Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Vremea Iunie Antalya sau Bodrum

Trimisă în 30.10.17 20:15
de m liviuSR [Râmnicu Vâlcea]
» VIZUALIZĂRI: 9266

Salutare.

Din motive legate de servici se poate sa fiu nevoit sa merg in concediu la sfarsit de mai sau inceput iunie.

Trupa este formata din 3 adulti si 2 copii.

Imi tot pun problema climei in aceasta perioada. Nu datorita mie ci a copiilor.

As dori sa stiu ca si temperatura a vremii dar si a apei cum ar fi mai bine.

De obicei mergeam in septembrie in Turcia de cand ii avem pe cei mici. Acum fiind fortat de imprejurari trebuie sa aleg aveasta perioada.

Ce mi recomandati? Oare este mai cald in Antalya in special zona mai jos... Belek, Side? Sau Bodrum? Multumesc


 • PERIOADA: Mai iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: 1300... 1500 -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 3 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 2si 4

Răspunsuri la solicitare

dovlecelSV[bucuresti]4r[30.10.17 22:55]

Din punctul meu de vedere, luna iunie este cea mai buna perioada pentru vacanță.

Am fost de 6 ori in aceasta luna in Lara... la început de iunie (02-09) si chiar in mai din 25.

Recomand cu caldura aceasta perioada... plus că nu este aglomerat iar pt. copii este ideal.

Hotelul meu favorit este BARUT Lara (3 vacante minunate)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

doina turmacJR[Bucuresti]1r[30.10.17 23:12]

După părerea mea luna iunie mai precis pana pe 25 este cea mai bună pentru un sejur în Analia.

Temperatura apei este în jur de 24-25 de grade, iar temperatura aerului este între 28 și 32, 34 grade.

Am fost de 4 ori numai în iunie și este și început de sezon.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA61r[30.10.17 23:38]

@m liviu:

Din motive legate de servici se poate sa fiu nevoit sa merg in concediu la sfarsit de mai sau inceput iunie.

Imi tot pun problema climei in aceasta perioada. Nu datorita mie ci a copiilor.

Perioada sfârşit de mai şi început de iunie mie mi se pare foarte potrivită pentru un sejur în Antalya. Acum doi ani am prins ultima săptămână din mai şi primele două din iunie, anul acesta am fost de la jumătatea lunii mai şi prima săptămână din iunie. Pentru mine este perfect, deoarece temperaturile sunt încă foarte plăcute şi suportabile, fără umiditatea excesivă inconfortabilă pentru mine.

Totuşi trebuie amintit şi faptul că riscul de ploaie nu poate fi exclus. De fiecare dată am prins şi zile cu ploaie, cam una pe săptămână.

Apa mării este sensibil mai rece chiar decât la sfârşit de septembrie, dar se poate face baie fără probleme. Eu am făcut baie în mare în fiecare atât în Lara, cât şi în Belek şi Kemer, marea încălzindu-se treptat pe perioada sejurului meu. Nu cred că a depăşit 23 grade Celsius.

Chestia asta cu cât de caldă este marea însă este foarte subiectivă. La mijloc de mai anul acesta, am fost trei useri AFA în acelaşi timp în Antalya, exact în aceeaşi săptămână, iar impresiile au fost absolut contradictorii. Unul a declarat că "marea era rece - beton", eu am declarat că marea era "răcoroasă, dar suportabilă", în timp ce al treilea a declarat că "marea era foarte caldă". Atunci m-am enervat rău, ultima opinie părându-mi-se exagerată, am vrut chiar să cumpăr un termometru de piscină din bazar să merg fix pe plaja în discuţie şi să filmez temperatura reală a mării. Acele comentarii penibile m-au convins că fiecare percepe în felul lui aceeaşi realitate.

Anul trecut am fost la Didim din 5 iunie şi la Bodrum din 10 iunie. Mă temeam că marea va fi mai rece, dar a fost ok. Nu caldă, dar ok. La Bodrum a fost perfectă şi clima şi marea. Eu m-am simţit mereu foarte bine la Bodrum, indiferent de perioadă, clima fiind potrivită pentru mine. La Didim a bătut vântul în fiecare zi tot sejurul. Puteai intra în mare fără probleme, dar când ieşeai din apă îngheţai instantaneu din cauza vântului puternic şi permanent. Părinţii îşi recuperau copiii cu prosoape sau halate direct din mare.

