau clasice pentru mic dejun, ouă fierte şi omletă, mai multe sortimente de brânzeturi şi caşcaval, mezeluri de-ale lor, care mie nu-mi plac, miere, gemuri, compoturi, legume, fructe diverse, cereale, lapte, apă plată și sucuri Cappy de portocale şi piersici la cutii de carton de 1l.

Alte facilităţi

Nici de acestă dată eu nu am fost interesată de piscina interioară, sauna sau hammam-ul oferite gratuit şi nici de sala de fitness, dar poate pe alţii îi interesează să se relaxeze la piscină după un drum de aproape 700 kilometri.

Internetul wireless gratuit a funcţionat foarte bine, fiind mai rapid ca la hotelul de cinci stele cu pretenţii de la care tocmai plecasem.

Barul hotelului comercializează şi băuturi alcoolice, dar preţurile nu sunt prea mici, ştiut fiind că alcoolul oricum este scump în Turcia.

Concluzii

Pasha Palas este un hotel ok pentru o noapte de cazare în tranzit din Antalya spre casă. Printre avantajele acestuia aş aminti în primul rând poziţionarea avantajoasă şi accesul uşor din D 100, dar şi din O 4, parcarea proprie gratuită şi supravegheată video, faptul că toate camerele au balcon şi micul dejun satisfăcător. Unii pot fi interesaţi şi de alte facilităţi oferite, gen piscină interioară sau centrul SPA.

Camerele sunt foarte diferite, curate şi destul de confortabile, însă cu mobilier învechit. Pe mine m-a deranjat foarte tare faptul că rezervi o cameră dublă, cazul meu, şi nu ai niciodată certitudinea că vei primi camera plătită. Pentru mine trei vizite la Pasha Palas sunt deja suficiente, nefiind dispusă să mai particip pe banii mei la acestă „loterie” cu camerele, care sunt ba mai mici, ba normale, ba mai mari.

Recomand hotelul celor care doresc o cazare de tranzit în Izmit, aproximativ la jumătatea distanţei Bucureşti – Antalya. Eu, între timp, am descoperit că pentru noi este mai avantajos să ne oprim în Gebze la întoarcere, cum am făcut anul trecut şi acum doi ani, unde am găsit hoteluri noi şi moderne şi a fost foarte bine.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 31.12.19 06:10:29
Validat / Publicat: 31.12.19 06:57:11
VIZUALIZĂRI: 778INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Pasha Palas Hotel- restaurantul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57800 PMA (din 63 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 33.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
 • Niciun abonat la acest review, încă...
 • Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0612218379974 sec
  ecranul dvs: 1 x 1