Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 111793

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 27 / 45

lucyGD1r[28.08.21 19:05]

@nrs: Cei aproximativ 20 km cred, pana în vama bulgara, i. am facut rapid pe autostrada foarte libera. Vama bulgara am trecut. o rapid, fiind singura masina. Am întrat cu CI.

Sunt curioasa cum se trece pe la Kastanies in condiții normale, fără cozi... Noi o sa incercam pe viitor.

Toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

lucyGD1r[28.08.21 19:41]

@llee Hamzabeyli *


nrs †SE42r[28.08.21 23:33]

@lucy:

stiu drumul, l-am facut in 2018 cand am iesit din coada de la Kapikule si am mers la Kastanies, si atunci pe turci ii controlau drastic, la noi cand a vazut pasapoarte romanesti nu le-a mai deschis.

am povestit peripetiile de atunci, intre timp am trecut pe la Ormenio si in anul urmator, dar am intrat in GR pe la Ipsala, acum nu se poate

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webberPM9r[29.08.21 06:30]

Ne intoarcem din TR pe 03.09 si am vrea sa facem testul PCR la Edirne (pentru copii) - avand in vedere poziția TR pe lista din RO. A mai făcut cineva acolo. Ne puteti da recomandari. Ne intereseaza sa vina rezultatul pe mail in timp ce subtem in BG.

Multumesc

PS - cum este vama la Kapikule in perioada respectiva?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[03.09.21 08:57]

revin cu un raspuns pentru ca acum pot da detalii:

pentru plata online la incalcari HGS se procedeaza in felul urmator

se intra pe kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/S ... yollar/HGS.aspx la webihlaltakip.kgm.gov.tr/ ... falar/Sorgulama TOLLWAY PASS VIOLATION QUERY si introducand numarul masini apar violarile iar sub fiecare rand apare "kurum sayfasinda ode" care te duce pe pagina unde poti plati cu cardul, plata este 3D secure asta pentru linistea celor care au reticente privind platile online

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

YodaPA16r[03.09.21 10:49]

Ştie cineva dacă există vreo firmă serioasă de asigurări care să emită asigurări de călătorie care să aibă clauză de Covid care să acopere şi cheltuielile legate de o eventuală carantinare, nu numai cele legate de spitalizare şi tratament? Întreb pentru vacanţa din Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

codrinGD[03.09.21 10:55]

@nrs: foarte buna precizarea. Chiar daca am sold de peste 400 lire pe HGS, la verificarea link-ului am observat o taxa de 3,25 lire din 22 august care nu s-a decontat și am achitat-o online cu card Revolut. Mulțumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[04.09.21 11:11]

@Yoda:

Ştie cineva dacă există vreo firmă serioasă de asigurări care să emită asigurări de călătorie care să aibă clauză de Covid care să acopere şi cheltuielile legate de o eventuală carantinare, nu numai cele legate de spitalizare şi tratament?

Bănuiam că în legătură cu Turcia era întrebarea

Aşteptam şi eu cu interes să văd ce răspunsuri vei primi, chiar dacă nu prea aveam speranţe.

Anul trecut eram foarte stresată de această problemă, teama că m-aş putea îmbolnăvi fiind foarte mare. Anul acesta, după ce ne-am vaccinat încă din februarie şi după deja trei vacanţe, stresul a scăzut considerabil şi privesc cu mult calm problema covid-ului.

Anul trecut m-am documentat serios referitor la riscurile acoperite şi la excluderile cuprinse în asigurările de călătorie. Nu am găsit atunci acoperirea cheltuielilor cu carantinarea într-un hotel în caz de îmbolnăvire pe durata vacanţei. Sinceră să fiu, pe mine nu m-a interesat foarte tare acest aspect, convinsă fiind că, dacă Doamne Fereşte ne îmbolnăveam, oricare din noi ar fi ajuns direct la spital, aşa că am ales atunci o asigurare complexă care avea şi clauză de stornare pentru situaţia în care luam covid în perioada premergătoare plecării în vacanţă (atunci te cam internau ăştia indiferent de starea de sănătate), iar în Turcia acoperea spitalizarea şi tratamentul, aspect important deoarece serviciile medicale sunt foarte scumpe.

