ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 10 zile
familie cu copii
PREȚ 1700 euro ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Ponti

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ce se poate face in statiunea Ponti din golful Vasiliki, Lefkada

TIPĂREȘTE URM de aici

Pondi (Ponti) este un sat situat în capătul de vestic al golfului Vasiliki, din insula Lefkada. Aici ne-am petrecut, cel mai frumos concediu la mare de până acum! La fel am spus și după ce ne-am întors din Thassos... E minunat, dacă în fiecare an poți descoperi ceva și mai frumos decât cel mai frumos loc în care ai fost vreodată.

Aici am găsit cazare la Sofias Studio, vezi impresii și după părerea mea a fost cea mai bună a variantă de cazare și din punctul de vedere al locației. Dimineața porneam devreme spre plajele de pe partea de vest, iar dupa - amiaza si seara rămâneam la plaja Ponti.

Plaja Ponti

După ora 18, soarele trece dincolo de peretele muntos și plaja rămâne în umbră. Dacă ieșiți din apă când soarele nu mai încălzește plaja, este destul de rece, pentru că un vânt puternic bate după-amiaza până în jurul orei 20, după care se oprește brusc.

Dimineața nu bate vântul și e bine pe plajă, mai ales pentru copiii mici.

Plaja este un amestec de nisip cu pietricele, deci aveți nevoie de papucii de plajă. În mare, nu sunt pietre, se poate intra fără papuci, nisipul de pe fundul mării este foarte fin.

Apa este mică, are o adancime de apoximativ o jumătate de metru, pe o distanță foarte mare și este foarte potrivită pentru copiii mici. Am văzut 13 plaje în insula Lefkada, vezi impresii, dar o plajă cu apa așa mică pe o suprafață atât de întinsă, nu am întâlnit.

Apa este transparentă, se văd peștișorii, și este curată. Nu am văzut alge sau urme mai vechi de alge ca pe alte plaje (ex. Pefkoulia). Plaja este curată.

Nu trebuie să vă așteptați la o plajă deosebită în Ponti, cadrul natural este pitoresc, golful fiind mărginit de munți înalți, împăduriți. Acesta nu face parte din nici un top ten cele mai frumoase plaje de pe insula Lefkada.

Frumusețea plajei este dată de spectacolul făcut de windsurferi pe mare. Este interesant să îi urmărești cum se deplasează cu viteză pe mare, unii fac acrobații, alții învață, cad și nu reușesc să se urce iar pe placa de windsurf. Oricum, toată această animație colorată, de velele plăcilor de windsurf, e ceva unic și merită toată atenția seara, odată cu, cura de aerosoli, stând relaxați pe șezlongurile de pe plajă.

Pentru șezlonguri, nu se percepe nici o taxă pe această plajă. Am întrebat patronul de la taverna de care aparțin umbrelele și șezlongurile cum de sunt gratuite. Răspunsul lui a fost, că dacă cineva se așează în fața tavernei lui, atunci sigur va cumpăra ceva de băut dacă nu chiar mâncare de la el. Așa a și fost. Noi am stat de câteva ori în fața tavernei lui pe șezlonguri și am mâncat și băut de la ei. Ești servit pe plajă cu băuturi, poți și mânca pe plajă, din caserole daca doriti.

Tavernele din Ponti

Pe plajă sunt două taverne, la care am mâncat: Kuna si Almi, ambele cu șezlonguri și umbrele gratuite. Mâncarea este bună, la ambele taverne.

Taverna Almi

La Almi am mâncat de trei ori, astfrel:

- o dată de 35 € (spaghete boloneze- bune, pizza de casa – nu e pe gustul nostru, cu aluat prea gros, platou pescaresc);

- altă dată de 40 € (feta cu miere- buna, tzatziki, scoici cu vin- bun, ghiros de pui- bun);

- de 66€ (peste cu legume – 13 euro, bun, chiftele zucchini- nu merita, nu au gust, tzatziki- 4 euro, fresh de portocale si de lamaie -10 euro impreuna, foarte bune, snitel din piept de pui cu cartofi prajiti -portie foarte mare, bun).

