Solicitare CMR / GRECIA

Vila pe plaja... taverne... Evia / Keramoti / Pelion / Lefkada... va rog!

Trimisă în 27.11.19 10:07
de dragosh2PM [Târgu Jiu]
» VIZUALIZĂRI: 538

Rogu-va sa ma ajutati...

pe scurt, despre ce e vorba: suntem 4 familii (deci, 8 adulti si 8 copii, care mai mari - 12 ani, care mai mici - 8 ani!), gashca traditionala romaneasca... am vrea sa experimentam o vacanta in Grecia, cam in conditiile expuse in titlu.

Recunosc faptul ca diversitatea de destinatii vine din preferintele fiecarui membru al grupului... dar, dupa ce vom avea o baza solida de pornire a discutiilor serioase (de fapt astept sa ne luminati voi, cei care aveti experienta vacantelor in Grecia!)...

Am vrea sa mergem cu masinile (ca suntem 2 din 4 care ametim in avion!)...

Bugetul ar fi un maxim pentru cazare (daca avem si un miic dejun in el, e f. bine...)...

Va foarte multumesc!!!


 • PERIOADA: iulie-august -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: pana la 1200 euro -- TRANSPORT: auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri la solicitare

DragosAU[Bucureşti]30r[27.11.19 10:32]

@dragosh2: despre Pelion și Keramoti nu am ce să spun, că n-am fost acolo.

Dar aș îndrăzni să speculez că nu prea cred că există cazări „pe plajă” în Lefkada. Cel puțin, nu pe plajele unde am fost, cu o mică excepție - Mikros Gialos. Sincer, nu prea m-aș duce să stau în sătucul ăla, mai ales că nici plaja - deși superbă și ca poziție, și ca limpezime a apei și mai ales liniște a ei - nu e una confortabilă din cauza bolovănișului cu care e acoperită.

Așadar, din ceea ce am văzut eu, pot recomanda cu mâna pe inimă hotelul la care am stat anul acesta în Evia - Hotelul Delfini din Nea Styra. E chiar pe malul mării, e confortabil, are destule camere pentru toată trupa voastră, plajele sunt și aici superbe...

Spor la ales, că sigur o să primești multe sfaturi, unul mai diferit ca altul!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dana1974GD[Oradea]8r[27.11.19 10:35]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

pretorian_29GD[Bucureşti]11r[27.11.19 10:39]

Bună ziua, în Evia aproape toate plajele au cazare lângă, sau foarte aproape și e mult mai aerisită.

Are și Lefkada cazări pe sau lângă plajă dar sunt extrem de înghesuite, probleme cu parcarea, mai ales că sunteti mulți cu mașini.

In cazul vostru recomand Evia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

Carmen IonAU[București]ConsAFA85r[27.11.19 12:02]

@dragosh2: Cu Lefkada nu te pot ajuta, dar cu celelalte da.

Pelion: zonele cu plaje frumoase se află pe coasta estică, însă ține cont că peninsula este muntoasă și la cele mai multe plaje trebuie să cobori (și să urci înapoi). Pe coasta estică varianta cea mai bună ar fi, după părerea mea, Agios Ioannis, o mică stațiunea situată chiar pe malul mării unde sunt destule taverne și magazine care să vă țină ocupați. Noi am locuit pe coasta vestică, în Kala Nera vezi impresii la Platanofylla Studios & Apartments vezi impresii, în regim self-catering. Satul, căci nu este propriu-zis o stațiune, e mic dar are foarte multe taverne cu mâncare excelentă și ieftină. Plaja nu e nemaipomenită, dar se pot închiria șezlonguri și umbrele iar intrarea în apă e lină, potrivită pentru copii. Dacă vă plac locurile liniștite și curțile mari unde să stați la taclale și eventual să frigeți ceva pe grătar, Kala Nera reprezintă o alegere bună. În Pelion puteți vizita Volos și satele de munte, printre care Makrinitsa. Peninsula în totalitatea ei nu este foarte turistică.