Pentru mai multă siguranţă, încearcă Antalya la început de iunie.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[31.10.17 07:13]

@nicole33: Daca voi putea asa am sa fac. Inceput de iunie. Cum ai spus ca in aceiasi perioada apa marii se simtea diferit in 3 regiuni ale Antalyei. Sunt si diferente din cauza curentilor. Ale zonelor in care te aflii. Posibil tu sa fii in Lara ei Kemer sau Side?

Tin minte anul trecut in aceiasi perioada eu eram la Varna si un prieten la Mangalia. Noi faceam baie in mare ei nu puteau. Era foarte rece.

Ca si zona imi recomanzi sa merg mai jos? Belek, Side? Poate chiar Alanya?

Cat priveste calitatea servicilor la unele hoteluri avand in vedere ca nu au asa multi turisti este posibil sa fie mai slaba?

Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adrianbogdanCO[București]72r[31.10.17 07:47]

Buna!

Am fost de doua ori in luna iunie in zona Bodrum, Kusadasi.

Intr-un an chiar la inceput de iunie, in alt an la sfarsit de iunie si am fost foarte multumiti de vreme, temperatura aerului undeva la 30 de grade iar mare destul de calda, am facut baie fara probleme inclusiv fimea care era micuta.

Vacante frumoase va doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

unchesuGD[Bucuresti]3r[31.10.17 09:25]

@m liviu: Va recomand cu certitudine Antalya... atat temperatura in aer cat si cea a apei marii este mai ridicata in acea perioada (3, 4 grade in plus in Antalya fata de Bodrum).

Am fost in ultimii 5 ani in Antalya la sfarsit de mai - inceput de septembrie iar vremea a fost ok... temperaturi suportabile in jur de 30 de grade insa rar depaseste aceasta valoare iar apa marii pe la 24-25 de grade.

Recomand in ordine, din punct de vedere termic, zona Side (cele mai bune plaje si intrare in apa foarte lina) urmată de Belek si apoi Kemer.

Diferenta de temperatura in acea perioada intre side si Kemer este de cam 2 sau 3 grade in aer si cam un grad la apa marii.

Personal intenționez ca anul viitor sa merg in aceasi perioada... alegere usoara va doresc...

daca mai aveti nevoie si de alte informatii cu drag va raspund.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

AncaileaJR[Timişoara]1r[31.10.17 09:44]

@m liviu: Noi am fost la sf de iunie dar a fost ffff cald. vezi impresii

Nu cred ca ar trebui sa fie probleme si apa este f calda.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

tata123APL[București]18r[31.10.17 09:49]

@m liviu: Am fost în Didim și Bodrum de fiecare dată la sfârșit de mai - început de iunie. Temperaturile în aer mi s-au părut perfecte, nu foarte arzătoare, fără umiditate excesivă.

Într-adevăr apa mării nu era cea mai caldă, o pot numi răcoroasă. Totuși am făcut baie în mare în fiecare zi și am văzut și familii cu copii bălăcindu-se.

O problemă o constituie vântul destul de năbădăios, la Bodrum am prins o zi cu ploaie și vânt puternic, o adevărată furtună (mai ales pe timpul nopții).

Părerile sunt subiective, în general. Dacă mie mi se pare ok o anumită temperatură în aer/apă, altei persoane i se poate părea prea cald/rece.

Condițiile generale ale vremii depind de poziționarea hotelului pe coastă, de configurația malului (golfuri, coaste deschise), de curenții marini și multe altele.

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

babygildaSV[Bucuresti]1r[31.10.17 16:44]

Buna ziua noi anul acesta 2017 am fost exact la inceputul lunii iunie [și] a fost foarte cald tot sejurul, de aceea va recomand cu incredere aceasta perioada.

singurul lucu este ca se simte si in turcia un inceput de sezon deci pt familie cu copii este perfect adica nu este super aglomerat.

Apa a fost foarte buna potrivita tocmai perfect pt o baie buna in mare... piscina nu mai are rost de comentarii... a fost perfect.

hotelul ales de noi a fost diamond premium side ultra all inclusiV

Sper ca am putut sa va ajut... sejur placut

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[31.10.17 22:11]

@unchesu: am citit impresiile din Side. Foarte interesanta intrarea in apa la acest hotel. Nici in Lara nu este intrarea in apa asa lina... este ok ptr copii.