Din partea casei am primit apa si pepene verde.

La Kuna am mancat o singură dată, pentru ca ne-am obisnuit la Almi.

Taverna Andreas

Taverna Andreas si Taverna Maistros sunt alaturate, nu sunt pe plaja, sunt deasupra marii, pe marginea drumului care urca dinspre mare, vis –a- vis de magazine.

La taverna Andreas am mancat de doua ori, astfel:

- de 25 euro, urmatoarele: ghiros de porc cu 2,50 euro/ buc. x 2 buc., foarte bun, grill stuffed pepper with chesse 4,50 euro – nu merita, un ardei nu avea umplutura de branza, zucchini la gratar- 4 euro, tzatzichi 3,5 euro, feta cu miere – 5,50 euro, are un gust foarte bun mierea cu feta sarata si incalzita.

Am primit din partea casei cateva bucatele de rahat, pe o farfurie.

-alta data am mancat la taverna Andreas de 13,50 euro urmatoarele preparate: vinete cu branza la cuptor – 5,50 euro, ghiros de porc – 2,5 euro/ buc x2 buc., apa minerala mare 1,5 euro, plus ciubuc.

Cel mai mult mi-au placut vinetele la cuptor, iar baietilor ghirosul, preparate pe care vi le recomand. Tzatzichi este in portii mici si e foarte scump.

La întrebarea dacă e scumpă mâncarea nu pot să vă răspund, prețurile sunt mai mari dacă comandați fructe de mare sau preparate cu carne. De aceea am scris cateva preturi la ceea ce am mancat noi, iar listele meniu le-am fotografiat ca sa va faceti o parere despre oferta de acolo. Ne puem satura si cu 13 euro, si cu 66 euro... deci cheltuiala depinde de pofte!

Seara am ieșit la Taverna Balkonaki(cam asa se scrie Mnatzanakiaz) unde se organizează seara grecească în fecare joi. Recomand restaurantul, voi scrie mai detaliat, separat. La restaurant am ajuns pe jos, din port, într-o plimbare pe marginea drumului care urcă din stațiunea Ponti, este chiar lângă brutărie, cca. 5 km.

În stațiune sunt mai multe taverne, cele la care am mâncat au fost: Kuna, Almi, Andeas, Mnatzanakiaz și toate au mâncare bună, am scris in dreptul preparatelor cum le-am perceput noi, bune sau nu.

Alimentare

În Ponti găsiți o alimentară de la care vă puteți aproviziona cu băuturi, apa dar și cu alimente, pâine, noi am cumpărat chifle ambalate foarte bune, iaurturi, branza, salam, dulciuri, etc.

Înainte de intrarea în Ponti este o brutărie,Bakery, vedeți pe șosea reclama. Am cumpărat și de aici pâine și foietaje, prețurile sunt mai mari decât la alimentară.

Daca doriți să vă aprovizionati cu alimente, mergeți la supermarket, este aproape, cum ieșiți din Vasiliki spre Nidri, este lângă șosea, se observă ușor. De aici am cumpărat baxuri cu apă, sucuri, fructe, înghețată, salam picant foarte bun, feta, măsline umpute cu ardei, ouă, pâine, cozonac, înghețată, dulciuri, etc., pentru micul dejun le care îl luam pe terasă.

Aleea de promenada

Între stațiunea Ponti și portul Vasiliki este o alee de promenadă lungă de aproximativ 2 km.

Aceasta este modernă în stațiune, trece pe lângă pensiuni, piscine și plaje private frumos amenajate, dar există și o porțiune scurtă care nu este îngrijită, nici de cei din Ponti nici de cei din Vasiliki.

Atenție!

Odată ajunși în port, timpul se va scurge foarte repede, iar la intoarcere în Ponti vă veți plimba pe aleea de promenadă în întuneric, aceasta nefiind iluminată. Pe noi ne-a prins de trei ori ora 23 pe aleea întunecoasă... nu au fost probleme, aceasta este circulată, nu veti fi singuri în noapte.