Keramoti are de departe cea mai frumoasă plajă dintre opțiunile voastre, e absolut superbă. Nu e stațiune, ci mai degrabă sat, dar întinderea de nisip face toți banii vezi impresii. În afara bifării tavernelor, puteți face o plimbare până la Kavala vezi impresii, un oraș măricel, cu obiective interesante și o așezare spectaculoasă în formă de amfiteatru, sau puteți merge în Delta Nestosului și, bineînțeles, traversa cu feribotul în Thassos. Noi ne-am petrecut aici sejurul la Elena Apartments vezi impresii, însă camerele sunt mici și locul cam înghesuit. Dacă vă decideți pentru Keramoti, veți găsi cu certitudine alte cazări mai bune, inclusiv cu locuri de joacă și curți mari sau la hoteluri cu mic dejun.

Evia: O insulă muntoasă foarte ofertantă ca priveliști și obiective de vizitat, dar cu plaje în majoritate cu pietre sau pietricele vezi impresii vezi impresii. Apa, în schimb, e limpede precum cristalul. Deși nu am vizitat decât partea nordică, cred că stațiunile Pefki și Neos Pirgos reprezintă o alegere bună: ambele au plaje lungi, deși nu cu nisip fin, și suficiente hoteluri, vile și taverne. În urmă cu patru ani noi am stat în Loutra Edipsou vezi impresii, o stațiune (de fapt un orășel) cu ape termale foarte simpatic, iar anul acesta am recidivat, găsind stațiunea mult mai animată și cu mulți turiști români. Plajele din Loutra sunt mici și cu pietriș, dar anul acesta noi ne-am deplasat 2-3 km spre plaja Agios Nikolaos - de fapt un șir de plaje mici deservite de beach baruri. Cele mai multe sunt cu pietriș, însă în dreptul hotelului Le Palme am găsit o plajă cu nisip fin; ce-i drept însă, acolo consumația pentru șezlonguri și umbrelă a fost mai scumpă. Loutra Edipsou reprezintă și ea o alegere bună pentru Evia, are o faleză frumoasă, multe taverne și magazine, însă hotelurile și vilele sunt cam înghesuite. Anul acesta noi am stat la Orion Studios și am fost mulțumiți - n-am apucat să postez review pe AFA -, însă pentru familii cu copii nu știu dacă e varianta cea mai bună. Dacă nu vă deranjează să vă deplasați pe jos sau cu mașina până în Loutra, pe drumul către plaja Agios Nikolaos sunt mai multe vile cu camere de închiriat și curți foarte mari și frumoase. De notat că în privința costurilor la cazare, mie Evia mi s-a părut a fi cea mai ieftină.

Cam atât. Dacă ai întrebări, nu ezita să mi le pui. Sincer, nu știu ce recomandare aș putea să-ți fac: atât Pelionul, cât și Keramoti și Evia sunt locuri frumoase și plăcute, dar foarte diferite între ele. Depinde de gusturi!

Alegere inspirată!

N.B.: Carmen Ion este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]ConsAFA23r[27.11.19 12:29]

@dragosh2: Drumul de 700 km pana in Keramoti il parcurgeti in cca 8 ore, deci avand in vedere ca sunt copii, ar fi cel mai recomandat. Plaja e foarte buna, cu nisip si intrare lina in apa, cu nisip pe fund. Oricand puteti trece cu ferry in Thassos sa faceti plaja si baie. Puteti trece si fara masini, acolo luati autobuzul. De asemenea, un avantaj pentru Keramoti il constituie pretul, atat la cazare cat si la mancare, la taverne.

A doua destinatie recomandata ar fi Lefkada, cu avantajul ca treceti pe pod, nu cu ferry, dar tot ar trebui sa luati cazare intermediara pe drum, distanta fiind de 1200 km. Plajele bune sunt in Agios Nikitas in nord-vest si Ponti, langa Vasiliki.

In Evia, la Pefki si Edipsos, in nord, plajele sunt inguste, cu pietricele si apa se adanceste brusc si de aceea e mai rece.

In Pelion, la Agios Ioannis, de asemenea, plaja e cu pietricele si se adanceste brusc.

Vedeti ca de black friday poate mai gasiti reduceri la agentii.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

paulmariusJR[Constanţa]1r[27.11.19 14:47]

Am fost în Volos și mi-a plăcut cam cel mai mult din toate vacanțele din Grecia (cam 5 locații diferite). vezi impresii.