Anul acesta prin februarie/martie am reluat căutările cu asigurările, dar mai superficial şi mai relaxat. Nu mai eram disperată. Nu am sesizat modificări semnificative referitor la riscurile acoperite. Îţi voi povesti cum am procedat eu în fiecare caz în parte, fără a fi neapărat un sfat de urmat, pentru că fiecare decide cum este mai bine pentru el.

Pentru săptămâna petrecută de Paşti în Bulgaria m-am trezit târziu şi nu mai puteam face asigurare storno, aşa că am plecat cu o asigurare obişnuită de genul celor folosite în vacanţele dinainte de pandemie. Aici mi-a fost teamă doar de un test fals pozitiv înainte de plecare, pentru că eu am intrat în Bulgaria exact în ultima zi în care testele PCR erau obligatorii pentru toată lumea.

Pentru Egiptul din mai am făcut asigurare storno+medicală cu mai mult de 30 zile înaintea plecării, tot aşa, mai mult de teama unui test pozitiv cu 72 ore înainte, pentru că altfel riscam să pierd toţi banii, nu doar 10%.

Pentru Tunisia în iunie nu am vrut să mai fac storno, deoarece agenţia îmi reprograma gratuit vacanţa în caz de test pozitiv înainte de plecare, iar frica să nu mă îmbolnăvesc pe acolo scăzuse mult după experienţele anterioare când am intrat vrând nevrând în contact cu destule persoane şi... am scăpat. Nici prin excursii nu aveam de gând să prea merg, deoarece văzusem ce mă interesa cu doi ani înainte.

Nici pentru Turcia unde voi pleca spre sfârşitul lunii septembrie nu am mai făcut asigurare specială, voi merge cu una obişnuită, care acoperă accidente, insolaţii, indigestii etc. Indiferent pe ce listă se va afla Turcia la momentul vacanţei mele, fiind vaccinaţi nu trebuie să facem teste nici la plecare şi nici la întoarcere, mergem cu maşina personală doar noi doi şi acolo ne vom deplasa tot cu maşina şi vom respecta în continuare regulile de distanţare etc.

Am încredere în protecţia oferită de vaccinul făcut, iar în cel mai nefericit caz prefer să mă întorc de urgenţă acasă la mine, decât să mă ţină ăia închisă în cameră. Conducem amândoi şi tot ajungem cumva în ţară.

=

Pentru a răspunde strict la întrebarea ta, am găsit la o singură societate că ar acoperi şi carantina, dar pe mine nu m-a convins că este chiar aşa, cât timp specifică faptul că ţara în care se întâmplă evenimentul trebuie să nu se afle sub alertă de călătorie mae.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

webberPM9r[04.09.21 12:09]

Cu privire la intrebarea mea de mai sus - am trecut pe la Kapikule ieri si era foarte ok trecerea la turci - insa la bulgari la fel de greu. M-au controlat peste tot prin masina si bagaje.

La Kapikuke gasiti punctul de testare PCR pt adulti sau copii - inainte sa intrati la portile din vama, faceti stanga si intrati in parcare - unde gasiti niste containere. Acolo se face testul - 170 lire sau 20 de eruo. SE POATE PLATI NUMAI CASH- insa sunt si bancomate putin mai in spate.

Cam asa arata containerele - youtu.be/Z5csvkqT2XU . Rezultatele se descarca online in cca. 4 ore - in engleza aici - enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Index

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

mandiSV3r[05.09.21 11:45]

Bună ziua! Dîn data de 6.09 2021 pentru întoarcerea în tara cu Turkish Airlines este obligatoriu prezentarea unui test PCR, numai vechi de 48 de ore pentru cei nevaccinati, iar pentru vaccinati a certificatului european de vaccinare

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA16r[05.09.21 19:58]

@nicole33:

Indiferent pe ce listă se va afla Turcia la momentul vacanţei mele, fiind vaccinaţi nu trebuie să facem teste nici la plecare şi nici la întoarcere, mergem cu maşina personală doar noi doi şi acolo ne vom deplasa tot cu maşina şi vom respecta în continuare regulile de distanţare etc.