La terasele de pe alee am prins muzica live.

Sporturi

De-a lungul aleii de promenadă sunt mai multe centre sportive de unde se pot închiria echipamente sportive și puteți de asemenea să urmați cursuri de windsurfing, scufundări și de navigare.

Pe lângă aleea de promenadă găsiți, de asemenea, un centru de închiriat biciclete. Am văzut mulți bicicliști pe insulă.

Există un hotel care oferă pe lângă serviciile de cazare și cursuri de windsurfing în fiecare zi.

Vântul aici nu este atât de agresiv ca pe plaja Ioannis, unde se practică îndeosebi kitesurfing.

Portul Vasiliki

Este foarte animat, bine iluminat. Aici sunt multe terase, veți fi invitați să mâncați la acestea, chiar și în limba română, de către persoane din România care lucrează acolo. Da, am întâlnit foarte mulți români în Lefkada, atât ca turiști dar și ca angajați care să promoveze oferta locală gastronomică și turistică: croaziere, excursii, curse.

În port sunt multe tejghele cu oferte de articole pentru plajă, suveniruri, terase, agitație mare.

Centrul de informare turistica

Aici găsiți un centru de informare turistică, la care vă recomand să apelați. Pe noi ne-a ajutat cu multe informații utile oferite cu multă amabilitate de domnișoara care lucrează acolo și vorbește foarte bine engleza. Am primit o hartă însemnată cu locurile pe care ni le recomandă să le vizitam. Tot ea ne-a spus în ce zi să mergem în croazieră, să nu fie curenți marini mari, după ce a consultat un program meteo pe telefon. Am scris în alt articol, vezi impresii, că atunci când am ajuns pe insulă erau valuri foarte mari și nici nu se făceau croaziere spre Egremni.

Am descoperit aici, in portul Vasiliki, o biserică frumoasă în exterior, în interior nu am vizitat-o pentru că era închisă când am ajuns noi acolo. La aceasta se ajunge după ce urcați mai multe trepte din marmură albă pe stada cu magazine care continua din port, pe langa centrul de informare turistica.

Din port puteți cumpăra de asemenea pește proaspăt.

Este înghețată bună, de portocale roșii, la 2€, dar cupele sunt mai mari decât în Ponti.

Aici am mâncat burger de pui la Fat Boy's foarte bun.

În concluzie, stațiunea Ponti oferă posibilitatea de a practica sporturi nautice; ciclism; avantajul de a ajunge ușor în port, de unde puteți merge în diverse croaziere și plaje accesibile doar pe calea apei; plajă cu nisip fin în mare și fără pietre în apă; apa mică pe distanță mare de la țărm; alee de promenadă de-a lungul mării până în portul Vasiliki; taverne, șezlonguri gratuite pe plajă, alimentară; un spectacol pe mare unic de windsurfing, relaxant de urmarit de pe plaja seara, de pe sezlong cand faceti aerosolii; vânt după amiaza până la ora 20 și soare pe plajă până la ora 18, marea este liniștită.

Nouă ne-a plăcut mult și consider că acolo găsesc tot ce am nevoie pentru relaxare, după ce ne întoarcem de pe plajele spectaculoase și aglomerate. Noi vom alege aceeași locație dacă ne vom întoarce în Lefkada.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de Dana2008 in 28.08.18 22:05:09
Validat / Publicat: 28.08.18 23:21:12
VIZUALIZĂRI: 1654INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX [28.08.18 23:20:53] »

Mutat în rubrica "Descoperă Ponti, VASILIKI" (nou-creată pe sait)

Dana2008 [29.08.18 01:12:15] »

@webmasterX: Multumesc frumos!

iulian68 [29.08.18 01:50:17] »

Am trecut si noi doar pentru 30 de minute prin statiunea aceea, cand am facut turul insulei. Era foarte draguta, mai ales plaja... Din Nidri nu ar fi fost cine stue ce distanta, dar daca nu am fost cu masina... Poate alta data! Felicitari pentru vacanta reusita! 😊

Dana2008 [29.08.18 08:08:24] »

@iulian68: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

webmaster [29.08.18 08:10:08] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dana2008 [29.08.18 08:33:48] »

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Dana2008 [29.08.18 08:40:42] »

@iulian68: BUNĂ dimineața Iulian! 😄 Credeam că noaptea oamenii se odihnesc, nu stau pe AFA!!!

