Solicitare CMR / ROMÂNIA - ARDEAL SUD [BV, SB, HD]

Revelion la ski in Romania

Trimisă în 13.10.13 23:29
de StevenWhiteGD [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 3349

Va rog sa-mi recomandati niste locatii bune pentru revelion 2013 la ski in Romania.

Multumesc anticipat!


 • PERIOADA: 6 nopti
 • BUGET: 300 euro

Răspunsuri la solicitare

adri-nicoPR[Buzău]77r[14.10.13 11:53]

Dintre toate locurile pe care le-am vizitat eu, cel mai frumos a fost la Arieseni.

Nu [pentru] ca m-as fi omorit cu skiatul, n-am pus niciodata schiuri in picioare, dar mi-a placut pirtia pe care am vazut-o acolo, la Virtoape.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

adisilviJR[Bucuresti]8r[14.10.13 12:22]

Daca e zapada, daca nu e vant ca sa functioneze telecabina pana la 2000m, fara doar si poate la SINAIA cota 2000 e cel mai bine de schiat in Romania.

Mers pe partea cu telegondola, abonament de o zi. Cu telecabina + telescaun vechi nu e bine deloc.

Si cazare in Sinaia, depinde de pretentii. La 2000 sunt 2-3 partii bune si este si partia de la 1400 - sinaia telegondola, absolut ok in caz de vreme rea.

Cazare: hotel marea neagra low cost; peste - gasiti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

aurelia oneaUC[craiova]1r[14.10.13 13:30]

da, cu acest buget poti inchiria o camera pentru 6 nopti la Phanteon -Poiana Brasov cu m. d., este situat langa partie, ba chiar pot fi cazate 2 persoane in camera la acelasi pret, iar atmosfera si locatia sunt superrr}]]] multa bafta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSE[Bucureşti]ConsAFA28r[14.10.13 14:48]

Epitetul „bune” la ce se referă? La condițiile de schi, sau la cele de revelion?

Dacă e vorba de schi, cele mai bune condiții de schi sînt în Poiana Brașov. Ca peisaj, e mai mișto pe pîrtiile de la Cota 2000 din Sinaia, sau de la Straja, sau noile pîrtii de la Vidra, dar aceste locuri au neajunsurile lor: înghesuială, acces greoi pe pîrtii sau chiar în stațiune, grad mare de dependență de capriciile vremii, șanse mai mari de vînturi care viscolesc zăpada etc.

Pentru începători, sau pentru cei care se mulțumesc cu acele pîrtii, e o idee bună și Arena Platoș de lîngă Sibiu, pentru organizarea excelentă a domeniului schiabil arenaplatos.ro

Despre revelion - e nevoie de mai multe informații. Unii vor doar cazare, și petrec în cadru restrîns, cu organizare proprie, alții vor cazare plus masă, dar tot în cadru restrîns, iar alții vor eveniment organizat cu tot tacîmul, masă toată noaptea, muzică, colindători etc. Recomandările diferă în funcție de aceste preferințe.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ChloeSE[Bucuresti]113r[14.10.13 14:54]

vezi si hotel Nu ma Uita in Azuga

e chiar la baza partiilor si vad ca au scos acum pachetul de Revelion de 5 nopti cu 1500 lei/persoana


patroanessCH[Darabani [BT]][14.10.13 16:32]

Am văzut de curând o ofertă interesantă la hotelurile din Predeal și Azuga. Cred că am șters e-mailul dar voi extinde căutările și voi posta aici informațiile.


mecutPA[Ploiești]6r[14.10.13 17:26]

Statiunea Paltinis din judetul Sibiu se bucura e un bun renume, merita si ea putina atentie.


maximus1976PM[Craiova]32r[15.10.13 15:04]

Statiunea Păltiniș.

Azuga hotel Larisa este chiar la baza pârtiei si e tare cochet.

Vatra Dornei.

