ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 5 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Turcia la Marea Neagră

TIPĂREȘTE

La începutul lunii septembrie am plecat pentru 6 zile (5 nopți) în Turcia cu ținta Marea Neagră și cu un traseu de care sincer nu ne-am ținut datorită reliefului muntos și distanțelor greu de parcurs pe serbentine.

Ziua 1 în Turcia

Am plecat de la serviciu în jurul orei 12, am traversat Bucureștiul destul de ok, ca și timp. Am ajuns la Ruse cu tot cu pod și vamă în jurul orei 14 eram la Ruse la benzinărie să achizitionăm vinieta, cu mențiunea că bulgarii ne-au controlat la vaccinare și ne-a blagoscovit cu o amendă primită în august anul trecut. Partea bună a fost că nu le funcționa imprimanta așa că ne-au lăsat în plata Domnului.

Am urmat traseul - Razgrad, Shumen, Burgas. Malko Tărnovo vamă, formaliățile 20 minute, Kirkalerli, Vize, Saray cam 100km, aici am avut cazare.

Ziua 2 în Turcia

Dimineața la 7,30 mic dejun, ora 8 am plecat spre primul loc pe care ne doream să îl vizităm la marea Neagră - Kiyikoy, o zonă verde și sălbatică, bine conservată de turci. Dupa o scurtă vizită în zonă ne-am întors 50 km în Saray și ne-am îndreptat spre autostrada Istanbul, zona Bayrampasa unde am avut un pic de treabă circa 200 km.

După rezolvarea problemei am urcat pe 03 și undeva prin Bașaksehir am intrat pe 07 cea mai nouă autostradă care ocolește destul de bine Istanbulul și traversează Bosforul pe faimosul pod Yavuz Sultan Selim Bridge, am mers pe 07 mai mult de 100 km, în card HGS nu mai aveam bani de aceea am oprit la stație și am platit 89 lire turcesti - cash, tipul de la caserie ne-a informat că nu putem plati cu cardul, această autostradă 07 este tranzitată în general de traficul greu care se îndreptă spre Georgia, Ankara și mare parte a zonei Marii Negre.

Noi am coborât de pe autoband aproape de Riva, apoi a urmat un drum verde și intortocheat de vreo 80km până la Agva, acolo unde am ales să poposim pret de 4 zile.

Ziua 3 în Turcia

În jurul orei 10 ne-am urnit către plaja din Karasu, cel puțin acolo plănuisem să ne scăldăm noi în Marea Neagra, Plaja impecabilă - vântul de viteză maximă, valurile imense.

De la Agva la Karasu sunt de parcurs vreo sută de km. La dus GPSesul ne-a dus pe drumul continental la întoarcere am studiat mai bine traseul și am reușit să intram unde s-a putut pe drumul de coastă. Acest drum este superb, am oprit pe unde am găsit loc și am facut poze, dar mai ales spre disperarea lui Bogdan am contemplat marea care cu adevarat este Neagră dar și foarte învolburată.

Ziua 4 în Turcia

Iznik, traseu lung circa 180 km prin Izmit, tărmul Marii Marmara, drum de coastă prin zona Goluk după care am cotit la stânga spre Iznik. Drum verde de munte cu peisaje extraordinare spre marea Marmarea, destul de sus, de pe coastă am vazut și faimosul pod Osman Gazi.

Despre Iznik (fostul Niceea) ce să zic... un oraș care miroase a istorie creștină.

Din păcate nici la lac nu am reușit să facem plaja, nu era nimeni la plaja publică și Bogdan a zis că el nu stă simgur acolo.

La întoarcere, pe seară Bogdan, m-a bagat pe la Izmit pe la niste malluri de credeam că nu mai ies de acolo.

Ziua 5 în Turcia

Am stat aproape de Agva și chiar am apucat să facem puțină plajă

Pe la 10 am plecat spre pitorescul Sile, stațiunea preferată vara de istanbulezi, Drumul frumos de coastă, am oprit pe ici pe colo, chiar și pe plaja Imrenli unde am stat la soare un picuț.