Plaja în glof e lungă și lată, chiar dacă nu te plimbi pe aleea de promenadă, te poți bucura de plimbarea pe faleză până în Portul Vasiliki.

Ponti este micuț dar are tot ce trebuie să găsești intr-o vacanță.

Plaja Kathisma am vânat-o pentru cazare datorită plajei si peisajului superb... dar acolo nu sunt magazine, cazarile sunt toate pe munte, la plajă trebuie să folosești mașina ca sa urci panta, iar seara nu cred ca îți mai vine sa escaladezi muntele pentru plimbarea pe malul mării.

Noi am fost cazați foarte aproape de plajă si magazine, taverne.

Poate data viitoare vă cazați în Ponti. Fără mașină în Lefkada e ca si cum te-ai uita la tort fără să ai voie să manânci. 🤔 Noi am făcut 500 km pe insulă

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [29.08.18 15:16:24] »

Ce frumos! Super pozele! Îmi place cum zboară copii pe acolo! P1! Frumos, frumos, frumos!

Dana2008 [29.08.18 16:39:08] »

@maryka: Multumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Mai am una cu copilul zburand dar se vede fața "criminalului" și nu vreau să rămână fără micuțul zburător!... poate se sesizează careva, cine știe.

Să știi că, reluând fotografiile ca sa le sortez pentru articol, mi s-a făcut un dor de Lefkada... avem în jur de 2500 de poze împreună cu soțul meu.

E minunată Lefkada!

Biankita [03.09.18 20:13:33] »

Excelenta descrierea! Ieri am revenit din Lefkada, unde am stat in zona Frini, in nord. Abia in a 6 a zi am ajuns in Vasiliki, unde mi-a placut totul, plaja, apa, aleea de promenada, cazarile aproape de plaja, surferii, atmosfera generala. Motiv pentru care am si ales sa ne extindem sejurul cu 2 nopti in Vasiliki. Noroc ca vizitasem aproape toate plajele celebre inainte.

Chiar ma gandeam ca daca vedeam un review mai detaliat, as fi ales zona de la bun inceput... Si iata ca a aparut si review-ul! , un ghid excelent pentru cei care urmeaza sa plece pe insula anul viitor.

webmasterX [03.09.18 20:18:04] »

@Biankita: Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Yolanda [06.09.18 09:48:51] »

@Dana2008: citind review-ul tau mi s-a facut dor de Grecia... ultima data am fost în 2010! a trecut cam mult timp. Desi am destule zile de concediu se pare ca tot nu-mi ajung asa ca ma multumesc cu fotografiile tale frumoase si articolele tale inspirate.

Dana2008 [08.09.18 16:53:13] »

@Biankita: Mulțumescfrumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Și mie mi-a plăcut mult acolo și aș alege aceeași cazare dacă merg iar în Lefkada.

Îmi place atmosfera și dupa orele de plajă, nu te plictisești...dacă nu mai este soare, sunt windsurferi pe mare !

Mai o promenadă seara până în portul Vasiliki, mai un shopping, mai o înghețată bună...

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dana2008 [08.09.18 17:03:56] »

@Yolanda: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

Multe zile de concediu înseamnă mai puțin de 10? ... dacă-i așa, nu merită să te pornești până în Lefkada, acolo este de stat și savurat frumusețea locurilor, plajelor și mâncărurile greșești.

Să știi că de cum am ajuns acasă ne doream să ne întorceam în Lefkada.

Fotografii avem între 2500-3000, pe mai multe dispozitive, nu am încărcat mai multe ca sa nu obosesc cititorii.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Biankita, Dana2008, iulian68, maryka, Yolanda

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0776870250702 sec
ecranul dvs: 1 x 1