Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Hotel Parc Sibiu / impresii Parc Hotel, SIBIU #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2021
DE adso
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 25.05.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 5 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1750 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 7 MIN

Hotel Parc Sibiu

TIPĂREȘTE

Am ajuns să alegem această cazare după ce am eliminat vreo două-trei variante care ni s-au părut exagerat de scumpe (nu că aici era prea ieftin...) și după ce altele două ne-au eliminat ele pe noi, că am făcut întrebare prea târziu (cu două săptămâni înainte nu eram foarte deciși dacă și unde vom pleca). Așa că astrele s-au aliniat pentru a ajunge la Hotel Parc.

Am sosit cu puțin înainte de ora trei, într-o zi fierbinte, după un drum obositor de peste trei ore cu trenul. Taxiul ne-a lăsat în fața unei clădiri turn frumos colorate, aflată la marginea unui parc. La recepție ni s-a dat imediat cardul de la camera 705; mulțumesc, îl iau, dau să plec spre lift, dar văd că soția se albește. Abia atunci am realizat: era la ultimul etaj și toată săptămâna se anunța a fi caniculară. Hotelul părea destul de gol iar noi urma să petrecem acolo cinci zile, chiar era unfair.

Începem să negociem și, fără chef și cu aerul că ne face un mare favor, domnișoara de la recepție ne dă o cameră la etajul unu. (Precizare: toate dublele sunt la același preț, nu există conceptul de „cameră dublă superioară” sau chestii de genul ăsta.) În cameră am găsit, la intrare, foarte cald; climatizarea, odată pornită, și-a făcut însă treaba și tot sejurul am avut confort termic - mai puțin primul sfert de ceas după ce ne întorceam dintr-o ieșire mai lungă.

Aveam să constatăm după câteva ore, când am ieșit la plimbare prin parc, că am luat o grozavă țeapă: etajul unu era tot ultimul, așa cum ar fi fost și șapte. Hotelul a construit, la un moment dat, o aripă cu un singur etaj în partea dinspre parc, care se vede în P1; ei bine, acolo am fost noi cazați. Partea bună: fiind către parc, era umbră și, seara și dimineața, chiar aveam parte de răcoare. Partea proastă: 1. sentimentul neplăcut că am fost luați de papagali și 2. după ce că tot la ultimul nivel am nimerit, am mai avut parte și de gălăgie: pe aleea din dreptul ferestrei își parcau mașinile cei care veneau la restaurantul Arini sau la cel de la Best Western, situate în imediata vecinătate. În liniștea nopții, discuțiile de rămas bun atunci când oamenii plecau către casele lor, plus sunetul motorului ambalat, nu erau din cale afară de plăcute. În plus, 3. rămân cu regretul că, poate, de la șapte am fi putut avea parte de o priveliște frumoasă asupra Sibiului, dacă nimeream pe partea corectă.

Un alt mărunt incident: pe masa din cameră am găsit, la sosire, un inventar cu ce conține minibarul. Ei bine, pe seară am constatat că vreo două produse erau pe listă, dar nu și în frigider. Nu mai aveam niciun chef de ceartă, ne-am asumat că le vom plăti, trecuse deja ceva timp de când preluaserăm camera. Din fericire, la plecare nu ni s-a imputat nimic: am spus ce și cum, domnul de la recepție a dat din umeri și asta a fost tot.

Am plecat cu stângul. Dar, în continuare, am pășit numai cu dreptul (chiar, cum ar fi ca fiecare pas să fie doar cu dreptul? 😂 pas cu pas, că tot suntem în Sibiu) și, până la urmă, am uitat de necazurile inițiale. Pentru că ne-am propus să ne simțim bine, atitudine pe care o recomand călduros tuturor.


despre SERVICII

Persoana care ne-a cazat nu a mai apărut, ulterior, pe la recepție; de altfel, cred că am văzut măcar cinci fețe pe acolo, în cele cinci zile.