Am stat într-un resort, Leda Pelion, unde am avut o cazare cu priveliște exraordinară. Plaja este de vis, mâncarea f bună. Am avut teren de tenis, volei, mini golf, piscină, toate gratuit. Zona este minunată și ai ce vizita. Distracție plăcută.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

Eduard DGD[Popeşti-Leordeni [IF]]4r[27.11.19 22:24]

Am fost în Evia anul trecut şi am stat la Evia Hotel & Suites din Marmari. Nu are plajă în faţă, dar are plaja cu nisip cam la 500-600m (Kokkinis şi puţin mai departe Figias).

Cam la 1km ai Great Sands Beach, o minunăţie de plajă cu pietricele.

În rest, ai 2 review-uri pe care le-am făcut anul trecut în care am scris şi despre plaje şi despre hotel - vezi impresii, vezi impresii.

Confirm spusele lui Dragos, Hotelul Delfini este chiar pe plajă, o plajă cu nisip fin şi cu umbreluţe, care ne-a impresionat când am trecut pe acolo în plimbare. Dacă aş reveni în Evia, mi-aş dori să fie în Nea Styra.

Anul acesta am fost la Harris Apartments în Vrachos, la Marea Ionică. Hotelul este foarte ok, chiar pe plajă. Nu i-am făcut încă review fiindcă nu am avut timp.

Plaja din faţă este cu nisip (plaja Loutsa/Vrachos este chiar cea mai lungă plajă cu nisip din Grecia - cam 6,5km). La hotel ai si o piscina mică pentru copii si una mai mare pentru adulţi.

Pe o rază de 15-30 km ai mai multe plaje care se pretează cerinţelor tale - Ammoudia, Kerentza, Arilla, Karavostasi. Toate sunt între Vrachos şi Parga.

Dacă vă luaţi inima în dinţi, aveţi 62km până intraţi în Lefkada şi 100km până la Porto Katsiki. Mai aveţi de văzut izvoarele Acheronului şi delta lui, castelul lui Ali Paşa şi multe alte plaje.

Noi am plătit 70Eur/noapte şi 6Eur/mic dejun în a doua jumătate a lui septembrie, colegii mei care au rezervat pentru anul viitor au plătit 90 Eur / noapte şi 5 Eur / mic dejun în prima decadă din august.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

dragosh2PM[Târgu Jiu][28.11.19 12:41]

@Dragos: Multumesc! Foarte util!


Dana2008AU[Tîrgu Mureş]22r[03.12.19 06:44]

@dragosh2: Bună ziua!

Noi am fost de două ori consecutiv în Lefkada, insulă care ne satisface pretențiile noastre de munte în mare. Este spectaculoasă și vom merge și anul viitor acolo pentru că nu am găsit altă destinație care să îi depășească frumusețea. In Lefkada noi mergem zilnic pe alte plaje, toate diferite că peisaj și nuanțe ale apei albastre.

Cazarea am făcut-o și o vom face la Sofia' s Studios în partea sudică a insulei, în golful Vasiliki, plaja Ponti, plajă cu nisip fin și intrare lină in apă, că la Mamaia. Aici la cazare, camerista este din Romania, iar doamna Sofia este extrem de ospitalieră. vezi impresii.

La cazare aveți două parcări iar locația este excelentă pentru plecări in croaziere fiind aproape de portul Vasiliki, la care ajungeți pe o superbă alee de promenadă. Insula dă dependență.

In Thassos am fost și ne-a plăcut apa de smarald, dar acest culoare o găsiți în sudul insulei Lefkada. Aici am stat aproape de plajă, cam la 100m, la hotel Philipos, cu curte mare și cu restaurant. vezi impresii

Alegeri inspirate. Vacanță reușită! Numai bine!

P. s. puteți citi articolele scrise de mine în care am încărcat multe poze despre plaje, restaurante, croaziere, cazare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

 • [9] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 02.04.20 -- 15:48:16 (acest segment de cache se va actualiza în 02.04 23:48:16)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.21785902977 sec
  ecranul dvs: 1 x 1