ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 3 nopți
Cuplu
PREȚ SEJUR 180
FĂRĂ transport
TIP CAM: Apartament
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE: REZONABIL
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Alexis House Studio3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Modern, confortabil și excelent poziționat

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru cele trei nopți pe care intenționam să le petrecem în Pylos am avut ceva probleme cu găsirea unei cazări convenabile. În primul rând din cauza variantelor prea puține la număr, și în al doilea rând, din cauza prețurilor mari.

Și mai era ceva: orașul fiind cocoțat pe deal și destul de înghesuit, majoritatea hotelurilor și pensiunilor nu dețineau spații proprii de parcare.

După ce m-am sucit și învârtit, anulând două rezervări la aparthoteluri cu sea view dar camere mici, până la urmă am ales Alexis House Studio, situat în Plateia Oikonomidi și cotat la trei stele.

Ce m-a atras? Nota 9,2 acordată pe booking.com de 81 de clienți mulțumiți și poziția, în imediata apropiere, practic la 20 m în spatele Pieței celor trei amirali din buricul târgului vezi impresii.

Nu eram însă în clar cu parcarea, și nici cu măsuța amplasată afară pe trotuar care apărea într-o poză postată pe site, și prin urmare, înainte de a face rezervarea am adresat proprietarului două întrebări: 1) strada e pietonală? ; și 2) dacă da, unde puteam parca mașina?

Mi-a răspuns prompt că strada nu e pietonală dar că se găsește întotdeauna loc de parcare.

Deși încă nedumerită, până la urmă am mers pe mâna lui Alexis și am făcut rezervarea. Conform celor precizate pe site, banii mi-au fost retrași imediat de pe card. Și n-a fost o sumă mică: pentru trei nopți am plătit 180 de euro, și asta beneficiind de discount genius de 10%! 🙁 Am acceptat această variantă deoarece era la fel de scumpă (sau ieftină, depinde din ce perspectivă privești) ca cea a aparthotelurilor la care renunțasem, și rezervarea, fără posibilitatea anulării și cu plata integrală în avans, am făcut-o cu doar trei săptămâni înaintea zilei de check-in, perioadă în care m-am rugat să nu se întâmple cine știe ce nenorocire pandemică și Grecia să intre în lockdown.

Și bunul Dumnezeu m-a ascultat! 😃

Bun, deci în ziua cu pricina, venind dinspre Zacharo, gazda noastră pentru patru nopți vezi impresii, după câteva opriri pe plajele de pe țărmul Mării Ionice și la punctul de belvedere cu panorame senzaționale asupra Golfului Navarino, i-am telefonat lui Alexis ca să-l anunț că venim. Mi-a spus că e la serviciu dar că tatăl lui e acasă: nu trebuia decât să-l strigăm, căci locuiește la etaj.

Și uite așa se face că n-am avut plăcerea de a-l cunoaște pe Alexis iar cu tatăl său nu am putut purta nicio conversație, pentru simplul motiv că nu vorbea engleza.

Nu-i bai, ne-am descurcat. Pe tată l-am găsit proțăpit la fereastra de la etaj, în așteptarea noastră. I-am făcut cu mâna și a coborât ca să ne dea cheia. Efharisto, good-good, și cu asta interacțiunea s-a terminat. 😁

L-am lăsat pe Adrian să parcheze mașina și să care bagajele și între timp am studiat împrejurimile. Ocazie cu care toate neclaritățile mi-au fost lămurite.

Cum vă spuneam, studioul lui Alexis se află în Plateia Oikonomidi, despre care pot zice că e și nu e propriu-zis un scuar, ci o stradă mărginită de clădiri de 2-3 etaje care se înfundă într-un teren viran înălțat unde se poate întoarce mașina. Din acest motiv, nu e frecventată decât de rezidenți și n-a fost niciodată o problemă să găsim loc de parcare.

În capătul dinspre Piața celor trei amirali, unde se află studioul lui Alexis, strada are un trotuar lat, și acolo stăteau așezate mesele și scaunele unei cafenele de peste drum unde, din păcate, nu am văzut decât foarte rar câte un client rătăcit. Iar la librăria de la casa lipită de a noastră n-am observat intrând pe nimeni! Nu înțeleg cum supraviețuiau proprietarii... 😕În fine, treaba lor.

Noi să ne vedem de treburile noastre, și anume să examinăm studioul închiriat.

E la parterul din piatră al unei clădiri despre care bănuiesc că e veche, căreia i-au fost adăugate două etaje. Văzută din scuar, casa e foarte îngustă, practic cu o singură cameră pe nivel, dar fiind așezată pe colț, pe latura dinspre strada Nileos se prelungește.

Deasupra intrării la studio o firmă amplasată discret dar vizibil ne anunță că vom pătrunde la Alexis House Studio. Avem și o copertină pe care o putem trage pentru a ne apăra de soare.

Care soare și de ce ne-ar deranja el? Pentru că în fața ușii, în lateral, a fost așezată o masă cu două scaune, înconjurată pe o latură de casă și pe alte două de ghivece mari cu plante ornamentale înalte ce o feresc de ochii curioșilor. Super, mi-a plăcut mult ingeniozitatea ideii, și drept dovadă afară, în plină stradă..., 🤣 am mâncat de fiecare dată, ne-am băut cafeaua și am butonat telefoanele iar eu mi-am descărcat pozele făcute peste zi pe laptop. Singurul element inexistent în decor era uscătorul, dar l-am suplinit cu succes atârnând costumele de baie ude pe sfoara adusă de acasă, fără de care nu plec niciodată la mare. Că nu se știe...