Am încredere în protecţia oferită de vaccinul făcut, iar în cel mai nefericit caz prefer să mă întorc de urgenţă acasă la mine, decât să mă ţină ăia închisă în cameră. Conducem amândoi şi tot ajungem cumva în ţară.

Mulţumesc pentru răspunsul detaliat. Şi noi vom face la fel, si avem încredere în vaccin, dar mai degrabă mă gândeam că la o testare prin sondaj, în cazul unui rezultat fals pozitiv, trebuie sa stai in carantină. Aş fi preferat ca să fie acoperite şi această eventualitate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[05.09.21 23:26]

@Yoda:

Şi noi vom face la fel, si avem încredere în vaccin, dar mai degrabă mă gândeam că la o testare prin sondaj, în cazul unui rezultat fals pozitiv, trebuie sa stai in carantină.

Probabilitatea efectuării acestor testări aleatorii este extrem de redusă. Ziceau că fac pe aeroportul din Antalya, dar cei care au fost cu avionul nu au confirmat informaţia.

Eu nu mi-aş face griji din această cauză. Tu mergi cu maşina. Testarea ar trebui să aibă loc în vamă. Ce interes ar avea turcii să te carantineze ÎNAINTE de a apuca să-ţi cheltuieşti banii la ei în ţară?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

adrianbogdanAU99r[06.09.21 07:39]

Buna! suntem de 3 zile in Turcia Am intrat in Turcia cu masina pe la punctul de frontiera Malko Tarnovo, Punctul de frontiera era destul de liber in 20 de minute am fost gata, cu control cu tot. Nu ne-a cerut nimeni codul HES desi mancam numai la restaurant. In vama nu se faceau controale aleatorii, doar ne-au dezinfectat masina la ambele frontiere. O singura data ne-au fost cerute vaccinarile si ne-au controlat intr-un sistem la intrare in Bulgaria, tot in vama Ruse, bulgarii ne-au anuntat ca avem de plata o amenda pentru viteza din august 2020, dar nu le merg imprimanta asa ca suntem liberi.

Sa revenim la Turcia, deocamdata nu se poarta masca in locurile deschise. Se mananca la interior fara sa te controleze la codul HES, Oricum marea majoritate a turcilor au uitat de masca. Din cate am vazut rata de infectare in Turcia este mare asa ca ne ferim de zonele aglomerate. Ca de fiecare data avem o asigurare de sanatate incheiata in Romania.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

nrs †SE42r[06.09.21 08:43]

experienta fiecaruia e diferita, ne-au cerut HES la Margi in Edirne si la Novada in Soke, malluri in aer liber, ne-au fost cerute HES urile la 4 din cele 5 cazari, la intrarea la delfinariu.

in zona comerciala din Gumuldurlu m-a oprit jandarmeria atragandu-mi atantia sa imi pun masca, in rest intradevar nu am prea vazut masca pe strada si nici prin hotelurile unde am stat, mi-au fost scanate certificatele covid la intrarea in TR, in schimb la Kapikule nu se mai dezinfecteaza masinile

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

adrianbogdanAU99r[06.09.21 10:14]

@nrs: sigur avem experiente diferite, noi suntem la turci la Marea Neagra. Zona este total necunoscuta pentru turiști străini.

Chiar acum plecam spre Iznik, luam și codurile cu nou. Vedem ce se se întâmplă azi. Distracție maxima la fete!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA16r[06.09.21 13:47]

Mai am cateva intrebari: ????