Dar ce am vazut in poze hotelul este mai izolat? Undeva langa un camp? Ca si servicii este ok? Activitati ptr copii?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA61r[31.10.17 22:38]

@m liviu:

Tin minte anul trecut in aceiasi perioada eu eram la Varna si un prieten la Mangalia. Noi faceam baie in mare ei nu puteau. Era foarte rece.

Într-adevăr, există diferenţe de la o zonă la alta, dar diferenţele sunt de maxim două grade Celsius şi în condiţiile astea nu poţi să spui că marea era "foarte caldă" sau "foarte rece".

Şi mie mi s-a întâmplat să fiu în Kemer în aceeaşi perioadă cu prietenii mei care erau în Alanya la un sfârşit de aprilie acum trei ani. Ei au făcut baie în mare în fiecare zi, eu am intrat doar două zile, dar nu atât pentru plăcerea de a înota, cât mai mult pentru nişte filme pentru a dovedi că am intrat în mare şi a câştiga un pariu pus înainte de plecare . Cu toate acestea, o treime dintre cei aflaţi cu mine pe plajă, inclusiv copii, înotau şi se bălăceau relaxaţi.

Ca si zona imi recomanzi sa merg mai jos? Belek, Side? Poate chiar Alanya?

Ţi-aş recomanda Side, Alanya, Lara şi Belek în această ordine. Nu am amintit Kemer-ul unde din cauza munţilor care sunt foarte aproape apa mării este puţin mai rece, iar dimineţile şi serile sunt mai răcoroase.

Cat priveste calitatea servicilor la unele hoteluri avand in vedere ca nu au asa multi turisti este posibil sa fie mai slaba?

Nici vorbă. Chiar dacă sfârşitul de mai sau începutul de iunie nu sunt perioadele preferate de turiştii români pentru concedii, eu am fost surprinsă să găsesc hotelurile pline la peste 75% din capacitate. Mai mult chiar, unele au făcut overbooking pentru ultima săptămână din mai, cum am păţit în 2015, când şi Royal Alhambra şi Royal Dragon făcuseră overbooking și relocau turiștii la alte hoteluri din lanț.

Calitatea serviciilor este chiar mai bună, angajații hotelurilor sunt mai odihniți fiind la început de sezon şi fac faţă cerinţelor turiştilor mult mai bine, nu este la fel de aglomerat ca în iulie-august.

Doar când am fost în ultima săptămână din aprilie am avut surpriza ca nu toate facilităţile să fie funcţionale. Aquaparkul propriu al hotelului era în probe, urmând să se deschidă la 1 mai, pe plajă abia montau pânzele la pavilioanele de plajă, din trei restaurante principale erau deschise doar două, din optsprezece baruri vreo patru erau închise încă.

În Antalya se consideră că sezonul începe la 1 mai, nu la 1 iulie ca la noi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

cristimicudaJR[Bucureşti]2r[01.11.17 09:44]

Sfârșit de mai-început de iunie? SUPERB! 22-24 de grade în apă, 29-34 în aer.

Am fost în Belek în aceaastă perioadă și a fost superb. vezi impresii

Poți intra și pe vremea Antalia și-ți dau grafice de temperatură pe ultimii ani.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

babygildaSV[Bucuresti]1r[01.11.17 12:42]

Buna ziua

hotelul diamond premium side ultra all este un hotel foarte ok aici ma refer calitate pret...

camera in care am stat a fost spatioasa cu vedere spre raul side.

- pt copii topogane 5 la numar

- piscina mare si una mica la hotel

- undeva 7 minute de mers pe jos pana la mare, acolo e un restaurant si un bar, plaja cu nisip si la intrarea in apa pietris dupa care iara e nisip.

- intrarea in apa e abrupta deci se face apa mare dintr o data

-- mancarea la restaurant a fost ok nu ceva extra

- servicii ok per total am fost multumiti cu acest sejur

1057 euro 2 adulti si un copil zborul 1.35 cu tarom

o zi frumoasa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[01.11.17 22:21]

Multumesc tuturor. In 2018 cred ca voi manca cirese la turci☺☺☺.

De cativa ani mergeam tot prin septembrie. Avantaj ca apa marii este foarte calda dar... se intuneca repede...

Voi merge inceput de iunie poate de ziua copiilor sa avem intrare. Ramane sa gasesc oferta potrivita...