Ca pret ordonea este scump acceptabil si ieftin. Conditiile si distractia este la fel. Distracție placuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

StevenWhiteGD[Bucureşti]7r[16.10.13 12:22]

@adri-nico: Multumesc mult! Fiind din zona, cunosc foarte bine partie insa acum locuiesc ceva mai departe Este intr-adevar frumoasa, iar langa la cativa kilometri s-a inaugurat alta privata, cu instalatie de nocturna si si mult mai multe facilitati

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

StevenWhiteGD[Bucureşti]7r[16.10.13 12:35]

@patroaness: multumesc anticipat, astept cu interes un reply aici


StevenWhiteGD[Bucureşti]7r[16.10.13 12:39]

@abancor: Sunt schior incepator, e mai mult o placere. Nu mergem cu masina proprie deci avem nevoie de o locatie care sa fie relativ aproape de partia de schi. Iar ideea e sa avem cazare si masa de revelion inclusa, fara briz-brizuri ca nu suntem fitosi. Bugetul care l-am postat are rol orientativ si e dispus ajustarii in sus.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adisilviJR[Bucuresti]8r[17.10.13 20:19]

E complicat fara masina la schi in romania; am auzit ca e mult mai ok in afara, unde-s organizati; au curse care te iaucu echipament cu tot din 15 in 15 min;

Cea mai buna zapada este la cota 2000sinaia, si partia e ok pentru incepatori; dar e complicat sa ajungi la telegondola zi de zi cu echipamentul; daca-l inchiriezi atunci cauta doar locatia unde vrei sa stai, sa petreci revelionul;

cred ca e ok si la hotel marea neagra, urmareste daca au ceva promotie pt revelion; sau orice gasesti *** trei stele cu promotie in sinaia;

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSE[Bucureşti]ConsAFA28r[17.10.13 22:07]

Dacă schiatul e ceva secundar, atunci diversitatea pîrtiilor şi calitatea staţiunii trece pe locul doi.

În cazul tău, cea mai potrivită ar fi o cazare lîngă pîrtie, nu în staţiuni mari, cunoscute şi aglomerate, ci în staţiuni mai mici şi mai pitoreşti, unde totul se desfăşoară în jurul pîrtiilor, staţiuni ca Straja, Vîrtop/Arieşeni, Harghita-Băi, Platoş (lîngă Păltiniş) etc. Poate şi Azuga, la un hotel sau pensiune de lîngă pîrtie... Nu are rost să plăteşti preţurile care sînt în Poiana Braşov lîngă pîrtie (unde oricum ai puţine variante). Sinaia e mult prea dezorganizată şi ţi-ai face numai nervi pe la cozi, sau schimbînd 2 cabluri numai ca să ajungi la pîrtie, plus că vremea pe platou e loterie, Predealul e şi el prea înghesuit.

Cam astea ar fi locurile unde aş zice să cauţi cazare. Problema e că sînt puţine review-uri despre revelioane pe net. Poţi găsi cazări cu recomandări bune, dar nu ştii cum e acolo de revelion.

Cîteva vorbe despre cîteva dintre locurile de mai sus:

Straja - accesul poate fi o problemă pînă în staţiune, mai ales la pensiunile din zona veche a staţiunii, de la teleschi 1 şi 2, care, după mine, e cea mai mişto zonă de cazare. Aici sînt numai 3 sau 4 pensiuni. Dezavantajul este că accesul de aici la pîrtia de începători, dacă aveţi nevoie de ea, este greoi, e mult de mers pe jos. Dacă ştiţi să schiaţi, e OK, plecaţi direct cu teleschi 1 şi schiaţi numai pe pîrtiile de sus (cu condiţia să fie zăpadă). În staţiune urcă şi curse de taxi 4x4, şi un telescaun, deci se poate lăsa maşina jos, în Lupeni. Peisajul este frumos, în staţiune nu sînt hoteluri mari, totul se învîrteşte în jurul schiului (altceva nu e de făcut - piscină, bowling, bazar etc.) skistraja.ro/partii.html - site-ul e al unei cabane, dar prezintă bine pîrtiile.

Vîrtop - frumos, nu prea ai pîrtii de începători, eşti situat pe munte, între brazi, dar nu în golul alpin (la Straja pîrtiile ajung pînă deasupra vegetaţiei). Unele cazări au piscină, jacuzzi, găseşti şi distracţii gen biliard... Acces pe şosea asfaltată. Poţi face şi drumeţii, dacă vremea permite, de pildă la Groapa Ruginoasă, sau, cu maşina, la Scărişoara. Cel mai departe de Iaşi.

Harghita Băi - am impresia că are şi patinoar, e mai aproape de Iaşi, e oarecum izolat, nu ştiu cum e accesul

Mădăraş - tot prin Harghita, mi-a plăcut povestea lui Dragoş vezi impresii Aici accesul poate fi o problemă.