1. Ce se completeaza la ' Transportation Company Name', daca merg cu masina personala?

2. Daca stau la mai multe hoteluri, introduc si numele hotelului la inceputul adresei, sau nu? Adica scriu la Address: "The Plaza Hotel, İstasyon mah. Armoni sok. No:1/1,22100", sau doar "İstasyon mah. Armoni sok. No:1/1,22100"?

3. La ultimele tari vizitate in ultimele 10 zile, trec Romania si Bulgaria?

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

codrinGD[06.09.21 13:52]

Eu am completat numarul de inmatriculare al masinii, adresa unui singur hotel fara a preciza numele acestuia si Bulgaria.


red dogSV2r[06.09.21 14:11]

@Yoda: Eu m-am intors aseara din Turcia. Pe durata sejurului am stat in 5 hoteluri. Pe toate le-am trecut in formularul HES cu nume complet si adresa.

La modalitatea de transport am trecut cu auto personal fara a mentiona numarul auto.

Concediu placut!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[06.09.21 18:17]

@adrianbogdan:

deci eu nu am voie sa ma distrez?

@yoda

la 1 si 3 am sarit peste rubrici

la 2 am trecut toate hotelurile care le stiam in momentul completarii cu nume si adresa

oricum nu se uita nimeni pe HES ce scrie in el, il scaneaza si ii apare o bifa verde pe ecran

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adrianbogdanAU99r[06.09.21 21:53]

@Yoda: @ codrin din Bacau a completat ca noi codul HES, cu mentiunea ca noi am cerut consiliere prin telefon, (telefonul suna in centrala turcilor si tu apesi pe tasta cu vorbitor de limba engleza), la noi a stat cu noi pe telefon pana am primit codurile, foarte receptivi, noi nu gaseam Agva/Istanbul. Am introdus un singur oras si am primit codul fara probleme. Sa ai grija la cele 72 ore!

dupa 3 zile, azi la un Mall ne-au cerut codurile,

@nrs-ule normal, fetele stiu ce vor!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE42r[10.09.21 22:25]

Iesit din Edirne spre Pazarkule la ora 19.30 parcat in fata hotelului in Svilengrad 20.40, in acest timp am fost singura masina in vama turca, singura intrebare "este PLF?" si toate verificarile se fac la un ghiseu( spre deosebire de Kapikule unde sunt 4),

in vama greaca am stat putin mai mult pentru ca au fost 3 masini turcesti in fata. timp total in cele doua vami 18 minute, dar intrarea in Grecia a fost un pic creppy, cum am trecut de semnul care marcheaza iesirea din Turcia de o parte si alta a drumului sub poarta cu Hellas au iesit din gherete 2 soldati cu kalasnikoavele atarnate la gat!!

pde drum in Grecia au pus indicatoare cu Ormenio.

la vama greco-bulgara a durat 6 minute, pt ca intre cele doua puncte de control sunt 2 km!

oricum in Grecia au taiat iarba prin vama si acum pare a punct oficial (fata de acum 2 ani cand ziceai ca e parasit locul).

recomand din inima traseul, la hotel in BG receptionera ne-a intrebat cum am trecut si cand i-am zis ca in urma o ora eram in TR s-a mirat, apoi i-am zis ca venim din GR si a inteles miscarea

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

adrianbogdanAU99r[11.09.21 10:43]

Buna! am iesit din Turcia miercuri 8 septembrie pe la Hamzabeyli. Am intrat in vama la turci la 12.45, am iesit din vama bulgareasca la ora 13.30. in fata noastra in ambele vami nu mai mult de 6 -7 masini. La vama turca a fost lejer: La bulgari am platit 32,20 lire turcesti dezinfectia, puteai plati in euro, lire turcesti, leva, nu puteai plati cu cardul!

