ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.03.2019
DE Yoda
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 09.06.15
STATUS: PARTENER
LUNA
DEC-2018
TIMP CITIRE: 3 MIN

Varianta ocolitoare Istanbul si Antalya

TIPĂREȘTE

Varianta ocolire Istanbul 06, O7 si podul Yavuz Sultan Selim

Ceea ce asteptam sa se intample inca de anul trecut, s-a intamplat: pe 15 martie s-a dat in folosinta in partea europeana inca o sectiune din autostrada de centura care permite ocolire a Istanbulului prin nord (pe autostrada O6 si O7). In partea asiatica s-a mai dat in folosinta o alta sectiune pe data de 19 martie.

M-am gandit ca poate fi util celor care in curand vor incepe sa mearga cu masina spre Antalya si sunt stresati de aglomeratia din Istanbul. Am atasat o harta de pe Yandex (e un fel de Google Maps foarte utilizat in Turcia) cu traseul care poate fi folosit pentru ocolirea Istanbulului pe centura de nord: yandex.com.tr/maps/115692 ... 9&rtt=auto&z=10

Am ales ca punct de plecare punctul A, aflat pe E80, la intersectia spre Kinali, pentru ca in viitorul apropiat aici va ajunge autostrada O7. In acest punct, E80 scade de la trei benzi pe sens la numai doua benzi. Cam la 33 km de acest punct, in punctul B, se iese de pe E8 si se face la dreapta spre Ahmedie, apoi la stanga si se continua pe D569 (drum cu doua benzi pe sens) spre Çatalca. Dupa cca. 9,5 km din punctul B, putin inainte de intrarea in Çatalca, in punctul C se face la dreapta catre centura orasului Çatalca. In viitor aceasta centura va ajunge in D569 la cca. 3 km de punctul B.

Se merge pe centura pana cand se face la dreapta si se intra pe autostrada O7. Se continua pe autostrada, se trece prin sudul localitatii Yassıören si apoi prin sudul noului aeroport, pana la podul Yavuz Sultan Selim. Dupa aceea, se continua pe O7 spre sud pana la intersectia cu E80 (punctul marcat cu E) si apoi pe E80 pana in punctul F. Lungimea totala a traseului din A in F este de 180 km si se parcurge in cca. o ora si 40 - 45 minute. Avantajul este ca se evita complet aglomeratia dinainte si de dupa Mall of Istanbul si de pe podul Fatih Sultan Mehmet si ca de la Çatalca se merge pe o autostrada noua, cu patru benzi pe sens. Dezavantajul este ca acest traseu este mai scump. Preturile se pot gasi aici: kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S ... retlerYeni.aspx. T

raversarea podului Yavuz Sultan Selim este la punctul 3, tariful pentru partea europeana a autostrazii O7 (Kuzey Marmara Otoyolu) este la punctul 12, iar pentru partea asiatica la 13. Cred ca in total de la intrarea de la Çatalca pe autostrada si pana in punctul E de pe harta ar costa vreo 55 lire. Cu toate astea, eu cred ca merita si sunt hotarat sa folosesc acest drum la toamna.

As mai vrea sa mentionez ca ceea ce pe Yandex gasiti marcat ca O7, in alte parti (de ex. Google Maps) sa fie marcat ca O6. Nu m-am lamurit nici eu cum este, in orice caz autostrada se cheama Kuzey Marmara Otoyolu (KMO).

Varianta ocolire Antalya

Poate fi utila celor care vin pe D650 dinspre Burdur si merg spre Lara, Belek, Side si Alanya. Inainte de localitatea Kömürcüler se face la stanga si se merg cca. 19 km pe o sosea cu doua benzi pe sens, nou construita pana la D685 (drumul care vine din Isparta). Apoi se continua la dreapta pe D685 (trei benzi pe sens) pana la D400. Aceasta varianta este cu 15 – 20 minute mai scurta decat traversarea prin oras.

Pe Google Map este acest drum: goo.gl/maps/RE8RqxnD25n


[fb]
---
Trimis de Yoda in 19.03.19 19:28:13
Validat / Publicat: 19.03.19 21:07:58
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 5309 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yoda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Traseu ocolire Istanbul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16200 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

YodaAUTOR REVIEW
[19.03.19 22:07:17]
»

Cu scuze pentru omisiune: in punctul D de pe harta Istanbulului este o benzinarie Shell. Pentru cine ar putea avea nevoie...

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[19.03.19 22:39:44]
»

@Yoda:

Mi-ar fi plăcut să-ți citesc propria experiență pe drumul spre Antalya, dar nu este cazul aici.

Simulările de orice fel sunt bune în faza de planificare a traseului, însă, adesea, realitatea îți poate rezerva surprize.

Inainte de localitatea Kömürcüler se face la stanga si se merg cca. 19 km pe o sosea cu doua benzi pe sens, nou construita pana la D685 (drumul care vine din Isparta). Apoi se continua la dreapta pe D685 (trei benzi pe sens) pana la D400. Aceasta varianta este cu 15 – 20 minute mai scurta decat traversarea prin oras.