Nu am interacționat cu nimeni, totul a decurs bine (dacă facem excepție de ceea ce s-a întâmplat la sosire). Și, după cum am mai spus de multe ori: faptul că nu e nevoie să discuți cu personalul e cel mai bun lucru de care poți avea parte într-un hotel.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera a fost de mărime medie, cu pat matrimonial mare. Lenjerie de calitate. Mobilier minimal, destul de nou. Aerul condiționat era reglabil și nu bătea către pat, deci ok. Camera în care am stat nu avea balcon - de fapt, nicio cameră nu are. Prețurile la minibar - decente.

Baia dotată cu de toate, fără cadă, doar cabină pentru duș. Anunțurile clasice: împreună salvăm Pământul, cereți schimbarea prosoapelor doar la mare nevoie. De câte ori am solicitat (adică le-am lăsat pe jos), au fost schimbate. Nu s-a făcut curățenie generală în cele cinci zile, nu s-au primenit așternuturile – dar nici nu a fost nevoie.

WiFi destul de rapid în cameră. Televizor nou, dar nu mergea cablul. Cred că trebuia doar să fixez mufa mai bine la spate, dar mi-a fost lene - oricum nu ne-am fi uitat la el.

Era plăcut și în holul de la intrarea în hotel, acolo am găsit ghiduri interesante ale Sibiului de acum și din trecut, m-am oprit uneori pe canapelele comode ca să le studiez.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Când am făcut rezervarea, nu am luat și micul dejun. Achitat la fața locului, a fost 35 lei/zi/persoană. Hotelul fiind izolat de zonele turistice, altă opțiune nu prea exista. Uitându-mă acum pe site, cred că am fi ieșit ceva mai ieftin dacă luam de la bun început cameră+MD (văd o reducere cu 7% dacă faci o astfel de rezervare pe cel puțin trei zile).

Sala și mica terasă unde se servește dimineața micul dejun (care a fost OK, nimic deosebit, nimic tragic) se transformă, după ora 11, în restaurant a la carte. Se numește My Story - Bistro&Pizza. Am luat prânzul acolo și am fost foarte mulțumiți: mâncare bună, porții generoase și prețuri mai mult decât civilizate; meniul poate fi consultat aici parchotelsibiu.ro/wp-cont ... 0/Meniu-nou.pdf. În plus, este curat, servirea e rapidă și prietenoasă, iar sala e plăcută - am atașat poze. Am mâncat (la cină) în centrul vechi mai rău sau mult mai rău ca în acest bistro - deci îl recomand, dacă vă aflați prin zonă.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul e situat în capătul străzii Școala de înot, care pleacă spre sud-vest din dreptul Ana Tower. În capătul nordic al străzii, cel dinspre centru, este Muzeul de Vânătoare, care a fost închis cât am stat noi în Sibiu. Nu departe se află Biserica din groapă, una dintre cele mai vechi biserici românești din oraș. Strada e interesantă: case pe dreapta (cum mergi spre hotel), blocuri pe stânga. Blocurile par a fi din anii 50-60, când încă mai exista o intenție a urbaniștilor de a le face să arate cât de cât bine.

În spatele hotelului este stadionul (– Ilie, ai legătura; minutul și scorul! Mulțumesc Sebastian Domozină bună ziua stimați radioascultători sunt Ilie Dobre și transmit de aici de pe stadionul din Arini este minutul cinci al întâlnirii și gazdele se află în atac cu Majearu pe partea dreaptă), aflat în renovare, iar în stânga Sala Polivalentă (cred). În dreapta găsim una dintre intrările în Parcul Sub Arini, care ne-a impresionat. Foarte întins (merge către Grădina Zoologică, spre sud, cale de câțiva kilometri, de-a lungul pârâului Trinkbach) și aparent nu foarte amenajat, este un plăcut loc de refugiu pentru sibieni. Are el aspect de pădure sălbatică, dar se pare că e un aspect îndelung studiat: am citit pe panourile de pe marginile aleilor că mulți arbori au fost special aclimatizați aici; că, de fapt, e un fel de parc dendrologic. Ne-a plăcut și modul în care arată zona sa centrală, cea cu foișorul.