La vama bulgaresca cam se facea control fizic la masina, noi am scapat doar cu un deschis de portiera. Cand am intrat la Ruse in tara ne-au controlat la vaccin, la fel au facut si bulgarii cand am intrat la ei. Turcii nu au avut treaba cu controlul de genul acesta, in schimb la Izmit la mall ne-au controlat de codul HES, o formalitate dar fara el nu intrai in mall.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

marian ursuSV1r[15.09.21 05:10]

Bună dimineața,

Luni 13.09 am plecat în Turcia din Tunari Ilfov, la ora 23.30 eram la OMV în Bulgaria primul peco pe dreapta că iei direcția Razgrad, am achitat 30 leva pentru o luna taxa drum, la ora 3.30.

am ajuns în vama Hamzabeyli, a durat 30 minute pana am trecut, nu au cerut certificate covid în vama,

am folosit autostrada 0-7 în Turcia și am achitat direct la fiecare trecere, 31 lire la următoarea 80 lire și ultima 39 lire,

Menționez ca dacă aveam suma necesara pe card HGS nu mai trebuia sa stau după rest, am avut cumpărate lire turcești din țară.

Motorina costa între 6.65 și 7.45.

La Afyon am schimbat lira cu 980 la 100 de euro.

Am înnoptat la Hilton din isparta și în dimineața aceasta mă deplasez către delphin Delux Alanya.

Codul HES l-au cerut la întrarea în stripp Mall și la hotel.

Drumuri bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA16r[15.09.21 07:48]

@marian ursu:

am folosit autostrada 0-7 în Turcia și am achitat direct la fiecare trecere, 31 lire la următoarea 80 lire și ultima 39 lire, Menționez ca dacă aveam suma necesara pe card HGS nu mai trebuia sa stau după rest, am avut cumpărate lire turcești din țară.

Putei plati cu cardul bancar, de ce a trebuit sa platesti cash?

Vacanta placuta in continuare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

marian ursuSV1r[15.09.21 09:38]

@Yoda: cardul a fost folosit în alte locații. Mulțumesc


artemisa24PA12r[17.09.21 10:36]

Buna.

pentru cei care nu ati circulat cu masina prin statiuni si ati folosit autobuzele, pe forumul lor scrie ca acest cod HES trebuie activat/corelat si cu cardul de calatorie.

tot ei spun ca daca nu te descurci, te ajuta cei de la hotel dar eu nu vreau sa ma bazez pe cei de acolo.

imi poate explica cineva de aici cum sa procedez la fata locului?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GOTHIC68GD4r[17.09.21 11:04]

@artemisa24: în 09.09, ne-am intors din Marmaris, am circulat cu dolmusul... câteodată. Codul HES ne-a fost cerut o singură dată la intrarea în Mall... le-am avut salvate pe telefon, au fost controlate si nu am avut nicio problemă, în rest nu a interesat pe nineni...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA81r[17.09.21 11:05]

@artemisa24:

pentru cei care nu ati circulat cu masina prin statiuni si ati folosit autobuzele, pe forumul lor scrie ca acest cod HES trebuie activat/corelat si cu cardul de calatorie.

Nu am circulat niciodată cu autobuzul în Turcia, însă cu ani buni în urmă mai mergeam şi cu dolmuşurile (microbuze). Plata se făcea cash la şofer, nefiind necesar un card de transport, valabil, cel mai probabil, doar în marile oraşe.

Am citit şi eu că acest cod HES ţi-ar fi indispensabil pentru cazare şi pentru transportul în comun. Nu ştiu ce să zic, dar eu nu m-aş complica. Pentru o plimbare cu autobuzul din Lara în Antalya poţi încerca să plăteşti cash la şofer. Pe distanţe mai mici mai bine iei un taxi. Nu este foarte scump şi îmi pare mai "sănătos" în perioada actuală să eviţi contactul cu un număr mare de persoane. Turcia încă raportează un număr ridicat de noi cazuri zilnic.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

artemisa24PA12r[17.09.21 11:40]

@nicole33: Da, stiu asta dar acum ei zic ca nu mai merge plata direct la sofer si ca trebuie activat acel card prin introducerea acelui cod HES.

Ha, sincera sa fiu, nu prea am incredere nici in soferii de taxi turci... ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [781-810] — din total 1333 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.48665499687195 sec
    ecranul dvs: 1 x 1