Solicitare CMR / ROMÂNIA

Circuit Moldova, Bucovina

Trimisă în 06.04.23 15:02
autor kirchJR [bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 1375

Sunt din Bucuresti si intentionez sa fac un circuit Bucuresti, Moldova, Bucovina, Bucuresti. (exclus manastiri). Ce se poate vizita si unde ne putem caza.


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 6
  • BUGET: 2000 -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri

⭐ValentinB_88⭐PR214r[06.04.23 17:09]

Salut!

Am facut in 2021 un circuit similar, adaugand Transilvania la final. Exceptand sudul Moldovei, consider că pentru obiectivele din partea nordică, cea mai bună cazare este la Rădăuți (Bucovina), de aici poți să jonglezi cu foarte multe obiective. De asemenea tot în partea nordică ar fi cele mai interesante obiective.

Dacă nu agreezi acest tip de circuit, poți să te cazezi câte o noapte, alegând mereu altă cazare, în funcție de traseu și de obiectivele vizitate. Eu am preferat o cazare fixă, de unde am putut ajunge relativ rapid la obiectivele propuse.

Moldova dar și Bucovina sunt recunoscute în special pentru mănăstirile și bisericile lor dar dacă nu te intersează, deja ai tăiat de pe listă o grămadă de obiective dar poți aloca timpul câștigat, altor obiective, pe placul tău. Noi le-am vizitat dar le scot din recomandările de mai jos.

Poți face o primă oprire la Iași. Eu m-am cazat la YNS Apartments. In Iași (oraș + județ) ar fi multe de vizitat...

-Castelul Sturdza (aflat în Miclăușeni, la la 65 km de Iași)

-Palatul Cuza (afla în Ruginoasa)

-Palatul Culturii

-Parcul Copou / Teiul lui Eminescu

-Grădina Botanică

-Bojdeuca lui Creangă

-Palatul Roset

Pentru obiectivele prezentate sus, cred că cel mai corect ar fi să acorzi o zi întreagă adică 2 nopți de cazare în Iași. Sau mai tai din ele și vezi ce poți face prima seară (dacă pleci din București de dimineață și poți aloca câteva ore pe finalul zilei). Voi știți cum vă este mai ușor.

Apoi mai departe, cum spuneam, cu o cazare la Rădăuți poți vizita multe obiective în Moldova și Bucovina. Noi am stat 4 nopți la Shim Residence, o cazare foarte foarte faină (de lux chiar), la un preț corect pentru ce oferă.

În drum spre Rădăuți am vizitat...

-Parcul Tematic Ion Creangă

-Cetatea Neamțului

Apoi în zona Rădăuțiului am gândit încă de acasă itinerarii pentru fiecare zi în parte, fiecare zi fiind alocată anumitor obiective cum ar fi:

-Cetatea de Scaun a Sucevei

-Muzeul Satului Bucovinean

-Zoo Rădăuți

-Mocănița Moldovița

-Muzeul Oului (în Bucovina există trei astfel de muzee al ouălor încondeiate: unul în satul Ciocăneşti, altul în comuna Vama şi celălalt în Moldoviţa)

____

Ce-i drept, majoritatea obiectivelor recomandate de mine sunt în Bucovina, dar cam aici în Nordul Moldovei/Bucovina sunt cum spuneam, cam cele mai importante. În centrul și sudul Moldovei nu cred că am vizitat ceva notabil, sau îmi scapă acum...

PS Recenzia unde am scris mai detaliat despre circuit, o regăsești aici.

PPS La mine au fost ceva mai multe obiective, anume mănăstirile, pe care așa cum am menționat, le-am exclus, reducând simțitor numărul lor (al obiectivelor propuse).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

adsoPR50r[06.04.23 17:20]

@kirch: Exclus mănăstiri, ok, dar ce anume vă interesează? Istorie, cultură? relaxare în natură? hotel cu piscină? (asta am reținut din cele două articole pe care le-ați pubicat aici)

Iată o propunere, până intervin alți colegi:

Plecare din București către Tecuci (centrul vechi a mai păstrat ceva din atmosfera târgurilor evreiești ale Moldovei de acum un secol), Bârlad (casele în care s-au născut Al. I. Cuza și Gheorghe Gh. Dej), cu sosire către seară în Iași. În drum puteți bifa o serie de alte obiective.

2-3-4 nopți de cazare în Iași, unde găsiți hotel adaptat oricărui gen de dorințe. Pot detalia, dacă ne spuneți mai precis ce căutați. Puteți pleca din Iași peste zi în diverse direcții (Miclăușeni, Ruginoasa etc). Sau puteți rămâne doar în oraș, nu vă veți plictisi.

Apoi cazare în Gura Humorului, unde găsiți piscină olimpică, posibilități de drumeție și de unde puteți merge la Suceava, Cacica, Rădăuți etc.

Nici Botoșani, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz etc. nu sunt de neglijat. Repet, însă, trebuie să dați mai multe detalii despre ce vă doriți de la acest circuit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

liviu49SE44r[07.04.23 18:49]

Pentru ca acum 3 ani am fost prin zona as avea cateva sugestii. Din Bucuresti peDN 2 pana la Bacau, iar de acolo spre Pipirig. Se pot vizita casa memoriala Al. Vlahuta de la Dragosloveni, Mausoleul de la Marasesti, mormantul Veronicai micle la Varatec, casa memoriala Al. Vlahuta si muzeul Vivant in apropierea manastirii Agapia, casa memoriala si parcul tematic Ion Creanga din Humulesti. Pentru cazare recomand pensiunea Casa Afetelor din Pipirig.

Ziua urmatoare as dedica-o unui drum in statiunea Durau, apoi prin cheile Bicazului pana la Lacu Rosu, cu intoarcere pe malul lacului Bicaz.

O noua zi as dedica-o unor drumuri mai aproape de pensiune, mai precis Gradina Zoo Dragos Voda (rezervatia de zimbri), muzeul memorial Mihai Sadoveanu, apoi deplasarea spre pensiunea Inima Bucovinei din Frasin.

Prima zi la Frasin ar putea cuprinde o deplasare pe Transrarau la Pietrele Doamnei, apoi intoarcerea prin Vatra Dornei unde puteti drumeti pe Suhard si/sau pe Calimani. Sigur nu pe varfurile mai inalte, dar din statiune pe jos, sau cu telescaunul se poate merge pe munte. Daca timpul va permite puteti merge pana la satul Muzeu Ciocanesti, unde puteti vizita muzeul Oualelor incondeiate si admira frumusetea caselor.

Daca nu aveti timp pentru Ciocanesti, puteti merge in ziua urmatoare si incercati sa urcati pana in pasul Prislop. La intoarcere spre pensiune v-as sugera o vizita la herghelia de la Lucina.

O alta zi zi trebuie rezervata neaparat unei plimbari cu Hutulca, pe valea Moldovitei, de la Moldovita la Argel. La intoarcere (evident in functie de timpul disponibil) puteti vizita muzeul Ceramicii si muzeul Oualelor incondeiate din Marginea, salina Cacica, sau cetatea de Scaun a Sucevei.

Intoarcerea la Bucuresti o puteti face pe DN2, poate cu o abatere la Piatra Neamt.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

  • [3] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.19899010658264 sec
    ecranul dvs: 1 x 1