Ca si zona optez ptr Side poate Alanya... depinde.

inca o data multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA61r[02.11.17 00:52]

@m liviu:

In 2018 cred ca voi manca cirese la turci

Cireşe mai puţin, dar sigur vei avea ocazia să mănânci căpşuni pe săturate. Iar căpşunile lor chiar sunt gustoase. Eu i-am păgubit de vreo zece kilograme în trei săptămâni

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

danyel79GD[Târgovişte [DB]]2r[09.11.17 22:22]

@m liviu: Atunci cand am ales sa mergem in iunie, am urmarit cu interes evolutia temperaturii apei marii pe site-ul - seatemperatures.org (o simpla cautare google si da rezultat corespunzator). Au si in prezent anumite informatii utile, desi verificand acum mi se pare ca anumite date mai extinse le-au luat de pe site. Retin ca puteam vedea temperatura pe fiecare zi a lunii din anul precedent dar acum nu mai pot sa vad. Se gaseste variatia pe temperaturi medii anuale in fiecare lună, inclusiv mai sau iunie.

Acum ca opinie personala din ultimii 2 ani, 2016 si 2017. Am fost in 2016 in ultima saptamana din iunie, iar anul acesta in a treia saptamana din iunie. In 2016 apa marii a fost caldă - 25,26 de grade. Anul acesta a variat de la 24 la 25. Am fost cu un copil de 4 ani. La 24 de grade apa marii mi s-a parut cam rece, dar asta e o senzatie personala. Eu ma simt bine de la 25 de grade Celsius in sus. Depinde cum esti obisnuit (ca adult respectiv copil). La inceputul lui iunie, este de asteptat ca apa sa aibă vreo 23 de grade, cu sansa 24 dar posibil si 22. Se poate urmari si pe graficele anuale - chiar de atunci, din prima, a doua saptamana a lunii iunie apa se incalzeste progresiv si ajunge la inceputul lunii iulie la 26 de grade.

Si ceva mai larg daca ajuta informatiile - luna iunie in principiu e reusita pentru o vacanta in Antalya pentru ca are umiditatea din aer cea mai redusa din an (nu neaparat ploaie, dar oricum si in iunie ploua putin). Daca temperatura apei e o problema se e musai sa se intre in apa, sunt interesante si piscinele - unele locatii au piscinele de copii exterioare incalzite. Spre exemplu unul din locurile in care am fost - Papillon Zeugma din Belek (am fost acolo in 2015) ne-au trimis un mesaj publicitar anul trecut ca au pus incalzire la o piscina de copii. La bugetul la care v-ati referit recomand din locurile in care am fost Royal Alhambra in Side. Intrarea in mare pentru copii e cea mai reusita si au cea mai diversificata oferta de distractie pentru copii. De asemenea marea se incalzeste de la Est la Vest si am avut surpriza anul trecut cand ma uitam sa fie diferenta de 1 grad intre Side si Antalya de exemplu (si asta in iunie). Iarasi cand va uitati la poze la piscinele unui complex - e un lucru util sa gasiti si piscine cu fundul in nuanta mai inchisa - se incalzeste de la soare semnificativ mai bine decat o piscina cu fundul total in nuanta deschisa.

Spor la ales.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[10.11.17 22:43]

@danyel79: Multumesc ptr aceste noi detalii.

Da si eu cred ca la 23... 24 grade apa ptr copii e cam rece... eu nu am nici o problema.

Cum ai precizat fundul piscinelor sa fie inchis la culoare ptr a se incalzii mai repede. Dar pe langa acest aspect este importanta si adancimea piscinelor. Sa nu sara de 30 35 cm adancime.

Avantajele lunii iunie sunt temperaturile suportabile dar si avantajul ca ai o zi lunga. In septembrie se intuneca f repede...

Ca si hoteluri am oscilat intre royaluri, delphin dc gaseam un pret mai corespunzator... dar sunt scumpe si acest Gural din Belek. Probabil o sa merg pe ultima varianta. Din ce a comparat si Nicole acesta are servicii peste.

Nu am luna parc dar pentru circa 200 euro minim cat iese mai ieftin acesta versus royaluri sau delphin este o alegere f buna.

Apropo in istanbul pe O2 dc nu gresesc este un parc de distractii f mare in directia Antalya. L am admirat mereu cand treceam cu masina. A fost cineva acolo? Sunt hoteluri in zona? Este cumva aproape de aeroportul Sabiha Gocen?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [17] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 18.01.21 -- 09:21:15 (acest segment de cache se va actualiza în 18.01 17:21:15)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.327146053314 sec
  ecranul dvs: 1 x 1