Arena Platoş - fiind investiţie recentă, gîndită de la zero în urmă cu cîţiva ani, are de toate pentru a fi o foarte bună staţiune locală, unde sibienii să poată evada în weekend, şi chiar mai mult decît atît. Este pe drumul spre Păltiniş (şi acolo ai o pîrtie, dar e neîntreţinută cum se cuvine, cu instalaţie veche, nu merită). Ai pîrtii pentru începători şi pîrtii uşoare spre mediu, pentru coborîri lejere, restaurante şi ceva cazare în preajmă. Acces lejer, pe şosea asfaltată. Poţi vizita şi Sibiul, Răşinariul etc. Platoş este probabil singurul "resort" de ski particular din România, bine pus la punct. Au şi ski-bus, şcoală de schi, organizează evenimente, inclusiv party de revelion pe pîrtie, şi sînt cele mai mari şanse ca condiţiile de schi să fie bune, pentru că îşi întreţin pîrtiile, fiind direct interesaţi să aibă clienţi mulţumiţi arenaplatos.ro/acasa.html

Mai sînt şi alte microstaţiuni, de pildă Cavnic sau Izvoare lîngă Baia Mare, şi altele, mai cu seamă prin Ardeal, mai e Rînca în Oltenia (foarte înghesuită şi departe de Iaşi), Muntele Mic, Parîng (astea două tot izolate, cu acces cu telescaunul), deci ai de unde o alege pe cea care se potriveşte cel mai bine cu dorinţele voastre.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

StevenWhiteGD[Bucureşti]7r[21.10.13 04:01]

@abancor: Multumesc din suflet pentru reply-ul excelent, exact asta vreau, sa ma simt bine, fara sa mi cheltui salariul pe sase luni inca o data multumiri!


nelu73PA[Agnita Sibiu]54r[23.10.13 10:45]

Iti recomand statiunea Paltinis Sibiu are mai multe pirtii de schi si locuri de cazare la preturi acceptabile. Exista si telescaun si pirtia este excelenta. Am adaugat si un rewiev de acolo. Bafta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSE[Bucureşti]ConsAFA28r[23.10.13 11:37]

La Păltiniș este o singură pîrtie, nu mai multe (mă rog, e o pîrtie care e împărțită în două, o parte cu telescaun, iar mai jos, cu teleschi). Locul ăla cu mai multe pîrtii, la 3 km mai înspre Sibiu, e Arena Platoș.

Pîrtia de la Păltiniș nu e excelentă, pentru simplul motiv că e neîntreținută, din cauză de administrator incompetent. Lucrurile sînt neschimbate acolo de zeci de ani, telescaunul e cel vechi, iar deschiderea Arenei Platoș, care a atras aproape toți schiorii din zonă, nu i-a trezit.

De aceea am și recomandat numai Arena Platoș, cu mențiunea că e pentru schiori începători și semi-avansați, care se dau mai mult ca să facă ceva mișcare, de plăcere, lejer, (pentru că pîrtiile de acolo sînt albastre, eventual albastru spre roșu), adică exact ce dorește StevenWhite.

Și, dacă prin noroc se schiază bine și la Păltiniș în zilele alea, poți da o fugă și acolo, e la 3 km. Acolo pîrtia e medie, roșie în codul de culori specific, și mai lungă. Cu o întreținere adecvată, ar fi într-adevăr o pîrtie mișto. Iar bucata cu teleschi e chiar neagră, dar funcționează rar sau deloc.

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

hascu liviuJR[Botoșani]3r[27.10.13 19:06]

eu iti recomand sovata ai hotel chiar lanaga partia de schii cazarea nustiu cum este dar mancarea este supe si nu sunt deloc preturile mari anul trecut am stat la hotel danubius pt spa dar anul acesta voi sta direct la hotelul de langa partia de schi bine trebuie sa mentionez ca partia este dificila nu este pt incepatori dar pretul pt telescaun este fff mic in comparatie cu SINAIA PREDEAL VATRA DORNEI ETC eu sincer la sovata voi merge multa bafta dar sa stii ca si sinaia este super dar nu sta la hotel cota 1400 multa bafta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [17] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 05.07.20 -- 09:51:28 (acest segment de cache se va actualiza în 05.07 17:51:28)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.340108156204 sec
  ecranul dvs: 1 x 1