Greu de crezut că vei economisi 20 minute folosind această "scurtătură".

Am traversat de foarte multe ori oraşul Antalya, uneori şi de 5-6 ori pe sejur şi cam ştiu condiţiile de trafic la ore şi în zile diferite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
YodaAUTOR REVIEW
[20.03.19 06:46:47]
»

@nicole33: Ai perfecta dreptate, ar fi fost mai bine daca puteam sa scriu din proprie experienta, dar m-am gandit ca pana in toamna (cand merg eu) mai este multa vreme si pana atunci poate ca informatia va fi de folos altor colegi.

Desigur, circulatia in Antalya nu este infernala, nu se pierde foarte mult timp, dar este cert ca ocolind orasul se castiga timp si nervi. Cat se castiga? Poate intr-o zi 10 minute, in alta 20 si in alta nu se castiga nimic, pentru ca e un accident pe acolo. Ce am scris eu este o estimare a lui Google.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
rarbr
[20.03.19 15:06:27]
»

@Yoda: Multumim frumos, de urmarit, poate cei care merg in Antalya la inceputul sezonului, vor reveni cu noutati.

YodaAUTOR REVIEW
[08.07.19 12:19:49]
»

As vrea sa facc un update, pentru ca ma gandesc ca lumea incepe sa plece deja spre Antalya cu masina si poate ca sunt multi care ar vrea sa evite aglomeratia din Istanbul.

Update: Centura ocolitoare a orasului Çatalca, prin care se ajungel la O6/O7 a fost prelungita spre E80, adica acum punctul C din poza 1 este la numai 3 km de punctul B. Noul traseu este aratat in poza nr. 3.

Pe Google Maps se poate vedea traseul aici: goo.gl/maps/RS2BAy7bdstpxUx69

Pe Yandex, se poate vedea aici: yandex.com.tr/maps/?l=trf ... ruri=~~~~~&z=11

YodaAUTOR REVIEW
[08.03.20 19:00:06]
»

Ultima sectiune de pe partea europeana a fost terminata si deschisa pentru trafic. In acest moment, se poate intra pe O-7 (Kuzey Marmara Otoyolu) direct din E80, in punctul marcat cu A in prima poza. Acest punct este cu cca. 65 km inainte de Mall of Istanbul.

Drumul care ocoleste Istanbulul incepe din punctul A si pana in Gebze (punctul F din prima poza) are 153 km. Aceasta inseamnaca drumul pe podul Yavuz Sultan Selim este acum cu doar 12 km mai lung decat cel peste podul Fatih Sutan Mehmet, dar evita toata aglomeratia din Istanbul.

Am atasat poza 5 cu drumul pe O-7.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
manuta_1969
[28.08.20 10:40:34]
»

Buna ziua, ce costuri sunt pe acceasta varianta?? eu ma gandesc ptr la anul.  

YodaAUTOR REVIEW
[28.08.20 11:12:57]
»

@manuta_1969:  Pe drumul din poza 5 cred ca face undeva la echivalentul a 10 EUR.

Nu stiu sa spun sigur, in fiecare an se comunica pretul in lire valabil in acel an aici: kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S ... Root/Tolls.aspx

Eu am platit anul trecut 65 lire, anul asta cred ca este in jur de 85 lire (inclusiv podul Yavuz Sultan Selim, care este 22 lire), deci convertit in EUR ar fi cam 9 - 10 EUR. Depinde de cursul valutar, de devalorizare, samd.

​In orice caz, eu cred  ca merita banii, tinand cont de economia de timp si de oboseala pe care o scutesti.

YodaAUTOR REVIEW
[22.09.20 11:57:14]
»

Din weekend s-a deschis sectiunea 5 (Liman - Izmit) din Kuzey Marmara Otoyolu (O-7). Aceasta sectiune permite celor care traverseaza pe podul Yavuz Sultan (podul din nord) sa ajunga direct in E80 putin dupa Izmit si sa evite zona aglomerata de pe E80 de la tuneluri, acolo unde autostrada se ingusteaza de la trei la doua benzi. Am prezentat drumul in poza 06.

Se pare ca este in curs de finalizare si pana la sfarsitul anului se va da in folosinta si sectiunea 6, care va continua O-7 de la Izmit pana la Adapazari / Sakarya, de unde se poate continua pe D650.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
michaela_1961
[20.11.20 00:49:17]
»

Citisem acest articol, dar nu-l aprofundasem pentru ca nu am luat deocamdata in calcul varianta Antalya, noi ne calasem pe Marmaris.   Dar nu se stie niciodata, poate schimband traseul, schimbam si norocul.  Deocamdata in acest an pandemic macar imaginatia ne poate circula nestingherita asa ca, niste simulari nu strica. Multumesc ca mi-ai reamintit de el!  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
C. Elena, manuta_1969, michaela_1961, rarbr, Yoda
Alte articole din această RUBRICĂDrumul spre Antalya:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.36954307556152 sec
  ecranul dvs: 1 x 1