Ar fi interesant să apară aici o descriere a parcului făcută de un localnic - am văzut pe hărți de acum 200 de ani că toată partea de la sud de centrul orașului era o întinsă zonă mlăștinoasă, pe care se practica agricultura. Când a fost asanată? Cine și când a gândit parcul? Care era, anterior, specificul locuirii pe aici? Oricum, am să mă interesez și singur, dar îmi vine mai greu.


[fb]
---
Trimis de adso in 01.09.21 16:15:43
Validat / Publicat: 01.09.21 18:08:20
VIZUALIZĂRI: 746INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Notice: Undefined variable: bImpresiiSterse2 in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 3777
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Str. Școala de Înot
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.10 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmaster [01.09.21 20:04:11] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [02.09.21 09:57:48] »

  @gpopa: Un hotel bun pe care l-am avut și eu în vedere de câteva ori atunci când căutam cazare în Sibiu, dar distanța față de Centrul Vechi (unde doresc să ajung mereu pe jos, fără autoturism) m-a făcut să nu fac rezervare aici (totuși nu e vorba de o distanță foarte mare, nu sunt decât vreo 1,5 km, adică 15-20 minute de mers pe jos). L-aș alege drept bază în cazul în care interesul meu turistic s-ar îndrepta spre sud-estul orașului: Muzeul Astra, Rășinari, Cisnădioara, Cisnădie etc.

  Câteva informații despre amenajarea parcului „Sub Arini” găsiți în documentul de aici: concursan2.files.wordpres ... toric-sibiu.pdf (p. 21).

  Numai bine!

  adso [02.09.21 13:04:02] »

  @webmaster: Mulțumesc!

  adso [02.09.21 13:25:09] »

  @tata123: În primul rând, mulțumesc pentru indicația bibliografică, e foarte bună!

  Luni și marți, când muzeele care țin de Brukenthal au fost închise, am ajuns exact unde ați spus: Cisnădie, Rășinari, Muzeul Astra, Grădina Zoologică, Cimitirul, plus Parcul Sub Arini și zona din jur. În următoarele trei zile am bătut centrul.

  Pe jos, până în zona Parcului Astra de la marginea zonei istorice, făceam de la hotel un sfert de oră în mers lejer. Dar nu a fost deloc o problemă: atât drumul pe Str. Școala de înot, cât și cel pe Bd. Victoriei au fost o adevărată plăcere (mai puțin căldura de la amiază). Nu am mers decât pe jos până acolo. Chiar ne-am felicitat, până la urmă, pentru decizia pe care am luat-o în privința alegerii hotelului - ne-a dat ocazia de a cunoaște o zonă frumoasă a orașului.

  adso [02.09.21 13:30:59] »

  @gpopa: Ce voiam să adaug: când am ales hotelul, nota sa pe acest sait era 6 (cred că acum se apropie de 8, că am mai ridicat-o eu). Am stat în dubiu dacă e bine ce fac - dar, pe Booking sau pe Google, era bine cotat. Formația profesională îmi spune să dau credit numerelor mari, așa că... iată!

  Nu știu dacă vă mai amintiți: spuneați, atunci când ați vorbit despre Hotelul Moldova, situat în zona zero a Iașului, că vi s-a părut scump la 280 lei cu MD. V-am răspuns că noi am dat tot atât în Sibiu pe un hotel fără MD, situat departe de centru (cu tot cu MD, prețul a fost 350 lei/zi; chiar în acea zi făcusem rezervarea). La Ramada sau Continental Forum ar fi fost spre 600. Nu mai spun de Împăratul Romanilor.

  E drept, noi am fost în august, în supersezon. In plus, Sibiul beneficiază de un marketing mai bun. Totuși, diferența ni s-a părut prea mare.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  adso [21.11.21 14:05:02] »

  Spuneam, în finalul articolului:

  Ar fi interesant să apară aici o descriere a parcului făcută de un localnic

  Între timp, aprofundând topicul, am găsit o astfel de descriere, existentă aici încă de acum cinci ani:

  vezi impresii

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adso, tata123 🔱
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.061632871627808 sec
  ecranul dvs: 1 x 1