Gata, misterul mesei din fotografii a fost elucidat! 😄E cazul să intrăm în casă.

Studioul are o singură fereastră, care dă spre scuar și e protejată de perdea și draperie. O altă draperie acoperă și ușa solidă, din lemn, neprevăzută cu plasă împotriva țânțarilor. Totuși, surprinzător poate, nu am întâmpinat dificultăți cu aceste insecte scârboase nici la Pylos, nici în celelalte locuri din Peloponez.

Studioul ocupă întreg parterul clădirii și are 50 mp; nici nu se compară cu cei 20-25 ai aparthotelurilor! Camera e foarte mare și cuprinde: un pat dublu și unul de o persoană, ambele cu noptiere și veioze; o canapea cu o măsuță în față; o etajeră joasă pe care e așezat televizorul cu ecran lat; un cuier; un șifonier, ce-i drept cam neîncăpător. Practic, poate găzdui patru persoane, chiar cinci, canapeaua fiind extensibilă, și garantez: nu se vor călca pe picioare!

În capătul opus față de ușa de intrare a fost amenajată bucătăria. În frigiderul mare am găsit la sosire două sticluțe cu apă plată, un platou cu fructe, toast și pachețele cu unt, gem și miere. Am apreciat atenția proprietarului. Plita electrică avea patru ochiuri și, bineînțeles, nelipsita hotă, iar în dulapuri am avut aproape toate cele de trebuință în materie de veselă, tacâmuri și oale, inclusiv o cană electrică. În plus, ni s-au pus la dispoziție bureți și detergenți de vase, prosop de hârtie, o sticluță cu ulei de măsline, zahăr, sare și piper.

În fața dulapurilor de bucătărie erau o masă rotundă cu blat de sticlă și două scaune de care nu ne-am folosit, preferând să mâncăm afară.

Aparatul de aer condiționat era montat deasupra patului de o persoană și a funcționat bine, la fel și Wi-Fi-ul, a cărui parolă am descoperit-o scrisă pe o foiță lăsată pe etajeră, lângă televizorul pe care consortul l-a deschis de vreo două ori. Pereții erau decorați cu câteva căni simpatice așezate pe policioare, un ceas și trei imagini din New York - sincer, aș fi preferat altceva mai cu specific local, dar ce să-i faci dacă Alexis are o obsesie pentru acest oraș?!! 😜

Dacă întreg mobilierul și ustensilele din camera de zi erau nou-nouțe (studioul este prezent pe booking și alte site-uri de rezervări hoteliere abia din 2019) și de foarte bună calitate, ce aș putea să zic despre baie? Aici așteptările mi-au fost cu mult depășite.

Holul care pleacă din cameră spre baie e luminat cu senzori. Pe partea stângă sunt două chiuvete și o oglindă imensă iar pe blat, într-un coșuleț, am găsit sticluțe cu șampoane, geluri de duș și săpun lichid. Dușul cu scurgere bună în podea și vasul WC sunt în mici încăperi separate și în dulăpiorul de sub chiuvete am descoperit mormane de suluri de hârtie igienică și o grămadă de produse de curățenie.

Pe acestea din urmă nici măcar nu a trebuit să le întrebuințăm noi, căci - cireașa de pe tort! - curățenie s-a făcut zilnic, în absența noastră. La asta chiar că nu mă așteptam. Probabil că cineva ne pândea și imediat ce plecam, năvălea ca să ne schimbe cearșafurile și prosoapele (apropo, am uitat să precizez că și acestea erau de calitate excelentă) ! 🤪

Noi, în schimb, nu am plecat pe furiș: dimineața, după ce am luat micul dejun și ne-am băut cafelele, am văzut că la fereastra deschisă de la etaj erau doi tineri care stăteau de vorbă. Am crezut că unul din ei era Alexis, dar nu, erau verii lui, și pe ei i-am însărcinat să recupereze cheia de la studio, lăsată pe masa de afară. Le-am transmis mulțumirile noastre și ne-am luat la revedere. Sejurul nostru la Pylos se încheiase, din păcate! 😭

Concluzia mea? Am plătit 60 de euro pe noapte, cea mai scumpă cazare din acest sejur, dar zău că a meritat: am avut un studio de dimensiuni foarte mari, confortabil, modern mobilat și utilat, loc de luat masa afară și de lăsat mașina în stradă. Și totul la douăzeci de metri de piața centrală, cea mai animată zonă din Pylos!

Recomand din inimă! ❤️

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Carmen Ion in 25.11.21 13:14:08
Validat / Publicat: 25.11.21 13:45:39
VIZUALIZĂRI: 171INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Franţa, Italia, Spania, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Turcia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Camera, cu cele două paturi, canapeaua și, în fundal, bucătăria
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX [25.11.21 13:33:59] »

Mutat în rubrica "Alexis House Studio, PYLOS" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.11.21 16:59:36] »

@webmasterX: Poziționarea e corectă. Mulțumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
webmaster [25.11.21 17:24:34] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)%

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.11.21 18:37:12] »

@webmaster: Mulțumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0607690811157 sec
ecranul dvs: 1 x 1