Dupa amiaza am petrecut-o la plaja noastra din Agva, spre rușinea mea am mâncat de două ori pe la 4 si pe la 8... mult.

Ziua 6

Întoarcerea acasă prin Istanbul la ora 8 dimineața o vedeam imposibilă... Asadar am plecat din Agva pe la 7 dimineata ce să zic, o sută de km nici tipenie de om. Intrarea in Istanbul la ora 8 si...

bună, nu foarte aglomerată dar pe masură ce ne apropiam de E80 iar apoi de Podul Fatih Sultan Mehmet, aglomerația devenea tot mai supărătoare, tot chinul asta de o sută de kilometri prin Istanbul, parcurs la o oră de maximă audiență a durat circa două ore după care s-a așternut liniștea pănă la Edirne. Vama din Hamzabeyli liberă, la bulgari ceva agitatie dar la final (45 minute cu totul) am scăpat, drumul spre casă liber și liniștit la 6 intram în zona comunelor limitrofe Bucureștiului la 7 eram în Chitila. [url=https://ro. wikipedia.org/wiki/Limba_turc%C4%83] [/url]

Aceasta a fost incursiunea noastră la Marea Neagră de la turci, sper să reușesc să satisfac curiozitatea celor interesați de această zonă din Turcia și să mai scriu despre ce am facut noi pe acolo.

pupici!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Zona de coastă a mării - superbă, spectaculoasă, marea zbuciumată, zone liniștite fără turiști.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

pentru liniștea noastră a fost bine, relaxant.

Atenție aceste locuri nu seamănă cu ce stim noi de la Egee sau Mediterană, totul este diferit, zona este verde, relieful predominant munte, coastă, dealuri, tărm, drumuri de coastă strâmte și pe o bandă de sens.

Turismul se practică în limitele naturii, nu cu mari resorturi, nu cu gălăgie, gastronomia destul de aproape de tradițional.


[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 18.09.21 10:36:21
Validat / Publicat: 18.09.21 11:40:47

VIZUALIZĂRI: 927 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Marea Marmara vazută de pe deal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64300 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

elenaadinaPHONE
[18.09.21 14:25:39]
»

Foarte fain traseul!

Mi-au plăcut și pozele!

Felicitări pentru vacanta!

webmasterPHONE
[18.09.21 14:26:39]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

M'LiviuPHONE
[18.09.21 22:13:50]
»

Frumoase locurile alese prin care ați trecut. Felicitări!

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[18.09.21 22:38:31]
»

@elenaadina: multumesc frumos!

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[18.09.21 22:40:36]
»

@m liviu: multumesc frumos! da, asa este am vizitat locuri frumoase acolo.

crismisPHONE
[20.09.21 07:22:37]
»

@adrianbogdan: Visez la un traseu asemănător, pe țărmul sudic al Mării Negre, până la Trabzon sau poate chiar mai departe... Cine știe?! Asta după scurta vizită la Sile de acum 2 ani (vezi impresii), care mi-a lăsat o impresie profundă!

Abia aștept detaliile din vacanța voastră!

adrianbogdanPHONEAUTOR REVIEW
[20.09.21 09:11:34]
»

@crismis: buna! Trabzon ar fi fost ținta noastră în cazul în care am fi avut la dispoziție vreo 10 zile, dar cum am avut doar 5 zile de concediu am planificat ținta noastră maximă în orașul minier Zonguldak, din cauza drumurilor anevoioase am renunțat la fata locului. Așa că și pentru alți temerari recomand ca litoralul turcesc, Trabzon sau Georgia sa îl facă în minim 14,15 zile.

O zi frumoasa!

Aurici
[20.09.21 14:33:43]
»

Mi-ar plăcea și mie să bântui mai mult prin Turcia tradițională dar mă tot învârt în jurul Istanbulului.

Foarte fain ce ne-ai povestit și pe unde ai umblat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Aurici, crismis, elenaadina, M'Liviu, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța pe coasta turcească a Mării Negre:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05862283706665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1